Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
válasz batagy #86910 üzenetére
Azt hiszem meg is oldódott.
Ezt átállítottam:
Beállítások - Link beállítások - AV1-es kimenet : TV -> MonitorEnnek "Monitor" értéken kell állnia? Jogos, hogy "TV" értéken a jelenség fennáll?
Ha igen, nem tudom eddig hogyan működött vagy hogyan állítódott át TV-re. Én nem nyúltam hozzá. De így most megfelelően működik. -
batagy
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Szeretett TX-P42UT50 (2013 eleji vásárlás) plazma TV-t használok teljes megelégedettséggel.Ma előjött egy hiba.
A csatlakoztatás évek óta az alábbi nálam:
- HDMI1-be megy egy DVD lejátszó.
- HDMI2-be megy egy Asus O'Play médialejátszó.Házimozi erősítőm nincs, csak analóg sztereó erősítő.
A médialejátszó hangja külön nincs is bekötve az erősítőbe, a TV-n keresztül van kierősítve.A plazma TV saját hangszóróját nem használom, hanem a TV SCART kimeneten keresztül (egy SCART - RCA adapterrel) a TV analóg hangkimenete van az erősítőre kötve. TV adást, HDMI1, HDMI2 bemenetet is mindig a TV hangkimenetén keresztül használom.
Ma előjött egy hiba, hiába váltok HDMI1 vagy HDMI2 bemenetre, a TV a SCART kimeneten továbbra is a TV adás hangját adja ki. Az a csatorna, ami az átváltás előtt futott. A kép átvált a HDMI-re, de a hang a TV műsoré.
Kipróbáltam a TV saját hangszóróját, a fejhallgató kimenetet, és az optikai hangkimenetet is (van DAC-om), ezekkel nincs gond. Ezek átváltanak a HDMI bemenetre. Tehát a probléma csak a SCART kimenetet érinti.
Nem állítottam semmit a menüben. Tegnapig soha nem működött rosszul.
Mi lehet ez? Találkozott már valaki ilyennel?
SW hiba? Reset, vagy ez hardveres gond?[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz Samanbacsii #71168 üzenetére
CI+ sokkal jobb mint a Set Top Box, szóval a Digis ostobaságokat beszél, ne hagyd magad. DigiFilm önmagában megéri a 300 Ft-ot.
Ne aggódj, egyáltalán nem bonyolult a használata, semmi extra nincs. Kedvencek menü értelemszerűen van a TV-ben, oda berakhatod a kódolatlan és a kódolt csatornákat is ugyanúgy, saját ízlésed szerint, nincs különbség.
Amúgy gratula a 42GT60-hoz, kiváló TV!
-
batagy
őstag
Sziasztok!
A plazmát (42UT50) egy kis éjjeli szekrényre raktam. Szerintetek ha vinyókat rakok bele, akkor a TV okoz olyan elektromágneses teret, amelytől a vinyók tönkremehetnek?
-
batagy
őstag
válasz Hsanyika1 #66893 üzenetére
Óbazmeg!
Ezt nem hiszem hogy el, hogy ennyire amatőr vagyok.Tudtam, hogy ki kell azt kapcsolni, de két helyen van menüben, és azt hittem már ki van kapcsolva.
Csak most nézem, nem mentem bele oda, ahova kell a menüben.1) Hálózat -> Új szoftverüzenet: Ki
Ezt kapcsoltam ki már az elején, azt hittem, ez az.2) Beállítások -> Rendszer menü -> Rendszerfrissítés -> Automatikus frissítés készenlétben -> Na itt nekem 1 óra volt beállítva!
Utóbbinál mindig csak a "Beállítások -> Rendszer menü -> Rendszerfrissítés" szintig mentem, mert azt hittem, az már magát a frissítést indítja el, így sosem mentem bele, és nem vettem észre, hogy ott is van még beállítás. Azt gondoltam hogy az 1)-es állítja.
Ezen rugóztam már több hete, hogy nem vettem észre....
Akkor ez az.Köszi a tippet!
-
batagy
őstag
válasz M_AND_Ms #66891 üzenetére
Igen.
Én úgy vigyáztam rá mint a szemem fényére, ők meg összetapicskolják. Jó, mondjuk valahogy meg kellett fogniuk.Ráadásul az egész fölöslegesen történt, mert a TV-nek semmi baja, csak én voltam totál amatőr, mert nem tudtam a CI+ modult rendesen bedugni. Szóval az én hibám, nem is kellett volna bevitetni.
Amúgy a csapvíz nem jó, mert csak szétkenődik. Kis E5-ös cleanert fújram a DM-es portölőre, azzal jó. Csak vigyázni kell hogy nehogy a portörlő kemény fele érjen hozzá.
Más: nem tudom, még mit csináltak a szervizben, de mióta visszahozták, kikapcsolva kattanni szokott a relé, és már mindent állítottam, nem tudom megoldani. Már kétszer is reseteltem a beállításokat a gyárira, de semmi. A CI+ modult is kivettem, hátha azzal van összefüggésben, de nem.
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
Sziasztok!
UT50.
Ujjlenyomatos a képernyőm (mert szervizben járt), mivel tisztítsam le?
Van itthon Optinett spray , és E5 screen cleaner is pl.Vagy sima víz?
-
batagy
őstag
válasz MasterMark #66321 üzenetére
A 3D jel érzékelést kikapcsoltam, illetve 2 db beállítás van ott, mindkettőt.
Nekem úgy tűnik, hogy emiatt éledt föl az alaplap a készenléti módban, mert azóta úgy tűnik nem csinálja.
UT50Létezik ez?
-
batagy
őstag
-
batagy
őstag
Sziasztok!
TX-P42UT50
Azelőtt ha ki- vagy bekapcsoltam a TV-t, a relé mindig kattant egyet. A hálózati frissítés természetesen ki volt kapcsolva.
Mióta a TV a szervizben járt, továbbá benne van egy CI+ modul (Digi), azóta a TV a következőt csinálja:
- Kikapcsoláskor a relé kattan, és az alaplap lekapcsol. Ez eddig Ok.
- De pár óra múlva (kikapcsolt állapotban) hallom, hogy a relé kattan egyet.
- Aztán, amikor másnap bekapcsolom, akkor NEM kattan.Szóval valamiért készenlétben bekapcsolódik az alaplap és nem akar kikapcsolódni. A hálózati firmware keresés ki van kapcsolva! Mi okozza ezt?
-
batagy
őstag
válasz MasterMark #63515 üzenetére
Na igen, azt észre se vettem. Tegyük föl hogy a kábelt kérdezte.
-
batagy
őstag
válasz B.attila #63511 üzenetére
Arra gondol MasterMark, hogy nincs olyan hogy 1.3-as és 1.4-es HDMI kábel. Nemrég volt szó róla a topikban.
Info.
Olyan van, hogy Standard Speed vagy High Speed HDMI kábel. Illetve Ethernet nélkül vagy Ethernet-tel.
High Speed HDMI-t vegyél, ha veszel. Ethernet nem kell.Ha pedig meglévő kábeled van, akkor rá kell lenni írva hogy High Speed vagy Standard Speed. Ha nincs ráírva, akkor a csatlakozóból nem lehet megállapítani.
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz MasterMark #63461 üzenetére
Értem, hát akkor nem vagyok egyedül. Nálam is ugyanez van, fehér alapon lilás a pötty.
(#63460) zsoltee10
Nem látszik nézési távról.
Ezt se vettem volna észre normál üzemben, csak ráeresztettem egy csekkolást homogén alapszínekkel.[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
A fenébe. 42GT60, december végi vásárlás. Csak most vettem észre, hogy 1 subpixel hibás. Fehér színen piros pötty, zöld színnél egy fekete pötty. Piros és kék színnél nem látható.
A TV-t nem használtam. Mikor vettem, sajnos csak hevenyészve néztem át ( ) szóval valószínű már a vásárláskor is rajta lehetett. Aztán visszacsomagoltam és csak most vettem elő megint. a hülye fejemet, aztat!
Nem érdemes rajta aggódni? Gondolom ezt már nem is cserélik? (Panashop)
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz MasterMark #62734 üzenetére
Ok, köszi a visszajelzést!
Majd írjad, hogy milyen a DigiFilm minősége, ha aktiválódott!
Az enyém CI+ része egyértelműen rossz. Egyelőre csak odáig jutottam, hogy a Panashopban megadták a szerviz (rövid i-vel) számát, de még nem hívtam fel őket.
(#62761) Flashget
Igen, tudom, a Digi topikban már átbeszéltük. Örülök, hogy a tied végül sikeresen megoldódott.[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz viharkabat #62493 üzenetére
Nem semmi.
Decemberben még 290eFt-ért vettem, most csak 250eFt. -
batagy
őstag
válasz MasterMark #62138 üzenetére
Nos, az ügyet lezárom!
100% egyértelmű, hogy a saját UT50 példányom hibás. Nem inkompatibilis, hanem hibás! Ugyanis a MindigTV-s conax modult sem ismeri föl. Ez a Conax modul 100%, hogy működik, mert délután néztük egy Samsung TV-ben. És mielőtt kérded, DVB-T jellel néztem.
A kártya és a modul is jó helyzetben vannak benne.
Nincs érintkezés valószínűleg vagy ilyesmiről lehet szó.
Szóval Panasonic szervízhez forduljak? Egyébként a tápja is zúg, szóval akkor lehet, hogy egy kalap alatt mindkettőt el kellene intéznem? Már ha egyáltalán tudják javítani.
Mastermark, ha majd megkapod, várom a visszajelzésed hogy neked megy-e az UT50-ben.
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz bigdady #62082 üzenetére
Igen, láttam hogy kártya nélkül írtad, és köszönöm is a segítséget, de szerintem ennek így is működnie kellene. Valami gebasz van.
Még azt fogom tesztelni, hogy egy kollégától kapok mindigTV-s modult, azt is kipróbálom majd a TV-ben.
Arra még mindig nem kaptam választ viszont tőletek, hogyha benne van egy CI modul, akkor a "Közös interfész" menüben megjelenik valamilyen menü? Merthogy erre alapozom az összes megfigyelésem.
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz Magnat #62034 üzenetére
Szia!
És neked , a beállítások menüben, a "Közös interfész" menüben kiír valamit azon kívül, hogy "modul hiányzik"?
Amikor a kártya még nincs aktiválva, a "Közös interfész" menü már akkor is aktív?
Én nagy nehezen kikönyörögtem, hogy cseréljék ki CI+ modult, már el is hoztam egy újat, azonban ezzel is teljesen döglöttnek tűnik. Teljesen tanácstalan vagyok. Kikapcsolt állapotban raktam be, érzésre beugrik a modul. 3-szor próbáltam az újat.
Egyébként a korábbi (már visszaadott) CI+ modult aztán egy másik, Samsung TV-ben is néztem, az sem ismerte föl.
-
batagy
őstag
válasz Magnat #62034 üzenetére
Szia!
Ok, köszi! Ez jó hír, legalább neked megy.
Én is így raktam bele, és próbáltam kb 5-6 szor ki-be rakni, de semmit nem érzékelt az UT50.
Kikapcsolt állapotban végeztem én is a behelyezést.Azóta ma már egy kisebb kálváriát jártam a végig a Digivel. De majd ezt a Digi topikban írom meg.
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz MasterMark #61963 üzenetére
Hát mindegy, most megállt a tudomány. Szerintem jól benne van a CI modul, de a TV nem ismer föl semmit.
Szerintem rossz a CI modul. Be kell mennem kicseréltetni.
Ha valakinek van UPC-s CI modulja, azért megírhatná, hogy mennyire áll ki a modul a készülékből.
-
batagy
őstag
válasz MasterMark #61957 üzenetére
Igen, érzem hogy a helyére megy.
Ellenben most már nem vagyok benne biztos, hogy az UT50 az CI+ kompatibilis egyáltalán? Vagy csak sima CI-t támogat?
SZERK: eszerint CI+ kompatibilis.
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz MasterMark #61955 üzenetére
DigiFilm csak SD-ben jön.
Egyelőre nem sikerült beüzemelnem.
Ha a modult a Digi felirattal előrefelé rakom be, még annyira se megy be.
Szóval úgy tűnik hogy a modulon a Digi feliratnak hátrafelé kell néznie, egyébként az írás így álló is, és nincs fejjel lefelé.
3.6 cm-re áll ki.De a TV nem ismeri fül, a beállítások menüben a Közös Interfésznél azt írja hogy modul hiányzik.
Szerintem jobban nem megy be a modul.... -
batagy
őstag
válasz MasterMark #61953 üzenetére
Tényleg, most látom hogy a modul az utolsó 1.5 cm részen, a 4 sarkán nem szimmetrikus. Csak 3 szélen van kiálló vezetősáv. Akkor valóban egyféleképpen megy bele.
DigiFilm-et fizettem elő. Digikábelre a CI modul lehetőség most indult február elsejével! 300 Ft-ot megér szumma!
-
batagy
őstag
Sziasztok!
UT50.
A CI modul TV-be illesztésekor, számít hogy a CI modul melyik oldala néz előre?
A modul ránézésre legalábbis, fizikailag szimmetrikusnak tűnik a két oldalára nézve.Melyik oldalának kell előrefelé állnia?
Digikábel új CI moduljáról van szó.Továbbá, ha be van dugva, hány centire kell kiállnia a készülékből?
Mert bedugtam (színe hátrafelé, írással előre), de nem érzékeli, viszont erőltetni nem akarom.
Kösz
-
batagy
őstag
-
batagy
őstag
válasz DM-Fan #60973 üzenetére
Hmm, érdekes és hasznos megfigyelés.
Ha valóban nekem válaszoltál (és nemcsak félrekattintottál ) , akkor értem, lehet hogy a Zoom az elektronika kímélése miatt van esetleg letiltva (mert SD esetén még többet kell számolni talán a zoomban).
Ha meg nem nekem válaszoltál, akkor is hasznos az infó. Akkor nincs köze a zoom-hoz.
Amúgy 42UT50-em van, és egy 42GT60 (a 42ST60-at utána visszacseréltem GT60-ra). Mostanában agyaltam csak rajta, hogy hülye fejjel a kettőből már 50VT60 is majdnem kijött volna. De mindegy, jó ez nekem.
-
batagy
őstag
válasz gorbep #60962 üzenetére
Én nyitni akarok egy support ticketet vagy valamit erre a Panasonic-nál. Hátha kijavítják a firmware-t.
Amúgy tudom, hogy 100% esélytelen, de legalább megpróbálom.
(#60963) efi99
De UT50-nél 3 féle zoom van.
- Zoom1: vertikálisan (függőlegesen) zoom-ol. 4:3-as adást lehet vele torzításmentessé alakítani, természetesen az alja-teteje hiányozni fog.
- Zoom2: Előbbihez képest vízszintesen zoom-ol, azaz 16:9 képet torzításmentesen.
- Zoom3: Előbbihez képest még pluszban függőlegesen zoom-ol még egyet. Ekvilalens a Zoom1-gyel, csak jobban belenagyítva.60-as szérián kétfelé bontották:
- SD esetén csak Zoom1 van.
- HD esetén van 3 féle Zoom, nem pont olyan mint az 50-esnél, de legalább 3 féle. Ezek közül az utolsó tud 16:9-est torzításmentesen zoomolni. -
batagy
őstag
válasz DM-Fan #59403 üzenetére
Az én 42UT50-emen kétféle zaj van.
Van egy buzz, amely a fényerővel és a fehérséggel emelkedik. Ez egyértelműen hallható, de annyira nem zavaró (pontosabban megszoktam).
A másik, ami zavar, van egy "csörgedező" vagy cicergő hang, amely viszont épp akkor jön elő, ha fekete a kép (ha nincs a panelen terhelés). Csatorna váltásokkor hallom. Legegyértelműbben úgy tudom reprodukálni, ha a menüből lekapcsolom a képet.
Ezt észrevettem már amikor vettem is , 1 éve, de nem volt merszem visszavitetni, illetve gondoltam hogy a többi is biztos ilyen. Utólag lehet ezzel bármit kezdeni, átnézetni valahol? A Pana szervízzel érdemes szórakozni?
Van 42GT60-om is, azon nincs ez a cicergő hang, csak a buzz.
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Egy GT60-ast vizslattam, és azt vettem észre, hogy a nézési irányszög függőleges (vertikális) irányban nagyon irányfüggő, a fényerősség jelentősen csökken ha nem vízszintesen nézem. UT50-nál nincs ilyen érzékenység. Ezt a panel típusa okozza? ST60-nál is tapasztalható ugyanilyen függőleges irányfüggőség?
-
batagy
őstag
válasz Hsanyika1 #57365 üzenetére
Az RTL logó valóban eltűnik a sima zoom-mal, de a képarány torzított, felfelé-lefelé széthúzott.
A #57362-ben mondott beállításnál pedig én nem látok 3 féle beállítást. Valós és Zoom módoknál itt valóban felajánlja a függőleges zoom szerkesztését, és az érték különbözik a zoom módokra, de úgy tűnik ez nem azt csinálja amire szükség lenne.
-
batagy
őstag
válasz M_AND_Ms #55307 üzenetére
Én is egyetértek ezzel a korábbi megállapítással.
ST60-ben a legnagyobb gondom az, hogy a Zoom beállítások sokkal rosszabbak mint az UT50 esetén. SD adásnál nincsen Zoom2 és Zoom3 lehetőség, ami konkrétan azt jelenti, hogy 16:9-es SD adásba nem lehet torzításmentesen belenagyítani! Pl. RTL Klubot se lehet kizoomolni torzításmentesen. Hogyan lehetett ezt így kitalálni?
Nem lehet erre SW javítást kérni valahol?
-
batagy
őstag
Sziasztok!
ST60 képbeállítások menüjében mi a túró az a "Vízszintes méret 1" és "Vízszintes méret 2" beállítás?
-
batagy
őstag
válasz NoOne1976 #57256 üzenetére
TV bekapcsoláskor biztosan érzékeli, ha eddig nem tárolta el. De Digikábelen már pár napja megjelent az M3, szóval nem most detektálja, hanem hamarabb kellett neki.
Most viszont még egy új plusz, History HD is van , kb ettől a pillanattól Digikábelen (Bp 21. ker).
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz DM-Fan #31269 üzenetére
Lehetséges hogy igazad van, de amikor bementem a Panashopba csekkolni ezt a zizegést (nevezzük panelzajnak vagy BZZZ-nek), akkor 3 kirakott készüléknél is hallottam ugyanaz a típusú zajt.
A másik, ami megerősíti, szerintem, hogy ezt mindenhonnan hallani, nemcsak a táp felől. De tény, hogy kondik, vagy tekercsek lehetnek máshol is, nemcsak a táp környékén.
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz Dorian #31263 üzenetére
Hát majd ez expertek kijavítanak, ha rosszul mondom, de nem értek veled egyet.
1) A BZZZ a panelből magából jön, nem a tápból. Ez a foszforcellák kisülése.... de erősítsétek meg, ha esetleg tévedek. Ezzel nagyon nem lehet mit kezdeni, viszont az az idő múlásával csökken. Ezt megerősítette egyszer DM-Fan is, de a Panashopban is ezt az infót kaptam. Tudniillik bajáratódik a cella. Csak emiatt nem kell visszavinni.
2) A táp zaja megint más, az cicereg, nem zizeg, és ha a táp zajos, az viszont tényleg hiba. Ahogy eddig olvastam, illetve szintén a Panashopban mondtak, ez a fajta zaj nem függ a fényerőtől vagy a fehér képtől.
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
Ahogy (#31249) Dorian is írta, normális a BZZZ a világos részeknél!
Annyival egészíteném ki Dorian hozzászólását, hogy - függően attól, hogy valaki mennyire csendes környezetben nézi és a füle mennyire érzékeny -, bizony hallani hangerőnél is, nemcsak némítva. Én legalábbis az UT50-en a BZZZ-t hallom néha akkor is, ha nincs lenémítva, és a képernyő előtt 2-3 m-re. Ez a plazma velejárója, foszforzaj vagy nem tudom minek hívják.
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
Én is nyakamat tettem volna rá hogy méjdéj ezek után kímél bennünket azzal hogy távol marad, de ezt most besz*vtuk.
-
batagy
őstag
válasz Dorian #30060 üzenetére
Igen, az Alces-ben van túlfesz védelem is , nekem is van AlcesOne-om, volt egy Alces6-om is, de utóbbit eladtam.
Egy gond van az Alces túlfesz védelmével, semmi nem jelzi ki, ha kiold benne az ehhez tartozó biztosíték. Magyarul nem tudni hogy működésbe lépett-e a túlfesz védelem. Részben ezért is adtam el.
-
batagy
őstag
válasz DM-Fan #29991 üzenetére
OK, kösz.
Nálam 42UT50 van, már két hete vagy tán több is, egyre jobban tetszik, a kezdeti kontraszt aggályaim is elmúltak már. Ennek ellenére jó ismerni a jövőt, hátha az ember feljebb lép később.
Ha már így megszólaltam, lenne két kérdésem:
- Emberi arcok simasága, "babaarca", ez az UT50 tulajdonsága, vagy így van tömörítve a TV műsor? Nemcsak SD adásoknál, hanem HD-nél is észreveszem. Sokkal kevésbé, mint LG 42PT353 esetén, de így is. De nem minden műsornál.
- Oldalirányú mozgásnál, néha erősen döcög/receg a kép. Szintén, ilyen a panel, vagy a műsor tömörítés eredménye? IFC segít rajta, de akkor meg szappanopera effekt jön elő. -
batagy
őstag
Sziasztok
És az ST60 NeoPDP-s és 3D-s lesz?
Felvenni tud majd, mint az ST50? -
batagy
őstag
válasz janos666 #28813 üzenetére
OK!
Jó tudni! AKkor érdemes feljebb venni.(#28809) Litván Zongora
Ettől függetlenül, a HDMI 1.3-tól van a Deep Color támogatva. Link."Deep Color: HDMI 1.3 supports 10-bit, 12-bit and 16-bit (RGB or YCbCr) color depths, up from the 8-bit depths in previous versions of the HDMI specification, for stunning rendering of over one billion colors in unprecedented detail".
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz janos666 #28764 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
Conax kártyát nem használok, Digi kábel van, közvetlenül a TV-be.
A Realtek-ekkel nem tudsz variálni. A DeepColor-t bedobhatod 12-bitre, ha bírja a kábel.
Kicsit számolgattam...
Szóval UT50 a leírás szerint 6144 színárnyalatot tud. 6144 = 3 x 2048 = 2 x 2^11. Azaz 11 bites színmélységet tud megjeleníteni. Magyarán a 12 bites színmélységet nem tudja megjeleníteni. Vagy 10 bitre állítom a lejátszót, vagy 12bitre, utóbbi esetben nem tudom fogadja-e a jelet, de ha fogadja is, akkor valszeg eldob 1 bit információt.Az ST50 ugyanilyan logika szerint 12 bites, a VT50 pedig 13 bites.
Szóval valószínűleg már csak emiatt is megérte volna ST50 mellett dönteni.Egyébként is javasolt váltani Sigma chipesre.
Igen, ezt meggondolom.de 10 már biztos túl sok, hacsak nem tologatok a fényerő és kontraszt csúszkákat a lejátszón is, de olyat ne csinálj.
OK, egyetértek.#28769) kalmanchris
Igen, megtaláltam a kérdésed, te is ugyanezt kérdezted.
Alapvetően értem a logikát a magyarázatban, hogy a bitrate-től függ a sötét képrészlet, csak egy ponton mégis megbukik. Ha ugyanazt a fájlt lejátszom és kompozit (!) jellel kötöm a képcsövesre, akkor ez a sötét részletelvesztés nem tűnik fel. Tehát a úgy gondolom a forrásban ott a részlet.
Inkább az az érzésem hogy ennyit tud ez a kvantálás a TV oldalán... (10 vagy 11 bites).... Nem?(#28771) hunspikey
Ok, akkor nem a kontraszt okozza, ez egyértelmű.
A gammát majd még kipróbálom. 2.2-en van most.
Sorozatom van 720p-s, majd csekkolom.[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz janos666 #28761 üzenetére
Köszi a tippeket.
- Az említett módokkal kapcsolatban:
a) Asus O!Play Mini Plus van hackelt Iconbit firmware-rel (Realtek chipes), ebben annyi érhető el, hogy Deep Color: Auto, 12bit, 10bit vagy Off.
b) Az Oppo DV-983H lejátszóban már vannak érdekes módok:
Y/C Delay.
Cue Correction
De-Interlacing Mode: ez Auto, Film Bias Mode, Video Mode, 2.2 Even, és 2.2 Odd lehet.
Video Mode: ez Video1 és Video2 lehet.
Color Space: ez Auto, YCbCr 4:4:4, RGB Video Level, és RGB PC Level lehet.Utóbbi három közül melyik kellhet nekem?
Mondjuk az az igazság hogy ugye a lejátszón lévő beállítások a TV adáson nem fognak segíteni.
- Egyébként a lejátszó oldalon alapbeállításokkal néztem, és a TV TrueCinema módban. A fényerőt valóban nullán hagytam, és a kontraszttal játszottam, úgy 35-45 között, valamit segítenek, de az alapdolgot amit leírtam, nem oldják meg. Ha a fényerőt 10-re felvettem, tán jobb volt. Aztán visszavettem nullára, és utána a lejátszóban emeltem mind a fényerőt, mind a kontrasztot egy kicsit, tán eddig ez volt a legjobb.
De most visszaállítok mindent, aztán nem erőltetem, csak arra akartam kilyukadni, hogy remélhetőleg be lehet szebben állítani, hogy megnyugodjak.
Közben visszaolvastam a "sötét" szóra rákeresve, valóban feltették ugyanezt a kérdést mások is, csak nem vettem észre. Másoknak is azt a választ adtátok hogy be lehet állítani, sőt a plazma pont a sötét részletek szempontjából jobb az LCD-nél. Hát meglátjuk...#28762) BBéci
Ok, kösz. A kontraszttal vigyázok, valóban az se jó, ha túl nagy. Lehet az is, hogy pont a nagy kontraszt miatt pont kevésbé látni a sötét részleteket?.... Szóval túl jó a plazma LOL -
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Lenne pár primitív kérdésem, elnézést ha triviálisak, de nekem nem.
Szóval UT50 van.- Az UT50 4.000.000:1 kontrasztja és az ST50 5.500.000:1 kontrasztja közötti különbség az tulajdonképpen hogyan jelenik meg?
- Az UT50-nel per pillanat az a bajom, hogy akárhogy állítom, mindig sötét tónusú kicsit. Pl. ha egy napfényes erdőt mutat a kép, akkor olyan mintha szürkületben játszódna. Másrészt, a sötét részek részletei elvesznek. Pl. ha valaki sötét öltönyben van, akkor csak az alakja látszódik. Ha feljebb veszem a kontrasztot és a fényerőt , javul a helyzet, de akkor az egész szürkül. Persze most így bejáratáskor nem akarom így használni, visszaveszem a kontrasztot, fényerőt! Csak kísérletezek vele rövid ideig.
Tehát a kérdésem az, hogy ezeket be lehet úgy állítani, hogy az elmondott jelenségek eltűnnek, vagy ez ilyen és van egy korlátja?
- A sötét részek részleteit befolyásolja az említett 4.0M/5.5M kontraszt specifikáció?Kösz
-
batagy
őstag
válasz rappit4 #28639 üzenetére
Nálam is 42UT50 van.
A poszterizációt én is észrevettem, de csak magas kontraszt esetén tűnt eddig zavarónak. Azt jó lenne tudni, hogy ST50 SD adás esetén jobb-e a poszterizáció tekintetében.
Ennek ellenére, szerintem még így is jó az UT50 SD képe, sokkal rosszabbra számítottam. A CRT SD képét természetesen nem éri el.
A kontraszt tekintetében , szerintem a képcsöves kép szépségét szintén nem éri el. De lehet hogy csak beállítás kérdése. Lehet hogy hülyén hangzik, de a következőt gondolom. Mindig mindenki a fekete szintet elemzi, hogy milyen mély stb. Ezzel nincs is semmi baj az UT50-nél se, viszont a fehéret nem találom elég fehérnek, az a bajom. De mégegyszer mondom lehetséges hogy nincs jól beállítva.
A beállítások megosztása ahogy látom nem divat itt, de én találtam egyet a 40UT50-hez, ezt beállítottam, és így első körben sokkal szebbnek tűnik már, közelebb került a CRT-hez.
-
batagy
őstag
válasz liszi70 #28364 üzenetére
Szia!
Én nem akarok okoskodni, inkább rátok hallgatok, de igazából én se értem hogy miért ne lehetne egyszínű képekkel bejáratni. Tudniillik, a bejáratás lényege nem az, hogy a pixelek homogén módon "használódjanak" az első időszakban? Márpedig a homogenitáshoz legjobb az egyszínű kép.
Azzal egyetértek, hogy akkor közben nem néz az ember hasznos műsort, de ha valakit ez nem zavar? Mondjuk közben számítógépezek. Aztán nézhetek rajta műsort is időnként. Szóval én speciel eltekintenék attól, hogy ez most felesleges áram és panel üzemidő, mert nem ez a lényeg. Ha segít a panelen, akkor..... lenne értelme. További előnye az lenne, hogy így gyorsabban járatódik, mert homogén kép esetén erősebb kontrasztot is lehetne használni.
Csak a kérdés az hogy miért tartjátok károsnak, a készülék fizikiai állapotára nézve, értem a panelt, pixeleket, elektronikát.
Mégegyszer leírom, nem azt mondom hogy az a jó, csak nem teljesen értem, hogy miért lenne káros, de ettől az egésztől függetlenül inkább rátok hallgatok, nehogy bajt okozzak a panellel.
-
batagy
őstag
AHA!
Nyert!Tényleg azok okozták!
- P-NR: Be volt kapcsolva, kikapcsoltam.
- Pixel csúsztatás: Be volt kapcsolva, de sajnos csak "Be" és "Automatikus" érhető el, legalábbis ebben a módban. Az Automatikusra állítottam.
- IFC: Ez is Automatikusra volt állítva. Kikapcsoltam. Akkor ezért éreztem a DVD-t olyan furának, kicsit szappanopera effektet éreztem. Most sokkal élesebb lett és természetesebb!De a lényeg hogy a képugrálás is megszűnt!!
Hálás köszönet! Nagyon tetszik a TV!Az LG HD Ready 42PT353-nak három alapvető hibája volt:
- A hang torzított a hátsó SCART kimeneten, a Pana UT50-en nem.
- Mindenki baba-arccal jelent meg SD forrással, gondolom ez a poszterizáció? A Panánál egyelőre nem érzem ezt, pedig FullHD.
- Az LG-n a fehér nem volt fehér, a fekete nem volt fekete. Ez nagyságrendileg jobbnak tűnik. -
batagy
őstag
Sziasztok megint.
Bocsánat hogy ennyit szőrözök itt, de felmerült egy furcsaság, valami csak nem stimmel, vagyis nem tudom mire vélni.
Észrevettem mintha némelyik csatorna logó "beremegne". Konkrétan a Film+ logójánál láttam többször is, hogy a fehér betűk némely része egy-egy pillanatra véletlenszerűen ide-oda ugrál. A TV2 HD logójánál is észrevettem ezt. De arra gyanakodtam hogy az adás hibája.
Most viszont mondom kipróbálom a DVD lejátszót, Oppo DV-983H. HDMI-n 1080p-re konvertálva. Nos amikor az Oppo-n a hangerőt állítom, akkor egy 20 osztásos fehér csíkos sávot rajzol ki, és a 42UT50 teljesen megbolondulva rajzolja ki, időnként a fehér csíkok jobbra-balra ugrálnak nagyon gyorsan és az egész Oppo hangerősáv összekuszálódik.
Gondoltam SW hiba a TV-ben, de most frissítettem 1.256-ról 1.261-re, de ugyanaz a hiba. Teljes mértékben reprodukálni tudom.
Ez a mi fene? Látott ilyet valaki?
Rossz a panel vagy valami?Kösz!
-
batagy
őstag
válasz liszi70 #28241 üzenetére
Ok, kösz hogy szóltatok!
Még jó hogy megkérdeztem! Még régebben olvastam az AVS fórumon ezt a módszert valahol. Azt gondoltam hogy a pixelek működési ideje számít, nem pedig hogy a szomszédos pixeltől eltérő színt jelenítsen meg. Ezek szerint rosszul gondoltam.
Akkor egyszínű diavetítés törölve. Mégegyszer hálás köszönetem a helyreigazításért. Remélem nem fogják megtalálni a hibás postomat ha valaki idekeveredik.
-
batagy
őstag
válasz DM-Fan #28228 üzenetére
Értem.
Nos, hogy a táp adja-e a hangot, vagy más alkatrész, azt nem tudom....
A korábbi LG 42PT353 is hasonlóan zizegett, a 42UT50 még tán halkabb.Ha netán visszavinném (amihez sok kedvem nincs), lehet hogy egy következő is ugyanúgy zizegne. Inkább arra lennék kíváncsi hogy valami expert milyennek értékelné, ha nálam meghallgatná. (Csepel Pláza közelében vagyok.)
#28230) KTTech
Egyetértek, szerintem ez a ciripelés normális. Annyira nem zavar, emiatt nem fogom visszavinni.Más: most akkor elkezdem bejáratni, az erről a linkről letöltött "BreakIn_Images.zip"-ben lévő egyszínű képek folyamatos futtatásával. Pendrive-ra másoltam, TV-be be, és folyamatos diavetítés,5 másodpercenként váltogatja a képeket.
A kép normál üzemmódban van, ezekkel a beállításokkal, jó így?
- Kontraszt: 30
- Fényerő: 0.
- Színtelítettség: 30
- Képélesség: 5
- Élénk színek Ki
- Öko üzemmód Be.Szóval akkor így menjen 100 órát? (nem egyfolytában, csak ha itthon vagyok.)
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
Hááát.... én se szeretem a ciripelést, de lehet hogy ez még normális. A plazmák többé kevésbé mind hangot adnak ki nem?
Teljes csendben hallgattam, szóval van egy kis zizegés. Előlről nagyon halk, talán nem is hallani, talán kicsit mégis, ha csont fehér a kép és persze ha nagyobb a fényerő. Hátulra közel fölé hajolva, akkor hallani rendesen.
Nemcsak zizegést, ciripelést hallok, hanem nagyon halkan olyat is, mint mikor a csapvíz lefolyik a lefolyóban, ilyen csörgedező hang, de az tényleg halk.A CRT képcsöves TV-m fényévekkel hangosabb, annak a sorkimenő trafója sípol.
Normális ez (42UT50)? (szerintem normális)
-
batagy
őstag
válasz DM-Fan #28057 üzenetére
Könnyebb volt összeszerelni mint gondoltam .
Könnyen ki tudtam emelni a dobozból, azt hittem nehezebb lesz, utána csak rácsúsztattam az összeszerelt talpra és kész.Üzemidőt / bekapcsolások számát csekkoltam, nulla idős.
Viszont az a kérdésem, hogy milyen hangos ciripelés a normális hátul?
Kösz!
(Most jön az egyszínű képek futtatása pendrive-ról, pixel csekk, és bejáratás.)
-
batagy
őstag
"Ezt nem értem. "
Lehet hogy rossz konklúziót vontam le, de az LG HD Ready-vel egyértelműen az volt a tapasztalatom, hogyha valamilyen kockás vagy csíkos képtartalom mozgott lassú sebességgel oldalirányban (pl. valaki apró kockás ingben), akkor villódzott az a képrészlet. Én úgy véltem hogy az már a HD Ready felbontásból adódó pixel villogás, de lehet hogy rosszul gondolom."Remélem a full HD tévéhez veszel valami új lejátszót is, nem DVD-ket fogsz nézni rajta!"
Valamikor persze biztos veszek új lejátszót, de ha majd eljön az ideje. Asztali médiaplayer van még Asus Mini Plus (Realtek 1185 chipes), de csak pár sorozat van meg 720p-ben.. szóval tartalmaim egyelőre kevesek. Mindegy, majd fejlődik az is.Köszönöm az összerakásos tippeket, megpróbálkozok majd felülről ráilleszteni, de azt már csak holnap.
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Én is vettem egy 42UT50-et. Kihozta a Panashop.
Korábban évekig HD Ready párti voltam, mondván hogy SD-re jobb az a felbontás, de pár héttel ezelőtt mégis megváltoztattam az álláspontomat, hogy mégis FullHD kell. Elvégre még 2008 körül az egyik legjobb 1080p-re felkonvertáló DVD lejátszót megvettem, az Oppo DV-983H-t. Illetve hogy ha oldalirányban mozog a kép, ne recegjen a pixelek miatt, ha finom csíkos képtartalom mozog oldalirányban. 2011-ben már bepróbálkoztam egy LG HD Ready plazmával, hát az olyan fos volt, hogy hamarjában, 3 hét után el is adtam. Ez most a második plazma próbálkozásom.Na mindegy, nem ez a lényeg, hanem:
Egy ember egyedül össze tudja szerelni?
Talpat összerakom, majd az egész panelt rácsúsztatom felülről? Úgy hogy a panel végig állítva marad? Csak elég nehéz lesz a dobozból egyedül kivennem. Az LG-nél azt csináltam, hogy a doboz alját is megnyitottam, és óvatosan felfelé a dobozt leemeltem róla, aztán lefektettem a panelt arccal lefelé. Nem volt egyszerű művelet, de szerintem nem is helyes módszer. A panát nem akarom lefektetni....Kösz!
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
Öcsém, nem is tudtam hogy az ST50 már tud felvenni is!
Milyen formátumban rögzít?
-
batagy
őstag
Én annak örülök hogy HD ready még mindig lesz, TX-P42X60 személyében.
Tudom biztos sokan nem osztják a nézetem, de gondolom ez a szint is teljesen jó, sima TV-zére, DVD nézésre, és 720p MKV-re.
TX-P42X50 fog még lejjebb menni, a mostani 115eFt-ról?
Úgy látom Edigital most fejezte be tegnapelőtt..... a fenébe, nem gondoltam hogy ilyen hamar kifut. -
batagy
őstag
Úgy látom még nem volt:
AVforums TX-P42X50 review. -
batagy
őstag
Sziasztok!
Régóta fel akartam már vetni ezt a kérdést, de gondoltam nem kukacoskodok, de most hogy megy a vita a HD-Ready és nézési távolságokkal kapcsolatban, leírom.
Az 1-es számú hozzászólásban a táblázat és a grafikon a felbontásról beszél, és HD-Ready-nél 1280 x 720 felbontással számol mindent.
Csakhogy a HD-Ready TV-k felbontása vagy 1024 x 768, vagy 1366 x 768, nem 1280 x 720.
Tehát, ha pontosak akarunk lenni, ezt is figyelembe kell venni a távolságok számításakor.[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Érdekes, hogy a TX-P42X50-ről alig van infó vagy tapasztalat. Még az AVforums-on se nagyon foglalkoztak vele. Gondolom itthon is azért nem terjed, mert relatív drága.....
Pedig nagyon kíváncsi lennék már tapasztalatokra!Azért HD Ready-ben gondolkozok, mert SD TV adásra elvileg jobb. Legalábbis régebben ez volt a konklúzió itt.
Azt várom hogy lemenjen 110eFt-ra, akkor megvenném. -
batagy
őstag
Sziasztok!
A legolcsóbb FullHD Pana modellek vajon milyen ársávban lesznek beárazva? Pl. 42UT50.
-
batagy
őstag
"Tervezem egy LG Electronics 42PT353 plazma vásárlását a háloszobába, használ valaki ilyen tipust? esetleg lebeszélnétek róla"
Bár már többen elmondták a véleményüket, nekem személyes tapasztalatom is van az LG 42PT353-mal. El is adtam 1 hónap után. Nem javaslom. Nekem konkrétan háromféle problémám volt vele:
- analóg hangja torzít.
- zúgott a fényerő függvényében (mondjuk ez más plazmákra is igaz lehet).
- végül a képe, a részleteket elmosta. Az emberi arcokat pl. nagyon kisimítva mutatta, mindenkinek idegesítően babaarca volt. -
batagy
őstag
Én is ezek között vacilálok : 42C3 /42UX30 / 42S30.
Most voltam a Tesco-ban, valóban 100eFt most, de csak (jövő) pénteken és szombaton van kiszállítás, és attól félek lutri hogy milyet hoznak ki. Nehogy valami visszavitt legyen.
DM-Fan: "Ha nem kellenek a plusz csatlakozók (pl. HDMI is), az USB-port, a LAN, a DivX-ekhez egyébként jól használható médialejátszó és a plusz bevonat, akkor elég az UX30 is. Ha mindez kell, akkor S30."
Nekem pl. nem kell a felsorolt egyik szolgáltatás sem, egyedül a Mono-Filtert és ezt a plusz bevonatot nem tudom, hogy milyen különbséget jelent?
Másik kérdésem, hogy az 42UX30 is tud 24p-t?
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Pana S30-as és a C3-asra vonatkozó kérdésem, hogy a TV a HDMI bemenet esetén a hangot kirakja a saját hangszóróra?
Pl. ha egy médialejátszót HDMI-vel összekötjük a TV-vel, és ha valaki nem használ külső Hifit, akkor a TV-n megjelenik a hang?Köszönet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hisense LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Azonnali játékos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- HP EliteBook / ZBook topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest