-
GAMEPOD.hu
Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
shotika
őstag
válasz freeknight #15996 üzenetére
Nem 8 évig készítették. Ne keverd a Red Dead 2-vel. A fejlesztés a Witcher 3 megjelenése után valamikor indult meg. Ahogyan készen sem volt 18 novemberében, max valami nagyon alfa változat, amivel azért még van meló.
Másrészt senki nem tudja, max a fejlesztők, hogy ők mire építették a játékot. Az hatalmas öngól volt, hogy egyes helyekről olyan infok jöttek, hogy a CP77 elfut a régi konzolokon. De ez már lejárt téma. Már az előzetesekből is lejött, hogy ilyen méretű világ megjelenítése problémás lesz a régi gépeken. Persze könnyen lehet, hogy néhány ügyesebb fejlesztő okosabban is megoldhatta volna, de ugyanígy lehet az is, hogy a játék motorja és a megnövekedett méret miatt egyszerűen már nem ment ez nekik. Lehet, hogy egyszer 2-3 éve még működött, de az akkor volt.Az egész helyzettel talán a legnagyobb probléma az, hogy a CDPR úgy viselkedett, mint egy hatalmas nyugat-európai vagy amerikai kiadó és fejlesztő csapat, pedig nem azok - és ez már a Witcher 3-nál is feltűnt, mind pozitív, mind negatív értelemben.
Szvsz túlléphetnénk már ezen az egészen. Azok a játékosok, akik nem elégedettek, megkapják az ígért refundot, de a CDPR minduntalan keresztre feszítése már kezd szánalmas lenni.
Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
Viiktor1989
aktív tag
Köszönöm a screen space segítséget, kipróbálom
-
freeknight
őstag
Nem külön történet, én a bugokról IS beszéltem, mert elég sok gamebreaking van benne a vicces/könnyen elnézhető glitchek óceánja mellett.
Úgy látszik még mindig nem tudod felfogni hogy senki nem várt nextgen grafikát prevgen konzolokon. Az a gyalázatos, hogy azt a san andreas szintű valamit, ahogy a Cyberpunk kinéz ps4-en 20 fps-el se bírja meghajtani a motor. És mint mondtam, nem lehet a nextgenre fogni a dolgot, mert a játék készen volt 2018 novemberében, amikor még nem is tudhattak volna nextgenre fejleszteni, mert még nem voltak devkitek sem.Ez látható is, mivel a nextgen gépekre még nem készült el most sem a játék, a ps5 is a ps4 verziót futtatja, annyi a különbség, hogy az erőből képes meghajtani, de a motort nem portolták nextgenre. Ebből egyértelmű, hogy a játék legnagyobbrészt prevgenre készült, csak ennyire dilettáns volt a banda, hogy 8 év alatt képtelenek voltak megoldani, hogy normálisan fusson.
-
nesh_019
senior tag
válasz Jinxb1rd #15993 üzenetére
Az a helyzet hogy egy ilyen játékot amit a CDPR megálmodott és videókban mutatott nekünk lehetetlen megcsinálni 4 év alatt, csak akkor ne írjanak olyanokat hogy ez meg az benne lesz ha benne sincs a játékban olyan formában ahogyan ők írtak róla és bemutatták ezeket videókban.
Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
S e t h
nagyúr
Sokáig gondolkodtam egy hosszabb lélegzetvételű íráson a játékkal kapcsolatban, mert általában szoktam véleményezni az engem érdeklő játékokat, de már annyian megtették ezt helyettem, plusz annyira puskaporos hordó ez jelenleg, főleg ilyen röviddel a megjelenés után, hogy most talán értelme sem lenne.
75 órám van a játékban, most viszont egy napja nem játszom vele, mert meguntam, magam sem tudom igazán megfogalmazni miért, talán indokot sem kell találni, főleg ennyi játékidő után, viszont már csak a befejezés van hátra, az meg nem szalad el, megvár ha újra hívogatna a világ.
A játék jó, de nem mindegy mivel összevetve, plusz mikor lesz olyan állapotban, hogy valóban elismerően lehessen csettinteni.
Ebben a pokoli évben én voltam zombiapokalipszis bosszúálló nemezise, identitását kereső és a hazáját védelmező szamuráj, valamint portyázó viking, viszont a cyberpunkban vhogy nem találtam meg ki vagyok, a világ nem adott rá választ, hiába kerestem.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Jinxb1rd
addikt
válasz nesh_019 #15988 üzenetére
Figyu nem tudom, azt állítják hogy az NPC sem reagálnak a kinézetünkre, de tisztán és kamu nélkül mondom, hogy egyszer az egyik random NPC megdicsérte a kinézetem. Nem, nem a Lizzy bár pultosa.
De a legtöbb időmet nem az NPC-k bámulásával töltöm, úgyhogy ennek jobban nem jártam utána és nem is fogok.
Illetve azt is feltételezem, hogy nem állsz meg minden NPC mellett kocsival, hogy mond-e rá valamit.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
freeknight
őstag
válasz FіkuszKukіsz #15952 üzenetére
Nem a rossz válasszal van a baj, hanem a küldijét nem tudom megcsinálni, mert a karakterem nem méltóztatja elővenni a fegyverét az ellenséges táborban
-
Rony949
őstag
válasz Viiktor1989 #15973 üzenetére
Jól mondja Plazma, kapcsold ki a Screen Space Reflection Quality-t.
-
nesh_019
senior tag
válasz Jinxb1rd #15984 üzenetére
[link]
CDPR videó, ez nincs is benne a játékban ilyen formában ahogyan a CDPR mutatja nekünk.Igen belelehet futni a trauma teamba de csak ott állnak random helyeken élettelenül a holttestek körül és semmit nem csinálnak.
Ugyan ugy az sincs benne hogy például milyen autót használsz, nem is reagálnak rá az NPCk... Ezt is ígérte a CDPR hogy fontos hogy milyen autót használsz mert az státusz szimbólum, az a videó is megtalálható a Cyberpunk 2077 youtube csatornáján.[ Szerkesztve ]
-
nesh_019
senior tag
válasz Jinxb1rd #15978 üzenetére
1, igen van valami minimális, de elég gyenge, nem ezt ígérte a CDPR, hanem hogy nagyon élethű lesz.
2, körözési rendszerről annyit hogy igaz h nagyon könnyen feladják a hajszát és hogyha elkezdenek üldözni néha beleesnek a föld alá, ha pedig fight van velük akkor elém és mögém teleportáló rendőrökből áll.
3, igen tudom
4, hát nem tudom azért mert volt 1 küldetés ahol a trauma team nagyon faszán nézett ki ahogyan megjelentek attól még hogyha elütök valakit az utcán nem jönnek a mentősök segíteni rajta, ha tűzet csinálsz se jönnek a tűzoltók eloltani.
5, igen vannak, de ennél többet igértek.
6, ez egy jól kidolgozott rész a játékban, ebbe nem tudok belekötni.
7, ezt nem is értem hogy mire akarsz kilyukadni de biztos, wtfCDPR sok mindent állított de annak max a fele jött össze a jó sok buggal együtt. Ez már majdnem Ubisoft szint, az a legalja játék kiadó/fejlesztő brigád.
Félreértés ne essék, attól még én nagyon adom a játékot, csak ne hazudjanak nekünk olyanokról amik benne sincsenek a játékban és már nem is lesznek. Le is vehetnék azokat a videókat a youtube oldalukról.
[ Szerkesztve ]
-
shotika
őstag
Nagyjából leírtad, amit én is akartam. Idén egyetlen olyan nagyobb címmel játszottam, ami kb bugmentes volt, és az a Doom Eternal.
Egyébként az is elhangzott a videóban, hogy attól, hogy ekkora hype alakult ki a játék körül, a CDPR még nem lesz egy Ubisoft.
Baromi sok okos dolgot elmondott, összeszedetten, szakmailag szinte támadhatatlanul, aki ezek után sem érti, ami és ahogy történt, azt csak sajnálni tudom.Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
Jinxb1rd
addikt
válasz nesh_019 #15970 üzenetére
Nem azért, de a legtöbbjébe bele lehet kötni, csak ahogy elkezdi felsorolni:
1) Épp nemrég ecsetelte valaki, hogy elkezdte követni az egyik NPC-t mit csinál. Nem ugyanazt, full random dolgokat, éli az életét. Olvass vissza.
2) Van körözési rendszer. A lefizethető rendőrség meg akár érthető valamelyik mellékküldetésre is, ahol lefizetsz egy rendőrt.
3) Ez így is van, van ahol nincs rendőrség.
4) Vannak egészségügyi csapatok, pl a trauma team. Szoros összekötettést sokféleképp lehet érteni.
5) Erős rpg elemek. Vannak, nem? sokféleképp lehet alakítani a karaktert.
6) Vannak döntések.Van küldi, amiben kamatyolhatsz Angellel. Vagy kimenekítheted Bricket. Vagy megölheted. Vagy feltörheted a kártyát, amit átadsz
7) Prologban mit irányítasz már rögtön kamerán keresztül, amikor bementek jól öltözötten a lakosztályotokba? Pamutzoknit?+1) Nem tudom ki ez a cybergyerek és nem is érdekel. És nyilván nem véletlenül nem ismerem. Már ott elvágta magát a koma hogy élettelennek és sivárnak tituálja a világát a játéknak.
Leírjam mi itt a probléma?
1) Cyberpunk állít valamit
2) Cikkíró felfújja a dolgot, hogy többen olvassák a clickbaites cikkjét
3) Az egyszerű kocaplayer elkezdi magának elképzelni a tökéletes világot, mert túl sok baromságot olvas egy játékról.[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
0utsider
tag
válasz Jinxb1rd #15969 üzenetére
Kb így voltam ezzel én is.
Amikor először láttam az első képeket a játékról a fejlesztés kezdetén, akkor tetszett a koncepció, majd el is felejtettem.
Aztán kb 1 hónapja belefutottam, hogy nemsokára jön ez is. Úgy voltam vele, hogy jó de mire lesz hozzá magyarítás az még vagy egy év. No nem baj addigra a bugokat is kigyomlálják legalább belőle.
Erre megjelent magyarul :)
A 10 éves i7 es procimmal a bevezető alatt mindig lefagyott a game, de egy kis hexeditoros exe szerkesztés megoldotta. Azóta gamebraking buggal nem találkoztam.
Szerintem ha korai hozzáférésű játékként adták volna ki, mondjuk 75 %-os áron, a várakozásokra való tekintettel, akkor mindenhol az év játékává választották volna.
-
félisten
válasz Viiktor1989 #15973 üzenetére
Ezzel én is szenvedtem. Valami screen space reflection talán. Viszi az erőt nagyon, én ki is kapcsoltam. Csak nem fog úgy fényleni minden mint a salamon töke.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
törölt tag
válasz Roland861010 #15971 üzenetére
Hol? Hogyan? Én már a PlayStation bugos magyar oldalán, és az angol oldalon igényeltem, de azóta sincs semmi. Még egy email se róla.
[ Szerkesztve ]
-
Viiktor1989
aktív tag
Mitől lehet ilyeeen..szemcsés a kép,mintha filmszerű szemcsés lenne...pedig mindenféle effekt ki van kapcsolva a grafikánál?! Vagy ez másoknál is hasonló ?
-
nesh_019
senior tag
válasz Jinxb1rd #15969 üzenetére
Szerintem részben igaza van mert azt ígérték hogy élő és lélegző világa lesz a játéknak, végig kell nézni mind a 26 percet, jól összefoglalja azokat amiket ígértek a cyberpunk 2077 készítői és nincs is benne a játékban, hazudtak sajnos de ez már megszokott sok más fejlesztő gárda is eljátszotta ezt és ezeket már bele se tudják rakni később se a játékba, csak a jelenlegi bugokat tudják kijavítani.
21perctől érdemes nézni ott mondja hogy miket ígértek a játékkészítői és még sincs benne a játékban. [link]
Ha belegondoltok ez roppant idegesítő.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Bármi ötlet?
Most vettem a fegyvert, nem szinthez kötött vagy valami, mert akkor inaktiv világos mező jelölné. Amikor átakarok váltani rá "Action blocked" üzenetet kapok. Mentettem, majd "Load game" és továbbra is jön az "Action Blocked", amikor erre szeretném lecserélni.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
nesh_019
senior tag
[link] tesz,vélemény| Igaza van az Otherworldos srácnak, sajnos nem azt kaptuk amit ígértek a CDRP, de én még így sem bántam meg a játék megvásárlását mert jó játék lett.
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz Fred23 #15955 üzenetére
Engem pont elég hülye időben hívott.
Del-el próbálkozott valami konferenciahívást lefolytatni
Ez mondjuk egy mókásabb bug volt"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Vesa
Topikgazda
válasz freeknight #15938 üzenetére
Pár dolgot összekeversz, bugokról én most nem beszéltem. Bugok vannak, nem kevés, a játék egyes részei láthatóan nincsenek készen, de ez egy külön történet. Én a nextgen látvány/fizika/karaktermodell elvárásokról beszéltem, prevgen hardveren. Ez nem valid igény.
ACniti, 2014-ből. 300+ hibát javított egyetlen patch, miközben konzolon droppolt is keményen. GTA5, PS3 port, legendásan gyalázatos volt. Lehetne soroloni, csak nem emlékszünk. RDR2 25fps-t tudott PS4-en a pusztában, két lóval meg pár NPC-vel. W3-nak hónapok, sőt évek kellettek, hogy rendesen menjen konzolon.
Ez nem magyarázat arra -nem győzöm leírni-, ha megígérték, akkor legalább valahogy menjen, de lássuk be, koréntsem a CP2077 volt az első bugos cím a játéktörténelemben, még az olyan nagy címek kiadáskori állapotával összevetve sem, amit ma már kult klasszikként emlegetnek.A tudomány a valóság költészete!
-
Boonen007
őstag
Persze kétségem nem fér hozzá illetve láttam is videókban, hogy PC-n milyen burtálisan szép, nem is tudom vitatni és nem is akarom tények magukért beszélnek. De azért brutálisan ronda lett prev gen konzolon szerintem nekem már ott gyanús volt amikor karakter készítőnél a karakter feje mondhatni ködben volt és még ahhoz képest is homályos volt. Sajnos játék közben is csak a fő karakterek lettek szebbek a többi kicsit homály meg hát az egész látványvilág nekem sok más játékhoz képest is ronda lett. Ugye ez csak a játék szépsége minden másról még szót sem ejtettünk.
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Ha eddig csak Reflexre és Cool-ra raktam pontot akkor jól érzékelem, hogy nem fogok tudni semmilyen használható endgame felszerelést csinálni?
Illetve mivel nincs talent reset csak perk reset ezért nem is tudok min-maxolni? Értem azt, hogy full talent reset majd minden craftra hogy megcsinálhassam a fasza cuccokat majd ismét reset és akkor a végleges build?Hogy lehet akkor itt előre tervezni?
Honnan lesz end game cuccom?Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok, játszik valaki PS5ön Cyberpunk 2077?
Ha igen akkor milyenek az észrevételek azzal a verzióval kapcsolatban?Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
Vesa
Topikgazda
válasz Boonen007 #15956 üzenetére
Ha megnézed mit hoz a játék HEDT PC-n, akkor ég és föld a konzolhoz képest a látvány, és bátran kijelenthető, hogy open world játékban -és itt a hangsúly-, ilyen részletességű várost és karaktereket még nem láttunk sehol.
Elvárható lenne, hogy fusson prevgen konzolon ha már ezt ígérték, ezzel nincs gond, de esélyesen akkor meg az lenne a baj, hogy nem úgy néz ki mint PC-n.A tudomány a valóság költészete!
-
PuMbA
titán
"a PS2-nél még egyetlen hardverre kellett fejleszteni, prev.gen címnél már négyre, a next.gen konzoloknál pedig már 7 platformról beszélünk! "
Senki se mondta nekik, hogy adják ki pl. PC-re. Rockstar is először konzolra ad ki játékot, aztán 1-2 év múlva PC-re, nem egyszerre 7 platformra CDPR beválallta és be is fürödttek vele, ennyi. Rossz döntés. Vállaljanak annyit, amennyit meg tudnak csinálni egyszerre. Ha ez csak Xbox One / One X és PS4 / PS4 Pro nem baj, mert az van a legtöbb felhasználónak. Többivel meg ne foglalkozzanak.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
Topikgazda
válasz cocobanana #15933 üzenetére
Egy szóval nem védtem a kiadót a prev.gen konzolos kiadás miatt, ez folyamatosan mások adják a számba. Én már a megjelenés előtt arról írtam, hogy ki se kéne adni ezekre.
"2020 vége van, ma már ez nem megengedett,"
Ha vágignézted a vieót, éppen aról beszél, hogy sokkal nagyobb és összetettebb játékokat várnak el az emberek, de a fejlesztési időre most is pont annyi jut, mint mondjuk 10-15éve, miközben -pl. a konzoloknál maradva-, a PS2-nél még egyetlen hardverre kellett fejleszteni, prev.gen címnél már négyre, a next.gen konzoloknál pedig már 7 platformról beszélünk! PC-re pedig lehetetlen tesztelni egy ekkora címet, ez mondjuk nem újdonság.
Vagyis az általad említettel pontosan ellentétes a folyamat...egyre inkább lehetetlen hibamentes játékot elvárni. Megjegyzem, sajnos, játékosként én sem örülök ennek, de próbálom megérteni az okokat is.
A tudomány a valóság költészete!
-
Boonen007
őstag
Milyen Next-gen játékról beszélünk? Next gen verzió a jövőben jön, ha még jön. Ez szimplán csak egy rosszul optimalizált játék egyelőre akármennyire is fájó annyiban next gen, hogy az elvileg prev-gen konzolon szuperül futó játék mégsem fut rajta öm... Maradjunk annyiban, hogy rosszul és azt is rondán akadva bugokkal teli. Next gen játék nem fut prev gen konzolon tudtommal. Innentől ez csak szóban prev-gen+erősebb PC-n jól fut.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz freeknight #15943 üzenetére
Ki kell várni, hogy hívjon. Csinálsz valami mást, biztos lehetsz benne, hogy pont legrosszabbkor fog hívni, de hívni fog!
Nem tudom bármiben is számít -e, de nekem 32 GB RAM-om van. Még nem néztem meg, mennyit használ belőle a játék.
-
Vesa
Topikgazda
válasz hombre[EU] #15929 üzenetére
Amit a Cyberpunk hátteréről mondanak, az valóban tájékozatlanságra utal, de egyebekben teljesen valid, főleg technikai oldalról. A Crysis egy korát jócskán megelőző techdemo volt, játékként viszont egy nagy nulla, nem tudom az mitől és kinél lett valaha is kult cím, maximum talán mint technológia, de játékként aligha. A CP a hibái ellenére játékként is igen kiváló, főleg tartalmilag, itt még a kezdetben fanyalgók közül is többen beletettek 40-50 órákat, ami azért jelent valamit még akkor is, ha számukra így sem jelent mérföldkövet a játék.
Sum: Crysis-hoz hasonlítani nem igazán lehet.Azt viszont nagyon jól látja, hogy next gen játékot elvárni úgy, hogy közben nem áldozunk next.gen hardverre, eléggé epic fail.
-
nubreed
veterán
válasz proci985 #15941 üzenetére
Ne terjesszetek már hülyeségeket. 2060 Superrel és 16 GB memóriával vígan elvagyok a játékkal úgy több órát egy huzamban, hogy semmi akadás nincsen 1440p -ben. Lószart kell ennek *minimum* 32G ram, teljesen jól el van 16 GB rammal is.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
FіkuszKukіsz
őstag
Nem biztos, hogy bug ha nem kapod meg a panam endinget. Elég egy rossz válasz vagy nem azt csinálod amit kellene és nincs happy end.
Romanes eunt domus
-
freeknight
őstag
válasz Fitzgerald #15949 üzenetére
Én is nagyon vártam, bár CDPR játékkal nem játszottam még (a witcher féle kardozós-varázslós középkori stílustól a falra mászok), és nagyon élvezném, mégha nem is 10/10-es játékként, mert azért a gameplay-ben is vannak ordító hiányosságok (egész pontosan mesterséges intelligencia, illetve inkább annak teljes hiánya), de a játék szinte minden napra tartogat valami gamebreaking bugot, amivel gondoskodik róla, hogy folyton kilökjön a világából. Az 1.05 javított egyet, most arra várok, hátha 1.06 kijönne karácsony előtt ÉS javítaná azt a hibát, ahol most vagyok, mert így számomra jelenleg a
ending felejtős.panames [ Szerkesztve ]
-
RubbishBin
senior tag
válasz hombre[EU] #15947 üzenetére
Ezeket a megnyilvánulásokat én sem értem... Ami bugol egy TNT2-n, az bugolni fog egy 9080ti-on is, 100 csillió tera memóriával. Max több képkockával. Lehet pop-int, lassan betöltő textúrákat, meg crash-eket a csóró userekre fogni. De azért bugokat ne már...
Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!
-
Fitzgerald
veterán
válasz freeknight #15948 üzenetére
Persze, a fanok részéről érkező, tűzoltásnak szánt kommentek 90%-a is nyilván hülyeség/valótlanság, de nem ma születtünk, nem is kell minden ilyen dolgot komolyan venni (én is fan vagyok, majdnem 30 éve kezdtem a tabletop játékot, és sosem vártam még ennyire videójátékot, mint ezt).
Mindettől függetlenül én továbbra is jól szórakozom, 40 óránál járok, és még mindig látom a kiváló játékot a romok alatt, ezért is vagyok hajlandó inkább várni a másik két végigjátszással, ha végeztem a street kid-el.
Tegyék szépen rendbe tavaszra/nyár elejére, illetve kerüljenek vissza a beígért és kivágott dolgok, vagy legalább egy részük.
Nem azt mondom, hogy be kell nyelni az ilyesmit, sőt. Nem szabad.
De még mindig az az álláspontom, hogy egyszer mindenki hibázhat, inkább az alapján mérettetik majd meg a CDPR is, hogy hogyan kezelik ezt a dolgot, mennyire igyekszenek majd a kedvünkre tenni a jövőben, próbálva elfeledtetni ezt az egész szarságot, még ha ez közel lehetetlen is.[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
válasz Fitzgerald #15946 üzenetére
Ezt remekül összefoglaltad.
Nekem először ps4-en volt szerencsém day1 a játékhoz, ott olyan csalódás ért, hogy eldöntöttem, hiába veszem meg a pc-s verziót, csak akkor nézem el neki a katasztrofális konzol portot, ha erős pc-n tényleg hibátlan lesz, ahogy azt a masterrace fanboyok bizonygatták.
Teljesítménybeli problémával tényleg ritkán találkozni (de azért lehet még így is), viszont az említett mission bugokat, vagy az óránként legalább egyszer látott autógejzírt, a föld alá beesést vagy a seggedbe instant teleportáló rendőröket egyszerűen nem lehet gyenge pc-re fogni, és a sort lehetne még folytatni bőven.[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
Persze hogy nem valid. Az a perspektíva hogy a játék pécén tökjól játszható csak azért lett felerősítve illetve került előtérbe, mert konzolokon tényleg katasztrofális állapotban van (és most még csak nem is a bugokról, glitchekről van szó, hanem a technikai jellegű dolgokról), míg a legkevesebb ilyen jellegű probléma pécén van, ahol az erős vas és/vagy egy kis know-how képes legalább valamilyen szinten kompenzálni a dolgot, illetve emiatt valamivel később kezd csak felfigyelni rá az ember, hogy kilóg a lóláb (bugok, átgondolatlan designbeli döntések), mivel relatíve normálisan fut a játék, és jól néz ki...
[ Szerkesztve ]
-
Pörp
senior tag
válasz Cthulhu Dawn #15944 üzenetére
Ezért nem értem ezt a 32Gb RAM dolgot, mert én se láttam hogy többet kérne.
-
Cthulhu Dawn
őstag
En jatek kozben alig lattam 8 giganal tobb rendszermemoriat lefoglalva.
#15893 mettek: Amit #15918 VikMorroHun irt, fokuldetesekbol tenyleg nem lesz semmi penzed, de ha eleg gig-et (foleg ezeket, nemelyik 20k 15p alatt), es NCPD kuldetest csinalsz akkor boven fog dolni a le ha kilootolsz mindent.
[ Szerkesztve ]
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
proci985
MODERÁTOR
nezd, lattam en is bugot kuldetesnel, de egy reload mindig megoldotta.
vegigtoltam a jatekot, szoval pls ne nevezz mar fanboynak azert, mert az en tapasztalatom szerint korantsem annyira sulyos a helyzet, mint paran lefestik.
a 2080 magaban nem eleg, 32GB ram mindenkeppen kell neki, azt meg gaming pckbe utobbi idokben se mindig szoktak rakni mert eddig nem feltetlenul kellett.
szerk: megprobaltad ujratolteni a kuldetest? cinematic pointok vannak a jatekban, amik ritkan, de tudnak bugozni.
Takemuranal valamelyik ponton eleg sok ido kell a ket hivas kozott, en raprobalnek egy 24 ora idoeltolas -> save -> load korre, az nalam egyszer megoldotta amikor valaki nagyon nem akart jelentkezni.
Pörp: nalam volt, hogy rendszerszinten felment 20GB fole, de az lehet meg a legelso este volt 0day patchel. ido kerdese. kevesebb rammal ertelemszeruleg nekiallhat asseteket kiszedni a memoriabol. par ora utan lassul a jatek, ezt ujrainditas mondjuk megoldja.
zseko: koszi a kiegeszitest.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
zseko
veterán
válasz proci985 #15935 üzenetére
Nem kell ahhoz olyan gép mint amit írsz. Az enyémen is különösebb hiba nélkül fut, és a Vega 56-om nem éppen egy 2080 kategória.
Hat magos R5 2600, Vega 56, és 16GB ram van a gépemben. Tegnap három-négy órát is eljátszottam különösebb hiba nélkül, pár apró 'furcsaság' volt, de semmi olyan ami akár egy percre is megakasztott volna. Átlagban 42fps körül fut úgy, hogy minden ultrán, csupán az első öt (számomra tök értelmetlen) effekt van csak kikapcsolva (szemcsézettség, motion blur, stb.)[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
freeknight
őstag
válasz proci985 #15935 üzenetére
Hát nekem eléggé erős pc van alatta, ugyanis geforce now-on tolom 2080-as kártya az alapja, a többi hardverelemet nem tudom, de az ultrán rtx on-nal megvan a 60 fps minimális dropokkal, tehát gondolom nem gyenge gépezet, mégis kismillió bugba futottam már bele, ebből 2 volt gamebreaking, amiből eddig egyet javított az 1.05, a másik miatt úgy néz ki nem tudom kinyitni a panam endinget...
Tehát nem valid, hogy erős pc kell alá aztán nincsenek bugok, elég komoly fanboynak kell lenni, hogy ezt bemeséld magadnak. -
S e t h
nagyúr
válasz Mopar426 #15934 üzenetére
Akkor aki olyan játékkal játszik ami mentes a bugoktól az elérte a nirvánát?
Nekem konkrétan az a bajom ezzel a játékkal, hogy ebben az elátkozott 2020-ban volt néhány kiadó, ami képes volt garantálni a bugoktól mentes nagybetűs élményt day one.
Az engem nem nagyon elégít ki, hogy ez a játék egy év múlva ér el olyan státuszba, amit amúgy megérdemelt volna, mert addigra nekem csak az emlékek maradnak meg belőle. Tudom, miért voltam türelmetlen, de legalább honoráltam a készítők erőfeszítéseit, amit nekik egy béta állapotú anyaggal sikerült megköszönniük.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
csababarca
őstag
azért vannak világtalanok
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
proci985
MODERÁTOR
azert nem erti a valos problemat, mert megfelelo hardvere van alatta es ugy mindaz, amit te leirsz, egyszeruen nem relevans.
ha alaraksz 8 magot (vagy legalabb egy 6700Kt), legalabb egy 2080 szintu kartyat, abszolult minimum 32GB ramot es egy SSDt, plusz elfogadod hogy 30 fpssel fut par helyen, akkor max par zavaro apro glitch lesz, de semmi komoly problema.
egy relative eros PCn jol fut. de 32 GB memoria alatt be fog lassulni (azzal is, csak ugy kell par ora), ugy meg exponencialisan noni fog a bugok szama. van par nagyon sulyos optimizacio, mint pl a 2ds autok a tavolban, de ahhoz, hogy az latszodjon, ahhoz az enginenek ugy kell donteni, hogy azt hasznalja. a bugok egy resze akkor jon elo, amikor gyengebb hardverre kene skalazodnia a programnak lefele. ld a 2ds autok, az ai hibai, a fizikai glitchek, az idozitesbeli glitchek, a ronda texturak.
egyebkent annyira nem extrem a gepigenye, egy harom es fel eves 1080ti + 7820 / 1800X / 6700K / 32GB konfigon meg 1440pben teljesen elfogadhatoan kene futnia, 1080pban meg minimalis allitgatassal 60fpsnek meg kell lennie. ha ez nincs meg, akkor jonnek a bajok.
persze 4K + raytracing + 60fps az felejtos, de raytracing mindenen az.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Mopar426
tag
Érthető amit írsz, és ha érzelmekre alapozunk meg egy ideális világra akkor teljes mértékben helyt álló lehetne...
Amúgy az autó ipar most egy rossz példa. Halom számra jelennek meg az új modellek amik teli vannak problémával.Hope for the best, plan for the worst!
-
cocobanana
tag
Csak az a baj, te sem érted meg mi a valós probléma, ahogyan a fejlesztő srác sem és sokan mások sem. Senkit nem érdekel mi volt x éve és hogyan jelent meg a Witcher 3. Az akkor volt, ez meg most van. Tudod pár éve a májkrém is olcsóbb volt, mint most, csak rendesen ki lehet nyitni és meg lehet kenni egy kenyérre, nem folyik szét, nem esik darabra a konzerv. Ez csak egy példa volt, de remélem megérted mi a gond.Tudod nem azzal kellene takarózni, hogy pár éve ez normálisnak számított, meg hogy bugokat kijavították meg ezeket. 2020 vége van, ma már ez nem megengedett, hogy ilyen állapotban dobjanak piacra egy játékot. Senkit nem érdekel a fejlesztők körülménye és a marketingesek sem, sőt a kiadókat sem, mert ha megtesznek egy ilyen lépést, akkor vállalják is a következményeket. Ők bemerték ezt vállalni, nem véletlenül kapják az emberektől a savat, amit megérdemelnek. Éveken át hazudtak és megtévesztették a vásárlókat. Ha ez nem játék lenne, hanem más, akkor ebből komolyabb bírósági ügy lehetne, csak még a játékipar nem tart ott, mint más iparnál, de elfog jönni ennek is az ideje. Nem ennek szabad lennie a trendnek, hogy rosszul írjuk meg a játékot, meg erős gép kell alá és ilyenek, meg majd kitérdekel a bug, 1 év múlva már jó lesz. Ha te day 1 nap megveszed, 20.000 ft-ért a játékot, akkor azt úgy várod el, hogy kész munkát kapsz és nem 1 bughalmazt. Ha te megvárod, amíg kijavítják a bugokat, akkor addigra az a játék nem 20.000ft lesz, hanem jóval olcsóbb. Ezért nem is veszem meg a Cp2077 játékot, hanem szépen nyomott áron megveszem, amikor tudom hibamentes lesz, mert nem támogatom ezt a irányvonalat, hogy félkész munkát dobunk ki a kezünkből és még tapsoljunk is hozzá. Kicsit sok mindent megengednek a játékiparban, mint más munkában. Egy autógyárnál, rosszul gyártod le az adott alkatrészt és úgy továbbítod tovább másik gyárnak, akkor ott apukám egyből kirúgnak téged, de még a meost is, aki hagyta, tovább legyen küldve. Remélem ebből tanul a többi kiadó és az emberek is. Igenis fel kell szólalni, ha valami nem tetszik és nem eltűrni.
-
shotika
őstag
válasz mettek #15893 üzenetére
Csinálni kell a mellék küldiket is (nem csak a sárgákat, a kékeket is) és akkor ömlik majd a gempa. Fegyok nagy részét el szoktam adni, csak azokból be szokott jönni 40-50ezer is. Szinte mindig van nálam minimum 100ezer, közben vásárolgatom a kocsikat is, néha egy-egy mod ami megtetszik, vagy legendary tárgykészítő. Legendary alatt már semmi cuccot nem tartok meg, még az epiceket és vagy bezúzom vagy eladom.
[ Szerkesztve ]
Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
freeknight
őstag
Ha csak pc-re adják ki, máris elestek a bevételek 50%-ától. Viszont onnantól kezdve, hogy kiadnak valamit, annak futnia is kell, nem kell a mellébeszélés meg a vetítés a nextgenről.
Ott van a bibi, hogy ez nem hibás döntés volt a menedzsment részéről hanem az egyetlen döntés, mert csak pc-n soha nem termelt volna egy ilyen költséges cím profitot, max csak hónapok múlva. Ki lehetett volna ezt hozni játszható formátumban is, nem tették meg, ezt nehéz a vezetőségre fogni. Esetleg annyi választásuk lett volna, hogy várnak egy évet, amíg elterjednek a nextgen koznolok, azok már meghajtják erőből, szerintem ez is lehetett a terv a fejlesztők részéről, hiszen egyszerűbb mint optimalizálni és dolgozni, erre inthettek be a board felől, hogy vége az alibinek. Ez valószínű már az áprilisi csúszásnál közölve lett velük egyébként, hogy a végső deadline 2020 karácsonya.
Tehát itt inkább közepvezetői és felsővezetői kommunikációs szinten mehetett valami nagyon félre, a pénzügyi és strat vezetés nyilván nem lát rá 100%-ban a fejlesztésre, nem is nagyon értenek hozzá, nem ez a dolguk. 2018-ban ez a játék már készen volt, játszható, pre-alpha állapotban, már csak az optimalizáció és bugirtás maradhatott hátra. Gondolom ezt látták a menedzsment részéről is, hogy basszus, itt van nekünk egy kész játékunk, valószínűleg demó is meg volt tartva nekik, de az osztályvezetők csak sírnak és sírnak hogy nem vagyunk még kész és kell még idő. Ekkor születhetett a döntés, hogy nem érdekes innentől kezdve, ki kell mennie a játéknak. Ezt viszont semmiképp se úgy képzeljük el, hogy 2 héttel előtte találták ki, ez már a januári éveleji értekezleten ki lehetett adva, de legkésőbb áprilisban. Amit a fejlesztők nem értenek (és láthatóan ti se), hogy az upper managementnek valamiből meg kell finanszíroznia a béreket, a rezsit, a marketinget, irodabútorokat, gépeket stb-stb. Ezt nem tudják a végtelenségig megtenni, és őszintén szólva nem is akarják, valamikor pedig muszáj pénzhez jutniuk. Persze hibás volt a menedzsment, de hibás volt a dev team is, hogy nem tudták tartani, ahogy a középvezetők is, akik pedig nem tudták betartatni a határidőket. Általában a fejétől bűzlik a hal, de ez még nem jelenti azt, hogy az úszója rózsaillatú lenne.Száz szónak is egy a vége: nem véletlen, hogy a hosszan elhúzódó fejlesztési időkből nem szokott jó dolog kisülni.
[ Szerkesztve ]
-
Turist
tag
Látom néhány embernek gondot jelent, milyen képességekre kellene rakni pontot.
Tudom ajánlani ezt az oldalt. A buildek baloldalt vannak, leírás és videó is van mindegyikhez.
[link]Ha valakinek nehéz lenne 1-2 boss, akkor pedig vegye elő az EMP gránátot
-
hombre[EU]
veterán
a fele hülyeség...nem is játszott vele csak az intrót látta.
azon kívül,hogy rohadt sok és nagy méretū asseteket mozgat konkrétan semmi olyat nem csinál,amit ne láttunk volna már (sokkal jobban). abban nincs semmi dicsōség,hogy írnak egy olyan softwaret ami a hardwarek 2%-án fut rendesen...erre bármelyik stúdió képes csak nem csinálják,mert semmi értelme(mire mindenki odaér hw-ben addigra ez a játék rég outdated lesz). ez a crytek iskola, aminek igaz meg van a közönsége (köztük lesz cult classic,mint a középszar crysis is) csak ebbe benne van a jó nagy pofára esés, lásd crytek[ Szerkesztve ]
Life, Uh, Finds A Way
-
Segal
veterán
Gondoltam a fő és mellékszál kivégzése után, ma szórakozok kicsit így gondoltam ellopom a rendőröktől a kocsijukat.
Nem tetszett nekik az ötlet és pillanatok alatt kaptam négy csillagos körözést, de nem adtam fel és belekeveredtünk egy szemtől szemben című filmjelenetbe
Végül én jöttem ki gyüztesen és meglepő mód rövidesen el is tünt a körözésem.
Így beszáltam a kocsijukba"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
-
Vesa
Topikgazda
válasz ProEvoFan #15796 üzenetére
Jókat mond a fejlesztő srác. Amellett, hogy valóban bétának tartja a játékot, azt is kiemeli, hogy szerinte 1 éven belül kult klasszik lesz belőle. Illetve emlékeztet, hogy a W3-nak a megjelenést követően 3 év kellett ahhoz, hogy rendesen fusson konzolon. Végre valaki értelmesen elmagyarázza azt, amit többen mondogatunk már itt egy ideje, és rávilágít a helyzet szakmai hátterére is. Nem ok nélkül ilyen a játék konzolon, sőt, egyenesen kimondja azt is, hogy ez a játék olyannyira next gen, hogy ki sem kellett volna adni prev.genre, mert az életben nem fogja rendesen futtatni (legalábbis, a PC-hez legalább alulról közelítő minőségben).
Azt a részt is érdemes meghallgatni, amit a bugok iránt sokkal toleránsabb PC-sekről mond, és arról, hogy a konzol miért olyan olcsó a PC-hez képest, aminek természetesen megvan a magyarázata is, mert még a next gen konzolok is a közelébe nem érnek a PC-n már most elérhető hardveres szintnek.
Továbbá beszél arról is, hogy ekkora játékot PC-re házon belül tesztelni gyakorlatilag lehetetlen! 2 órás videó, de aki képbe akar kerülni szakmai oldalról is, annak nagyon érdemes végignéznie.
[ Szerkesztve ]
-
Boonen007
őstag
Mondjuk az tényleg eleg fura fizika, hogy megállok a járdán és átmegy rajtam mindenki szó szerint rajtam. Valós AI nincs is tulajdonkeppen, mindenhol csak szimpla fixen beállított npc vannak, gondolok itt arra, amiket írtak sokan random story verte a not a férfi ilyenek gitáros dobos az utcán, de ez nem AI. Ezek fix sztorik, direkt kipróbáltam meg csak ki sem kerulnek ez biztos valami alap implant, hogy átmennek a testemen.
-
Komplikato
veterán
válasz VikMorroHun #15918 üzenetére
GoG meg azt írja, hogy az ACT2-t a játékosok 69%-a érte el. Tehát egyharmad ott sem járt. Engem érdekelne ebből mennyi aki bug miatt, mennyi aki refundolta előtte és hány olyan emberke van, aki mérges lett, mert "nincs is open wordl".
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Fitzgerald
veterán
-
VikMorroHun
őstag
Én elég sok NCPD feladatot, bűnesetet megoldok. Alapból jár értük pénz, aztán ott van a rengeteg fegyver, ruha, amit zsákmányolni lehet, és el lehet adni. Még egyszer rengeteg pénz. Plusz minden ilyen feladat környékén van 1-2 hozzáférési pont, ahonnan 100-2000 eddiet lehet kiszedni, megfelelő hekkelési tudással. Küldetések közben is lehet pénz találni sok helyen. Most úgy vagyok 100.000 felett, 23. szinten, hogy nem igazán erőltettem meg magam (vonjunk le mondjuk 40-50 ezret, az csalás volt - de ha nem teszem, még mindig van rengeteg pénzszerzési lehetőség a térképen).
freeknight: Kevés a kiberdekk puffermérete. Eleinte nekem is az volt, aztán vettem egy 7 férőhelyeset - azóta nagyon ritkán van olyan, hogy sikertelen.
Ra's al Ghul: Van olyan képesség, ami növeli az ebből kapható eddie jutalmat. Nálam eddig kb. 2100 volt a maximum egy panelből (mind a három sort teljesítve).
Érdekesség: ugye azt nyilatkozták CD Projektnél, hogy a Witcher 3-at kevesen játszották végig, ezért vették rövidebbre a fő küldetésszálat. Nézegetem a Steam teljesítményeket; Anders Hellman kihallgatásáig (ami sacc/kb a fő küldetésszál egyharmadánál lehet) 41,8% jutott el... 15,9% meg végigjátszotta.
[ Szerkesztve ]
- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
Turist
tag
válasz modflow #15899 üzenetére
Hello!
Nem tuti, de nekem azután adta be miután jártam a Delamain üzletben és elkezdtem azt a küldetést.
Olvastam olyanról, hogy az AI-t bugként kezelik és valamit kezdenek vele, akár már a január-februári patchben. Nem linkelném, mert nem tudom hiteles-e vagy sem. Kérdés az lenne mennyire tartjátok valósnak, hogy foglalkozni fognak vele? Ha nem is 1-2 hónap múlva, de belátható időn belül.
-
nubreed
veterán
Az az érzésem, hogy semmilyen értelmezhető modot nem fogunk látni addig, amíg ki nem adják a Redkit -et. Pedig modokkal egy teljesen új szintre lehetne emelni a játékot. Nézem a Nexusmods -ot mindennap, van 18 oldalnyi mod, ennek a 99% -a teljesen érdektelen reshade és karakter preset. Szóval hányinger egyelőre. És mivel a CDPR -nak jelenleg kissebb gondja is nagyobb a Redkitnél, kb. most a túlélésükért küzdenek, Redkit -et szerintem még vagy másfél évig nem is fogjuk látni, ha egyáltalán. Addig marad ez ami most van, lesz majd 150 oldalnyi reshade meg kartakter preset..
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
BaLee
addikt
válasz Ra's al Ghul #15902 üzenetére
Van rá egy képzettsség amit ki lehet fejleszteni, két képzettségpont, az első +50% lóvét nyer ki hackelésből a második szinten +100%-ot.
Én még csak 11. szintű vagyok de egy hackelésből 1000+ pénz jön ki nekem. -
addikt
válasz freeknight #15901 üzenetére
A lehetőség attól függ, mennyi üres négyzet/slot van, mennyi próbálkozást engedélyez az adott breach. Mások nagyon a karaktereink tuti, mert én csak 3 soros feladványokat kapok és szép hosszúak is.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
Jinxb1rd
addikt
Betörésprotokol skilleknél van olyan passzív, ami megnöveli a hekkelésekből származó pénzt. Arra raktam egyedül, de lehet a nyersanyagokat is gyarapítani valamelyikkel.
Ehhez még vásárolsz olyan dekket, ahol pufferméret nagy. Nekem 8-as van, 35k-ba került. Ez volt a legelső, amire rögtön gyűjteni kezdtem a zsét.
Ezt követően nagy eséllyel fel tudod törni mindhárom sort egyszerre. Ha úgy látod, hogy nem, akkor csatlakozz le majd vissza és más kódsort fog bedobni, ami lehet könnyebb. Akár bele is kezdhetsz és úgy újracsatlakozhatsz, de ahhoz nem szabad, hogy zöldre váltson valamelyik kód.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
sp8787
addikt
válasz hombre[EU] #15903 üzenetére
CPL23 Run Noice!
Nemhogy orulnel! -
szgabor12
tag
Ha mindhárom sort sikerül feltörni, akkor már 1000 €$ fölött ad, de nekem is talán 3-ból 1-et, ha sikerül teljesen feltörnöm, de lehet, hogy ez az arány még rosszabb.
,,If I'm not back in five minutes... just wait longer!"
-
Madwe
nagyúr
válasz VikMorroHun #15856 üzenetére
De ők legalább céllal rendelkeztek akkor bár hülyén csinálták. Van amikor ennyire se képes az ai, megy egy irányba egyenesen, akadályba ütközik (ott áll a kocsid pl) főgja magát megfordul s másik irányba kezd el menni. Neki mindegy hova megy csak a lényeg h egyenesen tegye, jajj akadály akkor 180fok s megy visszafele egyenesen. Nagyon kidolgozott összetett a járókelők ai-ja
-
gyimger
őstag
válasz modflow #15899 üzenetére
Szerintem az ég világon semmit, csak várni. Haladgattam a sztorival, csináltam a mellékküldetéseket, szóval semmi rendkívülit.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
modflow
veterán
válasz hombre[EU] #15900 üzenetére
Eddig nem loptam még semmit, kipróbálom, köszi.
-
hombre[EU]
veterán
hát most nem tölti be xbox app a screenshotokat szóval kb. így néz ki a karakterem(23lvl, 36sc):
reflex7, tech10,body7,int8,cool7 (szabad 5ap)
perk 28 szabad, 3aktív; statom szintén semmi
egy rendes rpg-ben ez egy full handicapes kari, szinte nem is fejlesztettem csak ha akartam egy párbeszéd opciót vagy kényelmesebb progresst...de itt mint a kés a vajon úgy megyek át rajta hardon (legnehezebb fokozat csak lusta idōhúzás,több headshot stb). mintha a FF vagy soulsot (vagy akár TES) fejlōdés nélkül játszanád végig elsō nekifutásra, ami nem lehetetlen csak vért kell hugyozni, itt pedig röhögve megyLife, Uh, Finds A Way
-
-
freeknight
őstag
válasz VágniValó #15891 üzenetére
Nekem van hogy úgysem szokott összejönni, pedig látom, hogy simán tudnám továbbrakni, de elveszi a lehetőséget és kiírja, hogy sikertelen . Ez a többsoros hackeket érinti, és főleg azért dühítő, mert látom, hogy be lehetne fejezni a sorozatot. Egyébként is unalmas már ez a táblázatos hackelgetés 35 óra után, fogja a bánat 15 másodpercig keresgetni a megoldást . Amúgy is csak a jégcsákány a fontos, az a 3 karakter meg baromi egyszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
Állásajánlatok