-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
salytmasztor
aktív tag
Lehetosegem adodott 100ezer forintert venni egy Panasonic TX-P42U30E plazmat ujonnan.
Nem igazan vagyok otthon TV, led-lcd-plazma temaban.Foleg sport, tenisz meccsek nezese miatt szeretnek plazmat, illetve olyan TVt amivel minel jobb minosegben es jol lathatoan tudom kovetni a kis sarga labdat.
Hasonlo arkategoriaban vagy nem tul sokkal tobbert ajanlotok valami jobbat vagy ez megfelelo lenne erre a celra?[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz #48967168 #11495 üzenetére
Én is az olimpiára szavaznék, mert ugye az egyik hivatalos támogatója a Pana, ah jól tudom. így előfordulhat, hogy akkor lesz ilyen akciós. de nagyon remélem, hogy karácsony környékén is lesz, mert én akkora tervezem a tv vásárlást.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
slick-adam
aktív tag
válasz < CyberBob > #11497 üzenetére
azert ennyire nem bonyolult, hogy meg mindig ne ertsd.
fixalni akarjak az arakat, hogy MINDENHOL kb. ugyanannyiba keruljenek, s evkozben ne csokkenjenek a megszokott mertekben. legyen az online uzlet, vagy a helyi MM.
ki beszel itt aremelesrol?parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
< CyberBob >
őstag
válasz slick-adam #11491 üzenetére
A netes boltok mindig is olcsóbbak lesznek. Erre nem az a megoldás, hogy a normál boltok eleve drágább árait még feljebb emeljük hanem többet kell adni pl.: több garancia.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
törölt tag
Sziasztok!
Nagy a hallgatás a Pana 5 éves gariakciója körül! Mindenki csak rebesgeti, hogy az olimpia miatt lesz, de semmi konkrétum...
Esetleg valami friss infó?
-
BBéci
legenda
válasz slick-adam #11493 üzenetére
Az "ugyanúgy" nem azt jelentette, hogy azonos mértékben, vagy arányban, de az is előfordulhat.
Például a kifutó Pana G30 Saturnban 160000 Ft volt, annál sokkal olcsóbban - hivatalos szervizgaranciával - sehol nem lehetett kapni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
slick-adam
aktív tag
ugyanugy biztosan nem, joval kisebb mertekben. ev vege fele tobbszaz euro kulonbseg is lehet online es helyi boltok kozott.
persze en most a nemet helyzetbol indulok ki, nem tudom otthon hogy nez ki a dolog.
gondolom nem Mo-bol indulnak ki a cegek se.[ Szerkesztve ]
parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
BBéci
legenda
válasz slick-adam #11491 üzenetére
A nagyáruházak árai ugyanúgy csökkennek a modellév során, mint a kisboltoké.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
slick-adam
aktív tag
válasz < CyberBob > #11489 üzenetére
megemelni nem fogjak. csupan az oriasi aresest akarjak elkerulni evkozben.
en errol olvastam mar, akkor Sony-t es Samsung-ot emlegettek, de ugy latszik Pana is beszall az akcioba.
hogy vesz az okos vasarlo tevet? elmegy kulonbozo aruhazakba, kinezi amit tetszik neki, tesztelgeti, aztan megrendeli netrol joval olcsobban. aruhaz-demozas. na ezt nem akarjak. teljesen ertheto.parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
BBéci
legenda
válasz < CyberBob > #11489 üzenetére
Durva megemelésről nem volt szó, csak a bevezető árak drasztikus csökkenésének mérsékléséről.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
janos666
nagyúr
A Samsung is nyilvánosan nekilátott már ennek (USA price fixing) és így együtt tényleg képesek is lehetnek felnyomni az árakat (ha nem egymás alá próbálnak licitálni, hanem együtt megemelni az árszintet). Szerintem sem árthat majd idén megejteni még egy cserét annak, aki akar, aztán csendben ellenni, míg el nem terjed a 4k2k tartalmastól és/vagy beválik és megfizethetővé válik az OLED.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #11480 üzenetére
A helyedben nem lennék annyira bizakodó az akkora mértékű árcsökkenéseket illetően. A Pana is csődközeli helyzetben van, éppen a rendkívüli olcsósodás miatt, aminek véget akarnak vetni. Már a mostani árak mellett is alig van a plazmákon nyereség.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz janos666 #11484 üzenetére
Akkor viszont szerintem tényleg működik az a 96 Hz (és ezek szerint nem csak a felsőbb kategóriában), legalábbis nem gondolnám 48 Hz-nek a látottakat (már a G20-amon sem). Akadás nincs, tehát a kadencia rendben van, vibrálást meg nem látok a 24p anyagoknál (sem). Ez az összes Pana plazmára igaz.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz DM-Fan #11478 üzenetére
emlékeim szerint még tavaly is úgy volt, hogy tán csak VT-széria tud natív 96 Hz-et (4 x 24 Hz), a többi modell meg 100 Hz-en megy minimális interpolációval
Biztos nem 100Hz. Vagy 48 vagy 96Hz-en mennek (erről sajnos nincs megerősített adat), interpoláció csak "24p Smotth Film"-el van.
Én annyit tudok hozzátenni, hogy az i1d3 colorimeter nem épp erre való, de az 96Hz-re méri nálam a G30-at (24 be, smoothfilm OFF), 60Hz-el pedig 60-ra, 50-el még nem néztem.
(#11481) RandomPJ
A C-net cikk itt nem mértékadó. Mások az US és EU modellek.
Amennyire én tudom 2010 óta van EU-ban 96Hz G20 és afelett, az USA-ban pedig máig a VT kiváltsága.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz RandomPJ #11482 üzenetére
Gyakorlatilag már most sem igazán van piacon. Gyaníthatóan az utolsó egy-két példány van még raktáron, azok is könnyen lehet, hogy kiállítási darabok. Rá kell kérdezni, de ezekre már csak 2 év garancia van.
Get Moded!
-
RandomPJ
csendes tag
50GT30 -ra tudnék még várni, előreláthatóan meddig lehet pacon még?
-
RandomPJ
csendes tag
válasz DM-Fan #11478 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Utána néztem a dolognak, a befutó nálam is a 50G30 lett volna itt szeretnék hivatkozni pár dologra:
http://forums.highdefdigest.com/home-theater-gear/25688-displays-support-1080p-24-signal-multiplies-original-frame-rate-35.html
konkrétan erre a részre:
The Panasonic TC-P50GT30 and TC-P55GT30 manual even mentions that flicker might be seen at 48Hz. The CNET review confirmed there is no 96Hz setting but Panasonic messed up and the manual mentions that there is a 96Hz mode when in reality the GT30 only has a 60Hz and 48Hz setting.Quote from page 51 in the Panasonic manual:
“96Hz/48Hz: Achieves more cinematic playback by reproducing
the movie contents at 2 or 4 times the speed of 24 frames per
second. If flicker is seen using 48Hz, please use 60Hz or 96Hz.”Valahol itt a megoldás : át kell állítani 60 hz -re és kevésbé fog villogni, pár tesztoldalon olvastam úgy hívták vhol, hogy :I still prefer the flicker-free 60Hz mode.
Tényleg személyesen kell megnézni vitt anyaggal kialudt szemekkel!
-
spiky03
veterán
válasz DM-Fan #11479 üzenetére
Köszi a választ.
De szerintem jó lesz nekem azaz ST50 is majd, remélhetőleg decemberre lemegy 200 körülire az ára, és akkor tényleg best buy kategória lesz.
Mondjuk itthon biztos más képet mutat majd, mint a nagyobb térben kiállított darabok. Én a Pólusban az Edigitálban láttam, ott pont felette volt egy G30. A képe tényleg más volt, de nem tűnt nekem rosszabbnak annó, igaz a beállításokat nem tudom, hogy mire voltak állítva. Meg az volt még a fura, hogy az ST50-en ugyan az a videó ment és ott hiányoztak részletek, vagyis nem lehetett látni a teljes képet, lemaradt a széle. Gondolom ez is valami zoom beállítás vagy valami ilyesmi miatt lehetett.
Nah meg a Geeks teszten nem írnak rosszat az ST50-ről, mert ugye volt náluk GT50 is, és volt mihez hasonlítani.Nah meg a mostani JVC 55centi után nagy előrelépés lenne az a tv is. Meg gondolom ellenék azzal egy jó darabig.
De abban reménykedek, hogy janos666 kap egy ST50-et tesztelésre, akkor ő megmondja a frankót.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz spiky03 #11477 üzenetére
Nehéz megmondani. Nekem nem tűnt olyan szépnek az ST50 képe (alapbeállításon volt), mint a GT-é. Emlékeim szerint legalábbis egy GT30 (vagy talán G30) volt mellette (szintén alapbeállításon), az sokkal meggyőzőbb volt, bolti környezetben legalábbis. Kicsit művinek hatott az ST50. Aztán könnyen lehet, hogy ki lehet belőle hozni megfelelő képet - ahogy a tesztek is említik, de nekem az első benyomás nem volt olyan hasraesős. Van egy kis hype a készülék körül, ez nem vitás.
A 350 eFt szerintem is nagyon sok az 42GT50-ért, ennyiért illene 50"-os méretben megkapni, ami tán év vége felé realitás is lehet. Szerintem megéri egyébként a többletet a GT50 (márcsak a precíz kalibrálhatóság miatt is), de nem ennyit, az egészen biztos, nagyon maximum 25-30%-ot látok reálisnak, márpedig a 240 vs. 350 az nem annyi!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz RandomPJ #11474 üzenetére
Ha max. 300 eFt a keret és 50"-ost szeretnél, akkor az 50G30 jöhet szóba - már ha még találsz belőle, mert a tavalyi modellek már egyre kevésbé érhetők el. Esetleg szóba jöhet még az 50ST30 (esetleg az 50UT30), bár ez képminőséget tekintve elmarad az 50G30-tól, cserébe 3D-t is kínál, a szintén 3D-s 50GT30 viszont már nem fér bele a keretedbe.
A 24p-s kérdéseddel kapcsolatban: emlékeim szerint még tavaly is úgy volt, hogy tán csak VT-széria tud natív 96 Hz-et (4 x 24 Hz), a többi modell meg 100 Hz-en megy minimális interpolációval, de nem esküszöm meg. Teljesen mindegy egyébként, mert kopp folyamatos minden modell 24p-ből alkotott képe. Az idei modellekkel nem tudom mi a helyzet ilyen téren, de szerintem ez ne idegesítsen: folyamatos és villódzásmentes képe van minden modellnek. Nézd meg alaposan egy üzletben, hogy ott zavar-e az esetleges villódzás, ha nem, akkor nem szabadna, hogy gond legyen.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
spiky03
veterán
Arról tudtok valami infót mondani, hogy az ST50-nél, hogy kell érteni azt, hogy nem teljesen színhelyesen jeleníti meg a képeket? Hogy ebben a G30 is jobb. Gondolom nem úgy, hogy aminek kéknek kéne lennie az zöld lesz.
Vagy ezt még nem sokan láttátok élőben? Vagy csak akkor vehető észre, ha egymás mellett van a két tv?
Mert 350-et nem adnék egy GT50-ért, mert olyan nagy eltéréseket nem írtak az ST50-hez képest, hogy megérje +100-et.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
RandomPJ
csendes tag
Sziasztok!
Háát kicsit elakadtam plazma vásárlásban, mert én is csak Blu Ray cuccokra használnám, de a villódzás elvette a kedvemet, a Hz-ekkel vagyok, és a pénztárcámmal hadilábon.
kis segítséget kérnék a tavalyi modellek 1080 as 24fps Hz kiosztását nem találom sehol, pedig 1x már jártam arra, ezt találtam most:http://forum.bigpicturebigsound.com/display-devices-flat-panel-rptv-projectors-hdtvs/1303-plasma-hdtv-televisions-native-24p-24-fps-1080-24p-support.htmlSzóval melyik lenne a legjobb 2011 es model(50 col jó lenne) max 300e-ig Blu ray tekintetében?
-
rrox46
csendes tag
Ha nem kapkodjátok el előlem a tv-t linkelnék, hogy honnan venném.
http://alacsonyarak.hu
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz rrox46 #11467 üzenetére
Egyértelmű, hogy pk760
550 is gondolom, de ha ugyanannyi, akkor miért ne a magasabb kategória. Bár ha jól tudom LG-nél mindegyiknél tök ugyanaz a panel. Gondolom az elektronikával hangolnak. Nekem a 250 borzató volt, a 350 se tetszett. 760 van kb. az én Samu c530-am szintjén.Attól hogy újnak mondják, az esetleges beégést még ellenőrizd átvételkor. 3 alapszín + fekete, fehér fullHD méretű képet csinálj.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
DM-Fan
Topikgazda
Na, ezen besírtam:
Az IKEA TV-t integrál a bútorba
Kíváncsi leszek, hogy Hörmann mikor kezd el kocsit gyártani a garázsajtóhoz.
És pont nálunk nem lesz kapható. Pedig ha ennek a terméknek valahol lenne piaca, az Magyarország. Már hallom is: "Te apjuk, a Hörgenmörgen kádkilépő, meg a Jökkenmökken bútorpác mellé még b*sszá' má' a bevásárlókosárba egy TV-s bútort is! De ne feketét, hanem olyan szép fehéret ám!"
Bizarr az a csaj a videón.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
szonti
aktív tag
válasz rrox46 #11462 üzenetére
Szia!
PK széria tavaly előtti. PV tavalyi. Nekem PK350 van a PK550-ben több csatlakozó van meg elvileg van benne THX profil. A PK 760-as meg gondolom a legfejlettebb, de azt nem ismerem.
Érdemes lenne utánanézned, h a PV350 es mennyit fejlődött a PK350-hez képest, mert az a legújabb a felsoroltak közül, uh ha javultak a paraméterei akkor azt lenne érdemes választani, v a PK760-ast
Ami a legfontosabb, h ezekre a tv-kre adnak garanciát,v használtak? Mert garancia nélkül én biztos nem vennék tvt. -
rrox46
csendes tag
Bővítettem egy kicsit a listát:
50PK350
50PV350
50PK550
50PK760Az áruk 101-120k között van.
Melyiket vegyem? Rangsoroljuk őket.[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
válasz DM-Fan #11449 üzenetére
Köszi. Akkor fordítva indulok. Lekérem a szolgáltató listáját és mellé írom amit akarok aztán beütöm.
Annyira figyeltem, most mégis van két RTL-em és két AXN-em. A fene se érti
Mindegy, nem létkérdés.
Más:
Ghost: November óta van meg. Egyszer beállítottam a Neten található javaslatok szerint (kalibrálva nem volt). Közelről megnéztem a feketét és addig csökkentettem a fényerőt, míg eltűnt a finom kis zöld szemét. Azóta mindenki azt néz amit akar és addig amíg akarja. Ha besüt a nap behúzom a függönyt (a TV-re nem süt). Minden adódó keret fekete. Minden a natív méretben van, zoom nélkül. Ghostnak nyoma sincs. kopp-kopp-kopp.
Örülök, hogy a vásárlás előtt olvasgattam ezt a topic-ot!"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
DM-Fan
Topikgazda
-
rrox46
csendes tag
csáó!
50PK350,50PV350-ről mi a véleményetek? Melyiket ajánljátok?
Légyszíves válaszoljatok, mert már ma rendelném!
Köszi![ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz slick-adam #11455 üzenetére
Akkor már 1.78:1 és Apocalypto. Na, az mai napig besza-behu, ha a képminőség a fő szempont. De lehetne a hangja is. De egyébként mint film is. Minden szempontból referencia.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
slick-adam
aktív tag
válasz DM-Fan #11454 üzenetére
tegnap este megneztem ujra a District 9-t, ezuttal Blu-Ray verziot.
hihetetlen jo a kepminosege ennek a filmnek, majd' kiesett a szemem, hiaba alacsony(abb) koltsegvetesu film. szerintem a Dark Knight-ot is veri (igaz az teljesen mas kepvilagu), pedig sok helyen az a referencia (IMAX jelenetek amik letagloznak, tobbi nem annyira). kontraszt, elesseg, szinek, fekete, ... csodalatos. na meg maga a film is szupi.ja es 1.85:1-es volt, ezert hoztam fel.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz slick-adam #11453 üzenetére
Valóban bosszantó lehet, hogy nem kompromisszummentes ez a technológia (sem), de ha jobban belegondolsz, ez mindennel így van: az új autót sem hajthatod korlátlanul, az új ruhát is át kell mosni első használat előtt, a farmert mindvégig kifordítva mosod, stb. Ez nem árfüggő dolog.
Valóban kevés az 1.78:1 vagy 1.85:1 arányú filmek száma, a '80-as, '90-es években több készült belőlük, de azért előfordulnak ma is szép számmal, de ez leginkább műfajfüggő: a drámák, vígjátékok nagyobb számban forognak így, a blockbuster-ek, akciófilmek jellemzően szélesvásznúak. Ezért kell nagy képátlójú TV-t venni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
slick-adam
aktív tag
válasz DM-Fan #11451 üzenetére
persze, megvolt az 1. hsz. csak neha nyugos leszek, mikor belegondolok, hogy egy 600e ft-os tevenel ovatoskodni kell vagy nem hasznalhatom elso perctol, ahogy szeretnem. hiaba nem tegnaptol van plazmam, idonkent megis felbosszant a dolog.
azt ugye kitargyaltuk, hogy ha oda tud figyelni az ember, akkor a fenyerovel se kell vigyazni, viszont ez a szelesvasznu dolog most megint kihuzta a gyufat. gondoltam jobbak a filmek bejaratashoz, mint sima tv adas (amit ugyse nezek), na majd jol beszerzek par klafa HD filmet. aztan azt kellett tapasztalnom, hogy pl 20 erdekes filmbol jo esetben 2 ami 1.78 vagy 1.85:1-es aranyu. es remlett 1. hsz-bol hogy a kep homogenitasa megvaltozhat, ha a fekete savoknal nincs hasznalva a kijelzo.janos: elso plazmat meg estenkent is jarattam, hogy teljes az ido, de ra kellett jonnom, hogy hulyeseg. mint azt DM-Fan is irta: felesleges, haszontalan aramfogyasztas es hasznalat.
amirol eloszor irtam VT50-es, az meg nem az enyem volt, hanem a szomszede. azota lett nekem is (lehet valakinek feltunt, hogy altalaban tobbesszamban irtam a tapasztalatokrolparfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
janos666
nagyúr
válasz slick-adam #11450 üzenetére
ha valakinek naponta 2-3 órája van tévézésre, az mit csináljon 2-3 hónapig?
2-3 órát TV-t néz, a többiben ezt loopoltatja (pl. egy TV oldalába dugott apró pendrive-ról). Vagy nem veszi a keleténél komolyabban.
Mondjuk ha jól rémlik neked VT50-ed van. ÉS a 2012-es szériáról még nem tudok mit mondani, de a 2011-es Panasonic-oknál nem sok változott az első pár 100 órában sem.
Samsung-nál igen, ott érezhetően kényesebb volt az elején -> igaz, aztán még stapabíróbb is lett, mint az 1500+ órás Panasonic.-> Ezt pedig neked kell kitapasztalni!
Szerintem első perctől kezdve használd, ahogy jól esik, csak eleinte még rendszeresen ellenőrizgesd, és ha vannak problémák, akkor először próbálkozz úgy leküzdeni, hogy ne a hasznos jellegű használati szokásaidat korlátozza (ne zoomolj, ha nem tetszik, ne a kontrasztot vedd vissza, ha nem esik jól, hanem nézd ahogy tetszik és mosasd fehér képernyővel, mikor épp nem akarod használni).
Illetve ha sok a gond, akkor talán nyomasd szándékosan a fehér képet olyankor is, mikor nincs mit mosni vele, csak hogy járódjon és hátha pár 100 órán túl már nem lesz baj.
Ha még mindig érzékeny, akkor is vagy használs, mosol, használsz, mosol... vagy kitalálod mit szeretnél...[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz slick-adam #11450 üzenetére
Az #1. HSZ megvolt?
"A fekete sáv is be tud-e égni 4:3-as aránynál kétoldalt, vagy 2.35:1 aránynál alul felül?
A válasz: nem. Ekkor csak annyi történik, hogy a panel azon részén a gázrészecskék eltérő módon használódnak, ezért ott nem kerül megjelenítésre kép. Ennek jövőbe mutató következménye csak annyi lehet, hogy a gáz azon a területen kevésbé "használódik", ezáltal a képernyő homogenitása változhat."Ergo egyáltalán nem muszáj kerülni a szélesvásznú filmeket bejáratás alatt sem, maximum ne nézz egyhuzamban belőlük többet, hagyd regenerálódni a panelt két film között mondjuk negyedórányi változó képtartalommal. Ennyi szerintem mindenkinek belefér. Nem láttam még olyan plazmát, aminél a fekete sávok okozta diszhomogenitás ne állt volna helyre 10-15 percnyi teljes képernyős tartalom után. Nem kell ehhez semmilyen extra loop, fehér képernyő, vagy bármi egyéb: egyszerű TV adásra lökd át és kész! Problem solved.
Az meg nem gondolnám, hogy jellemző lenne, hogy mondjuk csak 2.40:1 képarányú filmeket néznél, amitől a panel homogenitása vészesen sérülne.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
slick-adam
aktív tag
bejáratós fázisban muszáj mindenképpen kerülni a szélesvásznú filmeket is?
mert ugye
- a plazmákat kimondottan filmekre ajánlják, de a szélesvásznú filmek "veszélyesek" (90 vagy több %-ban mind az!!!)
- játékra is plazma ajánlott képminöség miatt, de ott a HUD, ami szintén veszélyes (de ezt most csak úgy mellékesen)na most 500 óra a bejáratás. de nézzünk csak 200-at! ha valakinek naponta 2-3 órája van tévézésre, az mit csináljon 2-3 hónapig?
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Nem fognak elkeveredni. Nálam legalábbis 2 év alatt nem keveredtek el. Ha valami csatorna megszűnik, akkor annak a helye üres marad, nem veszi ki a TV a listából. Amúgy meg a legegyszerűbb, ha magadnak felírod, hogy milyen sorrendbe raktad őket. Egyébként létre lehet hozni kategóriákat is és azokba szét lehet szortírozni a csatornákat. Nem látod egyben? Pedig ott a csatornalista, csak nyomnod kell egy "Ok"-t.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
fecus
őstag
tx-p42g30e. Bekötötték a Digi kábelTV-t. A sok-sok csatornát elrendeztem. El lehet menteni valahogy a csatornakiosztást, hogy ha bármi okból elkeverednek, tudjam, hogy mire kell visszaállítani, ill. egybe lássam mert kissé megkavarodtam az ide-oda pakolásnál?
[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
janos666
nagyúr
Samsung D -> Aki még gondolkozik rajta, hogy felrak(at) egy logic borad software-t, az inkább ne frissítésen most software-t hivatalos friss verzióra, mert letiltották azt a szervizfunkciót, amit erre lehet használni! (Pontosabban Top Debug Menu-ből továbbra is megy, de az jóval macerásabb és már az eredeti szervizmenüs módszer sem gyerekjáték.)
-> Persze hacsak nem frissít magától logic-ot is az új software, de erről még nem tudok mit mondani.
-
Tull
csendes tag
50G30E-hez milyen usb wifi adaptert ajánlotok ? TP-Link 150 Mbps N routerhez.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz clarlet167 #11436 üzenetére
Itt például találsz:
Pic Mode Movie
Cell Light 18
Contrast 92
Brightness 61
Sharpness 35
Colour 50
Tint G/R 50/50
Screen Adjustment ScreenfitPicture Options
Colour Tone Warm 2
Dig NR Auto
Mpeg NR Auto
Film Mode Auto 2Advance settings
Black Tone Off
Dynamic Contrast Off
Gamma 0
Colour Space Auto
Flesh Tone o
Edge Enhancement On
Motion lighting Off
xvYCC OffWhite Balance
R-Offset 25
G-Offset 25
B-Offset 25
R-Gain 12
G-Gain 26
B-Gain 23Ne kérdezd, hogy jók-e! Egy próbát megér. Arra azért számíts, hogy ezek az értékek valószínű nálad nem lesznek tökéletesek, mivel minden egyes példány más és más, nem mindegy, hogy miről hajtod, illetve, hogy milyen a környezet, ahol nézed.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
gerzsol
aktív tag
Sziasztok.
Nekem egy Panasonic 42" G30-om van. ÉS azt vettem észre hogy a labdarúgó európa bajnokság alatt, a szuperlassításoknál erősen villódzik a kép. Ez megszokott? minden lassításnál minden TV-n ez van vagy csak a plazmára jellemző? Eddig mintha másik TV-n nem tűnt volna fel nekem. Csak érdeklődés szintján kérdezem.
Köszi a segítséget.
üdv gerzsol -
cs-robert
csendes tag
Nekem egy Panasonic S10-es plazmám van, szerencsére nem hajlamos a ghostra. Egyszer szedtem össze egy komolyabbat, amikor elaludtam a TV előtt és véletlenül hozzáértem a távirányítóhoz, és behívtam az EPG-t. Amikor felébredtem, és kikapcsoltam az EPG-t, akkor látszott halványan a körvonala. De 5-10 perc alatt nyomtalanul eltünt.
Anyukámnak egy Panasonic C2-ese van, az jobban hajlamos a ghostra. Ráadásul elég sokat nézi az RTL Klubot. Nagyjából két hét nézés után világos háttérnél nagyon halványan látszik nála az RTL logó. Azt találtam ki, hogy ilyenkor a túlpásztázást bekapcsolom. Így pont annyival kerül feljebb az RTL felirat, hogy éppen nem lóg bele az előző ghostba. Két nap múlva a ghostnak már nyoma sincs a TV-jén. Majd egy-két hét múlva újból kikapcsolom a túlpásztázást. Így mindig ha összeszed egy kis ghostot, akkor az egy-két nap alatt eltünik nála. Így nem kell zoomolgatnia, amit nem szeret. Én csak néha állítok a túlpásztázáson, ha már éppen kezdene megjelenni a ghost, és utána egy darabig megint nem jelenik meg. Az ő TV-jénél ez bevált. Az én TV-mnél meg szerencsére ilyenekre semmi szükség, mert nekem sikerült egy olyat kifognom, ami kevésbé hajlamos a ghostra. De az övég is kordában lehet tartani ezzel a módszerrel.
-
clarlet167
csendes tag
sziasztok
tudna valaki esetleg adni egy d6900 beállításokat? tehát fényerő, kontraszt, képjavító eszközök mértéke, ki-bekapcsolása stb..
köszi
Kemény vagyok, mint Tarzan sarka :)
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz erdoke #11430 üzenetére
Én az új iPad kijelzőjén egyáltalán nem figyeltem meg ilyesmit. Olyan homogén, mint amikor kivettem a dobozból. Te láttál már rajta valamilyen ghost-ot egyáltalán? Mert én még soha semmit, pedig elég sok olyan app-ot használok, ahol sok statikus képelem van. Mondjuk ott könnyen megoldható lenne a dolog: forgatsz a készüléken 180 fokot.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
RandomPJ
csendes tag
Sziasztok!
Sok hasznos infót kaptam eddig is tőletek, köszönet érte!
Szeretném megtudni, hogy 50 colos pana plaznának mekkorák a csomagolási méretei?
Köszönöm előre is.
Jó plazmázást mindenkinek!
-
janos666
nagyúr
A beégés téma szerelmeseinek mesélném el, hogy épp most lélegeztem fel, mert azt hittem, hogy alig 5 perc alatt sikerült beleégetnem egy PLS (Samsung féle IPS) paneles EIZO LCD monitorba egy villogó szürke téglalapot.
Potom 5 percig volt a képernyőn és több mint fél óráig kellett mosnom teljes képernyős vibrálással, hogy eltűnjön (most jól jött az a vibráló videó, amit legutóbb poénból dobtam össze ).Nagyon durva volt, plazmán még még csak úgy láttam ilyen éles és kontrasztos szellemképet, hogy rögtön váltás után, mielőtt elkezdett fakulni. De itt vibráltattam fél órát és még mindig makacsul megvolt. További 40 perc után tűnt csak el.
Eddig nagyon tetszett ez a PLS, de így veszélyesebbnek tűnik, mint a plazmák.
[ Szerkesztve ]
-
Zolee38
csendes tag
Ha valakit érdekel a D-s 4xx, és 5xx-es Samsungokhoz fent van a legfrissebb firmware: T-MST4DEUC-1027.1
Remélem javították azt a kis malőrt!
Sakkozni bokszolókkal, bokszolni sakkozókkal szeretek.
-
Batu
tag
Sziasztok! Nekem az a problémám, hogy pc-ről lejátszott filmeknél ilyen kis zöld villogó pixelek jelennek meg, elég sok. Fényerőből vettem vissza túl sokat nem segített. Panasonic tx-42g30e. Ha simán van kint az asztal, nem nagyon fordul elő, bár a háttérképen megesik. Netezés és egyebek valamint analóg tv-n nem. tv box-om még nincs szóval digi tv-n még nem tudom. Ötlet?
-
nemisfontos
csendes tag
Panasonic 5 év gari nem várható mostanában?
Csak mert ugye LG, meg Samu nyomja már (mondjuk, ha jól láttam csak LCD-kre) de Panansonic esetében nem hallottam róla még. -
t-bali3
senior tag
válasz Hobbbyt #11408 üzenetére
Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, de ugye ízlések és pofonok
Az utóbbi napokban többször is körbejártam egy-két nagyobb elektronikai üzletet és nagy különbséget láttam pl. a passzív LG-k és az aktív Sony-k (LCD) között az utóbbiak javára. Már alig várom, hogy az ST50-et is megnézhessem hogy teljesít 3D-n.Valahogy mostanában engem is érdekel ez a 3D dolog, úgy érzem nem lenne nehéz egy jobb tévével a hagyományos 3D-s mozik élményét kihozni. Tegnap megnéztük a Madagaszkár 3-at a párommal egy sima 3D mozi vetítésen, kb 5 perc után döntöttük el, hogy 3D-s filmet mostantól csakis Imax-ben leszünk hajlandóak végignézni.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz tpeter77 #11412 üzenetére
Az STB-t 1080i50Hz-re állítsd! A médialejátszónál tartalomfüggő a dolog, legjobb lenne egy automatikus üzemmód. Ha DVD-fájlrendszert játszol le, akkor az 1080i50Hz lesz jó, ha meg mondjuk sorozatokból készült avi-t nézel, akkor az 1080i60Hz a megfelelő. A 24p anyagokhoz egyik sem jó, ahhoz 1080p24Hz lenne a követelmény, de tán ott is az 1080i50hz van közelebb az igazsághoz. Amúgy p üzemmódot egyáltalán nem tud? Mert az elég gáz lenne. Milyen lejátszó?
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Hobbbyt #11408 üzenetére
Hát, akkor szerintem nézd meg jobban azt az aktív shutter-es megoldást, mert az LG-féle a kanyarban sincs azokhoz képest, gyakorlatilag semmilyen tekintetben sem! Pláne ne nyilatkozz ilyen elhamarkodottan, ha plazma esetében nem láttad az aktív shutter-est. Nagyon fogsz még visszakozni, hogy az LG megoldását ennyire dicsérted, ha megnézel majd egy aktív Panasonic vagy Samsung plazmát.
Get Moded!
-
Hobbbyt
őstag
válasz DM-Fan #11405 üzenetére
Már olyan régóta várok..
(#11406) pkaresz : Igen, tudom.. sokat töprengtem a "3D Kell, nem kell" dolgon, de ez a nyári 3D-s próba sugárzás némiképp segített a dolgon. Egyértelművé tette számomra, hogy ha kell ha nem.. előbb utóbb lefogják nyomni a torkunkon, és már nincs annyira messze, hogy a most vett TV eme hiányossága ne okozzon kellemetlenséget.
(ejha, de cifrán írtam, szóval.. Ennyi pénzért legyen benne az a fránya 3D valamikor csak jó lesz )(#11407) t-bali3 : Láttam már nem 1 aktív shutteres megoldást a Samu, Sony, LG -tól. De valahogy nem fogtak meg.
Viszont a Passzív LG-nek egyszerűen gyönyörű képe volt. Nagyon szépen átjött a tér érzet, tényleg le a kalappal.. csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla. Annyira tiszta, "fényes" volt a képe, hogy egyszerűen nem érdekelt, nem zavart a felezett felbontás sem. (pedig egy 55"-os TV-t bámultam kevesebb mint 2 méterről) Egyszerűen azt éreztem, hogy ez igen.. ez szép, ez jó.. ez kell. Tény, hogy az árcédula csak a marketing miatt nem lépte át az 500k-s határt.
Viszont plazmában még nem próbáltam ki a 3D-t. Sok helyen olvastam, hogy 3D-ben a plazma köröket ver az LCD-s társaira (sokkal tisztább, nincs szellemkép stb..). Remélem, hogy így van.. és ad annyira tiszta, nyugodt képet mint az általam leírt Lg. A felbontás tökmindegy, ha élményben meg se közelíti, szerintem.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
t-bali3
senior tag
válasz Hobbbyt #11402 üzenetére
3D-vel kapcsolatosan ha az LG féle passzív technológia tetszett, akkor mindenféleképpen próbáld ki az aktív szemüveges megoldást is!
Szerintem köröket ver a LG megoldására, nagyon nem mindegy, hogy így megvan az FHD felbontás. Az egyetlen gond az lehet csak, ha zavarnak az aktív szemüvegek... -
DM-Fan
Topikgazda
válasz Hobbbyt #11404 üzenetére
Így már érthető. Hát, ez esetben viszont én is elgondolkodnék azon az 50VT20-on, ugyanis az 50ST50 szerintem azért ettől a szinttől itt-ott elmarad - persze másban meg itt-ott több, viszont az 50ST50 ára jelen pillanatban még inkább 300 eFt fölötti, semmint 250 eFt körüli. Egy szemrevételezést megérhet az az 50VT20.
Ha van időd várni, akkor viszont tedd azt, az 50ST50 ára az év végére jó eséllyel leesik 250 eFt körülire és lesz sanszod az 5 éves garancia-akcióra is, ami viszont így már átbillentheti a mérleg nyelvét.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Hobbbyt
őstag
válasz DM-Fan #11403 üzenetére
"Hát, akkor viszont nem értem, hogy miért a felsőkategória csúcsán álló plazmák között nézelődsz."
Ez egy össze tett dolog, az igény megvan de a keret szűkös. (250e + egy kicsi ha nagyon muszáj)
Szeretném ebből a pénzből kihozni a legjobb teljesítményt 50"-on. Ezért szemezgetek az P50ST50-el és esetleges alternatíváival. Az UT30-at csak meg említettem, eszembe se jutott megvenni.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Hobbbyt #11402 üzenetére
Hát, nem tudom. Már eleve az gyanús, hogy ki az, aki második TV-nek vesz egy csúcskategóriás plazmát (mert a VT20 a 2010-es modellév csúcsgépe volt, de a tavalyi VT30-as utód sem volt sokkal jobb nála)?
Árban korrekt vétel lenne egyébként (nagyon is), ha tényleg lenne némi infó az előéletéről. Egy megszemlélést megér, szervizmenüből gyorsan kiderül, hogy ténylegesen mennyit ment, de az a 20 óra megintcsak gyanús. A garancia problémás lehet, 1,5 évvel nemigen venném meg használtan.
"Képminőség terén én teljesen más oldalról közelítem meg a dolgot, ugyanis ha a legjobbra mennék, a gatyám is rá menne.."
Hát, akkor viszont nem értem, hogy miért a felsőkategória csúcsán álló plazmák között nézelődsz. Az UT30 nagyon nem a VT20 szintje, ezt jól látod, utóbbi súlyos köröket ver rá.
"Valahol meg lehet nézni az 50ST50-et normális körülmények között?"
Persze, a Panasonic boltokban már van belőle. A 3D-t is ki tudod próbálni.
Get Moded!
-
Hobbbyt
őstag
válasz DM-Fan #11401 üzenetére
Semmit nem tudok a VT20-ról csak annyit amennyit Itt leírnak.
Képminőség terén én teljesen más oldalról közelítem meg a dolgot, ugyanis ha a legjobbra mennék, a gatyám is rá menne.. így keresem azt a szintet ami számomra Megfelel Néztem az UT30-at az még nem az a szint
Valahol meg lehet nézni az 50ST50-et normális körülmények között? Esetleg a 3D-t is kipróbálni (mert a LG féle passzív friss élmény és teljesen levett a lábamról, tehát jó lenne egy összehasonlítási alapnak)10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Hobbbyt #11400 üzenetére
Használtat ne vegyél szerintem, hacsak nem ismered a korábbi tulajt, illetve magát a készüléket. Plusz ugye nem mindegy, hogy mennyi garancia van rá. Ha 5 év járt rá és abból mondjuk még 3-4 hátravan, akkor elgondolkodtató. Nagyon jó készülék volt a VT20, de még jelen van nála a floating black, ami viszont negatívum lehet.
Az ST50 is jónak ígérkezik, de még elég kevés a tapasztalat vele kapcsolatban. A VT-szintet nem gondolnám, hogy megüti, egyértelműen gyengébbnek láttam a GT50-hez képest is az ST50-et, sőt, még a G30 mellett vizslatva is azt mondanám, hogy a G30-nak volt tetszetősebb a képe. A feketeszint, meg az extra funkciók csak egy dolog.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mazda topik
- Környezetvédelem
- EA Sports WRC '23
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest