-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csixi
csendes tag
válasz #46824192 #83795 üzenetére
Picit reagálnék erre-arra...
"Azóta vagyok úgy vele ,hogy egy eszközben bármennyi hdd is van tükörben,az a világ baromsága."
- ezt azért gondold át... ezek szerint sok cég van aki nem ért hozzá és baromságokat csinál (ez kicsiknél is igaz) ja én is tárolom tükörben az adataimatBetörő bácsi nem a Te nasodért fog menni, azt nagyívben leszarja, hamarabb elviszi az egyéb értékeket...
"Inkább rendszeres mentés és annak offline tárolása és fizetős felhő. Ezzel a probléma megoldva!"
- ezzel nagyjából egyetértek, bár a fizetős felhő az adatmennyiség függő is
- még annyit, hogy érdemes egy távoli helyen is tárolni a mentéseket, Nekem most már 30 km-re van egy másik NAS és ott is van egy kópia az anyagaimrólAkkor itt egy saját esemény:
- villám mellettünk csapott le pár méterre, szóval úgynevezett másodlagos villámcsapás áldozata lettem, károm annyi lett, hogy ami szünetmentesen volt működő gép az simán megúszta, amin nem volt szünetmentes ott az egyik gépen az alaplap elszállt, de minden más épen maradt. Azóta minden fontos eszközömön szünetmentes is van.Amennyiben konkrétan a villám belecsap a házba, akkor a megfelelő érintésvédelmi eszközök megvédik az elektromos dolgokat, ha nem akkor nem a két HDD lesz a legnagyobb veszteséged. Ez tény!
Akkor legyen itt egy friss eset is, a csütörtökön (02.09) külső 4TB-os HDD-re lementett adataimat tegnap már nem tudtam beolvasni egy olyan HDD-ről amit újként szerdán vettem. Azt azért felhőbe elég nehéz vagy drága lett volna tárolni... (volt másik mentésem is a távoli NAS-on)
-
-
IRO21
aktív tag
válasz #46824192 #83645 üzenetére
Ja, hogy Te arra gondolsz, hogy feleslegesen frissíti a DDNS bejegyzést?
Azt hittem a kapcsolat megszakadással van problémádÚgy tűnik, hogy a DDNS nem csak a WAN interfészt figyeli.
Pl. minden VPN kapcsolat felépítésekor/lebontásakor is frissít. Mondjuk az is egy ip-cím változás, így végülis jogos.
Biztos vannak egyéb esetek is amitől frissíthetnékje lesz, szerintem ne aggódj miatta! -
IRO21
aktív tag
válasz #46824192 #83633 üzenetére
A szombatit valószínűleg a vihar okozta.
Az ország nagy részén voltak áramellátási problémák, van ahol még mindig nem állt helyre a szolgáltatás.Ha nem kértetek fix ip címet, akkor van rendszeres bontás a Telekomnál is, tehát normális.
Ha jól tudom ők hajnalra időzítik, és néhány másodperc alatt újra fel is épül a kapcsolat. (Mikrotik router logban 2mp-et láttam)Fix ip címnél nem kellene, hogy bontogasson, ha nincs egyéb probléma.
Ha ott gyakori a megszakadás, akkor érdemes utánanézni. -
IRO21
aktív tag
-
Lasersailing
senior tag
válasz #46824192 #83287 üzenetére
Szia
Én korábban photos alkalmazassal próbáltam menteni a fotókat, sajnos nem működött magától, csak ha elinditottan az alkalmazást. Akkor is nem egyből, de egyszercsak megcsinalta.
Most kb 2 hete tettem fel a drive-ot, az úgy tűnik, hogy magától feltölti rendesen. Szóval én maradok ennél.A NAS-t meg eldugtam itthon betörő nem fogja azt megtalálni. Meg remélem bejönni sem fog...
-
-
Csixi
csendes tag
válasz #46824192 #83076 üzenetére
Szia,
lehet én nem tudom jól vagy nem fogalmaztam érthetően, de a 218+ az a leírása alapján 125MB/s-ot ír. A 918+ az link-aggregációval 225 MB/s-ot tud. Az alaplapi hálózati gigabytes kapcsolat meg ugye max. 125 MB/s-ot. Ebből következtettem, hogy hálózatban nem fog többet tudni.
Ha rosszul tudom, kérlek javíts ki, tanulni nem szégyen. -
IRO21
aktív tag
válasz #46824192 #83003 üzenetére
A hivatalos doksiban nem találtam ilyen korlátozást.
Ki is próbáltam, hogy a vezérlőpulton rányomtam a megújításra egy két nappal ezelőtt frissített tanúsítványra és rendben le is cserélte.Van viszont egy heti 5 Duplicate Cetificate limit, amibe a megújítás is beleszámít. Ha azt eléred, akkor pont ugyanazokra a hosztnevekre nem tudsz újat kérni, amíg le nem telik az egy hét. (A megújítás talán ez alatt is működik, de ebben nem vagyok biztos, valami fórumban olvastam).
Teszteléshez van egy staging environment, ahol magasabbak a limitek, ott garázdálkodhatsz kedvedreEgyébként az általuk javasolt Certbot alapból csak a lejárat előtt 30 nappal újítja meg a tanúsítványt.
A DSM nem tudom mit használ a háttérben, de nekem úgy tűnik, hogy az is jól csinálja, nem volt még vele gondom. (Kivéve amikor én rontottam el ) -
IRO21
aktív tag
válasz #46824192 #82867 üzenetére
Persze, azt is lehet, csak van amikor macerásabb.
Pl. a Google TV-s Xiaomi sticken, csak úgy lehet átírni a DNS-t, ha statikus ip címet állítasz be.
Ilyenekből van 5 db a rokonságban és ráadásul az egyiket nyugdíjas szülők cipelik magukkal, ha nyaralni vagy rokonokhoz mennek (Embyt néznek rajta)Nálam az lett a megoldás, hogy DNS szolgáltatót váltottam.
-
nOvOp
senior tag
válasz #46824192 #82851 üzenetére
@Bence_: köszi!
Én nem Google tárhelyet használok erre, hanem a SmugMug oldalon fizetek elő jelenleg. Huszonezerrel kezdtem pár éve, most 50+ nál tartok éves szinten, ezért is keresnék más megoldást. A Google nálam nem játszik, vhogy megutáltam őket. 🙂 Nyitni a netre, eddig én sem szívesen, de utánanézek, mennyire gáz. De azt gondolnám, nem méhkasba dugnám a kezem. De köszönöm az infókat.
-
IRO21
aktív tag
válasz #46824192 #82664 üzenetére
Kipróbáltam egy nagyobb fájllal.
Nálam addig el sem kezdi a szinkronizálást, amíg az SFTP feltöltés be nem fejeződik.
Mondjuk az én kliensem egy .filepart kiterjesztést ad a feltöltés alatt lévő fájloknak, és csak sikeres feltöltés után nevezi át. A Tied csinál ilyet? Hátha ez a trükkA logot hol nézed, a Napló központban?
Nálam ott rendben van. A fájlátviteli naplóban mutatja a méretet a feltöltéshez és az átnevezéshez is, a kapcsolati naplóban pedig látszik az összes adatmennyiség.
Annyi apróság van, hogy a fájlátviteli naplóban FTP-t ír SFTP helyett, de ezzel együtt tudok élniDSM: 7.1.1-42962 update 2
Cloud Sync: 2.6.1-2286
SFTP kliens: WinSCP 5.21.6 -
IRO21
aktív tag
válasz #46824192 #82634 üzenetére
sqlite adatbázisban tárolja a dolgait.
Úgy nézem a "/volumeX/@cloudsync/session/Y/event-db.sqlite" fájlban (ahol X a kötet száma, Y a létrehozott kapcsolat azonosítója), azon belül is az event_info táblában van amit keresel.
Szabvány SQL parancsokat tudsz használni, telepítve is van az sqlite3 a NAS-ra. -
IRO21
aktív tag
válasz #46824192 #82615 üzenetére
Kipróbáltam, ez tényleg működik. Köszi az ötletet!
Megadhatod, hogy melyik mappából melyikbe szinkronizáljon. Azon belül pedig a feladatbeállításnál is ki tudod kapcsolni egyes mappákra a szinkronizálást. Az újonnan létrehozott mappákat automatikusan figyeli, azokat kézzel kell kizárni. Létre tudsz hozni több feladatot is egy kapcsolathoz, más-más beállításokkal.
Az én használati szokásaimmal ez így teljesen jó lesz.
Köszi még egyszer! -
Bandiahegyro
tag
válasz #46824192 #82619 üzenetére
Mindig lesz hiba, kb egyetértek.
Horror sztorikat is olvastam, egy batchből hogyan hullottak szépen sorban a vinyók.
Igazából kár volt kérdeznem, azóta már el is döntöttem.
Egyszerű a helyzetem, van 4 hdd abból 3 kb egy batch. Kicserélem az egyiket, veszek még egyet a napokban, az megint más lesz.
Mások nulláról hogy oldják meg, szakaszosan pár hét alatt, vagy valami ilyesmi rémlik. -
IRO21
aktív tag
-
IRO21
aktív tag
válasz #46824192 #82607 üzenetére
A DSM konfig megmarad.
Nekem egyedül az Emby-nél kellett megoldanom a konfig migrációt, részben azért, mert akkor váltottam telepítési módszert. Persze ez attól függ, hogy Te milyen alkalmazásokat használsz.Pár apróság: USB-n hivatalosan már csak külső HDD-t, vagy UPS-t tudsz csatlakoztatni.
Btrfs már nem fog menni, ha hivatalosan nem volt támogatott az adott modellen.
Valahol azt olvastam, hogy a quickconnectet újra engedélyezni kell. Megerősíteni nem tudom, mert én nem használom, de ha Te így éred el a NAS-t, a biztonság kedvéért inkább legyen valami tartalék megoldás a távoli frissítés idejére.Nézz utána a változásoknak, hogy melyik érint téged, és készülj fel, akkor nem érhet meglepetés!
Én először egy virtual DSM-ben próbáltam ki a legfontosabb dolgokat. -
blakey
titán
válasz #46824192 #82598 üzenetére
Nekem pl. bármilyen általam nézett tartalmat tisztességesen lejátszik a tv is ha kell. - végülis, utcai autóval is végig lehet menni egy versenypályán, ha kell.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
törölt tag
-
IRO21
aktív tag
válasz #46824192 #82386 üzenetére
Mondjuk egy ütemezett feladat wget-tel. Egyszerű, és nem kell telepíteni hozzá semmit.
Itt egy részletes leírás képekkel: [link]
(Ha nincs szükséged több verzióra, akkor az ütemezett feladatoknál a script második sorát ki is hagyhatod.)Vagy amit Patice javasolt:
A File Station-ben becsatolod a távoli FTP szervert egy üres mappába, és utána arra a mappára állítasz be egy mentési feladatot a Hyper Backupban.Vagy akár kombinálhatod is a két megoldást. Pl. wgettel tartod szinkronban a mappádat az FTP szerverrel, és Hyper Backuppal csinálsz róla verziókövetéses mentést
-
-
Rick4
félisten
válasz #46824192 #82110 üzenetére
Simán lehet, de mennyivel egyszerűbb szkennelni egy "megszerzett" syno ddns adatbázis ip-jeit, esetleg qc azonosítókból valahogy próbálkozva... Ma még lehet, hogy nem így megy, de holnap, esetleg holnap után?
Amúgy ha nem Magyarországi ip-ről próbálkoznak, akkor kb mindegy, mert máshonnan tiltogatva vannak, plusz ismerten problémás ip-k komplett listával tiltva vannak a routeren, és a nason is...
Szóval eddig semmi, utána remélem nem lesz semmi, de nálam eltelt ilyesmi esemény nélkül már 10 év...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
niof
veterán
válasz #46824192 #82046 üzenetére
Hasonlóval próbálkoztam első körben, az eredeti kérdésem előtt. És mindig csak ugyanoda jutottam, lefelé jött adat, felfelé eldobálta és nem. Elméletileg a NAS beállításaiban fel vannak sorolva a szükséges portok, de külön a BT nincs kiemelve, hogy az milyen portokat használ. A DS TCP 16881-et a DHT-hez pedig 6881-et írja. Ezek benne voltak a port forwardban, mégsem volt elég.
De akkor tovább kérdezek, ha tőled szabad. A Vezérlőpult/Rendszer/Információs központ/Szolgáltatás oldalon fel van sorolva egy csomó port. Ezekből melyiket kellene forwardolni? A Vezérlőpult/Csatlakozási lehetőség/Külső hozzáférés/Router beállítása menüpont alatt vannak ilyenek, hogy helyi port és Adatútválasztó port (utóbbiak magasabbak, 5****). Pl. ezeket hogy kell értelmezni? Jól sejtem, hogy ha ehhez csinálok PF-ot, akkor külső portnak az 5****-et, belsőnek meg a helyit kell megadni?[ Szerkesztve ]
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Rick4
félisten
válasz #46824192 #82044 üzenetére
Emberünk a t-s eszközön a routert, a routeren a nast tette dmz-be, vagyis minden port nyitva az internet irányába, ip (vagy szkennelés) és port alapján már a nasnál van, aki akar. Nyilván nem törvényszerű, azt sem tudni, egy ransomware hogy jut be a nasra, viszont szerencsésnek semmiképp se mondható.
Azt, hogy most ez így van, a lehető legrövidebb idő alatt meg kell szüntetni.
Persze nem az én adataim, de hogy ezeket a lépéseket senki se tanácsolta, az is biztos!49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz #46824192 #82035 üzenetére
Igen, az lesz az.
Jelenleg AppleTV a lejátszó, de folyamatban van tv csere is, és ahhoz plexet néztem ki, mert azt elvileg kezeli majd az új tv."There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
Rick4
félisten
válasz #46824192 #82024 üzenetére
A dupla betárcsázás talán iptv esetén megy, de mivel nekem az nincs, így marad az alap. Mivel a router wan oldalán van a telekomos cucc, rádugni meg nem volt kedvem notit, így azt se tudom, van-e webes felület, és azon mi látható.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
direwolf
őstag
-
Rick4
félisten
válasz #46824192 #81959 üzenetére
Nem, valóban nem, bolond is, aki így használja.
Viszont ha végigolvasod, szerintem elég egyértelmű, hogy én a kikapcsolt, éjjelente 10 percre bekapcsoló kettes számú, backup nasra írtam az okoskonnektort, arról beszélgettünk, hogy amikor a hozzászólásban taglalt ramsomware blokkolt minden tartalmat a fő nason, akkor nem kellene ráfrissítsen a backup nas a hibátlan adatokra. Erre írtam, hogy az okoskonnektor vezérlő appjánál telefonon kinyomod a kettes eszközt, azaz ott megmarad minden adatod, kihúzod az 1-es nast, gyalulod a vinyókat, közben már indítod a 2-est, 1-esen telepíted a rendszert, majd nekifogsz a 2-esről visszaszinkronizálni a dolgokat.Az okoskonnektoros móka működik akkor is, amennyiben az elsőszámú nas nem elérhető, mert épp leég a ház, fut vele a betörő, vagy csak szimplán nincs áram, net, esetleg összezuhan a csodaraid, telefonon kinyomod, majd 30 másodperc múlva benyomod, ekkor újra feszültség alá kerül az eszköz, és bekapcsol a 2-es nas, (ekkor sima feladatidőzítős megoldással ki volt kapcsolva, azaz nem lesz problémája, hogy elvetted a táptól az áramot, viszont a menüben be van állítva, hogy tápfesz hiba után booltoljon, azaz újra áram alá helyezve be fog kapcsolni) fellép a hálóra, és onnantól eléred a távolból minden adatodat.
Tehát NEM azt írtam, hogy egy működő eszközt kapcsolj le okoskonnektorral, akkor már azt is megoldhatod, hogy belépsz akár telefonról, és simán leállítod, talán egy perc különbség van.
Nálam így működik, hibátlan.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
trance89
őstag
válasz #46824192 #81959 üzenetére
Pont hasonló dolog miatt használok ssd-t a DS118-as otthoni nas-ban. Itt vidéken teljesen kiszámíthatatlanul kieshet az áram, van hogy hosszú hónapokig semmi aztán van olyan hónap hogy 2-3 alkalommal is lelövik előzetes bejelentés nélkül. Tennék én oda szívesen ups-t ha lenne hova, csak az nagyon hülyén mutatna a tv mellett. Másik dolog, az asszony sem szívlelné
Tudom, tegyem át másik helyiségbe ahol nincs szem előtt, ez sajnos itt nem opció.
Nem tárolok rajta pótolhatatlan adatot, csak letöltőgép+médiaszerver. Már évek óta így használtam egy xpeno-s passzív kisgépet, sosem okozott gondot áramszünet (ssd-vel). Pár hónapja tértem át DS116-ra, nemrég viszont féláron hozzájutottam egy 2 hónapos DS118-hoz, már nem variálok[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz #46824192 #81589 üzenetére
Kritikus infrastruktúra üzemeltető cégnél dolgozom. Hidd el elég komolyan veszik biztonságot. Ennek ellenére nagyon sokan HO-ban is dolgozunk vpn-en keresztül. Nyilván a legfontosabb rendszerek használata nincs kiengedve a székházon kívülre, viszont ezeken a rendszereken keresztül irányítanak távolról az ország területén sok mindent. Nem interneten persze, más dedikált kapcsolaton, de azt is meg lehet találni.
Szóval összességében igazad is van, meg nem is. Ha valamit nagyon akarnak akkor úgyis feltörik, lásd stuxnet (pedig nem is volt interneten). De ehhez azért kicsit több kell ahhoz, hogy valaki megnézzen a youtubon néhány hogyan hekkeljünk oktató videót. Egy megbízható vpn-t sem olyan egyszerű feltörni (jelenleg), bárki által.
Ha érdekel a téma, itt olvasgathatsz esetleg érdfekességeket: [link]Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
poirot
őstag
válasz #46824192 #81406 üzenetére
Van egy Logitech media serverem, vagyis egy internetes rádióm, ami tud a NAS-ról lejátszani és az internetes rádiókat is lejátsza.
Évekkel ezelőtt én is rábiztam a NAS-ra, hogy intézze el saját maga a portokat, amivel nem is volt gond, egy ideig. Egy éjszaka arra riadtam, hogy bömböl valami arab zenét az internetes rádióm, amit csak úgy tudtam megszüntetni, hogy áramtalanítottam.
Kiderült, mivel rábiztam magam teljesen a NAS-ra, így kiengedte a rádiómat is a net-re, amit nem kellett volna. Vagyis ha teljesen rábizod magad, hogy a NAS intézze dolgokat, akkor az csak felhívás a keringőre, végig kutatják a portokat és ha találnak valamit annyival beljebb lesznek a támadók.
Nekem azóta nem jön a routertől, hogy valaki ismeretlen be akar lépni, mióta kézzel teljesen már portokat adok meg a nyilvánosra és a privát az igazi..
Na meg csak a magyarokat engedem be.
De ahogy gondolod. -
beef
őstag
válasz #46824192 #81406 üzenetére
Igen, az a legegyszerűbb, ha a szolgáltatásnál átírod és az UPnP elintézi a többit a routerben.
Ha viszont ez valamiért nem működik, akkor marad a gépelés a routerben.
A lusta ember meg nem fogja még a szolgáltatás portját is átírkálni, elég csak a routerben piszkálni akkor a dolgokat -
claire78
senior tag
válasz #46824192 #81283 üzenetére
Nem, a tűzfal be van állítva, tiltólistára van téve az összes ország, hogy ne is tudja senki elérni a nas-t.
Évek alatt jól működött, de a frissítés óta mégis jönnek a próbálkozások USA-ból, Kínából, stb-stb.
Automata blokkolás aktív, megfogja őket. De odáig se kellene eljutniuk. -
zsamiatt
őstag
válasz #46824192 #81271 üzenetére
Van ilyen Pesten és Pest környékén. Még olyan céget is tudok aki üzleti ügyfeleket szolgál ki. Ha publik ip kell akkor az plusz lové Lassan a publikus IPv4 cím lesz az új olaj.
"Ahol nem tudnak rendes publikus ip címet adni , azt nem is engedném internet szolgáltató néven működni."
Honnan veszel ennyi IP címet?[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Dany76
tag
válasz #46824192 #81094 üzenetére
A file stationban kikeresed a kívánt almappát kijelölöd majd a Tevékenység fülben rámész a Tulajdonságokra->Engedélyek. Itt alap állapotban inaktív az engedélyek mert örökli a főmappa beállításait. Ezért a haladó beállításokban menj az "Örökölt engedélyek explicitté tételére" ahol aktív lesz a változtatás és máris külön tudod az egyes felhasználók hozzáférési jogait beállítani.
-
sususarkany
újonc
válasz #46824192 #81084 üzenetére
Valóban a filmeket felesleges mentegetni egyetértek.
gyorsan ránéztem a külső disk árakra...hát egy 4T WD ott is 50k..bár tény hogy filmek eszik a helyet és nem a képek, tehát külsőnek felesleges a 4T...elég lenne a fele ami már csak 30-35k. ...meggondolandó. Talán a hátulütője az hogy mentegetni kell, de valóban villámcsapás ellen a legjobb védelem
most hogy így belegondolok...van is itthon egy 1T-om, arról mennek most a filmek, de kézzel laptopról másolgatom oda letöltés után és dugom be USBn a TV-re...macera, az most elég is lenne a képeknek
megfontolandó az ötlet! -
Pékmester
tag
válasz #46824192 #80880 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Sajnos nem jött be, de érdekes rejtélyre bukkantam.
Itthonról úgy szimulálom a külső hozzáférést, hogy a mobilról adok hotspotot a laptopnak.
Van egy saját meg egy céges mobilom. Ha a sajátomról adok netet akkor kidob, ha a cégesről, akkor beenged. Ugyanezt csinálják a mobilok böngészői is."Esetleg még megnézni ,hogy az ssl (https)aláírással minden rendben van e."
Próbáltam tanusítványokat importálni a chrome-ba, de semmi haszna. A kapcsolat nem biztonságos.
-
Rick4
félisten
válasz #46824192 #80857 üzenetére
Ha valakinek egy ilyesnre csak 5 perce van, az azért lehet, mert valószínű elbaxxa értelmetlen kommentelgetéssel a ph-n az idejét. El kell keserítselek, de az se jött be, hogy az egyetlen kiragadott szó köré próbálsz felépíteni mindent, olvass utána a dolgoknak, még a ramslotban, és a többi csatlakozón is ott az aranyréteg.
De amúgy igazad van, kevés az idő, nem kell mindenre és mindenkire áldozni belőle, így inkább innentől neked nem válaszolok, annak írogatsz, akinek akarsz.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz #46824192 #80851 üzenetére
Amúgy meg ezek alapján mindenki eldönti, kinek hisz:
[link] ALAPANYAG: agresszív és nem mérgező tisztító- és oldószerek keveréke
[link] Gumi és műanyag felületen NE használja!
[link] A gumi és a műanyag valamint a festett alkatrészeket károsíthatja.
[link] A gumi és a műanyag valamint a festett alkatrészeket károsíthatja.És tegyük hozzá, sok más helyen azt írják, hogy a gumit, műanyagot nem bántja, amivel nincs is baj, hiszen az autóiparban általános követelmény, hogy az alkalmazott gumik, műanyag alkatrészek benzinnek, olajnak, , fékolajnak, esetleg savnak valamennyire ellenálljanak. De vajon a nas sata csatija is benzin meg saválló műanyagból van?
-
Rick4
félisten
válasz #46824192 #80851 üzenetére
Nem tudom, a féktisztítókban mennyire lehet olyan anyag, ami esetleg megmarja a műanyagot, vagy még inkább az aranyozott csatit, ráadásul ha már olcsóbb az izopropil alkohol, egyszerűbb nem egy 200K-s nason kísérletezni, hogy akkor mar- e vagy sem.
A szöszt nem oldja az alkohol, ha be van akarva, nem hozza ki a nyomás sem, mindez szerencse kérdése, sosincs két egyforma eset.
De persze a sajátjával otthon mindenki azt csinál, amit akar...
-
veterán
válasz #46824192 #80815 üzenetére
Miért kell külön zárt szekrénybe tenni?
Azért gondoltam betenni a szekrénybe, hogy ne porosodjon annyira, meg akartam valami pofát adni az egésznek.
Router nincs benne, mivel a NAS-on kívül nincs más eszköz a környékben sem.Rick4: sajna kifogytam az usb-kből 1 db kellett a külső winchesternek, illetve 1 db az UPS-nek.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
cigam
titán
-
psg5
veterán
válasz #46824192 #80680 üzenetére
Igen, pont a plazma miatt teeveztem az okoskonnektort, ami egy eloszton van a nas-val. Nyilvan lehet kulon tenni es valószínűleg ez is lesz ha valóban ennyire kis fogyasztású. Plazmat sajnos imadjuk nem ér fel egy lcd led sem hozza...de valoban fűt es sokat fogyaszt...
F.K.T.
-
Dzsekó
addikt
válasz #46824192 #80646 üzenetére
A fordítottját írtam. Ami CSAK SMB 1-et támogat, azon nem fog menni a NAS megosztás a minimum SMB 2 beállítással. Ezzel nem szorgalmazni akartam az SMB 1 használatát, csak tudatosítani, ha most beállítja SMB 2-re, eltelik x idő, jól elfelejti már, hogy mit állított, és jön egy eszköz, amin nem megy a megosztás, mert csak SMB 1-et támogat, akkor jó, ha emlékszik, hogy milyen minimum SMB-t állított be, hogy elkerülje az anyázásokat, hogy miért nem megy.
-
törölt tag
-
Rick4
félisten
válasz #46824192 #80226 üzenetére
10 éve minden gépemen így használom, még a letöltési mappám is anason van, nem a gépen, nálam réges-rég volt az, hogy nem tudott hálózati meghajtót időben csatlakoztatni, hogy ezt most az újabb win, vagy a gyorsabb gépek hozták el, nem tudom, de az utolsó 3-4 évben nálam sose volt gond indításkor.
Az alaptézis meg főleg nem igaz, hogy ettől az ip beírástól menne a felcsatolt mappa a kollégának, ott más baj van...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #46824192 #79435 üzenetére
Nem, nem kellene lassabb legyen, de nem tudjuk az ő beállításaikat (vannak itt hárman is torrentnél lassú hibával). Egynél már kiderült hogy a HDD okozza, lehet a másikaknál is ilyesmi lesz.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Marci112233
addikt
válasz #46824192 #78309 üzenetére
Nekem is a routerben van fixálva az IP cím. Az nem megy el csak ha a router beadja a kulcsot, vagy valamiért resetelni kéne.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Ala
tag
válasz #46824192 #78209 üzenetére
Végül vettem egy nagy levegőt, és minden változtatás nélkül frissítettem a NAS-t. A két lépcső helyett egyben meg is történt minden, és ahogy az én idegrendszerm, úgy a NAS-on lévő adataim is köszönik jól vannak .
Ami zavar, hogy a tanusítványokkal még mindig gond van. Azokat rendbe akarom rakni, hogy a távoli elérés biztonságosabb legyen.
Ebben valaki tud segíteni? -
cigam
titán
válasz #46824192 #78209 üzenetére
Oszt a Windows mióta kezel alapból ext4/btrfs fájlrendszert, lvm-et, vagy raid management-et? Plusz mi baja lesz egy plusz könyvtártól, amit a Linux nem is használ?
Értem hogy segíteni szeretnél, de megfelelő tudás nélkül inkább ne tedd!Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
direwolf
őstag
válasz #46824192 #78181 üzenetére
Ok, látom nem fogunk tudni megegyezni. Én továbbra is azt hiszem, hogy amit Te azzal állítasz az csak a router webui-nak megfelelő beállítás, és nem upnpn kéred a nyitást. És nagy baj, ha ez auth nélkül működik. Ha mégis upnpn menne a kérés, akkor meg az a baj, hogy másik IP-re is engedi. De kétlem, hogy ez így lenne...
szerk.: egyébként az én routerem a port forward rouleoknál jelzi konkrétan, hogy melyiket nyitotta upnp.
[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
direwolf
őstag
válasz #46824192 #78171 üzenetére
Nem, ez nem ugyan az, mintha egy upnp kliens konfigurálná. Ezzel közvetlenül írod a router konfigját, amit vagy megenged a routered, vagy nem. Az enyém ezek szerint nem, csak a saját webui-ján. És ezért gondolom, hogy ez nem upnp, mert akkor ugyan úgy működne nálam is.
Nem tudom, hogy pl. kért-e valaha authentikációt tőled, amit megjegyzett a win, vagy mindig be kell írnod a user/pass-t? Ha nem kért soha az nagyon nagy baj, mert az a router akkor biztonsági szempontból nulla."I've seen things you people wouldn't believe"
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- TCL LCD és LED TV-k
- Path of Exile 2
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Xbox Series X|S
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Újszerű ThinkPad, játékra is,core i5 1135g7(8x4,2Ghz),IRIS XE VGA,8-32GB DDR4 RAM,SSD
- HP SPECTRE X360,4K UHD,core i7 8705G,IntelHD+RX VEGA 4GBVGA,16-32GB RAM,512 SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ
- Raktáron, PlayStation 4 Slim 500GB SW:11.00!!!, györű szép állapotban, 6 hó garanciával, üzletből!
- Ubiquiti UniFi Security Gateway - USG-3P - Ingyenes futar eloreutalassal
- XBOX One/S/X/360 Series S/X konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest