Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Steam topic
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
válasz Baltazár123 #19299 üzenetére
Én is azt hittem, hogy ha lenne pro, akkor azt vennék. De rájöttem, hogy úgyse tudná azt, mint majd a többi next gen konzol...akkor már inkább egy mini és egy asztali konzol.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Baltazár123
senior tag
-
-
Sirandrish
Topikgazda
20 perce olvastam Facen hogy többet kell rá várni mint gondolnánk.....imádom az internetet
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
oriic
HÁZIGAZDA
Nikkei szerint is jön a kisebb Switch nyáron. [link]
Live-Die-Respawn
-
ayo
veterán
válasz djozsi #19291 üzenetére
Reméljük, hogy nem egy újabb waifu sim lesz. Nekem egyik kedvenc sorozatom, de az utolsó pár rész miatt most először inkább megvárom a megjelenést. Mondjuk most játékilag nagyon jól állok, szóval lehet majd használtan lecsapok egy limitedre, ahogy a többinél is.
[ Szerkesztve ]
http://jateknaplo.blog.hu
-
DVlad
őstag
Hetek óta olvasom a véleményeket a Nintendo Switch helyzetéről, jövőjéről, stb.
Én gyerekkoromban/fiatalkoromban az összes gépet végigjártam, sőt, egészen régen voltak kvarcjátékaim is, amik akkoriban a legnagyobb dolognak számítottak az életemben, ezek közül még megvan pár, pl. a tortacsomagolós, 2 képernyős.
Ha a Switch nem ilyen formában jelenik meg, akkor én biztosan nem veszem meg a gyerekeimnek (persze, mert nekik ). Szóval, szerintem sokaknak szelling pont volt, hogy olyan amilyen. -
Tentalus
tag
Emlegetnek egy Tegra X2 chipet,ami prototípuusban kész is van,de nem gyártják. Az valamivel gyorsabb,2x memória sávszélességet tud,Kepler architektúra stb. Nem hiszem,hogy az NVidia visszautasítana egy évi 10 milliós megrendelést belőle,mondjuk 12nm-re áttervezve és gyártva.
A DigitalFoundry-n már azt is megmondták,mire lenne ez jó: handheld módban nem sok minden változna,dokkolt módban 2x grafikus teljesítményt tudna,részletesebb textúrák,nagyobb fps kb. mint az Xbox One X működik -
adalbert1
veterán
Érdekes, nekem is kb. ez az a konzol, amire mindent megvettem, amit akartam - viszont a legutóbbi festés óta dobozában pihen csak, lehet, hogy elő kellene venni - igaz, egyre több mindent megvettem Switchre is, pl. most a New Super Mario Bros.-t is ott játszom már.
Nekem a tablet kontrollerben nem tetszett, hogy szerintem alacsony a felbontása a méretéhez képest, a Switchnél szerintem jól tették, hogy 720p a saját kijelzője is (igaz lehetne még jobb a felbontása, de gondolom azt hardware-rel nem bírnák). Illetve gondolom az elnevezéssel a Wii sikerét akarták meglovagolni, csak eléggé visszafelé sült el a dolog. -
-
Tentalus
tag
válasz Carlos Padre #19264 üzenetére
Jól megjárta a Nintendo a Tegrával a betömhetetlen biztonsági lyuk miatt...Ugyanakkor az egyetlen chip volt a piacon 2016 körül,ami egyáltalán szóbajöhetett. Egyéb chipek (pl. Snapdragon) se grafikus teljesítménye ,se kompatibilitása nem lett volna elég. Lehet szidni a Tegra-t,de mégiscsak közelebb áll a játékfejlesztő cégekhez - akik fejlesztenek Windows-ra - mint egy Adreno...amit sose láttak. A Switch megjelenésekor a Nintendo is kihangsúlyozta,hogy nem akartak egyedi architektúrát.
Ma már szerintem az NVidia-nak fontosabb a Tegra vonal,mint valaha,évi 20 millió chip nekik is komoly volumen.
-
Tentalus
tag
válasz Alexios #19261 üzenetére
Nekem a gyakorlatban van olyan,nagy és hardverközeli projektem,ahol egy kattintással váltok ARM vagy X86 platform között és kész. Talán a projekt 1% hardverfüggő.
Azt nem tudom megítélni,a Tegra programozása mennyiben különbözik egy AMD grafikától. Elvileg ugye mindegyikre van pl. Vulkan, tehát az újabb címeket lehet,hogy könnyebb lesz portolni...
A processzor sebessége a PS4/XBox AMD Jaguar magjában újkorában se döntögetett csúcsokat...egyáltalán gyorsabb az,mint a Tegra?! -
mike1334
veterán
válasz Zolibacsi88 #19278 üzenetére
Hát akkor bizony sz****nak sünt..
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
LeventeV
senior tag
Sziasztok.
Ha egy játék megjelenéséhez kötnének konzol csomagot is, akkor azt a játék bejelentésével kapcsolnák össze, vagy később is bejelenthetik?
Konkrétan az érdekelne, hogy a Marvel Ultimate Alliance 3 játékkal párhuzamosan ha érkezne egy limitált kiadású konzol (mint amilyen a Diablo csomag is volt), akkor azt már bejelentették volna, vagy megeshet, hogy azt egy későbbi dátummal jelentik be?[ Szerkesztve ]
-
Zolibacsi88
aktív tag
Nintendo CEO Shuntaro Furukawa has said that the company has no plans to announce new hardware at E3 2019. És pont. Amerikai IGN-ről hír.
-
djozsi
senior tag
válasz Sirandrish #19272 üzenetére
Gondolj arra, hogy hozzájárulhatták ennek a kiváló rekordnak a megszületéséhez!
-
-
MODERÁTOR
Konzol találgatós topic. Csak úgy megjegyzem.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
ooooobi
senior tag
válasz Sirandrish #19272 üzenetére
De az legalább jól mutat a polcon
https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz djozsi #19271 üzenetére
"2. a Smash Ultimate lett minden idők legjobban fogyó verekedős játéka"
Annál szomorúbb hogy megvettem a limitált kiadást, és még 1 órát sem játszottam vele
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
djozsi
senior tag
Két érdekesség az éves jelentésből:
1. a Mario Tennis Aces lett a széria legjobban fogyó darabja
2. a Smash Ultimate lett minden idők legjobban fogyó verekedős játéka -
-
djozsi
senior tag
válasz Sirandrish #19233 üzenetére
Azt azért még érdemes figyelembe venni, hogy ez nem ám úgy lesz, hogy megjelenik a PS5 és akkor másnaptól kétszer olyan jól fog kinézni minden játék és a régi konzolok retromasinákká lesznek minősítve. Márcsak azért se, mert még nem lesz elég nagy piaca ahhoz, hogy megérje kizárólag rá kiadni mindent, ugyan úgy készülni fognak a játékok a 100 milliós installbase-el rendelkező current genre még 1-2 éven át.
Érdekességképp megnéztem, már 3 éve a piacon voltak a current gen konzolok amikor az első olyan codot kiadták, ami csak a current genre készült el, de még a Ubisoft is 1 év múlva csak a fele-fele AC Rogue - Unity párossal mert előállni és csak 2015 végén vállalták be az első teljesen current gen AC-t.
Ráadásul sokak szerint a nextgen ereje elsősorban nem is a még részletgazdagabb grafikára, fizikai engine-re fog elmenni, hanem a stabil 4k 60fps-re, szinte biztosra veszem, hogy a generáció első néhány évében nem fogunk generációs különbséget látni a PS5 és a szebb PS4 játékok között, csak azok már stabil 4k 60 fps-t fognak tudni.
-
ayo
veterán
válasz Zolibacsi88 #19266 üzenetére
rossz marketing pl. sokan mai napig azt hiszik hogy ez csak egy új kiegészítő volt a Wii-hez.
na meg ugye kitaláltak ezt a két képernyős dolgot, amit kezdetben nagyon nyomtak, de kb. már a Nintendo se használta ki, ha pedig igen, akkor se volt valami jó, ahogy az egész gamepad.
nem fogyott, senki se akart rá készíteni nagyon játékokat, ezért Nintendo gyártotta az évi 2-3 játékot rá, amíg mondjuk jók voltak, de tényleg vicces, hogy ez az egyedüli konzol, amire megvan minden játék, amit valaha akartam..
igazából a Switch, az amiben ezt az egészet tovább gondolták, a két screen dolgot szerencsére nem erőltették, és tettek bele pár új dolgot, ami ezerszer hasznosabb. néha van ilyen, de legalább volt miből tanulni.
[ Szerkesztve ]
-
Carlos Padre
veterán
válasz Zolibacsi88 #19266 üzenetére
A Wii U "csak" egy továbbgondolt Wii volt. Nagyon sok minden nem indokolta a megvételét se a Wii, se a konkurencia helyett/mellé.
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
Zolibacsi88
aktív tag
Fel tudnátok világosítani, hogy miért hozott relatíve gyenge számokat a wii u a maga idejében? Nem vagyok benne annyira a témában, de olvasva az észrevételeket/meglátásokat/véleményeket úgy gondolom, ha azon a vonalon indulunk el, és sorra vesszük, hogy akkor mik voltak az aktuális konzolok és milyen erősek, és mit tudott köztük a Wii U , megkapjuk a képletet a rossz irány fele, amerre nem szabad menni, és talán kijön a képletből mi várható. De lehet rosszul gondolom.
-
-
Carlos Padre
veterán
válasz Tentalus #19259 üzenetére
Lol, azért Tegra mert nem volt más és véletlenül sem azért mert a "GPU Maxwell architektúra,jól ismert a játékfejlesztők számára", ami még csak véletlenül sem jól dokumentált és szabadon programozható ami fontos lenne, ráadásul hibás konstrukció, amit sosem javítottak ki a későbbi revíziókban, csak olcsón megkapták, mert az nvidia örült, hogy valaki elviszi a nyakunkon maradt eladhatatlan készletet, és úgy már ár/teljesítmény viszonyban nagyon is megérte más ultramobil megoldások helyett.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Sirandrish #19260 üzenetére
Tudod, hogy ez csak iOS és Android eszközökre jön ugye?
Live-Die-Respawn
-
Alexios
veterán
válasz Tentalus #19259 üzenetére
Pont, hogy C++ban számít sokat az arm és x86 közti különbség. Persze, van ennél is alacsonyabb szintű nyelv, ahol még nehezebb, de C++ is natív nyelv, közvetlen hardver eléréssel, egyáltalán nem olyan triviális arm-re fordítani azért.
[link]
Itt egy inteles leírás, ami pl. arm->x86 androidon, és már ebből is látszik, hogy még azonos platforom belül is számít ha arm-es featureöket is kihasználtak, nemhogy mikor egy ennél jóval hardverközelibb kódot, teljesen más architektúráról egy másikra kell átírni.[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
Topikgazda
-
Tentalus
tag
A Switch procija nem véletlenül lett Tegra,a GPU Maxwell architektúra,jól ismert a játékfejlesztők számára.
Bár nem vagyok játékfejlesztő,az ARM és X86 közötti különbség nem sokat számít ,ha C++-ban programozom. Számos kompatibilis könyvtár van stb. Megugorható.A sebesség és RAM mérete az,ami korlátoz, de ezek se nagyságrendi különbségek. Van az a pénz és idő,amivel áthidalhatók - legfeljebb kicsit romlik a textúra minősége...ha elég közelről nézzük.
-
törölt tag
Leleplezték a Persona 5S-t. [link] Tényleg egy Switch játék, de nem a Persona 5 portja, hanem egy Koei Tecmo féle Warriors játék. Részemről az Atlus ezt feldughatja a seggébe. Nem pont erre vártam.
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz Norb79 #19256 üzenetére
Az hogy ne legyen hordozható, az a saját kis vágyam, hiszen én nem használom ki, de ezt már csak a mondandóm végére biggyesztettem oda poénnak.
És ahogy már 100 szor leírtam...nem, nem nekem kell egy PS4 erejű Switch hanem szerintem a Nintendo járna jól vele, mert több legyet üthetne egy csapásra.
Emellett eszembe se jutna bármire is portolni a Zeldát és más belsős N címeket, hiszen azok tartják életben az N-t, én meg imádom őket!
Nagyon félreismertél
-
Norb79
őstag
válasz Sirandrish #19255 üzenetére
Egy olyan switch, ami nem hordozható, de benne van a ps4 és/vagy ps4pro ereje és fut rajta a máriózelda, az szabad fordításban ps4 és/vagy ps4pro-ra portolt máriózeldát jelent. Értem, hogy nem ezt mondod, de ezt írtad körbe. Plusz sony logó helyett nintendo logó.
De lapozzunk valóban.[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz Norb79 #19254 üzenetére
Nemnemnemnemnem...mondtam már hogy nem!?
Én lennék az utolsó aki az N ex címeket bármi más platformon látná szívesen!
Maradjon minden a Nintendónál...nekem ez így okésDe úgy látom tényleg nem fogalmazok jól/vagy érthetően vagy nem tudom, ha ez jött le az előző 30K karakteremből
De mindegy..elengedem
-
Norb79
őstag
válasz Sirandrish #19253 üzenetére
Na én meg a dockolót használom csak töltésre, szerintem az összes üzemidő ezrelékben sem kifejezhető része volt dockolva. 20% tabletop, 80% hordozhatóban, 0% dockolva. És a 35 milliós eladáshoz az ilyeneket is meg kell szólítani, mint én. Neked valójában az lenne a jó megoldás, ha a switch exclu címek nem lennének exclu címek, hanem kijönnének pc-re/ps4re, mert te olyan HW-en szeretnéd játszani, és erre mondom én, hogy amíg ez hordozható cuccnak (is) van pozícionálva az amit te mondasz reálisan nem megvalósítható, mert valamelyik peremfeltétel annyira sérül, hogy az már nem switch, vagy nem piacképes.
A nintendo nem oda pozícionálta a switchet ahova te szeretnéd az ebből a tanulság. -
Sirandrish
Topikgazda
válasz Norb79 #19252 üzenetére
Mondjuk engem az bosszant a legjobban hogy egyféle géppel rukkoltak elő. Tudom..Switch..pont ez a lényege, de nekem semmi szükségem nincs a hordozhatóságra.
És ha belegondolok, vagy egy sokkal erősebb gépet kaphattam volna ugyanennyiért, vagy ugyanezt, kijelző nélkül sokkal olcsóbbanJó, ez már szájenszfiksön, de ha már álmodozok
-
Norb79
őstag
válasz Sirandrish #19247 üzenetére
Nem lenne rossz, én azt mondom, hogy nincs közös metszete az erősebb hw, nem elszállt ár, és a megmaradó hordozhatóságnak a realitásokkal. Ez ilyen örök élet, ingyen sör szintű kampány lenne, ha vki ilyet ígérne. Szeretném én is, hogy ezen az áron, vagy olcsóbban, nem csökkenő üzemidő és nem növekvő súly mellett ps4 vagy ps4 pro szinten teljesítsen a switch, csak ez egyszerű racionális okok miatt nem lehetséges.
Bocs, de én már csak ilyen realistán állok a dologhoz. Álmodozni persze lehet, az nem kerül semmibe. -
Sirandrish
Topikgazda
válasz Baltazár123 #19250 üzenetére
Nekem nem kell erős Switch. Nekem Zelda kell, és nem akarom hogy esetleg a kövi gépük WiiU sorsra jusson.
A Wii-t is összerakta az N...mindenki úgy gondolta hogy most aztán nekik minden fasza lesz...aztán láttuk mi lett a vége. Ezt nem szeretném újra..ennyi.
Nem nekem kell a sok AAA cím, hanem emberek (főleg a fiatalabbak) millióinak. Egy olyan réteg amit a Nintendo nem céloz meg, pedig kurva sokan vannak, és csak előnyére válna.Nem kell beállni a sorba a PS meg a Box után vagy épp mellé, mert nincs értelme. De "szándékosan" lemaradni évekkel sem kell...szerintem.
-
Baltazár123
senior tag
válasz Sirandrish #19249 üzenetére
Ez lesz a stream, ha beválik. Én 2005-6-ban nagyon sokat vonatoztam, ingáztam és mit álmodoztam egy olyan telefonról, amin lehetne internetezni normálisan meg filmet, tv-t nézni. Vettem kínomban a kínaitól egy lcd kijelzős analóg tv-t, 6 elem kellett bele, nehéz volt és mint kiderült vonaton használhatatlan. mp3 lejátszás votl a csúcs akkoriban, amit mobil tudott, meg a rádió funkció. Kollégámnak volt csillagászati árú tablet kezdeménye, amivel egész sok mindent lehetett csinálni, de például a filemeket az sem játszotta le jól. Konvertálni kellett valam elcseszett formátumra és még úgy is akadozott.
Aztán Jobs megcsinálta amiről álmodoztam, de akkor már nem utaztam annyit.
Ugyanezt gondolom erről. Meglesz, amit szeretnél, lesznek erős switchek vagy bárhogy hívják őket, de nem mostanában.
A stream viszont lehet, hogy viszonylag hamar elérhető megoldás lesz. -
Sirandrish
Topikgazda
válasz Baltazár123 #19248 üzenetére
Én azért megnéznék egy a premierkor megjelenő GTA-t pl hogy mennyire borítani fel azt az eladási listát.
Egyébként azért kéne neki is külsős AAA címekre IS koncentrálni, mert vásárlók millióit, csak azok a játékok érdekelnek...ők azok akik rá se néznek a Nintendo konzoljaikra. De ha a kedvenc címeik mellett még néhány N-es finomsághoz is hozzájutnának, akkor lehet hogy inkább ezt vennék. Főleg mert csak pozitívum lenne a Switch irányába
Amúgy a majd 14millió Super smash eladás nagyon kemény
[ Szerkesztve ]
-
Baltazár123
senior tag
válasz Sirandrish #19239 üzenetére
Szerintem emberi áron nem fogja tudni szállítani a N az XOs teljesítményét. Se jövőre, se utána még 1-2 évig, egyszerűen nem tart még ott az arm architektúra.
A pro várhatóan csak minimálisan lép előre erőben, mert dedikált soc-ot kap. Tovább bírja akkuról, új képernyőt kaphat, ilyesmik és minimális többlet teljesítményt. Ennél többet várni tőle nem érdemes.
Egyébként is látható a játék eladásokból, hogy felesleges más irányba elindulnia a Nintendonak. A saját játékai masszív eladásokat generálnak és ebből jön a bevétel nagy része. Ha így van, akkor ahelyett, hogy minden erőforrást a saját játék készítésére fokuszáljanak, miért kéne nekik beleállni ebbe a versenyezzünk a nagy konzolokkal AAA portokkal? Ahol ingoványos terepre navigálják magukat és még ha jól is csinálják, akkor is sokkal kevesebbet nyereséget tudnának kivenni, szemben a saját játék készítésével?
Egy olyan pro verzió viszont jót tehetne a piacnak, ami árban csak kevéssel több és amiatt minimálisan tovább fejlesztett csak, mert akkor sok pro vásárló normál switchről váltana és így a használt piacon még többen léphetnének a switch világába. A Nintendo amúgy is a játék eladásokon keresi degeszre magát, nekik ez jól jönne. -
Sirandrish
Topikgazda
válasz Norb79 #19246 üzenetére
Szuper...kár hogy minden több éves késéssel jön teljes áron.
Nem hiszem hogy olyan rettentő bonyolult amit mondok vagy mondani próbálok.Értem én hogy most is sikeres a gép...de neked rossz lenne ha több tartalom lenne rá és még szebb is lenne?
Mert komolyan azt érzem hogy már lassan ott tartunk hogy direkt jó ha gyenge...Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Norb79
őstag
válasz Sirandrish #19245 üzenetére
Osztán csak csorognak a prevgen címek, jött a dragon's dogma, dió3, jön a saint row 3, stb. A nehézség pénzben mérhető, ha sok HW van kint, akkor sok softwaret lehet eladni, és akkor már megéri portolni, amíg kevés HW volt kint, addig nem érte meg annyira. Ha jól fogy továbbra is ez a HW, akkor jönni fog sorban mindenféle prevgen cucc, és mindent úgyse játszott mindenki a prevgenben.
-
Sirandrish
Topikgazda
Ennyire nem akartam belemenni...a lényeg hogy sokkal nehezebb Switchre portolni, mint kéne
-
Madwe
nagyúr
válasz Sirandrish #19243 üzenetére
Azért a portolás nehézségei nem csak abból fakadnak, hogy milyen erős a switch (bár bőven abból is) vagy hogy kétféle módra illenék optimalizálni, hanem az eltérő architektúra miatt is, most h a sony és ms is szépen beállt az x86os amd vonatra, míg a nintendo meg megy az arm-os vonulaton, így a mobilos portokat könnyebb, kevesebb munka áttenni, míg egy x-ps portnál gyakorlatilag még a libek is lehetnek ugyanazok kb...
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz Tentalus #19241 üzenetére
Hiába ha egyszeri fejlesztéssel megcsinálják mondjuk Xbox one X-re, majd gyakorlatilag nulla energia befektetéssel portolják PC-re és PS4-re, míg Switchre ha vért izzadnak se tudják kiadni, mert annyi kompromisszumot kellene kötni..
Pont ez a lényeg...ezért kellene a Pronak mihamarabb piacra kerülnie, mert amikor már a PS5 és az új Box lesz az elsődleges platform, akkor már kevés lesz a Pro újfent..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
Topikgazda
Ez nem is igaz...
És az hogy pont a megjelenés napján betegedtem meg egy egész hétre, az is véletlen voltEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Tentalus
tag
válasz Sirandrish #19214 üzenetére
Ha jól látom az aktuális hírek alapján, a Switch ez év közepére utoléri eladott darabban az XBOX One-t...
Jövőre talán inkább az lesz a probléma,miért nem jön ki az a bizonyos AAA játék - XBOX-ra
Ez némi túlzás persze,de a szoftvercégek profitot akarnak,ami annál nagyobb,minél több potenciális gépen fut a játék. Jövőre 50 millió fölött lesz a Switch.. kihagyható? -
Sirandrish
Topikgazda
válasz Baltazár123 #19237 üzenetére
Eladásokban 4 év hátrányt hozott be szinte egy az egybe az XO-hoz képest.
Hidd el, ha azt a teljesítményt tudná hozni MOST (nem két év múlva) a Pro, és minden játék simán megjelenne rá azonos minőségben, akkor megugorhatna még jobban a Switch eladás, és a szoftverek is.Gondolj csak bele...XO vs Switch. Ugyanazt a minőséget megkapod, ugyanakkor, de ha kedved van még a buszon vagy a WC-n is tolhatod!
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz #09990144 #19234 üzenetére
Pont ezt mondtam én is
Bár azért a Zelda mellett is van még pár cím, de egyébként ha akarnának valamit azzal a Proval, akkor azt most kellene meglépni...Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Baltazár123
senior tag
Ez tényleg jó lenne, ami ennek ellent mond, hogy jelenleg az apple hozza az XOs grafikus teljesítményét horrorisztikus áron, de még ha figyelembe vesszük, hogy apple, akkor is nehezen képzelhető el, hogy ebből hogyan tudna elérhető árú terméket csinálni a N. Procierőben meg le vannak maradva a tabletek, ott nincs esély egyelőre, ráadásul a nagy konzolok jövőre katapultálnak a ryzenekkel.
Azt is figyelembe kell venni a proci esetében, hogy a játékokat x86-ra fejlesztik és optimalizálják (valamennyire), egy arm-es átirat valószínűleg kevésbé lesz hatékony. Tehát vagy több proci erő kéne, de az nincs vagy el lehet kezdeni optimalizálni meg reszelni és ügyesen úgy butítani, hogy ne legyen észrevető.
Vannak nagyon ügyes portok, tehát végül is megoldható lenne, de továbbra is ott a kérdés, hogy eladnának-e eleget ezekből.
A további gond ugyanis a N árképzési rendszer teljesen más, mint a többieké. Itt bekerül a játék és az idők végezetéig azon az áron fogják adni. Néha (szerencsére egyre gyakrabban) van akció és ennyi, csókolom lehet venni a meghirdetett áron.
A többi ökoszisztémában meg egy egész rövid ideig tartja az árát a játék és utána zuhanó repülésbe kezd. Nem is beszélve a folyamatos és masszív akciózásokról.
Tehát egy N átirat ár tekintetében pár hónapig maradna csak versenyképes és utána annyi. Esetleg az N átgondolhatná az árazási rendszerét, de ez nem valószínű.
Az árra egyetlen válaszuk van, hogy de ez hordozható. Ez lehet érv. Én mondjuk egy GTA 5-6-t nem egérmozin játszanék inkább, hanem nagy képernyőn, de lehetnek olyanok, akiknek a hordozhatóság megéri a felárat. A kérdés, hogy mennyien. -
törölt tag
válasz Sirandrish #19233 üzenetére
Szerintem is év végéig jönnie kellene a Pro-nak. Ha egy PS4 slim / Xbox One S erejét hozná, már elég lenne, akkor ebből a generációból jöhetne bármelyik játék a Switchre, és még egy jó 2 év van ebből a generációból. Sokan hezitálnak , mert "csak egy Zelda miatt" nem vesznek Switchet, ez sok vásárlót bevonzana szerintem.
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz Baltincs #19232 üzenetére
De a mostani hézagot láthatóan 1-2 fejlesztő azért be tudja és/vagy akarja tömni.
Viszont ha idén nem jön az erősebb Switch, tényleg ott tartunk majd hogy a PS5el lesz szemtől szembe amivel nem ér majd semmit a Nintendo. A saját fejlesztései most is szuperek, a külsősök meg ugyanúgy nem fognak a gépre fejleszteni.Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Baltincs
tag
válasz Sirandrish #19231 üzenetére
Nem hiszem, csak ugye olyan erős sosem lesz szerintem, hogy a legújabb játékokat úgy elfuttassa, hogy megfeleljen mondjuk az fps imádó embereknek, akiket az életben nem fogok megérteni, mert pl ott a BOTW, ami szerintem az egyik leggyönyörűbb játék a piacon az én szememnek, és nem is vágyom többre. Sőt.
Csak amit te is írtál. Ami ma erősebb, holnap már a magasztalt PS5-nél jóval gyengébb lesz, és folytatódik az ördögi kör.[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz Baltincs #19228 üzenetére
Ma már ugyanezért a pénzért szerintem ki tudnak hozni erősebbet...vagy a Pro-t majd 200ért akarják adni?
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz Norb79 #19225 üzenetére
Eszem ágában sem volt a PS5-el szembeállítani. Viszont sajna mire ténylegesen megjelenik, már az lesz a konkurencia, amikor is ugyanugy le lesz maradva mint most a sima Switch a PS4 Protól pl, tehát ugyan ott leszünk ahol most. De ezt már leírtam
-
Baltincs
tag
válasz Sirandrish #19226 üzenetére
Pont ez az, hogy jelenleg a sima egyszerű konzol sem olcsó, ha kap egy erősebb alapot (mert nyilván ha már kihoznak valami újat csak nem ugyanazt adják el), és mondjuk kicsit még erősebbre akarják, akkor még nagyobbat ugrik ez az alapból sem olcsó ár.
Alexios ez jogos, nekem is poén volt rajta diablozni és tetszett is.[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz Baltincs #19217 üzenetére
Azért a hordozhatóság még mindig elég jelentős ok a switch mellett, a nintendo játékok mellett. Én pl. ünnepek alatt switch-en fifáztam öcsémmel amíg rokonoknál voltunk, hiába nem a legszebb, legjobb, de a pc-t/ps-t akármit nem tudok így magammal vinni akkor sem. Ha lenne mégtöbb multiplatform cím az számomra csak jobb lenne, mert nyaralásnál vagy akárhol magammal tudnám vinni
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz Baltincs #19223 üzenetére
Azért így sem nevezném olcsó konzolnak...sőt
Egyébként a Proról beszélek...vagyis arról hogy félő hogy későn fog érkezni..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Norb79
őstag
válasz Sirandrish #19219 üzenetére
Szerintem ezek a paraméterek nem függetlenek egymástól. Ha picit erősebb akkor ugyanaz van ami most, hogy sehol sincs Kraftban a PS5höz képest, ha meg beéri Kraftban, akkor a hordozhatóság kimerül annyiban, hogy konnektortól konnektorig viszed, mert nem elég nagy az aksi, ha meg elég nagy az aksi, akkor az 50 kilós súly mellett nehezen értelmezhető a hordozhatóság. Ez egy háromszög, amiben ki lehet szúrni egy köztes állapotot, de nyilvánvaló okok miatt ez mindhárom sarokponttól vmilyen távolságra lesz, ha egyikhez közelebb viszed, akkor távolodsz a másik kettőtől. A technológia fejlődik, így a három pont között befogott terület egyre magasabb színvonalat fog jelenteni, egyre gyorsabb, könnyebb, és több üzemidőt lehet elérni, de ugyanaz marad a háromszög logikája, ha ráhúzod a PS5 teljesítményre, akkor a másik két szempont sérül. Nincs szuperswitch, ami könnyű, sokáig bírja aksiról, és porbafingja a ps5 teljesítményét.
Úgyhogy szerintem ez mindig kompromisszum lesz, és csak drukkolhatunk, hogy jól elkapják a nintendos srácok a ráncfelvarrásnál is a tutiságot. -
Sirandrish
Topikgazda
-
Baltincs
tag
válasz Sirandrish #19219 üzenetére
Az a baj, hogy ezzel nőne az ár is. Ugye akkor erősebb akksi is kell bele, és mindenből az erősebb. Ha pedig ezt az árat nézzük (amin egy PS-es pl elcsodálkozik miért ilyen drága), akkor még drágábban még annyira se venné meg mint most szerintem.
-
Sirandrish
Topikgazda
Sikeres szerencsére, nem is akár mennyire
Jöhetne még pár Zelda remake és teljes lenne a boldogságomEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
ayo
veterán
válasz Sirandrish #19220 üzenetére
Legalább a Mario vagy a Zelda ne droppoljon és már jók vagyunk
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz Baltincs #19217 üzenetére
Nem kell átbillenni semmin, csak technikailag kicsit közelebb maradhatnának a konkurensekhez.
De mondom...ezek nem az én igényeim...nekem így is tökéletes a Switch (amennyit játszom rajta...), de szerintem senkinek sem ártana, ha a általam vázolt dolgok, mint könnyebb portolás, szebb grafika jellemeznék a gépet..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz Norb79 #19215 üzenetére
Miért? ha picit erősebb lenne már nem lehetne hordozni? Nem lehetne dokkolni? De, lehetne! Csak könnyebb lenne rá portolni, több AAA cím jönne, többen választanák elsődleges konzolnak is a Switchet, és még sikeresebb lehetne..
Carlos Padre Például..
[ Szerkesztve ]
-
ayo
veterán
válasz Sirandrish #19213 üzenetére
Igazából így is sikeres a gép és én se várok rá nagy címeket. Persze a siker miatt most annyi a különbség, hogy azért mindenki szeretne egy kis pénzt és készítenek drága portokat is, de ahogy fentebb írtam, a siker és a pénz se elég néha, hogy minden fusson ezen a gépen.
Szerintem az első pár év után tökre érződik, hogy indie, kisebb játékok vagy régebbi megjelenésekre készült ez a gép, amiben a legnagyobb extra, hogy immáron hordozható verzióban játszhatsz olyan játékokkal, ameddig eddig soha. A Switch-nek ez az iránya, amit még pár évig bőven tud tolni, a kérdés hogy a Nintendo mit szeretne majd a későbbiekben.
-
Baltincs
tag
Én is pl a switchet azért szeretem ami rajta van és amit készítenek rá. Ha mortal kombatozni vagy esetleg fifazni akarok, ott a ps. A Nintendo sose és feltételezem ezen túl sem multiplatform címeket akar az eladási listája élén látni, hanem a saját gyártásokat leginkább, és szerintem a fogyasztók is inkább azokat várják. Nincs semmi baj azokkal a címekkel sem, így valóban hívogatóbb a konzol mások számára is, de ha átbillenünk a túloldalra szerintem az nem a legjobb taktika.
-
Carlos Padre
veterán
válasz Sirandrish #19213 üzenetére
Meg ha ugye nem nyomi Tegra alapú lenne.
-
Norb79
őstag
De valóban egy harmadik ugyanolyan konzol kell a piacra? Kettő is elég, a switch azért sikeres, mert nem egy átmárkázott ps/Xbox/gémerpc klón.
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz Baltazár123 #19212 üzenetére
Nem feltétlenül. Csak ha hozná az X szintjét, és MINDEN multiplatform cím megjelenne Switchre AZONOS minőségben, az egy rohadt nagy érv lenne az X-el szemben pl. Mivel ugyanazokat a címeket megkapnád, plust ugye a belsős fejlesztéseket...
Nem egy elhanyagolható érv, az aktuális Fifa, CoD, és társai...hidd el!
GTA5ből 100millió példány fogyott, és a mai napig az eladási listákon van...
GTA6 is hasonló sikereket fog elérni...szerinted mekkora dobás lenne ha PS/X mellé N-re is jönne? HATALMAS!!! De nyilván nem fog persze..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
Topikgazda
Hát bizony. Kicsit combosabb lenne a gép, nem kellene annyi kompromisszum, és a fejlesztők is szívesebben fejlesztenének rá. Meg gondolom pár millióval több is elkelt volna belőle eddig is, ha több új AAA cím jönne rá.
-
Baltazár123
senior tag
A játék eladások alapján teljesen felesleges lenne egy switch pro. A jelenlegi switch ereje elég a nintendo saját gyártású játékaihoz és azok kellenek a népnek. Az hozza a pénzt nekik.
A switch pro csak vinné a fejlesztési pénzt és mit adna ehhez hozzá? Képes lenne a pro futtatni pár cross platform AAA címet, de abból nem tudnának annyit eladni, hogy megérje nekik. Abból a pénzből inkább csinálnak egy újabb saját játékot és abból eladnak 60 dolláros áron 3-4 szeres mennyiséget, mint egy portolt játékból, alsó hangon.
Szerintem ha lesz is pro, csak azért lesz, mert a a dedikált soc miatt meg az egyéb áresések miatt olcsóbban össze tudnák rakni, mint a mostanit. -
ayo
veterán
válasz Sirandrish #19209 üzenetére
na igen, de hát csak itt a topikban is azért sokan írják, hogy AAA AAA AAA és csalódnak, hogy nem jön a kedvencük.
-
Sirandrish
Topikgazda
Nekem PS4em és PC_m is van a Switch mellé...nekem aztán pont nem kell hogy a triplaA címek Switchen is jól menjenek....nekem elég a belső fejlesztés.
Én a nagyközönség miatt szeretném hogy a lehető legsikeresebb legyen a masina..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
SlayerSub
tag
válasz Sirandrish #19204 üzenetére
Ha marad a koncepció (hordozhatóság) akkor szerintem soha nem lesz nagyon kicsi a gap. Még egy alianware se tudja amit egy asztali, pedig ott megy az árképzés...
-
ayo
veterán
válasz Sirandrish #19204 üzenetére
ahhoz valami nagyon menő Switch Pro kéne, hogy itt bármi is legyen, főleg ha PS5 tényleg azokat fogja tartalmazni, amiket írtak. na az meg szerintem nem nagyon lesz és hiába itt a nagyszerű fejlesztők, port készítők, csodát azért ők se tudnak és azért ilyen "maszatos" AAA játékokkal szerintem nem annyira élvezet játszani.
engem mondjuk pont ezért se mozgat a Pro, hanem csak tényleg annyit tudjon, hogy a saját játékai menjenek rendesen és továbbra is jöhetnek ezek a kisebb játékok, amiket akár kézben is lehet tolni. AAA-ra ott a többi konzol és a PC.
amúgy FB-n most már napi szinten jönnek elő a joy-con hibák, szóval részemről már az is Pro lesz, ha végre hivatalosan is kimondják, hogy X hónaptól már jobb joy-conok lesznek...
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz SlayerSub #19203 üzenetére
Igen, csak akkor megint le lenne maradva, a fejlesztőknek megint nehézkes lenne a portolás, és ugyanott tartanánk ahol most..
-
SlayerSub
tag
válasz Sirandrish #19202 üzenetére
Na azzal ki is békülnék. Az olyan lenne mint egy új generációs switch, kb lenne 5 éves a mostani, nem lenne korai az upgrade úgy.
-
Sirandrish
Topikgazda
-
törölt tag
Az E3-on biztos nem mutat be új hardware-t a Nintendo [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Switch OLED saját, előre telepített védőfóliával érkezett, ne vegyétek le!!!!! - bár jó esély van rá, hogy fel sem tűnik... a funkciója a szilánkos törés elleni védelem, mindenképp javasolt egy vékony üvegfólia a karcok ellen is.
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LEGO klub
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Nintendo Switch 19.0.1. Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Xbox Series X 1TB lemezes 1 ÉV GARANCIA / AJÁNDÉK
- Ultimate előfizetés akár 2100 Ft/hó áron? Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest