Aktív témák
-
adam1
aktív tag
őrülj neki,hogy ennyiért vetted,szerencséd volt.Ma eladtam a ramot ami bizony 180fsb-vel ment felraktam az aida képet a hwsw-re a proci ennek mekfelelően 1497-en.ram 7 ezer proci 18 tőbben voltak rá vevők és nem csinált rossz üzletet aki megvette.A proc nem cerka volt.
Az élet,életveszélyes!Eddig mindenki belehalt!
-
PNEUM
aktív tag
''Kicsit karcsu az ajánlat,ezt te is tudod ennyire nem vagyok láma''
A lammerságról annyit, hogy én kb 1 hónapja vettem 1.2Tua Cerkát+Hűtő+ Abit VH6T deszkát+256 Mb samsung pc133 memoárt 15 000Huf -ért KOMPLETTEN! :DD
Akkor ki a lammer! :DDD"A gonosz győzni fog, ha a jó emberek nem tesznek semmit" Edmund Burke
-
-
tuctuc
aktív tag
:D
Igen, a 1014es is beta, de nem x86-os, hanem asus beta. Szerintem az a difi, hogy az x-86os a ramidőzítéseknél 5,7 et ad, és ezt nem lehet 7,9re feltenni, mert ráerőlteti a nem húzott értékeket. Azoknál a biosoknál nem is ment nagyon 1600 fölé. Azaz nem volt stabil vele, a windows már nem jött be. Pedig a ramok 133as hynixek. Viszont 133as FSB-vel 4x-es az AGP a gyári biosnál is, én pedig csak amiatt tettem fel a tweak-biost. Mivel neked is 133 az FSB-d, te se profitálsz az x86-os biosból, mivel szabvány frekin az asus se vesz vissza a beállításokból, + nem is erőltet semmiféle beállítást.
+nekem a 1014es volt az egyetlen bios, amelyiknél ha nem az fsb értékeit, hanem az órajelet állítottam, akkor az 1300hoz a 100as FSB-t adta, nem 104et.
(tudod, amikor nem manual állítod, hanem így: 1300,1313,1326...)
A hűtő Glacialtach Igloo 2411 (AMD 2.6Ghz-ig, asszem). Elég halk, 3000Rpm.
Egyébként nagyon brutál a drága :) Neked mióta megy így? Semmi gondod nem volt vele? Mindíg 1733on megy, vagy leveszed, ha nem kell a kakaó?22 éve a PH-n
-
tuctuc
aktív tag
No megvettem az 1300as ''nem válogatott'', default, nagykerben a fiók mélyéről kivett cerkát. Berakom, felismeri 1300-nak, utána emelem az FSB-t 110,120,125-re, működik, persze előjön a kisördög: 1.65VCore-t mellérakva 133FSB
Boot: Intel Celeron 1733 Mhz :) /eddig sosem jutott el az ezerkettesem 133as FSB-n/ majd a windows-bootnál restart. Feszt emeltem 1.75ig, akkor sem megy.
Most 1585-ön pörög, 37 fok, 1.6Vcore. Határozott előrelépés, kérdés, fog-e menni a windows valaha 1733-on... but I am happy right now.
A 2.4 Ghz nem reális, de a többi elhihető azért. Biztos nem szobahőmérsékleten próbálgatták, hanem egyujjas kesztyűben matattak a biosban :)22 éve a PH-n
-
tuctuc
aktív tag
Láttam, láttam, de ne feledjük, hogy itt egy 1.13as P3-ról és egy 1400as celeronról van szó egyrészt, másrészt adam nem játékokra használja, emiatt nem 3DMark tesztekkel traktáltam.
Ma eladtam a celeronom, és mivel válasz eleddig nem jött, vettem egy 1300ast, ha nagyon gányul lehet húzni, akkor még visszanézek, de túl csábító volt +1000 forintért a +100Mhz és +egy év gari. Egyébként nagyon tuti a P3 175ös FSB-n, tegnap nézegettem a TUSL2-C biosát, és nem értem, milyen elmebeteg ASUS mérnök javaslatára lehet ott 250Mhz-es FSB-ig tenni. /Ram-nak asszem 166Mhz/
Ha valakit a tuning mozgat, nézzen be ide: [L]http://www.cpudatabase.com/CPUdb/[/L]
Nagyon elmebeteg tuningok vannak, 1200as 2Ghz-en kint a kertben -20 fokban fagyott vinyóval, és társai :) Jó nézelődést!
[Szerkesztve]22 éve a PH-n
-
tuctuc
aktív tag
Nézd meg az adataim közt: lustasun@freemail.hu, 06-70/318-70-40, de itt a fórumon is letárgyalhatjuk, ha zozi is érintett benne. Ja, a cikket ismerem én is, ez alapján vettem még az én cerkám :) De nézd meg a linkelt tomshardware-t is, mert ott tesztelték a procikat további audio/video benchmarkokkal is, ha te arra használod. ICQ is jó.
-
adam1
aktív tag
Ezt most találtam:http://www.megahardver.hu/article.php?cid=201
-
adam1
aktív tag
emailt nem tudok írni se sms-t nincs se címem se számom mármint a tiéd.
-
adam1
aktív tag
o.k most jőttem meg holnap kézbe veszem az ügyeket.
-
tuctuc
aktív tag
Hello Adam! Hétfő este tudsz küldeni egy sms-t/e-mailt nekem, hogy melyik lesz? Kedden megyek pestre (vidéki vagyok), utána szerintem csak 7vége felé. +felraktam apronetre a cerkámat, és nem akarok gép nélkül lenni (pénteken már elvitték volna :) ) Köszi!
22 éve a PH-n
-
adam1
aktív tag
kettő ilyennel megy meg ezzel
[ 256 MB PC133 SDRAM ]
Memória modul tulajdonságai:
Modul mérete 256 MB (1 rows, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa SDRAM
Memória sebessége PC133 (133 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége LVTTL
Hiba felismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh
Legmagasabb CAS késleltetés 3.0 (7.5 ns @ 133 MHz)
2. legmagasabb CAS késleltetés 2.0 (10.0 ns @ 100 MHz)
Memória modul jellemzői:
Early RAS# Precharge Nincs támogatva
Auto-Precharge Támogatva
Precharge All Támogatva
Write1/Read Burst Támogatva
Buffered Address/Control Inputs Nincs támogatva
Registered Address/Control Inputs Nincs támogatva
On-Card PLL (Clock) Nincs támogatva
Buffered DQMB Inputs Nincs támogatva
Registered DQMB Inputs Nincs támogatva
Differential Clock Input Nincs támogatvaAz élet,életveszélyes!Eddig mindenki belehalt!
-
adam1
aktív tag
Néha mást is csinálok mint a géppel foglalkozom.Nem csináltam tesztet nem értem rá.Az egész dolog jővő héten lehet aktuális mert elutazom.
-
tuctuc
aktív tag
Mi már írtunk árat, viszont eddig még nem reagáltál érdemben rájuk. Holnap és holnapután megyek pestre, utána hétfőig tuti nem, emiatt lenne fontos számomra, hogy ha eldöntötted, akkor el tudjuk intézni. Tesztnek tudom ajánlani a tomshardware-es táblázatokat, elég korrektnek tűnnek. De dönteni te döntesz.
22 éve a PH-n
-
tuctuc
aktív tag
Hello! Igazából nekem van minden más, csak a proci érdekelne, a rendes P3 ügyében zozié az elsőbbség, engem érdekelne a cerka is, de neked kell eldönteni,
hogy most melyiket is adod el.Azt hittem, már megtörtént :) Hogy alakultak a tesztek, amitől függővé tetted az eladást? Mert nekünk megvan mindenünk, csak proci kéne, emiatt indítottad a topicot is, úgyhogy kíváncsian várjuk a döntést, ha már így felcsigáztál minket. Melyiket adod el???
-
adam1
aktív tag
Estleg egyben asus tusl2-c lap PIII 1.13 hűtővel + 512sd /133ram igen jó ramok mint írtam.1,4 tua hütővel ,matrox g45DH 32mb vga kábellel.
-
adam1
aktív tag
Igazán arra hajlok hogy az 1,4 tua lessz eladva,hűtővel,de még nem biztos akarok csinálni egy divx-et és az dönt.Ha gyorsabb a penyo az marad.
-
zozi
tag
13000Ft KP.
-
tuctuc
aktív tag
-
adam1
aktív tag
Asus tusl2-c alaplapban mennek a procik,ma megnéztem mit bir a pIII és a ramok/infineon/ Memória modul tulajdonságai:
Modul neve Infineon HYS64V16300GU-7.5
Sorozatszám 1335365926
Modul mérete 128 MB (1 rows, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa SDRAM
Memória sebessége PC133 (133 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége LVTTL
Hiba felismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Normál (15.625 us), Self-Refresh
Legmagasabb CAS késleltetés 3.0 (7.5 ns @ 133 MHz)
2. legmagasabb CAS késleltetés 2.0 (10.0 ns @ 100 MHz)
176,25mhz external clock1497,25 internal clock tovább nem mertem huzni,de itt még simán ment aidával teszteltem ez azért nem olyan rossz.Az árra meg annyi amennyiért megveszik.Az élet,életveszélyes!Eddig mindenki belehalt!
-
-
tuctuc
aktív tag
Hello Srácok!
Ha valaki eladni/cserélni akar, akkor a következő összegeket fizetném rá az 1200@1500 cerkámra:
1400@1650cerka: 1.5k
1133(256k)@1385: 3 k
1133(512k)@1370: 4 k
A P3-makra azért nem többet, mert 161 és 163 körül nagyon-nagyon magas a PCI freki, emiatt én nem járatnám annyin soha. :)
Hűtőt tudok adni. Holnap, holnapután ráérek intézni. Remélem Bp. és környéke vagytok.
Üdv: tuctuc22 éve a PH-n
-
GBX
aktív tag
Tual, egyértelmű:)
HiTech 486 DX4 120Mhz AMD, 24MB 36bit RAM, 800 MB Conner HDD
-
zozi
tag
Az a baj, hogy az ár meghatározásánál nem azt veszem figyelembe, hogy mennyibe került ez annak idején, vagy, hogy most mennyibe kerülne újonnan egy-két boltba ahol esetleg van. Ha a tényleges teljesítményt nézzük, akkor a 512kb cache-s procid felhúzva max egy 1700+-os XP teljesítményét hozza. Most újonan nettó 12600-ért tudok 2000+-ost venni. A használt árakról meg nem is beszélek. Ilyen procikba mint ami neked és nekem van, már nem igen fog beruházni senki. Ezt te is láthatod a sok érdeklődőből kifolyólag. Engem azért érdekel a P3/512 mert elég ritka, és én meg szeretném tartani még sokáig. A procimat nem a teljesítmény növelése céljából cserélném le a tiédre(ez így 1600+), hanem mert ritkaság. Gondold át a dolgot, aztán írj valamit. Üdv!
-
adam1
aktív tag
Kicsit karcsu az ajánlat,ezt te is tudod ennyire nem vagyok láma
-
Fex
tag
Érdekel a dolog, de várjuk meg mit mond Adam1 az árajánlatodra.
Fex"...Az emberi tényezőt minden rendszer működtetésébe bele kellene tervezni, mint egy olyan random hibagenerátort, ami mindenképpen működésbe lép, csak nem tudjuk, mikor, hogyan, miért és milyen kaotikus belső logika alapján...."
-
zozi
tag
A Cerka viszonyításként kb.7000Ft.
-
Fex
tag
Üdv!
Attól függ, mire van szükséged! Ha pénzre, akkor a tua PIII-at add el (még engem is érdekelne), ha a teljesítményre van szükség, akkor a cerkát add el.
Fex
[Szerkesztve]"...Az emberi tényezőt minden rendszer működtetésébe bele kellene tervezni, mint egy olyan random hibagenerátort, ami mindenképpen működésbe lép, csak nem tudjuk, mikor, hogyan, miért és milyen kaotikus belső logika alapján...."
-
adam1
aktív tag
Senki?
-
adam1
aktív tag
Mondhattok esetleg árat mindkettőre a pIII dobozos intel hűtövel papirokkal dobozban.Tua egy asszem coolink hűtövel van.Az egyik el lessz adva csak még nem döntöttem.A PIII most 161 orajelen megy a tua csak 127ig birja
-
adam1
aktív tag
Van két procim az egyik pIII 1.13 /512 am ásik egy tualatinos cerka 1,4/256 az egyiket eladom ,kérdésem melyiket tartsam meg a gépet internetre meg néha digizésre használom tehát melyik jobb az én szempontomból.Mindkét proci jól huzható a PIII 1366-on megy tovább nem akarom huzni. A tua 1650 -ig simán megy.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest