Új hozzászólás Aktív témák

  • 2ozzmexy

    aktív tag

    válasz SyMbioTe #46153 üzenetére

    Of course, de a végét is olvasd el... ;)
    És ha visszakeresel a HSZ-eimben, akkor csináltam egy képet amikor a két fogyasztási és kibocsájtási adat egymás mellett van... a Vitara esetén, hybrid vs. hybrid nélküli, nem sok a difi.
    Ami ennél is szánalmasabb hogy ezeket a "környezetvédelmi" döntéseket is "bábpolitikusok" hozzák meg, akik sajnos ki kell mondjam, noha távol álljon tőlem az ilyetén fröcsögés (magyar vagyok, de igyekszem tartózkodni az ilyen megnyilvánulásoktól) gyerekek, mert nincsenek teljes döntésiképességük birtokában (nem ez a jó kifejezés, de nem jut eszembe jobb), mivel a szavazóik, a média és még sok dolog nyomást gyakorol rájuk.
    Nem vagyok én olyan biztos benne hogy környezetkímélőbb a mild-hybrid mint a sima szívó/turbós benzines autó. Max papíron ha a kamu (esetleg meghamisított lásd VW csoport) teszt eredményeket nézzük, akkor talán egy szőrszálnyival, de ennek az az ára, hogy kell bele plusz egy akku, az elektronikához plusz réz, a villanymotorhoz dettó, ezek ökológiai lábnyomát és széndioxid kibocsájtását uriasan (bocs, politikusosan) elfeledjük. Hogy az egyre gyakrabban tönkremenő és cserére szoruló alkatrészekről most ne is essen szó így egymás között. ;)
    Szóval amíg úgy állapítjuk meg hogy egy autó mennyire környezetbarát, hogy laboratóriumi körülmények között megmérjük mennyi széndioxidot enged ki és mennyi 100-as benzint fogyaszt... hát bocsi, de ez nekem eléggé influenszerkedés hatású... a környezettudatosságtól, amit oly' nagy pofával tudnak kiabálni, pedig messze van mint Makó Jeruzsálemtől...
    Nekik ez egy újabb papír, hogy amikor a következő ciklus előtt az újraválasztáskor a szavazók (újságírók) számon kérik az ígéreteket, akkor legyen mit lobogtatni...

    A valóság meg ettől olyan messze van, hogy arra szavak sincsenek...

    P.S: Ismét elhatárolódom önmagamtól és elnézést kérek ha valaki érzéseit/lelkét/politikai hitvallását megsértettem...

    [ Szerkesztve ]

    "...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

Új hozzászólás Aktív témák