Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbuffy
senior tag
Az még hozzátartozik, hogy Yoda ugy négy öt éve már Gilbert, Zsilbi
Ezert neha nem is figyelek ha yoda neven fut, akár itthon is....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
-
őstag
válasz sixpak #18988 üzenetére
Pedig azt gondolná az ember egyből, hogy ez egy beállított kép Odavannak egymásért
Van ez a goldie csatorna (Bailey) youtubeon és van egy cukker kiscicájuk, érdemes megnézni mennyire cukker videók vannak feltöltve velük
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
arcsin
senior tag
válasz atosan #18986 üzenetére
Meg dugult már el a másik cica, mert nem jött ki sem elöl a szörcsomó, hátul meg más nem tudott a szőrcsomó miatt kijönni, mert a kajája sem volt olyan ami oldotta volna ezt külön, nem kapott cicafüvet, vagy malátapasztát időként. Ezekre is oda kell figyelni és örülni ha szőrlabdát hány a cica Egy ideig hányt rendszeresen, amikor kivittük "legelni" sétáltatni, de aztán volt hogy nem vittük ki egy időben más elfoglaltságok miatt és akkor jött ez nála ki vagy is ..nem jött ki
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz atosan #18983 üzenetére
A struvitosodásra hajlamos cicának kell steril kaja. Az ivartalanított cicák (főleg kandúrok) képesek rá. Nekünk volt ebből gáz amikor hozzánk került, véres pisi, ilyesmi. Aztán spec gyógytáp jó ideig, és szárazból ha lehet cicapisi Ph-t szabályozós steriles kell neki + van ez a bélbetegsége, ami miatt könnyen emészthető (pld. yukka kivonatos) magas fehérjetartalmú kell neki. Nem para, csak azt szerettem volna mondani hogy bármi göthösséget össze tud szedni egy mezei cica is, ami miatt különlegesebb, odafigyelősebb (de nem feltétlen 2-3x annyiba kerülő) nedves kaját érdemes venni. Szerintem a premiere-es konzervek nem rosszak, nem szokott az érzékeny bele panaszkodni a cicának. Pld a prevital-os steriltől kifestette anno az előszobát a rossz emészthetősége( kevés fehérje) Nálunk nem egyik napról a másikra találtuk meg a megfelelőt (árban, mennyiségben, kiszerelésben).
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz Gyarmati_ #18982 üzenetére
Nálunk kb. fél teáskanál tejföl évente kétszer a fejadag tejtermék vonalon.
Szottyos kaja változó, a kedvenc a Sheba (minden, ami nem paté, vagy zselés), de folyamatosan kísérletezünk egyéb termékekkel is, mert a Sheba azért "nem a minőségi piramis csúcsa".
Száraztáp az mostmár csak Purizon (bármelyik íz), az mondjuk minőségre is megfelelő szint, és sose volt még rá panasz.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
arcsin
senior tag
Amúgy nem értem. Sima házi nem lehet "bélbajos"(szenzitív, magas fehérje tartalmú kaja), vagy struvitosodásra hajlamos (sterilizált kaja)? Csak hogy a föbb macskabajokat mondjam. Nekem az egyik macska, amelyik házi a fentiekböl mindkettötöl szenvedö kiskandúr. Nem mindegy milyet veszek neki, különben kifesti helyettem az elöszobát, rosszabb esetben pedig állatorvosnál kötünk ki. Pld a fressnapf-ban van "spec" sensitive alutasakos is "tommy" 200 körül. Persze sok múlik a száraz tápon is, de azzal is fixen karbantartjuk a cica egészségét.
Plusz mindig tejjel kedveskednek a házicicáknak többségében az emberek, pedig laktozérzékeny a legtöbb macska.
[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
válasz Gyarmati_ #18975 üzenetére
A miénk is 90%-ban arra esküszik. A maradék 10% vegyesen Gourmet, Whiskas, stb
Apropó....tapaszalt valaki olyat, hogy éves oltás után már második napja levert, kedvetlen meg mintha mindene fájna. Elég nehézkesen is megy a szuri óta, sántikál, meg elég sokat fekszik. Leucofeligent kapott.
Az előző oltások után nem volt ilyen.[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
arcsin
senior tag
válasz Predator2 #18974 üzenetére
Fressnapf-ban nézz szét. Konzervet ott szoktunk venni, de van zacskós is premiereből
-
bbuffy
senior tag
Jó szivvel egyiket sem ajánlom. Alig van fehérjetartalma.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Predator2
addikt
Helló
Alutasakos macska eledelt szeretnék rendelni anyum macskáinak.
Mit rendeljek ami jó ár/érték aránnyal rendelkezik, azaz viszonylag jó minőségű és nem egy vagyon?Köszönöm előre is.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
nagyúr
-
Gaben92
őstag
-
Krystal_s
addikt
válasz Fooler89 #18957 üzenetére
Szia, sok ilyen csoport van FB-on. pl
- Kiscica ingyen - gazdikereső 12.8K members
- Cica-Mica Gazdikereső Mindenkinek!! 9.7K members
- Macska örökbefogadás! 12.9K members -
Nimrod
addikt
válasz DeathAdder #18956 üzenetére
Nálunk két ivartalanított kandúr csinál hasonlót. Régen imádták egymást, aztán megnőtt a kisebbik, a nagyobb viszont ráunt az állandó játszhatnékra. Fújással jelzi neki, hogy hagyja békén, de bunyó nem szokott lenni belőle. Egyébként pont a nemrég posztolt Dante és Zeus akikről szó van.
-
bbuffy
senior tag
Fb n nem lehet. Startapró erre a jó.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Fooler89
őstag
Helló!
Nagyon távol áll a téma tőlem, de meg kaptam a feladatot. El kell ajándékoznom egy macskát.
Milyen oldalakon érdemes? Esetleg valamilyen FB csoport? Menhelyek amiket tudnátok a környéken ajánlani? Gyál (BP)Előre is köszönöm
-
DeathAdder
veterán
Üdv
Gondba vagyok, hogy beleszóljak-e a hierarchiába két ivartalanított nőstény szobamacska esetén.
Sok időt töltenek szúnyoghálós ablak/ajtó mögött, de az egyik nem tűri amikor a kisebbik (egyidősek) odamegy, megpofozza, fúj rá. Ettől eltekintve úgy tűnik egész jól megtűrik egymást, van hogy egy helyen alszanak, viszont etetés előtt is mindig bunyóznak (bár ez szerintem csak játék), ellenben ha a levegőznek az ablakban, akkor ritkán tűri meg egyik a másikat, főleg ha már ott van és utólag megy oda a kisebbik, mert akkor biztos fújni fog rá, és odacsap.
Nem tudom ilyenkor mi a helyes, nem beleszólni, vagy megpróbálni leszoktatni erről?
Bár tény, hogy olyan is van, hogy egymás mellett bámulnak ki az ablakon órákon keresztül, de ha utólag megy oda a kisebbik akkor borítékolhatóan pofon lesz[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Amúgy nagyon sokat fejlődött ám, most már jön és bújik kívánja a kényeztetést. Amikor elhoztuk egyáltalán nem ilyen volt, de ő a kedvenc a 3 között.
EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
senior tag
válasz arcsin #18951 üzenetére
Nálunk a brit szól hozzánk legtöbbet. Amikor éhes, simogatást akar, vagy játszani. Ezeket jól megkülönböztethetően adja elő. A simogatás kérése volt a legfurcsább, mert mikor hozzánk került akkor nem igazán szerette, rendszerint szolid harapdálással köszönte meg.
A vegyes cicánk is beszél néha néha, pl.: ha a folyosóra akar kimenni.
A legkisebb még nem csinál ilyesmiket.EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
bbuffy
senior tag
Nálunk akkor dumált rengeteget, mikor a másik meghalt. Illetve ha vmi rituálé ideje közeledik. Na akkor keményen. De amugy semmi duma max a kajáért.
-
Nimrod
addikt
Kérdés főleg Maine Coon-osokhoz.
Odin (Maine Coon) 1-2 hete szinte minden nap egyre többet "beszél"
Régen is csinálta, de csak néha éjjel 1-2 alkalommal. Most valamiért napi 5-6 alkalommal is. Néha odamegy olyankor az újonc, de a többiek oda se figyelnek.Sima Európainál azt mondanám valami baja van, de ő Maine Coon, tudtommal náluk jellemző. Ötlet hogy miért csinálja? Vagy fogadjuk el, Asszony meg vegyen füldugót éjjelre?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Megfejtés itt: [kép]
⭐ Stella
-
senior tag
válasz Rivaul #18926 üzenetére
Látom szépen haladsz.
Meg sok idő lesz mire teljesen elfogad de csak így tovább. Sok macska jelzi fújással, harapással ha elege van a simogatásból. Nálunk a brit ilyen, de a kezdetekhez képest sokat finomodott. Néha már kis hangokkal, hátára fordulással jelzi, hogy kéri a kényeztetést.EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
user12
őstag
válasz Rivaul #18926 üzenetére
De ha pl a mászójának a tetején van és oda megyek megsímogatni akkor a símogatást fújással köszöni meg.
Az akár még lehet normális is ha épp olyan hangulatában kapod el A miénk néha harap ha már elege van a simogatásból. Máskor meg egyszerűen csak odébb ballag.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Rivaul
addikt
Köszönöm. Már ez is nagy haladás. Eddig ha megpróbáltam megfogni bspisilt, a sarokba bújt és fújt meg morgott. Ha ketten maradtunk itthon akkor egész nap az ágy alatt volt. Most már játszik a közelembe és jön ha enni adok neki akkor is ha csak én vagyok itthon. Alvás után amikor kómás meg tudom simogatni és volt hogy dorombolt. Jöhetek és mehetek mellette nem rezdül össze. De ha pl a mászójának a tetején van és oda megyek megsímogatni akkor a símogatást fújással köszöni meg. Szóval tudom hogy még nincs rendben de igyekszem
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
nagyúr
válasz Rivaul #18923 üzenetére
Azért ott van még a szemében,jól látszik.De jó lesz az,ha tudod,vedd ölbe és simogatsd,amennyit csak lehet-enged.Ha nyugton marad és dorombol,az már haladás lesz megint.
Én is írtam régebben egy fekete macskáról,olyan 3 éves lehet,az anyja a mi kertünkbe fialt,voltak többen,de mind elpusztult.Ez az egy a környéken kóborolt,ha láttam,tettem le neki kaját,meg is ette ha odébb mentem.Most nedves tápot próbáltam,úgy 1 hónapja minden nap jön,már ott is marad,amikor kapja a kaját,már simul a lábamhoz.Simogatás még nem megy,akkor azonnal odakap.Szerintem 1-2 hét és az is meglesz.
-
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Jó pár hete írtam ide a macskánkkal kapcsolatban akit sikerült rosszul nevelnem, ezáltal nagyon félt tőlem. Sok munka árán de már megmarad mellettem. Átléphetek felette, nem szalad el. Eszik mellettem és nagy ritkán ha olyanja van még egy simítast is megenged. Sok munka lesz még de úgy néz ki a nehezén túl vagyunk. Pl ezt is én készítettem, nem szaladt el.Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Dhampir
félisten
válasz Krystal_s #18916 üzenetére
Nemcsak a bolhásodásra érdemes figyelni.
Érthető, ha meg akarod óvni, ám ha a cicában erősen él a természetes macskaélet utáni vágy és kiengeded, akkor főleg fontos a macskaleukózis és a veszettség elleni védőoltás beadatása.
Ugyanakkor cipőtalppal is sok mindent behurcolhatunk a lakásba, tehát egy benti cica sincs tökéletes védelem alatt. Szépen lenyalogatják a mancsukról, amit a talajról felszedtek vele.
(#18914) Nimrod
Jujj, de cukik!
(#18909) NakonXipan
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A Nokia honlapján található egyik grafika:
-
user12
őstag
válasz Krystal_s #18916 üzenetére
Szia
Nálunk van macskaajtó, nagyjából akkor jön-megy, amikor akar (zárható, így ha nem akarjuk, hogy valamiért kimenjen, akkor le lehet zárni). Változó, hogy mikor mennyit van kint vagy bent. Tapasztalat, hogy ha nagyon ki akar menni, úgyis megtalálja a módját, hogy kimenjen, nem érdemes erőlködni.
Tavasszal-ősszel inkább bolhacseppet használunk (Fyprist), nyáron meg sokszor fürdik őnagysága. Nem szoktunk észrevenni bolhát sem a lakásban vagy rajta. Viszont a kullancs ellen nem igazán véd. Előfordult, hogy cseppentés után nem sokkal kullancs volt benne.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, aki kertes házban lakik kiszoktátok engedni az udvarra? Mennyire kell tartani a bolháktól. Nagyon rosszakat hallottam, hogy behozhatják a házba (még csepp, nyakörv használat mellett is összeszedik) és szinte kiirthatatlanok. Lehetséges, hogy vannak cicatípusok, fajták, akik jobban vágynak a kinti szabad életre? Érdemes "erőltetni" a benti tartást, ha nagyon vágyik ki egy cica? Lehet ez fajtafüggő? Még az is nehezíti a helyzetet, hogy a környék macskái 2-3 is sokat járnak erre és jelölgetnek mindent és ők tele vannak bolhával.
-
Nimrod
addikt
Kóbor cicák gyűlnek körénk egy egyiptomi étteremben
-
arcsin
senior tag
válasz Ciccuka #18908 üzenetére
Na basszus.
Megy dropboxra akkor:
Cica Játszás -
arcsin
senior tag
Nagyon nem érti. de legalább lefoglalta 10 percre
-
arcsin
senior tag
Cicás maszk, 25EVELIN-t eszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest