Hirdetés
- EAFC 25
- Nintendo Switch 2
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- League of Legends
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Nintendo Switch
-
GAMEPOD
SAMSUNG WAVE SZAKMAI TOPIK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
válasz
David3 #18199 üzenetére
Ilyenkor a telepítőcsomag is felkerül a telóra.. kiesnél is ugyanúgy felteszi, vagy azzal csak a kibontott fájlok települnek fel a készülékre ?
A droidot hogyan tudom elindítani?
Te láttad valahol a turko fentebb említett 10-es verzióját, vagy az fake, vagy a wave I -hez nem való
-
David3
őstag
válasz
MrCsiT #18189 üzenetére
Szívesen mindent.
Az alkalmazástelepítésre alternatíva: csatlakozol WiFi-re (mivel így gyorsabb), majd megnyitod a Samsung Apps-t a menüben, és telepítgeted a korábban letöltött alkalmazásokat a saját oldaladon megtalálható letöltésekből.
A Kies-t meg jobb, ha távolról kerülöd.
-
Ez a kies ez magától keletkezett vajon? Vagy valaki véletlenül írta?
Vagy csak a Samsungnak nem futja tesztelőkre? Az nem létezik, hogy egyetlen saját telefonját se támogatja rendesen. Kezve a spicával, amit fel sem ismert, pedig elvileg támogatnia kellett volna. A wave-et ugye ismerjük. Most az s3 minit rádugom, és vagy kell neki húsz perc, hogy feldolgozza a megrázkódtatást, vagy csak keresi és nem találja. Most az s4 miniről olvasom ugyanezt, egy óra alatt se sikerül kapcsolódni.
-
MrCsiT
addikt
válasz
RetepNyaraB #18191 üzenetére
egyesével települnek, de a régi fw-vel tegnap a factory reset után 5-10 app is felment szép sorban, szóval kellene legyen megoldás.. igaz, azóta frissült a Kies is
-
MrCsiT
addikt
válasz
MrCsiT #18189 üzenetére
Nem lett jobb: 1 szoftver települ kies alól, aztán , hogy egy másik appot is feltegyek, előtte az usb-ről le kell vegyem a telefont, egyébként hibára fut a telepítő vagy mondhatni megfagy a Kies, vár valamire.. csak tudnám, hogy mire ..
Memkártyán ha telepítve voltak az appok, és az van most is benne, nincs valami discover program a recoverre ? Hát ééérded ? "discover a recoverre " ?!
-
MrCsiT
addikt
dede, fentebb mondták talán - de lehet, hogy visszaolvastam, most épp nem tudom
, hogy a telepítőmappát rá kell húzni a loaderre, és akkor helyreteszi .. így is tettem.
Ismételten köszönöm David3 fórumtársnak a segítséget, illetve, a többieknek ezt a tudásbázist, amiből mazsolázhattam
hanem.
Fent van a Turko CFW 6.1, egyelőre nem látok okot, amiért törölném- az 1.2 után olyan, mintha egy új telefonom lenne, figyelembe véve a szolgáltatások lehetőségeit, a böngészőt..
Ami érdekes, hogy a Kies úgy működik, hogy 1 app install , teló usb-ről le/fel, majd 1 app install ..stb.
Lehet, hogy tényleg újra kell indítsam a gépem , hátha attól elmúlik ez a hibám.. hogy 1-1 install után megfagy a Kies, vagy csak hibára fut a telepítés.. kipróbálom.
-
válasz
MrCsiT #18178 üzenetére
Ha 1.2-ről váltasz 2.0-ra, ne lepődj meg, ha a boot fájlok után újra indul a telefon, visszaáll download módba, de a gép nem látja. A két fw közben lehet, hogy drivert kell telepíteni, és talán még a gépet is újra kell miatta indítani. Ha bármi baj van, megszakad vagy leáll hibával, a telefont semmiképp ne kapcsold ki, usb kihúz-visszadug, gép újraindítás megoldja, különben téglásítás lehet.
Ja, a fájlok behúzásához nem mondta senki, hogy a boot fájlokat úgy kell behúzni, hogy a "BOOT" nevű mappát vonszolod, a többinél viszont a fájlokat kell vonszolni, jó, mi? -
leslieke
Jómunkásember
válasz
RetepNyaraB #18185 üzenetére
Ahogy David is mondja, volt már erről szó, még a régi, első topikban: [link]
Ezek alapján kínai összeszerelésű Wave-d van.
-
David3
őstag
válasz
RetepNyaraB #18185 üzenetére
Érdekes... nekem 2010 szeptember (T-Mobile-os), de szerencsére eddig nincs vele gondom, azóta is mindennapos használatban van.
-
David3
őstag
válasz
RetepNyaraB #18183 üzenetére
Az a lényeg. : )
Bár lehet, hogy pont kifogtál valami gyenge szériás Wave-et, erről volt korábban szó (made by Samsung néven szerintem itt a fórumban is találsz rá utaló nyomokat még).
-
David3
őstag
válasz
RetepNyaraB #18180 üzenetére
Érdekes ez a GMail-es dolog... bár néha tényleg képes - a szoftvertől független módon - behalni az egész...
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
RetepNyaraB #18180 üzenetére
és ket hete meg nem kellett ujratelepiteni rajta a gmailt
Ezt még a gyári fw is tudja, sőt tovább is.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
MrCsiT #18178 üzenetére
bocsesz David (meg a rohadt Chrome
megelözött)
Ha a loader elindult eddig is, akkor barmelyik firm felmegy vele. Turkobol van mar sokkal ujabb, asszem 10-esnel tart (es azon nincs rajta fos, müködeskeptelen droid sem); keress ra!
ui.: nejem telojan van ez a legfrisebb török es ket hete meg nem kellett ujratelepiteni rajta a gmailt
-
David3
őstag
válasz
MrCsiT #18178 üzenetére
Igen, van benne Android is, amit dual boot-tal tudsz indítani, de a GSM hálózat nem működik benne, tehát a hívás és az sms nem megy az Android részével (bada alatt természetesen minden működőképes). Törölni majd utólag kell az Android-ot, a következő módon: egyszerűen a telefon memóriájából törlöd az Android fájlokat.
Az 5.67-eset és az 5.65-öset használhatod, bár előbbi használata ajánlottabb.
-
MrCsiT
addikt
válasz
David3 #18176 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő választ.
Ez az XXLC1-es jött le samfirmware-ről is..
Töltöm le a Turko CFW 6.1-t, meg valami android is jön vele a zip-ben, még nem jöttem rá, hogy minek.. valami 20 perc, mire lejön a .7z zip... belenézek majd.
Az 5.67-es loaderrel az is gond nélkül felmegy majd ?
-
David3
őstag
válasz
MrCsiT #18175 üzenetére
Szia!
A szoftverfrissítésről leírást itt találsz: [link]
Ugyanitt fogsz találni újabb verziós Multiloadert, az 5.60-asat már NE használd! Érdemes a v5.65-ös vagy a v5.67-es alkalmazása.
Igen, az XXLC1 jelenleg (és talán már ez is marad) a legfrissebb bada 2.0 Wave készülékekre. Érdemes lenne esetleg egy módosított szoftver felraknod, a barátibb működésért. : ) Én Wave-ekre a Turko CFW 6.1-eset ajánlom. Letöltési lehetőség: [link]
Igény szerint az Android rendszer letörölhető a bada mellől.
S8500 esetében az LSI és a Full Download-ot kell bepipálni, de ez a leírásban benne van! És csak azokat a fájlokat kell betallózni a multiloaderbe, amit az adott szoftvercsomag tartalmaz. Ez gondolom tiszta sor.
A legegyszerűbb az, ha fogd és vidd módszerrel behúzod az adott szoftver mappáját a multiloaderbe, és ő sorba fogja rakni a kívánt fájlokat. A Tune és ETC-re pedig az előbb válaszoltam: csak azt kell betallózni, amit egy adott szoftver tartalmaz.
A CSC lesz a nyelvi fájl, elvileg ez nem maradhat ki, és az SHP App sem, szóval vagy szedd le újra a teljes XXLC1-es szoftvert, vagy inkább a Turko CFW 6.1-et rakd fel (aminek XXLF1-es a szoftververziója).
Igen, lesz magyar nyelved, ha a magyar nyelvű CSC fájlt tallózód be. Turko CFW esetében ez a V3-as jelű CSC betallózásával lehetséges.
Jelenleg fw-t nem tudsz egykönnyen lementeni, régebben volt rá módszer, de azt már elfelejtettem. : )
Remélem válaszoltam mindenre. Ha van még kérdésed, bátran tedd fel.
Hajrá!
Szerk.: Szerintem a Kies Update patch-re gondoltál. Erről leírás (hogy mire jó) és letöltési lehetőség itt van: [link]
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Wave I -re szeretnék 2.0-s firmware-t tenni.
samfirmware -ről letöltöttem a szerinte legújabb magyart, ezt :S8500XXLC1_S8500OXDLC1_XEH.zip
a Kies legújabb verziója szerint, "az eszköz nem támogatja a Kies rendszerén végrehajtott szoftverfrissítést. "
Bp-i helyi boltocska árulta újkorában a készüléket, amit 1.2 -re már frissítettek, így az alábbit látom firm. infónak a kiesben :
S8500XXKF3/S8500OXDJL1(XEH)
Találtam régebbről valami kies-patchert, de az sem változtatta meg a Kies véleményét a frissítéssel kapcsolatban, sajnos.
Még nem volt szerencsém telón sw-t cserélni.Van egy Multiloader V5.60-am, és van ez a zip a sok-sok szép fájlocskával, többek között :
bootfiles mappa, és azon kívül bin, fota, ffs, rc1-2 és app fájlok, valamint egy ilyen :
CSC_S8500_Open_Europe_Common_OXD.cscA loader egy csomó féle választógombos control -t tud, de amikor "download mode"-ban rátettem a pc-re a telót, és nyomtam egy "port seach"-öt , kiválasztotta magának az "LSI6410" módot.
Nyilván full download lesz, amit csinálni kell, tehát a boot fájlok betallózása talán egyértelmű..
Az amss, rsrc1,rsrc2,Factory fs,fota triviális.
Kérdéseim, a sorokhoz tallózáskor :
Boot -hoz a bootfiles mappa melyik fájlja kell ? ( boot_loader.mbn és dbl.mbn vannak benne )
Apps -hoz tallózódik az "apps_compressed.bin" fájl, jól gondolom ?A Tune és ETC sorokhoz mit kell tallózni ?
A fájlok közül kimaradt a csc (CSC_S8500_Open_Europe_Common_OXD.csc) fájl és a ShpApp.app.
Ezekkel mi lesz ?A frissítés után, valóban lesz magyar nyelvem ? Tudom, hogy hungary-s FW-t töltöttem le, de mégis érdekel a válasz, ha ezekből az infókból kinyerhető.
+2 kérdés :
- a loaderrel le tudom valahogy menteni a jelenlegi SW verziót valahogy a telefonról, vagy hogyan tudok fw biztonsági mentést csinálni, ha - nem is tudom, mihez - kellene ? Ha nem, akkor mivel ?- valóban az a legújabb magyar fw, amit találtam samfirmware-en ?
A sok-sok kérdésre köszi a választ előre is ..
-
David3
őstag
Érdekes, hogy kicsit előbbre is tartanak, mint az Android porttal.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
ruszi_tomi #18169 üzenetére
Aha, akkor még ezzel sem érdemes próbálkozni.
-
ruszi_tomi
aktív tag
válasz
leslieke #18167 üzenetére
ÁÁÁÁ, nem!!
Elsődleges verzió,
What Works:
boot animation(need adapt 480*800)
sound
gsm
some sensor
cam
Lock Key
Home Key
Volume Key
Video(youtube…)
Compass ?
Vibrator (same wave)What Doesn’t Work:
Scale (if we scale good then browser corrupt)
Call Key
End Key
Cam Key
Rotate
Video recordSry, lusta voltam kiírni, kimásoltam, hát így állunk egyenlőre, de csak wave1-re!!
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
ruszi_tomi #18166 üzenetére
Abban már működik minden?
-
ruszi_tomi
aktív tag
Felmerte már valaki rakni a telóra a Firefox OS-t?
Én lehet neki ugrok ma.
-
bercee
tag
De olyan android nincs badás mobilra amivel működik a modem meg a 3g?
-
bercee
tag
Sziasztok
Tudna valaki nekem segiteni, hogy mikénttehetem fel az androidot s8500-as mobilomra?
Esetleg valami leirás, lépésről-lépésre jól jönne!
Köszi -
leslieke
Jómunkásember
válasz
Assimilator #18157 üzenetére
Rengeteg próbálkozás van már, itt egy link: badadroid
-
Assimilator
őstag
Létezik S8500-re működő Droid port? (modem nem érdekel)
Ha igen, tudna valaki linkelni?Előre is köszi!
-
Dhampir
félisten
válasz
ruszi_tomi #18154 üzenetére
Össze ne vesszetek azon, hogy kié az utolsó.
-
Dhampir
félisten
bokrosolajos kolléga is arra a telefonra tért át. Azóta mennyi mobil-újdonság jelent meg a piacon, gyorsan szalad az idő.
(#18151) leslieke
Androidról már többen áttértek más rendszerre, WP-ra. Egy jó hardverrel a Badának lett volna további szerepe, mint alternatív mobil operációs rendszer.
-
leslieke
Jómunkásember
Ma láttam egy bada 1.0-át futtató telefont.
Meglepő volt.
-
-
ABal
őstag
Én se cseréltem még le a Wave-et.
-
szebev
senior tag
Azt elfelejtettem megkerdezni , hogy van-e R66 barmely masik oprendszerre ? Ha mar egyszer megvettem at lehetne-e vinni masik telora ? Azon keves felhasznalok koze tartozok , akik elegedetten hasznaljak a navit !
-
Dhampir
félisten
válasz
leslieke #18138 üzenetére
Sajnos a gyári támogatás elmaradása már nem sarkall rá, viszont gyűjtőknek érdemes volna vásárolni az utolsó darabokból.
Használtan nem vennék, az újak pedig még mindig drágák és azon az áron jó Androidos mobilok érhetőek el.
(#18140) leslieke
Jó minőségű alkalmazások vagy Androidos alkalmazások "emulálása", ha nem fejlesztenek már rá többet.
Ez pedig csak a Tizentől várható el (ha ugyan lesz belőle valami, meglátjuk), de addig is ott az Android hatalmas piactere.
-
Dhampir
félisten
válasz
szebev #18134 üzenetére
Engem nem a Wave fogott meg igazán - bár szép készülék volt - hanem a Bada. Tetszik az egyszerűsége, könnyű használhatósága. A Symbian a másik kedvencem. Tudom, hogy sokan többet vártak el a Badától, nekem a hiányosságai ellenére főleg a koncepciója és kezessége volt megnyerő. Wave 3-al egész jó lett volna, de így, hogy a Samsung az édesgyermekét cserbenhagyta, már nem szívesen cucliztatnám magamat egy bukott ideával, pedig a szememben még mindig vonzó a Wave 3. Sajnos a Symbian is hasonlóan járt, csak időintervallumban jóval tovább agonizált a Badánál.
-
szebev
senior tag
Ahogy elnezem , egyedul maradtam az itteni forumozok kozul , aki napi szinten nyuzza meg a wave 1-et ! Nem gondoltam volna .
-
Dhampir
félisten
-
-
Dhampir
félisten
válasz
ruszi_tomi #18122 üzenetére
Érdemes volna javasolni a Samsungnak, hogy Tizenes mobil vásárlása esetén a kis Wave beadásáért cserébe kedvezményesen lehessen hozzájutni az új készüléktípushoz.
(#18121) leslieke
Wave 3-at még mindig érdemes volna venni, jól sikerült típus.
-
Dhampir
félisten
Jól pörög ez a fórum még mindig, a Wave 3-nál is jobban.
-
wasp.cor
csendes tag
Mi a véleményetek erről a droidról?
http://www.nxttech.org/andorid-4-2-2-cm-10-1-in-wave-s8500-everything-works-even-simmodemwifibest-rom-ever/
Érdemes lehet feltenni? Vagy inkább várjon még vele az ember? Hozzászólás szerint a wifi nem biztos hogy elsőre működne, viszont van a letölthető dolgok között wifi fix valami. Ebben a droidban elvileg már működik a modem is rendesen. Ami engem még meglepett, hogy ez a droid már nem dual boot fajta. Ha valakinek van esetleg tapasztalata, vagy egyéb infója, hogy mi az ami tényleg megy és mi az ami nem, pls ossza már meg velem/velünk.
-
leslieke
Jómunkásember
Érdekes alkalmazás jelent meg: XDA Developers blog
-
consono
nagyúr
Egy kis rosszindulatú kiegészítés: gyengébb hardver is elég, hogy vacakul fusson a Firefox OS... Eddig még mindegyik videón szagattot a launcher is. Ráadásul webes technológiákkal akarnak progikat írni rá, az meg amúgy is lassabb, mit a natív vagy a bytekód (jó, mondjuk legalább nekik is van normális js engine-jük meg jó nagy tapasztalatuk a webes tchnológiák kezelésében)...
-
duvi
nagyúr
Kezdésnek az alsó kategóriában nyitnak, ami szerintem nem rossz üzletpolitika. Minimális beruházás, cserébe az árával tuti befutó lehet, ha a rendszer és az alkalmazásbolt megfelelő lesz. Ráadásul jóval gyengébb hardver is elég a Ffox futtatásához.(legalább is az eddig olvasottak alapján...)
-
leslieke
Jómunkásember
-
Ha én válaszolhatok helyette: részemről szerettem volna egy bada egyszerűségű, annak a funkcióit megöröklő, de androidos nyitottságú és támogatottságú rendszert, lehetőleg natív appokkal és valódi multitaskinggal, ezt szerintem elég jól hozhatta volna a tizen. A Samsung mint gyártó és a touchwiz nálam pozitívumként érvényesül, dacára annak, ahogy átvertek az elmúlt években, úgy látom ebben az árszegmensben még mindig ők az egyetlen szóba jöhető gyártó. Bár ki tudja, lehet egy év múlva már nem így gondolom.
Az ubuntu annyira soká jön, a sailfish se akar megérkezni... Pedig ezekben van már csak reményem, az androidot egyre kevésbé szeretem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- OLED monitor topic
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Eredeti játékok OFF topik
- EAFC 25
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest