-
GAMEPOD.hu
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Igen, alkalmas, + másik opció pedig pl. a Rufus.
"Jól sejtem, hogy ezzel a módszerrel teljesen új lesz a rendszer, nem csak frissíti magát?"
Mármint van abban a bejegyzésben (is) "TELEPÍTÉS" és "FRISSÍTÉS" lehetőség, ahol ha a 0-ról történő újratelepítés a cél, akkor egyértelmű hogy melyiket kell választani, ha a telepített alkalmazások, Windows-beállítások és személyes fájlok megtartásával a közvetlen Windows 10
—►
Windows 11 in-place upgrade, akkor pedig szintén."Mindkét W10 példány digitális MS licence-szel aktivált, ezek megmaradnak?"
Igen, nyilván, a Windows 10-nél meglévő digitális licenc a Windows 11-nél is érvényes lesz az ahhoz tartozó Home / Pro / egyéb kiadásnál.
[ Szerkesztve ]
-
Vladek83
tag
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy hol találhatóak meg az asztali háttérképek (reflektorfény)
Mert itt csak a zárolási képek vannak:c:\Users\User\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets\
Szerk: 24H2
Üdv,
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Ez a módszer még mindig alkalmas W11 telepítésre?
Anyám gépében G4560, az enyémben I7 7700T van, egyik sem kompatibilis, viszont ezen kívül minden feltételnek megfelelnek a gépek, jelenleg W10 fut rajtuk. Jól sejtem, hogy ezzel a módszerrel teljesen új lesz a rendszer, nem csak frissíti magát? Mindkét W10 példány digitális MS licence-szel aktivált, ezek megmaradnak?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
hfeco01
tag
Szép napot mindenkinek!
Van egy problémám. Win 11 fájlkezelővel megnyitok egy mappát, amiben van mondjuk 60-70 videó. Legalább 10 másodpercig szöszmötöl mire megjelenik a lista. Ha az áruházból letöltött Files appal nyitok meg egy mappát, az rögtön beadja a listát akárhány fájl van benne.
Mit lehet ezzel csinálni? -
Aby_2014
aktív tag
válasz viperabácsi #20791 üzenetére
Az egyiket képernyő billentyűzet néven találod (start menüben) , a másikat pedig a személyre szabás, szövegbevitel, érintőbillentyűzet alatt (ez az a típus amiben nincsenek az oldalsó opciók).
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
xy.zsolt
őstag
Köszi srácok....ez a touch keyboard jó lesz
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Steve1207
veterán
válasz viperabácsi #20788 üzenetére
Személyre szabás - Tálca - Érintőbillentyűzet mindig és akkor ott lesz a bal alsó sarokban, csak rá kell bökni, ha kell (bár biztos lehet személyre szabni, fixálni stb, nem használom).
.
-
addikt
válasz viperabácsi #20785 üzenetére
Pedig elvileg olyannak kellene lennie, mert nálam is úgy néz ki.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
vlevi
nagyúr
válasz Csorbi #20782 üzenetére
"miért van beállítva az időzóna automatikus beállítása, főleg ha asztali gépről beszélünk?"
Azért, mert kb 30 évig jó volt, most kezdett el b****kodni.
Ezt a gépet W7-el telepítettem, abból lett 10, majd 11
Eddig nem kellett kézzel beállítanom az óráját, talán a DOS, és a Win3 volt az utolsó, ami nem tudta pontos értéken tartani az időt.
Lehetséges lenne, hogy az internetszolgáltató (Voda) ad valami fals adatot?
Másik furcsaság ezzel kapcsolatab, hogy böngészőből, a google térkép mégis képes ráállni a megfelelő helyre.Annyiban azért megnyugodtam, hogy másnál is előjött ez a furcsaság.
[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
Nekem csak az a kérdésem, hogy miért van beállítva az időzóna automatikus beállítása, főleg ha asztali gépről beszélünk?
Értem én, hogy biztos default setting, na de ezek azért vannak hogy átnézzük, átgondolva felülbírájuk őket...
Jellemzően ilyen-olyan rendelkezésre álló adatokból (ha van GPS abból, ha jó a WAN IP akkor abból és így tovább) próbálja kitalálni hol vagy, ez vagy sikerül, vagy nem. Most épp nem sikerült.
Kapcsold ki az automatikus beállítást, nem lesz többet gondod vele. -
ricsi99
addikt
ezt az asszony (asztali) gépén is feldobta ma... néztem is... de mi Angliában voltunk a gép szerint .. A verzió... windows feature... B verzió, mire az agyar internet user csatlakozik a világhálóra addig a szolgáltató szerverein átfut (pl baráti (товарищ) országok védelni rendszerén... ) így nem jól detektálja a helyet
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
boborján2
aktív tag
Nálatok működik w11-el a one drive app?
Üzleti fiók 1tb tárhely, a szerencsétlen csak karikázik bejelentkezés felirattal. Tegnap este tökéletesen működött és szinkronizált.
Update : win restart megoldotta. de mééééér? mééér szivat? Mér nem tud egyszerűen csak működni?
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
vlevi
nagyúr
Nnna, a múltkor írtam, hogy valami bajom van az időzónával, állandóan felajánlja, hogy fogadjam el.
Mindíg elfogadom.
Ma is feldobta.
Az eredmény az, hogy Dublinban vagyok, pedig Magyarországon...Nem laptop, asztali gép, nincs GPS, ami alapján megállapítaná.
Böngészőben a Google térkép jól állapítja meg, hogy hol vagyok.[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz gringoka #20775 üzenetére
Szintén az egérre gondoltam volna, de simán átnézném a perifériákat, mert pl akár egy gamepad is okozhatja, még ha amúgy nem is történik semmi látszólag. Emellett még ott lehet opciónak a vga driver, nv-nél és amd-nél is volt már erre példa. Geforce-nál most vezetik be lassan az új vezérlőpultot, simán lehetnek még apróbb hibák, Radeonnál meg lassan senki se mondja meg melyik driver stabil mindenre és melyik nem olyan megoldott hibák is előkerülnek verziónként újra és újra. Ezeknek akár az overlay rész is bekavarhat, arról is lehetett olvasni anno bug-ként, az pl mindkettőnél volt, hogy meghülyítette a standby-t.
[ Szerkesztve ]
.
-
gringoka
aktív tag
Pár hónapja már csinált ilyet akkor sem jöttem rá a hibára , csak közben volt hardver csere és újra raktam a windows-t utána jó lett azt most megint szar , újra rakni nem fogom a gépet inkább szétverem.
-
ricsi99
addikt
válasz gringoka #20771 üzenetére
Valemelyik update visszalökte a beállításokat alapértelmezetre? Próbáltad változtatni a beállításokat? Pl 9 percre vagy ilyesmi?
UI: tipp... tedd le az egeret fejjel lefelé... van hogy ugrik kicsit a gép meg érzékeli...[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
gringoka
aktív tag
Tisztelt fórumtársak!
Tegnapról- mára a win 11-em nem hajlandó a képernyő kikapcsolására eddig 10 perce volt állítva és jól működött , de mától nem működik.
Valakinek valami ötlet?
Szép napot! -
movax
őstag
válasz xy.zsolt #20767 üzenetére
Nem lehet kikapcsolni, mert ez nem oldalpanel, hanem a billentyűzet része. A numerikus panel kapcsolható. Megoldás lehet, hogy kihúzod a képernyő szélére, hogy takarja el ezt a részt. Vagy keresel egy másikat: "free on screen keyboard". Például ez.
-
VikMorroHun
őstag
válasz xy.zsolt #20767 üzenetére
Én ilyenről még nem is hallottam (eddig), de most egy gyors kereséssel ezt találtam:
A Képernyő-billentyűzethez használt információbeviteli módszer megváltoztatása
Nyissa meg a Képernyő-billentyűzetet, kattintson a Beállítások gombra, és válassza ki a kívánt beállításokat:
A numerikus billentyűzet bekapcsolása: Ezzel a beállítással kibonthatja az OSK-t a numerikus billentyűzet megjelenítéséhez.Gondolom, ezt kellene kikapcsolnod.
- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
xy.zsolt
őstag
Sziasztok, A képernyőbillentyűzet oldalpaneljét el lehet tüntetni valamilyen módon?.....sosem használom és csak útban van. Nem használok ezen a gépen fizikai billentyűzetet, ezért lenne fontos
Ha nincs rá mód akkor ajánlanátok egy frankó ingyenes 3.party billentyűzetet...köszi[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
King Unique
titán
válasz atom18 #20765 üzenetére
Mármint úgy értettem, hogy a "ShowKeyPlus
—►
Home—►
Intalled Key" esetében az eredeti vagy az általános termékkulcs jelenik-e meg, de akkor a leírtak alapján nálad az eredeti.
Ami érdekes, mert digitális licencnél alapesetben a ShowKeyPlus program is csak az általános termékkulcsot tudja kiolvasni a Windowsból, az eredetit a gyárilag Windowszal előtelepített PC-knél (BIOS OEM Key) lehet.De mindegy, mert az eredeti kérdés megválaszolására akkor esetedben pont hasznos volt a ShowKeyPlus program és megmutatta melyik termékkulcs melyik PC-n, Windowson van használva.
[ Szerkesztve ]
-
atom18
senior tag
válasz King Unique #20764 üzenetére
Nem nagyon értem a kérdést, de ami az általános termékkulcsnál vannak kulcsok azok közül nincs ott ami nekem van. Windowsba ezt írja:
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz atom18 #20763 üzenetére
Ott alapesetben az előzőleg már említett általános termékkulcs jelenik meg digitális licencnél, ellenben itt ez eredeti termékkulcs típusa a lényeg, az utóbbit kell megadni. Vagy nálad ott az eredetileg vásárolt termékkulcs jelenik meg Pro kiadásnál és nem a
VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T
általános termékkulcs?[ Szerkesztve ]
-
atom18
senior tag
válasz King Unique #20762 üzenetére
A Home-nál kiírja a jelenlegi "kódot" azt beírtam a check editionhoz
és ott ezt írja:
Edition: Win 10 RTM Professional Retail
EULA: Retail -
atom18
senior tag
válasz King Unique #20750 üzenetére
Csak rövidítettem a kóddal amúgy azt írja, hogy a windowst digitális licenccel aktiválták. (Win11 PRO). Az biztos, hogy win11 retail termékkulcsról van szó a win10-hez is ezt használtam, de mikor átváltottam 11-re akkor úgy voltam vele legyen a win11-hez is külön egyszer kibírom az összeget. Feltelepítettem amúgy a programot szépen kiírja melyik van használatban pc ezt szerettem volna, köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz csongi #20751 üzenetére
Én valami HDMI energiahazdálkodásnál keresném ha van ok-okozati kapcsolat!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
-
boborján2
aktív tag
válasz sony309 #20752 üzenetére
Futtatnék egy memtestet.
Bár kicsi az esélye , hogy az egyik op megy a másik nem, de utoljára akkor futottam kékhalálba , amikor a zsír új RAM modulokból az egyik hibás volt.
Soha sehol nem jött elő , csak Win installnál.
Valszeg csak ez írt/olvasott épp azon a területen ami hibás volt a ramban.ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
-
sony309
őstag
Üdvözlet mindenkinek!
Szüleim gépére szeretném felrakni a Win 11-t, de nem boldogulok vele.
Asztali PC az alábbi hardverrel és Win 10 op.rendszerrel:CPU Intel Core i5 750 @ 2.67GHz
RAM 8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 668MHz
MB ASUSTeK Computer INC. P7P55D (LGA1156)
GPU 1024MB ATI AMD Radeon HD 5700 Series (ASUStek Computer Inc)
SSD 111GB Patriot Burst ATA Device (SATA (SSD))
OD HL-DT-ST DVDRAM GH22LS50 ATA Device
Rufus-sal elkészítettem a telepítőt pendrive-ra, bejelölve, hogy hagyja figyelmen kivül a hardver követelményeket. Telepítő elindult, végig is ment, de újraindulás után kék halálba futok, nem mindig ugyanazzal a hibával, mindig másféle hibakódot ír.
Volt benne egy USB 3.0 bővítő, kivettem, úgy is kék halál a vége.
Win 10 minden probléma nélkül települ, frissül.Megköszönöm, ha megpróbál valaki segíteni!
S3x, hifi & rock and roll
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Kikapcsolom a kijelzőt, és PC alvó állapotba teszi magát.
Ezt a funkciót hol lehet kikapcsolni? -
King Unique
titán
válasz atom18 #20749 üzenetére
A Windows 10/11 ha digitális licenccel aktiválódott, akkor alapesetben csak az általános termékkulcsot lehet kiolvasni a rendszer alól, az eredetit max. a Windowszal előtelepített PC-knél (BIOS OEM Key), amiről már volt szó itt.
Windows 10/11 rendszereknél eleve megoldható akár jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere, PC csere) után is az újraaktiválás többféleképpen, sőt akár még OEM licenc esetén is (példa).
Vagyis nem mintha annyira számítana egy újbóli aktiválásnál, hogy melyik termékkulcs melyik PC-n lett felhasználva, meg ha eleve Retail termékkulcsokról van szó, amik eleve továbbvihetők másik PC-re.Megnézni inkább azt kellene pl. a ShowKeyPlus programmal, annak "Enter a product key to check its edition" opciójával, hogy biztosan Windows 10/11 Retail termékkulcsokról van-e szó, mert ha netán Windows 7/8/8.1 termékkulcsokról, akkor azokkal a hírek alapján már nem fog működni a Windows 10/11 aktiválása.
Ha ez a "két kód" ilyen pár ezer forintos termékkulcsokat akar jelenteni, akkor azokat meg pláne javasolt lecsekkolni.[ Szerkesztve ]
-
atom18
senior tag
Sziasztok!
Van egy pc-m illetve egy laptopom mind a kettőn win11 van és van hozzájuk egy olyan termékkulcs ami tovább vihető másik gépre. Egyszerre lett megvásárolva a két kód szóval egy helyen vannak de szeretnék majd egy pc-t telepíteni de nem tudom már, hogy melyik kódot írtam a pc-hez és melyiket a laptophoz, van lehetőség valahogy megnézni hogy milyen kód van a pc-n és a laptopon?
-
King Unique
titán
válasz Viper26 #20739 üzenetére
Nemrég arról volt hír, hogy az e havi csak opcionális kumulatív frissítés (KB5037853) telepítése okozhat problémát a tálca működésénél, vagy legalábbis egyes felhasználóknál. Ha ez az opcionális frissítés lett telepítve, akkor az magyarázhatja a problémát.
Frissítések eltávolítása a Windows 11 rendszerben
Megoldható többféleképpen is egy-egy frissítés eltávolítása, a WinRE menüben is vissza lehet vonni a legutóbbi kumulatív frissítést, stb.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz VikMorroHun #20744 üzenetére
Ez a PC-be nyúlkálós "lehúzogatós" módszer mármint akkor, ha a BIOS/UEFI menüben nem lehet letiltani a telepítés idejére a többi fizikai meghajtót, meg azoknak, akik a telepítésnél nem figyelnek oda ezekre.
-
King Unique
titán
válasz WhiteAngel89 #20742 üzenetére
Nincsen rákötve a kijelző tévére?
Legutóbb másnál amiatt volt a telepítésnél fekete képernyő probléma. -
WhiteAngel89
aktív tag
válasz VikMorroHun #20744 üzenetére
biosba le formaztam az ssd
meg le szedtem az összes meghajtot
most úgy néz ki jó lettiPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
-
VikMorroHun
őstag
válasz boborján2 #20743 üzenetére
Nekem már volt olyan, hogy egy részét nem arra a lemezre telepítette, amit kiválasztottam az elején, hanem másikra - amit később kivettem a gépből, aztán csodálkoztam, hogy miért nem működik. Úgyhogy igen, így a biztonságos.
WhiteAngel89:
Valószínűleg megsérült a boot rekord (UEFI? MBR?) Biztos van róla leírás, hogyan lehet helyre pofozni. Nekem is hasonló volt ma.[ Szerkesztve ]
- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
boborján2
aktív tag
válasz WhiteAngel89 #20742 üzenetére
Akkor passz.
Egyébként én mindig úgy telepítem, hogy a többi lemezt fizikailag is leválasztom. Egyszer benéztem , és bár nagy gond nem történt, de így a tuti.
-
boborján2
aktív tag
válasz WhiteAngel89 #20740 üzenetére
Biosban állítsd be melyik meghajtóról bootoljon.
-
WhiteAngel89
aktív tag
gondba ütköztem a win telepítéssel, a win-t rufussal rá tettem egy penddrivera, gép ujra indit, pendrive be bootol, telepítés, ki választom hogy az uj ssd-re telepítse, telepít, másol, majd mikor ki irja hogy a gép ujra indul, ujra is indul de utána ugyan úgy a "régi" windows indul el a masik ssd-ről nem annak a telepítése folytatódik amit el keztem,
iPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
-
Viper26
nagyúr
Sziasztok,
volt egy update a laptopon (Acer Aspire 5), azóta bejelntkezés után a tálca villog, nem lehet kattintani sehová.
Próbáltam troubleshoot menüből leszedni a frissítést, de nem csinálja meg, és recovery-t sem engedni onnan.
Helyre lehet ezt hozni reinstall nélkül?iPhone 15 Pro | AW Ultra 2
-
VikMorroHun
őstag
válasz WhiteAngel89 #20737 üzenetére
Ha frissíted a Windowst, akkor nem kell újra letölteni, telepíteni semmit.
Ha újra telepíted a Windowst az új SSD-re, akkor is el lehet kerülni a játék letöltést/telepítést, mert egy fejlett környezet észreveszi, hogy az épp letölteni kívánt játék már ott van. A Steam biztosan így működik.- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
WhiteAngel89
aktív tag
üdv
win 11 et szeretném feltelíteni egy ujonann vasarolt nve ss-d-re
2 ssd van most a gépbe, egyiken a win, masikon a telepitett jatekok,( steam, pc gamepass)
a kérdés az hogy én most ha ujra teleítem a win-t akkor ezeket nem kell már újra le töltenem és telepíteni?iPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
-
VikMorroHun
őstag
No, ez rosszul kezdődött. Letakarítottam szinte mindent arról a partícióról, amit hozzá akartam fűzni a C: partícióhoz. Volt rajta kb. 320 MB adat, amit átmásoltam a Program Files\dotnet mappába, mert oda tartozik (korábban sokkal több volt, és azért kellett máshova raknom, mert kénytelen voltam bűvészkedni a szabad hellyel). Az eredeti helyéről persze töröltem, hiszen már nem kell.
Aztán jött a partíció kezelés. Rossz menüpontot választottam (bővítse a C: partíciót a mellette levővel). Elvileg ez is ugyanazt eredményezné, mint ha simán törölném a feleslegeset, aztán hozzárendelném a C:-hez a felszabadult helyet, de erre csak azután jöttem rá, hogy elindult a folyamat, és hosszú percekig tartott. (Törlés, hozzárendelés 5 mp alatt készen van.)
Sebaj, megvárom. Kb. 10 perc alatt készen lett.
Újraindult a gép.
Újraindult a gép.
Újraindult... Ekkor már tudtam, hogy baj van. Végül a két nappal ezelőtti biztonsági mentésből helyreállítva a C: meghajtót meg a boot partíciót működik a gépem, csak a dotnet mappa elveszett, mivel az még nem volt ott a mentéskor. Viszont a Windows 11 telepítő már türelmetlenül várja, hogy ő következzen...- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
-
válasz Doky586 #20733 üzenetére
Nekem még csak az 5-ös van, de az áruházból telepítettem a 7-est is és az nem került be a jobbgombos startmenűbe. Csak a rendszergazda fiókos keresés hozza elő. A user fiókban elnavigál az Edge a pixchaába a netre.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
-
válasz Doky586 #20731 üzenetére
Igen most megint nekiesek a rendszergazda fiókban, mert már megint itt van a D betű.
Most a powershell 7-ttel fogom tutujgatni, apropos azt hogy tudom a startmenűbe linkelni?PowerShell 7.4.2
PS C:\Windows\System32> diskpart
Microsoft DiskPart version 10.0.22621.1
Copyright (C) Microsoft Corporation.
On computer: DELL5520
DISKPART> list disk
Disk ### Status Size Free Dyn Gpt
-------- ------------- ------- ------- --- ---
Disk 0 Online 931 GB 511 MB *
DISKPART> sel disk 0
Disk 0 is now the selected disk.
DISKPART> list partition
Partition ### Type Size Offset
------------- ---------------- ------- -------
Partition 1 System 320 MB 1024 KB
Partition 2 Reserved 16 MB 321 MB
Partition 3 Primary 464 GB 337 MB
Partition 4 Primary 1536 MB 464 GB
Partition 5 Unknown 16 MB 466 GB
Partition 6 Unknown 448 GB 466 GB
Partition 7 Unknown 16 GB 915 GB
DISKPART> sel part 4
Partition 4 is now the selected partition.
DISKPART> list volume
Volume ### Ltr Label Fs Type Size Status Info
---------- --- ----------- ----- ---------- ------- --------- --------
Volume 0 C NTFS Partition 464 GB Healthy Boot
Volume 1 D NTFS Partition 1536 MB Healthy
Volume 2 FAT32 Partition 320 MB Healthy System
DISKPART> sel vol 1
Volume 1 is the selected volume.
DISKPART> remove letter=D
DiskPart successfully removed the drive letter or mount point.
DISKPART> list vol
Volume ### Ltr Label Fs Type Size Status Info
---------- --- ----------- ----- ---------- ------- --------- --------
Volume 0 C NTFS Partition 464 GB Healthy Boot
* Volume 1 NTFS Partition 1536 MB Healthy
Volume 2 FAT32 Partition 320 MB Healthy System
DISKPART> SELECT DISK=0
Disk 0 is now the selected disk.
DISKPART> SELECT PARTITION=4
Partition 4 is now the selected partition.
DISKPART> GPT ATTRIBUTES=0x8000000000000000
DiskPart successfully assigned the attributes to the selected GPT partition.
DISKPART> GPT ATTRIBUTES=0x8000000000000001
DiskPart successfully assigned the attributes to the selected GPT partition.
DISKPART> EXIT
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
-
-
-
Köszönöm szépen. Egyébként már linuxból Gparteddel próbáltam belerondítani a D betűjébe, mert a partíció jelölőinél meghagytam a hidden jelölőt és a diag jelölőt msftdatára cseréltem. Lehet hogy ez is jó lesz valamire.
-
Geth
veterán
A recovery partíciónak a helyes telepítés szerint a következő GPT attribútumokkal kell rendelkeznie:
- 0x0000000000000001: rendszer által megkövetelt partíció
- 0x8000000000000000: ne rendeljen hozzá automatikusan betűjeletÖsszefoglalva adminként indított diskpart alatt:
SELECT DISK={0}
SELECT PARTITION={1}
GPT ATTRIBUTES=0x8000000000000001
EXIT
Ahol a {0} a lemez sorszáma, {1} pedig a winre partíció sorszáma.[ Szerkesztve ]
-
Elveszem a recovery partíció D betűjét, eddig OK. Újraindítás , illetve leállítás és újrabekapcsolás után már megint megvan a D betűje. Ezzel mit lehet kezdeni?
-
-
válasz Doky586 #20720 üzenetére
Köszönöm szépen. Kissé gyorsított eljárással cseréltem a két .wim fájlt.
PS C:\Users\ReGa> reagentc /info
Windows Recovery Environment (Windows RE) and system reset configuration
Information:
Windows RE status: Enabled
Windows RE location: \\?\GLOBALROOT\device\harddisk0\partition3\Recovery\WindowsRE
Boot Configuration Data (BCD) identifier: 8d901315-b339-11ee-bc33-f7da7e1c3018
Recovery image location:
Recovery image index: 0
Custom image location:
Custom image index: 0
REAGENTC.EXE: Operation Successful.
PS C:\Users\ReGa> Dism /Get-ImageInfo /ImageFile:\\?\GLOBALROOT\device\harddisk0\partition4\Recovery\WindowsRE\winre.wim /index:1
Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.22621.2792
Details for image : \\?\GLOBALROOT\device\harddisk0\partition4\Recovery\WindowsRE\winre.wim
Index : 1
Name : Microsoft Windows Recovery Environment (amd64)
Description : Microsoft Windows Recover Environment (amd64)
Size : 2 917 372 714 bytes
WIM Bootable : No
Architecture : x64
Hal : <undefined>
Version : 10.0.26100
ServicePack Build : 712
ServicePack Level : 0
Edition : WindowsPE
Installation : WindowsPE
ProductType : WinNT
ProductSuite :
System Root : WINDOWS
Directories : 4174
Files : 20873
Created : 2024. 04. 01. - 18:03:50
Modified : 2024. 05. 30. - 14:13:46
Languages :
hu-HU (Default)
The operation completed successfully.
PS C:\Users\ReGa>
-
válasz Doky586 #20718 üzenetére
OK. Csak bárhol keresem a neten sehol sem találok win11 pro winre.wim fájlt. Ez olyan lehet mint egy fekete ló. Mindenki hallott róla, de senki sem látta még.
-
-
-
-
válasz King Unique #20713 üzenetére
Nincsen. Üres a C meghajtón ez a mappa.
A recovery partíció már működik csak rossz nem oda való winre.wim van beletöltveHa letöltök egy win 11 lelepítőt nem lehet valahogy ezt belőle kibarkácsolni?
-
-
King Unique
titán
Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
"Másoljuk rá a C meghajtónkon található rejtett winre.wim filet az új partíció \Recovery\WindowsRE\ könyvtárba."
Pedig szvsz elég egyértelmű, ahol amúgy a
C:\Recovery
mappáról van szó.
Bár ha eseteden eleve nincs is WinRE partíció, vagy ki van kapcsolva, akkor nem feltétlen lesz ottwinre.wim
fájl, de azért érdemes ránézni.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Doky586 #20703 üzenetére
Most már csak az a kérdésem, hogy a Windows 11 Pro rendszerhez ez a windows recovery megfelelő lesz-e, vagy ez a wim fájl csak a win10-hez lett volna jó ????PowerShell 7.4.2
PS C:\Windows\System32> Dism /Get-ImageInfo /ImageFile:\\?\GLOBALROOT\device\harddisk0\partition4\Recovery\WindowsRE\winre.wim /index:1
Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.22621.2792
Details for image : \\?\GLOBALROOT\device\harddisk0\partition4\Recovery\WindowsRE\winre.wim
Index : 1
Name : Microsoft Windows Recovery Environment (x64)
Description : Microsoft Windows Recovery Environment (x64)
Size : 2 388 723 173 bytes
WIM Bootable : No
Architecture : x64
Hal : <undefined>
Version : 10.0.19041
ServicePack Build : 3920
ServicePack Level : 0
Edition : WindowsPE
Installation : WindowsPE
ProductType : WinNT
ProductSuite :
System Root : WINDOWS
Directories : 3693
Files : 18070
Created : 2019. 12. 07. - 15:53:06
Modified : 2024. 03. 09. - 18:23:00
Languages :
hu-HU (Default)
The operation completed successfully.
PS C:\Windows\System32>
-
válasz Doky586 #20703 üzenetére
Eddig sikerült a hadművelet. Rendszergazda fiókban a magician a FW-t is frissítette.
Köszönöm a segítséget!
A többi már gyerekjáték lesz.
Még egy dolgon problémázok: TPM 2.0 van fent , legális a win11, de a Dell a Dell Precision 5520-on nem támogatja a Win11-et. Van win10-es frissítés a TPM 2.0-hoz. Feltegyem-e? ... enélkül is jól működik.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Ha nekem most van egy laptopom, amin fut egy WIN 11 Pro, természetesen be van aktíválva. Ha veszek egy másik laptopot, azon fog menni a jelenlegi WiN? És be lesz aktíválva?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz VikMorroHun #20704 üzenetére
Jól értem, hogy nálad, csak a Win 10, minden féle más telepített progik nélkül foglal 90 GB-ot?
Mert ez a méret így, szerintem nem normális. Ki kellene előtte takarítani a felesleget, mint pl. a SoftwareDistribution mappában lévő Download mappa teljes tartalmát törölni, lefuttatni a Win saját Lemezkarbantartóját, külső programok közül például ajánlom a Patch Cleanert, ez is le tud gyalulni, teljesen biztonságosan, egy csomó felesleget, stb.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
VikMorroHun
őstag
Tervezgetem, hogy átállok Windows 11-re. Megtörtént a friss mentés Windows 10 partíciókról, és most néztem, hogy ez kb. 90 GB helyet foglal az SSD-n. Tudok neki adni még kb. 100 GB szabad helyet (most csak 4 van). Ez vajon elég lenne a Windows 11 frissítésnek?
-
-
válasz Doky586 #20699 üzenetére
Doky586 és King Unique :
Azt hiszem győztünk. Köszönöm!
Most jön az SSD átszerelése, majd a FW frissítése Samsung magiciannal , aztán a C meghajtó kiterjesztése, aztán egy másfél gigás WinRE létrehozása beröffentése és ellenőrzése. Aztán linuxról bootolván a linuxom hátsó fertályra másolása Gparteddel. Remélem jó lesz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Fotók, videók mobillal
- Diablo IV
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kuponkunyeráló
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- 65 milliárd dollárt költ AI-ra idén a Meta; készül Trump AI-akcióterve
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest