-
GAMEPOD.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
A parcelsapp.com-on érdemes követni. Ott írja jobb oldalt, ha van következő tracking szám.
Ez az U kezdetű kivételes, mert a posta rendszerébe bekerül, hogy a kicserélőben átvették, de több bejegyzés nem lesz.
Az egyéb azonosítók meg egy darabig követhetőek külföldön és egyszer csak megáll. Nálunk már senki nem könyveli, úgy kezelik mint egy képeslapot. Ezért nem fogod látni a nyomkövetésben, hogy melyik nap, hány órakor vetted át a csomagot.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
MPM
tag
Jaj, évek óta rendelgetek de eddig nem futottam bele ilyesmibe, nem tudtam hogy van két külön ilyen azonosító.
Hogy találtad meg hozzá ezt az UB... postai azonosítót? Ez ali-n sehol nincs feltüntetve.
Rákerestem most a tajvani posta oldalán erre a számra, de nekem meg nem is dob fel hozzá semmit.
A Tajvanon belül követhető, az azt jelenti, hogy a külföldi útjáról nem is fogok tudni semmit? (Ahogy (#39794) nfsu17 mondja?)
De amúgy mondom. nem lehet úton, mert megjött kb. csütörtökön! -
Topikgazda
válasz nfsu17 #39791 üzenetére
Ne cseszd már fel az agyam. Melyik része nem világos annak, hogy igazi postai küldeményről írtam. Miért vonod kétségbe amit írtam?
Ha nem a Posta kézbesíti akkor nem vonatkozik rá hogy háznál kell kézbesíteni a könyvelt küldeményt, ami ezen esetben nem tartozik az ennek megfelelő postai meghatározáshoz, akkor lennének postai bejegyzések. Ettől függetlenül létezik az Észt Posta és vannak EE végű könyvelt küldemény azonosítói amelyek igaziak. Remélem ez már érthető?
EZ NEM AZ! Futár küldemény, megadtak hozzá egy kamu postai nyomkövetési számot, de ez a valódi nyomkövetési azonosító: MST00510096597[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
MPM
tag
Helló!
Veletek előfordult már olyan, hogy megérkezett a csomag, de a trackelése megszűnt/abbamaradt?
A héten megjött ez a csomagom, de több mint egy hónapja nem frissült vele kapcsolatban semmi. Ez a többi csomagra nézve nem jó hír szerintem, mert megszűnt trackelés mellett bárhol ellophatnák őket útközben.
Itt vajon a magyar posta hibázott, hogy nem vitte fel a rendszerbe a csomagot? -
nfsu17
veterán
Tavaly ugyanezt a terméket, ugyaninnen rendelve a postás dobta be a postaládába.
Mikor kiadják a tracking numbert (RO....), én honnan tudjam, hogy ki fogja hozni?
Persze, miután jött ez a meest-es levél, sejtettem, hogy ez már nem posta lesz.mindegyiket házhoz hozták.
Nalátod.
Újabb bizonyíték, hogy mindig vannak kivételek.[ Szerkesztve ]
exDigi
-
nfsu17
veterán
"Az Rx és Lx kezdetű vagy igazi EMS levélküldemény az amiről írok. Ezeket kötelesek háznál kézbesíteni."
Tuti? Persze mindig vannak kivételek.
RO43**
A Meest nemzetközi kézbesitó szolgálat kedves ugyfelének!
Az Ön csomagja Kinábol RO43** sikeresen megérkezett Europába a raktárba.
Várja a kézbesitést a helyi partnerünkhöz Sprinter a Magyarország.
PARCEL IS READY PICK UP AT PICKPOINT
PARCEL IS DELIVERED
(magyarul érte mentem és átvettem)
Nem panaszkodom, május 15-én rendeltem, június 6-án átvettem.
DE meg sem próbálták kiszállítani.
Viszont pacsi, hogy olyan PPP-ra tették le, ahova én is szoktam kérni, mert útba esik.exDigi
-
Topikgazda
válasz csocsoszán #39786 üzenetére
2-3 nap ha tényleg elindult, aztán 2 óra - 5 nap amíg kikerül az NPKK-ból és elindul hozzád. Mivel nem járt le a szállítási védelmi idő azért lett írva a 10 nap, nem a tudás miatt.
[ Szerkesztve ]
-
csocsoszán
őstag
Sziasztok!
Csak azért írom le, mert 73 nap után újra megmozdult az LM......SE csomagom. Kínai kiküldte Svédbe onnan most átadták nemzetközi szállításra. Mostmár látja a magyar posta is úgy, hogy június 4.-én került feladásra.
Közben meg az eladó javasolta, hogy indítsák disputát, mivel szerinte is elveszett a csomag.
Az Ali válasza az volt, hogy várjunk még 10 napot! Mintha tudták volna! Szerintetek hány nap míg hozzánk megérkezik? (Újból akartam az eladótól rendelni, csak ő árul ilyen ezüst kábelt.)
Jaj ezt még megosztom, a postánál egyszer reklamáltam, hogy az app-juk sokszor nem működik, sőt hibás információt ír! Válasz: ez csak tájékoztató és számukra ez nem kötelező! Ezért nem kérhetem számon, a hibás működést.[ Szerkesztve ]
Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
-
Manus4
tag
Azért kérdeztem, mert nekem nincs tapasztalatom, összesen 6 rendelésem volt, az elsőt visszautalták egyből, a következőt láttam a posta nyomkövetőben kb 10 nap mulva megkaptam, és ez a 4 amiről írtam.És furcsa h a kettő TW végű bejön a magyar postán át a sunyou meg dekkol itt.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
cof
veterán
válasz Manus4 #39781 üzenetére
Amit nem a mi postánk ír be az hivatalosan nincs még ott. Hiába írja a nyomkövető, hogy megérkezett a célországba, max a konténer, de itthon senki nem scanneli külön a csomagokat. Tehát ha ezt olvasod, számolhatsz rá még 1 hónapot durván mire hozzányúlnak a lerakott konténerhez.
-
Manus4
tag
Jelenleg 4 csomagom érkezett már Mo-ra, bejegyzése mind hárpmnak "Hungary, Arrived at destination country airport" de egyiket sem kaptam még meg. ebből 3 SYTRACK - SUNYOU , a legrégebbinél már május 17 a beérkezési időpont, lassan lejár az Awaiting delivery ,, kérjek hosszabbítást? ezek egyszer csak megérkeznek, a negyedik csomagomat látom az a kicserélőben van.
-
vandor01
őstag
EU-n belul vegul is csak 1 ceg kell ott ahol legoccobb a fizetes vagy kozel zero! ez akar lehet a vonat vegallomas is! vonattal is itt van 1 het/10nap alatt a rendeles.... majd sajat futarral vagy logisztikaval hetente 1x vagy naponta a rendelo ország legelso postajaig vinni a cuccot majd feladni azt kapjak be! dugjak fel maguknak a vamot az afa kulonbozetet meg az ugyintezesi dijat!
kb hasonloan mukodnek mar ma is bizonyos szallitasi megoldasok...CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Topikgazda
Kedves barátaim itt nem az államok pénzügyi dolgait tárgyaljuk ki és működését és nem is egy újságcikk némileg rosszul fogalmazott mondatait értelmezzük, minősítjük. Nem topik téma, kérem a továbbiakban mellőzni!
Ami egy törvényben meg van határozva engedélyezve van és igénybe vesszük csak egy hülye szerint csalás, a hülyékkel meg nem vitatkozunk, nem foglalkozunk.[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz Digitalpimp #39776 üzenetére
engem totalisan felhaborit az a 0-24-es cikk ugy ijra le mint mindenki aki kinabol rendel egy rohadt szemet adocsalo ugyeskedo szar alak lenne.... akik milliardokat direkt keszakarva kihuz a szegeny szerencsetle EU-s kormanyok zsebebol! meg szerencse nem akarnak ez miatt megkovezni vagy meglincselni.... mikor ez a torvany 22 euro alatt nincs fizetes!
a cikk egy kalap ala veszi a 22 euros alatti rendeloket azokkal akik az felett rendelnek es valami ok miatt nem fizetnek erte! mintha ez nem az allam a vamosok sara lenne!?? hanem a szemet ugyeskedo vasarlok es kereskodok 99% ban a bunosok! hanyok az ilyen firkaszok irasaitol.... hat b+ ha az allam piiizt akar? akkor rongenezzen csekkoljon minden csomagot azt szedje be a loviit! ha nem szedte be erte? akkor szo...on le ne a mediaban sirjon rijjon mint vmi furdos k,,,va!
remelem minden orszagban lesz EU-s raktaras lerakat es ezek a gennyek minnel kevesebbet raknak zsebre az online vasarloktol!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Onlány #39757 üzenetére
Azért ez jó: "A NAV szerint főleg Kínából rendelt termékek esetén többször előfordul, hogy a feladó nagy értékű telefonok, számítástechnikai eszközök esetén is 22 euró alatti értéket tüntet fel, ezzel elkerülve az adófizetést." Bezzeg ilyenkor úgy csinálnak, mintha így menne. A röntgen meg dísznek van. Nyomorékok.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
TMhun
tag
Nekem mostanság átlagosan 50 nap környékén érkeznek a csomagok. Az economy és a CN-es is.
A legrégebbi rendelés, ami még úton van, az 04.20-ai. Az ez előttiek már mind megérkeztek, volt benne több március közepi is. Ez után 05.02-én rendeltem 3 cuccot. Ebből 2 economy, 1 pedig CN. A CN-t még csak 06.01-én tették vonatra Chongqing-ben, szóval jó lassú. Egyébként Pekingben adták fel, és nem tudták légi úton elküldeni. -
veterán
Április 19.-e óta azt mutatja, hogy Április 29.-én 18:00-kor: "Küldemény előkészítése szállításhoz " Ez azóta sem változott.
Minap jött levél, hogy "Order has been shipped".
Március 30.-án rendeltem, másnap állítólag postázták. Erre Júniusban jön levél (megint), hogy postázták.
Remélem Augusztusban megint jön majd egy shipped email Talán Karácsonyra megkapom.
De akkor legközelebb kibicajozok kínába, nincs messze, és előbb visszaérek vele mintha postával küldenék.[ Szerkesztve ]
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
atesss
addikt
Hmm, köszi, az akkor necces, a jelen helyzetben ki tudja mi lesz még akár az €/USD árfolyammal is, mire ideér...
Akkor lehet lejjebb kéne mennem a $29-essel, és valamit kiszednem belőle. Főleg hogy pont abban vannak a DC-DC-konverterek, nagyobbacska hűtőbordákkal is. Tehát ha súlyra megy, akkor pont hogy annál a csomagnál lehet a legnagyobb a szállítási költség. -
nRu3
addikt
1 árú amit januárban rendeltem meg , az most jött meg, a többi termék amit vele egy időben, víruskorszak közben, utána , mind gond nélkül megjött időben . Amit április végén május elején rendeltem, most ér be szépen gond nélkül.
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
djsunstealer
aktív tag
Március 27-én rendeltem három terméket (mindhárom SG végű), azoknál van galiba, még nem érkeztek meg a tudvalevő helyzet miatt, az eladó kérésemre meghosszabbította a védelmi időt július 14-ig, várok türelmesen, mást úgysem tehetek.
Áprilisi rendelések nem értek célba, ezeknél is lett hosszabbítva, de csak 15-20 napot.
Májusban már csak egy kütyüt rendeltem, az meg franc tudja hol van, untrackable, de pont ezek szoktak simán megjönni (saját tapasztalat).[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Kinek hogy állnak a csomagjai?
A mársius 1 után rendelt cuccok ahol lejárt a 60 nap már kértem visszatérítést, vissza is adták, de ide sem ért a csomag... De ami meg is jön az minimum 40 nap, vayg inkább több. Elég rossz nálam az arány. Oké, hogy vírus, de hova lesznek a csomagok? Fel sem adják?
(márciusi csomagok száma 11, abból 6 megjött, 5 nem)[ Szerkesztve ]
-
TMhun
tag
LP00... formátumú YANWEN -> SunYou csomagoknál mennyire lehet hinni ennek a bejegyzésnek a tapasztalataitok alapján:
Jun 6, 2020 02:18 SunYou Logistics
Arrived at destination country airport
Hungary -
Topikgazda
válasz atesss #39764 üzenetére
Ha megnézed az Összefoglalóban 7. pont az €-val indul és annyira fix hogy a Reptéri Vámigazgatóság igazgatóhelyettesével egyeztettem. A vámolás napja, amikor a feldolgozást csinálják. És mintr látod havonta változik, ezek júniusi adat.
2020. június: 35,44 €-ig, 38,78 USD-ig, 59,26 AUD-ig, 54,01 CAD-ig, 37,52 CHF-ig és 31,67 £-ig. -
atesss
addikt
Most kb. úgy áll a beszerzési terv listám, hogy három eladónál megtaláltam kb. mindent ami kellett.
Viszont a szállítási költség nélkül a végösszegek ezek lennének: $26.71/$29.09/$24.29.
Kb. 11/5/10 tétel, így ha engedi az egybe szállítást az eladó, akkor is biztos sokkal több lesz a költsége mint az egyes tételeknél kiírt.
Ez a 38,78 $ vámeljárási határ ez mennyire fix ? Nem Euro-ban van számolva (és így árfolyammal változhat) ?
Illetve ez a határ a rendelés vagy a feladás időpontjára érvényes ? Vagy pedig a magyar vámhoz érkezés időpontjára ?[ Szerkesztve ]
-
julius75
aktív tag
válasz axlfsi #39745 üzenetére
Így van, engedd el nyugodtan.
Nekem 120usd bukóm lett abból, hogy az eladó nem tartotta a szavát, és b@szta időben feladni a csomagot.
Minden ígéret írásban volt, amit meg is küldtem nekik, mégis elutasítottak.
Persze 2-5-10 dollár belefér, hogy jó színben tűnjenek fel, és lehessen hirdetni a vásárló védelmet, de van egy összeg, ami felett azért változik a politika.
Több mint 10 év után részemről ennyi volt a kínai beszerzés, max. 20usd amit hajlandó vagyok valamiért fizetni.
Nincs számlám róla, nincs normális garanciám, a szállítási költség nagyon megemelkedett (itt nem a 10 darabos luficsomagra kell gondolni), és még amit megígér sem tartja be.
Lehet, hogy nehezebb dolgom lesz nekem is, de a vágottszemű társaság most húzott be utoljára.[ Szerkesztve ]
-
peestike
őstag
Ugyanazt a számot másoltad 2x
Kínai posta szerint: 01 Jún 2020 10:21 Sent to destination country China
Ez még a mostani vírusos helyzetben jól áll szerintem, majd megjön.
Parcelsapp.com[ Szerkesztve ]
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
icsil
csendes tag
Üdv.
Tudnátok segíteni?
Van 2db csomag amit már régóta várok, több vele egyidőben rendelt termék meg jött de ez a 2 nem.
A válaszokat előre is köszönöm.
RE066956026CN
RE066956026CN[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Nem sajnos. Ebben az idősávban veszi fel a lábas postás a csomagokat, mert amit kihoz ott meg az van, hogy a küldemény a kézbesítőnél van, és amiket ki sem hoz a postáról, nincs ilyen bejegyzés. Az autó mindig 11 óra után szokott ideérni. A lábas postás is 10 óra után.
Az ilyet meg sem próbálják kihozni itt nálunk.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz vandor01 #39754 üzenetére
Magyar Posta nálam, nem tudok a belgiumi dolgokról.
A januártól működést nem tudjuk, de vannak kísérletek és információk és egész jól áll a Vám online vámolási része, mert lényegében már az van használva, itt már beszéltünk róla.Ami nem könyvelt annak itt nálunk a posta által van, lesz saját azonosítója és kezelhető lesz, már most is. Most sem csak a könyvelt küldemények kerülnek vámeljárás alá.
De írtam, hogy ezen december 15-ig nem igazán kell agyalni, úgyis kész tényeket kapunk.
Valójában akár már július 1-től mehetne a dolog, normális országokban -bár Mo nem egészen az- de nálunk is felkészültek, csak elrendelés kérdése az egész.[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
akkor ugynezki
A mai freeshippinges "regeletlen" kuldemény yanwen sunyou es tarsai max a kinai hatarig kovetendok!szoval HA ezeket szeretnek megSARcolni mert januartol szeretnék akkort mikor belép az EU-s orszagba valahogy be kell passzirozni a rendszerbe..... ez nem ingyen lesz!
vagy hasznaljak az adott "TN"-t a kulonboz nem regelt szamokat LP00000.... S0000.... LVS0000...
vagy uj TN szamot krealnak a celorszag szerint.... a nyilvantartas miatt es hogy a vasarlot beazonositsak reggeljek nev cim szerint na most ez
vagy kinaban tortenik?
mint pl YANMAN kuldemeny belgiumba PR00.....000YP atallitjak LB000...00BE -re
vagy EU ban? de ezert vki fizetni fog!
mi biztos fizetunk AFA/VAM/ugyintezes meg hozzacsapnak vmi reg-fee-t is....
kit fog erdekelni fizessen a kinyabol rendelo vagy menjen a media markba?ki mit hol mikor fogja csinálni? ezek jo kerdesek....
1xrubb hogy ha EZ meg kinaban meg fog tortenni a teljes cimzett regelese nev cim suly....
es igy tenyleg a regeletlen freeshipping "megszunhet"na majd januarig meg kiderul......
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Topikgazda
Az Rx és Lx kezdetű vagy igazi EMS levélküldemény az amiről írok. Ezeket kötelesek háznál kézbesíteni.
Posta ÁSZF 39. oldal 6.4 pont Könyvelt küldemény mind az, ami ajánlott vagy külföldi szó használat regisztrált. Posta termék lapok 77. oldal 17.1 pont.
Nekem meg mindig kihozzák.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Félrebeszél. Ha az eladó kifizeti a 16 Jüan (685 Ft) ajánlott díjat még a feladási díj mellé és ez nekem free shipping, ha fejre áll az itteni postás az akkor is könyvelt küldemény lesz és biztosítani kell a könyvelt küldemények háznál kézbesítését.
Ha valamilyen elvetemült módon nem fogják a könyvelt küldeményeket kihozni az csak akkor lehetséges, ha ezt a szolgáltatást kiveszik a Posta ÁSZF-ből, de ezt nem lehet hiszen az UPU tagjai vagyunk még.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Megyei postafőnök mondta. A lényege az volt, hogy nem lesz a kínai "inygenpostás" küldeményeknek nyomkövetése onnantól, hogy bejött a határon.
Mindegy is. Csak szóltam.[ Szerkesztve ]
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
axlfsi
veterán
válasz Zoli-bácsi #39746 üzenetére
oké átjött!
[ Szerkesztve ]
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
Topikgazda
Tényleg túl van ez gondolva. AZ AliExpress egy virtuális piactér vannak eladók azoktól vásárolunk, nem az AliExpresstől. Ők adnak 2 vásárlói védelmet, a szállítási idő védelmet, amely szállítási módtól függően változó és ha az letelik és nem érkezett meg a termék akkor dispute keretében visszaadják a pénz, ők, nem az eladó.
Van a másik védelem a megérkezést, átvétel követően a 15 napos reklamációs idő ha van valami gond az adott termékkel.
Ezen kívül a szállítási időkre egy várható időtartamot adnak meg, ez nem kötelezettség hiszen nem számítható ki és ezek az idők természeti katasztrófák, háborúk, szerencsétlenségek (lezuhan a repülő, elsüllyed a hajó) vám problémák, járványzárak és még néhány ok miatt nem fixek.
Van néha olyan hogy az eladó ad meg egy fix dátumot, az tényleg vállalás, de ezeknél is kimentési ok ok azok miket az előbb felsoroltam.
Az adás-vételi szerződés része az is ha teljesül, mert késve, de megérkezik a megvett dolog és közben a vételárat visszaadták, hogy rendezzük a tartozást.
Többször írtam, hogy ilyenkor nincs kártérítési lehetőség a szállítónál az eladó felé, ha elveszik és biztosítva küldte akkor van csak, de ez nem veszett el.
Az hogy van aki természetesnek veszi hogy neki ingyen jár a dolog, mert a szállító karanténba került és ezért késve kapta meg egy várható időtartam esetén az az ő felelőssége.
Ha leírom hogy én kifizetem, még annál is, aki bárgyú módon fix dátumhoz kötötte, az nem jelenti azt, hogy neki is követnie kell a példámat, én sem minősítem őt ezért és ő se minősítsen engem, nem kell különösebben magyarázni hogy kinél mi tartozik az elfogadható viselkedési normához.
Tehát ne cseszegessétek ilyenért egymást.[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz #21795072 #39744 üzenetére
Igazad lehet, koszi, hogy irtal! ... nyilvan a tobb ezer dollaros tranzakcioknal mar nem dontenek ilyen konnyen es gondolom "van ra keret", nem veletlenul az egyik legnagyobb marketplace-halozat (Alibaba) .
OK, elengedtem hat.
Ehhez kapcsolodoan: azt ugye jol gondolom, hogy egyebkent ez egy amolyan "IJ" dolog; ha en nem jelzem idoben a problemat es tegyuk fel "kivarok" es "hiszek", aztan megsem jon, akkor magamat szivattam meg... nemdebar?˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
törölt tag
Szerintem, ha az Ali-nak fontos lenne, hogy a visszatérített pénzek egyszerűen visszaadhatóak legyenek sikeres kézbesítés után, akkor lenne rá funkció az oldalon. Nem érdekli őket. A mai világot nem a lovagiasság működteti.
Én lelkiismeretes vagyok, de ha szar/lassú a szolgáltatás, vagy megkárosítanak, akkor behajtom a jogos jussomat. Ha kedvelek egy eladót, akkor még a lovagiasság is belefér. De nem minden esetben.
A szerződés része a full refund, ha az áru nem érkezik meg időben. Nem kell ezt túlgondolni, meg túllelkizni. Ez a "nem vagy becsületes, ha nem fizeted ki..." duma nekem nem tetszik. -
axlfsi
veterán
válasz Zoli-bácsi #39741 üzenetére
Ez nem becsulet mellszobor kerdese, de csak komediazz batran, mert lathatoan nem erted a lenyeget; majd, maskor, amikor valoban nem erkezik meg egy csomag es netalan sokkal nagyobb ertekben, jo lesz, ha majd tovabbra is bizik bennem az Ali es nem azt latja, hogy amikor egyszer megiteltek nekem egy dispute-ot, ott a kesobbiekben megerkezett a csomag (na, nem mintha "barmi kozom lenne hozza" es en tehetnek rola, hiszen az elado vallal(!) egy hataridot, ami alatt - covid ide, vagy oda - leszallitja a termeket. Nem en voltam az Ali, aki dontott es nem veletlen ezek a hataridok sem. Ha nem jelzem a termek meg nem erkeztet es varok, majd (pl.) fel ev utan "hiszem el, hogy tenyleg nem jott meg", akkor mar bottal uthetem a penzem nyomat.
mellszobor... vicc vagy!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Mármint kimondta? Ez hülyeség. Nem magyar tracking van hanem kínai posta vagy más országbeli nemzetközi postai azonosító, ők azzal küldik és a Nemzetközi Postai Uniós egyezmény miatt követhető. Ez még jó pár évig nem szűnik meg.
Ha egy ország kilép belőle akkor fordulhat elő, de akkor neki kell gondoskodni a szállításról és kézbesítésről a világ minden országába, senki sem hülyült meg -
-
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Majdnem napra pontosan 4 honapja, hogy volt egy rendelesem az Alirol, mely a mai nap erkezett meg, de azota mar lezajlott egy dispute es refund is, a javamra dontve.
Kerdesem az lenne, hogy van hivatalos modja a refund visszavonasanak, kvazi, a vasarolt termek aranak ujboli kifizetesere, de ugy, hogy annak nyoma legyen termeszetesen, az Alin keresztul, hogy lassa mindenki?
10$ miatt nem szeretnem eljatszani a becsuletem, de nagyon olyba tunt, hogy elveszett a termek (abban az idoben tobb dolgot is vettem, tobb, kulonbozo eladotol, melyek rendre, hetekkel ezelott megerkeztek, csak ez az egy nem es gondolom emiatt (is) dontott a javamra az Ali).
Viszont most nyilvan mar latszik a TN alapjan, hogy a mai nappal elerte a kuldemeny a celallomasat es egyebkent is, becsuletbol, gondoltam kifizetnem.
Atbogarasztam nagyjabol az osszefoglalot, de nem lattam ilyen esetre peldat.
Koszi elore is!
-
veterán
Záros időn belül megszűnik a magyar tracking a kínai küldeményekhez.
-
herrká
senior tag
Jogos! Bocs. PR080159425YP
Bedobva most volt a postaládába egy csomagértesítő, de azon olyan szám van, amit semmi nem ismer fel! (LB905909203BG). Falusi posta, legközelebb hétfőn lesz nyitva. Vagy ez lehet nem is a lakhelyünkön van, hiszen akkor tudnák a címet. A Postának kell írni? Tudsz segíteni, hová? Köszi[ Szerkesztve ]
-
herrká
senior tag
Sziasztok! "Jun. 4. Not Delivered - Addressee not present- Message left" - ez mit jelent? Ezzel van tele tegnapra a nyomkövetés egy csomagunknál. Van valami teendő? Köszi!
-
chopin42
addikt
válasz chopin42 #39693 üzenetére
Rendeződött. Dispute gomb nem volt, mikor leokéztam a "confirm goods received"-et, de utána az online helpen keresztül elindítottam a dipsute-ot, majd feltöltöttem a bizonyítékokat, az ali pedig döntött is azonnal, hogy teljes összeg vissza.
Leggyorsabb ügymenet volt.
Ezzel végére értem a rendeléseimnek, összesítés:
5 rendelés, ebből 4 március eleje-közepe, egy április eleje.
Az első rendelés ez volt, ez tartott a legtovább.
5-ből 3-nál dispute kellett:
Az első cucc spanyol raktáras volt, de kínából érkezett, sérülten (bár elég gyorsan, 2 hét). Bizonyítékok fel, mindössze az extra shipping árát kértem (4 eur kb), mert a cucc működött, egy mikrofon szivacs volt benyomódva. Visszakaptam.
Egy másik nem akart megjönni, még az elején, visszakaptam a pénzt, majd megjött mégis, kifizettem a vételár 90%át, ebben egyeztem meg az eladóval.
A 3. dispute ezen hsz témája.
Ami közös, hogy egyik esetben sem fogadta el az eladó, amit kértem, az ali döntött, mindig a javamra.
A maradék 2 rendelés hibátlanul megjött, bár az egyiknél "rossz" trackintget kaptam, ami valójában kamu volt, viszont kaptam egy jót, amivel nemrég megjött (kb 1,5 hónap alatt). A másikkal nem volt gond, csak tovább tartott.
Végszó:
Oké,hogy koronavírus, de a problémáim csak részben voltak logisztikai gondok.
Nem tudom, hogy rendeljek-e még, bár ki kellene használni a hátralévő pár hónapot, mert sajna csomó cucc van, amit Európából szinte képtelenség értelmes áron megvenni (microswitch, mikromanométer, perforált lemez kis méretben, meg ilyenek).
Köszönöm a sok segítséget, türelmet a topikban, mindenkinek épségben és hamar megérkező csomagokat kívánok!Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
-
-
vandor01
őstag
válasz Directors #39725 üzenetére
ez mar itt van a kanyarban par nap vagy par hét azt a kezedben lesz
nekem is van egy hasonlo es meg reménykedem.... [link]CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Erre sokat kell még várnom szerintetek ?
LT033694058NLA hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz galaxys80 #39720 üzenetére
Nekem van olyan holland postás csomagom ami május 11.-én hagyta el kínát...
Most jól megszívtam ezzel az Ali std. shipppingel (ezekből lettek a holland postások).
Miközben kb. május közepén e-bay-en vett speedpackes (EE, ES kezdetű) csomagokat már rég kézhez vettem.
A kínai posta is valamelyest be van dugulva, de nem tudom az Ali miért a holland postát tolja amikor az meg totál be van állva.[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Hollandiában tényleg nem kapkodják el a továbbítást....8 napja áll ott a cucc
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Topikgazda
A két SY-nél ami nálad az utolsó bejegyzés az volt nálam 03.01 és 03.27 volt amikor megkaptam.
A S000001..... az küldemény azonosító, van hozzárendelve postai azonosító UB146642922TW de április 10 az utolsó bejegyzés
Egy ilyennél a Hand over to airline az 03.04 volt és 04.03 a kézhezvétel.
Szóval azért lehetséges hogy befutnak. -
Dayco
tag
Köszönöm a válaszodat, ismét okosabb lettem.
Azt hogy a védelmi időt meghosszabbítaná, én értettem félre, azt nem akarja, csak ezt: "Please close the dispute first and wait" - de gondolom ha ezt teszem és mégsem jön meg, akkor bukó van, hiszen "Finished" a rendelés...
SY13716072890 a másik SY13716072885 számú egyébként, mindkettő utolsó bejegyzése: 23 Ápr 2020 07:00 Hungary, Arrived at destination country airport
Van még két napjuk a dispute-ból, aztán remélem visszakapom a pénzem.
Van egy ilyenem is: S00000129152241, szintén 03.31-i rendelés, de itt nem válaszol semmit az eladó, bizonyára ez is valami kamu tracking number lehet. -
Topikgazda
válasz Ciccuka #39714 üzenetére
Teljes mértékben használhatatlan? Elméletben van fellebbezési lehetőség, én megírnám hogy visszaküldeném, de a postaköltség az túl sok annyi, amit írtam az előbb, nem meggondoltad magad, hanem hibás és így a kereskedőnek kell állni a visszapostázását, amely viszont nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
Ha hibás/törött/sérült/használhatatlan/másmilyen terméket kapsz (képet is mellékelsz) és dispute-ot indítasz, akkor az Ali néhány óra múlva visszaküldést kér mindenáron. Ez az új Ali dispute trend. Figyeljetek!
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
arni1
aktív tag
-
[ Szerkesztve ]
-
djsunstealer
aktív tag
válasz Aramisz #39703 üzenetére
Dettó. Nálam is van egy ilyen, ugyan van egy másik követési száma is (UB135298874TW), de okosabb nem lettem. 22 nap múlva lejár a védelmi időm. Én várok türelmesen, mást úgysem tehetek (még). Tartom az eladóval a kapcsolatot folyamatosan, már 2x meghosszabbította a "buyer protection"-t, de csak ilyen 5-10 nappal.
-
atesss
addikt
"Legtöbb esetben ez a szállítás egy közelben lévő Pick Pack Pontban végződik."
No, hát ez nekem már kapásból szimpatikusabb mintha a Királyi Postához kellene bemenni.Ok, akkor reméljük érteni fogja ezt a megoldást.
Okés, akkor leírok neki egy szép nagy listát.
Megnézem hogy a link működik-e kattintható linkként a chat felületből. Ha igen, akkor úgy küldöm (úgy nekem is egyszerűbb lehet a visszakövetés)[ Szerkesztve ]
-
Aramisz
csendes tag
Azt vettem észre, hogy többb márciusi-áprilisi rendelés a "Departed from Yanwen Facility" résznél bennragad. Addig marad ott, amíg a védelmi idő lejár. Dispute után a pénzt vissza adják, a termék nem jön meg sosem.
Pl: S00000128224938
Mi a tapasztalat erről? -
nRu3
addikt
Kacifántos, menyire életszerű hogy egy megrendelt árut majdnem 5 hónapig kell várni. Értem én hogy Kina karantén alatt volt, de az egész világ miattuk valamien szinten cumizót a denevér evésük miatt! Szerintem én rossz leszek , nem fizetek, ez kártérítés lesz amiért a korona miatt én is munka nélküli lettem.
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
Topikgazda
Ha megkapod a terméket azt ki kellene fizetni, ez mint írtam nem kártérítés mert késve érkezett meg. A refund jogos volt addig amíg nem volt nálad a kifizetett termék, de most a terméket ingyen szerezted meg. Nem kellene ide keverni ebben a helyzetbe a jogosság témáját.
Az álláspontom az hogy volt egy adás-vételi szerződés, én fizettem, ő pedig eladta.
Ha visszakapom a vételárat és nálam a termék akkor nekem van kötelezettségem a szerződéssel kapcsolatban, hiszen nem tartalmazott utalást arra hogy mi történik ha nem érkezik meg a megvett dolog. A kereskedő teljesítette a rá vonatkozó részét. A tisztességes eljárás elvárható a vevő részéről.
Persze ez saját álláspontom és mint más felülten mint eladó, természetesen ugyan ez az elvárásom a vevőimmel szemben.Mielőtt bárki is túlgondolná legyen gondolatban kereskedő ő is és úgy értékelje a dolgot.
Jelen pillanatban a kereskedő kárát senki sem téríti meg, mert késedelmes, de sikeres kézbesítésre nem lehet semmiféle kártérítést igényelni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!