Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz papaya #35428 üzenetére
Hiányolom az ötletet. Van egy übercuki mosolygós kiskölök, egy bőrönd, tegyük őket egybe, és lesz, ami lesz. A kissrác tényleg fantasztikus, igazi vigyorgyár, de ezt a bőröndös ötletet valahogy jobban ki kellett volna gondolni, valami még hiányzik innen.
Ehhez a sorozathoz fotósként semmi közöm nincs, a bőrönd viszont itt is főszereplő.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Freddy76
addikt
válasz *Ropi* #28617 üzenetére
Mi szükség van arra, hogy a kiskrampók képeit névvel együtt ide kitedd? Ez nálam - a kísérőszövegeddel együtt - súrolja a bunkóság határát (sőt), ami amúgy nem jellemző rád. Én csak simán beperelnélek, de lehet, hogy valamelyik gyerek apukája egy vasműben edződött dunaújvarosi Hulk, aki kevésbé szofisztikált módját választaná a vitarendezésnek.
-
Freddy76
addikt
válasz Mhamster #15480 üzenetére
Én egyre többet használom a filmest, különösen most, hogy a "téma" rendszerint kint van és sok a fény. De azért nem szívesen élném az életem törőékkel, rohanó gyerekre a manuál sokszor kevés.
-
Freddy76
addikt
válasz Santiagain #15474 üzenetére
Egy filmes középformátum nem biztos, hogy drágább, mint a mostani szetted
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #15451 üzenetére
Veled vagyunk .
-
Freddy76
addikt
Én is épp ezt akartam írni, hogy
tök jó s.gge van a hölgynekfelettébb vonzó az a popó, ha már kitesszük, akkor dolgozzuk ki szépen.Bár ha Juszt alapvetését nézzük, ő is elismeri, hogy a kidolgozás nem a legjobb, de neki tetszik. Nos, lényegében én is ezt tudom elmondani...
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz Santiagain #15355 üzenetére
Megszaladt egy-két csúszka. Úgy értem, olyan elrontott rajzra emlékeztet helyenként.
-
Freddy76
addikt
válasz Deadpapa #15292 üzenetére
Hát, Ropit hozzá nem értéssel "vádolni", az, hogy is mondjam, legalábbis furcsa, de mindenképpen hozzá nem értésről tesz tanúbizonyságot.
Ha nem bírod a kritikát, akkor miért képelsz? Sok rosszat el lehet mondani Roporól (hajjaj, de mennyit), de az, hogy a kisujjában is több tudás és érzék van a fényképezés iránt, mint neked, abban látatlanban biztos vagyok. Okés, fogalmazni nem tud , de egy fényképész esetében ez talán annyira nem nagy hátrány.
Én is tettem fel ide képet a kislányomról, akit minden bizonnyal szeretek annyira, mint te azt a hölgyet, és van olyan szép is (sőt), emellett a kép sem volt rosszabb. Kaptam néhány pozitív véleményt, amit megköszöntem, és jópár negatívat, amelyek közül a legtöbből tanultam. De nem sértődtem meg...
Ha pedig egyértelmű sikerélményre vágyom, akkor nem képelek, hanem elmegyek a 21 hónapos lányommal egy bevásárlóközpontba, és ahogy integet mindenfelé, dobálva a puszikat, úgy olvadoznak a nők 14-84 év között.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz fattyu #14403 üzenetére
Add fel. Nem fog menni. Tudjukki erősebb mindannyiunknál. Finom iróniád éppúgy hatástalan, mind a köveket szaggató bunkóság, aki ennyire szilárd jellem, annak ez olyan, mind szellő kergette falevél a kárpátok bérceinek
vagy annyira hülye, hogy nem érti, hogy oltás van. Tudom, próbáltam.[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #13629 üzenetére
Szerintem inkább azt, hogy nagy az isten állatkertje.
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #13459 üzenetére
Én csalódtam benne, magasabbnak képzeltem. Meg valahogy olyan kicsit pszichósnak, akiből az ember egyből kinézi, hogy pókokat fotóz, ehhez képest egész normális, pl. simán hátat mertem fordítani neki. Jó, picit féltem, de nem nagyon.
-
Freddy76
addikt
Köszi. Azért szeretem az ff-et, mert elég sok esetben megmenti az amúgy kissé zajos, vagy életlen képet, mint pl. ezt itt:
Elküldöm a rawot, szedd ki a csatot. Bár nem tudom, lehet hogy formázná magát a géped, ha betöltenél egy nikon rawot...
szerk.:
kép linkje cserélve.
[ Módosította: crey ]
-
Freddy76
addikt
válasz Larry303 #13304 üzenetére
Csak a legózós készült az 50-essel, a másik kettő a tamron 17-50 (az alapobim, lényegében)... Pénteken műtötték a térdem, feküdtem a nappaliban a kanapén, és fotóztam a gyerkőcöt. A két portré messze is volt, ferde is volt, eléggé vagdosni kellett.
A háttér engem is zavart, csináltam is egy egyszerű ff konverziót:
A split toninghoz nem értek (még). Az a bajom, hogy ahogy tanulok új funkciókat a lightroom-ban, úgy veszem elő újra a régi képeimet, sosem lesz így vége . Nagyobb probléma, hogy a képfeldolgozás már egész jól megy, de a katalóguskezelés sehogy, nem is foglalkoztam vele, így ha alakítani akarok egy képen, megint a nyers nef file-t kell elővenni. Asszem meg kell tanulnom a katalógusbuzulást....
-
Freddy76
addikt
válasz JohnyBlue #13300 üzenetére
Egen... Amikor megvettem a vakut, mondom milyen okos, felkúrom a plafonra, és halleluja van. Most kezdek rájönni, hogy fotózási pályám legnehezebb feladata lesz megtanulni rendesen (de legalábbis ésszel) vakuzni...
-
Freddy76
addikt
Valaki kérdezte itt a crop elfogadható mértékét, erre pont belefutok a kérdésbe... Éppen most dolgoztam fel három képemet, mindhárom eléggé nagy vágás, ráadásul iso 1600-2800... Mindhárom életlen picit (persze a magas iso-zajszűrés-vágás miatt ez elkerülhetetlen), de nekem mindhárom bejön (nyilván, elfogult vagyok). Amiben érdekelnének a vélemények, az a vaku. Kezdek leszokni róla, kezdem nem szeretni a vakuval kilapított képeket. Mindhárom kép borotva lett volna, ha a vaku fent van, és iso 2-400 körül lövöm. De valahogy nekem inkább fekszik, hogy elengedem iso 3200-ig akár a gépet, és utólag dolgozok a képeken.
-
Freddy76
addikt
Én is a croppolás elfogadható mértékén gondolkodom újabban sokat... Szerintem itt be kell venni a leszarom tablettát, a lényeg, hogy a kép élvezhető legyen, adja a témát, és neked tetszen. Nyilván más szabályok érvényesek egy olyan képre, amit másoknak akarsz mutatni, és más egy olyanra, ami neked fontos (pl. család). De amúgy tényleg érdekes a kérdés, különösen, hogy mai világunk kissé élességb.zi lett, márpedig a crop szükségszerűen az élesség rovására megy. Nekem spec. mindhárom képeden elfogadható mértékű - nyilván National Geographic címlap egyikből sem lesz, de nem is ez a lényeg.
-
Freddy76
addikt
válasz Balinov #12741 üzenetére
Szinte csak Dublin. Egyszer elmentünk Dublin mellé, csak elfelejtettem a város nevét (hangulatos tengerparti kisváros, a helyi hév-féleség végén), meg voltunk egyszer Thurles-ben.
Corkba, meg a nyugati partra szeretnék elmenni, de az összes ügyfél dublini (kivéve az öreg Joseph-et , akinek Tipperary-ban van egy csekély farmja mintegy 500 szarvasmarhával). Meg aztán meló is egyre kevesebb van, nem igazán pörögnek az írek befektetései itthon, szépen dőlnek be a projektek. Szerintem március-áprilisban megyek ki megint, akkor biztos lesz egy Temple Bar túra, a végén egy Copper Face Jacks-szel, mert utána szerintem jó darabig nem lesz miért menni...
Te merre?
-
Freddy76
addikt
válasz Balinov #12739 üzenetére
Na, akkor van bennünk egy közös, meg egy nem közös. Nekem is van egy csodálatos győri feleségem, viszont én iszok. Az írországi utazásaimon rendszeresen többe kerül a sör, mint a repülőjegy.
Szerk: lehet, hogy ez lenne a fejlődésed kulcsa. Kezdj el inni, és ha akkor is ferdék a képeid, akkor nem tudom, mi a gond .
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz stranger28 #12737 üzenetére
VIszont csúnyák a nők és drága a sör.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz JohnyBlue #12648 üzenetére
Győr fotós szempontból kifejezetten pazar város (feleségem és családja győri, nagyon szeretem a várost). A belváros tele színes-mintás barokk házakkal, macskaköves utcákkal, nagy terekkel, kávézókkal; folyók-hidak mindenhol, templomok, vár, püspökerdő, Mosoni-Duna partja a püspökerdővel és a kutyát sétáltató emberekkel, futókkal.
-
Freddy76
addikt
válasz Balinov #12474 üzenetére
Nekem az első tetszik, azzal nincs is bajom, jó a perspektíva is. A másik jobban mutatna alany nélkül, csak a private land-re fókuszálva, esetleg kicsit fakóbbak lehetnépnek a színek, jobban mutatva a környezet/táj zordságát.
A harmadik nekem semmilyen.
A negyedik viszont tetszik, határozottan. Ha van rajta hdr effekt, azt levenném, és kicsit tágabbra komponálnám.
-
Freddy76
addikt
Egyelőre bejövős a tami, de még csak tesztelem... Este hazaesek, lövök pár képet különböző beállításokkal, oszt kész. Majd egy rendes fotózás után tudom megmondani, hogy mi a helyzet. De most jónak tűnik, nagyon...
-
Freddy76
addikt
válasz JohnyBlue #12431 üzenetére
Lekopogom, nekem most van egy jó üvegem, a Tamron 17-50/2.8 személyében. Ettől függetlenül ha egy üveget vinnék, az nekem is az 50/1.8G lenne. Szóval igazad volt, már ha érdekel a véleményem...
Valinas: csak d7000 és d90 esetében voltak gondok, más géppel nem (sőt, d5000, 5100 használók kifejezetten szeretik).
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #12336 üzenetére
Necro, ha valakit valaki leidiótáz, esetleg lehülyéz, azért jár büntetés?
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #12201 üzenetére
Na ja, én is elhittem, hogy must have, de figyeld meg, amióta lefikáztam, mindenki comingoutol . Az 50 viszont tényleg jó.
-
Freddy76
addikt
válasz -Valinas- #12199 üzenetére
Szeretni fogod. Nálam az 50/1.8 alapdarab volt d3100-on, 5100-on, és most az d7000-ren. És ha egyszer valah lesz pénzem fullframe gépre, alapdarab lesz azon is. Gondolj arra, hogy most veszed meg azt az obit, ami mindig a tatyódban lesz. Szvsz egy 18-105 + 50/1.8 kombó dx nikon vázon nagyon ütős párosítás, akármilyen vázad is van.
-
Freddy76
addikt
válasz -Valinas- #12142 üzenetére
Megtanít gondolkozni a szűkebb fix látószög. Lehet, hogy nem fér bele az egész templom, de talán így megtalálod azt a részletét, amely jobban kifejezi az épületet, és annak stílusát.
Crey: én használnám a 35-öst is, ha nomálrisan működne. Nem ismétlem meg a hisztimet (a nikon topikban kiírtam magamból), de a vázam és a 25 fix nagyon nem szeretik egymást...
-
Freddy76
addikt
válasz Zozzer888 #12137 üzenetére
Ebben abszolút igazad van, de portrézni sokkal jobb az 50-es. Az már hab a tortán, hogy a nikon 50/1.8g-je a nikon egyik "becsábító" obija, a 18-105 mellett ezt is szokták érvként felhozni a nikon rendszer mellett... Ár/érték arányban verhetetlen, pazar képe, színei, felbontása, rajzolata, háttérmosása van, és gyors nagyon az af.
A 35, ha városfotózásban gondolkodunk, jó, de: ha kicsit nagyobb dofot akarunk, rekeszelni kell valamennyit. Akkor pedig már ott a 18-105, ami 35 mm-nél 4-es fényerejű, és itt még viszonylag hosszú záridő is kitartható. Vagyis sok helyzetben (persze nem mindig) helyettesítheti a 18-105 a 35-öst, ha városnéző, tájképező obinak szánjuk. Az 50-est, mint portrét ellenben nem fogja pótolni.
De ez csak egy vélemény, nekem az 50/1.8G a kedvenc obim, elfogult vagyok.
-
Freddy76
addikt
A d3100 sokkal jobb a d3000-nél. Nem azt mondom, hogy a d3000-rel nem lehet jó képeket készíteni, lehet, de azért könnyebb egy bővebb lehetőségeket adó vázzal. A d3100-at már nem cserélném, arra inkább üvegeket vennék.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz JohnyBlue #12112 üzenetére
Alapesetben igazad van, de a d3000 tényleg egy alap váz, lebutítot szolgáltatásokkal, nem túl acélos érzékelővel, fókuszrendszerrel. Azt elhiszem, hogy kinőtte - persze nem csak ezen fog múlni a képek minősége, és a d3000 elé tett jó üveggel lehet igen jókat lőni, ez tény. De azért a d3000 nem az a váz - szemben akár egy d5100-zal - amit nem lehet kinőni.
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #12087 üzenetére
-
Freddy76
addikt
válasz MC Pite #12007 üzenetére
Egyetértek az előttem szólókkal. Egyre jobbak a portréid, de most úgy érzem, nem kellene továbblépned, hanem gyakorolni, mélyíteni azt, amit tudsz. Ilyenkor esik át könnyen az ember a ló túlsó oldalára.
M3ss: azért az a madártej felkavarta az állóvizet...
-
Freddy76
addikt
válasz imyourfriend #11980 üzenetére
Lehet egy olyan kérés, hogy a "vélemények?" kérdést, így, önálló mondatban mellőzd? Legyen "Mi a véleményetek?", vagy "Mit gondoltok?", vagy valami ilyesmi... Ez így nagyon emlékeztet valakire, akit itt többen felednének. Ahogy olvastam, hirtelem azt hittem: Ő, akit nem nevezünk nevén, visszatért...
-
Freddy76
addikt
Bazz, Asszony mondta lefekvés előtt, hogy valami édességet enne két napja... Megnéztem a képedet, majd kimentem csinálni egy adag madártejet, reggelre pont jó hideg lesz.
Látod, már volt értelme ma felkelned . Köszi .
Amúgy ez valahol egy pozitív kritika is, hogy a fotó láttán az ember kimegy a konyhába, és megcsinálja ugyanazt.
Szerk: hogy a képről is mondjak valamit. Nekem a fahéj nem passzol, és kissé zavaró, hogy a kanál felém néz. Így nem olyan, mintha előttem lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz Larry303 #11179 üzenetére
A picivel az macera, neki is, nektek is. Ha le tudsz lépni pár napra, az más - én is megtettem négy hónapos korában, aztán majd megőrültem 3 napig, annyira hiányzott... De persze mindenki más, és minden gyerek más.
Idèn már hárman megyünk márciusban, Nassfeldre.
-
Freddy76
addikt
Urak, és többiek, nem is tudom, hol kellene feltennem ezt a kérdést: múltkor valaki írta, hogy a sok megapixeles kép leméretezése az élesség növekedését eredményezi. Ez hogy is van? Raw vagy jpg, esetleg raw kiexportálásakor?
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #11065 üzenetére
Hm, azt hiszem nem vesznénk össze egy bárpult mellett .
-
Freddy76
addikt
Fattyúval ne törődjél, a Nemzetközi HDR Ellenes Liga hazai képviselője. Mondjuk amikor elkezdtem fotózni, és megláttam 1-2 undorítóan túltolt HDR-t (ami nagyjából a hdr képek 97 %-át adja), és sokan a hdr készítésről úgy beszéltek, mint a fotózás egyik magasabb szintjéről, nos, akkor elgondolkodtam, hogy mi a fax ez...
-
Freddy76
addikt
Zseketto, én idén lehet, hogy nem fogok tudni síelni menni, úgyhogy útállak, de nagyon . Bele fogsz jönni a svenkelésbe...
Balpis (és a többiek): 20, azaz ekv. 40, az a szaladgálós obim... A vágásra volt varia több, de ez adta ki a csúszda "zuhanását" az átló mentén, jobb alsó harmadolóban Julcsival... Egy vágásnál inkább a síma portré jött volna ki, én itt a környezeti portrét próbàltam erőltetni, lehet, nem kellett volna... A 45-tel jobb lett volna (sokkal szebben mossa a hátteret), viszont ahhoz már veszélyes távolságba kellett volna mennem...
Zool1: első nagyon jó, tetszenek a színek.
Santi: tudva, hogy mennyi munka van egy ilyenben, respect...
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #10919 üzenetére
Ez mondjuk igaz... A legalapvetőbb hiba a gyerekfotóknál, ha felülről készülnek. Itt egy félguggolás kellett volna, de öreg vagyok, és kövér...
-
Freddy76
addikt
válasz mefistofeles #10910 üzenetére
Baszki, pont jól leírtad, hogy mi a baj. Idejössz, beteszel sok-sok képet, amikor vélemény van, megsértődsz. Ahelyett, hogy vennéd a gépet (nem a képet, a gépet), kimennél ugyanoda, és meglőnéd máshogy. Egyetértek Necro-val, pedig mérnök, és én nem szoktam egyetérteni mérnökökkel.
Most pedig teszek egy képet, csakazértis. Gyerekes, tudom, NA ÉS ?
Szívesen várok véleményeket, leírom az én bajom: a kuka a háttérben. Vágással nem igazán tudom megoldani, mert a kép valamiért ebben a méretben tetszik, így jön le a csúszda mérete, és nekem valahogy "adja", hogy a kép egyik átlója félig a csúszda. Ki kellene szedni, de ahhoz meg nem értek. Ilyen kiszedni csak PS-ben lehet, LR-ben nem, jól tudom?
-
Freddy76
addikt
válasz mefistofeles #10873 üzenetére
Na, ez a kép a tipikus példája annak, hogy miért kellene elmélyedni picit az LR-ben... Ebből jóval többet ki lehetne hozni kevés utómunkával.
-
Freddy76
addikt
válasz mefistofeles #10857 üzenetére
Hidd el, nem bonyolult. Először én is azt mondtam, hogy ez megtanulhatatlan, majd mégis előbányásztam, egy bebukott (sötét) képem korrekciójához. Eleinte csak egy csúszkát használtam (exposure), majd egyre többet, és tényleg egyszerűbb, mint látszik elsőre.
Nekem amúgy ez segített sokat: itt nagyon jó tutorialok vannak néhány lépésben. Amit még tudok ajálani, az a Lightroom gyorstalpaló. Igaz ugyan, hogy ez a dvd a 2.0 verzióhoz készült, de a logika ugyanaz maradt.
Amúgy nem tudom, ki hogy van vele, de engem az LR-ben a buzulós katalogizálás baromira idegesít... Én csak importálom a képeimet, feldolgozom, majd kiexportálom, és időnként törlöm a katalógusomat... Mondjuk én a jó jpg-khez szoktam (olympus omd), így nem kell szerencsére minden képemet feldolgozni...
-
Freddy76
addikt
válasz MC Pite #10748 üzenetére
Affene tudja, mi romantikázáshoz nem szoktunk piálni, ha megiszunk egy pohár bort, azt sem azért, mert romantikázunk, hanem mert csak...
A képhez: ahogy Necro írta, elüt a pohár a képtől. A paprikás vodkás pohár nem romantikus .
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz MC Pite #10711 üzenetére
Nem kérdezem meg, hogy melyik része nem illik rád .
Amúgy bármit, csak körömlakkot nem... Ezekkel az a bajom, hogy ha 13 sör és 8 feles pálinka után kialszom magam, másnap kutya bajom, ellenben egy korty ilyen izé egész napos fejfájást eredményez...
Panpeter92: nagyon jók a képeid. Ha tényleg most kezdted, akkor nagyon jó szemed van, bár úgy látom, az utómunka is megy, ez némi rutinról árulkodik... Ne hagyd abba, és told még a fotókat!
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Őszintén, hogy ihatnak felnőtt, potens, érett, értelmiségi, intelligens férfiak olyan italt, amelynek a neve epres xuxu?
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #10703 üzenetére
Jézusom, miket meg nem isztok...
-
Freddy76
addikt
válasz Santiagain #10427 üzenetére
Na, az 50/1.8 az igazi szegény ember portréobija... Megfizethető, de jó. Szerintem a legjobb Nikon obi, ár/érték arányban. Szerintem.
-
Freddy76
addikt
válasz Santiagain #10425 üzenetére
Nyilván, de picit drágábban... A 18-105 elérhető (sőt, én mindenkit lázasan beszélek le a 18-55 kitről, mivel a 18-105-tel sok mindent ki lehet próbálni), a 70-200 az kissé más liga, a 85 megfizethetőbb, viszont az tényleg csak erre jó...
Persze egy ideális világban mindenkinek lenne egy 85/1.8 (nekem 75/1.8) portrézni...
-
Freddy76
addikt
válasz Santiagain #10422 üzenetére
Nem azt mondom, hogy portréobi, de nem használhatatlan. Kitekerve 90-105 körülre, picit rekeszelve több, elfogadható, "otthoni" használatra különösen. Még pici háttérmosása is van...
-
Freddy76
addikt
Igen... Érdekelne. Fattyu és j.bravo képei és hozzáállása megfertőzött... Nem betegesen, de pont annyira, hogy ki akarjam próbálni. Egy szép állapotú Olympus OM-10 (amelynek a dizájnja ihlette az én omd-met) 15e Ft körül kapható, ennyit megér... Ha pedig megfertőz, veszek egy másikat is alkatrésznek, szükség esetére, és megindul az obigyűjtés.
De én megfogadtam, hogy idén már nincs pénz erre a hobbira, így most csak annyit teszek, hogy megírtam a Jézuskának, azzal, hogy j.bravo esetleg segít a választásban... És megírtam, hogy mit szeretnék... Aztán ha nem ez lesz a fa alatt, január 1-én nekiállok aprókat kukázni...
-
Freddy76
addikt
válasz fattyu #10294 üzenetére
Pontosan. Nézem a régi gyerekkori fényképeimet, meg anyámék fényképeit, meg a tesóm fényképeit, és rohadtul tetszenek a fekete-fehér szemcsés képek, de a digifotó bármilyen effektel vagy presettel csak gyenge utánzata. Úgyhogy én is jó zajos fekete fehér képeket akarok . Nem tudom, mit hoznak össze, gondolom, valami egyszerűbbet első körben, oszt ha tetszik, akkor invesztálok.
Mivel egy olympus omd-em5-öm van, egy régi OM filmes váznak örülnék a legjobban, egy 35-50 körüli fényerős üveggel. A két OM jópofa lenne, arról nem is szólva, hogy a régi om üvegeket fel lehet adaptálni az em-5-re...
-
Freddy76
addikt
válasz fattyu #10279 üzenetére
Buszon néztem a képeket, az iPhone 4 (elég nagy felbontású) kijelzőjén. Azon k.rva jól néznek ki, nem értettem, miért zajozik mindenki. Most megnéztem nagyban, már értem, hogy miért zajozik mindenki, csak én ezt nem zajnak nevezném. A zaj csúnya. Ez a szemcsés izé szép. Te magadnak hívsz otthon?
Karácsonyra filmes fényképezőgépet kértem az asszonytól, már össze is hoztam j.bravo kollégával, aki besegít a Jézuskának .
A cigi nem szép, különösen egy helyes lány esetében, de semmi jogom kritizálni, lévén 15-30 éves korom között cigiztem, napi 2,5 doboz piros marlboronál szálltam ki, 6 éve... Csomó régi képemen cigi van a számban/kezemben, most azokon nem tetszek magamnak...
-
Freddy76
addikt
válasz JohnyBlue #10272 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz. A harmadiknál zavar a háttérben a kék ember, az elsőnél általában zavaró a nagy kékség. Ennek persze az is lehet az oka, hogy a gépemen ilyen árnyalatú kéken a bebukott részek villognak, így alapból erre asszociálok... A középső jó.
-
Freddy76
addikt
válasz MC Pite #10147 üzenetére
Te komolyan megszavaztatod itt, hogy melyik képet töltsd fel a "kreatívkodjunk egy témára" heti fordulójára ? Ha jól láttam nem ez az első alkalom...
Valamelyikünk alaposan félreértette annak a topiknak a lényegét...
-
Freddy76
addikt
A harmadik nagyon érdekes, jó. Érdekes játék a mélységélességgel, jó a perspektíva, jó az elgondolás. Szerintem ezzel az ötlettel még érdemes lehet játszani, akár színekkel (pl. őszi levelek, téli kopasz fák), vagy kicsit játszani az egyes színek telítettségével.
-
-
Freddy76
addikt
válasz MC Pite #9588 üzenetére
Ez tényleg egy szerintemes kérdés. Úgyhogy szerintem:
Vannak megismételhetetlen képek. Amikor a lányom született, tudtam, hogy a szülőszobán nem vakuzhatok, nem cserélgethetek obit. Így lett egy szűk fix (50), gyors kattintgatásokra volt csak időm, és lett jópár technikailag tökéletlen képem. De ezek megismételhetetlen képek.Az általad csatolt kép talán nem megismételhetetlen. Szerintem.
-
Freddy76
addikt
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #7676 üzenetére
Öööööö... Halakat fényképeztél svenkelve?
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #7468 üzenetére
A naplementés kép nekem olyan naplementés, semmi extra, de ez a capris szépen van komponálva. A Villa San Michele-ből nem készítettél képet?
-
Freddy76
addikt
Uraim, kérdés:
Olyan időket élünk otthon, hogy csak egy lövésem van... Van egy villámgyors kilenc hónapos modellem, aki ha meghallja a zár kattanását, jön a gépért . Vagyis megvan a téma, megtervezem, ellövöm, innen esetleg még egy lövésem van, a többi kép arról készül, hogy a Manó négykézláb jön felém, és kéri a gépet . Persze Murphy törvénye, hogy a téma szempontjából legjobb képek nem az "elsők", hanem azok, amelyeket hirtelen, gondolkodási (komponálási) idő nélkül kell ellőni. Újabban több olyan képem is lett, ahol a fejtető kicsit le van vágva. Ezek a képek szerintem jók, de szerintem nyilván azok, hiszen az én Meseszép Kislányom van rajtuk... Nem vagyok elfogulatlan, ez tény. Laikusként mennyire zavaró, mennyire hiba, ha le van vágva a fejtető, mint pl. itt?
-
Freddy76
addikt
Te nem vagy normális. És ez így van jól, nagyon-nagyon jól. Remélem lesz még kereted mélyebben belemenni ebbe a hobbiba.
Baszki, egész aranyosak ezek a pókok. Tegnap lehúztam egyet a lefolyón, most furdall a lelkiismeret...
-
Freddy76
addikt
-
Freddy76
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Nem ide tartozik a kérdés, de nem tudom, hol tegyem fel. Elnézést az offért.
Nikon d5100-al eddig jpg-ben fotóztam (pontosabban raw+jpg-ben, de a raw-okhoz nem nyúltam); természetesen nem automata beállításokkal vagyis a képeket egyedi beállításokkal (pl. élesség, szaturáció) készítettem, és utólag a vázon módosítgattam a nekem nem tetsző képeken. A d5100-ból elég szép jpg jön ki, legalábbis az én amatőr szemem szerint. Most viszont elkezdeném a kedvenc képeim raw-jait feldolgozni, ehhez kellene szoftver. Amit ajánlottak az a Lightroom. Kérdésem, ennek melyik verziójáva kezdjek, 3-al vagy rögtön a 4 bétával? A lightroom gyorstalpaló oktató-dvd hasznos?
-
Freddy76
addikt
Köszi. Nekem egyelőre tényleg csak arra kell, hogy a kislányomat fotózzam, és csecsemőt ugye nem vakuzunk szembe... De ezt te is tudod .
Lementem a kukába, és kibányásztam egy fehér Ariel mosóporos dobozt, amit ma dobtunk ki. Az nem baj, ha fehér? Legyen inkább kicsit színes, tehát sötétebb?
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Ez egy műanyag valaminek tűnik, flakon? Ez van kivágva, ráerősítve a vakupapucsra valahogy (bele van húzva a sínbe, ha jól látom), és behajlítva úgy, hogy 45 fokot zárjon be a vaku "lámpájával" a műanyag apra erősített fólia. Minél nagyobb a fólia, annál kevesebb fényt enged szembe.
Óriási.
Első blikkre lehet, hogy ez olcsóbb, mint egy SB700. Szerintem kipróbálom. Nekem egyelőre nem kell nagy fénytechnika, csak annyi, hogy a lakásban, amikor viszonylag közelről fényképezem a gyereket, legyen valami derítés, hogy ne kelljen az ISO-t az egekbe emelni.
Kisfiad hogy van?
-
-
Freddy76
addikt
Igen, azt már én is látom, hogy a "cukiagyerek-holagép" kiindulás nem fog nagyszerű képeket eredményezni, max. jókat... Azért a képeim még így is első helyen állnak a baráti társaságban, leginkább azért, mert egyszerűen senki sem érzi azt, hogy kompaktal szemenvakuzni egy csecsemőt nagyon nem menő, és a vörösszem sem menő.
De már kezdi nem zavarni a gyerkőcöt a gép, vagyis a keresőből komponálva is tudom fényképezni, ami azért fókuszálás-stabilitás szempontjából előny. Emellett már magától ül, és fel lehet kelteni a figyelmét, pl. egy megfelelő helyre pozicionált mackóval, vagy rózsaszín elefánttal. [link]
Innentől jön - amit írtál - a háttér és környezet megválasztása. És innentől kezd egyre inkább nélkülözhetetlenné válni egy normális, derítlésre használható vaku. Egyelőre a képeim nagyobb része ISO 800, vagy afölött készült: a gyerek este 5-7 között a legaktívabb, a legfotogénebb, viszont a fények miatt ilyenkor emelni kell az ISO-t (a fix 50-es obi nyitható 1,8-ig, de ez meg sokszor túl vékonyka mélységélességet eredményez). A d5100 szerencsére ezt bírja, de egy lágy fénnyel derítve csökkenhetne az ISO, és nőhetne az élesség. Gondolom, mivel még nem használtam rendes vakut, ugyans tényleg kezdő vagyok... Csak ez a vaku dolog is olyan nehéz kérdés...
-
Freddy76
addikt
Visszatérve az előző gyermekfotó témához:
[link]A kritikákkal óvatosan. A fotóst lehet szidni, az alanyt nem . Építő kritikákat természetesen szívesen fogadok.
A kép érdekességét adja (talán), hogy Nikon d5100-al liveview használatával készült. Ennek oka, hogy ha a kihajtott kijelzőn fél szemmel nézem a képet, a kislányom kevésbé veszi észre, hogy fotózom, és nem kezd el rögtön a gép iránt érdeklődni
Ja, és utómunka semmi. Sajnos semmi időm nincs rá... A képen szereplő model kitölti minden időmet .
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Nem az árral van problémám, az rendben is van. Nekem a képek nem jöttek be, meg az, hogy emiatt én voltam a vak / hozzá nem értő / nemtrendi / amatőr, leginkább mindez együtt. És egyáltalán nem mondom, hogy én jobb képeket készítek, sőt, az amatőrség első lépcsőin járok.
Persze soha nem is fogok pénzt kérni a képeimért, és ha valakinek nem tetszenek a képeim, max. akkor verem meg, ha nem teszi egyértelművé, hogy a kislányom szép, csak én vagyok rossz fotós .
-
Freddy76
addikt
Háááááááááát, azért nem itt kezdődik, mert ha itt kezdődne, akkor egy képet sem mernék készíteni a kislányomról .
De ha arra célzol, hogy ez a szint az, amire az ember mondhatja: "Profi vagyok, és ilyen képeket készítek neked, sok pénzért!", akkor egyetértek veled maximálisan. Az általad linkelt képen pont az van benne, amit a másiknál hiányolok: a természetes, szép bőrszín, az élettel teli gyermek. Nem értem ezt a fakítást mindenhol...
Még egyszer bocsi az ultra offért, de meg kellett kérdeznem.
Más: mostanában érzem azt, hogy kitenném kritikának egy-két képemet. Melyik oldat ajánlanátok feltöltésre? Nem fogok sok képet tölteni, csak néhányat, és fontos lenne, hogy ura maradjak a képnek, vagyis ha azt akarom, hogy kerüljön le, akkor az történjen is meg.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz Des1gnR #5098 üzenetére
Nem is annyira az ár/érték arány érdekel (mert nyilván nem fogom vele fotóztatni a kislányomat). Sokkal inkább zavar, hogy szerintem a képek sem jók... Nincs bennük élet, vitalitás, lágyság - holott kisbabákról van szó, basszus. Ez lenne a lényeg.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OTP Bank topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Filmvilág
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Politika
- Hardcore café
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest