-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter77
addikt
válasz tpeter77 #55282 üzenetére
pont most hívott a Panasonic ügyfélszolgálat, hogy mi a helyzet a tv-mmel.
Elmondtam neki amit tudok, erre kérdeztem, hogy tényleg heteket kell várni hogy Németből ideérjen a panel?
Azt mondta: - " Nem gondolnám, hogy ilyen sokáig tartana, de megsürgetem a javítást. "Először találkozok ilyen hozzáállással, le vagyok döbbenve!
-
tpeter77
addikt
válasz DM-Fan #55002 üzenetére
Már szerda reggel elvittem a szervízesnek Miskolcon.
Most beszéltem vele, megnézte, hogy mi a hiba.
Kijelzőt két panel vezérli és az egyik elszállt, a végfok IC kiment.
Megrendelte az alkatrészt, HETEK kérdése és kész lesz :-)))
úgy emlékszek hogy Németből kell hozni az alkatrészt -
tpeter77
addikt
HELP!!
Amig a konyhába kentem a gyereknek egy szelet mogyorókrémes kenyeret kb 3x ki/bekapcsolta a tv-t.
Nem tudom mit nyomhatott meg, de azóta nem kapcsol be.Hibajelenség:
Bekapcsolom, a kattanást hallom, a zöld led sokáig villog aztán amikor újra kattannia kéne hogy megszűnjön a villogás és bejöjjön a kép, ehelyett a piros led kezd villogni 7x, az alábbi módom:
piros led 7x villog, kis szünet, és kezdi újra, villog 7x majd szünet ......mi mehetett tönkre? Házilag mit nézzek meg rajta?
GARIS még a tv.... -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Amióta előfizettem a UPC-nél a médiakártyás tv-re, átvariáltam a csatlakozásokat.
HDMI1: PC
HDMI2: Médialejátszó
TV: mediacard
koax bemenet: itt analógon van rákötve a upc kábeltv...ezek vannak csak használva.
Ha nézem a TV-t, és bekapcsolom a szgépet, vagy képernyőkíélő üzemmód van a pc-n, és megmozdítom az egeret, a tévé azonnal átvált a HDMI1 (PC) bemenetre és kiteszi a pc képernyő tartalmát a plazmára.
Ez marhára idegesítő, és veszélyes is, ha a feleségem van csak itthon, mert van hogy 1 óra múlva veszi észre hogy a tv-n ugyanaz van mint a monitoron....
Mit és hogy kéne beállítani, hogy a TV ne váltson át a PC-re, csak akkor ha a távirányítón megnyomom az AV gombot?
Ez most PC beállítási gond, vagy a TV-n kell valamit módosítani? -
tpeter77
addikt
sziasztok!
Délután felhívott a UPC ügyintézője a mobilomon.
Azt mondta, hiába írunk nekik hogy a tv működik a médiakártyával, ezt a listát nem ők szerkesztik a visszajelzések alapján, hanem a
TV GYÁRTÓ CÉGEK LEÍRÁSA alapján készül a kompatibilitási lista!Tehát azt mondta, írjunk levelet a tv készülék gyártójának, vagy annak Mo-i képviseletének, hogy a tv készülék leírása mellé írják oda, hogy
(UPC mediacard) CI+ kompatibilis a tv és akkor ennek alapján már tudnák a listát bővíteni.Eléggé veszett fejsze nyele esetnek tűnik ez nekem...
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Panasonic P50U30 működik a CI+ mediacard-dal. Nem csináltam semmit, reggelre bejöttek a csatornák.
Lehet este valami frissítést végzett a UPC rendszere a kártyámon?!F I G Y E L E M
Segítséget kérnék tőletek!Azt mondta a UPC ügyintézője, hogy a upc weboldalán a kapcsolat fül alatt kell üzenetet írni nekik, hogy működik a TV a mediacard-dal, és tegyék fel a tv-t a kompatibilis tv-k listájára:
" Üzenet küldése az Ügyfélszolgálatnak "
direkt link:
http://ugyfelszolgalat.upc.hu/app/ask/c/98Ide szépen kell megírni a tv pontos típusát, milyen előfizetésed van, amin bejönnek a csatornák, és fel fogják tenni a tv-t a CI+ kompatibilitási listára.
Kérek mindenkit, segítsünk nekik bővíteni a listát!
üdv,
Péter[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz blakey #44854 üzenetére
szia!
Már megtörtént, aktiválták a kártyát miközben 40 percig telefonáltam a kezelővel, állítottam Finnre, Magyarra, de semmi változás. Egyszer bejött a M1HD is, aztán eltűnt, csak a M1, M2 jön béna minőségben, a többi kódolt csatorna.
Arra tippelt a telefonban az ügyintéző hogy lehet hibás a kártya, jövő hétfőn kiküldenek egy szakit, hogy kicserélje a kártyát.
Addig is, a topik linkjét megköszönném! -
tpeter77
addikt
válasz DM-Fan #44847 üzenetére
Magyarországra volt állítva minden azt mondta a srác, és nem történt semmi, csak 1-2 kódolatlan DVB-C csatorna jött be, a többire átkapcsolva "Kódolatlan csatorna" felirat jelenik meg.
magyar 2 jön be egyedüliként néhány csatornára kapcsolgattam, hiába. Mivel elhet a gond?
központtal, a kártyával, a slotba dugható átalakítóval, vagy a TV képtelen kódolni a csatornákat? -
tpeter77
addikt
pü ment.
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
UPC médiakártya beállításban kérhetném a segítségetek?
Most járt itt a upc-s srác, bekötötte a netet, a kártyát berakta a tv-be, tipusa az aláírásomban olvasható.Annyit mondott hogy Magyarországot beállítva nem történt semmi, Hollandiát kellett kiválasztania és akkor kezdett keresni állomásokat a tv.
Most 1 órája ennek, hogy ezt mondta, közben nem értem rá vele foglalkozni (a 2 éves kislányom lekötött, mert a sok szerszám láttán mondhattam neki bármit...), a srác elment, a tv-n a M2 kódolatlan bejön, a többi csatornára áttéve a "Kódolt csatorna" felirat jelenik meg.
Kérlek segítsetek, hogy a Hollandia jó-e, vagy mást kell beállítani, illetve hogy ez normális hogy 1 órája nincs kép a tv-n?
Szeretnék megkérni vkit hogy segítsen a beállításokban, remélem csak a szerelő nem ért a Panákhoz, mert itt többen is azt mondták, hogy a 30-as szériájú tv-kkel jól működik a mediacard.[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
sziasztok
Panasonic plazmák az UPC-s médiakártyával jól működnek?
Most rendelném meg au upc-s tv gold csomagot, de úgy emlékszek hogy nincs gond...
A tv tipusa az aláírásomban van, de inkább bemásolom ide:
2011-es modell TX-P50U30üdv,
Péter -
tpeter77
addikt
válasz Shadowbull #34557 üzenetére
szia
egy ilyen képjavító kapcsoló van a menüben aminek két állása van:
- be
- automatikusátkapcsolom a másik állásba de meglepetés nem fog érni asszem ezt már próbáltam korábban...
-
tpeter77
addikt
sziasztok
Tavaly májusban vettem egy Panasonic TX-P50U30 plazma tv-t.
A gondom az vele hogy ha gyors mozgás van a filmben, akkor elmosódik a kép.
Pár hónapja tűnt fel de romlott a helyzet.
Ha a szappanoperában mutatják a szereplőket és svenkel a kamera akkor az emberek arca elmosódik márpedig az ilyen műsorokban nem szokták őrült módjára mozgatni a kamerát.
Ha formula1 van a tv-ben, és a célegyenes végén lévő kamera adja a képet ami fix, nem mozog, ott az autók elmosódnak.
Olyan mint egy korai tn paneles monitorKinek és hogy jelezzem a problémát és kijön házhoz a szerelő vagy nekem kell az üzletbe szállítani a tv-t?
Nagyon csalódott vagyok hisz úgy ajánlottátok a pana plazmát, hogy jók erre kifogtam egy hibásat.[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
én meg azt hittem plazma tv topikban járok, de látom hogy egy fotós topikba tévedtem.
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Nem figyeltem topikot az olimpia alatt, volt 5 éves Panasonic akció, amire olyan sokan vártunk (én is, csak közben májusban megvettem a tv-t)?
-
tpeter77
addikt
válasz rigo88 #13537 üzenetére
szia
A gyatrább analóg adás esetén elég rossz a kép, szemcsés, de hálistennek 2-3 adónál nincs több ilyenem, azt is ritkán nézem.
Viszont a magyar HD adás szuper rajta! Forma1, olimpia remek rajta! A jóminőségű nem HD adások is szépek rajta.
Egy 72 centis crt tv után váltottam erre, sógromnak is 72-ese van, mindig mondja is, hogy milyen jó tv-t vettemkb egy árban kapni vele a Samsung 50"-os 3D-s plazmatévéjét, és az nem annyira érzékeny a ghostra, mint a Pana, és persze a Samuban van 3D az U30-asban meg nincs.
Képminőségét tekintve azt mondják kb egy szint a kettő, de a Samsungban az új FW valamit rontott a feketeszinten ha jól emlékszek.
Én e kettő közül az U30-at vettem mert 30-al olcsóbb volt a Pana és nem érdekelnek még most a 3D-s filmek, még elég kevés van belőlük.A két tv közül azt válaszd, amelyik neked szimpatikusabb.
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Vásároltam májusban U30-as plazmát, jó a képe, hibátlanul működik, csak a relé kattogása zavar. Nem értem miért kattog sokszor feleslegesen
Legyen a kiinduló állapot hogy a tv ki van kapcsolva.
Bekapcsolásnál a relék kb 4-5x kattognak, aztán bejön a kép...
Amikor kikapcsolom, nincs kattanás csöndben kikapcsol a tv, majd 1 perc múlva 1 relé kattanást hallok, majd félóra - óra elteltével hallok kb 3-4 kattanást.
Aztán egész addig nincs kattogás, amig ujra be nem kapcsolom.De mostanság feltűnt, hogy néhány órával a kikapcsolás után hallani a sok kattogást, és akkor bekapcsolva a tv-t nincs relékattogás teljesen csendben kapcsolbe a tv.
Mi okozhatja ezt? Ez a jelenség normális?
-
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
szó volt róla, hogy M3D műsor adatairól, kódolásáról szerettek volna többet megtudni néhányan.
M1 teletexten rengeteg ilyen infót találni a 345. oldalon. -
tpeter77
addikt
válasz < CyberBob > #11567 üzenetére
ez nagyon jó program, én is ezt ajánlottam volna.
-
tpeter77
addikt
válasz junkpod #11355 üzenetére
Zavar a fejekben?!
Nekem DM-Fan javasolta a normál profilt a true cinema és a többi helyett. Megkérdeztem tőle, melyik profilt javasolja, és ezt irta:"Képmód - true cinema" - ez a képmód általában zöldes árnyalatot eredményez, inkább a Normál-t állítsd át saját ízlésed szeirnt
Kontraszt és szintelitettség 30-30 értéken vannak. Igy ment majd 500 órát, szerintetek bejáródott?
Érdemes kizoomolt képtartalmat néznem 100-200 órán át magas kontraszt értékekkel hogy véglegesítsem a bejáratást?A nappali és esti profil ötlete jó, meg is csinálom hamarosan...
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz junkpod #11353 üzenetére
Amikor az öko üzemmódot bekapcsolom, csökken a fényerő, ezért én kikapcsoltam a bejáratás alatt, drasztikus eltérést nem jelentett fényerőben.
Kb akkora a változás, amikor mozi üzemmódról normálra váltok és vicaverza.
Nálam eleve roló lehúzva az ablakon, és többnyire függöny félig be van húzva, tehát nem úszik fényárban a szoba.
Most hogy eltelt 500 óra, bekapcsolom az energia takarékos üzemmódot, illetve kipróbálom a mozi profilt.[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz junkpod #11340 üzenetére
öko-t ne kapcsolja be, mert nappal megemeli a fényerőt.
Nálam 460 óra elteltével még ki van kapcsolva az öko és az energiatakarékos funkció, fény 0, a kontraszt és a szin 30-30 értéken vannak.500 óra elteltével ajánlott még az energiatakarékost kikapcsolva hagyni, vagy már nyugodtan bekapcsolhatom?
Üzemmódok közül eddig normálon ment a tv, maradjon itt vagy tegyem mozira? Lassan véget ér a bejáratás ezért kérdezem, ezek után hogy állitsam be...
-
tpeter77
addikt
válasz MaTTeS #11122 üzenetére
ezek miatt
1. nincs is kedvem ide benézni, pedig sok jó dolgot olvastam az elmúlt 2 hónapban
2. ha mégis bejövök olvasni, nem tudom melyik hsz-t olvassam el és ignoráljam a személyeskedés miatt. Pedig biztos van 1-2 jó gondolat a privátban intézendő ügyeletek mellett, de a tö.köm olvassa át az összes olyan hsz-t ami eleve személyeskedéssel indít.De ez gondolom nem csak engem zavar, képzeljük el a most idetévedő plazmát óhajtó vásárlót, hogy mit lát?!
Azonnal ki is fordulnék a helyében a topikból.... és amig ez tart, lehet sokan ezt teszik. -
tpeter77
addikt
válasz dgyuri0123 #10912 üzenetére
én az ósánban látok ilyen képminőséget, szinte semmi különbség az lcd és plazma közt, annyira sz.r a forrásanyag.
-
tpeter77
addikt
válasz dgyuri0123 #10636 üzenetére
Hifis ökölszabálynak tekinthető, hogy a mágnesesen árnyékolt hangszórók rosszabb hangminőségűek, mint az árnyékolatlan társaik.
-
tpeter77
addikt
válasz graviton #10552 üzenetére
szia
72cm Samsung 100Hz CRT helyett vettem egy hónapja az 50U30-at.
Ég és föld a különbség, ha jó minőségű a kép, akkor pazar a képe.
Nekem minden téren jobban tetszik a crt-nélUPC SD kártyás rendszerét is egész biztos kezeli (sajnos nekem még van 1 év hűségem, jövőre váltok én is upc-re),
szerintem ugyanaz a CI modul benne mint pl. S30-G30-asokban, és már többen irták, hogy náluk csont nélkül megy.
Jó vásárlást, csak igyekezzetek, mert már csak pár darab van belőle az országban... -
tpeter77
addikt
sziasztok
Szürke képpel szeretném vizsgálni hogy van-e ghost a panelen, de nem tudom a szürke melyik árnyalatát kell hozzá használni.
Meg tudnátok adni hogy Paint-ben az RGB (0-255) értékeit milyenre állitsam? -
tpeter77
addikt
válasz DM-Fan #10412 üzenetére
Jajj, ne támadjatok szegényre ennyire, néha poénkodik, és igy fogalmazza meg a gondolatait.
A topic egészét lenéző hsz-ról csak annyit, hogy én értem, csak viccelni akart, mert nem tudsz túl nagy tv-t venni.
A vicceit néha komolyan veszitek...... de lehet hogy én értettem félre vmit?! -
tpeter77
addikt
válasz kisgyerek85 #10365 üzenetére
-
tpeter77
addikt
Srácok, lemaradtam erről a beregisztrálási akcióról a Panasonic weboldalán?
Most visszaolvasva látom, hogy többetek kaptak pl. mikrohullámú sütőt. Milyen akció volt ez, lejárt-e már? Valaki megírná nekem pár mondatban a részleteket?
Privátban is jöhet, hogy a fórumozókat ne zavarjuk ezzel.
köszönöm! -
tpeter77
addikt
válasz fokukac #10049 üzenetére
Panasonic VIERA letöltőközpont
Itt kiválasztod Európát és kikeresed a tipust, aztán már töltheted is le az új FW-t, ha van.Sajnos csak X20 és V20-at látok, S20-at nem.....
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz bigdady #10041 üzenetére
Model number: TX-P50C3B
Update file name: P111_1016.zip
Update file version: Ver. 1.016
Update date: Sep. 15, 2011Tehát a jelenleginél nincs újabb. Innen lehet letölteni a frissítéseket.
-
tpeter77
addikt
Végre már a plazmán néztem a formula1-et, de a képminőséggel annyira el voltam foglalva, hogy a futamra nem bírtam figyelni. Gondolom más is így nézte eleinte a futamot...
De jól döntöttem, hogy plazmát vettem lcd helyett. -
tpeter77
addikt
válasz erdoke #10017 üzenetére
Épp most irtam be a hd filmek lejátszása topikba hogy az xbmc elcseszi a plazmán a felbontást, összehúzza.
MPC HC 1.6.1.4235 használok, ez nem rontja el a felbontást, viszont hullámzik a videó., pedig be van állitva rajta a DXVA és mégse jóCatalistben a képpont formátumra mit allitsak, az YCbCr 4:2:2 jó, netán mást?
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz < CyberBob > #10014 üzenetére
szia
Kipróbáltam egy filmet full képernyőn, és hullámzik a kép, vagy akadozik vagy a freki nem jó?
Három lejátszóprogit is kipróbáltam, mind ugyanolyan. Valami nem oké de nem jöttem még rá.... -
tpeter77
addikt
válasz Zsoca_D #10012 üzenetére
Belépő szintű FullHD plazma, ázért az áráért nagyon jó vétel. Inkább azt venném, mint egy lcd-t.
Pont egy hónapja jártam a miskolci Auchanban, megnéztem atv-ket. Akkor a P42C3-ast akciózták le 99ezerre, és az U30-as 15-el volt drágább a C3-tól, de én P50U30-at vettem, igy annyira nem emlékszek jól már a 42-es U30 árára. Aki megveszi, biztos jól jár vele
Akkor még volt a P50U30-ból kettő darab bontatlan a raktárban és 1 kiállított darab.
ui.
Azon döbbentem meg, hogy olyan rossz volt a képminőség, hogy az lcd és plazma egyformán fos képet adott, nem tudtam kép alapján megmondani melyik melyik. -
tpeter77
addikt
válasz < CyberBob > #10011 üzenetére
nekem egész máshogy néz ki....
Nálam ide volt eldugva:[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz < CyberBob > #9996 üzenetére
a tv-n ki van kapcsolva a túlpásztázás, első alkalommal beállitottam, de az overscant nem találom az ati ccc-ben amit mondtál....
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Plazmán nincs teljes kép, amikor szgépről nézek filmet.
A részletes leírás a jelenségről itt olvashatóAki már tapasztalt hasonlót, és rájött a megoldásra, kérem segítsen.
Köszönöm!
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Mostanában nem esett szó erről a jelenségről, igy megkérdezlek benneteket.
Amikor a plazmát kikapcsom este, halványan még világít a kijelző, mint a crt esetében.
Ez a halvány fény mennyi idő után múlik el? (pár perc perc múlva elalszok, nincs időm megfigyelni hogy mikor sötétül el a kijelző).... -
tpeter77
addikt
Az LCD monitort/tv-t és a plazma tv-t az alábbi módon tisztítanám meg:
1. picit szappanos vizbe beáztatom a 100% pamut rongyot, majd letörlöm a teljes képernyőt.
2. tisztavízzel kimosom a rongyot és úgy törlöm le, de csak 20x20 centis területenként
3. majd azonnal rámegyek egy másik, száraz ronggyal.
goto 2. amig el nem fogy a képterület100% pamut pl. gomb nélküli póló vagy az asszonytól kérsz egy puha pamutbugyit
ui.
Ha az enyémnél jobb megoldást ajánlott valaki, azt én is szivesen megfogadom csak még nem olvastam végig a topikot[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz lord_devil #9724 üzenetére
szia
Köszi a fájlt, lejátszotta a tv, nagyon tetszett a Bosszúállók előzetese! Régóta szeretném megnézni ezt a filmet
Sajnos önmagában a nyers MTS fájl és a csupasz könyvtárszerkezet nem elég, kell a többi leíró fájl is hozzá, úgy ahogy elküldted. -
tpeter77
addikt
válasz lord_devil #9724 üzenetére
4 könyvtárat hoz létre a sony hx7v fényképezőgép amiben videó infók vannak eltárolva:
avf_info
private/avchd/bdmv/clipinf
private/avchd/bdmv/playlist
private/avchd/bdmv/stream
és az utolsóban vannak a videók, de a többiben is van infó a videókról, mert amint letörlöm a többi könyvtárat, nem látja a videót. szóval nehéz ügy. -
tpeter77
addikt
szia,
figyeljenek azok, akik olvasták vívódásomat az AVCHD videók kontra plazma tv médialejátszójáról
Most értem épp haza, az Euronics-ban voltam és ki tudtam próbálni a Sony HX7V-t (9-esünk nem volt) és MŰKÖDIK! lejátsza a tv a videót.
Több könyvtárat hoz létre a gép, meg egyéb infókat rögzít a videóról, valószínű hogy ezek hiányában nem játszotta csak le a videót.Majd készítek egy tesztvideót a HX9V-vel is, és eldől, hogy azt is fogja-e játszani (szerintem igen)
-
tpeter77
addikt
válasz lord_devil #9633 üzenetére
tudnál linkelni egy eredeti, FZ38-al avchd kódekkel készült fullhd felbontású videót?
ugyanis...
kerestem egy full hd videót ami a Sony HX9V géppel készült, MTS a fájl kiterjesztése, avchd kódek full hd felbontás... ám a panasonic tv nemhogy nem játsza le, még csak nem is látja ezt a kiterjesztésű fájlt
Sebaj, Asus hdp-r1 médialejátszóról zökkenés mentesen megy.Tutira veszem, hogy avchd videót Panasonic FZ38-al vagy FZ45-el készítve sem játszana le.
De akkor mi az anyám csipáját játszik le ez a fos integrált Pana médiaketyere?
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- YouTube
- Íme az új Android Auto!
- Garmin topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest