Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz buci30 #46463 üzenetére
Nem szoktam ide jarni mert nekem ez a topik tul porgos, de most veletlen meglattam ezt a kepet gondoltam ertekelem en is.
Ami tetszik, a szinek. Szerintem a szineket nagyon eltalaltad, viszont az utomunka vegul csunyan a minoseg rovasara ment. Ahogy lentrol felfele haladunk ugy romlik a minoseg. Az uttest maga eleg reszletgazdag, de ketoldalt a toltesen a fuves resznel mar elkezd szetesni a minoseg. A faknal mar eljut a nagyon rossz szintre, vegul az egbolt teljesen csapnivalo lesz, mintha zsirkretaval rajzoltad volna. El sem tudom mondani mit csinalj maskepp mert nem tudom pontosan mit is csinaltal. Valoszinuleg nem raw-ban fotoztal, jpeg kepek nem birjak az ilyen szintu eroszakot.
A masik ami fontos, kromatikus aberraciot szedd ki (fakon lila es zold szinhibak) mielott izmosabb szerkesztesnek nekiallsz, mert a hibak is nagyon felerosodnek igy.
A szinvilag az viszont jo, ha meg tudnad tartani ezeket a szineket valami ertekelheto minoseggel, akkor ez meg egy egesz jo foto is lehetne.[ Szerkesztve ]
-
-
grigo
őstag
válasz buci30 #46463 üzenetére
Hát ez elcsúszott. De ugye ízlésről nem érdemes vitatkozni. Ha neked így tetszik akkor, nincs mit tenni azt minősíteni nem lehet. De sokaknak nem fog tetszeni, mert maga a fotó részre veszik el és már-már grafika.
Nekem is elveszítette a természetes jellegét.
A színeken kívül viszont ami fontosabb, ha már szimetriabuzulunk akkor tegyük rendesen. Nincs középen a csíkhttps://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
torzo
őstag
válasz buci30 #45596 üzenetére
Hát úgy durván nagy vonalakban.
Tényleg nem akarlak kinevetni, eszemben sincs, de azért majd olvass utána az alapoknak!
Az ISO állításról se felejtkezz el, ha beltérben dolgozol, mert ott a fény bizony többnyire kevés.
A gépeddel iso 2500-ig mehetsz el kb.
És még egy. Ha éles képeket akarsz, akkor a záridőd legyen 1/125 vagy kevesebb, az iso-t, rekeszt meg ehhez igazítsd be! Kicsit bonyi így elsőre, tudom, de hamar belerázódsz. -
vihartigris
őstag
válasz buci30 #45594 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe Scott Kelby könyvét.
Lehet más szerző hasonló tartalmú könyvét is olvasni, sokat segít.bármi reciproka a semmi
-
torzo
őstag
válasz buci30 #45594 üzenetére
Már a Canon topikban is írtam, hogy mit nézz! A mélységélességet (DOF= depth of field) a linkelt online progival kiszámolhatod. A dof tárgytávolság és gyutávfüggő. Az a kérdés, mit szeretnél. Ha mosni a hátteret, akkor tág rekesz, ha tájazol, szeretnél szinte mindent élesnek látni, rekeszelni kell. Pl 5.6-7.1 rekeszállással utcán minden OK lesz. Tájképhez állvány, iso 100 és 11-es rekesz.
Azt is érdemes tudni, hogy a legtöbb optika a legtágabb rekeszen kicsit lágy, egy fényértéknyi rekesz szűkítéssel már sokkal élesebb. A durván drága optikák persze tágon is jók.
Egy kicsit olvass már utána a mélységélesség fogalmának és akkor tisztul majd a dolog!Spot mérés ellenfénye fotózásnál jó, más esetekben nagyon mellé tudsz vele exponálni. A kiértékelőt használd! Az úgy általában (majdnem) mindig jó.
[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
válasz buci30 #37711 üzenetére
Az f2.8 nem a fókusz, hanem a rekesz. Az, hogy a hátteret mennyire mossa függ a távolságtól és a háttér távolságától is. Nem biztos, hogy ez a topic a megfelelő ennek kitárgyalására, nem tudom milyen géped van, ha nem találsz megfelelőt, akkor is inkább itt volna a helye.
-
Balinov
titán
válasz buci30 #37678 üzenetére
ahogy nezem (nem tudom most kiprobalni) bemasolod a letoltott binarist abba a mappaba, ahol van x db jpeg, amire date/time stampot szeretnel es a kovetkezo szintaktikat ertelemszeruen atirva futtatod.
convert orig_image.jpg -gravity NorthWest -annotate 0 "%[EXIFateTimeOriginal]" new_image.jpg
tippelek, de az image.jpeg-et (forrasnak es celnak a CL vegen) valszeg engedi *.jpeg-re atirni, -gravity parameter a "Convert" FAQ-ja szerint szebb kimenetet eredmenyez. Itt van egy kis segitseg a parameterekhez...
-annotate degrees text
-annotate XdegreesxYdegrees text
-annotate XdegreesxYdegrees {+-}tx{+-}ty text
-annotate {+-}tx{+-}ty text
Annotate an image with textThis is a convenience for annotating an image with text. For more precise control over text annotations, use -draw.
The values Xdegrees and Ydegrees control the shears applied to the text, while tx and ty are offsets that give the location of the text relative any -gravity setting and defaults to the upper left corner of the image.
Using -annotate degrees or -annotate degreesxdegrees produces an unsheared rotation of the text. The direction of the rotation is positive, which means a clockwise rotation if degrees is positive. (This conforms to the usual mathematical convention once it is realized that the positive y–direction is conventionally considered to be downward for images.)
The new (transformed) coordinates (x', y') of a pixel at position (x, y) in the image are calculated using the following matrix equation.
annotate transformation
If tx and ty are omitted, they default to 0. This makes the bottom-left of the text becomes the upper-left corner of the image, which is probably undesirable. Adding a -gravity option in this case leads to nice results.
Text is any UTF-8 encoded character sequence. If text is of the form '@mytext.txt', the text is read from the file mytext.txt. Text in a file is taken literally; no embedded formatting characters are recognized.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz buci30 #37676 üzenetére
Ha win-re kene talan ez a CL cuccos de OSX-el nincs tapasztalat.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz buci30 #37673 üzenetére
nm. es bocs, a gratulacio lemaradt az elobb. Koszi Necro az emlekeztetot
Szoval Gratula, jo egeszseget, sok vegigaludt ejszakat
-
Real_Necro
veterán
válasz buci30 #34161 üzenetére
Van erre egy egyszerű megoldás. Törölni a rosszul sikerült képet, aztán gyakorolni és gyakorolni és gyakorolni.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
copass
veterán
válasz buci30 #34127 üzenetére
az LR gyakorlatilag egy butított PS. direkt a fotósok igényeire szabva, egy nagyon felhasználóbarát felülettel, egyszerű kezeléssel.
PS-ben meg gyakorlatilag bármit megtudsz csinálni amit LR-ben nem![ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Real_Necro
veterán
válasz buci30 #34069 üzenetére
Szék/asztal lába, szekrény, szegély stb... meg lehet úgy lőni, hogy pl füves terület legyen mögötte stb.
Egyébként 1/30 meg 1/25 50mm obihoz APS-C-n elég karcsú. A reciprok-szabályt érdemes lenne átvenni.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz buci30 #34066 üzenetére
A fókuszálás a szemre nem sikerült, a háttér kusza. Érdemes kivinni szabadba (naposabb időben), homogénebb háttérrel meglőni, és akkor az ISO-t sem kell így felcsavarni a zársebességed is jobb lesz.
-
copass
veterán
válasz buci30 #34038 üzenetére
ahogy mondták már előttem az 1.8 jó lesz 2.2-nek is, talán akkor lesz éles részed! 1.8-on olyan kicsi az éles síkod hogy még pontos af-el is nehéz ügy megcsípni, újrakomponálás meg totál felejtős. 2.8 az igazi.
-
sweet122
tag
-
negyedes
addikt
válasz buci30 #34032 üzenetére
a legkisebb rekeszt az obi mondja meg. teszteld le. ez en 50 fixemet nem viszem 9 fole soha mert nincs haszna csak kisebb lesz a zarido es/vagy iso-t kell emeljek.
itt : [link] az irjak hogy a 8-11 kozott a legjobb az obi.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
JohnyBlue
addikt
válasz buci30 #34011 üzenetére
tekerd fel a vázra és nézz bele ha belefér amit akarsz fotózni akkor jó, ha nem akkor menjél hátrébb vagy gondolkozz , hogy lehetne megoldani másképp, ha egyik sem akkor menjél ki a szabadba vele ahol van hely, ha ez se akkor passz.
én a régi ötvenesemet pl. csak rosszarcú emberek fotózására használtam
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
A Zéé
addikt
válasz buci30 #34011 üzenetére
beltérben lehet fotózni magát a helységet, felöltözött embert, pucér embert, virágot, tárgyakat, társaságot, a házikedvencet, saját lábujjadat és kb minden mást, szóval pontosabban...
Amúgy inkább portré, 1-1 ember, vagy 1-1 részlet kiemelésére akár kinn, akár benn. Több embert beltérben fotózni lehet, hogy szűk. De ez is csak általánosítás, mert ha 35m^2 csak a nappalid, akkor lehet, hogy jó több embert is fotózni.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
fattyu
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz buci30 #33947 üzenetére
Ez itt már inkább off, kérdésedet inkább az Objektív topicban tedd fel.
Egyébként UWA-ban érdemes szerintem gondolkozni tájképhez, de a 18mm is már egész jó, akár panorámát is lőhetsz vele aztán összerakosgatod egy szerkesztőprogrammal.
-
jjeahh
nagyúr
válasz buci30 #33881 üzenetére
[link], én a legközelebbi pontra szoktam fókuszálni, majd tolotgatom gépet előre, és lövök egy-egy képet. Nem csak makrónál hasznos, ezt pl. 3 vagy négy képből raktam össze, és nem makró... így is nagyon szűk a dof, de stacking nélkül csak egy pici rész lenne éles a gombán.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz buci30 #33867 üzenetére
Ilyenkor szoktak fókuszsorozatot lőni Amúgy sztem is az a legnagyobb gond, hogy elcsépeltek, sablonosak, következőben próbáld feldobni valamivel őket, válassz izgalmasabb virágokat vagy valami.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Noddy
senior tag
válasz buci30 #33865 üzenetére
A mélységélesség miatt van az hogy a virág egy része éles és egy része élettelen. Ha szűkebb rekeszt használsz akkor a mélységélesség nagyobb lesz és az egész virág éles lesz és nem csak egy része.
(bár szerintem ez nem probléma a képednél az én véleményem szerint inkább az, hogy nagyon sablonos képek, persze kezdőként ilyet is kell ) Fotózz minél többet, mert itt is a gyakorlat és a tapasztalat teszi a mestert![ Szerkesztve ]
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
berobi78
tag
válasz buci30 #33862 üzenetére
Szerintem az az aura CA, amit könnyen el tudsz tűntetni LR-al.
Na, és szerintem arra figyelj, hogy ne csak a fele virág legyen éles, hanem az egész, és a háttér legyen az elmosott. Egyébként valami más perspektíva/érdekesebb háttér dobná fel a képeket szerintem.
(mellesleg én sem vagyok profi, szóval a tévedés jogát fenntartom ) -
boff
senior tag
válasz buci30 #33862 üzenetére
A körvnalat/aurát utómunkával is el tudod tűntetni de amúgy a gépvázon kell majd állítgatnod szerintem, ha legközelebb is ilyen fényviszonyok mellett fotózol. (Remélem nem mondtam hülyességet. )
Érdekesebbé pedig úgy is teheted ha pl vízcseppel fotózol vagy totál elmosod a hátteret, más perpektívából fotózod szokatlan módon, próbáld úgy megfotózni ahogy még senki sem fotózta meg. -
boff
senior tag
válasz buci30 #33860 üzenetére
Nekem az első ami feltűnt, hogy néhány képnél körvonala/aurája van a virágoknak meg pl a pitypangnál az élesség mehetett volna fentebb is de ami az én véleményem szerint az összes képre elmondható, hogy nem túl érdekes mert ilyen gondolkodásban már rengeteg hasonló képet láttam és így picit unalmas, valamivel fel kéne dobnod szerintem, hogy ne átlagos képek legyenek hanem olyan ami hosszabb időre megfogja a tekintetet.
-
freelanced
addikt
válasz buci30 #33794 üzenetére
Egyébként szerintem érdemes megpróbálni úgy fotózni, hogy ne legyen arra utaló jel, hogy egy állatkertben vagy, kivéve ha az a cél. Igaz nem könnyű, de szerintem jobb ha nincsenek benne emberre utaló jelek, kerítések stb.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
-
GrmnShepherd
tag
válasz buci30 #33753 üzenetére
Nekem bejön a narancs+kék kontraszt, szerintem a várfalat lehetett volna feljebb húzni, záridő 5mp körül volt? Picit hosszabb záridővel az expó is világosabb lenne és a felhőknél is hangsúlyosabb lenne az elmosódás, úgy nagyobb "élet" lenne a képen. LR-ben mennyit módosítottál?
U.i.: Nem vagyok a vízjelek / logók híve.
[ Szerkesztve ]
-
matyi012345
őstag
válasz buci30 #33553 üzenetére
Ez a kérdés ennél sokkal összetettebb. Vannak helyzetek, témák ahol vaku nélkül eleve nem tudsz csinálni semmit. Általánosságban pedig ha jól tudsz vakuzni, megfelelő erősséggel és irányból és karakterrel villantasz, ha kell akkor módosítod a fény spektrumát fóliával akkor nincs az a helyzet ahol a vaku (a jól haszált vaku) rontana a képen.
-
_seth_
veterán
válasz buci30 #33553 üzenetére
Tegnap volt aprilis 1....
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
MODERÁTOR
válasz buci30 #33237 üzenetére
Kedves buci30!
Az elhintett gondolatmorzsáidra engedelmeddel (bár tudom téged nem érdekel) visszaszórnám a zizit én is.
Nem igazán akarod értelmezni és érteni a fórum működését. Ezt most már sokadjára bizonyítottad. Kérdezel valamit, ráadásul olyan kérdéseket, amit kettő perc googlizás után bárki meglelne, és teszed ezt folyamatosan, szórod a topicot tele abszolút OFF hozzászólásokkal.
Te megteszed azt a szívességet, hogy mások idejét a te lustaságodra pazarlod, majd amikor jó tanáccsal látnak el (pl. hogy ne a vízjel legyen az első amit a képeidre ráhánysz, hanem mondjuk tanuld meg a géped használni, és készíts értékelhető képeket) akkor fel vagy háborodva, és mindenkit elküldesz a bús picsába, mint egy rugdalózó, kapálózó kisgyerek.
Abba megint ne menjünk bele, hogy milyen etikai problémák vannak annál a portré képnél, amihez a világítást a profi fotós állította be, te már csak kattintottál. Ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a fényképezés részét a fotós barát megoldotta, te meg rányomnád a vízjelet egy olyan képre, ami 0%-ban a te szellemi terméked. Ez nem igazán korrekt, de ezt meccseld le a barátoddal te.
Ebben a topicban senki nem unatkozik, de te nem vagy képes megérteni, hogy az amatőr fotósok digitális képei topicban a "hogy állítsam be a lightroomot" erősen off kérdés ami azt illeti, és marhára nem itt van a helye.
Itt képeknek van a helye, mégpedig azoknak amiket a userek maguk csináltak, hogy ezt tudjuk értékelni, építő kritikákkal ellátni, segíteni a másik fejlődését.A lightroomos kérdésed annyira releváns itt, mintha én megkérdezném, hogy hogy kell Macaront sütni, és valaki magyarázza már el nekem.
Kérlek a feljebb leírtakat gondold át, és a jövőben így fórumozz tovább. Szép fényeket.
szerk.: kéretik a további szájkaratét mellőzni, és visszatérni a topic témájához! Köszönet!
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Real_Necro
veterán
válasz buci30 #33237 üzenetére
Már ne haragudj, de ide jössz tanácsot kérni, közben meg fennen hangoztatod, hogy teszel az itt leírt véleményekre?
Egy kicsit azért ez nem kerek, mint ahogy az sem, hogy olyan képre akarsz vízjelet tenni, ami gyakorlatilag nem a tiéd, mert nem a te tudásodat tükrözi, hanem a "profi fotós" ismerősödét, merthogy mint írtad ő segített neked a kép elkészítésében. A technikán kívül akkor te mit raktál hozzá?
Ha meg az itteniek tanácsa neked semmis, akkor lehet érdemesebb lenne nem ezt a topicot választani trollkodásnak.
-
copass
veterán
válasz buci30 #33221 üzenetére
oszd meg velünk a képedet, hadd csodáljuk meg a művészetedet.
a vízjel reklám és védelem egyben. ha szélre rakod és kicsi semmit nem ér. mer nem látja, levágják.
akkora kell középre hogy ne tudja leszedni, de tudják hogy a tiéd, elérhetőség és kész.
én speciel nem örültem amikor megláttam a képemet más oldalán, akkor még én is csak sarokba nevet írtam. levágták mint a xart!
nademost már nem![ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz buci30 #33133 üzenetére
nem gyűjtenél inkább szalvétát?
van egy tippem leteszed a gépet. és meglövöd ugyanazt a képet mind a négy beállítással. kiválasztod amelyik NEKED tetszik. fényképezés egy műveszet. szujjektív...
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
_seth_
veterán
válasz buci30 #33133 üzenetére
Egyébként ide fotókat szokás betenni és azokat elemezni, az ilyen jellegű kérdés a canon dslr topikba való.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz buci30 #33117 üzenetére
18-55 canon obira pont méret az a kerek adapter, rá van írva, hogy 58 tehát arra rá kell csavarnod és arra rátenni a keretet, vagy valami hasonló, még nem volt ilyen szűrőszettem
-
_seth_
veterán
válasz buci30 #33113 üzenetére
Valamiféle Cokin szűrő adapter lehet. A kitobi szűrőmérete 58-as, arra való a kör alakú adapter.
Színes/átlátszó/részben átlátszó vékony lapkát nem kaptál a géphez?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz buci30 #33109 üzenetére
Három szó: Megáll, leül, olvas.
Örülünk hogy csatlakoztál a topichoz, annak szintén , hogy lelkesen belevetetted magad a fotózásba.
Annak viszont kevésbé, hogy kiszaladsz a libalegelőre, és a fórumon kéred az ASAP segítséget, hogy most épp mire tekerd a funkció tárcsát.
Állj meg egy pillanatra, attól nem fog egy deka jó kép kiesni a gépedből, mert tükrös, attól pláne nem, hogy valaki azt mondja neked, hogy tekerd Av állásba, F5,6-ra a blendét, és 55 mm-en csattints telibe egy tücsköt.
Meg kellene érteni az összefüggéseket a blende, a zársebesség, az érzékenység között. Tudni kellene, hogy mi okozza az általad elérni kívánt elmosást, és azt hogy is lehet kivitelezni.
Kérdezz, örömmel segít bárki, de nem fogjuk helyetted megtanulni.
Kezdésnek téma összefoglaló, két kezdőknek szóló cikk:
Fotózás alapjai I.Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Real_Necro
veterán
válasz buci30 #33101 üzenetére
Első körben szerintem olvasd el az Összefoglalót, nagyon sokat fog segíteni, hogy kicsit megismerkedj az alapfogalmakkal, fotózás alapjaival. Érdemes a videókat is megnézni.
-
kovisoft
őstag
válasz buci30 #33028 üzenetére
Nézni is szigorúan csak szűrőn át, hogy elkerüld a szemkárosodást!
Szerintem nincs olyan, hogy ajánlott beállítás. Mindig az aktuális fényviszonyok, a környezet és a téma dönti el, hogy mi a helyes expozíció. A témát kell lehetőleg helyesen exponálni. Ha ez a felhőzet, akkor azt, ha az alatta levő táj, akkor azt. A főtémára kell fényt mérni, aztán ha a fénymérőt becsapja pl. a napfény, akkor expozíció korrekciót alkalmazni.
-
kovisoft
őstag
válasz buci30 #33024 üzenetére
Nem elég a kitobi, túl kicsi lesz a képen a napkorong. Teleobjektív kell (szerintem legalább 300-as) vagy távcső. Ami a legfontosabb: a Napnak iszonyat erős fénye van, tehát mindenképpen gondoskodni kell valamilyen fényszűrésről. Vannak speciális napszűrő fóliák erre a célra. Ezek nélkül a gépet/optikát is tönkreteheti a direkt napfény (pl. megolvasztja a lencsék közötti ragasztót). Állvány nem feltétlenül kell, de ez függ attól, hogy milyen szűrőt ill. milyen gyújtótávolságot használsz.
-
sweet122
tag
-
matyi012345
őstag
válasz buci30 #32927 üzenetére
Felejtsd el
Az a jó ha érzésből komponálsz, ahogyan szerinted a legszebb. Semmire nem fog vezetni hogy mindent erőszakkal beraksz a harmadolóba mert azt olvastad a neten. Számos komponálási forma van, csak erről szeretnek sokszor megfelejtkezni (vízszintes, függőleges, centrális, dinamikus, statikus, harmadoló vagy aranymetszés szerinti..) . Először is azt nézdd meg, hogy mik az alap kompozíciós elemek. : Pont, vonal és azok fajtái (egyenes, hajlított, cikkcakk), alakzat. Ezeknek vannak további fajtái, valós és látszólagos (képhatáron kívüli). Pont lehet egy elem a képeden ami köré építesz, de lehet egy erős tónusváltás egy adott kisebb vagy nagyobb területen. Látszólagos pontot hoz létre pl. két összetartó vonal amik nem találkoznak a képen belül. Vonal pedig lehet egy, több, ha több akkor perspektívikusan összetartó (vagy éppen nem) amit lehet hangsúlyozni vagy éppen elfedni nagy tárgytávval vagy a gép tartásával, lehet látszólagos mint pl nézési irány, várható haladási irány, stb...stb..ezeknek olvass utána első körben hogy ezek mire jók és mit lehet velük kezdeni, hol kell őket keresni, felismerni és képet építeni ezekre. Harmadolás későbbi sztori és valamikor jó de nem mindig és minden áron.
[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
válasz buci30 #13274 üzenetére
Ha nem veszem figyelembe a kompozíciót és a megvalósítást (amik egytől egyik rosszak), akkor sem tudok semmi jót mondani, mivel technikailag is nagyon rosszul sikerültek a képek.
Az első képed például baromi természetellenes színekkel rendelkezik (nagyon lila), a többin meg egyszerűen rossz helyre fókuszáltál, ezt nem is értem, hogy hoztad össze egyébként, mert látható, hogy nem bemozdulásról van szó, mivel van éles rész a képen, csak éppen teljesen érdektelen helyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Google Pixel topik
- Path of Exile (ARPG)
- 3D nyomtatás
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Eredeti játékok OFF topik
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest