-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
still2
tag
Sziasztok! Még egyszer köszi a segítséget. Döntöttem ahogy tudom megveszem a kinézett TV-t.
-
Nubman
csendes tag
Sziasztok,
Plazma TV vásárlás elött állok,a TV tipusok kedzenek körvonalozódni(ST,VT,GT),de a méret kérdésben megtorpantam.
1.Hasnolnó összegért az ST sorozatból jóval nagyobb képméretet kapnék ,mint a drágább VT,GT soroztból,ami fontos szempont nálam, mert 46-os LCD ről szeretnék nagyobb élményt nyújtó méretre váltani.Namármost több külföldi,belfödli teszt alapján azt a következtetést vontam le,hogy nincs érdembeli képminőségbeli különbség már ezen a szinten,sőt bizonyps szempont szerint(max fényerő) még az olcsóbbik sorozat lehet számomra ideálisabb.Mivel nekem fontossági sorrend,a képminőség,képméret,design szerint alakúl nem akarok ugyanzért a pénzért egy kisebb,talán szebb model a falra akasztani.
2.3m távolságból nézném,ami THX szerint ideálisnak mondható nézési szöget generálna,viszont tartok a megjelenített tartalom minősége miatt,ugyanis nemcsak 1080p-s Bluray anyagokat jelenítenék meg rajta,hanem videójátékoznék is rajta ami,ugyebár elsősorban 720p.
3.
Design képek alajpán nem drasztikusan eltérő,élőben meg nem volt VT kiállítva.Nagy örömmel venném,ha megosztánok tapasztalatotokat a kérdéseben velem.
-
ZEN1TH
őstag
Djokovics Tsonga meccs
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
still2
tag
Sziasztok! Köszönöm a hozzászólásokat. A nappalimat nem fogom átrendezni és most nem tudom eldönteni megéri e befektetni 300 ezer Ft-t egy ilyen TV-be, jelenteni fog-e valami plusszot a képátmérőt kivéve?
-
-
KTTech
veterán
válasz batagy #10392 üzenetére
A 720 sor a lényeg. Így nem hibás a képlet (jó, 768-al kellene, de elhanyagolható a különbség).
Lényegesebb, hogy a nézési szögek megfelelőek legyenek:
Maximum recommended SMTPE 30° - "SMPTE standard EG-18-1994 recommends a minimum viewing angle of 30 degrees for movie theaters. This seems to be becoming a de facto standard for front projection home theaters also. Viewing from this distance or closer will result in a more immersive experience, and also lessen eye strain caused by watching a smaller image in a dark room."
Recommended THX: 36°, maximum THX: 26° - "THX requires that the back row of seats in a theater have at least a 26 degree viewing angle and recommends a 36 degree viewing angle"A felbontás alapját pedig ez alapján szoktuk számolni, ez alapján szoktuk mondani, hogy a fHD felbontás milyen távolságról látható még, de ez feltétlenül egyezik meg a fent említett szabványokkal:
"Distances are calculated based on the resolving power of the human eye (reference), or visual acuity. The human eye with 20/20 vision can detect or resolve details as small as 1/60th of a degree of arc. These distances represent the point beyond which some of the detail in the picture is no longer able to be resolved and "blends" with adjacent detail. "[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Régóta fel akartam már vetni ezt a kérdést, de gondoltam nem kukacoskodok, de most hogy megy a vita a HD-Ready és nézési távolságokkal kapcsolatban, leírom.
Az 1-es számú hozzászólásban a táblázat és a grafikon a felbontásról beszél, és HD-Ready-nél 1280 x 720 felbontással számol mindent.
Csakhogy a HD-Ready TV-k felbontása vagy 1024 x 768, vagy 1366 x 768, nem 1280 x 720.
Tehát, ha pontosak akarunk lenni, ezt is figyelembe kell venni a távolságok számításakor.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz erdoke #10390 üzenetére
Így van, nem kötelező
Én 2,8 m-ről nézek mindent, egyszerűen ilyen a nappali berendezése. Ez élhető kompromisszum: még a fullHD is valamennyire látszik, legalábbis látom, hogy jobb a 720p-nél (elég jó a szemem) de az SD adások sem förtelmesek.
Az élet csupa kompromisszum Legalábbis én egyaránt nézek SD-t és FullHD-t is, valamint a nappalit sem vagyok hajlandó átrendezni.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
erdoke
titán
válasz dgyuri0123 #10389 üzenetére
Nem kötelező közelebbről nézni, csak legyen vele tisztában, hogy ami előnyt jelent a minőségi Full HD műsor, annak egy része (a részlet) elveszik, ha 4 méterről nézi az 50-és tévét.
A legjobb aláírás a héten
-
-
KTTech
veterán
Én is HD-Ready-t néztem, 2.3m-ről (1366x768-as felbontás).
Nem volt gond vele. Persze nincs olyan képminősége, mint a fHD-knek, de ez a panel technológiából is adódik (nem fognak neoPDP-t rakni egy HD-R készülékbe...).
Egyébként a nézési távolságok nem változnak csak azért, hogy nem fHD a panel, mert az ajánlott nézési szög ettől függetlenül min. 30°, az ajánlott 36°.www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
StLui
veterán
válasz DM-Fan #10375 üzenetére
Elbeszéltek nagyon egymás mellett
Ő HD Ready -ről beszél és annak az ideális nézési távolsága valóban 3méter, csak a bemenő jelre írta hogy hiába fullHD, akkor sem érdemes közelebb menni, de HD READY tv-hez, tehát a 720p-hez[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
KTTech
veterán
válasz still2 #10378 üzenetére
Igen, kb. 2m-ről kellene nézned (a hivatalos szabvány által megadott távolság, ahol ekkora méretnél fel tudja bontani a szemed a fHD felbontást, de ha a THX szerinti ajánlott távolságból szeretnéd élvezni, akkor még ennél is közelebbre kellene ülnöd hozzá: 1.8m-re).
-
Dorian
félisten
válasz still2 #10378 üzenetére
A 50"-os méretben fullHD teljes részletességét élvezheted 2m-ről, 3m-ről a 720p teljes részletességét. A kettő közt pedig a megfelelő átmenettel.
Természetesen ezek az értékek átlagos látás esetén értendőek, nem mindenkinek ugyanolyan a szeme.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bigdady
nagyúr
1.8-2 méterről tv-ét nézni?
[ Szerkesztve ]
-
still2
tag
Sziasztok! Olvasgatom itt fórumot és egy kérdés merült fel bennem. Én a tévét kb. 4-4.5 méteres távolságból nézem. Jelenleg egy 42-es PV 70-est. A nappali egyik végében a TV a másikban a kanapé. Eldöntöttem hogy a közeljövőben veszek egy P50ST50-est. Akkor azt most 2 méterről kellene néznem hogy élvezzem a Full HD minőséget? Az általam nézett távolságból nincs is értelme ilyen tévét venni?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz DM-Fan #10375 üzenetére
egy 50"-os hd ready-s tv 2 méterről?
nem túlzás egy kicsit? minden pixelt meg tudok számolni egyenként. nekem is volt ilyen tv-m. nagyon szép volt a képe, de nem ekkorában és főleg nem ilyen közelről.????
de nekem mindegy. csak amikor arról beszéltem, hogy brrip, akkor mindenféle igénytelennek be lettem állítva, most meg azt akarjátok mondani, hogy 2 méterről tök jó egy hd ready. hát csak rajta. nekem viszont jó a brrip 42 collon.mellesleg a G 20 az full hd ugye???
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
szepi77
tag
válasz DM-Fan #10355 üzenetére
Én nem tudom hogy csinálják, de a Rubicomnál a HD az tényleg hasraesés volt, a logó meg egyenesen olyan, mintha gravírozva lett volna a képernyő sarkában és ráadásul nem kértek érte felárat. A UPC adja a 12 HD csatornát, de havi 1 rugóért. HA nem fizetsz érte, akkor a HD logós csatornák (M1, Duna World) is csak egy jobb SD minőségével vetekszik.
Panasonic TX-P42S30E
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz dgyuri0123 #10366 üzenetére
"attól még a full hd-s filmek gyönyörűek rajta, csak ne menj 3 méternél közelebb hozzá."
Hát, ha te ezt tapasztalod, akkor azzal a rendszerrel valami tényleg nincs rendben. Az 50G20-amnál szinte alapvetően adja magát, hogy ne üljek 2 méternél messzebb, így többnyire olyan 180 cm-ről nézem a HD-anyagot, mert messzebbről már érezhetően veszik el a részlet, meg eleve kicsi a képátló ahhoz, hogy mondjuk 3-4 méterről nézzem. De SD-t sem nézek 2,5 méternél messzebbről, onnan már bőven tökéletes a képminőség. Ja és én nem csak gondolom, hanem tapasztalatból mondom, akárcsak KTTech kolléga: volt 42"-os HD-Ready plazmám az 50G20 előtt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz kalmanchris #10360 üzenetére
"Szerintem HD és HD között is van különbség. Gondolok itt a felvételi különbségekre."
Még szép! Ettől függetlenül én már az m1HD-n is nem egyszer láttam olyan saját gyártású műsort, aminek konkrétan nem sok minden ért a nyomába. A nemzetközi közvetítésekről már nem is beszélve. Az élesség egyébként is csak egy tényező a százból, amit hajlamosak nagyon sokan túlmisztifikálni. Nem attól lesz bitangjó egy HD-adás, hogy túl van élesítve.
Get Moded!
-
KTTech
veterán
válasz dgyuri0123 #10371 üzenetére
Látod: szerinted. Én meg tapasztalatból mondom, hogy nem az... igaz nem 2m-ről, hanem 2.3-ról, de 2 évig néztem HD-Ready-t, 50"-ban.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz KTTech #10369 üzenetére
úgy látom megint kezdődik a fikázás.
azért mert valakinek 50"-os a tv-je az még nem a világ csodája. én 2 méterről nézem a
42 G30-at és nekem elég, ha valakinek mozi feeling kell vegyen vetítőt, vagy üljön közelebb.csakhát 2 méterről nézni 50"-t minimum full hd kell ugye? erről beszélek. egy ekkora hd ready elé nem lehet leülni 2 méterre, mert szerintem szar. ennyi.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz erdoke #10367 üzenetére
50" hd ready.
hát én simán megmondom 2.5 méterről, hogy hd vagy full hd pedig nem volt sas a családban.
ha nem szeretnéd látni a pixeleket ilyen méretnél akkor szerintem kell legalább 3-4 méter.
egyébként sem akartam lebeszélni senkit a megvételétől, hanem épp fordítva."csak a zene van"
-
KTTech
veterán
Én 2.3m-ről nézem az SD-t és a HD-t is, és nem érzem, hogy gondja lenne... előtte az 50X10Y-m volt, ugyanekkora távolságról néztem és jobb képe van a G30-nak még SD-ben is...
Persze, ha neked nem 50-es TV-d volt, akkor inkább ez okozza a gondot. Kisebb méretű TV azonos távolságról élesebbnek tűnő képet ad...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz kisgyerek85 #10365 üzenetére
kiállított darabot ne vegyél, ha egy mód van rá.
ragaszkodj egy bontatlan eredeti csomagolású készülékhez. a kibontás után rengeteg jel utal arra, hogy már ki volt állítva. soha nem tudják úgy visszacsomagolni, mint a gyárban, de nem is igen akarják az is biztos. a védőfóliákat is le szokták szedni ha kiállítják valahol.
nem beszélve az ujjlenyomatokról. senki sem fogja venni a fáradságot ,hogy eltüntesse.
ha alaposan megnézed, ki fog derülni, hogy vadonat új-e hidd el."csak a zene van"
-
erdoke
titán
Én 2,5 méterről nézem, nálad valami gond lehet, ha legalább 3 méterre kell menni, hogy szép legyen a kép.
A legjobb aláírás a héten
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz kisgyerek85 #10365 üzenetére
nem dráma a hd ready.
a tv kép tényleg sokkal nyugodtabb és egységesebb, mint a full hd-nél.
tudom. nekem volt ez is az is.Most a G30 tulajok ne figyeljenek,: a régi pv80 as-om szebb tv képet produkált, mint a G30.
itt most nem a fekete szintre gondolok, hanem konkrétan sokkal nyugodtabb és egységesebb képe volt. erről nem tehet a G30. sokkal több dolga van az elektronikának, hogy átkonvertálja több mint 2 milió pixelbe az sd felbontást, míg a hd readynek ugyanezt 1 millió pixelbe kell tennie. attól még a full hd-s filmek gyönyörűek rajta, csak ne menj 3 méternél közelebb hozzá."csak a zene van"
-
kisgyerek85
senior tag
válasz dgyuri0123 #10364 üzenetére
Igen, 50" alá nem adjuk
Akkor lehet még jobban is jár vele mint az U-al, mert ő azért bőségesen néz egyéb tv műsorokat is.
szerk: Ha megvesszük akkor kérjük a kiszállítást, mert ingyenes is és így legalább nem kell hozzá olyan autót kölcsönkérni amibe belefér. De apumnak felvetődött, hogy mi van ha kiállított darabot hoznának ki. Én mondtam neki, hogy a szerviz menübe meg lehet nézni mennyit ment a tv.
Szóval zsír új tv 0 órát fog mutatni vagy azért pár óra már alapból benne van valami tesztelések miatt?
Illetve a szervizmenüt ennél a C3 típusnál hogyan lehet elérni?[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz kisgyerek85 #10363 üzenetére
Ha 50"-os a tv akkor sem fogsz látni semmi különbséget ilyen távolságból.
a hd ready-nek van némi előnye, az sd adásokat szebben jeleníti meg ,mint egy full hd-s."csak a zene van"
-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok! Par napja erdeklodtem a pana u es c3 -rol,h melyiket lenne erdemes megvenni.Akkor az U-t tanacsoltak. Ma voltam bent az auchanban es sanja az U -bol mar csak a kiallitott darab van 150ezerert. Ezt el is vetettem. C3 -bol meg van 2db 160ert. Argepen latom, hogy vannak olcsobb helyek is, de apum csak reszletre tudja venni 0thm-el. Ha most ezt nem vesszuk meg ilyen arban akkor ev vegeig mar nem is szamithat ekkora tv-re ilyen arban,igaz? Mint elitettem korabban a nezesi tavolsag 4,5-5 meter. Ilyen messzirol fhd anyagnal sem latni mar a kulonbseget fhd es ready tv-n ?
[ Szerkesztve ]
-
slick-adam
aktív tag
Volt mar?
55-os VT50 review (Cnet)parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
ktomek
aktív tag
válasz tpeter77 #9537 üzenetére
Bocsánat, hogy most reagálok erre az ősi dologra, de hátha érdekelhet valakit. Szóval ez a bizonyos scrollozódó csík a videokártya "duplicate" módjánál volt felfedezhető (HD6870). Az "extended" választása megoldotta ezt a problémát. (Miszerint olyan csíkozódás volt látható a számgépről való film lejátszásakor, mint amikor egy játéknál nincs bekapcsolva a V-SYNC opció.)
-
kalmanchris
tag
válasz DM-Fan #10355 üzenetére
Hétvégén láttam a duna tv-n HD-ben egy bortalálkozós műsort. Nagyon jó volt a képminősége, az M1 HD-t oda vissza verte. Precíz volt az élesség is - 0-ra állítva -, míg az M1 korántsem volt ennyire éles, legalábbis sorozatban.
Szerintem HD és HD között is van különbség. Gondolok itt a felvételi különbségekre. -
StLui
veterán
válasz Gergőke88 #10357 üzenetére
Azért ki lehetne gyűjteni hányszor van szó itt minden másról, mint plazmáról, de tényleg van lcd topic, de biztos van mediaplayer topic is.
Viszont én annó, a válság előtti időkben vettem 750-ért TV-t, 50-es gericom plazmát, mert hű de olcsó lett, előtte egy noname lg belsős 40-42-es vettem az volt elsőre "elérhető" árban. Ez a mai napig megy reggeltől estig egy sörözőben, kb 8-10 éve. A gericom viszont nagyon gyorsan feladta, az elektonikája, valami vezérlőpanelt kellett csreélni, 3x csináltattuk, mindíg az ment tönkre, az első garis évben pedig az acomp csereberélte nekünk 5x, csak nem papiroztattam velük le rendesen, így nem tudtam visszaadni. Szóval akkor normál ár volt a 1,5 millió egy lapos tv-ért ami mind plazma volt még.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
medica
senior tag
A 203 cm átmérőjű Sharp LC-80LE645 a valaha legnagyobb Európában is árult LCD tévé készülék. Közel másfél millió forintot kell kifizetnie annak, aki egy ilyenen szeretné végigkövetni a sportközvetítéseket. A japán elektronikai óriás azonban nem állt meg itt, a népszerű 3D tévéjét is a focival népszerűsíti az öreg kontinensen (a foci e.b. fő szponzora).
[ Szerkesztve ]
Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz szepi77 #10348 üzenetére
Az m1HD akkor is nagyon jó minőségben ad, ha nem HD-adás megy. Akkor is 1080i50Hz. Ha meg kiteszik a HD logót, akkor egyenesen látványorgia van. Legyen az sportközvetítés, F1, Eurovízió van saját gyártású sorozat. Ja, conax-modulom van a Pana 50G20-ban. Nincs olyan STB, ami ennél jobb képet adna ugyanezen adásból.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BoyBoy
csendes tag
válasz szepi77 #10351 üzenetére
csatlakozom. holnap könnyes búcsút veszek a box-tól.
kedves topic, örömmel jelentem, hogy VT30-cal is kiválóan működik a mediacard. a beállítás gyors és egyszerű volt, egyetlen eltérés az upc leírástól az az, hogy az m2 nem 2es csatornán jön be, hanem talán a 60-on.
Az upc leírás nem írja, de Pana user manual említi, hogy a card behelyezése előtt ki kell kapcsolni a tévét!vki már írta, hogy mintha még az sd adások is tisztábbak lennének, ezt nem tudom nektek műszerrel bizonyítani, de én is így látom. az EPG is müxik.
üdv,
-
szepi77
tag
Mindegy. A lényeg, hogy megszabadultam a világ legbumfordibb SD médiaboxától. Utáltam a 2 távirányítós életet és a UPC által randomizált csatornabeosztást, amin nem lehetett változtatni.
Panasonic TX-P42S30E
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz szepi77 #10348 üzenetére
így van.
1080 i-ben jönnek a hd adók, pedig nekem elvileg sd cardom van. ez csak kód kérdése.
minden kártya egyéni azonosítóval van ellátva. láttam a menüben. ennek alapján fognak korlátozni. az hbo-hd pedig egyáltalán nem kéne, hogy jöjjön, pedig az is 1080-i ben jön. az pedig nem sd.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
szepi77
tag
válasz dgyuri0123 #10345 üzenetére
Ebben lehet, hogy igazad van. Ezek szerint a kártyát fizikailag nem cserélik, csak az elérhető tartalmat korlátozzák központilag, ha megrendeled ezt, vagy azt.
Az előző kártyával is volt pl sima M1 és M1 HD. Az M1 HD nem volt elérhető, viszont a sima M1 (HD tartalommal) lemászott a képernyőről a tűéles logóval együtt. Most ennek nyoma sincs. Szép a képe, szó se róla, de nem HD minség, ez tuti.
[ Szerkesztve ]
Panasonic TX-P42S30E
-
bigdady
nagyúr
válasz dgyuri0123 #10345 üzenetére
nálam 2 nap után kapcsolták le
(#10346) szepi77 az enyémen van eg nagy HD logó
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz bigdady #10339 üzenetére
nincs semmi különbség.
én nem rendeltem hd-t csak sd-t. nemigen érdekel ez a fajta hd kínálat. két csatorna kivételével. de ez mindegy is. később lehet, hogy rendelek hd-t.
a lényeg: most első nap használom és minden adó jön. a hd-k is. mindet látom. még a
hbo hd-t is. ergo: semmi különbség a kártyák között, csak központilag korlátozzák majd.
nem tudom mikor, de egyenlőre csak a "felnőtt" adókat nem látom.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
zippofcy
senior tag
válasz dgyuri0123 #10333 üzenetére
Samu plazma tulajként ezt vitatnám
Pláne míg "be nem melegedik" (tudom hülyén hangzik) kifejezetten rosszabb a kép az 50C7000-em integrált tunerjével mint a boxxal. SDnél még utána is.
Engem nem zavar mert nem nézek TVt (népbutítás meg propaganda meg régi filmek, egyik se érdekel)
De a Panák ebben a tekintetben valszeg jobbak. (G20/30 jobb volt)Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
orkester
őstag
Sziasztok!
Ha valakit érdekel gyorsan, legolcsóbban egy Pana 50U30E raktárról (Digitall.hu), akkor most vegye, mert ma érkezett, nem vették figyelembe, hogy már múlt héten lemondtam. Vagy szabin voltak, vagy csak nem foglalkoznak a webshoppal, de se emailre, se belső üzenetre, se skype-ra nem válaszoltak, ezért mondtam vissza, meguntam a várakozást.PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
bigdady
nagyúr
Hogy lehet megkülönböztetni a mediacardot hogy sd vagy hd-e amugy?
-
szepi77
tag
Közölték a UPC-nél (miután harmadjára voltam bent kártya+ modulért), hogy ja, bocs itt raktáron csak SD kártyát tudnak adni a modulba. Na köszi. Végülis SD adások tekintetében nem történt változás, viszont az M1 HD és a Duna World HD logója már közel sem olyan éles mint a Rubicom kártyával volt. Az analóg adásokhoz képest sincs csúszás a többi tv-vel összehasonlítva.(a Rubicom-ossal volt) Miért lehet ez szerintetek? Havi 1000 ft-ért lehet kérni HD card-ot, viszont csak 2 értelmes csatorna van a csomagban. Az egyik a Spektrum HD a másik az M1 HD. Nem tudom, hogy megérné-e. A többi csatorna minősége gondolom úgysem változna.
Panasonic TX-P42S30E
-
pkaresz
őstag
válasz dgyuri0123 #10335 üzenetére
Valószínű az lesz! :-)
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
pkaresz
őstag
Rég volt ghostról szó.
Örömmel írhatom a tv remekül vizsgázik, pedíg a Rolland Garros megy az Eurosproton.
Lányom nagy tenisz rajongó.
A tv-n semmit nem venni észre, hogy érzékeny lenne a ghost ra.!Aki esetleg ezen parázna plazma tv vásárlás okán.
Üdv: Karesz
-
pkaresz
őstag
válasz dgyuri0123 #10333 üzenetére
Pana TX-P50G30E a tv.
Szép nagyon a boxal is Sd. HD.De az ember gyarló! :-)
Kössz a gyors választ!
-
pkaresz
őstag
válasz dgyuri0123 #10318 üzenetére
Szia.
Bocs lehet, hogy írtad, de megkérdezném.
HD boxod is volt?
Ha igen van különbség a medicard és a box között minőségben?Kössz .
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Van egy tv-ém beépített HDD-vel 80Gb kicserélhetem 160 Gb-osra?Kezelni fogja a tv ?
Nem szeretném ha emiatt valami baja lenne.A válaszokat köszönöm. -
KTTech
veterán
válasz dgyuri0123 #10326 üzenetére
Én szereztem pici pénzért egy 160-as IDE-s HDD-t, beledobtam a legolcsóbb rackbe és remekül működik az egész nem volt 8E (ebből 3E volt a rack)... viszont 1 hibája van (de ez mindegyiknél meg lesz): nem küldi el aludni a TV a HDD-t. Valószínű azért, hogy a háttérben bármikor tudjon felvételt indítani, illetve a TV bekapcsolás pillanatától működjön a PVR.
-
DM-Fan
Topikgazda
Első perctől kezdve ezt mondtuk, hogy indokolatlan a félelmed. Panasonic-ot vettél, nem szart. Lényeg, hogy most már nyugodt lehetsz.
Get Moded!
-
KTTech
veterán
válasz dgyuri0123 #10320 üzenetére
A TV használati utasításában ez van kikötve minimumnak, alatta nem inicializálja felvételhez. Azon kívül titkosítja is az egészet, másra nem lesz jó (újraformázás nélkül).
-
zippofcy
senior tag
válasz M_AND_Ms #10317 üzenetére
Nem 8000 a sznobizmus határa hanem mondjuk 20
1 éve ide beírták a Himediát nekem ajánlásképp, mindenki leszólta hogy az ő 40-50 ezrese mennyivel jobb, de nem hallgattam rájuk és megvettem. Le is játszott mindent korrekten.
Amúgy én is anyámnak vettem csak miután kipróbáltam veszek magamnak is egyet a 15 ezres Egreat helyett amit kinéztem a Himedia utódául.SPDIF ügyben meg: optikai nálam a Toslink, az SPDIF meg a "hagyományos" digitális.
Vagyis ami sima RCA kábelen megy. Ha a Toslink az optikai digitális akkor az SPDIFnek mi a hivatalos neve? Sima digitális?Jah a Himedia nem tudta leválasztani az USB meghajtót, ennek ott van a menüjében az is.
(Himediánál ahányszor átdugtam a HDDt PCre mindig lefutott a hibakeresés, akkor is ha kikapcsolva húztam ki belőle)Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
szepi77
tag
Sziasztok!
TX-P42S30E + UPC médiacard hiba nélkül üzemel.
[ Szerkesztve ]
Panasonic TX-P42S30E
-
KTTech
veterán
A PVR-nek 160GB-s HDD kell minimum.
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
megvan a kártya. kb.5 perc alatt minden összeállt. minden automatára állítva, és az időt is jól mutatja, az epg ékeztek is teljesen jók. az SD kép nagyon jó, már amennyire ez lehetséges. a HD más tészta. állati szép.
ki volt kapcsolva a tv (42 G30 ) mielőtt beraktam a kártyát. bekapcsolás után egyből felismerte a kártyát és le is csekkolta kb 3 mp alatt. a szerelő el volt ájulva, hogy ő még ilyet nem látott, annyira gyors volt az üzembe helyezés. tovább tartott a munkalapot kitölteni. mind a ketten mosolyogtunk. nem kellett össze vissza telefonálni. jó pont a UPC-nek.
eddig rinyáltam, de úgy tűnik, indokolatlanul. az usb felvétel a szerelő szerint működik,
de most nincs hdd-m erre a célra. majd ki fogom próbálni pendrive-al.tényleg nem tudja valaki, mekkora kell bele minimum?
nem akarnék rengeteg anyagot gyűjteni. max 8-10 óra elegendő lenne.ennyit gyorsban. később még tesztelek.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
M_AND_Ms
veterán
válasz zippofcy #10315 üzenetére
Csak annyit, hogy az Spdif nem az optikai kimenet alternatívája. Az Spdif is mehet optikain.
És még annyi, hogy nem csak a sznobok vesznek 8000-nél drágább médialejátszót. Amúgy, várom a további tapasztalataidat ugyanis édesanyamnak ezt néztem ki.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Attis1975
csendes tag
Sziasztok ! Bocs hogy ide írok !
Keresek megvételre, megkímélt PS43D490 3D Plazma tv-t !
Érvényes Magyar samsung garanciával, és 3D szemüveggel !
Reális áron.
Attila Tel: 30-440-550-1 -
zippofcy
senior tag
Találtam egy ár/érték arányban best buy lejátszót, akit érdekel:
Kb. egy éve vettem itteni ajánlásra egy Himedia 200B-t. Mindent vitt, tökéletes volt 15 ezer HUF-ért, csak sajna tönkrement. Cserélni már nem tudták így visszafizették az árát.
Azóta a TVn (Samsung 50C7000 full HD plazma) játszottam le a filmeket de ugye azon nem az igazi (korlátozott képbeállítások, 24p hiánya, stb).
De most találtam tök véletlenül egy igazi best buy-t.
Szóval: Ő [link] az. (Wayteq HD95CX)Hogy mit tud: conaxot fogadni képes tuner, 720p és 1080p-s mkv-t, xvidet, divxet lejátszik, tudja az összes képformátumot (24p, 25p, 30p) a feliratot kezeli az mkv-ből, illetve hangsávot is lehet váltani. Kép és hangminőség kifogástalan. Mkv-ból a flac-ot is lejátssza (anime fanoknak jól jön).
USBs firmware frissítést is tud (nem próbáltam).
Választható YUV / RGB képkimenet !!!Amit nem tud: optikai kimenete nincs. De a régi erősítőkön (pl. a Denon 1306-osomon) ott az SPDIF bemenet, az újakon meg a HDMI.
Illetve csak egy USB csati van rajta, de elosztóval tuti műxik (ezt még nem próbáltam)
2TBs WD Elements USBs HDDt lekezelte.Egy 3000 HUFos analóg antennával nálam nem szakadozik a TV adás képe, jelszint / jelerősség 80/85% (irányba se forgattam csak felcsavaroztam az erkélykorlátra)
A poént a végére hagytam: az ára 8500 HUF !
Ennyi, aki nem sznob az ne is keressen tovább. Nekik meg ott vannak a 60+ ezres lejátszókNekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
pkaresz
őstag
válasz dgyuri0123 #10313 üzenetére
Várom az infót!
Bár nekem hiányozna a felvétel.Üdv: Karesz
Még gondolkodom rajta!
-
dgyuri0123
nagyúr
hali
ma hozzák a upc kártyát. majd tudósítok. G30-ba lesz.
"csak a zene van"
-
atosz
őstag
válasz kalmanchris #10211 üzenetére
Tényleg van.
Kellett pár nap, mire észrevettem...Más: Valamiért most nem tudom módosítani a képarányt, automatikusan állítja, de néha túl szét van húzva a kép, és jó lenne belenyúlni.
Az ASPECT gombot nyomogatom, de semmi.Emlékszem pedig hogy néhány napja gond nélkül tudtam állítgatni, plusz ZOOM-ot is lehetett állítani. Merre lelem ezt a manüt? Vagy valami el lett állítva vajon?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Algotis #10307 üzenetére
Nem tudom honnan vetted ezt. Szerintem kicsit keverednek nálad a dolgok. Természetesen minden mai TV tudja a 24p módon felül az 50 Hz és 60 Hz módokat is. Az Xbox tudtommal - akárcsak a PS3 - 720p60Hz üzemmódban jeleníti meg a játékokat, (a 24p lejátszási mód a HD-filmek szükséges velejárója, játékok alatt nem fogsz találkozni ezzel az üzemmóddal). Ez a 60 Hz-es üzemmód viszont nem azonos azzal, hogy hány FPS-t produkál a játék. Boldog is lennék ha a PS3 minden cím esetében tudna 60 FPS-t hozni, egyértelműen nem tud, de ettől még a TV 60 Hz-es üzemmódban dolgozik közben, akárcsak PC esetében az LCD-monitorod.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Algotis
addikt
Sziasztok!
Az LG 50PZ570 TV-vel kapcsolatban szeretnék kérdezni.
A kérdés az, hogy HDMI-n keresztül tényleg csak 24 FPS-t tud "átvenni"?
Azért kérdezem, mert az XBOX360-al 24 fps igen kevés, főleg fps játékokhoz.
Igaz ez?Üdv.
Androidos Outlookból küldve
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Hobbbyt #10296 üzenetére
Korrekt vételnek tűnik, de ha vársz egy keveset, akkor szerintem még olcsóbban megkapható lesz 5 év garanciával, sőt, valószínűleg az 50ST50 ára is jóval kedvezőbb lehet. Szerintem pár hónap múlva beáll az is 250 eFt környékére, de legkésőbb év végére szinte biztos. Idénre az tűnik a legjobb ár/érték arányú TV-nek. Egyelőre.
Get Moded!
-
Gabesz26
senior tag
válasz Hsanyika1 #10299 üzenetére
Köszi a progit . Az a baj, hogy nem lenne még 5-5 cm sem oldalt, mert 118 cm széles a tv, és 120 cm a hely .
Néztem egyébként a TV hátulját, oldalt valóban nincs szellőző rács, viszont szerintem azért van 10 cm előírás oda is, hogy biztosított legyen a megfelelő mennyiségű "friss" levegő utánpótlás a hűtés miatt.
Na mind1, bemegyek majd az egyik panaboltba és megkérdezem, bár szerintem nagyon mást nem fognak mondani, mint ami a kezelésiben is le van írva.(#10300) ZEN1TH: köszi, azt hittem van már valami info
Sajnos úgy tűnik a pana az olimpiára tartogatja az akciókat (kisebb áresés, 5 év gar. stb), ami szponzorként érthető, de vannak egy páran úgy (köztük én is), akik már az EB-re is szivesen megvették volna a tv-t, így viszont nem marad más mint várni, addig remélhetőleg az ára is mérséklődik -
airnorbee
csendes tag
Magyar garanciás, nem tudom mennyi van rá, gondolom amennyit előír a trv.
-
airnorbee
csendes tag
Eladó egy Panasonic TX p42ut30e 3D plazma tv,Full hd és minden jó benne van.
Ilyen: http://www.argep.hu/product_1707489.html
Vadonatúj (05.31.), csak kipróbálva volt, tökéletesen működik.Dobozzal, minden gyári tartozékkal (3D szemüveg nem jár hozzá).
Mivel elég nagy (32 kg), előnyben részesíteném a személyes átvételt.
Érd: fnorbee@freemail.hu
Ár: 130.000 Ft
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest