Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz kraftxld #19628 üzenetére
Na eredmény egy veeam backupon:
Evaluated folder size: 21,99 GB
Files in evaluated folder: 1Processed files: 1
Processed files size: 21,99 GB
Optimized files size: 12,90 GB
Space savings: 9,09 GB
Space savings percent: 41Optimized files size (no compression): 13,83 GB
Space savings (no compression): 8,16 GB
Space savings percent (no compression): 37Files excluded by policy: 0
Files excluded by error: 0Ez jól hangzik.
[ Szerkesztve ]
-
szallasi007
őstag
válasz kraftxld #19613 üzenetére
Igazából én is gondoltam rá de nem jártam sikerrel.
Pontosan mire gondolsz - 09/11/2019 pl?
Az a fura hogy 10 napra visszamenőleg mutatja.
Jelentősége nincs mert minden reggel megnézem csak nem értem.
Webes felületen a 10 napnál régebbieket lekérdezve meg olyan marhaságokat küld el az Ms fájlba hogy ihajj.[ Szerkesztve ]
-
VeryByte
őstag
válasz kraftxld #19603 üzenetére
Pedig most nekem nem is annyira a B&R lett volna jó, hanem a Veeam One.
Nem tudsz valami más jó monitorozó cuccot? Hyper-V guest-ek mindenféle paraméterei, grafikusan, stb...Ja, és menjen fel Hyper-V Server-re."What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
Flowtation
őstag
válasz kraftxld #19561 üzenetére
Ezek vannak:
408: The DNS server could not open socket for address 10.xxx.xxx.xxx.
Verify that this is a valid IP address for the server computer. If it is NOT valid use the Interfaces dialog under Server Properties in the DNS Manager to remove it from the list of IP interfaces. Then stop and restart the DNS server. (If this was the only IP interface on this machine and the DNS server may not have started as a result of this error. In that case remove the DNS\Parameters\ ListenAddress value in the services section of the registry and restart.)If this is a valid IP address for this machine, make sure that no other application (e.g. another DNS server) is running that would attempt to use the DNS port.
For more information, see "DNS server log reference" in the online Help.
407:The DNS server could not bind a User Datagram Protocol (UDP) socket to 10.xxx.xxx.xxx. The event data is the error code. Restart the DNS server or reboot your computer.
404:The DNS server could not bind a Transmission Control Protocol (TCP) socket to address 10.xxx.xxx.xxx. The event data is the error code. An IP address of 0.0.0.0 can indicate a valid "any address" configuration in which all configured IP addresses on the computer are available for use.
Restart the DNS server or reboot the computer.Széttúrás alatt azt értem, hogy megváltozott az ip cím tartományunk, C osztályról A osztályra. Másik maszk, átjáró. A kábeles gépeken amíg a tartományba léptettem őket, a DNS-nek a szerver ip-jének kellett lennie, sőt azután is maradt, mert csak így csatolta fel a profilban megadott közös mappát. Azt én b..tam el, hogy ilyen formában adtam meg (gondolom ezért lassú a belépés, mert nem találja):
\\192.168.x.x\iroda
Ezt most átírtam erre: \\SZERVERNÉV\iroda így jó, viszont a DNS-el még mindig baja van.
Tehát ha a kliensen a szerver ip a DNS van akkor van közös mappa, de nincs net és fordítva ha a cisco892 által biztosított dns van akkor van net, de nincs mappa.(#19562) Timer
Igen jó, de ekkor nincs a klienseken net, sőt a szervern se, az új fix ip-vel.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz kraftxld #19545 üzenetére
Na igen, főleg a viselkedéselemző és a tűzfal tud érdekes dolgokat produkálni, nekünk mindig egy új ERP ránk szabott összetevőjének (ami még erősen fejlesztendő) frissítési mechanizmusát nézi ransomware-nak, ami külön szívás, mert amúgy se nagyon rendszergazdabarát az a nagy cég kkv-s terméke és a bevezető cég se nagyon tud ( ) segíteni a központi telepítésben/frissítésben.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Gombinyó
őstag
-
-
IBR
junior tag
válasz kraftxld #19469 üzenetére
Yo!
Execution policy jól be van állítva domain-wide.
Egyébként a feladatot nem ütemeztem effektíve, csak beraktam a fent említett parancsot egy script fájlba, és azt a script fájlt hozzáadtam a GPO-hoz.
Azt mondod scheduled-taskot kellene belőle csinálni? Vagy esetleg a computer object read/apply gpo jogosultsága kevés? (domain adminként adtam hozzá). -
IBR
junior tag
válasz kraftxld #19461 üzenetére
Yo!
Egyrészt, köszönöm a linket!
Másrészt, egy otthoni környezetben kialakított buhera lab virtuális storage szervere az amin szeretném ezt a scriptet futtatni (mivel a share offline marad bekapcsolás után). Egyébként lehet ez a policy megoldás is jó lesz, de ettől függetlenül izgat, hogy miért nem fut le a script. Van valami tipped erre vonatkozólag?Vielen dank előre is!
-
VeryByte
őstag
válasz kraftxld #19434 üzenetére
Azért Unifi-t Enterprise-ba nem tennék, főleg nem kizárólag vezetékesnek. Akkor már az Edge vonal.
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
pengegyerek
aktív tag
válasz kraftxld #19408 üzenetére
Nos AD, DHCP, DNS és WDS telepítve konfigurálva. Belső hálón tudok telepíteni (WDS) viszont azt nem tudom, hogy tudnám megoldani, hogy külső hálókártya hozzáadásával ne csak belső hanem másik, külső (mondjuk asztali gép vagy laptop) is tudjak telepíteni kábel segítségével. A külső hálókártyát még nem adtam hozzá mert nem tudom milyen DHCP illetve DNS- t adjak neki illetve mit hol kell hozzá beállítani...
Egyébként van egy laptopom Win 10 ezen van rajta a HyperV és ezen van feltelepítve a Server2016 mint virtuális gép."Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."
-
félisten
válasz kraftxld #19399 üzenetére
1. - igen, csak a weben nézik, néha mobilon. 17db email fiók van.
2. - itt az a cél, hogy ha az email alapján rengeteg helyre kell regisztrálni, akkor meg lehessen különböztetni az alapján, hogy honnan jön valami email, ne csak a tartalomból, vagy feladóból.
Sok esetben ez az egyetlen módszer a mappákba rendezésre.
Néhány kolléga kb. 300 helyen használja az email-t netes regisztrációra - és ez folyamatosan nő - így nem lenne jó, ha minden alkalommal új alias-t kellene beállítani nekik.
Régen ez ment gmail-lel a + jellel, most ugyanazt az email-t használják mindenhova, de ez jelentősen szűkíti a mappába rendezés lehetőségeit, sok esetben több helyről jön szinte azonos email, és naponta kell finomítani a szűrőn.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
szallasi007
őstag
válasz kraftxld #19398 üzenetére
Köszi
Közben csak türelmesnek kellett volna lennem - dns-t kellett megvárni amíg befrissül, csak a kevés alvás és az első o365 átállástól való félelmem nem volt nyugodt a lelkem Egyébként az MS dns check-je elfogadta a bejegyzést de maga az outlook kliens 20 óra elteltével még "rosszfelé" ment.
Az autodiscover rekord valamiért lassabban ment körbe, mintha "le lett volna maradva".Na holnap kiderül, aztán jöhet még 3 cég de azokkal már legalább tudom mire számíthatok.
-
SirRasor
addikt
válasz kraftxld #19363 üzenetére
Látom elég gyakorlott admin vagy.
Eddigi tapasztalataid alapján a windows update előny vagy hátrány?
Én szeretem bekapcsolva hagyni már csak a biztonsági frissítések miatt is, de amikor a mostani céghez csöppentem, mindenhol le volt tiltva és az itteni infósok szerint ez jó is volt ígyEmelem a tétet: És linux esetén? Raktam be néhány szervert (zabbix, openmediavault, a többi kevésbé publikus ) és ott automatikus, napi frissítést állítottam be a játszós szervereken. Amik komolyak, azokról havi 1x vmware snapshot, update, majd ha restart után feláll, akkor törlöm a snapshotot.
Ja csak hogy témába is vágjon: anno belefutottam ilyenbe és még a system32\grouppolicy mappát is ledúrtam, de mintha az se vezetett volna eredményre. Aztán X idő és restart után már jó volt
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
veterán
válasz kraftxld #19347 üzenetére
Köszi Kraft, ilyesmi vázlatra vártam, mert jóval ésszerűbbnek tűnik, mint az eredeti elképzelésem, de van egy bökkenő: az egyik, hogy nem vagyok benne biztos, hogy az AD járható út. Raklap régi szoftver fut a szerveren és a klienseken is, nem tudom, hogyan reagálnának az AD-re. Most sincs tartomány, és ennyi főnél nem érzem a hiányát, maximum egy kis érzés motoszkál bennem mindig, hogy ez így parasztos, de a helyzet az, hogy évek óta működik.
Ha meg kell a workgroup, az kilövi az Essentials-t, mert ha jól rémlik, előtelepített AD-val érkezik, és nem lehet workgroup szerverként használni, de lehet, hogy tévedek.
A régi vasat nrm járatnám folyamatosan, ha gebasz van, mentésből pakolnám át rá a VM-et, ennyi megállást kibírnak. Apropó, mentés: Macriumban gondolkodom az ára miatt, de valaki képben van a Veeam árazásával esetleg? Mibe kerülne egy olyan verzió, ami szőrőstől-bőröstől lementene egy VM-et? A fizikai hostot nem lényeges annyira ebben az esetben, szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz kraftxld #19321 üzenetére
Jogszabály szerint kell ilyen végzettség - csak ezért írtam -, a gyakorlatban pedig ennél sokkal durvább dolgok is vannak.
Plusz ha nincs szakirányú végzettséged, akkor csak a minimálbért kapod (bruttó 138 000 forint) kapod, míg ha van, akkor az egetrengedő garantált bérminimum (bruttó 180 500) jár.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Fooler89
őstag
válasz kraftxld #19321 üzenetére
Ismerek párat, néhány igazgató gondolja hogy kell, hivatalosan viszont tuti nem kell. Teljesen szimpátia alapján megy a választás mivel tényleg nem értenek hozzá ezért nem tudják helyesen megitélni. Van 3 hónap próbaidő.
Nem hinném hogy fizikailag megterhelő, lényeg az elején mond hogy gerinced miatt lehet néha segítség kell. Ha normálisak nem lesz gond.
Mod: nem neked szántam
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
senior tag
-
darealkilla
aktív tag
válasz kraftxld #19292 üzenetére
Server 2016 essentials nettó 180,
aztán 12 főre 1 évre nettó 465 körül a postafiókos O365 business premium licensz.Kell lokál tartomány, hogy ha a user belép egy másik gépre, akkor az outlook-ot elindítva a saját mailbox nyílik meg, látja a file megosztásokat, amikhez joga van.
A server 2016 essentials tudja ezt, hogy a lokál tartományi user-hez O365 fiókot kapcsol? (ha jól érzem, ez pont erre van...)Otthon tesztkörnyezetben felépítek egy w2016-dc és w2016-exchange rendszert, egy nem használt domain-t beállítok rá, ha mindent be tudok állítani, akkor az lesz, nem hiszem, hogy szoftverre 600 nettót fognak költeni....
Magyar beidegződés lehet, hasonló, mint az, hogy persze, kell a szakember, de megfizetni, na azt már nem...[ Szerkesztve ]
én vagyok az ördög
-
darealkilla
aktív tag
válasz kraftxld #19289 üzenetére
Kicsit "szezonális" cég, nem lesz folyamatos bevétel, egyszeri költséggel kell elindulni.
Kell VPN, activesync, erőforrás-naptárak, a tartomány (ha beszarik egy laptop, akkor a user gond nélkül belép egy másikba és ott van outlook-ja meg mindene).
Tudom, hogy ez így nem a legjobb a tudomány/szakma mai állása szerint, de ez kell....én vagyok az ördög
-
Csorbi
addikt
válasz kraftxld #19255 üzenetére
Hmmm, ez jól hangzik, köszi!!!
Ehhez ha jól értem GPO-val engedélyezni kéne a klienseken a WinRM-et? (alapból tiltott)A csv-ben kell legyen még valami, vagy csak elég az összes gépnév belehányva?
Pld: DTP0001,DTP0002,NTB0001,NTB0002A remote ps csatlakozás minden egyes géphez kell külön, vagy ezt is megoldja a csv-ből??
1200 gép egyenként kicsit sok... -
IBR
junior tag
válasz kraftxld #19178 üzenetére
Yo!
Itt igazából a 256GBs SSDm helyhiányát akarom valahogy kiküszöbölni.
DeDupe-ot tuti be fogom majd kapcsolni, de ezen túl kéne még valahogy helyet nyernem.ReFS volumeok + Storage Spaces Direct-et is ki akarom majd próbálni, de ahogy nézem, ezeknek elég komoly a vas igénye, úgyhogy ezeket vagy azure-ben tudom majd megnézni, vagy bugázok használt szerver gépeket és telepakolom őket consumer-grade driveokkal és SSDkkel.
(#19181) TheProb
Igen, azt látom, hogy ez így single-point-of-failure, ha a base image megsérül, dehát nem production vonalra szánom. -
DopeBob
addikt
válasz kraftxld #19171 üzenetére
jovanna
El tudnék egyébként képzelni másfajta hibakezelést is, pl nem nem jelenik meg, hanem ottvan mondjuk kiszürkítve, és kiírja, hogy nem támogatott AP van a rendszerben, frissíts.
De mindegy, így is messze a legjobb cucc, amit valaha használtam, mac cím szűrés meg tényleg igen ritkán kell
MZ/X
-
VeryByte
őstag
válasz kraftxld #19089 üzenetére
Nu, az Aida sokat nem segített, de egy sima 2016 igen. 2016 felment és elkezdtem alátolni a különböző driver mappákból a cuccot.
Az X722-es kártyához, ami 10Gb-s nem az XGB mappából kell a driver, hanem a 40GB mappából.Gyönyörű.
-
VeryByte
őstag
Eszköz tulajdonságai:
Eszköz leírása Intel Ethernet Connection X722 for 10GBASE-T
Busz típusa PCI Express 2.0 x1
Busz / Eszköz / Funkció 103 / 0 / 0
Eszköz azonosítója 8086-37D2
Alrendszer azonosító 8086-35CE
Eszköz osztály 0200 (Ethernet Controller)
Revízió 09
Fast Back-to-Back Transactions Nincs támogatvaEzek alapján valami?
-
VeryByte
őstag
Köszi. Hétfőn megnézem, most nem hoztam haza. a szervert.
Elvileg van hozzá 2016-os driver, próbáltam alátenni pnputil-lal, de kevés sikerrel.
Mondjuk lehet az lesz, hogy feltolok rá egy sima 2016-ot, azon belövöm a hálókártyát aztán úja próba a hyper-v-vel - licencelés miatt lenne jobb a hyper-v, meg ugye ez másra nem lenne használva.[ Szerkesztve ]
-
IBR
junior tag
válasz kraftxld #19088 üzenetére
Köszönöm, akkor jól gondoltam, hogy M$ még itt is különcködik..
Egyébként Linuxhoz hasonló belső software repot létre lehet hozni windows server környezetben is?
Vagy egyáltalán nincs hasonló package management és az egész elgondolásom tárgytalan?@(#19087) gaborbol
Köszönöm, én másra gondoltam. ^-^) -
-
-
veterán
válasz kraftxld #19053 üzenetére
"akkor elvileg mindet vissza lehet szedni egyszerűen."
Igen, ez nemrégiben be is vált, de varázslatos módon ezúttal ez a menüpont csak 50-60 darab elmúlt havi levelet rejt Outlookban, miközben OWA-n látható bő kétévnyi anyag...
Egyébként Te mit ajánlasz inkább a fentebb említett két lehetőség közül? Ha jól látom, a "litigation hold" csak egy puffert képez törlés esetére, amivel most simán vissza tudnám állítani az elemeket.
Köszönöm a segítségedet!
-
veterán
válasz kraftxld #19051 üzenetére
Igen, itt a mentéssel lesz a probléma, ugyanis nincs semmi külsős szoftverrel letolva lokálba. O365 kínál a visszaállításra valami lehetőséget? Mivel helyben nem én vagyok a rendszergazda, az a menekülőút sincs, hogy a fullba leszinkronizált PST-t mentem éjjelente, és ilyenkor abból simán visszaraknám a törölt anyagot.
Egyébként most megtanulja, hogy ne kattintgasson, és ne mappázgasson hülyére mindent, mert jelen állás szerint egyenként fogja OWA/Törölt elemek visszaállítása alól kézzel kijelölgetve visszaszedni a törölt leveleket.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz kraftxld #19047 üzenetére
1. Nincs semmi ilyesmi, Helyi archiválás letiltva.
2. DefaultMRM policy van a userre húzva (mint mindenki másra is a szervezetben), egyetlen default elemmel, ami a "Default 2 year move to archive". Erre gyanakodtam tegnap is, de azért nem stimmel, mert egyrészt megmaradtak két évnél idősebb levelei, miközben újabbak nem, plusz a szervezet minden tagjára aktív, és másokra ez nem érvényesült (2,5 éves a rendszer, talán rábukkant volna valaki már erre).
Plusz, ha le is fut ez a policy, a leveleknek akkor is meg kellene maradniuk valahol, nem? Archiválás, nem törlés, ráadásul a magyarázata szerint archívumba kellett volna raknia a leveleket, ha van a felhasználónak archív postaládája. De nincs, erre meg azt írja, hog ilyen esetben nem csinál semmit.
Erre írtam feljebb, hogy mivel kézzel kezdett el mappákat létrehozni Outlook alatt az "Archive" mappában, lehet, hogy ezzel akaratlanul beindította a policy-t? A címke tulajdonságaiban látszik, hogy műveletként archiválás van kiválasztva, nem törlés.
A biztonság kedvéért az alapértelmezett 2 évet átírtam tegnap éjjel 10 évre, de ezzel utólag már nem sokat érek.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz kraftxld #19045 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Outlook 2016. Az archiválás minden fiókban tiltva van (elvileg), de a kolléga a gyári archive mappába kezdett el almappákat létrehozni, és oda behúzogatni a leveleket. Az az alapértelmezett levélmegtartási szabály aktív a teljes tartományon, ami 2 év után áthelyezi az archív mappába a leveleket, ha van archív mappa, de elvileg ez semmit nem csinál, ha nincs indítva archiválás kézzel. Esetleg az pöffenthette be a szabályt, hogy elkezdett mappákat létrehozni az Outlook "Archive" alatt? Ennek ellentmond, hogy egyrészt eltűntek a levelei, nem kerültek be semelyik archív mappába, másrészt hiányoznak két évnél "fiatalabb" hónapok, miközben vannak két évnél idősebb levelek is a megmaradtak között.
OWA-ban belépve a fiókja alá a lomtár törölt elemek visszaállítása a kiszolgálóról (vagy hasonló) menüpontjában megtaláltam szerintem majdnem mindent, de ugyanennek az outlookos megfelelője csak nagyjából 1 hónapnyi levelet mutat visszamenőleg, pedig két nappal ezelőtt kezdett el trükközni vele, tehát ha törlődtek a levelek akár a rendszer, akár a user által, az most törlődött. Sajnos az OWA alól nincs olyan opció, hogy CTRL+A és visszaállítás, ehelyett egyenként kellene bepipálni több ezer levél előtt a checkboxot, majd visszaállítani. Egyébként néhányat kipróbáltam, és a forrásmappákba állítja vissza a tartalmat, tehát nem a user által kreált mappákba.
Valami ötlet az egyszerű visszaállításra, esetleg tipp a helyre, hogy hol kereshetném még a leveleket? A user kezét meg majd letöröm, ha alkalmam nyílik rá, csak ezen legyünk túl...
-
TheProb
veterán
válasz kraftxld #19003 üzenetére
Kell KKV-nak és nagy multinak is. Utóbbinál nyilván kevésbé számít a zsé, de előbbinek minél olcsóbb annál jobb lesz a mentalitása.
Egyelőre csak az alap dolgok amik biztosan kellenek, pl. Remote wipe, gps tracking, app/install controll, zárolási policy, netán titkosítás, stb. Meg magának az agent-nek a védelme, bitdefender-ét simán le lehetett törölni, így kb semmi értelme nem volt. Meg persze legalább szifon és droid teljes értékű kezelését tudja.
Jelenleg úgy néz ki, hogy kipróbáljuk az Airwatch-ot, meg még a mobileiron-t beszéltük. Bár utóbbinak nemtom még, hogy van-e trialja. Meg az eléggé űrhajó, előző helyen azt kellett használni.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
szallasi007
őstag
válasz kraftxld #18969 üzenetére
Mi is erre jutottunk hogy hétvégi átállás lesz.
Amit nem tudunk az az internal relay amit lehet állítani az Exchange Online felületén a felvett domain-ek között meg a connectorok.
Elvileg van "elfekvő" domain meg hozzá pop3 levelezés, kikísérletezzük mi várható ha értelmes megoldást találunk akkor leírom hátha valakinek jól jön.
Ettől a pop3-tól egyébként is kivagyok
-
Gombinyó
őstag
válasz kraftxld #18960 üzenetére
Köszi, így nem agyalok ezen a vonalon többet.
Megnézek pár vasra telepíthető tűzfalat amiben van webszűrő, stb. Most reggel találtam egy 2 éves HP mikroszervert ami csak porosodik.
Az a baj központilag nem tudom megfogni így a mostani eszközökkel, mert a PC-k 95%-án nem tilthatom a böngészést. -
MrCsiT
addikt
válasz kraftxld #18266 üzenetére
"csak a szerver oldali cuccnak kell a licensz"
Ehhez kérek szépen egy kis értelmezést:
Feltettem a B&R free-t.
Fent van az Agent for Windows Free a szerveren;
Amikor B@R repot- választanék, akkor nyafog az Agent, hogy nem talál a B&R repository-ban Agent licencet.Ezek szerint, ahány gépet mentenék agent-el, arra mindre kell a repo használathoz Agent licencet vennem?
..és ha ezt tenném, csak akkor látszanának a konzolon, gondolom.
Van egy marék edition a Veeam-ból. Én most csupán tesztelném a dolgokat, de a Trial kulcsot a B&R-hez nem kértem ki egyelőre, ismerkedek az alkalmazással.
Amire szükségem lenne:
- fájlok mentése (ezt az Agent kiválóan elvégzi, ahogy néztem)
- SQL adatbázisok mentése
- fizikai és - esetlegesen Hyper-V -n futó kliens gépek - teljes mentése;Ebből ahogy néztem, egyelőre az SQL mentés, amit free-vel nem igazán találtam meg, hogyan tudnám megtenni?
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Upo
addikt
válasz kraftxld #18904 üzenetére
Régebben még olyan gond volt velük, hogy idegen ssd-vel mindig full speeden tolják a ventiket, nem hajlandó leszabályozni. HP, Dell, IBM, mind ezt csinálja. Akkor ez már közben megoldódott?
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
VeryByte
őstag
válasz kraftxld #18904 üzenetére
Köszi!
Rack szerverhez kell hozzá valami keret?
Valami ilyesmivel vadított az udvari beszállítónk.
Vagy van valami értelmes nem rack kialakítás a legalább 6 hellyel, ahová rendesen berakhatók ezek?
Ritkán mókázok fizikai szerverekkel."What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
MrSealRD
veterán
válasz kraftxld #18866 üzenetére
Én pont a napokban állítottam be OpenVPN-t OPNsense-re. A wizard elég jó. Alapvetően simán ment volna de az én hibámból volt némi küzdés. Kapcsolat simán ment elsőre, de nem volt adatforgalom... aztán lett adatforgalom, de nem minden forgalom a tunnel-en ment át... Szóval kellett pár parancs az advanced mezőbe...
Most viszont penge minden.Pont ma reggel néztem sebességtesztet telefonról... De annyira vérszegény a telekom 4G, hogy igazán nem tudtam meghajtani. 20/20 körülig jutottam.
Mondjuk most még nyomozom, hogy AES-NI képes CPU-m hardveres gyorsítása most ki van használva, vagy sem... Elvileg képes rá...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
IBR
junior tag
válasz kraftxld #18829 üzenetére
Az a helyzet, hogy most egy carreer choice előtt állok.
Mindkét meló sokkal jobb mint a mostani.
Mindkettőt tudnám csinálni.
Mindkettőben tesznek azért, hogy továbbfejlődj.Az egyik egy junior sys admin job full MS környezetben, a másik egy junior cisco buheráló (troubleshooting, telepítés, tervezés, konfig), telco környezetben.
Én elsősorban arra vagyok kíváncsi, hogy melyik szféra lehet releváns még 10 év múlva is.
MS valahogy nem akaródzik meghalni, viszont a náluk szerzett tudás nem nagyon hasznosítható másutt.
Cisco is proprietary, viszont a hálózatok és az internet szabványai viszonylag egységesek és jól átvihetők két networking job között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest