Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
arabus
addikt
válasz
Mr. Elliot #115 üzenetére
Ez mindenkinek a saját preferenciája.
Én meg sosem vennék rendes erősitőt ami csak két csatornás,sem Audio Technika cuccot és semmilyen MC tűt sem.
De biztos vannak még igy sokan.
Lehet hogy egyesek röhögnek a DJ-ken azok meg egyeseken.
Nem vagyunk egyformák.
Engem a Hifi majmoktól például a hideg ráz mert mindent is tudnak...
Az AT pedig hallgathatatlan,számomra éppen selejt. -
Ear001
addikt
A Reloop bokorban sincs az AT 120-hoz képest, ha a hangot nézzük. A Reloop olcsón nyártott DJ-ni még éppen elég erős lemezjátszó, az AT 120-ban pedig van némi erőfeszítés arra, hogy jól szóljon. A nagyon nagy dinamikát meg hagyjuk, pláne Ortofon DJ hangszedőkkel. Milyen jelzőt használnál akkor egy rendes MC hangszedőre, ami jól van illesztve? Hogy olyan nincs is?
-
arabus
addikt
válasz
Norby-007 #109 üzenetére
Nincs mit,remélem valamit azért tudtam segiteni.
Bár annyit hozzáfüznék csak úgy...
Én egy közel 5 milliós gyüjteményhez simán hozzátennék egy 2024-es kiadású nagyon jó minőségű lemezjátszót.Első blikkre nem olcsó 400e ,de azért ez a technika már finoman kezeli a lemezt is,mindenképp jobban kiméli. -
arabus
addikt
válasz
Norby-007 #105 üzenetére
Sajnos ez már nem az a cucc amiben nagy választék lenne.
A technics az egy nagyon friss fejlesztés amiben nagyon sok alkatrész friss design,egy a legjobb minőséget kináló gyártók közül-itt az az ár amit küldtem több mint kedvezményes,ha nem szánsz rá annyit megértem.
A Reelop az biztos hogy jó minőség még a hozzá adott Ortofon OM hangszedővel is,és persze itt akármire is cserélhetsz igény szerint.
Nem tudom az AT-t minősiteni,sem viszonyitani sem mert még nem halottam.
Amit tudok az annyi hogy én a Reloop-ot nem bántam meg,máskor is megvenném.
Igaz több hangszedőm is van hozzá Ortofonok közül de nagyon nagy dinamikát nyújt,sokszor az interneten fellelhető bármelyik forrást megszégyenitve.
Ja igen,szóval valamikor meghalgattam az AT tűt az halgathatatlan!
Én most Az ilyen Ortofon Q Bert-el használom de lehet hogy kombinálva van egy másik mágnessel,sajnos elfelejtettem már de biztos hogy egy nagyobb érzékenységű mágnest tettem hozzá.
-
Norby-007
tag
válasz
wrathchild #92 üzenetére
Szia,
Ha még aktuális, megosztok itt egy kis szösszenetet ami számomra is érdekes csak olyan kevés ember van akivel erről egyáltalán kis hazánban lehet érdemben értekezni, hogy én már feladtam, hogy választ kapjak a kérdéseimre.
Én korábban sok-sok évvel ezelőtt hallgattam vinyleket, de aztán ez megszűnt. Most 2021-ben kezdtem újra, mivel már a régi lemezjátszóm nem volt meg gyorsan vettem egy Denon DP-29f pörgettyűt használtan potom pénzért, de soha nem volt használva. Azóta vásároltam 410 lemezt, a gyűjtemény értéke közel 4.5 millió Ft és még mindig ezt a lejátszót használom.
Vettem közben egy Audio Techinka LP120x-et, de visszavittem, mert gyengébben szólt sokkal sajnos mint a Denon (ez azért volt meglepő, mert mindenhol ezt tolják az meber arcába 150 ezer alatt, de még küldöldi tesztek, ajánlókban is ezt nyomják az alsó kategórában). Ezt követően próbáltam ki használt, de jó karban lévő Denon DP-300f és majd Denon DP-400 lemezjátszókat, mindkettő gyengébben szólt sajnos mint a DP-29f-em. Vettem csere hangszedőként a nemrég megjelent elliptikus ATN3600LE cuccot, de sajnos nem került fel a masinára véglegesen, mert az eredeti kúpos tű amivel szerelve van sokkal jobb (mondjuk utána olvastam Amazonon is, hogy szidják páran az LE-t, hogy szar lett). Előtte egyébként vettem egy csere ATN3600L-t is ami Audio Techinka (elve az lehet az eredeti Denondban is, de nincs rajta a logó) azzal is gyengébben szólnak a lemezek.
Most ott vagyok, hogy igencsak szeretnék egy kategóriával már feljebb lépni, mert a DP-29f-ben még karemelő sincs és a lemezonyomást sem lehet állítani, mégis kenterbe veri a fent leírt masinákat, tehát a döntés igen nehéz.
Én nem tudom miért lehet az, hogy ezek az dárgább gépek miért gyengébbek az én pörgetőmnél.
Tehát ha van aki ezt elolvasta annak köszönöm és lenne estelg valami tanácsa, hogy mi lehet ami biztosan jobb ennél a cuccnál ossza meg, a legjobb az ha valakinek van is vele tapasztalata.
Köszönöm. -
fcc
aktív tag
Helló!
Félautomata, DD lemezjátszót nem gyártanak? Itthoni lemezhallgatásra, nem a legalja, de nem is csilliárdokba kerülő. -
Ear001
addikt
válasz
wrathchild #94 üzenetére
Egy jobb hangszedő, mondjuk Nagaoka.
-
wrathchild
tag
Köszönöm a válaszokat, megfogadom
Akkor így, hogy spóroltál nekem egy phono box-ot
, kíváncsi vagyok:
mondjuk azon maradék pénz egy részét ráfordítva, pl. +50-60ezer, mi lehetne a következő lépcső egy original AT120-hoz képest?
Egy Nagaoka, esetleg az AT140, vagy melyik egy következő érdemi lépcsős lemezjátszó ehhez a rendszerhez? Köszönöm! -
Ear001
addikt
válasz
wrathchild #92 üzenetére
1. A felfüggesztés nem szereti, de sokféle eszköz van, ami nem automata lemezjátszón felemeli a hangkart a lemez végén.
2. A Denon phono nem rossz, szerintem a Wiim is tud annyit, mint a szemérmetlenül túlárazott Project.
3. Felejtsd el az automatát. Meg azt a Denont is. A legeslegalja, amit szabad megvenni lemezjátszóból, az az AT120, ha kicsit is rendszeresebb lemezhallgatás a cél. Igazából az is egy kínai tömeglemezjátszó egyedire gyártatva, de okosan van kitalálva.
4. Az AT 95 olcsó lemezjátszóban eléggé magasba tud húzni, de kezdetnek nem rossz. Feljebblépésnek ott vannak a Nagaokák. Az Ortofon Red-et nagyon felejtsd el, az egy hibás konstrukció, nem lehet úgy beállítani, hogy ne torzítson.
-
wrathchild
tag
Üdv! Lemezjátszót szeretnék venni, de nem tudom, mik az értelmes határok a választásban.
Ami biztos: hard rock, heavy metal, néha igényesebb rock (Pink Floyd, Dire Straits)
Denon PMA-1510ae erősítő (később talán Marantz PM8006),
Quadral Ascent 80LE álló hangfalak.
A lemezjátszót szeretném, ha állítható lábú és félautomata lenne.
Kérdés 1: ha manuális lemezjátszó esetén elszundítok, kárt szenved akár a tű, akár a lemez, ha pl. 3 óra múlva kapcsolom ki?
Felteszem igen, ezért tervezek félautomatát.
Kérdés 2: ebben a rendszerben, ilyen zenékhez érezhető plusz egy előerősítő (új áron max 100.000, pl. Pro-ject phonobox 2 ultra), vagy a Denon phono elég? + teljes sötét folt:
Wiim Ultra-m is rendelkezik phono bemenettel, azt hova lehet helyezni az említett 2 lehetőséghez hasonlítva?
Kérdés 3: mindezeket igyelembe véve tudtok esetleg ajánlani lemezjátszót
150.000-170.000 körül? (Denon 400-ast nézegettem... volna, de a porvédője olyan modern, amit a cica nagyon díjazná és biztosan "bekóstolná")
Kérdés 4: a fentiekhez milyen max. (ár)kategoriájú hangszedő ajánlott?
AT-VM95EN a terv (v. Ortofon 2M RED)
Köszönöm előre a segítséget! Üdv.
(Szekeres Istvánt sokan ajánlották, de úgy láttam, Audio Technica lemezjátszó mind manuális.) -
gvereb1
csendes tag
ez azért mókás, mert rengeteg marketing anyagban a lemezjátszó mellett van a hangszóró
-
gvereb1
csendes tag
sziasztok,
AT-lp60x-hez milyen bookshelf hangszórópárt ajánlanátok max 30e Ft-ig? (akár 1 rca bemenet elég, nincs szükség bt-re és optical in, stb-re, használt is lehet, ha van valami jó hardveraprón)
ár-értékben erre gondoltam: Edifier R1000T4-B 2.0 Aktív hangfal [link] -
Ear001
addikt
válasz
Mr. Elliot #84 üzenetére
Ugyan annak a kínai gyárnak az AT-re cimkézett terméke mint a kisebbek. Ennyit nem adnék érte. Ez ugyan az a "fejlesztési modell", mint a Pro-Jectnél, amivel ügyesen lehet pénzt keresni igazi innováció nélkül.
Ugye a 120 azért jó, mert már nem teszi tönkre a lemezt, és mindenféle rendszerbe be lehet dugni, és tökéletesen kiváltja a régről maradt hifitornyok tetején kimúlt lemezjátszókat. Ehhez képest a nagyobb modellekben nem látom a pluszt. -
Mr. Elliot
senior tag
Az AT-LP8X-ről van véleményed? Tesztet még nem igen találtam róla. Régen majdnem megvettem én is egy 120x-et de aztán addig olvastam róla, amíg elment a kedvem a 140 irányába.
Végül azóta sem lett másik lejátszóm de folyamatosan keresem a megfelelőt. Idáig a Technics 1500C a kiszemelt de annál feljebb nem mennék.
-
Ear001
addikt
Azért kérdeztem, mi a gondod. Az AT 95 vékony, hideg hangú, magasba húzó hangszedő a legtöbb olcsó lemezjátszóban. Hogy ne ilyen legyen, kell egy kar, ami annyiba kerül mint a lemezjátszód és az erősítőd ára együtt. Ez nem a lemezjátszód leszólása, csak jó rögtön az elején tisztázni, mik a lehetőségek és a határok.
De ahogy írtad, neked a tonalitással, dinamikával nincs gondod, több részletet szeretnél. Erre mondtam, hogy akkor próbálj ki egy webshopba könnyen visszaküldhető phonót, az lehet, hogy megoldást hozna. Ha igen, akkor szuper.Azért is jobb ez első lépésnek, mert a hangszedő csere macerásabb. Ki és beszerelés után azt még be kell állítani, ami nem lehetetlen feladat, de kezdőnek ijesztő lehet és kell hozzá pár eszköz, úgymint tűmérleg, ami azért nincs minden háztatásban. Ráadásul egy jobb hangszedő, akár egy polccal feljebb lévő AT simábban, nyugodtabban szól, nagyobb sávszéllel, de ezt a többletet sokan kevesebb részletnek élik meg, azért mert nincs annyira előtérbe tolva, mint amit az AT 95 teszi. Egy jobb lemezjátszónál és phonónál ez egy pillanatig sem kétséges, de az AT 120 még nem ez a kategória.
-
smiti
veterán
Lehet fa lábam van és bot fülem, de messze nem hallom vékonynak és idegesítőnek... Nekem teljesen megfelel a dinamikája és mélysége amit produkál ez a rendszer a körülményekhez képest. Nem ideális az elhelyezés, maga a ház felépítése ( Könnyűszerkezet gipszkarton belső burkolattal és még lehetne a negatívumokat sorolni, ) Gondoltam hogy nagyon megosztóak a vélemények, de hogy ennyire?
A nagy többség azt szajkózza, hogy már a legalapabb phono előerősítő is sokkal jobb eredményt ad, mint a lejátszó beépítettje. Mert annál minden csak jobb lehet.
Amiben várnék előrelépést az a részletek. A dinamika nekem jó, mélyben sem gondolnék többre, van SUB is a rendszerben, nem dübörög vagy kopog, csak érzem hogy van.
Így tényleg nehéz lesz előrébb jutni... Ne felejtsük el azt sem, hogy nagyon nem egyformák az igények sem. Van aki audiophile élményekre vágyik, én viszont az a kategória vagyok aki a gyerekeinek akar szinte mindent megadni, de néha magára is gondolna egy kicsit....
Nagy csodát nem várok ettől az egésztől, de a nagyjarészt ~ 40 éves lemezeimet szeretném viszonylag normális minőségben " élvezni"
-
Ear001
addikt
Mit szeretnél? Az AT95 alap lemezjátszókban nagyon vékonyan és idegesítően tud szólni Amit írtál phonók mind egykutya, gyakorlatilag egy IC-s kapcsolások, árnyalatokkal jobb, mint a beépített. Aztán a Denon sem ideális sztereóra. Szóval miben szeretnél változtatni? Több mély? Több részlet? Nagyobb dinamika?
-
Ear001
addikt
válasz
Mr. Elliot #76 üzenetére
Hát, mint az Audio Technikánál dolgozó ember, azért óvatosan. Sok olyan is van az ájánlatok között, ami kidobott pénz.
-
smiti
veterán
válasz
Mr. Elliot #76 üzenetére
Köszönöm, ezt elmentem!
-
Mr. Elliot
senior tag
Szekeres Istvánt ajánlom hangszedő ügyben de phonoban is tud segíteni és mindent szájbarágósan elmagyaráz kezdőknek is, nem mellesleg kedvező árak vannak nála.
Ez a blog az övé -
smiti
veterán
Sziasztok!
De jó hogy ide találtam, hátha jobban boldogulok itt, mint egynémely Facse csoportban.
Nemrégiben vettem egy Audio-Technica AT-LP120XUSB pörgetőt.
Jelenleg a gyári hangszedővel használom ( AT-HS6 univerzális, ½”-os hangszedőfej és AT-VM95E )
Ezzel kapcsolatban kérnék tanácsokat, segítséget.A jelenlegi rendszer amin hallgatom:
Denon AVR-X2600H , Klipsch R-51M néha bekötöm az Infinity SM-85-t.
Gondolkodom a fejlesztésen, amire inkább én gondolok az a Phono előerősítő lenne.
Vincent Audio PHO-200 , NAD PP 2e ,Cambridge Audio Alva , ifi Zen Phono 3
Ebben a kommersz belépő szinten van értelme egyáltalán? Esetleg elegendő lenne valami nagyon alap is: Pro-Ject Phono Box ?
A másik irány ugye a hangszedő cseréje lehetne? Hol tudok utána olvasni, hogy mire lehet egyáltalán vagy mire érdemes?
Nézzétek el az amatőr kérdéseimet kérlek, tényleg csak most próbálkozok az ismereteimet bővíteni a témában.
-
Ear001
addikt
A hangkar melyik rajta? Ha RB250,akkor a földelés megoldása ritka ügyetlen bennük, ha mókoltak a kábelezésével simán lehet, hogy szakadt is.
Az is lehet, hogy a phonót és erősítőt kell összeföldelni.
Viszont ha csak a bal hangszóró olyan hangos, akkor annak a földpontja is lehet a bűnös. Meg kell nézni, hogy a hangszedőre jól van-e feldugva a csatlakozó, RCA rendesen a helyén van, nem szakadt-e valamelyik drót azon a csatornán.
Amúgy a Rega extra érzékeny mindenféle külső zavarra. -
rappit4
őstag
Sziasztok! Vettem egy Rega Planar 2 lemezjátszót, az eladónál tökéletesen működött. Itthon egy Denon 1911es erositore van rákötve egy Cambridge MM phonon keresztül. A régi NAD lemezjátszón van test kivezetés ami be is van kötve a cambridge phonon és ezzel nincs semmi zaj, viszont a Planar 2-n nincs test kivezetés és ezzel iszonyat hangos búgás jelentkezik a bal hangszórón. Próbáltam a hálózati elosztóba bekötni a földelésbe a phono előfok földelését de nem javított. Mi lehet a baj?
-
whereisbence
friss újonc
válasz
Mr. Elliot #71 üzenetére
Legfőképp hip-hop lemezeket(Logic, J. Cole, NF, Kendrick Lamar, stb..) hallgatnék vele. Jelenleg csupán a második lemezem van beszerzés alatt, viszont ezt a számot igencsak növelni tervezem a későbbiekben. Köszi, erre az Edifierre ránézek, más forrásból is kaptam már ezt ajánlásként, szóval szuper
-
Mr. Elliot
senior tag
válasz
whereisbence #70 üzenetére
Megkérdezhetem. hogy mit fogsz hallgatni vele? Milyen lemezt? Mennyi lemezed van jelenleg?
Az 50-60K jobb esetben 5-6 lemez ára. Ha komolyan gondolod a lemezgyűjtést és hallgatást akkor ezt hamar tovább kell majd adnod, mert ezen a minőségen kb. egyforma a Spotify+blutetooth hangszóró párossal viszont a mai lemez árak mellett akkor a spoti olcsóbb ugye.
Ez esetben nem is ajánlok erősítőt plusz hangfalat, hanem inkább egy Edifier R1700BT 2.0 Aktív hangfalat és azzal telefonról, pc-ről is bármi hallgatható és a lejátszóhoz is passzol, ár-értékben jó hangja van. -
whereisbence
friss újonc
válasz
Mr. Elliot #69 üzenetére
jó lenne az egészet megúszni maximum 50-60k körül, akár passzív, akár aktív
-
Mr. Elliot
senior tag
válasz
whereisbence #68 üzenetére
Mennyi a rászánt összeg?
-
whereisbence
friss újonc
valóban nem tettem hozzá, arra is szükségem van még szintén
-
Ear001
addikt
válasz
whereisbence #66 üzenetére
És milyen erősítőd van hozzá?
-
whereisbence
friss újonc
sziasztok, hátha ránéz valaki
az imént szereztem meg az első lemezjátszóm, ami egy AT-LP60XBT lett végül, amit a BT miatt tudok egyelőre hallgatni kevésbé minőségiként, viszont szeretnék hozzá hangszórót/hangszórókat venni, ebben kérnék viszonylag belépő szintű ajánlásokat amivel azért már lehet fokozni az élményt -
h1mpi
félisten
válasz
tomriddle74 #63 üzenetére
Persze meglátjuk, hogy mi lesz, egyelőre azért a BT mellett döntöttem, mert volt otthon egy JBL Charge 3 hangfal, de ha nem lesz jó, akkor majd kap még valami jobb minőségű aktív hangfalat is.
-
h1mpi
félisten
válasz
tomriddle74 #60 üzenetére
Oké köszönöm, mivel nem SOS kivárok valami black fridayt
-
h1mpi
félisten
Sziasztok! A fiam elkezdi gyűjteni a bakelit lemezeket. Nem tudom honnan jött neki ez 13 évesen, de ez más téma.
150.000 Ft-ig gondoltam neki karácsonyra majd egy kejátszót. Ahol az van írva, hogy bluetooth, ott arra gondolnak, hogy tudok hozzá csatlakoztatni pl. egy JBL bluetooth hangszórót? Amúgy én is az Audiotechnika-kat nézegettem. -
Ear001
addikt
válasz
TriggerPsta #56 üzenetére
Audio Technika AT-LP 120, ez a legalja amit érdemes venni, ez alatt inkább csak lemezgyilkoló gépek vannak. Ez kábé hozza az Akaid színvonalát, nagyjából 130 000 forint most kifutó akcióban.
-
TriggerPsta
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, kezd meghalni a régi Akai AP-Q310c lemezjátszóm, nem biztos hogy szeretném javítani (ha egyáltalán lehet).
Szerintetek milyen gyártótól lenne érdemes venni egy újat? Egyszerű otthoni használatról van szó.
Köszönöm ha segítetek.
-
rajzol01
tag
Sziasztok megint. Ez a 2 készülék eladó a környéken, ártól függetlenül van valamelyikben fantázia szerintetek?
köszönettel -
Ear001
addikt
Nem az RCA kimenettől függ, mert arra kivezethetik csak a hangszedő jelét, meg ahogy az olcsó divatcuccoknál szokták, a beépített phono fokozat jelét is, amit már rá tudsz kötni egy erősítő bármelyik nagyszintű vonal bemenetére. Ez ki szokott derülni a műszaki leírásokból, de akár a feliratokból is.
-
rajzol01
tag
válasz
Mr. Elliot #50 üzenetére
köszi. hát igen inkább hobbi és érdekességnek szánom, nem kell h tökéletes legyen de az sem cél hogy tökszarul szóljon ha már kiadok pénzt.
egy lemezjátszót aminek van rca kimenete ráköthetek házimozi erősítőre ? másom nincs
köszönettel -
Mr. Elliot
senior tag
Újonnan mininum kétszázezret szánnék rá. ~ 40 ezerért csak használtan vennék és akkor ahhoz még legalább ismét 40 egy tű.
Szerintem a Dual DT 210 usb arra jó, hogy a lomis lemezt "poénból" felteszed. Hozzá teszem, hogy mindez az én személyes véleményem. Röviden: szerintem nem jó vétel. -
rajzol01
tag
Sziasztok,
Dual DT 210 usb -t lehet kapni a M.llerben 37.990 forintért. Szerintetek ez jó vétel?
köszönettel -
edima10
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy jó, hozzáértő szakit pesten?
Egy Sansui SR-525-ös gépem van és meghibásodott.
Bekapcsolom, pörög a tányér és pár perc után leáll, de a lámpa világít rajta tovább. Kikapcs, bekapcs, a lámpa világít de nem forog a tányér. Ha órákkal később bekapcsolom, ismét forog a tányér vagy 1 percig majd megint leáll. És ennyit tud. Nem tudom mi lehet a baja.Videó is van róla, ha nem tudtam érthetően leírni.
Köszi
-
szente
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy sikerült igaz látatlanban, de kb lengyel piaci áron szert tennem egy Yamaha TT-500-as lemezjátszóra.
Hosszú idő után az első lejátszóm lenne. Ha megérkezik, akkor mire érdemes figyelnem? Gondolom, hogy nem kotyog a tányér, rendesen jár a kar, nem szól torzan, ezek alap dolgok. Más egyéb? Esetleg dobjam rá a forgó tányérra a telóm, rajta egy specifikus appal, hogy mennyire tartja stabilan a fordulatot?
Pl honnan tudom, hogy a benne lévő tű nem lesz lemez gyalu? A gazda elmondása szerint 4 éve vette a tűt és heti max 1-2 órát ment...
Egyébként jól gondolom, hogy ez azért már elég jó belépő lejátszó? A neten olyan hű de sok mindent nem találok róla. -
stellaz
veterán
válasz
tomriddle74 #43 üzenetére
Köszi, akkor majd meglátjuk.
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Nem nagyon pörög ez a topic, de azért felteszem a kérdést:
Van egy Technics SL-20 lemezjátszóm, kb 20 órát használt Shure fejjel, az ékszíjat cseréltettem úgy 15 éve rajta, 20 óránál szerintem nem ment több bele (együtt lett cserélve a fejjel), de mostanra elkezdte húzni a hangot, gondolom elöregedett. A kábel egyik fele kontaktos, néha szól rendesen, de néha nem, mozgatni kell. Van egy jópár darabos bakelit csomagom is, többsége nem nagy szám, de van pár újonnan vett lemezem is.
A kérdésem, hogy mennyit érhet ez így? Illetve eladás előtt esetleg érdemes lenne-e ékszíjjat és kábelt cseréltetnem? Nagyon kedvelem, de nem igazán hallgatok már zenét hangfalon, évek óta nem volt bekapcsolva sem.
-
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a témában.
Szeretnék venni egy alap készüléket. Nekem van egy Xiaomi 33" Soundbarom, ez lenne a hangszóró.Amit nagyon sokan ajánlanak es sok youtube videó is van rola és 130 euró körül van az a DENON 29F
ezen csak 2rca kimenet van. Na mármost ha ezt összekötom a soundbarral, akkor szólni fog? Vagy kell hozzá erősítő is?
Köszi a segítséget -
tomriddle74
tag
Sziasztok!
100 évben egyszer én is be nézek ide, de már nagyon ritkán. -
tomriddle74
tag
Sziasztok!
100 évben egyszer én is be nézek, de már nagyon ritkán. -
Mr. Elliot
senior tag
Én itt vagyok.
Lemezjátszót szeretnék vásárolni ezért is érdekelne minden.
-
TESCO-Zsömle
titán
Hola!
Van még itt valaki?
-
válasz
Jasonpapa #28 üzenetére
80-as évek végi, 90-es évek eleji tipikus piacos cucc. Futottak ezek mindenféle néven (International, Power, Audition, stb..), és mindenféle design-al, de sajnos a kínai ipari hulladéktermelésének első fecskéi voltak ezek, rémesen rossz minőségben. Sok háztartásban megtalálhatóak voltak, mert bagóért adták őket. Gyerekként sajnos nekem is volt benne részem, mert a szüleimet elvarázsolta, hogy ebben minden van, sok rajta a led, és olcsó. Pedig mennyivel jobb lett volna egy Videoton...
A rendszerváltás után felüdülés volt sokaknak, hogy értelmezhető összegért lehetett egy ilyet vásárolni, mert előtte 1 évnyi átlagfizuból jött ki egy normális erősítő talán, vagy az se...
A funkciójukat amúgy ideig-óráig ellátták, de aztán gyorsan kezdődtek velük a kontakthibák (kapcsolóknál, potmétereknél) és a mindenféle mechanikai hibák. És persze amikor újak voltak, és még jól működtek, akkor is rettenetesen szóltak.Szóval bocs, de szerintem dobd ki nyugodtan, persze hozzá kapcsolódó emlékek miatt meg lehet tartani, de ezen felül nincs értéke.
-
STC Speed
őstag
válasz
tomriddle74 #32 üzenetére
-
STC Speed
őstag
válasz
tomriddle74 #30 üzenetére
Köszi a választ, tényleg csak évente szerintem 2-3x kapcsolnám be. NZC 431 is jó lehet? Direkt valami gyűjtői állapotút vennék a feeling miatt
-
tomriddle74
tag
-
STC Speed
őstag
Sziasztok,
Teljesen kezdőként kérdem, hogy évente pár lemezt meghallgatnék, viszont nem szeretnék venni erősítőt, hangfalakat, lenne két út, élhető lehet valamelyik szerintetek?
-lemezjátszó bluetoothos és hangprojektorral,ami már megvan nekem (itt a bluetooth nem veszi el az analóg élményt??)
-régebb fajta Tesla játszó, új hangszedővel (itt legalább van beépített erősítő+ hangfal+ nagyon tetszik a retro élmény) -
Jasonpapa
csendes tag
Olyan kérdésem lenne, hogy a képen látható példányt, esetleg be tudná lőni valaki, hogy mi is lehet pontosan? Illetve, amennyiben valaki ért hozzá annyira, akkor egy árra is kíváncsi lennék. Elvileg ez egy ~40 éves darab, bakelit lejátszója szinte használatlan, 2 kazetta hely, 1 CD lejátszó hely, távirányítóval is működik és meg is van hozzá, illetve 2db hangfal (a másik még a kocsiban maradt, mikor készült a kép). Párom nagymamájánál találtam.
-
Sanyi.mTs
addikt
Ha csak ismerkednék a bakelit világával, akkor van ajánlott hordozható lejátszó beépített hangszórókkal olyan 25-30-35k körül?
Amilyen márkákat a net feldobott a keresésre: roadstar, GPO, denver, numark, muse, akai, crosley, stb.
-
lockdown90
senior tag
Sziasztok!
Audio-Technica LP60X lehet cartridge-et cserelni?
-
seredy
tag
sziasztok! nem tudom, nézi-e még valaki, de ha épp úgy alakul, egy kis segítséget kérnék! Karácsony körül szeretnék venni egy lejátszót, de mivel abszolút nem értek a dologhoz, szükségem volna egy-két tippre. Olvasom sokfelé, hogy drága hobbi ez, és egy normális lejátszó ára elég borsos, viszont nekem 50 ezer körül lenne rá pénzem. Ennyiért esetleg tudna valaki ajánlani egy belépő szintű lejátszót? Nagyon köszönöm, ha válaszol valaki.
-
Lolis4TheWin
újonc
Hali!
Nem tudom mennyire él még a fórum, de azért felteszem a kérdésem, hátha. Semmit sem tudok erről a témáról, elnézést a hülye kérdésekért.Nemrég örököltem egy bakelit/kazetta/rádió lejátszót. Audio Sonic cucc (sehol sem találtam még hozzá hasonlót sem.)
Olyan problámát tapasztalok, hogy mikor hozzáérek valamelyik gomboz "kattog". Pl mikor doboz hang van akkor addig játszom ezzel a recsegéssel míg nem lesz hallgatható az eredmény. (A 230V-os dugó nem földelt, nem találtam földelésre szánt csatlakozót rajta.
Ezen felül úgy érzem, hogy nem oly jó a hang. Botfülem van, de ezt még én is hallom valamennyire. Talán a "grapic equalizerrel" kellene valamit játszanom, vagy netán a hardver vagy a lemez tehet róla?Valakinek valami tippje, hogy mi lehet a probléma megoldása, vagy egyátalán hova máshova mehetnék ezzel a problémával (Győrben).
Köszönöm a végigolvasást, további szép napot!
-
Vanos
aktív tag
Sziasztok!
9 éves fiam kapott egy halom lemezt, amiket nagyon szeret hallgatni. A lemezekhez 30-50 éves lemezjátszókat kapott, amikkel csak kínlódok. Meguntam.
Vennék neki egy lemezjátszót. Úgy gondoltam olyat vennék, ami már nem egy alap darab. Lemezeket nem teszi tönkre, jól szól stb.
Amit kinéztem: Audio-Technica LP120X
Ebben az árkategóriában jó választás? Ha egy picivel drágábban már lényegesen jobbat is kapni, az is érdekelne.
(Bár csak 9 éves, nagyon vigyáz a dolgaira. Attól nem félek, hogy tönkreteszi).
Köszönöm! -
goku888
tag
Sziasztok
tegnapi meg vettem első bakelit lemezem és szeretnék hozzá venni lejátszót a gondom csak annyi lenne hogy mivel én első sorban gyűjteni szeretném a lemezeket vagy maximum egyszer kétszer lejátszani az adott lemezt ez miatt keresnék első sorban 40-50 ezer árkategóriába lejátszót
Nem tudom számít hogy az számít hogy miket de gyűjtők de filmzenéket
Előre is köszönöm a segítséget -
arabus
addikt
ez is jó de szijmeghajtás viszont jó kiegészitő és ortofon OM pick up: [link]
ez már quartz direct drive viszont kompromisszum tető nincs hozzá
de OM ortofon szintén: [link] ezekhez már nagyon ajánlok egy ilyen tút: [link]
én személyes váleményem a második a sony erősitővel már igen jó minőségú
hangot kinál. -
arabus
addikt
-
boost
addikt
de újnak jobban örülnék
-
boost
addikt
nekem abban adhatnátok tanácsot, hogy ha nincs milyen lejátszót vegyek? (+ erősítő, hangszórók) nem túl nagy szobába. határ kb 150k.
-
paramed75
csendes tag
Üdv. Szeretném megkérdezni, hogy Pioneer PL-770 lemezjátszón, lehetséges-e hangszedő rendszert változtatni? Még az eredeti van rajta. Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 7900 XTX 24GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest