Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
tomp
félisten
Ez mennyire jó?
Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 6.2 dBmV 40.4 dB
Channel 2: 6.4 dBmV 40.8 dB
Channel 3: 6.6 dBmV 40.6 dB
Channel 4: 6.9 dBmV 40.5 dB
Channel 5: 6.5 dBmV 40.7 dB
Channel 6: 6.7 dBmV 40.9 dB
Channel 7: 6.8 dBmV 40.6 dB
Channel 8: 6.9 dBmV 40.2 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 41.7 dBmV
Channel 2: 40.9 dBmV
Channel 3: 40.4 dBmV
Channel 4: 40.9 dBmVTegnap éjszaka ilyen volt:
Még nem volt ilyen magas a DS Power Level! Ez jót jelent vagy nem? -
canniball
nagyúr
válasz
Zitronensaft #41296 üzenetére
Nem lepődtem meg...
-
canniball
nagyúr
válasz
Zitronensaft #41293 üzenetére
Nektek mondtak már valamit a fényes jövőről?
-
gduck
addikt
Kaptam 2000Ft jóváírást a múltkori 5 napos jelszintproblémám miatt
-
-
pimmi
senior tag
sziasztok, ha bekapcsolom a wifreet, kérek jelszót akkor az itthoni tablettel lehet rá csatlakozni? mert eléggé terhelt a wifink, gondoltam egy eszközt átennék wi free re, vagy ez nem okés? köszi
-
donmackó
addikt
Meddig képes felmenni a DS értéke? Csak mert ahogy egyre hűl az idő, úgy nő az is, de vajon mikor szakad meg?
Downstream Channel Status
Receiver # Channel ID Lock Status Frequency Modulation Symbol Rate SNR Power
1 8 Locked 410000000 256QAM 6952000 34.3 13.2
2 6 Locked 394000000 256QAM 6952000 34.8 13.3
3 7 Locked 402000000 256QAM 6952000 34.6 13.2
4 9 Locked 418000000 256QAM 6952000 34.4 13.6
5 10 Locked 426000000 256QAM 6952000 34.5 13.9
6 11 Locked 434000000 256QAM 6952000 34.7 14.1
7 12 Locked 442000000 256QAM 6952000 34.6 14.1
8 25 Locked 450000000 256QAM 6952000 34.8 14.2Ez meg hogy teljes legyen:
Upstream Channel Status
Transmitter # Channel ID Lock Status Frequency Modulation Symbol Rate Channel Type Power
1 4 Locked 53200000 64QAM 5120000 ATDMA 50.3
2 1 Locked 33200000 64QAM 5120000 ATDMA 49.8
3 2 Locked 40000000 64QAM 5120000 ATDMA 49.8
4 3 Locked 46600000 64QAM 5120000 ATDMA 50.0 -
Skyhigh
aktív tag
Vki aki Samsung TV-vel (F6xxx van nekem) rendelkezik és Mediaboxa van, megtudta oldani, hogy a TV távirányítójával tudja a Box-ot is bekapcsolni?
Ha már be van kapcsolva akkor kikapcsolással, csatorna váltással, stb nincs is gond, de a bekapcs az más jelet küld (gondolom ezért is kell a UPC gombbal bekapcsolni)[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz
ztsoft #41280 üzenetére
Nos, első napot megúsztam!
Nem semmi, ahogy dolgoznak. Állították az oszlopot, nem volt függőleges (vissza tolta a koax kábel, úgy látszik nem látták), szóltak a darusnak, hogy nyomja meg egy kicsit, már csattant is a feszítő.
Most az egyik házi lekötésnél tőbe 180 fokot hajlik a kábel. Majd kiderül meddig bírja.
Amúgy nem igazán értem ezt a megoldást, most jövő péntekig nem csinálnak semmit. A következő áramszünet akkor lesz.
-
-=RelakS=-
veterán
Meh...
Hívtak a +36 1 510 0504 telefonszámról.
Gondolom szerződést akarnak velem módosíttatni, mert hogy az "nekem jó" (mondjuk eddig minden alkalommal jó volt).
Viszont mire fel tudtam venni a telefont, a túloldalon leraktákÚgy kellett kigugliznom, ki szórakozik
-
Mate
nagyúr
Hívd fel UPC-t és rendeld meg amit akarsz a saját nevetekre. Albérlet miatt kellhetnek papírok a tulajtól. Kérj saját bekötést és kész. Kiküldik az eszközöket, beszemelitek és elvileg ennyi. A régi eszközöket pedig mivel messze van az illető postán adjátok le. Leadás dátumától+8 nap talán a lemondás.
-
ztsoft
őstag
válasz
Gubek-Einste #41278 üzenetére
Köszi a biztatást!
Majd kiderül mi lesz belőle.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Gubek-Einste #41278 üzenetére
"#41264 orichalcos
Elég macerás és hosszadalmas lesz a váltás, sokkal könnyebb lenne ha meg tudnátok oldani az átírást."Az a gond, hogy a srác nem nagyon akar feljönni Pestre, én meg nem tudok lemenni Szombathelyre.
-
-
tomp
félisten
válasz
Intruder2k5 #41276 üzenetére
Nálam még akkor sem volt gond a hálózattal amikor a lakás ajtó feletti csatlakozáson a menetből már csak egy tekerésnyi tartotta össze.
-
-
tomp
félisten
Az elmúlt napokban több alkalommal is volt éjszakai karbantartás a VII. kerületben.
A legutóbbi óta ilyen lett a net:Downstream Channels
Channel 1: 5.7 dBmV 40.4 dB
Channel 2: 6.0 dBmV 40.5 dB
Channel 3: 6.3 dBmV 40.6 dB
Channel 4: 6.5 dBmV 40.4 dB
Channel 5: 6.2 dBmV 40.7 dB
Channel 6: 6.5 dBmV 40.9 dB
Channel 7: 6.5 dBmV 40.6 dB
Channel 8: 6.5 dBmV 40.4 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 41.2 dBmV
Channel 2: 40.9 dBmV
Channel 3: 40.4 dBmV
Channel 4: 41.7 dBmV -
Jamboo529
senior tag
válasz
sittes79 #41270 üzenetére
Olyankor más IP címről kell próbálkozni azt hiszem.
100.1 vagy 1.100 vagy 0.100 vagy 100.0 a vége, nem emlékszem már.Vagy ha a cím megvan, csak nem enged be, akkor elfelejtettél logoutolni.
Keress rá a fórumban a logout szóra és ki fogja dobni, milyen címet kell beírni a böngészőbe, hogy kiléptessen.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Na sajnos 1évvel csak pár száz Ft-os kedvezmény lett volna így elfogadtam a 2évet. 9490Ft lett 11.700 helyett a Gold+HD+DVR+FP120+Nonstop S.
Magával a upc minőségével semmi bajom és nem lett volna szívem lemondani.
A T ajánlata megy a kukába. -
sittes79
addikt
Sziasztok,
Olyan gondom van, hogy átállítottam a TC7200 router-t bridge modba, de wifi-t elfelejtettem kikapcsolni, viszont most nem tudok visszalépni a router felületére.
-
Ez az új wifis upc modemen van USB. Milyen célra? Rádugtam egy külső HDD-t, de az admin felületen nem találok semmi opciót, amivel a tartalmát ki tudom adni mint egy hagyományos wifi routeren.
-
ztsoft
őstag
válasz
Zitronensaft #41263 üzenetére
Már előre félek! Az ÉMÁSZ e hónap 2.-án, 9.-én, 13.-án, 14.-én végzi a munkálatokat (ekkor lesz áram szünet), az, hogy az utcában mikor cserélik, azt nem tudom (gödör kiásva, oszlopok lefektetve).
Ha nem írok, akkor nincs net!
-
oriic
HÁZIGAZDA
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget. Jelenleg albérletben vagyunk, UPC-s netünk van. Ezzel nincs is gond, csak az előfizu egy olyan személy nevén van, aki már 1-2 éve nem lakik itt. Eddig rendben fizetve volt net, most viszont ismerős révén kiderült, hogy az eredeti előfizető le akarja mondani a netet, hogy ne legyen a nevén. Mivel több száz km-re van tőlünk, ezért nincs más lehetőség (átíratni pl), kifizetjük utolsó számlát, ő otthon bemegy UPC-be és lemondja előfizut. Nekünk viszont meló miatt SOS-ben kell új net. Mit tudunk csinálni ilyenkor?
Meg kell várnunk, míg Ő lemondja az előfizetést, utána bemenni UPC-be és újat kötni? Ebben az esetben kb mennyi idő míg lesz újra netünk? Ilyenkor kijönnek vajon újra házhoz? Mert a kábelezés, meg a modem, router most is itt van, jelenleg is használjuk.
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
Sziasztok!
Holnap kezdi meg az ÉMÁSZ az oszlopok cseréjét, mivel a UPC kábelek rajta vannak, arra lennék kíváncsi, hogy ilyenkor jönnek a UPC szerelők is a kábelek miatt, vagy majd az ÉMÁSZ emberei szerelik azt is? Már félek attól, hogy ismét elő jönnek a hibák (3. szolgáltató, ugyan az a kábel, a technikusok meg panaszkodnak). Esetleg volt már valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
-
Jamboo529
senior tag
Most keresett meg a UPC, hogy szeretnének megtartani.
Gold TV + HD + DVR + 120FP + alap teló 9060-ért, vagy
Gold TV + HD + 240FP + alap teló 8960-ért jó vételnek számít?Jelenleg:
Gold TV + 120FP + alap teló van 8500-ért, de hamarosan jelár a hűség.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
válasz
Gubek-Einste #41259 üzenetére
Szuper
Két osztás után 45körüli us érték elfogadható.[ Szerkesztve ]
-
Itt volt a technikus, rendes volt, egyből küldtem is a pincébe az elosztóhoz/erősítőhöz, méricskélt néhányat, nem voltak valami jók az eredmények. Előre irány 110%(!!!)-ra volt állítva, le is vett belőle, visszirány is rendbe lett rakva, most ilyenek a jelszintek:
Downstream Channels
Channel 1: 6.0 dBmV 40.4 dB
Channel 2: 6.4 dBmV 40.7 dB
Channel 3: 7.2 dBmV 41.3 dB
Channel 4: 7.9 dBmV 41.4 dB
Channel 5: 7.7 dBmV 41.4 dB
Channel 6: 8.3 dBmV 41.4 dB
Channel 7: 8.8 dBmV 41.5 dB
Channel 8: 9.3 dBmV 41.4 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 44.2 dBmV
Channel 2: 45.2 dBmV
Channel 3: 44.4 dBmV
Channel 4: 45.2 dBmVkabelmania27 mivel ilyen szép lett így kikerült a 3-as csillapító.
-
kezo0
addikt
válasz
Gubek-Einste #41256 üzenetére
Nem is gondoltam, hogy baj, hogy így történt, csak leírtam, hogy történt. Egyébként is lehetséges, hogy amikor nálam már működött, az érintett terület egészén még nem, az sms-ek meg csak akkor mentek ki, amikor már a teljes körzetben felszámolták a hibát. A lényeg, hogy végül is korrekt volt az egész ügymenet. Ezúttal.
-
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #41246 üzenetére
Szia!
Azonos gondolatmenet miatt rögtön jelentettem is a webes hibajelentőn, amint észrevettem. Csak gondoltam, megírom nektek ezt a furcsaságot.
-
csibor
addikt
Ma beléptem a 31 körzetbe. A kérdésem, igaz hogy csak független telefonnal működik a kártya? Vagy elfogadja a 70-est is?
-
-
ruti
Közösségépítő
válasz
Intruder2k5 #41236 üzenetére
Intruder2k5, blakey, user12:
köszi az észrevételeket,az a helyzet, hogy bizony a 4 alap HD csatornán szinte mindig csinálja (M1-M2-Duna-M4), ezek ugye DD-k,
a többi fizetős DD sávos (pl. NickJr, AXN, DiscSCase) közül esetlegesen jelentkezik,
tehát Intruder tud valamit, a DD-hez van közeérdekes még, hogy ha távkapcs fel-le nyíllal váltok rá a csatornára, akkor szinte mindig csinálja, ha szám beírással ugrok rá, szinte alig.
HDBox-al nem csinálja, ebből gondolom, hogy kártya nélkül sem csinálja az alap HD-kon.
na és akkor mi okozza, ill. mi a megoldás?
-
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste #41238 üzenetére
Szia!
Nálam is lezártként mutatja a mediacard-ot, pedig még az MPL-től sem kaptam SMS-t, hogy mikor hozzák.
-
user12
őstag
válasz
kabelmania27 #41239 üzenetére
Nem rossz
Egyszer volt alkalmam együtt dolgozni Ericsson-os szakival, az felért egy fősulis félévvel -
Livius
őstag
válasz
Gubek-Einste #41225 üzenetére
UPC Ügyfélkapcsolati pontban is lehet leadni és lemondani az SD boxot, és akár mellette még egyéb más kiegészítő csomagot?
-
kabelmania27
félisten
[ Szerkesztve ]
-
válasz
mlinus #41227 üzenetére
Sajnos a jelenleg használt eszközök csak az 5-85 MHz-s tartományban tudnak feltöltési csatornákat kezelni így fizikai akadálya van a több csatorna használatának. Erre csak majd az ED3.1-es eszközök használata lesz megoldás ami még pár évig biztosan nem lesz.
#41231 vargalex
Nálam rendben szerepel a Cisco + feket Thomson box és a Cisco EPC3925 HGW mint kiadott eszközök.Ami viszont érdekes az az, hogy a Folyamatban lévő ügyeim résznél Lezárt-ként szerepel a hiba bejelentésem amire csak holnap délelőtt fog kijönni a technikus.
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
vargalex #41229 üzenetére
Valami hiba lehet náluk, mert én lemondtam a MYUPC-n a +gold csatornáimat, és erre kaptam egy emailt, hogy lemondtam a következőket: HD, +gold, +120Mbps
Felhívtam a 1221, hogy most ez mi?
Erre közölték, hogy ők "csak" a HD-t kapcsolták, mert azt látták a rendszerükben...
-
-
ruti
Közösségépítő
sziasztok,
LG TV topicban nem tudtak válaszolni, ezért itt is megpróbálom:
adott egy idei LG okosTV, UPC kábel, mediacard:
bizonyos HD csatornákra váltásnál éles, zavaróan hangos pattanó-csattanó hang hallatszik, nem minden HD-nál, és nem is mindig ugyanannál. Tök esetleges, de gyakori,. kb. minden 3-4. HD-re váltásnál előjön.
UPC HDBox-al nem pattogott a HD-re váltás.
Tapasztalt ilyet vki?[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz
HofiZoli #41233 üzenetére
Ez itt a Pannónia utca.
Baromi lassú volt a net, mondom, de jó, hogy kaptam egy Ubee-t, máris szarakodik... Újraindítottam, fel sem akart állni. Egy idő után magától újraindult. Semmi. Még egyszer újraindítottam, megint semmi, még IP-címet sem kapott. Háromnegyed órányi szenvedés után (mert marhára ráérek) hívtam a 1221-et (naná, hogy mobilról, hiszen a UPC-s telefon, amire pont tegnapelőtt váltottam, természetesen ilyenkor süket): automata hang mondja be, hogy az én területemen probléma van a szolgáltatással, a javítás előreláthatóan holnap (!) fejeződik be, addig türelmet kérnek - majd szét is kapcsol, nehogy véletlenül eljussak egy ügyintézőig. Mindenesetre regisztráltam arra a szolgáltatásra, hogy sms-ben küldjenek értesítést, amikor elhárítják a hibát. -
kezo0
addikt
Bp. XIII. kerületben másnál is meghalt a net?
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Ma egy nagyon érdekes dolgot találtam a myUPC oldalon a "Készülékeim" menüpont alatt.
Múlt héten rendeltem egy 2. mediacard-ot (még nem érkezett meg), ezért akartam ott szétnézni, hogy esetleg látható-e már.Erre mit látok?
Az oldal szerint van nálam egy PACE HD és egy UBEE EVW3226.
Pace HD valóban van, de soha nem volt UBEE-m. Mindig Cisco-m volt, most is egy EPC3925 teljesít szolgálatot.
Ennyire szét van esve a nyilvántartás az UPC-nél?
[ Szerkesztve ]
-
-
mlinus
őstag
válasz
Gubek-Einste #41221 üzenetére
Nem igazán értem mire akarsz kilyukadni. Több elérhető csatorna = több kiosztható sávszél. Ahogy egyre többet gyomlál a upc analógban, úgy lesz egyre több csatorna amit a feltöltésre tudnak kiadni, és így, logikusan, növekedni fog a sebesség is.
-
cris78
őstag
válasz
Gubek-Einste #41225 üzenetére
köszi
-
-
cris78
őstag
Sziasztok!
Ha telefonon lemondtam (gépi menü) az ajándék hd csomagot akkor az úgy jó? Vagy biztonság kedvéért várjak meg egy ügyintézőt? -
Livius
őstag
Hello!
Van két régi SD boxunk, amit vissza szeretnénk majd mondani. Ennek az ügyintézési menete hogyan kell hogy történjen, hol kinél kell leadni, vagy kijönnek majd érte?[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
Úgy látszik hogy megint fel kell hívni a 1221-et. Fúj egy kicsit is a szél és egyből tiszta kockás lesz a digitális tv. Pár hónapja cserélték az oszlopon a csatlakozót, és ilyen gyorsan tönkre ment volna? Vagy csak szimplán fogjuk megint központi hibára? Nem ártana már karbantartani a hálózatot.
-
-
mlinus
őstag
válasz
Gubek-Einste #41217 üzenetére
Technikailag nagyon könnyen lehetséges akár triplát adni. Persze a feltöltésnél óvatosabban emelgetnek, de a 22 mbit 6 csatornán nagyon visszafogott, főleg ha azt nézzük hogy helyenként 2-3 elérhető csatorna mellé is simán bekötik a 240/20-at.
-
-
mlinus
őstag
éjjel óta már 6 csatornán megy a feltöltés. Remélem a feltöltési sebességet is emeli a UPC hamarosan.
-
-
kezo0
addikt
válasz
Intruder2k5 #41213 üzenetére
Esélyes, mert azóta is "menti" az új jelszót... És továbbra sem enged belépni, sem a weben, sem az Outlook-ban, sem a régi, sem az újonnan megadott jelszóval. Na, mindegy, nincs ott semmi sürgős, holnap újra megpróbálok belépni, addig talán megjavul.
-
-
kezo0
addikt
válasz
Intruder2k5 #41211 üzenetére
Nem, ott sem fogadja el a régi jelszót. Most beléptem a MyUPC-re (oda beengedett), ott lehet új jelszót megadni. Meg is adtam, de most meg kb. két perce azt menti, vagyis nem történik semmi, csak forognak körbe' a szép színes körívek...
-
-
kezo0
addikt
válasz
Intruder2k5 #41209 üzenetére
Köszi, akkor majd rákérdezek a 1221-en. Nemrég csomagot váltottam + tegnap óta elkezdtem használni a telefont is, este történt meg a számhordozás a korábbi vezetékes T-vonalamról. Lehet, hogy valami mást is megpiszkáltak, mint kellett volna...
-
-
kezo0
addikt
Sziasztok,
a upc-s postafiókomat csak én nem érem el, vagy központi hiba van?
A levelek letöltésekor kéri a jelszót, és hiába adom meg, nem fogadja el. -
-
rocket
nagyúr
Van lehetoseg egy elofizetessel 2. modemet kerni az UPC-nel?
-
Clever0
senior tag
válasz
Skyhigh #41204 üzenetére
Azért nem minden ikertuneres tv kezel 2 mediacard-ot, mert a legtöbben csak 1 CI+ foglalat van. Tudom, hogy létezik olyan modul, amibe két kártyát is lehet tenni, de azt meg lehet, hogy a tv nem fogja felismerni.
Az meg ettől független kitolás, hogy, ha nem tetszik a szolgáltató felvevős box-a, akkor még egy kártyát kellene venned.[ Szerkesztve ]
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
Skyhigh #41203 üzenetére
Mondjuk mint a T-nagyhatalom ahol ha már 2 év hűséget fogadsz akkor rendelhetsz TV-t is 2 éves részletfizetésre.
Ha ezen a részletfizetés dolgon nem is lenne olyan magas a nyereség, de olyan TV-ket ajánlva amik dupla tuneres, külön akcióval, hogy első X hónapban nem kell a második mediacard-ért fizetni, akkor ez 55%-os nyereség lenne azokkal szemben akik "csak" box-ot rendelnek. -
Skyhigh
aktív tag
Ez már csak azért sem érthető, mert egy felvevős box havi 1000Ft,
Mondjuk ösztönöznék arra az embereket, hogy mediacard-al rendeljenek, és tegyük fel valaki TV-vásárlást tervez akkor nagy valószínűséggel dupla tuneres tv-t fog venni és az már 2 mediacard ahol a második 1550Ft (HD-s).
Én tuti kettőt kérnék.
Azért fejlődik annyira ez a terület, hogy előbb vagy utóbb 3-5 évente új tévét fogunk venni, legalább a nappaliba. -
Na most pont hogy a dvb-c esetén "korlátlan" a sávszélesség a dvb-t-hez képest. Ezért nem tartom valószínűnek, hogy spórulásból nem teszik bele. Inkább marketing (ha 7 napot szeretnél előre, bérelj boksz-ot), ill. hagyomány miatt (anno ilyenre lett kitalálva, és így is marad).
-
str8
tag
Egészen pontosan a box is dolgozik a DVB-C szabványban érkező EIT táblából, mert ezzel tölti fel a csatornaváltáskor megnyíló kis információs ablakot (az ott megjelenő következő 24 óra műsorait).
Az EPG gombra megnyíló műsorújságot pedig emlékeim szerint szintén DVB-C úton, de "adat" típusú folyamból olvassa ki. Ezt a tévék még mediacard segítségével sem képesek értelmezni, és ezért csak a normál EIT táblában látszó 24 órányi műsort jelenítik meg.A kérdés felmerülhet, hogy miért nem a teljes 7 napos műsorújságot teszi a UPC az EIT táblába, ahogy pl. az Antenna Hungária teszi a MinDigTV esetén?
A válasz nagy valószínűséggel az, hogy sávszélességet spórolnak meg ezzel a megoldással, mert nem folyamatosan küldik a teljes műsortáblát, csak egy részét, és a box okosan tölti le és teszi be egy bufferbe, míg az EIT-s megoldás nagyobb sávszélt igényelne, így elvenné maguktól a csatornáktól a sávszélt.
Az elsődlegesek pedig mindig is a boxok lesznek, hiszen azon érhető el az összes szolgáltatás (TV Apps, videótár stb.), így változás nem is nagyon várható a témában.
Aktív témák
- Óra topik
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Windows 11
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T480 / i5-8350U / 8GB RAM / 256GB / FHD / Több darab / Számla /
- Új bontatlan Technics AZ80 Bluetooth fülhallgató High End, LDAC, HI-Res Audio
- Vízszerelő Budapest összes kerületében
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest