-
GAMEPOD.hu
Spotify
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Harbinger85 #7003 üzenetére
Én még nem találkoztam ilyen podcast-tal. (De egyrészt nem nagyon hallgatok podcastot, és ha igen, akkor is leginkább magyar nyelvűt.)
Ha reklámot dobna be, az valószínűleg nem lenne "normális", de mint magad is írod, valójában műsorajánlót hallottál, ami nem reklám. (Ezt az állítást szokásos vitatni, a linkelt topicban visszaolvasva volt is egy ilyen vita, csak a moderátorok nem szokták szeretni...)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
őstag
válasz Jumbozorz #6999 üzenetére
Az attól függ, hogy melyik országban szeretné a megajándékozott használni. Tudtommal magyar előfizetéshez egy ideje már nem lehet ajándékkártyát vásárolni, de számos más országba (Németország, Ausztria, stb.) szólót még igen.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
őstag
válasz zolnagy #6972 üzenetére
A fenti link szerint a probléma nem a Spotify-jal van, hanem az operációs rendszerrel, azaz hogy a spotify app egy olyan sound device-szal akar kommunikálni, amivel nem tud. Tehát pl. érdemes lenne a Windows-ban a Settings / Sound / “Advanced sound options”-szel tenni egy próbát (ha ott megjelenik a Spotify, akkor azzal, ha nem, akkor a default-tal), és vagy átállítani másik kimenetre (ha van), vagy ha nincs, akkor az ott megnevezett kimenet beállításait megnézni. Utóbbit a Sound panelen lehet, ott a kiválasztott device (pl. "Speakers") beállításait kellene megnézni, és átállítani valami közönségesre, pl. 16bit, 44,1kHz. (Fentiek Win10-re vonatkoznak, nem tudom, hogy Te mit használsz.)
-
őstag
válasz zolnagy #6970 üzenetére
Egy lehetséges ok, hogy a Spotify által használt "minőség" nem passzol a számítógép aktuális hangbeállításaihoz. Ez az öt éves thread pl. azt mondja, hogy a Spotify nem képes 192kHz-nél nagyobb mintavételezésre konvertálni (pl. 384kHz-re).
-
őstag
Nem tudom, hogy ez mennyiben a "cég" (a Spotify) hibája. Az feltételezhető, hogy a Spotify nem "saját maga" kézzel viszi fel az összes zenét, hanem nyújt egy interfészt az előadók, a kiadók(?), és egyéb ágensek számára, hogy ezt megtegyék. Az interfészek között lehet olyan, ami humán felhasználók számára készült, és olyan is, ami más számítógépes rendszerekkel teremt kapcsolatot. Mindkettőben lehetnek hibák: az ember időnként téveszt, a számítógépes rendszerek pedig nem illeszkednek tökéletesen, pl. egy kiadó rendszere nem tárolja a Spotify belső egyedi azonosítóit, hanem csak az előadó neveket adja át, és ebből lehetnek a fentihez hasonló kavarodások.
Engem sokkal jobban bosszant, hogy a heti ajánlóim már hónapok óta folyamatos változásban vannak. Értsd: mondjuk a Release radarban pénteken megjelenik 30 szám. Szombatra a lista megváltozik: néhány szám kikerül, néhány új szám bekerül, és azoknak a számoknak a sorrendje is változik, amik túlélték az éjszakát. Vasárnap egy újabb variáció születik, és így tovább. Már olyan is volt, hogy pénteken nem 30 számot kaptam, csak huszonvalahányat, és később pótlódott...
-
őstag
-
őstag
Nálam van napi 6 darab "daily mix", amiket felerészt a saját listáimból válogat, szóval általában elég jók. Ha a zeneradar a discover weekly, akkor az nevelést igényel, de általában az sem szokott katasztrofális lenni. (De abban a "felfedezés" a lényeg, szóval szándékosan válogathat be "idegenebb" számokat is. Meg promóciókat.) YMMV
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz V.Stryker #6931 üzenetére
Nem tűnt el. Like-olni a plusz jellel lehet, de lokális menüből is elérhető. Dislike-olni korábban is csak a Spotify ajánlóiban lehetett, és ott most is rendelkezésre áll (mínusz jel).
PC-n legalábbis a + jel arra is jó, hogy megmutatja, hogy a szám milyen lejátszási listákon van fent, illetve, át is lehet szervezni (törölni, máshová felvenni).''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
őstag
válasz homerhamm #6910 üzenetére
Régi listáimon tapasztaltam olyat, hogy "kiszürkültek" egyes számok, de mint kiderült nem azért, mert nem lennének most is elérhetők, hanem kiadták újra a lemezt (vagy csak feltöltötték újra a Spotify-ra), a régit meg leszedték. (Van egy olyan gyanúm, hogy ez gyakran szándékos az előadók részéről, mert így egy régi számot is vissza lehet varázsolni az újdonságok közé(?).)
-
őstag
válasz cserfer #6905 üzenetére
A Spotify elvileg "mindig" figyelmeztet. A gond feltehetően az, hogy ugyanaz a "szám" több példányban is fent lehet az adatbázisban, pl. kislemez vagy album verzió, vagy korábbi vagy későbbi kiadás. Ezeket viszont a Spotify mindenképpen külön "számnak" tekinti, akkor is, ha bitről-bitre megegyeznek. (Ha legközelebb ilyet látsz, akkor érdemes megnézni a linkjét (share/megosztás), vagy csak simán megnyitni az "albumot", ha különböznek, akkor tényleg ez a magyarázat.)
-
őstag
válasz ricsi0307 #6906 üzenetére
Ha Duo-t rendelsz, akkor váltogatni ugyan nem lehet, de elvileg annak működnie kellene, hogy kijelentkezel az egyikből, és bejelentkezel a másikba (csak ez macera, mert meg kell adni az email címeket és a jelszót). (BTW, két email címre is szükséged lesz.) Nem próbáltam, de az is megoldás, ha (egyik vagy mindkét) példányt a web-es felületen használod, és így egyszerre lehet aktív a két account ugyanazon a berendezésen.
Ha csak az a cél, hogy az ajánló rendszer ne legyen "összeszemetelve", akkor ehhez elvileg az is elég, ha privát módba teszed az alkalmazást. (Mivel a Spotify nem mondja meg, hogy mi mit jelent, ez nem 100%, de ezt szokták javasolni.) Egy másik lehetőség, hogy csinálsz egy "Vendég" listát, amin beállítod az "Exclude from your taste profile" opciót (listán jobb gombbal előhívható lokális menüből), a vendég pedig ide veszi fel, amit hallgatni szeretne, és ezt a listát játszod. (A listán szereplő számokat "kevésbé" számítja be az ízlés profilba, bármit jelentsen is ez.)
(Amúgy nyilvános helyen ("utasomnak"), egyáltalán nem szabadna zenét szolgáltatni a felhasználási feltételek szerint, de nem vagyok jogász.)
-
őstag
válasz Bennyboy #6901 üzenetére
Elvileg azt a sorrendet követi, ami ott látszott, ahonnan elindítottad a lejátszást. De persze ez a Spotify, szóval bármi lehetséges. De ha eléggé frusztrál, akkor kipróbálhatod, hogy a hallgatni kívánt podcast-okat belepakolod egy lejátszási listába, és azt elvileg már sorrendben fogja játszani. (Mármint abban a sorrendben, ahogy az a listában szerepel.)
-
őstag
Számítógépen a free verzió korlátozásai nagyrészt nem érvényesülnek (tévén nem tudom, de elképzelhető hogy ott sem). Hogy ez miért van így, azt nem tudom, de tippre kevés a számítógépes felhasználó és/vagy nagyobb az ingyenes konkurencia. A véletlen sorrendű lejátszás valóban a free verzió ismérve (meg hogy csak bizonyos mennyiségű számot enged átugrani), de az "5-7 másodpercet játszik le a zenéből" lehet, hogy valami más miatt van.
-
őstag
(Átváltottam magyarra a felületet. Nagyon furcsa. )
Ha az összes korábban kedvelt számot szeretnéd hallgatni, akkor a "Kedvelt dalok" c. műsorlistát kell (le)játszanod. Ha sorrendben akarod hallgatni, akkor van négyféle rendezési szempont. Ha véletlenszerűen, összevissza, akkor be kell kapcsolni a "véletlen sorrendet" (két egymást keresztező nyíl a felületen.)Ha bizonyos dolgokat szeretnél véletlenszerűen játszani, pl. kedvenc előadód három kedvenc albumát, akkor azokból kell csinálni egy ideiglenes listát, és azon indítani a lejátszást.
Ha bizonyos (létező) listákat szeretnél keverten lejátszani, akkor bele kell őket rakni egy mappába, és a mappán kell indítani a lejátszást (jobb egérgomb PC-n).
-
őstag
Hogy lassan indul, az feltehetően hálózati probléma. (Lassú, kell egy kis idő, ameddig szinkronizál a szerverrel és bepufferel.)
A Spotify nagyon intenzíven gyorsítótáraz (gigabájtos cache-eket épít), ezért egész jól elvan hálózat nélkül ideig-óráig, akkor is ha nem töltöttünk le célzatosan semmit.
A 10000-es limit növelésére nincs mód. (Több listát kell csinálni, a listákat pedig össze lehet vonni könyvtárakba (folder), és valamennyire lehet egységesen kezelni.)
Rendezkedni PC-n érdemes, mert ott van csoportos kijelölés, azaz egy lépésben lehet sok elemet mozgatni. Viszont kijelölni csak egyenként lehet, vagy tartományonként. Illetve lehet használni a listában a keresőt, és amit az leválogat (pl. előadót, vagy album címet), azt lehet egy lépésben átmásolni/áthelyezni. Viszont listán belül nem lehet pl. kiadás évére vagy műfajra keresni, azaz ilyen szempontból nem lehet számokat leválogatni.
-
őstag
Régebben ezt úgy lehetett megoldani, hogy a Windows "App volume and device preferences" oldalán (a Sound settings alján) lehetett kiválasztani az eszközt, de egy ideje a Spotify már nem jelenik meg itt az alkalmazás listában, szóval sztenderd megoldás nincs többé (szerintem). (A Spotify egyre butul, gondolom így spórolnak valami minimális összeget a supporton.)
-
őstag
válasz homerhamm #6869 üzenetére
Nem lehet. (Ha be lehetne, akkor nem lenne véletlen lejátszás. Persze valójában nem is véletlen, mert az algoritmusnak megvan a saját elképzelése, hogy milyen sorrendben is kellene jönnie a számoknak. Mindenesetre ha kevésbé szerkesztett listát szeretnél, akkor mindenképpen kapcsold ki az "Automix"-et a beállítások között.)
-
őstag
válasz Akelaus #6856 üzenetére
A "jam" elvileg az, amikor pl. egy buliban valaki létrehoz egy (ideiglenes) lejátszási listát, aztán meghívja a jelenlévőket közös szerkesztésre, aztán mindenki bedobálja a közös listába azokat, amiket szeret, és az este folyamán ez a közösen szerkesztett lista szól.
Ha jól értem, akkor nálad a "smart shuffle" ragad be. Próbáltam reprodukálni androidon és windows-on is, de nálam nem csinálja. (Az adott lista megjegyzi ugyan, hogy utoljára kevert lejátszás volt-e, vagy normális, de tapasztalatom szerint ez csak az adott eszközre és az adott session-re vonatkozik. Ha ismeretlen listát keresek, majd indítok, az normál módon (sorrendben) játssza a számokat.)
Neten viszont találtam hasonló beszámolót, ott a szokásos megoldást javasolják androidra (uninstall, reinstall). Nálam amúgy androidon 8.9.16.593 van fent.
-
őstag
válasz Akelaus #6853 üzenetére
Én például nem tapasztaltam hasonlót, bár nem pontosan értem, hogy konkrétan mi is a probléma. (Pl. a "jam" tudomásom szerint egy olyan szolgáltatás a spotify alkalmazásban, amivel közösen szerkeszthető lejátszási listát lehet létrehozni, és nehéz elképzelni, hogy ilyet magától csináljon a Spotify...)
Mindenesetre érdemes lehet megnézni az account oldalon (web-es felület, ahol az előfizető adatai kezelhetők), hogy vannak-e esetleg ismeretlen alkalmazások (app-ok, plugin-ek), amik esetleg feltelepültek egyéb szolgáltatásokból.
-
őstag
Előző hozzászólásban belinkeltem a Spotify által javasolt eljárásrendet, amit végig kellene csinálni, ha az a gyanú, hogy más is használja az account-odat. Ebben vannak járulékos lépések is, mint pl. az alkalmazások letiltása, vagy a facebook kapcsolat újraregisztrálása. Ezeket is megcsináltad?
-
őstag
válasz pockos13 #6842 üzenetére
Nem kell másik email cím (vagy regisztráció). Régebben talán le kellett mondani a prémiumot, és megvárni, míg kifut az utolsó hónap, de talán már ilyen megszorítás sincs.
-
őstag
Ez nem egy adathalász levél? Nincs benne gyanús link? (Disney+ nevében is küldözgetnek ilyen "kizártunk a szolgáltatásból, mert..." leveleket.)
-
őstag
válasz zizidor #6803 üzenetére
Gondolom a régi megoldás rosszul skálázódott. Sokan gyártanak több ezres listákat, azt bővíteni ezres nagyságrendű generálást jelentett volna minden lista megnyitáskor, és ezt nem akarták támogatni. Azt hiszem volt is egy olyan korlát, hogy legfeljebb 30 számot ad hozzá a listához. A harminc szám viszont egy több ezres listában kevés (egy idő után elfogy, zavaros, hogy hogyan vesz részt a véletlen sorrendű lejátszásban).
Így most ezen a problémán úrrá lettek: a queue-ban látszik, hogy egyszerre 81 számot "programoz" fel (ebből 27 az ajánlás), viszont ahogy fogynak a queue-ból az elemek, lehet dinamikusan hozzáadni újabbakat. Azaz csak annyit dolgozik az algoritmus, amennyire ténylegesen szükség van.
Amúgy én a régit sem használtam, és az újat sem nagyon fogom: ha új zenéket akarok felfedezni (és betárazni későbbre), akkor nem akarom a régi számokat hallgatni, ha meg háttérzenére vágyom, akkor nem akarok azzal foglalkozni, hogy "de jó ez a szám, ez vajon a listámban van, vagy hozzá kellene adnom?". De biztos van, aki pont valami ilyenre vágyott...
-
őstag
válasz zizidor #6801 üzenetére
Ha elindítod a smart shuffle-ként megjelölt listát, akkor lejátszáskor szúr be plusz elemeket (két elem a listáról, utána egy javallat). Látni úgy lehet, hogy átváltasz a Queue nézetre (jobb oldalt, alul), akkor látni, hogy minden harmadik elem egy jellel van megjelölve. Ha sorra kerül, akkor az éppen játszott szám kijelzéseknél is látható a jel, kiegészítve egy "-" és "+" gomb párral, amiből utóbbi szolgál arra, hogy hozzáadd a listához.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz borges7 #6784 üzenetére
A playlistek tetején van egy nagy zöld lejátszás gomb, mellette pedig egy "Enhance" feliratú gomb (magyarul talán "bővítés"). Ha azt megnyomom, akkor az én listáim is ilyenek lesznek. Ha még egyszer megnyomom, akkor kiszedi a plusz elemeket. Az ajánló listáknál nincs ilyen gomb (pl. Discover Weekly).
-
őstag
EU-s előfizetés szerintem egyáltalán nincs, adott országokra vonatkozó előfizetés van, pl. magyar vagy német. (Amit lehet használni bizonyos feltételek mellett külföldön is.) Előfizetésből pedig az van, amit a Spotify a web oldalán felajánl, ami jelenleg (szinte?) kizárólag csak havi. (Régebben volt éves, nem ismétlődő is, de az sem volt kedvezőbb árú.)
Bizonyos országokban még lehet vásárolni ajándékkártyát 3 és/vagy 6 és/vagy 12 hónapra, ami általában kedvezőbb árú, de nem lényegesen (pl. 10 hónap áráért 12 hónap.) Magyarországra vonatkozóan ilyen lehetőség nincs. (Pl. német kártya.)
-
őstag
válasz PhilBrick #6760 üzenetére
"Régen voltak ügyeskedések playlistekkel"
Mi az hogy!: Svéd bűnözők a kamu Spotify-hallgatásokkal moshattak pénzt''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
őstag
válasz unravel #6721 üzenetére
Nekem nagyon-nagyon ritkán van problémám a Discover Weekly-vel, és ha mégis, akkor akkor finoman, de határozottan az algoritmus tudomására hozom, hogy ezt azért nem kéne. Szóval szerintem csak nevelés kérdése, hogy kinek miként muzsikál. De tévedhetek.
Nem tudom, hogy a linkelt cikk mennyire átfogó, de az egy szem ajánló nem tudom, hogy mennyiben tudja helyettesíteni a Spotify számtalan eszközét. (Heti két ajánló, plusz a napi napi 6 mix (aminek egy része szintén ajánlat), plusz az album és lista javaslatok a honlapon, plusz bármire lehet indítani rádiót, plusz minden lista alján ott vannak az ajánlások a bővítésre, plusz lehet generáltatni "hasonló" listát egy meglévőből.) A Spotify-nál az a jó, hogy ezek az ajánlatok lehetnek specifikusak is, azaz nem az általános zenei ízlésemből indul ki, hanem abból, amit megadok neki. Pl. egy afrikai zenéket tartalmazó lista végén további afrikai zenéket fog ajánlgatni, nem japán popot, hiába hallgatok utóbbit is.
A veszteségmentes zene általában véve jó érv, de esetemben nem szempont (ma már).
-
őstag
Ha feltételezzük, hogy kissé túlzó a jelenség leírása, akkor ez lehet az "enhance" (magyarul talán bővített) feature:
Viszont ez csak időnként szúr be ismeretlen számokat (talán minden harmadik?), és egy listánál legfeljebb harmincat.A másik lehetőség, hogy véletlenül sikerült hozzáadni egy (másik, random) listát a "queue"-hoz ("következő műsor"?, "sor", nem tudom hogy hívják iPhone-on), ez esetben meg kellene nyitni a queue-t, és kitörölni belőle a nem kívánt elemeket.
-
őstag
válasz Harbinger85 #6694 üzenetére
Nem ismerem a Deezert. De utánaolvastam. Szóval úgy tűnik, hogy csak nálunk olcsóbb, máshol egy árban van vagy drágább, mint a Spotify. És kb. ugyanazt nyújtja. Nálam a Spotify mellett szól, hogy támogatja a CC Audio, vagy a Hi-Fi torony.
A Spotify-ban a "Search" alatt van egy "Decades" nevű kategória, ott van mindenféle adott évtizedekre koncentráló lista. Illetve lehet ilyesmiket írni a keresőbe, hogy "genre:rock year:1970-1979", ha a listákon túl van az ember. (Mondjuk én görgetéssel nem jutottam a listák végére, de lehet hogy egy idő után már nem ad releváns találatokat.) Ettől függetlenül lehet, hogy a deezer e tekintetben jobb.
-
őstag
válasz Harbinger85 #6686 üzenetére
Nem ismerem a többit, de gondolom a katalógus mérete, és a külső támogatottság (mindenféle kütyü) indokolja. A lossless hangot feltehetően az előfizetők többsége nem annyira hiányolja, legalábbis abból kiindulva, hogy a Spotify évek óta csak ígérgeti. (Ha tömegek mennének át miatta a konkurenciához, akkor nyilván jobban csipkedné magát.)
-
őstag
Szeptembertől 4,99 EUR-ról 1990 forintra változik az egyéni előfizetés ára. Ezt a küldött email-ben áremelésnek harangozták be, de lehet, hogy szeptemberre már árcsökkentés lesz...
-
őstag
válasz jegenye77 #6681 üzenetére
Úgy érted, hogy bejelentkezel az általad kedvelt böngészőben a web-es felületen (én PC-n szeretem az ilyesmit intézni), belépsz a "Profil"-ba, és jobb oldalt kiválasztod a "Rendelkezésre álló csomagok" menüpontot, akkor ott nincs sima "Egyéni prémium", csak akciós?
-
őstag
A Settings-ben a Display szekcióban az első kapcsoló a "Show the now-playing panel on click of play". Ez alapértelmezetten "on". Ha "off", akkor a lejátszás gomb nem rakja vissza a panelt, ha egyszer el lett tüntetve. (És nálam bekapcsoláskor sem teszi vissza, vagy méretez át bármit, de lehet, hogy csak mázlista vagyok. ) Azt nem tudom, hogy magyarul milyen néven található meg az opció.
-
őstag
válasz Ablakos #6654 üzenetére
Érdemes lehet a web böngészőben bejelentkezni, csinálni egy jelszómódosítást, és rögtön utána használni a "Kijelentkezés mindenhonnan" funkciót. Ha családi az előfizetés, akkor érdemes ellenőrizni a családtagok listáját is.
-
őstag
A "queue" szerintem az, aminek a tartalmát törölted. Ezek szerint magyarul "következő műsor" névre hallgat. (A queue (magyarul (várakozási) sor), amúgy nagyon hasznos is tud lenni, ha valaki ráérez a működésére.)
-
őstag
válasz RetepNyaraB #6635 üzenetére
Egy-két éve, mikor a Spotify még a világ legnagyobb podcast szolgáltatója szeretett volna lenni (ma már ezt elhibázott lépésnek minősítik), felbérelték nagyon sok pénzért a Joe Rogan nevű kétes alakot, aki műsorában többek között tudománytalan marhaságokat terjesztett a Covid járványról és a vakcinákról. Emiatt tiltakozásképpen Neil Young és Joni Mitchell visszavonta az összes felvételét a Spotify-ról 2022. januárjában. Szóval ehhez képest a Joni Mitchell választék nem is olyan rossz...
A Spotify pedig megígérte, hogy ezek után fellép az áltudományok ellen, persze valójában azóta sem teszi, lásd Mr Rogan legutóbbi ámokfutását (a Kennedy interjúra gondolok).
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nem annyira az előadótól függ, hanem inkább a jogtulajdonostól, általában a kiadóktól. (Ez persze szőrszálhasogatás, bocs.) Saját tapasztalat szerint időben is változik, azaz hol felkerülnek albumok, hol eltűnnek. (Pl. O'o Spells egy darabig volt, aztán eltűnt, most megint van, de már újként, azaz a régi lejátszási listákban újra fel kell venni, mert a régi linkek szürkék.) Azaz káosz van Spotify-on is.
-
őstag
válasz liszi70 #6582 üzenetére
Én pedig arról érdeklődnék, hogy a rendőr hogyan tudja ellenőrizni, hogy a biciklimet úgy vettem.
Kb. három éve volt olyan kísérlet, hogy GPS lokáció szerint ellenőrizték a felhasználó tartózkodási helyét. (Azaz felszólítottak, hogy menj "haza", és kapcsold be az eszközödön a lokációs service-t. Ha ilyen nincs (számítógép), akkor IP cím alapján végeztek ellenőrzést.) Ezzel azóta állítólag felhagytak. A külföldi súgókban szerepel is, hogy nem ellenőriznek lokációt. De elvileg akár magánnyomozót is fogadhat a Spotify, ha kétségei merülnek fel, amit persze a költségek miatt nem feltétlenül fog meglépni. Ha valaki csal, akkor (amerikai jogrend szerint) az elvileg nem bűncselekmény, de polgári peres(?) eljárásban perelhető. Ami szintén nem nagyon fog a gyakorlatban előfordulni az elkövetési értékre tekintettel. Viszont simán kizárható az illető a szolgáltatásból.
Pusztán technikailag forgalom ellenőrzéssel feltehetően jó közelítéssel meg lehet mondani, hogy valaki tényleg családtag, vagy simán csak egy csaló. Hogy jelenleg nem helyeznek nagyobb hangsúlyt az ellenőrzésre, az talán annak is köszönhető, hogy a konkurens szolgáltatóknál (pl. Apple Music) lazábbak a szabályok. De ez bármikor változhat, és az ÁSZF-ben az áll, hogy a családtagoknak azonos lakcímen kell lakniuk...
-
őstag
válasz kesztió #6571 üzenetére
Nekem ugyanez a verzió, de egyáltalán nem így néz ki. Hanem így, mint ebben a sajtóanyagban írják. Lehet, hogy befolyásolja az Android verzió is? De az is lehet, hogy alkalmazáson belül vannak kategorizálva az egyes userek: van akit besorsoltak valamilyen béta (vagy alfa ) teszt programba, másokat nem.
-
őstag
válasz FoxiestFox #6566 üzenetére
Reddit-en van egy zavaros thread, miszerint néhány embernél visszaállt a régi kezdőképernyő. Másoknál nem. Nálam is az előbb frissült az alkalmazás, de maradt a TikTok utánérzés.
Fórumokon ajánlgatják még a Spotify Lite alkalmazást (mint kerülő megoldást), de nem tudok róla semmit, azon túl, hogy látszólag tényleg van ilyen...
-
őstag
válasz FoxiestFox #6563 üzenetére
Sehol.
-
őstag
A 18. év alattiak a legtöbb országban kiskorúnak számítanak, korlátozottan jogképesek, nincs önálló jövedelmük, stb. Feltételezhetően a Spotifynál úgy gondolták, hogy az ő igényeiket a családi előfizetés inkább lefedi. Az egyetemisták már nem kiskorúak, és gyakoribb, hogy önálló háztartásban élnek, azaz nem részesülhetnek a családi kedvezményben, viszont a jövedelmük még korlátozott.
-
őstag
válasz liszi70 #6543 üzenetére
A két képernyőképeden ugyanaz a lista készlet látszik, csak az elsőn lista nézet van, a másikon meg ikonos. Ha a listában készítesz egy új folder-t, annak az ikonos (grid) nézetben is látszani kellene:
Amúgy nálam (Win10 app) nem tudok olyan képernyő elrendezést előállítani, mint amilyen a második képeden van. A fenti a leghasonlóbb. És igazság szerint két napja még ilyen sem volt, de ma már tök másképp néz ki az alkalmazás, mint legutóbb.
Az "Előadók", "Albumok" stb. mellé új kategóriát biztosan nem lehet csinálni. (Esetleg valami plugin.)
BTW, mindig azt hiszem, hogy elvi képtelenség tovább rontani az alkalmazás kezelési felületét. De a Spotify javára legyen mondva, eddig még mindig sikerült nekik. Mint ahogy most is.
-
őstag
válasz liszi70 #6541 üzenetére
Bal oldalon van egy panel, ahol a listák jelennek meg, ott jobb klikk, és a lokális menüből az "új mappa" pontot kell választani. Utána tetszés szerint átnevezhető. A listákat pedig egérrel lehet átmozgatni.
-
őstag
válasz unravel #6535 üzenetére
Sajnos nekem ilyesmiket nem ajánl. Nos, végül is, ha már egy zenei szolgáltató topikjában vagyunk, talán elfér egy zenei link, és az előadó is biztos örül annak a kattintásonkénti 1 forintnak, a topik látogatottságának fényében talán még egy zsemlére való is összejön: [link] (a pénteki ajánlóban volt.)
Amúgy tegnap éjszakára helyreállt. És most is jó. Igaz, az albumokat kissé sajátságosan jeleníti meg, de szólni szól.
-
őstag
Nálam most az az újdonság, hogy semmit nem hajlandó lejátszani, csak azt az egy számot, amit utoljára hallgattam. Ki- és bejelentkezés nem hatja meg, cache ürítés sem. (Windows app-ban és web-es felületen sem.) A média overlay viszont remekül szuperál, még szerencse, hogy a setupban ki lehet kapcsolni. (A web-es felületet persze nem hatja meg a kikapcsolás, de azt amúgy is csak kipróbáltam.)
Pedig most majdnem egy hónapig jó volt, semmi idegesítő manír. Ettől nyilván bepánikoltak és gyorsan elrontották. Így kétségkívül sokkal otthonosabb...
-
őstag
válasz Harbinger85 #6521 üzenetére
Egy sima prémium előfizetést bármikor át lehet konvertálni duo-ra. A számlázási ciklus végéig fennmaradó napokat beszámítja, azaz ha a ciklus felénél váltasz, akkor a fél havi fennmaradó összegből lesz kb. tíz napnyi DUO előfizetés, és utána vonják a következő (teljes) hónapi díjat. Egy másik létező fiókot lehet hozzávenni (meghívót kell neki küldeni). Viszont ha a másik fiók is fizetős, akkor azt előbb ingyenessé kell tenni (lemondani), és miután kifutott az utolsó előfizetett hónap, csak azután csatlakozhat. (Azaz praktikusan akkor érdemes váltani, amikor csatlakoztatni kívánt előfizetés már kifutott.)
-
őstag
válasz Balcsix #6486 üzenetére
Ha bejelentkezel a fiókodba (webes felület), akkor bal oldalt lesz egy olyan menüpont, hogy "Alkalmazások" ("Apps"). Az egy olyan oldalra visz, ahol fel vannak sorolva azok a külső alkalmazások, amiknek hozzáférést adtál. És ott egy gombnyomással vissza tudod vonni. (Szokás szerint: elvileg. )
-
őstag
válasz Akelaus #6481 üzenetére
Nem tudom.
Arra nagyon sokan panaszkodnak, hogy a spotify vezérlőpanel random módon felugrál az értesítési sávon: pl. ha pc-n hallgatnak zenét, vagy csak úgy spontán. Ilyenkor gyakran nem is az aktuális szám látszik a panelen, hanem valami hónapokkal korábbi. Valószínűleg a spotify ráül a telefonon mindenféle értesítésekre, és ezek ébresztik fel akkor is, amikor egyébként egyáltalán nem fut. Viszont ébresztés után nem talál teendőt (pl. nincs másik futó spotify eszköz, amit vezérelni kellene), ezért látszik a telefonon utoljára végzett tevékenység, legyen az bármilyen régi. A communityn sokan könyörögnek egy kapcsolóért, hogy lehessen ezt letiltani, de a Spotify szerint ez a funkció hasznos és sokan szeretik, azaz értelmes ember nem akarhatja letiltani...
A DUO-nak nem kellene összekapcsolni a két accountot, de lehet más is ami kapcsolatot teremt: közösen vezérelt eszköz (pl. spotify képes hangrendszer), vagy olyan alkalmazás a telefonon, ami össze van kapcsolva a spotify-jal (Sonos, stb. - nem nagyon ismerem ezeket, én mindent tiltok alapból.)
A fura zenéknek az előzményekben nincs valami banális oka? Pl. véget ért egy lista, és elkezdett hasonló zenéket játszani? (Háttérzenénél nem mindig tűnik fel.) Vagy véletlenül megnyomásra került az Enhance gomb valamelyik listán valamikor?
-
őstag
válasz PhilBrick #6478 üzenetére
Mire gondolsz baromság alatt? Anomáliák lesznek: A másnapi utazásnál nem az a track fog folytatódni, amit előző nap abbahagytunk. A heti ajánló korábban zömmel death metált tartalmazott, most egyre több lesz benne a lakodalmas rock. A mobilon állandóan felbukkan az értesítési sávban a spotify vezérlőpanel. Stb.
-
őstag
válasz janosibaja #6474 üzenetére
Szóval, amit csinálni próbálnál az illegális. Mindenféle anomáliát fogtok tapasztalni. A Spotify pedig (elméletileg) a használati minták alapján feltört profilként azonosíthatja a fiókot. (Bár a ténylegesen feltört fiókot sem szokta detektálni, szóval ennek kicsi az esélye.)
Nekem az értelme nem teljesen világos. Ha létrehozol egy ingyenes fiókot, és csak PC-n hallgatod, akkor viszonylag kevés korlátozással fogsz szembesülni, cserébe teljesen legális lesz a dolog...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Roland-87 #6465 üzenetére
Az valójában már nem "igazán" véletlen. (Talán 2014-ben volt az utoljára.) Manapság inkább úgy kell elképzelni, hogy amikor megnyomjuk a shuffle gombot, akkor egy algoritmus csinál egy temporális lejátszási listát, amiről úgy gondolja, hogy tetszene. De nem csak véletlenül válogat, hanem már lehetnek egyéb szempontjai is. Pl. a lista elejére nagyobb súllyal válogat be olyan számokat vagy előadókat, amiről azt hiszi hogy jobban tetszenek. Vagy próbálhat figyelni arra, hogy az egymást követő számok passzoljanak egymáshoz. Ha nagyobb a merítés (nagyon hosszú listát vagy éppen a kedvencelt számokat hallgatjuk), akkor feltételezhető, hogy nem állít össze fejben egy sok ezer elemű listát, hanem legfeljebb egy pár százast, amit menet közben bővít (de olyankor már nem emlékszik arra, hogy mi volt korábban). Illetve amikor szünet van a hallgatásban, akkor teljesen el is felejtheti, hogy mi volt korábban, és legközelebb újrakezdi (én is panaszoltam nemrég, hogy ez "rendes" lejátszásnál is előfordul).
Ha a sorrendet befolyásolja valamiféle súlyozás, akkor ha mindig ugyanazt a listát hallgatjuk újra és újra, akkor könnyen egy buborékban találhatjuk magunkat: az algoritmus először random kiválogat valamit, aminek meghallgatjuk az első száz elemét. A következő keverésnél ez a pár száz elem már nagyobb valószínűséggel kerül a lista elejére (mert ezeket hallgattuk mostanában). Ha ez a ciklus ismétlődik, akkor egyre több szám "ragad be", hiszen minél többször kerül be, annál nagyobb a valószínűsége, hogy következő keveréskor is előre kerül. (Ez az ajánlóknál is elő szokott kerülni: sokan panaszkodnak, hogy mindig ugyanazokat teszi be a heti ajánlóba. Azért mert csak passzívan hallgatják mindig azt, amit az algoritmus a eléjük tesz.)
Mit lehet csinálni? Pl. a nagy listákat fel lehet szeletelni kisebbekre. Ki lehet kapcsolni az Automix-et, akkor hangulatban nem próbál illeszteni (állítólag). Lehetnek külső plugin-ek, amik tudnak csinálni "igazi" random listákat. Vagy lehet próbálkozni "aktív" zenehallgatással, azaz minden hallgatáskor összerakjuk (temporális listába vagy a queue-ba), hogy a következő pár órában mi szóljon.
Esetleg azzal is lehet próbálkozni, hogy keverés után átlépünk a queue nézetbe, és onnan kitöröljük az első pár száz unalmas számot. De mivel törölni csak ötvenesével lehet, ez elég munkaigényes megoldás...
-
őstag
Ilyen nálam nincs, sem androidon, sem win10-en. (Netes keresgélés alapján elvileg androidon is működne, azaz inkább valami területi korlátozás lehet. Vagy kísérleti funkció, és csak a kisorsoltaknál van. Vagy lehet, hogy tényleg csak iOS.) Persze, nekem nem is hiányzik.
#6462 patex1983 Enhance gombom van a saját listáimon win10-en és androidon. Van a Liked Songs-on androidon, de nincs win10-en. Más listákon nincs se androidon, se win10-en. (Szánalom. ) De ott sem használom, ahol van.
-
őstag
válasz Balcsix #6457 üzenetére
A Liked Songs-ban, az ajánlókban (Discover Weekly, stb.) illetve bármilyen idegen listában nem jelenik meg nálam sem. Csak a saját magam által összeszkábált listákban. Mondjuk ez valamennyire logikus. (Bár ennek a Spotify app-okban nem feltétlen van jelentősége. ) És persze korábban nem feltétlen volt így.
-
őstag
válasz Balcsix #6452 üzenetére
Vigasztaljon, hogy legalább nem vagy egyedül a problémával. Viszont láthatólag a Spotify alkalmazott sem hiszi el, hogy ilyen előfordulhat, ezért elég biztos, hogy ez nem egy hivatalos Spotify feature. A felmerülő megfejtések: Enhance gomb (bár az nem like-ol semmit); feltörték a fiókod, és keverednek a kedvenc zenéitek; valami külső plugin vagy társított alkalmazás (shazam, stb.) önállósította magát. (Nem merült fel, de én felvetném a programhibát -- ahogy az app manapság viselkedik, simán belefér, hogy időnként a saját szórakoztatására is kedvencel... )
-
őstag
válasz Balcsix #6450 üzenetére
Ha időnként szúr be ismeretlen számokat, az az "Enhance" funkció lehet. Az egyrészt egy gomb a lista képernyőn, illetve a playlist menüjéből is ki/be lehet kapcsolni (Turn on enhance). Működése elvileg az, hogy minden két szám után beszúr a lejátszásba egy ajánlást, viszont elvileg korlátos, azaz 30 javaslat után abbahagyja.
Van még az a funkció, hogy ha elfogyott a lista, akkor hasonló számokat játszik hogy ne legyen kínos csend; ezt a beállításokban lehet kikapcsolni.
Illetve az ingyenes változat a túl rövid listákat kiegészíti lejátszáskor, hogy a véletlenszerű lejátszás jobban tudjon érvényesülni (azaz zavaróbb legyen). A rövid az "tizenvalahánynál" kevesebb (időnként változtathatják).
Listákat számokhoz elvileg magától nem ad (permanensen), csak a lejátszást variálja.
Szerk: "Enhance" magyarul "Bővített" egy korábbi hozzászólás szerint.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Ez a windows-os app egyre szánalmasabb... Mostanában azt csinálja, hogy ha félbehagyok egy listát, majd másnap folytatom, akkor miután lejátszotta a félbehagyott track-et, nem a következőre lép, hanem visszaugrik a lista elejére.
-
őstag
válasz pube111 #6445 üzenetére
Ezt Spotify-ban szerintem nem tudod megoldani. Esetleg az oprendszerben, vagy a BT eszköz mellé adott segédprogramban lehet állítani (ha van). Ha Android, akkor úgy tudom, hogy ehhez segédprogram kell, pl. Tasker (?), de ezekhez nem értek - valami szaktopikban kellene érdeklődni.
-
őstag
válasz pube111 #6443 üzenetére
Nem teljesen értem a kérdést... Minden lejátszás továbblép a következő track-ra (ha létezik az adott albumon, vagy listán). A queue-val lehet pl. kicselezni.
-
őstag
válasz tylerddd #6441 üzenetére
Az utolsó kifizetett időszak lejártával ingyenes előfizetéssé változik: minden ugyanúgy megmarad, módosítható is lesz, mindössze az ingyenes előfizetésre vonatkozó korlátozások (amik főleg a hallgatást érintik) lépnek életbe (véletlenszerű lejátszás, reklámok, csökkentett bitráta, stb.) A korlátozások főleg a mobilos klienst érintik (a beszámolók szerint.)
-
őstag
válasz kelna91 #6413 üzenetére
Üdv a klubban! (Ennél durvábbakat is csinál(t egy időben): 1. Megállítom PC-n a lejátszást. 2. Bekapcsolom a bluetooth-t a telefonon (telefonálok/híreket hallgatok). 3. Később visszaülök a PC elé, és konstatálom, hogy az közben végigjátszotta a lejátszási listámat.)
Nekem amúgy mostanában ritkábban csinálja.
1. Az opciókban be van kapcsolva a Show local devices only és ki van kapcsolva a Spotify Connect in background opció (nem tudom, hogy hat-e bármire.)
2. Mindig kilövöm az alkalmazást, ha nem hallgatom.De ez sem mindig használ. Azaz fenti szabályok vagy nem érnek semmit, vagy elrontom az alkalmazásukat...
-
őstag
válasz Balcsix #6405 üzenetére
Régen volt egy "Show unavailable/unplayable songs" opció, ami azt vezérelte, hogy a rendelkezésre nem álló számok (pl. amiknek az adott régióban nincsenek meg a jogai) kiszürkítve jelenjenek meg, vagy hiányozzanak a listákból/albumokból. Ezt az opciót a pc-s alkalmazásból kivették, mobilon még megvan.
Hogy van-e köze a "nem szeretem"-hez, azt nem tudom, de vizuálisan mindkettő ugyanúgy jelenik meg (kiszürkítve). Nekem régen be volt kapcsolva ez az opció, és látom is a kiszürkített számokat windows app-ban (a lejátszhatatlanokat is és a nem szeretem-ként megjelölteket is.) Kikapcsolni viszont nem tudnám. (Amúgy kb. egy éve a kiszedett opció kapcsán azt írták, hogy PC-n fixen láthatók lesznek a szürke számok, de a Spotify hetente variálja az UI-t, szóval ez változhatott.)
Ha van kedved kísérletezni: [link] - ezen az albumon a disc1-en 12 szám van, amiből (Mo-n) öt szürke. (A linket a windows app-ban be kell másolni a kereső ablakba és enter.)
-
őstag
válasz zizidor #6402 üzenetére
Szerintem is csak a sorrend változik. (Esetleg hívjuk fel az OP figyelmét, hogy újabban a keresés csak az első négy találatot írja ki kategóriánként, ha az összes előadóra kíváncsi, akkor ki kell választania az "Artists" fület.)
Megjegyzések:
1. További írásvariációk további sorrend variációkat eredményeznek: TRACE, "Trace", stb.
2. "TRACE", "Trace" és "Trace." nevű előadókból én 12-t számoltam meg (mielőtt eluntam volna a találati lista tekerést...)Szerk: A találati sorrendet elvileg befolyásolják az egyéni zenehallgatási szokások is, legalábbis egy időben ezzel dicsekedett a Spotify.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Balcsix #6400 üzenetére
Az a jel a "nem szeretem" jelzés. Régen megkérdezte, hogy csak az adott számot vagy az előadót általában, de újabban nem csinál ilyet, és át is nevezték a funkciót (angol interfészen használom, ott most "Remove" névre hallgat).
Megnyomás esetén az adott lejátszási listában "kiszürkíti" a számot, ami azt eredményezi, hogy kimarad a lejátszásból. (Illetve ha az éppen játszott számnál kerül megnyomásra, akkor azonnal átugrik a következő számra.) Hosszútávú hatása elvileg az, hogy az ajánlókban kerülni fogja, hogy az adott számot, vagy ahhoz hasonló számokat szerepeltessen. (Vagy legalábbis ez volt régen.)
Ha véletlenül nyomtad meg, akkor egy második megnyomás elvileg visszaállítja az eredeti állapotot.
-
őstag
Passz. Régen volt ajándékkártya (én is vettem párat), és volt (határozott idejű, pre-paid) éves előfizetés (nekem is olyan volt). Nincs tudomásom hivatalos magyarázatról, hogy ezek miért szűntek meg. Tippem szerint azért mert a pre-paid előfizetések nagy részét nem újítják meg lejáratkor, ezzel szemben a havonta megújuló előfizetések nagy részét akkor sem mondják le, ha amúgy nem használják a szolgáltatást. Nem kérdéses, hogy a szolgáltató melyiket preferálja. (Lásd egyéb streaming előfizetések is.)
Amúgy az ajándékkártya intézménye nem szűnt meg, pl. az amazon.de-n most is vásárolható (de az német, Mo-n nem beváltható!). Azaz elképzelhető, hogy valami egyéb ok is áll a háttérben, pl. Mo túl kis piac, vagy nálunk túl sok volt a support kérés vele kapcsolatban, vagy leépítették a k. európai részleget, stb.
-
őstag
-
őstag
"Szóval a nagy előadók azért nem járnak rosszul. És nem is sajnálom tőlük."
Én igen, mert a megkeresett összegek nincsenek korrelációban sem a ráfordított munkával, sem az előállított minőséggel - bárhogy definiáljuk is azt. És persze a Spotify mint platform sem fair: az egyes előadók nem indulnak egyforma eséllyel a platformon.''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
őstag
Az elég meglepően hangzik, ha "alul" (gondolom a playlist alján) mindig ugyanaz jelenik meg (legalábbis nálam nem tapasztalom.) Illetve van egy "refresh" gomb alul, amivel tetszőleges alkalommal újra lehet generáltatni az alsó (ajánló) részt.
Illetve a playlist menüjében van egy "Go to playlist radio", illetve PC-n(!) van egy "Create similar playlist" menüpont is, azokkal is lehet próbálkozni.
Ami az új funkciót illeti, lehet, hogy az "Enhance"-ra gondolsz? Az valóban egy gomb, illetve a playlist menüjéből is be lehet kapcsolni (Turn on enhance). Én még soha nem használtam, de olyasmit csinál, amit írtál (minden két szám után beszúr a lejátszásba egy ajánlást), viszont elvileg korlátos, azaz 30 javaslat után abbahagyja. Annyira nem új funkció (legalább fél éves), esetleg nálunk lehet az. És csak prémium előfizetésnél van.
-
őstag
Nem lehet. Van a Recently played lista, ahol elvileg az utolsó 50 hallgatott track lenne visszanézhető, de az mostanában nem látszik működni (nálam pl. most teljesen üres.) Esetleg valami plugin-nel lehet próbálkozni, pl. Last.fm, de ezeket nem ismerem.
-
őstag
Ezen a héten az ajánlóban (Release Radar), csak az első 10 szám új, a maradék megegyezik az egy héttel korábbival. Akkor most végre hallgathatom azt, amit én szeretnék...
-
őstag
válasz borges7 #6310 üzenetére
Ha egy-egy szám kiszürkül, annak általában az az oka, hogy valamelyik jogtulajdonos (vendég zenész, stúdió, stb.) hozzájárulását nem tudták megszerezni, vagy lejárt, vagy vitatják (ez néha csak egy-egy számot érint). Ráadásul amit te linkeltél, az az album már csak "félig" létezik: a kereső már csak a remastered verziót találja meg ( [link] ). Az is árulkodó, hogy amit az előbb linkeltem (a remastered), azt a Spotify asztali kliensébe a keresőmezőbe bemásolva működik (megnyitja az albumot). A te linked már nem.
Amúgy a legdurvább beavatkozás, amit eddig találtam az ez: Spotify: [link] , eredeti: [link] . (Itt Spotify-ban ugyan megvan a szám, csak kissé meg van nyírva, ráadásul a vége az elég furán (kissé amatőrnek tűnik, ahogy el lett vágva). Feltételezem, hogy a komolyzenei betéttől volt egyszerűbb megszabadulni, mint utánamenni a jogoknak. (De lehet, hogy teljesen félreértem. ))
-
őstag
válasz code1005 #6306 üzenetére
Szerintem a feltört fiókodból küldtek ki korábban meghívót (egyet vagy többet), és azt (az egyiket) aktiválták most. Elvileg tudnod kellene törölni.
-
őstag
válasz Dalares #6304 üzenetére
Ez érdekes felvetés, csak szerintem ez pont az a probléma, ami ellen nem védene, ha a Spotify PC-n is csak kevert lejátszást engedne az ingyenes fiókkal:
1. Ha valaki zenét szeretne lopni, akkor letöltheti illegálisan, vagy beszerezheti más forrásból, pl. ott az emlegetett YouTube.
2. Ha keverten játszunk le egy albumot, akkor a számok ugyanúgy ellophatók, csak a végén sorba kell rakni.
3. A leírt módszer feltételez egyfajta szakértelmet, plusz ha jól értettem, profi programok és hardverek kellenek hozzá, amivel a tipikus Spotify felhasználó nem rendelkezik.
4. A Spotify nagyon olcsó: ha bárki zenét akar lopni, akkor 2000 forintért előfizet egy hónapra (vagy ingyenes próbahónap), és akár 300-1000 ezer albumot is letölthet sokkal jobb minőségben eredeti sorrendben (amivel ellesz egy darabig, ha magáncélra kell).''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
őstag
válasz Dalares #6301 üzenetére
Miért csak a mobilra vonatkozik? Mert a Spotify (mármint a cég) így döntött. Nem publikus, hogy miért. Az egyik fórum topikban azt valószínűsítették (a felhasználók, nem a cég), hogy PC-n sok az alternatíva, pl. a YouTube, azaz ott egy ilyen korlátozás sok felhasználót terelne az alternatív platformok felé. Mobilon ez kevésbé szempont, mert mobilon kevesebb az alternatíva, és azoknak is megvannak a maguk bajai (adatforgalom, reklámok, nem megy háttérben, stb.)
(A többi korlátozás elvileg PC-n is áll: csökkentett minőség, nincs offline, reklámok, stb.)
-
őstag
válasz Dalares #6298 üzenetére
Korlátozás, ezzel ösztönöznek az előfizetésre. (Minden valószínűség szerint, mert állandóan variálják. Néhány lista kivétel, pl. a heti ajánlók sorban is lejátszhatók. Vannak további korlátozások is: pl. elvileg óránként csak néhány számra lehet mondani, hogy inkább átugornád, a többit végig kell hallgatni. Vagy hogy túl rövid albumokat vagy listákat automatikusan kiegészít plusz számokkal, hogy jobban élvezhető legyen a véletlenszerű lejátszás...)
-
őstag
Béna a spotify... Ezt próbáld meg: Kapcsolatfelvétel
(Angolul kell sajnos kommunikálni. Van egy ilyen sorvezető (angol).)
-
őstag
Én is arra tippelnék, hogy fiók feltörés, vagy valami komoly adminisztrációs hiba, Én első körben írnék az email címre, amit a Spotify megadott (account-details-changed@spotify.com). A webkártyához szerintem nem fértek hozzá, azaz én egyelőre nem tiltanám le (a pénzt a spotify vonja, nem a csalók), ha egyéb jele nincs annak, hogy a kártyád (vagy más online eszközöd) is kompromitálódott.
-
őstag
válasz Harbinger85 #6251 üzenetére
Sőt, csak külön fiók lehet. Tehát először mindenki egyénileg regisztrál, ha még nem volt. Ezután valaki (mondjuk Te) előfizet a duóra, vagy a családira. Ha már elő volt fizetve, akkor csomagot vált - ez esetben az első ciklust a legutolsó befizetés fedezi, már amennyi maradt belőle, azaz az első számlázási ciklus addig tart, amennyi kijön a tört hónapból.) Ezután lehet hozzáadni a további fiókokat. Itt azt hiszem annyi megkötés van, hogy a számlázási ciklusnak ki kell futnia. (Tehát ha a "családtagok" eddig ingyenes fiókkal voltak regisztrálva, akkor azonnal hozzáadhatók. Ha előfizetők, akkor le kell mondaniuk az előfizetést, és meg kell várni, míg lejár az utolsó hónap. (Ez azért van, mert pénzt nem adnak vissza.))
(Remélem még így megy, mert kb. egy éve néztem utoljára...)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
őstag
A böngészőben sajnos egyfajta (közepes) hangminőség van, hiányoznak a beállítási lehetőségek, és a szerkesztési lehetőségek is korlátozottak (pl. nincs csoportos kiválasztás, vagy nem jöttem rá hogyan kell). Nekem hibáival együtt is jobban bejön az app.
-
őstag
Egyszer szívesen belenéznék a forráskódjukba, mert egészen szürreális hibákat képes produkálni a Windows app-juk... Egy hete nálam az van, hogy kilépéskor visszanyesi a queue-t 3-4 számra. Azaz hallgatom pl. a heti ajánlót; a 10. számnál kilépek. Másnap szépen folytatja a 10. számtól, de a 13. szám után visszalép a 10-re és megáll, mintha vége lenne a listának. Album hallgatásakor ugyanezt képes eljátszani.
Arra is kezdek rászokni, hogy kilépéskor felírom, hogy hol tartok a lejátszási listában, mert induláskor vagy emlékszik rá, vagy nem. Ha nem, akkor a "Recently played" lista tartalmát is törli, hogy onnan se lehessen kitalálni.
-
őstag
A Spotify-ban magában ilyen lehetőség nincs. Esetleg olyan külső alkalmazással oldható meg, ami támogatja a Spotify-t, mint pl. a Last.fm. (De ezekhez nem értek, így nem tudom, hogy a konkrét mérést biztosítják-e.)
-
őstag
válasz kmarci25 #6227 üzenetére
Kategorizálás nyilván van, ezért megoldható lenne a találatok szűrése, csak mi értelme volna? A normál (nem autós) használat során ilyennek nincs nyoma. Spotify-nál egy korlát van: jogi/területi (emiatt szürke egy csomó szám). Android-ban lehet egy másik: mi az, amit a beszédfelismerő rendszer megért.
-
őstag
válasz kmarci25 #6223 üzenetére
Mi az, hogy angol nyelvű adatbázis? (Nagyon meglepődnék, ha lenne a Spotify-nál külön adatbázis az angol(szász?), meg a magyar zenéknek.)
#6222 repvez Hát, különös. Ha be vagyok jelentkezve, akkor republic-ra nekem szinte kizárólag Republic számokat talál. Ha webes lejátszón próbálkozom, akkor nem (bár zömmel akkor is). Az nem képzelhető el, hogy az autóban nem vagy bejelentkezve, illetve a Spotify valami más régióra van állítva? (Azaz nem letiltva vannak a magyar zenék, csak nagyon alacsony prioritásúak és/vagy az adott régióban nem érhetők el.) Ezért javasoltam, hogy olyan magyar zenekarokkal kellene próbálkozni, amik egyértelműbbek, és amit egy angol beszédfelismerő is ért: pl. Heaven street seven? (Bocs, nem igazán vagyok képben magyar zenekarokkal kapcsolatban. BTW, ha valaki magyar zenekarokra szeretne keresni, akkor "genre:hungarian" és "genre:magyar" is működni látszik.) Esetleg magyar neveket angolos kiejtéssel bemondani?
-
őstag
Nem értek az autós részhez, de valamire rákérdeznék: tehát az a probléma, hogy nem hajlandó magyar együtteseket játszani (tehát ha bemondod, hogy "After Crying" azt nem hajlandó lejátszani, pedig elvileg értenie kellene), vagy csak a magyar szavakat nem érti (azaz a "Kaláka" szót már nem tudja lebetűzni, ezért nem is találja meg)? (Az utóbbi oké, de a magyar előadók bojkottja, az elég fura lenne...)
-
őstag
Én úgy tudom, hogy fizetési mód váltáskor (amikor átállsz paypal-ra), akkor a Spotify (valahogy) ellenőrzi, hogy a paypal account-hoz van-e regisztrálva olyan kártya, aminek a "nemzetisége" megegyezik az előfizetés "nemzetiségével". Ugyanakkor tényleges fizetéshez nem muszáj ezt a kártyát használni, lehet másikat is, vagy akár paypal egyenlegből is lehet fizetni. (Nekem fizetéshez nem fogadott el a Spotify olyan PayPal account-ot, amihez nem volt kártya regisztrálva. Viszont elfogadta ugyanezt az account-ot, amikor beregisztráltam hozzá egy olyan kártyát, ami nem alkalmas rendszeres fizetésre.)
Fentiek alapján érdemes lehet még akkor átállni paypal-ra, amikor még érvényes a magyar kártya.
Megjegyzések:
1. Lehet, hogy fentiek már nem érvényesek (pár éve volt).
2. Revolutnál állítólag lehet gyártani virtuális bankkártyát, ami a szerződő állampolgársága szerinti lesz, és ez használható Spotify előfizetéshez is.
3. Valahol azt olvastam, hogy a bankkártya "nemzetiség" figyelés nem a Spotify megkötése, hanem a Spotify-jal szerződésben álló lemezkiadóké. (Csak hogy ne ezért is a Spotify-t szidjuk. )''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
őstag
"Pl van arra gomb a telón, hogy az épp játszott számhoz ugorjon egy több száz számot tartalmazó listában? Vagy ha játszik egy számot egy listáról, az van kitéve nagyban, akkor sosem tudom, hogy hova kellene bökni hogy a listába ugorjon vissza, és ne az albumot tartalmazó számhoz."
A "Playing from playlist ..." szövegre kell bökni (felül, középen). Ez az első kérdésre is válasz. (Ha nem a "nagy" lejátszó aktív, akkor a mini lejátszónál kell először megérinteni a szám címét, azaz két lépésből oldható meg a feladat.) Hogy ez intuitív vagy sem, az persze lehet vita tárgya.
-
őstag
válasz zizidor #6143 üzenetére
Nem tudom most működik-e ez a megoldás, de régen nem működött volna. [Régen] a Spotify magyar előfizetéshez csak olyan PayPal accountot fogad[ott] el, amihez van regisztrálva magyar bankkártya. Nem kell arról fizetni, lehet feltöltött egyenlegből is, de az előfizetés elindításának pillanatában a kártyának regisztrálva kell lennie. (Elvileg arra használja, hogy a hozzáférési jogosultságot ellenőrizze, azaz a magyar bankkártya léte igazolja, hogy jogosult a felhasználó a magyarországi előfizetésre.)
(Legalábbis én beleszaladtam ebbe: az internetes vásárlásra használt bankkártyám nem volt alkalmas rendszeres fizetésre, ezért egyenlegből kellett paypal-lal fizetnem, és volt némi fejvakarás, mire rájöttem, hogy akkor is kell a kártya, ha nem arról fizetek...)
-
őstag
Esetleg meg lehet próbálni törölni a "rossz" fiókot, ha úgysem használod. (Ezt csak nem premium fióknál lehet megtenni, azaz az esetleges előfizetést előbb le kell mondani, és megvárni, amíg kifut.) A törlés után hét napig visszaaktiválható, addig gondolom az email cím is foglalt marad. (A felhasználónév soha többet nem lesz használható, ami pl. nálam nem lenne nagy veszteség, mert egy random karaktersor.)
Ennél kevésbé radikális megoldás, ha regisztrálsz egy ingyenes email címet, és a "rossz" fiókban módosítod, így talán a "jó" fiókban engedi megadni a "rendeset".
A születési adatoknál nem az van, hogy szinkronizálva van a facebook-kal és csak utóbbiban lehet(ne) módosítani?
(Amúgy az is megoldható, hogy átköltözöl a "rossz" fiókba: a jó fiókból át lehet másolni a listákat (a kedvenceket is). Ha sok listád van, akkor persze macerás, de néhány listával fél óra alatt megvan.)
-
őstag
Most olvasom, hogy van aki egyetlen év alatt 432 ezer percnyi zenét hallgatott. Én a huszadát is alig...
Az idei összefoglalóm a tavalyinál is érdektelenebbre sikerült: gyakorlatilag semmit nem hallgattam kétszer, így a top listám kevés kivétellel olyan számokból áll, amire nem is emlékszem. Szóval az egyetlen releváns információ az volt, hogy volt olyan track, amit állítólag egyedül én hallgattam meg az elmúlt évben.
-
őstag
Magyart? Létezett ajándékkártya, de nálunk néhány éve kivezették. (Németet (12 hónapos) vagy britet (3 hónaposokat) lehet pl. venni az amazon.de-n vagy az amazon.co.uk-n. Viszont ezek Magyarországon elvileg nem beválthatók (amellett, hogy drágábbak is, mint egy magyar előfizetés.)) Az ajándékkártyánál elég (volt) a megajándékozott email címét tudni, és vásárláskor meg lehet(ett) adni, hogy milyen dátumon kézbesítsék a kódot. (De fizetheted más helyett a rendes előfizetést, ha ez is opció - én is ezt csinálom, mióta nincs ajándékkártya.)
-
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem megengedett a családi csomaggal kapcsolatos hirdetés, "rokonok" keresése!
Szintén tilosak a zeneletöltéssel kapcsolatos kérdések is! Ezek automatikusan törlésre fognak kerülni!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest