Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz TayRol #23100 üzenetére
Örülök neki, hogy tetszést arat a könyv. Majd mondhatsz infót, hogy hogy bírja a hajtogatást: kíváncsi vagyok az új gyártástechnológia minőségére, amit bevezettek. Vagy hozd magaddal a találkozóra és megnézem: az még jobb lenne.
(#23095) xXxian: Fizikai képtelenség ugyanolyan látványvilágot fényképezőgépből kihozni mint amit a szemeddel látsz (eltekintve a látószögtől), mert amíg a mai modern szenzorok dinamikaátfogása 12 Fé körül van, addig az emberi szemé kb. 24 (persze ez is függ a téma világosságától és kontrasztjától: például sötét háttéren világos témával nagyobb kontrasztátfogást tud a szemünk is). A példánál maradva (az éjszakai égbolton ragyogó csillagoknál mondjuk) a Fé-ről: a fotózásban a dinamikaátfogás mércéjeként általánosan elfogadottan használt mértékegység a Fé (Fényegység). Ez a kép legsötétebb és legvilágosabb pixele közötti külöbbség aránya. Tehát egy 12 Fé dinamikaátfogású képen a legvilágosabb pont 4096x világosabb, mint a legsötétebb (2 a 12.-en = 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 = 4096). Az emberi szem 24 Fé-jével (2 a 24.-en) ez 33.554.332. A dolog másik oldala az emberi szem érzékenységének a környezethez való asszimilálódása. Ugye gyors mozgásokat digitális kamerával csak elég rövid záridővel lehet megörökíteni, ehhez pedig vagy a megvilágítási fényerőt, vagy az érzékenységet kell növelni: mondjuk 3200-ra emelem az ISO-t. Viszont az emberi szem "ISO"-ja ilyenkor még mindig csak 1. Sötétben az emberi szem érzékenyebbé válik (persze bizonyos szoktatási időszak után: mondjuk fél óra elég). Ilyenkor kb. ISO 500-1000 körülre megy fel a szemünk digitálishoz hasonlítható érzékenysége. Viszont a kameráknak megvan az az előnye, hogy hosszú záridővel több részletet tudnak rögzíteni ugyanabból a képből, mint amit az emberi szem 15 másodpercnyi nézelődés alatt maximálisan felfog (hiába nézzük tovább, az agyunk nem tud több részletet értelmezni). Tehát csak azt tudod tenni, hogy a teljes dinamikatartomány részletét örökíted meg: egy képpel kisebb részletét, több lépes HDR-rel (High Dynamic Range) nagyobb részletét. És megnyugtatlak: egyik sem lesz valós, a legkisebb mértékben sem, pedig ez csak a saját agyad becsapása, ugyanis az emberi szem ugyanúgy HDR funkcióval működik, mint a számítógépen összerakott képek, csak nekünk már eleve be van építve az agyunkba a funkció.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
m3ss
veterán
válasz TayRol #23070 üzenetére
(#23070) TayRol nekem jobban tetszik az allo, tul sok az ures ter a fekvokon. meg a fekvo kepeken tulexpos az egbolt, foleg a 23074-en....szinek mondjuk egyik kepen sem igazan tetszenek, talan a (#23072) ha valasztani kellene a 3 utomunka kozul.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Balinov
titán
-
fattyu
veterán
válasz TayRol #23070 üzenetére
megnézém nem portré állásban.
szerintem nem volt jó választás a témához. Avagy nem lőttél ugyanilyen tágan csak normál állásban? sokkal jobban adná szerintem
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
ccs2929
senior tag
válasz TayRol #23050 üzenetére
Ez aranyos, jól elkapott pillanat, akkor lenne az igazi, ha az anyuka sem marad le a képről, a kissrác háta mögött meg egy kicsivel kevesebb tér is elég lett volna. a "reggeli" is tetszik, aranyos nagyon
hcl ez jó lett , csak az álló formátum fura egy kicsit.
LamaCube Ez a javított verzó jobb lett, a derítést szerintem ne tálcával oldd meg, mert lehet, hogy elég kemény fényeid lesznek úgy, inkább egy hungarocell lemezt használj
matyi012345 Nekem nagyon tetszik , bejönnek a tárgyfotóid, kritizálni nagyon nem tudnám/akarnám, jól mondta neked a múltkor valaki, hogy nyugodtan posztolhatsz a haladóba is
Esetleg erre valaki? :
[ Szerkesztve ]
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
jjeahh
nagyúr
válasz TayRol #21307 üzenetére
megpróbálhattam volna meglőni mondjuk más szögből, úgy, hogy csak a balfelöli magas hegyek legyenek benne, akkor nem vinné a szemet, csak akkora hó van kínos lett volna megkeresni az ideális poziciót
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
törölt tag
válasz TayRol #14928 üzenetére
köszönöm az aggódást...NEM
D90 csak tesztelésre volt itt nálam még tavaly ősszel.Aztán ment a háztól...Érzésre a K-5 jobbnak tűnt (bár nem értek nagyon a dolgokhoz)
Csak pakolgatva a régi képeket, "kezembe" akadt ez.
(#14927) stranger28 botrányos valóban!Azt se tudtam hova kattintsak...Látszik, h rég használtam.
(#14928) TayRol Erősséknek lőttek.Mikor megjött az első hír, tudtam, h k***a nagy a baj.Hegyen lakom, ismerem mint a tenyerem és ezek csak pici dombok (3000m) amik körülvesznek...
(#14941) zgospel a zöld fákra gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
válasz TayRol #12999 üzenetére
ma lőttem így nem láthattad még hacsaknem trójai falovat telepítettél a gépemre és előbb láttad a fotóimat rajta mint én magam
a másodikban a kompozíció meg úgy maga az egész ami tetszik,az átmenetek. anélkül hogy belenyúltam volna!
[link]
erre a képre gondolsz szerintem, ezt korábban lőttem. -
Real_Necro
veterán
válasz TayRol #12682 üzenetére
Jaa, nem az üveg meg a szekrény ért sokat, hanem a CO2 szett saját készítésű reaktorral + 5kg-os CO2 palackkal, meg az Eheim külső szűrő, valamint a temérdek moha, garnéla és halak... a szekrényem meg is maradt "virágállványnak", az üveg meg félár alatt ment el. Még van egy kompresszoros akvárium klímám, azt el kellene sóznom nyáron.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
-
Real_Necro
veterán
válasz TayRol #11841 üzenetére
Akkor a karácsonyi sorozat nálam egész jól ment. Ha jól emlékszem valami 9 órát dolgoztam rajta és kb 110 kép lett.
Egyelőre ott tartok, ha 20-30 percig molyolok egy képen, akkor az vagy tényleg jó, vagy egyre rosszabb. Egyelőre utóbbiból van több.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
imyourfriend
őstag
válasz TayRol #11831 üzenetére
Tudom csak tényleg az volt az elsődleges szempont hogy valami kézzelfoghatót csináljak amire az itteni csapat már nem mondhatja azt hogy szar. (Ettől független lehet az csak most nem taglaltátok). Viszont akkor változtatok rajta megint, ha a kép minősége jó lesz akkor elrendezésen, aztán pedig a vágáson és az utómunkán szeretnék változtatni, valahogy így sorban
köszönöm zool1 pár nap és kilátogatok megint a tóra
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
-
-
törölt tag
& Zozz: kossz szepen, nem volt szep latvany...ma elmentem kocsival megnezni azt a kanyart...egy csomo motoralkatreszt talaltam, tehat nem en voltam az elso ott es nem is az utolso.
a kanyar bejaratanal pont egy foldut csatlakozik merolegesen, onnan hordhattak fel.De nem lattam, mert a parkolo fakeritese kitakarta...
-
Zozzer888
addikt
basszus most, olvastam:S durva Nekem is volt hasonló,csak első-hátsóval lassítottam, és egyenesen behúztam a kanyar csúcspontja felé amíg tudtam a gépet...szerencsére ott még pont volt aszfalt ahol megálltam, így nem lett zakó...(a 2hetes motorral ) (Lepence, első visszafordítő izbég felé)
Amúgy a cbf500 a világ egyik legkezesebb motorja ,és még a fékje is normális...(a 650es sövényé nagyon ügyetlen volt)
jobbulj
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
törölt tag
-
Real_Necro
veterán
(#5249) TayRol
Szerintem tök jó. Hova lettek a zárbetétek? Kifotósoppoltad?
(#5250) vizcsap
Ha kritikát szeretnél, engem a zajosság zavar. A kép tetszik, kicsit olyan végítélet érzést ad. Hol készült?
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
Igazad is van. Nem szeretni valakit az divat és csordaszellem...
A linkelt képed egy remek példa rá. Az egy jóindulattal is semmilyen fotó de ő osztja az eszet...
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
m3ss
veterán
hmm miert olyan jo ez? ilyen kepet -kis tulzassal- itt barki tudna loni. szinte zero utomunka, egy egyszeru elkapott kep. nem vmi gep vagy lencse reprezentalashoz lotte ezt csak? ehhez kepest a linkelt kepekben en azert tobb munkat latok, atgondoltabbak de hat kinek mi tetszik.
-
fattyu
veterán
Én spec rühellem kenmegmondomrockwellt, de ettől független ilyen színű gyerekem lenne rohannék orvoshoz.
Ne mondjuk már ez fasza...
Dorothea-t érdemes vizslatni ha már
-
Freddy76
addikt
Háááááááááát, azért nem itt kezdődik, mert ha itt kezdődne, akkor egy képet sem mernék készíteni a kislányomról .
De ha arra célzol, hogy ez a szint az, amire az ember mondhatja: "Profi vagyok, és ilyen képeket készítek neked, sok pénzért!", akkor egyetértek veled maximálisan. Az általad linkelt képen pont az van benne, amit a másiknál hiányolok: a természetes, szép bőrszín, az élettel teli gyermek. Nem értem ezt a fakítást mindenhol...
Még egyszer bocsi az ultra offért, de meg kellett kérdeznem.
Más: mostanában érzem azt, hogy kitenném kritikának egy-két képemet. Melyik oldat ajánlanátok feltöltésre? Nem fogok sok képet tölteni, csak néhányat, és fontos lenne, hogy ura maradjak a képnek, vagyis ha azt akarom, hogy kerüljön le, akkor az történjen is meg.
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
m3ss
veterán
sok "hibat" nem nagyon latok benne. inkabb csak nem tul erdekes a kep. atlagos teli foto vmi feny vagy kod feldobna a kepet. amugy ff feldolgozas tetszik, meg kompozicio sem rossz, bar a jobb oldali fa kicsit hangsulyos, anelkul jobb lenne.
ebbol akkor mar jobb kepet lehetne csinalni sztem, csak az eg ki van egve.[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Könyvekre gondolsz?
Itt az első hsz.-ban összeszedtem annó párat, de őszintén azóta én nem is vettem újakat, olvass bele a topikba, biztosan akad még frankó ajánlás.
Illetve érdemes beregelni fotozz.hu-ra, - sokan lenézik, nekem nincs vele problémám, sokat tanultam én is ott. Csak meg kell tanulni az építő kritikákat kiszűrni, mert sok a pontvadász idióta.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest