Új hozzászólás Aktív témák

  • morcosharcos

    aktív tag

    válasz Silious #20291 üzenetére

    "Sziasztok!
    Egyik ismerősömnek segítek gépvásárlásban, sajnos szűkös a költségkeret, így jelenleg felújított PC-ben kell gondolkodnunk. Ami kérdésem lenne, hogy hosszabb távon vajon mennyire lesz biztos a win11 minimum CPU igénye?
    Jelenleg a két géphez jár gyári win10, de ugyebár azok lassan kifutnak. Ami a választott gépekbe CPU-k vannak:
    I5-7500 vagy I7-6700
    Szerintettek melyik lenne a jobb választás, ha idővel win11 frissítés muszáj lesz, de a költségek nagyon korlátozottak?"

    Igen jó eséllyel teljesen mindegy. Miért? Mert az intel kifarolt a hyper threading mögül. 4 fizikai mag mindkét általad említett prociban van, a ht meg egyre kevésbé fog számítani a 6700-ban. Jómagam sok másik mellett használok egy igen régi, sandy bridge win11 pc-t is (i5 3470, a legendás :) + egy gtx760, 16 giga ram) ami szintén fizikai 4magos, és 6 mb cache van benne, azt kell mondjam hogy ssd használata mellett mindennapi dolgokban sebességbeli különbséget nem sokat veszek észre egy i5 10400f meg e között a proci között. Játékban nyilván igen, cinebench igen, de egyébként meg nem sok semmit tudok felhozni az újabb proci mellett, win 11 alatt "tesztelgetve". Hangsúlyos, hogy ez a jelenlegi helyzet, élő ember nincsen, aki megjósolja neked, hogy 2-3 év múlva a kicsipuha merre viszi el a win11 rendszerkövetelményeit, egyáltalán a funkcióit hogyan fogja bővíteni, jön-e win12 hamar, vagy a 11 is akkora siker lesz mint a 10 volt (egyelőe úgy látszik, igen), szóval amit biztosan ki lehet jelenteni, hogy idén még nagyon-nagyon bőven elegendő egy (akár igen öreg) 4magos proci egy átlag home usernek win11 alá.

    Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”

Új hozzászólás Aktív témák