-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok!
Active Backup for Business-szel készített mentés böngészhető valamivel? Pl. a windows userek mappáiban lévő dolgok (letöltések, dokumentumok, asztal, stb.).
Csinálnék egy tiszta Win11 telepítést a PC-men és ha nem muszáj, akkor nem kezdenék megint mentegetni, hanem ha van ilyen böngészési lehetőség, akkor visszamásolnám, ami kell.
Köszönöm .
-
nagyúr
válasz realist #95429 üzenetére
Szerintem az admin user is fel van véve a windowsban. Lehet, hogy régebben ezzel csatoltad fel a meghajtót és utána elfelejtetted. Nézd meg, hogy amikor a windowsban file kezelőben a megosztást böngészed, akkor a PC-d IP címéről milyen csatlakoztatott usert ír ki a DSM.
Windows hitelesítő adat kezelőben nézz szét, szerintem ott lesz a DSM admin usered is elmentve.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz realist #95415 üzenetére
Nálam úgy van megoldva, hogy erre a feladatra külön user van létrehozva, amit a "users" felhasználói csoporthoz rendeltem csak (System default group), engedélyeknél csak azokhoz a mappákhoz adtam olvasás/irási jogosultságot amibe letölt a Download Station. Alkalmazásoknál pedig csak a Download Station és a File Station van engedélyezve.
-
nagyúr
Sziasztok!
Upgradelném a PC-m Win10-ről Win11-re és előtte szeretnék egy full backup-ot a rendszerről, amit ha esetleg félremenne a frissítés vissza tudnék tenni.
Van a DSM-be ilyen lehetőség, amit már élesben is használt valaki és működik?DS920+ készülékem van.
Köszönöm szépen a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Gardaai #93762 üzenetére
Sajnos ez sem segített .
Már újra létrehoztam azt a felhasználót a DSM-ben, amivel scannelek, de semmi változás .
Baromi idegesítő, hogy eddig ment, most meg egyszer csak megszűnt működni .Már azt is kipróbáltam, hogy a scan felhasználónak admin jogot adtam, illetve minden mappához és szolgáltatáshoz engedélyeztem a hozzáférést, de az sem segített... .
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Az alábbi problémában szeretnék segítséget kérni.
Adott egy DS920+ és egy Canon printer/scanner. Beállítottam kb. 1,5 éve, hogy a scanner hálózaton tudjon scannelni közvetlenül a NAS egyik megosztására. Külön felhasználót hoztam létre neki jelszóval, jogosultsággal. Minden szépen működött, bár az is igaz, hogy kb. 2-3 hetente használtam egy-egy alkalommal ezt a funkciót.
Jelenleg valamiért nem működik a fenti módszer. A scanner beolvassa a dokumentumot, próbálja küldeni és kb. fél perc után kommunikációs hibát dob.
Amiket ellenőriztem:
- a scanner látszódik a hálózaton, mert a webes felületét elérem PC-ről,
- a beállított felhasználó/jelszó páros megfelelő, mert másik eszközről ezen adatokkal belépve a nasra tudom írni/olvasni a mappát,
- a NAS logjában semmit nem látok, ami hibára utalni.Azért teszem offba, mert nem vagyok biztos benne, hogy ez NAS probléma, de hátha találkoztatok már hasonló hibával és tudjátok a megoldást.
2024.08.30-án még biztosan működött ez a funkció.
Köszönöm előre is a segítséget .
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz burgatshow #93549 üzenetére
Köszi .
-
nagyúr
Sziasztok!
Hyper Backup-ban van egy ütemezett feladatom, ami bizonyos mappákról készít biztonsági másolatot egy külső USB-s HDD-re.
Ez a HDD-t csak akkor kapcsolom be, amikor jelez a NAS, hogy nem tudta elvégezni a havi ütemezett backup-ot és kézzel lefuttatom.
Az normális, hogy amint végzett a backup-pal, a DSM leválasztja az USB HDD-t?
Ha utána kikapcsolom, bekapcsolom a dokkolót, akkor újra látja és minden rendben.A naplóban ezt látom:
InformációRendszer2024/10/01 05:41:17SYSTEMExternal disk [USB Disk 1 Partition 2] is ejected.
InformációRendszer2024/10/01 05:41:13SYSTEMMetadata of shared folder [usbshare1-2] was deleted.
InformációRendszer2024/10/01 05:32:02SYSTEMNormal shared folder [usbshare1-2] was created.
InformációRendszer2024/10/01 05:32:01SYSTEMExternal disk [USB Disk 1 Partition 2] is mounted and shared folder [usbshare1-2] is exported.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz burgatshow #92922 üzenetére
Köszönöm .
-
nagyúr
Sziasztok!
Hyper Backup-pal szeretnék USB dokkolóban lévő HDD-re biztonsági mentést készíteni. Eddig Windows alatt használtam ezt a HDD és NTFS-re van formázva.
Milyen file rendszerre formázzam meg? A DSM EXT4-et és FAT32-t ajánl fel.Köszönöm a segítséget .
-
nagyúr
Sziasztok!
Van arra megoldás, hogy bizonyos megosztásokat, könyvtárakat időközönként ütemezetten backupoljak külső USB HDD-re, ami közvetlenül a NAS-ra van kötve?
Csak az új és módosított file-okat kellene "átvezetni" a NAS-ról a HDD-re, a törlést nem, és csak NAS --> HDD irányba.Köszönöm.
-
nagyúr
Sziasztok!
Az alábbi problémában szeretnék segítséget kérni.
Feleségemnek elfogyott a 15 GB-os Google tárhelye a telefonján tárolt és felszinkronizált fényképek és videók miatt.
Most megpróbálok manuálisan rendet rakni neki, de ezt a jövőben el szeretném kerülni...
Van arra valami megoldás, hogy a fotózik, videózik, aztán amikor hazajön és felcsatlakozik a telefonja a wifire, akkor a NAS-ra felszinkronizálná a képeket? Csak egy irányba kellene működnie, telefonról NAS-ra. Tehát, ha a telefonról törli a képeket, videókat, akkor a NAS-on megmaradjanak.
Valami egyszerű és automata megoldás kellene, mert nem szeretnék állandóan ezzel foglalkozni...Köszönöm a segítséget .
-
nagyúr
Sziasztok!
Egy kb. 4 éves DS920+-t érdemes lecserélni egy új 923+-ra?
Igazából csak médiaszerverként funkcionál.Szerintem nem, de gondoltam megkérdezem a hozzáértőket.
Esetleg a portalanításon kívül (azt kb. fél évente el szoktam végezni) valamilyen karbantartást érdemes elvégezni a 920+-on 4 év után?
Köszönöm a segítséget .
-
nagyúr
válasz devil-k #89548 üzenetére
Állítólag a WD Purple 5400 rpm-es verziói a leghalkabbak. De ez mérettől is függ. A Seagate Ironwolf emlékeim szerint 6 TB-ig elég halk, azonban a 8 TB modellektől kezdve nagyon durva seek hangjuk van.
A 8TB WD Red Plus-nak pedig a motorhangja hangos kicsit.
De ez mind szubjektív vélemény.
Most Seagate X20 20TB-osokat használok. Motorhangjuk szinte semmi, a seek az kicsit hangos, de számomra még az elviselhető kategórián belül van. -
nagyúr
Sziasztok!
Windows-os PC rendszerét lehet NAS-ra archiválni valahogy? Valami rendszeres 1-2 heti megoldásra gondolok. Vagy ez nagyon elvetemült ötlet?
Hardverhiba esetén szeretném mondjuk a mentésből visszaállítani a rendszert a hibás alkatrész (mondjuk SSD) cseréjét követően.Köszönöm a segítséget .
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Megtaláltam a megoldást. Valamiért ez a user hibásan működött. Valószínűleg anno még 6-os DSM-en email cím nélkül hoztam létre a felhasználót és valahogy a frissítések során az új DSM verziókkal ez már nem működött, hiába állítottam be neki utólag email címet (eddig működött anélkül is).
Csináltam egy új felhasználót ugyanazzal az email címmel és beállításokkal és az hibátlanul működik. A régit átneveztem és deaktiváltam, az új pedig megkapta a régi nevét, így minden megy tovább, mintha mi sem történt volna, de már jönnek az értesítő mailek. -
nagyúr
Sziasztok!
Download Station email értesítéssel lenne problémám.
Van egy admin felhasználóm, amihez be van állítva a rendszer értesítés és a Download Station értesítés is. Ezzel a userrel minden értesítés működik.
Van azonban egy csak a Download Station részére létrehozott userem, amivel a Download Station értesítés nem működik. November végén még minden rendben volt, de most valamiért nem megy.
Már próbáltam törölni, újra beállítani az értesítést, de semmi eredményre nem jutottam.
Újra is indítottam a NAS-t, de semmi.Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond?
Köszönöm a segítséget .
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
HDD-s topikban felmerült, hogy az EXOS X20 tudja a 4kn-t. Érdemes, illetve lehet-e SHR Raid-ből kivenni evyesével a HDD-ket és átformázni 512k-ról 4kn-re?
Egyáltalán a DSM engedni fogja kötet javításnál az eltérő szektorméretű meghajtók egyidejű kezelését?Köszönöm a választ.
-
nagyúr
válasz AiRLAC #87886 üzenetére
Useer error volt.
Amikor a megosztott linket létrehoztam, akkor még nem volt a quickconnect engedélyezve és egy xyz.synology.me:portszám/randomlink címet hozott létre, ami értelemszerűen nem fog kintről működni, ha a portot nem forwardolom.
A quickconnect engedélyezését követően egy gofile.com-os cím lett generálva, ami tökéletesen működik.
Köszönöm a segítséget . -
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék egyszeri alkalommal megosztani egy mappát (megosztáson belüli) egy ismerőssel, de a File Staton megosztott hivatkozás megoldása nem működik.
A generált linkre a böngésző azt írja, hogy a webhely nem található. Mit rontok el?
Vagy van másik egyszerű megoldás?Köszönöm a segítséget.
-
nagyúr
válasz PedroPascal #87774 üzenetére
Most Container Manageren keresztül tettem fel a legutolsó linuxserver verziót, az is 4.5.5.
-
nagyúr
válasz kalapacsolok #87749 üzenetére
Nézd meg, hogy a DS felületét milyen porton éred el, az kell a kiegészítőnek is.
Ami még fontos, hogy https-en működik csak, de ott is néha webböngészőn keresztül néha engedélyezni kell a nem biztonságos kapcsolatot. Nem jöttem még rá, hogy hogyan kellene belőni, hogy ezzel ne legyen gond. -
nagyúr
válasz kalapacsolok #87741 üzenetére
Nekem megy. Mi a hibajelenség?
-
nagyúr
válasz kalapacsolok #87732 üzenetére
Ez nem tudja ezt a funkciót?
-
nagyúr
válasz attilanatina #87514 üzenetére
Az egy db 4TB-s lemezzel is működni fog, csak folyamatosan jelezni fogja, hogy a kötet csökkent állapotban van. Aztán, amikor meglesz a másik 4TB-os lemez, akkor azt beteszed és javítod a kötetet és kész. Borisz76 ugyanezt írta le.
Gyakorlatilag bármeddig használhatod az összeomlott kötettel, annyi, hogy minden indításnál sípolni fog a NAS, amíg be nem lépsz a felületre és nem nyugtázod a sípolást. -
nagyúr
válasz Patice #87480 üzenetére
Kivettem a 20TB-s lemezt, amire átmozgattam mindent korábban, ami az új rendszerem.
Volt egy felesleges HDD-m, amit betettem és telepítettem rá egy szűz DSM-et, plusz Download Station-t. Beállítottam az értesítési dolgokat a DSM-ben és a DS-ben is és kipróbáltam egy letöltést. Ahogy végzett, jött a mail.
Ezután ezt a próba lemez kötet eltávolítottam, majd a NAS kapott egy gyári beállítások visszaállítást és egy kikapcsolást.
Kivettem a tesztlemezt, visszatettem a 20TB-os lemezt. Az éles rendszerem elindult hiba nélkül és ott is kipróbáltam a letöltést. Csodák csodájára a webes értesítés is megjelent és az email is megérkezett.
Nem tudom, hogy mi okozta a problémát és mi hozta helyre, de remélem most már minden működni fog rendesen. -
nagyúr
Szétb@sz az ideg, már mindent átnéztem, beállítottam, de egyszerűen nem hajlandó működni .
Lehet, hogy jobban járnék, ha nulláról telepíteném újra a DSM-et?
De elvileg mennie kellene, mert látszólag a rendszer rendeben van. A sikertelen letöltésekről küld üzenetet, tesztüzenet megérkezik.
Még ami eltérés a sikeres és sikertelen letöltések között, hogy a sikeres az "Információ" típusú a beállításokban, a sikertelen, pedig "Figyelmeztetés".
Olyan, mintha az információ típusú üzenet nem jönne létre, vagy nem kerülne küldésre. Az email küldéseknél a default típus van beállítva, próbáltam az all-t, az sem segített...Próbáljam meg újratelepíteni a Download Stationt?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Tudna abban valaki segíteni, hogy a Download Station miért nem küld értesítést, ha egy letöltés befejeződött?
Nemrég telepítettem újra a csomagokat. Mindent beállítottam ugyanúgy, mint korábban, de most nem jönnek értesítések a kész letöltésekről.
Ami érdekes, hogyha egy torrent hibára fut, akkor arról kapok értesítést. Illetve még az tűnt fel, hogy a DSM webes felületén a jobb felső sarokban lévő értesítések között sem jön létre kész letöltés esetén értesítés.Köszönöm a segítséget .
-
nagyúr
válasz Borisz76 #87364 üzenetére
Átköltözés infó:
szóval sikerült a 4 fiókból egy lemez ki, annak helyére új lemez, új kötet, megosztások áthelyezése produkció .
Beállításokat nem kellett visszatöltenem, mert az új lemezre is átkerült a DSM.
Miután kivettem a maradék 3 régi lemezt, akkor a telepített appok működése megszűnt. Azokat újra kellett telepíteni és beállítani őket. Ez kicsit macerás volt, de számítottam rá és képernyőfotókkal lementettem a beállításokat.
A multimédia fileokat újra kellett indexelnem, illetve az Audio Stationben a lejátszási listák sajnos elvesznek, ezzel nem számoltam, de csak egy listám volt kb. 15 elemmel, azt össze tudom talán fejből szedni .
Talán így volt számomra a legegyszerűbb a 4 x 8TB-ről 2 x 20TB-re költözés.Köszönöm Mindenkinek a segítséget .
-
nagyúr
válasz Borisz76 #87364 üzenetére
Kivettem 1 db 8TB lemezt a kötetből és betettem a helyére az új lemezt. Az újon engedett különálló kötetet létrehozni és engedi is a megosztásoknál az új kötetre módosítást.
Ha végzek az átmozgatással, akkor kiveszem a régi kötet összes lemezét és megnézem, hogy mi történik.
Arra számítok, hogy a telepített appokon kívül minden működni fog, mert elvileg az új kötetre is rákerült a meglévő rendszer.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Borisz76 #87431 üzenetére
The following settings are backed up:File sharing: Shared Folder, File Services, User & Group, Domain/LDAPConnectivity: External Access, Network, Security, Terminal & SNMPSystem: Login Portal, Regional Options, Notification, Update & RestoreServices: Application Privileges, Index Service, Task Scheduler
-
nagyúr
Sziasztok!
Van olyan app a DSM-hez, amivel egy USB dokkolón keresztül rákötött HDD-t lehet wipe-olni?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest