Új hozzászólás Aktív témák

  • Blazin

    csendes tag

    Olyan fórumtársak segítségét kérném, akik 1080p-s felbontásban nyúzzák a PS4 Prót. Már egy hete azon kattogok, hogy akkor most egy 1TB-os Slimre ruházzak be vagy a Próra.

    Soha nem voltam nagy felbontás-fetisiszta, abszolút nem érdekel a 4K, sem a VR. Ami számít, az a játékélmény, amihez nagyban hozzájárul a teljesítmény és a stabil framerate. Az utóbbi időben a PC-s portok olyanok voltak, hogy elment a kedvem a játéktól, ezért is lett szimpatikus a PS, na meg az exkluzívokból is van már egy "csokor", amit szeretnék végigjátszani (Last of Us, Uncharted, illetve a bejelentettek közül a God of War, a Last of Us Part II, Death Stranding). Multiplatformok közül a bunyós játékokat kedvelem elsősorban, bár azokkal szerintem Slimen sem lesz gond.

    Elolvastam egy rakás cikket, Pro és kontra, de még mindig nem tudom, megéri -e 1080p mellett az új konzol. Egyrészt nem szeretnék úgy járni, mint az átlagfelhasználó PC-n a minimum gépigénnyel, mert Kojima Death Strandingje például iszonyú jól néz ki, de kérdés, hogy mennyire fogják/tudják optimalizálni a sima modellre.

    Amiben a segítségeteket illetve személyes tapasztalatokat kérném, az elsősorban a Pro jelenlegi teljesítménye FullHD-n. Olvasni arról, hogy a supersampling miatt a gép mindig visszafelé skáláz, és bár szebb a kép és jobb az élsimítás, fps droppok rontják a játékélményt. Last of Usnál, Uncharted4-nél tetten érhető a jelenség?

    Másrészről volt -e probléma a megjelenítőkkel, különösen, ha valaki monitoron játszik? Monitoron is vannak ilyenek, hogy nem ad képet és csökkentett módban kell játszani vagy ez csak a 4K-s tévék szoftverkompatibilitási problémája?

    Valamint érdekelne még a hűtés és hogy mennyire zajosak a ventik: elvileg FullHD-n a proci fele lekapcsol, de akkor hogy működik ez a kvázi 4K-ról visszafele skálázás?

    Előre is köszi mindenkinek!

Új hozzászólás Aktív témák