Hirdetés
-
GAMEPOD
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
bringasisti #143906 üzenetére
"Írók egy írásvédett CD-t"
Szűkszavúbban nem lehetne?
-
-
válasz
Petykemano #143840 üzenetére
"Érdekes módon a BIOS-os boot menü a telepítő USB-ről kétféle bootolási lehetőséget kínál föl."
Kapcsold ki a (uefi)biosban a CSM-et és egyből eltűnik az egyik. 2022-ben már úgyis csak uefi ként érdemes telepíteni, így csökken az esély hogy eltéveszted.
-
válasz
Frenk #143842 üzenetére
Amúgy nálam pont fordítva van: az OEM-ből lett Retail.
Még soksok évvel ezelőtt vettem ez a OEM Home zacskós win7 licenszet: [kép]
amit persze win10-re frissítettem az Intel gépen. [kép]
Mostanában cseréltem Intelről AMD-re (alaplap+proci+ram) és pár kattintással a licenszet is simán átvittem az új gépre. [kép] MS fiókkal. (az ssd-t is csak átraktam és használtam tovább újratelepítgetés nélkül)Tehát bevált a Microsoft ígérete hogy nem lesz többé új (megvásárlandó) windows.
-
-
-
-
-
válasz
tpeter77 #143811 üzenetére
Ez nem egy "szolgáltatás". A "modern készenlét" inkább azt jelenti (konyhanyelven) hogy alvásban a proci S0-ban marad S3 helyett és gyorsabban ébred, energiát takarít meg. Leírásokban ezt laptopoknál tableteknél telefonoknál emlegetik hogy milyen jó, de mindig ott szerepel az asztali gép is a leírásban.
De azt valóban nem értem hogy az eszköztitkosításnak miért feltétele a modern készenléti mód.. mert az inkább egy energiatakarékossági dolog. -
Használja itt valamelyikőtök asztali gépen az eszköztitkosítást?
Nálam valószínűleg csak a modern alvás engedélyezése hiányzik az (uefi)biosban. [kép]
De nem találom a S0i3 beállítást. (AGESA 1.2.0.7 biosom van)
"Az automatikus eszköztitkosítás sikertelenségének okai: A hardverbiztonsági tesztfelület futtatása sikertelen volt, és az eszköz nincs modern készenléti állapotban., Nem engedélyezett, DMA-kompatibilis busz/eszköz(ök) észlelhető(k)." -
-
válasz
tordaitibi #143771 üzenetére
Mit is nyerne vele? 0.05 GB tárhelyet?
Vagy allergiás egy ikonra? -
válasz
Donki Hóte #143764 üzenetére
Nem értem mi a gondod. Én simán a program ikonján beállítottam hogy ne induljon el a windowsal, majd leállítottam. Ez évekkel ezelőtt volt. Azóta se láttam. Nem kellettek semmiféle trükkök.
-
válasz
Aprósólyom #143740 üzenetére
Már csak az a kérdés mit csináltál az aktiválási hibaelhárítóval?
Egy másik gépedről átraktad a licenszet? -
válasz
Darko_addict #143684 üzenetére
Először az E: t húzd hátra, utána már menni fog.
-
válasz
ArthurShelby #143584 üzenetére
Kompatibilis gépeken bekapcsol telepítéskor (úgy ahogy) minden winen az Eszköztitkosítás. Ha nem használod kapcsold ki a gépházban.
-
-
válasz
kezo0 #143486 üzenetére
Csak úgy nem tűnik el a rendszerből...
Vagy a user csatolta le a menüben, vagy annyira kontakthibás a kábel hogy csereérett..
Első esetben nem kell szétszedni a gépet hogy lehúzd hanem elég egy restart."BIOS-ban nincs hot plug-ra vonatkozó beállítási lehetőség."
Vagy (inkább) van csak nem találtad meg. -
-
-
-
-
-
-
-
válasz
tordaitibi #143410 üzenetére
Mindig el tudok csodálkozni hogy lehet ekkora kuszaságot ilyen rövid idő alatt összehozni.
Én legszívesebben diskpart clean-el kezdeném.
Aztán oprendszerenként külön fizikai lemezre telepíteni a másikat lehúzva közben.
És máris könnyen és egymástól függetlenül módosíthatók. -
-
-
-
-
-
-
-
válasz
tordaitibi #143252 üzenetére
"nem fog meg"
Ezen vajon mit értesz? Nem értem a szlenget. -
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
tordaitibi #143031 üzenetére
"Nem így az ésszerű?"
Nem. Nem így ésszerű. Ez XP-w7 korszakban volt ésszerű. Akkoriban még a vásárlónál levő hologramos matrica, vagy cetlire felírt szám 'hordozta' a licenszet. Vagy a hdd-n eltárolt szám. De ez lekophatott, cetlit elhagyhatta költözéskor vagy ellophatták a számot még a boltban, hdd tönkremehetett. Változtatni kellett. Nem maradhatott a kulcs a vásárló kezelésében. Azóta az MS szerverei azonosítják a tulajdonost és a gépet is. Nem vész el semmi másik városba költözéskor, és nincs ami lekophasson... Ez így jogilag is jobb, kényelmesebb is... -
-
-
-
-
-
-
-
válasz
ZavaBalazs #142826 üzenetére
"elszállt a windows"
Ha sistergés és füstszag közepette szállt el akkor a szervízt javaslom..
Ekkor nem csoda ha nem látszik a lemez. -
-
-
-
-
-
válasz
tonyrulez #142754 üzenetére
Mert ki szoktad húzni a gépből kikapcsolás után és nincs kikapcsolva a gyorsindítás...
-
-
-
válasz
tordaitibi #142712 üzenetére
Kis jegyzetcetlit javaslok rajta a jelszóval. Ezt ragaszd a monitor szélére.. Csak az egyszerűség kedvéért..
-
-
válasz
szőröscica #142678 üzenetére
Hogy tudod megakadályozni ezt?
Kihúzod a konnektorból..Amúgy már soxor le lett írva hogy kell frissíteni, de akár egy tiszta telepítés is szóbajöhetne friss 21H2 verzióval.
-
-
-
válasz
Atomantiii #142653 üzenetére
Legközelebb ne a "Emlékeztessen később" gombot válszd hanem a "Köszönöm nem kérem" gombot...
-
-
-
válasz
lorcsi #142607 üzenetére
Én mindenképp maradnék uefi módnál (csm/legacy/mbr már mind elavult technika). A beállítások és a pendriveod is úgy jó ahogy az első képeden mutattad. Előre kell menni nem hátra.
Csak le kell másolnod az adatokat a partíció1 ről majd törölnöd [kép] és folytathatod ott ahol az első hozzászólásodnál elakadtál (#142601). -
válasz
tordaitibi #142516 üzenetére
21H2-t használj !
A 1609 ugyanúgy nem támogatott mint az XP.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
tordaitibi #142423 üzenetére
A google-fiókjából kikérik a chrome-al megjegyeztetett mega-jelszót (Edge esetén a MS-hez mennek), aztán már a Megára az ő nevében lépnek be és hozzáférnek a txt-be lementett jelszóhoz amivel mennek a 3.szolgáltatóhoz a 7z fileért...
-
-
-
-
-
válasz
MikeWazowski #142391 üzenetére
Ha cégnek veszed elszámolással áfa visszaigényléssel stb akkor mindenképp a drágábbat (MS-től) válaszd, ha otthonra magánszemélyként akkor az olcsóbbak közül is választhatsz. Ezeknek van egy kisebb kockázata hogy esetleg letiltják a serialt elvész a licensz és kénytelen leszel újat venni, vagy nem pont olyat kapsz amilyet akarsz (hanem vl lesz) de ez ritka. Olyan ez mint a becsületkassza, mindenki annyit fizethet amennyit akar..
-
válasz
Redpaladin #142372 üzenetére
De igen, eredeti microsoft iso esetén szép lassan letöltögeti a frissítést és telepíti.
Innen lehet tudni hogy te rontottad el. Vagy valami integrált/elcseszett verziótjú isot installáltál, vagy magad tiltottad az updatot vagy nem vártad ki... -
válasz
Redpaladin #142368 üzenetére
Eleve nem szabadott volna az elavult 20H2-t telepíteni az aktuális 21H2 helyett ami a legkönnyebben letölthető a Microsofttól.. Ez egyértelműen user error és magadnak köszönheted a következményeit is.
-
válasz
Redpaladin #142365 üzenetére
A linkeket illik linkelni, nem csak beszórni ide..
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor Magic6 Lite - bűvös hatos
- Futás, futópályák
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Sweet.tv - internetes TV
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest