-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
olajbogyo
aktív tag
válasz lewisfm #95237 üzenetére
Nekem ugyanez volt a problémám, szintén (7éves)DS118 al. Már majd beleőrültem a várakozásba, mikor el akartam érni a nas-t.
Én kikapcsoltam minden indexelést, nem kell már a mediaserver sem, mert nemrég vettem egy dune media playert, ezzel nézem a tartalmakat róla nfs kapcsolattal. Komolyan mondom, mintha vettem volna egy új nas-t. Már nincs várakozás, mikor akár távolról akarom elérni, megy pöpecül a kis nyüzüge. Pedig torrentek mennek azért. Jó nem száz számra, de aktív mindig kb 20-30 is."Nem vagyok lusta, csak energiatakarékos üzemmódban vagyok."
-
Tamarel
senior tag
válasz lewisfm #95224 üzenetére
Vezérlőpult / Hardver és tápellátás / Általános részen kapcsold ki a Videóátkódolás engedêlyezését.
A cpu-ban lévő funkció használatát engedélyezi, cserébe folyamatosan cpu-t és memóriát fogyaszt (swap-be is rak vagy 200 megát, lassítva a lemezt). Konkrétan azt okozza, amit írtál.
Sajnos a frissítések hajlamosak visszakapcsolni. -
Patice
Topikgazda
-
fatal`
titán
válasz lewisfm #93257 üzenetére
De. Van relay, de nagyon harmatos a sávszél.
Free users are limited to 1 Mbps maximum for streams
Plex Pass subscribers are limited to 2 Mbps maximum for streamsPortot nyitni tart vagy 1 percig, meg még 1, amíg a plexet átlövöd a default portról valami másra. Utána ugyanúgy az app.plex.tv-n keresztül elérhető.
-
gyugyo79
addikt
-
addikt
válasz lewisfm #93247 üzenetére
"De ezek szerint a belépő szint NAS sokszor határeset..."
Hacsak nem tisztán file elérésről van szó általában ez a helyzet"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz lewisfm #93233 üzenetére
Teljesen egyetértünk.
Nekem ez a hozzáállás akkor esett le, mikor elkezdték hardveresen is lockolni a gyári Synology memóriákat, SSD-ket, merevlemezeket és egyéb (pl. hálózati) bővítőkártyákat.
De még előbb is voltak vészjósló jelek: az extrém drága kameralicenc még csak hagyján, de már szinte mindenhez kérnek licencet (mail szerver, virtuális masina), szintén elfogadhatatlan áron.Kb olyan érzésem van, mikor megveszed aranyáron az OLED tévédet, és kikapcsolhatatlanul megy rajta a reklám, amit az LG tol rá, és a távirányító mikrofonjával elemzik, milyen reklám kontent a te preferenciád.
Észrevétel a Syno válaszával kapcsolatban:Ugye ezt írják:
"A Synology megszünteti ezeknek a kodekeknek a szerver oldali támogatását, hogy növelje a hatékonyságot és a skálázhatóságot a magas felhasználói számú környezetekben. A médiafeldolgozás átkerül az ügyféleszközökre mind a DSM-ben, mind a BeeStation OS-ben.
A Video Station több mint 13 éve jött létre, hogy egyszerűsítse a vásárolt médiatartalmak rendszerezését és helyi streamelését. Az elmúlt néhány évben az online video streamelés vált domináns és preferált módszerré a TV-műsorok és filmek megtekintésére.
Azok az ügyfelek, akik a Video Station alkalmazáson keresztül rendszerezik médiájukat és streamelnek, megfontolhatják a Plex Media Server-re való áttérést, amely már elérhető a DSM Package Centerben. A Plex Media Server hasonló webes felületet kínál, valamint mobil- és TV-optimalizált alkalmazásokat. A Plex Media Server mellett más médiarendszerezők, mint például az Emby és a Jellyfin, hasonló funkcionalitást biztosítanak a Video Station-hoz."Nem akarom túlragozni, de ez kb olyan, mintha azt mondanák némi túlzással: "nem lehet a 2 ütemű Trabantba keveréket kapni, ezért az a javaslat, hogy tankolj kerozint"
Próbáltam a Jellyfint az OLED tévén, nagyon pozitív tapasztalatokkal - de ehhez root-olnom kellett a tévét.
Sajnos el kell fogadni, amit a Syno mond, ők az erősebb kutya. Lassan EOL lesz a DS918+ NAS-om és eszem ágában sincs innentől kezdve Synology terméket vásárolni, legyen az bármennyire kecsegtető hazugságokkal lefestve.Ne kérdezd: még mindig LEGÁLIS!!!
-
Gardaai
senior tag
válasz lewisfm #93239 üzenetére
Nem lehet, hogy az a gond nálad, hogy Jellyfin és Emby még nem indexelte végig az összes könyvtárat? Nem gondolnám, hogy kisebb rendszerigényű a PLEX a másik kettőnél.
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
boborján2
aktív tag
válasz lewisfm #93237 üzenetére
Emby meg a Jellyfin már a metadatok kiszolgálásánál is mérhetetlenül lassú egyszerűen egy film lista letöltését nem lehet kivárni.
Ezt meg kell cáfolnom.
Bár az is hogzátartozik ,hogy xpenoval próbáltam g4400+4gb ram, csak belső hálón.[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
ekkold
őstag
1, Nem kötelező frissíteni...
2, Nem csak a Plex az alternatíva, Jelly úgy tudom ténylegesen ingyenes
3, Bosszúból szabadulj meg a synology-tól, és használj helyette Xpenology-t (és írd meg nekik válaszlevélben ). Erősebb, gyorsabb, sokkal olcsóbb, és ha nem a legújabb DSM-et rakod fel, akkor ugyanúgy lesz rá Video Station is mint a synology-ra.
4, Belső hálóban teljesen jó a sima DLNA is (TV-hez is)
5, Ha van némi érzéked a webprogramozáshoz, akkor saját videomegosztót is összedobhatsz, mint ahogyan én is tettem. Igaz az enyém még a Video Station-hez képest is sokkal fapadosabb, cserébe észre sem vehető prociterhelés a nas-on... ja és TV-re nem lesz kliens (mobilra igen) - bár nekem a TV böngészőjével (kicsit bénán, de) működik, mobilon és PC-n hibátlan.[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
Mezga Aladár
veterán
Értem, én, hogy ott a többi hasonló megoldás, de azok nem minden NAS-on működnek kielégítően és anyagi vonzata is lehet.
A DS video egy eléggé fapados cucc, használtam ds213, ds414, ds218, DS420+, stb.
Most Plex szervert használok, szerintem sokkal jobb jelen állapotban. Ha belső hálón használom, akkor az összes kliens szoftver használata ingyenes,
A kliens nagyon sok eszközre letölthető és megfelelően beállítva kódolásmentesen és stresszmentesen müxik.
A kliensek amire érvényesek a fent leírt paraméterek. AppleTV 4k, Nvidia Shield, FireTV, LGC3, Sony Bravia TV, stb.
Szerintem csak magadat stuffolod, ezek az eszközök hibátlanul működnek és semmi + anyagi vonzata nincs a a DSVideóhoz szükséges eszközökhöz képest. -
maci25
aktív tag
válasz lewisfm #93169 üzenetére
Az első nas-t csak a ds video miatt vettem meg még nagyon régen. Hú mekkora előre lépés volt az asus wl-500gp képest.
Tegnap frissítettem a "családi"nas-t. Hát nem volt + az érzés megválni a ds videotól . Persze volt már, hogy le akartam cserélni és felkerült vagy a plex vagy az emby, de mindig vissza került a ds video.
A plex ha jól emlékszem fizetős mobilon. Ami persze nem gond ha egy épített nasra kerül. Synonál viszont szerintem kifizettem a ds videot. Persze a plex nem csak az a problémám, hogy fizetős hanem egyszerűen "túl sok ", külsős alkalmazás,....
Na mindegy. "Bíztam" benne , hogy a frissítés után a kamera rendszer is nagy mértékben csorbul és akkor biztosan elválnak útjaink egymástól.
Bocsi mindenkitől a károgásért de nekem a synology mindig a "lusta láncszem"volt. Klik-Klink oszt jól van az.Valamit rakni kell a ds video helyett. Elvárás kb annyi, hogy legyen borító kép és lehessen fojtatni az előzőleg nézett filmet. Ja és persze mobil app
Ki mit választott és miért ha kérdezhetem?[ Szerkesztve ]
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz lewisfm #92914 üzenetére
A Plex fizetős része a hozzáféréskezelés miatt kell, az a része már fizetős.
Ebben nem vagyok 100%-ig biztos, mert nincs most előttem, de lehet, hogy így van - munka után megnézem.
Én úgy emlékszem, hogy a PlexPASS-szal konkrétan a Transzkódolást fizeted meg. Én azelőtt PlexPASS nélkül 11 felhasználót tápláltam világszerte, és hozzáféréskezelés is volt (már ha az a pin-kódos beléptetőizé az az - én senkinek nem adtam emailes belépést... egyelőre). Aztán, hogy bejöttek a 4K-s HDR filmek, vagy a DolbyVision, akkor vettem PlexPASS-t, és azzal már egyszerre akár 3-4 felhasználó is tud akadás mentesen videózni*
Tény, hogy így valóban több menüpont van a Plexben, amivel lehet picit varázsolni mindenben IS.
Továbbá én használom a Tautully-t, ami a torrentet kikapcsolja egy szripttel, ha valaki filmet kezd nézni és profi statisztikákat készít a forgalmazásról, ami a Plex-ben zajlik.*Kivéve, ha mindenki Dolby Visiont akar nézni TrueHD hanggal.
[ Szerkesztve ]
Ne kérdezd: még mindig LEGÁLIS!!!
-
blakey
titán
válasz lewisfm #92914 üzenetére
Igen, mindennel tisztában vagyok, 20+ éve tesztelem, használom a lejátszókat, viszont lehet a DLNA-t is használni egyszerű lejátszásra, nem vagy rákényszerítve a Plex/Emby-re. A Video Station erősen kompromisszumos volt számomra és ahhoz, hogy támogatott legyen minden hangformátum, szükség volt patch-re, amit ssh-n lehetett telepíteni, valamint még így is voltak problémák bizonyos anyagokkal, HDR, DV nálam nem ment Android TV és Apple TV-n sem, míg Plex esetében minden adott. PP-m 6 éve van, többszörösen megtérült, ahogy a 8 éves Infuse előfizetésem is, mindkettő "lifetime". Igen, könnyen beszélek, de egyszer nekem is lépnem kellett.
Ahol kevés a NAS, ott érdemes elgondolkodni egy "stick"-en, Fire TV, Google TV, ezek szinte mindent visznek, kevés helyet foglalnak és van lehetőség ingyenes és jó lejátszót telepíteni, pl. kodi, mindent visz és még DLNA sem kell, SMB, NFS elég neki.
Egyébként meg csak egy dolog állandó, a változás és ha ezt valaki nem tudja követni, akkor az bajban lesz. Rugalmasnak, alkalmazkodónak kell lenni. Ha meg úgy érzed, hogy veled kib@sztak, akkor cselekedj úgy, hogy számodra jó legyen, ha a hőbörgés a jó, akkor az, ha a megfelelő megoldás megtalálása, akkor a következő időszakban nem lesz problémád.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz lewisfm #92880 üzenetére
Szerintem hamarosan megjelennek majd a további "fizetős" lehetőségek, csakúgy, mint a Plex-ben: fizess, hogy transzkódolhass.
Némiképp megértem: valójában egy NAS-t nem SOHO célra találtak ki, vagy ha igen, akkor az jóval Syno kategória alatti. Rárepültek az ipari/céges szegmensre, és ott nincs transzkódolás (és nem gyári (noname) memória, vinyó, vagy SSD sem). Ott adatbiztonság és sebezhetetlenség van, és persze gyorsaság, és megbízhatóság.
Ahol dolgozom infósként, sok Synology-nk van, a legrégebbi egy DS410-es. Bizony! (nyugi, hálózaton kívül megy)
Az újabbak már egy jobbfajta autó árában vannak és rack-szekrénybe valók. Sok-sok közülük 8TB-os SSD-k tucatjaival lélegzik, és nem szabad pislogni, mert nem veszed észre, amikor áttol optikán néhány tucat gigabyte-ot A-ból B-be.
Persze a Világ összes lóvéja kevés hozzá, de a multiknak van pénze lóvéra...
Sajnálom, hogy a Syno nem így kezdi a DSM telepítést: otthoni, vagy céges használatra kellek?
Ebben az esetben kevés dolog változna számunkra. Ugyanakkor hatalmas erőforrások szabadulnak fel számukra: nem kell fejleszteni a Video Stationt, és még sok minden mást sem. Szerintem sok általunk kedvelt funkciót hamarosan kivezetnek. Elég jó jós vagyok, egy szörnyű nem szakmai dolgot kettő évre előre megjósoltam, hát most is próbálkozom eggyel: elképzelhető, hogy ennek a felfogásnak lesz áldozata a Download Station, az Audio Station, a Médiaszerver (DLNA), de pl. a Surveillance Station csak spec Syno NAS-okon fog futni, a Chat, a Contacts, a Photos, a WordPress, dettó kuka.
Remélhetőleg a Container Manager marad, hogy legalább Dockerben tudjunk futtatni dolgokat...Ne legyen igazam!
Ne kérdezd: még mindig LEGÁLIS!!!
-
Mezga Aladár
veterán
-
eszakas
senior tag
válasz lewisfm #89622 üzenetére
Nem a helyi hálózatról lassú hanem a külső elérés lassú. A belső hálózatra semmi befolyása nincs mivel egyszerre használok IPV4-et és IPV6-ot így mind két verziót támogató eszköz tud egymással kommunikálni.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
eszakas
senior tag
válasz lewisfm #89590 üzenetére
Üdv.
Próbálkoztam vele én is szintén Telekomnál. Szintén problémák vannak az eléréseknél bekapcsolt IPV6 esetén. Maga a hálózatom működik IPV6-al csak a NAS egyes szoftverei pl.Transmission csigalassúsággal jön be és a Photo alkalmazás is nagyon lassan ment. Nem mondom hogy nem lehetne kikínlódni, de nem éri meg szerintem sem a fáradságot.Más.
HDD csere történt a rendszeren kettőből az egyik 3 TB-os WD lemez lett egy kicserélve 4TB-ra. Ezzel a rendszer hőmérséklete 4C° 55-ről 51C° ra csökkent a rendszer hőmérséklet. Ezek szerint egy vinyó csere is jó hatással lehet a rendszerre
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Patice
Topikgazda
válasz lewisfm #89590 üzenetére
IPv6 esetén nincs privát, belső hálózat, minden eszköznek lesz publikus IPv6 címe. Ha a szolgáltató már adja ezt.
Ezért IPv6-nál már nincs port forward, mindent IP címmel érsz el (adott porton)
Mindkét routernek is lesz az IPv4 mellett IPv6 címe, de valszeg nem tudnak egymásról.
Nem konfigoltam még ilyen felállást, de először tudni kellene, hogy a szolgáltató adja-e.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
-
őstag
válasz lewisfm #88601 üzenetére
Anno, amikor eljött a venti-probléma, kipróbáltam a Noctua-t. Sajnos nem vált be: A fordulatszámot túl alacsonynak tartotta a NAS, folyamatosan "vitatkozott" a ventivel. Késöbb kapott egy gyárit [link] , azzal ment tovább.
A sztori vége: [link]
A másik, helyi backup DS118 viszont a mai napig hibátlanul megy.
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Tamarel
senior tag
válasz lewisfm #87975 üzenetére
Ha biztosra szeretnél menni, akkor noctua vagy gyári.
A többinél esélyes, hogy szoftveresen csökkentett sebességnél morogni fog (pl startech), vagy hangosabb, mint szeretnéd (pl noiseblocker).
Ezeket megvettem, kipróbáltam. 8 centisben egyből noctuát vettem az új gyári helyett. -
Gardaai
senior tag
válasz lewisfm #84506 üzenetére
Egyik sem lenne előrelépés?
Minden másra teljesen elég, viszont 4K filmekkel néha bedöglik (Plex).
Teljesen random.. rengeteget teszteltem, sose jöttem rá mi miatt. Van amikor majdnem 2x akkora bitrate 4k film, ugyan úgy DTS 5.1 stb. stb. simán játssza, teljesen megegyező filmet meg nem.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
-
blountex
senior tag
válasz lewisfm #82175 üzenetére
Fel van telepítve (pro verzio + codec), de nekem a gyári videolejátszó jön be.
Sőt újra is telepítettem a DS videot és még így is.
Néztem az app beállításnál, vagy a android app beállításnál, de nem találtam olyat, hogy na én ezt az lejátszót szeretném választani.
DS File-nál felajánlja.Ötleted erre?
Magát simán az MX Playert megnyitva és elindítva egy fájlt külön nem streamelhető ki DLNA-n keresztül.
-
mobilizmo
addikt
válasz lewisfm #81447 üzenetére
Egyrészt nekem nincs Syno így azzal nem tudom összehasonlítani. Másrészt nagyon relatív, hogy kinek mi a jobb. Nekem egy hót egyszerű, kis erőforrásigényű dlna-ra volt szükségem. Nem kell nekem transzkódolás (bevallom őszintén nem is értem miért kell az valakinek), nincs szükségem csili vili média adatbázisra. A miniDLNA ennek pont megfelel, de azért teljes értékű program. Nekem van egy ~15.000 számos folyamatosan bővülő zenei kollekcióm a NAS-on és ebbe a Zyxel sajátja(?) rendszeresen belebukott.
[ Szerkesztve ]
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
blakey
titán
válasz lewisfm #81447 üzenetére
A lehető legegyszerűbb, de a Syno DLNA-ja is teljesen rendben van.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
zsamiatt
őstag
válasz lewisfm #74491 üzenetére
Van lehetoseg ha nem openvpnrol beszelunk pptp es l2 van emlkeim szerint. Az open vpn tavolrol stabilabb es gyorsabb.
Nem hely halon nem kell net vagy vpn. Ip alapjan megtalalja. A dns nevet nem ajanlom. Nem mindig mukodik stabilan.Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
simkoG
csendes tag
2) én ezt úgy oldottam meg, hogy
a) helyi hálózaton a nas neve van megosztva SMB-n keresztül (pl. nas), és akkor
\\nas\mappa
felcsatolható meghajtóként.
b) az internet felé pedig egy WEBDAV van kiengedve egyedi porton, mivel sokkal biztonságosabb, mint az SMB.Control Panel > Application Portal > Reverse Proxy
alatt csináltam egy subdomain-t az egyedi WEBDAV porthoz, hogy CSAK https alatt lehessen elérni. Így a Windows fájlkezelőben pedigshare.{domain}@SSL/mappa
elérési úttal lehet elérni a megosztott mappákat. Ahogy észrevettem, a WEBDAV kicsit lassabb, de az SMB portokat nagyon nem szabad port forwardolni.[ Szerkesztve ]
www.simko.me | nothing phone 2a
-
Magnat
veterán
Szia, futhat több féle vpn szerver egyszerre, igazából hátránya nem jut eszembe, de hátha vki másnak igen (nyilván azon kívül, h több portot kell nyitni és az elvi sebezhetőség emiatt nagyobb).
Az otthoni hozzáférésre az lehet megoldás, ha vagy csinálsz lanon egy dns szervert ami feloldja a nas nevét (elviekben akár a nas maga is lehet az) vagy a kliensek host táblájába kézzel bejegyzed a nas nevét meg címét (ez kicsit macerás, mert minden eszközön meg kell csinálni, illetve átírni ha változik és pl androidon sztem root nélkül nem is megy, de Windowson megoldható) vagy az ilyen megosztásokat ip alapján állítod be - persze utóbbi esetben nem lesz érvényes tanúsítványod.̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
WaterWave
veterán
válasz lewisfm #72125 üzenetére
Nagyon helyesen 3. probalkozasnal bannolja az illetőt... nálam is ilyen, azota a légy nem jár erre.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
dkess
őstag
válasz lewisfm #70446 üzenetére
Szia,
PopCorn MKV AudioConverter. Használatához kell (az elérhetőségeket meg kell adni) legalább: MKVToolNix (MKV Info, MKV Extract, MKV Merge), Media Info, eac3to . Persze lehet egyebeket is, de indulásnak elég ennyi. Mivel ezek amúgy is fennvannak - gondolom Nálad is - így ez nemigazán akadály.
Az MKV -kat mux -olgatja is - így azt nem kell külön. Lehet külön célmappát állítani vagy éppen, hogy felülírja az eredményt, vagy a forrást átnevezve megtartsa. Pipálható módon csekkolja, hogy van-e késleltetés beállítva az érintett hangsávhoz és az eredményhez is ugyanazt alkalmazza. Stb. stb. stb.
Alapvetően kétfajta módon használom:
1. GUI használatával egyesével.
Elég részletesen állítható. Az egyesével azért lényeges, mert van, hogy a forrás hangsávot meg akarom tartani (jellemzően a magyar DTS/DTS-HD MA -kat) - avagy éppen nem (pl. a helyére egy jobb HD hangsávot rakok). Meg persze számos egyéb ok.
2. File/Simple Audio Conversion menüvel csoportosan
Mappa alapú. Itt is tudunk részleteket állítani és mappát tallózni. Itt mindent ledarál amit a mappában talál ugyanazon beállításokkal. Ez pl. sorozatoknál érdekes, ahol:
- egy rakáson van sok érintett média (pl. sorozat részei)
- mindenhol ugyanaz a cél (pl. magyar E-AC3, angol E-AC3 Atmos --> AC3 5.1 640 Kbps stb.)és mehet. Az ember elszív egy cigit, tesz-vesz és kész is van.
Mondjuk én egyéb típusú molyolásokat is szoktam csinálni (más programokkal), de amennyiben Neked a megfogalmazott cél elég, akkor arra jó ez a progi ...
Scriptelés nem hiányzott sosem. Nagyon tömegesen akarok csinálni valamit, akkor egy könyvtárba velük és kettes pont ...
-
-
tobias40
veterán
válasz lewisfm #67798 üzenetére
Active Backup for Busines progi nagyon tetszik,kb egy óra alatt megcsinálta a mentést a laptoporól wifin,90 GB-t lett a mentés.
Ezzel csak visszamásolni tudom az adatokat vagy teljes tükrözést csinál ,szűz vinyóra mindent visszatesz,progikat,beállításokat?(gondolom nem de hátha.. )[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz lewisfm #66948 üzenetére
218 Playről migráltam pár hete (pont az a chipset mint a 118) 718+-ra ... előtte meg 214+-ról a 218 PLayre, mind a kettő működött csont nélkül. Amikor feláll a DSM, az eltérő hw platform miatt minden telepített appot javítani kell a javítás gombbal és kész.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Laposelemer
tag
válasz lewisfm #66948 üzenetére
Migrálás j-sről csak simára lehetséges és vissza.
Ha j-sről +-osra akarsz áttérni, akkor adatmentés szükséges.
Itt van egy kis táblázat, miről-mire lehet. [link]
Sajna kell kerítened ideiglenesen annyi tárhelyet, amit át akarsz vinni.
pl. Valakitől kölcsön kérni külső Hdd-t,
esetleg ha 2 lemezesben gondolkodsz, akkor abba még 1 HDD-t venni és arra mentés -
Immy
őstag
válasz lewisfm #66463 üzenetére
Igen ez működhet, de legtöbbször a felirat más forrásból jön mint a film ezért fájlrendszer szinten is lehet hogy két teljesen eltérő (szeparált) helyen van.
Illetve amikor quickconnect-en keresztül játszom le a videót, akkor szintén csak a videóhoz férek hozzá és nem látom hogy milyen más fájlok vannak esetleg ugyanabban a mappában.Helyedben a sima http (tehát nem titkosított) implementációt kivenném a lehetőségek közül, hogy még fallback se történhessen meg, hogy még véletlenül se küldje clear-text üzenetben akár az interneten keresztül a felhasználónév jelszót.
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Immy
őstag
válasz lewisfm #66437 üzenetére
Amire te gondolsz fiddler használat esetén bizonyos esetekben működik a hálózati forgalom áttekintése:
- ha az alkalmazás http-n kommunikál
- ha az alkalmazás https-en kommunikál és nem használ tanusítvány ellenőrzéstSikeres azonosítás után kap egy session cookie-t, amit a server ad majd sikeres jelszó beírás után a kliensnek. Láthatod a http response header-ben Set-Cookie... paraméterrel. URL-ben nem szokás (nem javasolt) session azonosítót tárolni biztonsági és egyéb okok miatt.
Ha gondolod security oldalról letesztelhetem mielőtt publikálod.
Az okfejtésed nagyon jó, nem lenne túl nagy erőfeszítés a gyártónak. Amit én látok hogy szoftver oldalon nagyon kevés erőforrással dolgoznak vagy egyszerűen máshova teszik a hangsúlyt. Pedig úgy gondolom elégedett felhasználói bázissal könnyebben tudnának új piacot szerezni. Lásd más (telefon) gyártóknál fanatikusok megveszik a gyárnak az összes termékét csak azért mert rajt van a logo és kíváló minőséget gondolnak mögé.
Nekem ami nagyon szokott hiányozni az a custom felirat hozzáadása. Van egy olyan sejtésem hogy ez is valamilyen licenc probléma miatt lehet így, de nagyon kényelmetlen, hogy 2021-ben egy teljesen alap feature mint a felirat hozzáadására nincs lehetőség úgy, hogy az opensubtitles.org-al elvileg össze van integrálva tehát onnan ugyanúgy képes behúzni az .srt feliratot....
-
Immy
őstag
válasz lewisfm #66407 üzenetére
Mivel szerver oldalon ellenőrzi a 2FA ezért onnan kell kapni egy olyan tokent vagy session ID-t, ami nem jár le és azt kellene letárolni.
Quickconnect bejelentkezésnél fontos hogy a teljes hálózati forgalmat jól kezelje le, mert először megy a quickconnect címre majd onnan redirect egy másik címre ahol elvileg már bizonyos szolgáltatások ki vannak publikálva. Azt kéne megnézni hogy synology-nak van-e quickconnect repository vagyblibrary-je ami elintézi neked a teljes hálózati stack-et.Proxy-nál az a kérdés hogy milyet használsz. Explicit, inplicit, transzparens, wpad-al vagy máshogy akarod kezelni stb.
A security részében tudok segíteni ha kell
-
dkess
őstag
válasz lewisfm #66407 üzenetére
Érdekes projektnek hangzik. Igazából azt érdemes hozzátenni, hogy a DD/DTS tandemből csak a sima AC3 -at támogatja már jó ideje és azt is sztereóra butítja. Ami mobileszközön (telefon/tablet) még elmehet, ha nem akarod pl. TV -re kirakni házimozi rendszerrel.
Érdekes, amikor még foglalkoztam vele, akkor én a másik oldalról közelítettem ... Azaz a szerver oldalon az ffmpeg oldalról meghekkelve a dolgot. Működött is a dolog csak kb. minden Video Station (talán DSM is) verziófrissítéskor ment "dev0 -ba" az egész ... Aztán egyre körülményesebbé is vált a dolog és már a fenének sem volt kedve ezt állandóan lekövetni. Aztán lett belőle ez a logika:
- azok, akik tableten (vagy mobiltelón - de azon nem szoktak) néznék, azoknak maradhat a DS Video. Mindenből van AC3 sáv és sztereóra elmegy ...
- TV -kre: Emby.
- PC/laptopokra: Kodi (pl. WebDAV -al interneten keresztül).
- én speciel mobilra BubbleUPnP -t használok. Ezzel távoli helyeken is tudok mobilon vagy akár TV -re kiküldve (akár DLNA -n vagy képernyőtükrözéssel is fullscreen móddal is akár, de mondjuk inkább csak DLNA -t használom). -
blakey
titán
válasz lewisfm #66365 üzenetére
Plexnél, Beállítások/Átkódolás, Embynél most hirtelen nem jut eszembe, sajnos letöröltem a NAS-ról.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
e90lci
senior tag
válasz lewisfm #66315 üzenetére
Írta privátba nekem,hogy egy Asus ax58 lesz.A honlapja szerint ebbe van igmp snooping,úgyhogy nem lesz baj a wifivel.
Nálam anno tiltva volt még a portokról is az IPTV forgalom,csak arra volt engedve ahol a boxok voltak.Sajna nálam keresztül kellett engedni a Mikrotik routeren,mert annak idején elbasztam a kábelezést mindenhova csak 1db cat5e kábelt húztam.Mostmár 5db húznék minden szobába.Meg a konyhába is vagy 2-3 at.
-
e90lci
senior tag
válasz lewisfm #66310 üzenetére
Gondolom van a routerben neki IGMP snooping.Ha nincs és a Sagemcom ba dugja az IPTV boxokat.Az asusba belépőröl meg tiltja az igmp csomagokat,ha Asusal meg lehet oldani.Én Mikrotiket használok én meg tudom oldani.Az Asust nem nagyon ismerem milyen lehetőségek vannak benne
-
Grafiqs
őstag
válasz lewisfm #65979 üzenetére
Mac-et használok, ami elvileg megeszi az ext4-et. Rápróbálok.
Snoop-y: Jogos a kérdés. Védelmemben szóljon, hogy a fontos adatok felhőben vannak tárolva.G
És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss
-
Rick4
félisten
válasz lewisfm #65017 üzenetére
Szerintem itt pont azt veszi el, ami fontos lenne, a heti egyszeri mentés miatt elég heti egyszeri indítás, és 10-15 perc üzem. Ehhez képest folyamatosan áram alatt van. A villám, túlfesz kinyírhatja, és oda a fő nas és a mentés is. Ellenben ha a belső vinyód megunná, akkor jó a mentés, de mást ez így nem véd ki.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
degec
senior tag
-
Csabi1984
addikt
válasz lewisfm #64887 üzenetére
Gondolom ha van egy korszerű (H264. H265, 4K és etc) külső médaplayer akkor a NAS-nak nem kell foglalkoznia Transzkódolással mert a médiaplayer dolgozza fel a jelet.
Nagyjából tisztába kell lenni mivel rendelkezem és mi a célom (sarkított fogalom)Nekem az a Dilemmám, hogy ha most veszek egy NAS-t akkor lehet, hogy jó lenne még egy biztonsági áram forrás egy áramszünet esetére mert kellemetlen lenne ha elszállna az adat
-
Borisz76
veterán
válasz lewisfm #63811 üzenetére
Talán megoldás lehet a külön-külön kötet.
Tehát 1 lemezed van létrehozva ALAP vagy SHR kötetnek.
Berakod a 2. lemezt és létrehozol egy :
ÚJ második kötetet ami lehet megint ALAP vagy SHR kötet.Egy kisebb gond viszont előtérbe kerül :
ami abból fakad amikor egy programot telepítesz.
Teszem azt Download Station, Audio Station , stb....akármi.Ugyanis ezen programok telepítésénél HA csak 1 kötet van, akkor csak oda lehet telepíteni. Értelem szerűen.
HA több kötet van ( a telepítés pillanatában ) , akkor lehet választani, hogy melyik kötetre települjön az adott program.
Teszem azt kötet1-re telepítesz.
Később bekerül az új lemez kötet2.
Ha később kiveszed a lemezt ( kötet1 ) , akkor az alkalmazás nem fog futni. A DSM fut , megy tovább mert az a kötet2-n is fent van.
Az alkalmazás viszont csak azon a köteten amire telepítették.Mondjuk elviekben lehet alkalmazásokat költöztetni kötetek között.
Csak ugye ez is egy plusz macera.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz lewisfm #63787 üzenetére
Abban az esetben is elindult a NAS.
A jó lemezről megy, adatokat eléred.
Csak sípol és jelzi, hogy a kötet összeomlott.
De az előző linkben írtam is róla, kép is van ha jól emlékszem....Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Az európai gyógyszerügynökség otthagyta az X-et
- Apple asztali gépek
- Autós topik
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Formula-1
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- KNOX a Samsung erődje!
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest