- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Call of Duty: Black Ops 6 - Napokon belül indul a Squid Game event
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 11. nap: Orc Must Die 3
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 9. nap: Hot Wheels Unleashed
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
-
Magnum_
nagyúr
45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet
a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól
8. szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés: olyan fogyasztói szerződés, amely nem minősül termék adásvételére irányuló szerződésnek;De Te nem ilyen szerződést kötöttél, jól értem?
Bár mondjuk rád az ÁSZF nem ezen pontja vonatkozik, ha porszívót akarsz visszaküldeni.[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
addikt
válasz Magnum_ #9047 üzenetére
lol, akkor hogyan probalod ki, hogy mukodik-e?
Az nem egy tulajdonsag, hogy a beszivott por nem a porszivo hazaba, hanem a porzsakba megy?
Vagy hogy a hepa szuro valoban szur es nem hanyja ki a beszivott port hatul a levegobe?
Vagy hogy a porszivo tartozekakent adott turbo kefe valoban felszedi-e az allatszort?
Ezek mind olyan tulajdonsagai az adott porszivonak ami a shop es a gyarto oldalan is fel van tuntetve, porszivozas nelkul ezeket hogyan allapitod meg?De a fo kerdes a "szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés" kifejezes ertelmezese lenne, az altalad emlitett dolgok erosen vitathatok, bar nem ketlem, hogy egy jo ugyved megmagyarazza, hogy ezek mind megallapithatoak bekapcsolas nelkul.
-
addikt
Sziasztok,
Edigital ASZF-eben ezek a pontokat hogyan kell ertelmezni?
7.1.12. Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.
7.1.13. Ha Fogyasztó a szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés esetén a teljesítés megkezdését megkötését követően gyakorolja felmondási jogát, úgy az elszámolás során köteles megtéríteni a Szolgáltató ésszerű költségeit.
7.1.14. A Szolgáltató követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés illetve ésszerű költségeinek – ha szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés teljesítését a Fogyasztó kifejezett kérésére a határidő lejárta előtt megkezdte és gyakorolja felmondási jogát - megtérítését."szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés" megis mit jelenthet?
Porszivot vettem naluk, amitol elalltam 14 napon belul, egyetlen egyszer porszivoztam fel vele, ami gondolom nem serti a 7.1.12.-es pontot.
Idaig egy automatikus mailen kivul semmit nem reagaltak(meg van par napjuk a visszateritesre), gyanus, hogy gondok lesznek veluk s az ASZF-ben leirtak kozul az idezett resz nem tudom ram vonatkozhat-e.
Bar ha minden megrendeles szolgaltatasnyujtasra iranyulo szerzodes lenne, akkor a 7.1.12. es 7.1.13.-as pont paraszt logikaval gondolkodva utne egymast. -
Jester01
veterán
Na a szemétszállítós dologban újabb fejlemény van, megküldték fénymásolatban hogy februárban és júliusban ajánlott levélben valóban küldtek már előző felszólítást amit a posta "nem kereste" jelzéssel visszaküldött nekik. Nem kerestem, mert minden bizonnyal nem hagyott értesítést a postás, bár érdekes, hogy pont annál a két levélnél... Csak fél évig lehet a postán utólag érdeklődni és amúgy sem hiszem, hogy sokkal előrébb lennék azzal. Szerintetek akkor jogosan számoltak fel azokért 5500Ft-ot?
Jester
-
biker
nagyúr
válasz Real Ghoost #9040 üzenetére
Ha hasznaltat kaptal, az hibas teljesites, es elallhatsz vagy kerheted az uj keszuleket, akarmilyen korbe is tartozzon a termek!
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
mike1334
veterán
válasz Real Ghoost #9040 üzenetére
Akkor ezen a vonalon induljatok el, és ne ezt a döntést fellebbezzétek. Az, hogy újonnan akart eladni egy ilyen terméket, miközben már egyszer eladta az is gáz. Írjátok meg a boltnak, hogy a termék korábbi használat jeleit mutatta, plusz a jótállási jegyen már van valami firka...álláspontotok szerint nem új a termék. Ha nem reagálnak, vagy elutasítóak, akkor lehet a hivatalnál próbálkozni, ezt persze a boltnak is leírhatjátok a levélben, meg a Homárt is meg lehet említeni, hogy oda is megy másolatban a levél.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz mike1334 #9039 üzenetére
Köszi, akkor azt hiszem nincs mit tenni, feladjuk. Én azt hittem más jellegű termékekre vonatkozik ez a bekezdés, anno az 1999es korm. rendeletben nem is volt eredetileg ilyen kivétel, csak a sok visszaélés miatt került bele utólag, egyesek egy sex shoppot kergettek az őrületbe a visszaküldött termékekkel...
Még egy kis érdekesség, a jótállási jegyen egy a szóban forgó vásárlást kb 1 hónappal megelőző dátum is bele van pecsételve, majd lehúzva, szóval nekem továbbra is gyanús, hogy valakitől ezt már egyszer visszavették, csak most már minden áron meg akarnak szabadulni tőle.
-
mike1334
veterán
válasz Real Ghoost #9035 üzenetére
Egészségügyi/szépségápolási terméket (borotva, epilátor, etc, ahol érintkezik veled használat közben a termék) sehol nem vesznek vissza bontás után, mert nem lehet megállapítani, hogy használta-e vagy sem. A megoldás ilyenkor, hogy nem fizet a futárnak, amíg ki nem bontja előtte a terméket...utólag már mindegy. A jogalapját kellene cáfolnod a fellebbezésben a döntésüknek, jelen esetben azt, hogy nem tartozik a hajvasaló abba a termékkörbe, amit az említett szakasz, mint kivételt említ. Mivel nekik ez a munkájuk, és független felek, tehát nem érdekük korlátozni alap nélkül a jogérvényesítésed, ezért nyilán elég biztosan tudják, hogy ez a termék is a kivételek közé tartozik. Szóval ennyi, lehet fellebbezni, de szvsz mindegy, kidobott pénz lenne. Inkább, amit írtak, Homárra feltolni, aztán többet nem vásárolni onnan.
-
devil-k
nagyúr
válasz Real Ghoost #9035 üzenetére
3.000 Ft volt a termék? Hagyd a francba. Nyomd fel Tékozló Homárra és egy-két ilyen helyre.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Real Ghoost
aktív tag
Sziasztok, érdekelne a topiclakó jogászok véleménye az alábbi esettel kapcsolatban.
Egy barátom rendelt az interneten egy kb 20.000,- Ft értékű hajvasalót (akciós volt), futár kihozta, a csomagolás kívülről okés volt, kifizette. Kibontotta a dobozt, de belül már egyáltalán nem volt rendben a cucc, össze volt karcolva a csomagolás belülről, és maga a hajvasaló is úgy nézett ki, mint amit már használtak, miután bedugta a konnektorba rögtön furcsa égett szagot érzékelt, illetve a működést visszajelző led sem világított a hajvasalón.
Igazából nem is pont olyan volt a termék, mint amilyennek elképzelte, viszont a bolt ahonnan rendelte közölte vele, hogy elállásról szó sem lehet, vigye gariztatni, ő ebbe nem akart belemenni, el akart állni a vásárlástól, de a bolt csak kötötte az ebed a karóhoz. Fogyasztóvédelmi panasz lett belőle, azt kértük a fogy. védelemtől, hogy kötelezzék az eladót arra, hogy vegye vissza a terméket és fizesse vissza a vételárat, azonban a fogyasztóvédelem az eljárást megszüntette, a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) e) pontjára hivatkozva, mely szerint a fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
Az indokolás szerint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság állásfoglalása alapján - a jogalkotó szándéka szerint - minden olyan termék, amely testrésszel érintkezik (borotvák,hajkezelő készülékek, epilátorok stb.) ebbe a kivételbe tartozik.Én ezzel nem tudok teljesen egyetérteni, ez esetben ugyanis hátrányosabb helyzetbe kerül a fogyasztó, mintha simán egy boltban veszi meg a terméket, ahol megnézheti hogy egyrészt valóban makulátlan, új darabot kap, másrészt, hogy tényleg olyan-e az a hajvasaló mint amilyennek a doboza/leírása stb. alapján gondolta. Szerintem önmagában csak azért, mert kibontotta a csomagolást, de egyébként nem használta egy percig sem a terméket, nem jogszerű, hogy nem gyakorolhatja az elállási jogot. Szerintem ez a 29. § (1) e) pont nem az ilyen termékekre vonatkozik, attól hogy az NFH ezt állítja, hogy ez a jogalkotó szándéka, szerintem meg nem az.
És akkor a kérdés, 3000,- Ft-ért lehetne fellebbezni, szerintetek lenne értelme?
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz FIREBLADE78 #9032 üzenetére
Ott azért számít bele, mert nem állandó a munkavégzés helye, hiszen mindig máshol építenek gondolom. Ilyen esetben az első ügyfélhez/építési helyhez történő odaút, illetve az utolsó ügyféltől/építési helytől történő hazaút munkaidőnek számít. Ha állandó munkavégzési helyen dolgozol, de ingáznod kell, az nem számít bele a munkaidőbe. Azért írtam ügyfelet, mert ez a jogértelmezés az Európai Unió Bíróságának ítélkezéséből származik, ott változó munkavégzési helyű villanyszerelők voltak a munkavállalók. Itt egy cikk róla, ha bővebben érdekel.
-
gergo5991
őstag
Sziasztok, lenne egy kérdésem vagy megvitatni valóm. Az itteni megyének dolgozok, havi szinten jó hogy nem a duplájáját ledolgozom a munkaórámnak, heti 40 óra van a szerződésben én meg jó hogy nem heti 80at dolgozok. Főnök azt mondja hogy a megye nem engedi hogy beírja a túlórát. Ilyen esetben mi a teendő? hogyan bizonyítsam hogy én többet dolgoztam mint ami a szerződésben van, és ilyen esetben kihez fordulhatok ezzel, a megye ellen pereskedjek vagy mi a franc?
Másik dolog: a munka során sokat utazok, az utazási idő is munkaidőnek számít? Úgy tudom, ha az ember 12órát ledogolzik egy nap, utána jár egy nap szabad, vagy 2x12 után jár 1 nap szabad nem tudom, na a lényeg az, hogy ha elutazok munkával kapcsolatosan 4 napra akkor az hogy számítódik hogyha 2-3 óra oda az út a munkahelyre ott dolgozni és hajnalban ujból 2-3 órát levezetni vissza a hotelbe az is beleszámítódik a munkaórába az utazás?
-
mike1334
veterán
Vonatkozik rá a 14 nap, de a Te eseted más, arra mégsem alkalmazható ez a szabály (az arra vonatkozik, ha nem hibás, viszont valamilyen okból mégsem az elvárásaidnak megfelelő a termék). Ugyanakkor a hibás terméket, amennyiben a hiba a rendeltetésszerű használatot akadályozza, 3 napon belül cserélni köteles a bolt.
Kúriai döntés is van róla. E szerint nem választhatja azt, hogy javítja, köteles cserélni a termékwt.[ Szerkesztve ]
-
Đusty
addikt
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy ha neten rendelem meg a terméket de helyszíni, bolti átvétellel arra is vonatkozik-e a 14 napos elállás. Gondolom nem de nem is ez a baj.
Hanem, hogy amit kaptam az rossz volt. És másnap egyből visszavittem a boltban dolgozó meg is állípította, hogy valóban rossz de szerinte akkor is el kell küldeniük a szervizbe bevizsgálásra. És azóta se pénz se másik hibátlan készülék és ennek már 3 napja. Nem lennének ilyenkor kötelesek egyből cserélni vagy visszaadni az árát, meddig várjak még a saját pénzemre termék nélkül? -
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem!
2012-ben lettünk végrendeleti örökösök, ingatlan és ingóság.
Bíróságilag az örökséget nem tudják átadni mivel még mindig folyik a per.Németországban van a megtakarítás amihez egyszerűen nem tudunk hozzáférni.
Nem tudjuk hol van, közjegyző, bíróság és a nagykövetségtől is csak visszautasítást kaptunk.
Tudna nekem valami tanácsot adni hogy hová forduljak, mit tegyek hogy az örökségünkhöz hozzájussunk és hogy van e elévülés?
Segítségeteket előre is köszönöm!Gábor
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
mm00
aktív tag
válasz FIREBLADE78 #9022 üzenetére
Miért nem kérsz tőlük engedélyt a képek felhasználására?
-
FIREBLADE78
addikt
Találtam egy oldalt ahol kiadja mely domain foglalt és mely szavak vannak levédve. Sajnos az árkád szó le van. Habár nem feltétlenül szerepelne az árkád szó a domainben. .Com-os lenne,mert elsősorban külföldieknek írnám az oldalt. De most az új ötletem ,hogy valami megyei fürdőkkel foglalkozó lapot készíteni. Hozzánk sok szerb,román jön az aqua park miatt. Képeket amit talál az ember pl. fürdők oldalán,azokat felrakhatom az enyémre is? Netán kénytelen leszek magam lefényképezni?
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Pitterix
őstag
válasz Magnum_ #9012 üzenetére
Megjött a papírom, bejelentettem, sőt ott mondtam, milyen az emberke. Ő még nem jelentette be, hogy megvette a kocsimat. Viszont a címemet elírták, de a hivatali csaj azt mondta, az nem gond, odaírtuk, hogy javítva a cím, és a rendszer szerint megszabadultam a kocsitól. Kérdés, hogy ezek után, ha ő nem jelenti be, esetleg a címelírásra hivatkozva, az semmissé teheti -e a vásárlást, az én bejelentésemet?
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
őstag
válasz FIREBLADE78 #9017 üzenetére
beperelni bárkit be lehet bármiért, legfeljebb elbukja az ember
ha nem okozol kárt nekik miért folgalkoznának vele?ha nagyon olyan a domainnév akkor nem biztos hogy átmegy a domain bejegyzés, de ez tapasztalataim szerint nagyban függ attól milyen lábbal kelt fel az ezt elbíráló egyén
már ha .hu domainnévről van szó egyáltalán, mert pl com nál semmi elbírálás nincscryptot minden termékemért elfogadom
-
FIREBLADE78
addikt
Nem voltam sündörségen. Nincs idegzetem ezzel foglalkozni illetve heti 6 napot dolgozok tehát időm sincs. Nem kidobók voltak,hanem a állítólagos tulaj és annak alkalmazottja. Kidobó oda sem jött,csak a végén,hogy meséljem már el mi a fasz volt ez. Azonnal kellett volna hívni őket,elbasztam,tanultam belőle.
Ha most vennék ilyen arany nyakláncot min. 120k lenne. Sajnos báv elhajtott,többiben nincs ilyen lánc.
Másik téma Abban segítsetek,hogy szeretnék weboldalt létrehozni,amiben az árkád szerepel és weboldal címében is szerepelne az "árkád" szó. Lényeg,hogy őket akarom ingyen reklámozni illetve többi helyi szupermarketet. Természetesen lenn egy olyan menü ahol a saját bizniszünket nyomjuk előre. Betudnak perelni engem,ha felhasználom az árkád szót vagy hogyan működik ez a dolog?[ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
senior tag
válasz Laca1212 #9014 üzenetére
A 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet (településrendezési és építési követelményekről) 93. § (1) bekezdése általánosan 20 fokot határoz meg a belső helyiségek esetén, amennyiben más nem szabályozza ezt.
Ilyet találtam Színművészeti Biztonsági Szabályzat ez munkaügyi szemmel határozza meg a kérdést, de nem ad hőmérsékletet
meg ilyet központ fűtésről ez pedig társasházak esetén határozza meg.
No money, no honey.
-
Laca1212
őstag
Az alábbiban kérném a segítségeteket:
Kulturális intézményben(színház/mozi), közintézményben(könyvtár, művelődési központ közönség által látogatott nagyterme) mennyi a minimum hőmérséklet amit az üzemeltetőnek biztosítani kell fűtési szezonban? Van e erre vonatkozó szabályozás, rendelet, stb? Ha igen, hol találom?
Ezt(7. §) megtaláltam, de ez inkább a munkahelyekre vonatkozik.
-
Pitterix
őstag
Már postázták, holnap, vagy holnapután érkezik. De ettől az embertől ma a hívásokon kívül most este kaptam egy sms-t is, hogy találkozzunk 4szemközt és beszéljük meg, sőt még a téliumi garnitúrát is megvenné, holott eddig nem volt pénze....Na erre az üzire nem válaszoltam. De most már két nap alatt 20 hívásnál járunk, + az üzenetek....
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
helyi kis városban, városi kábelszolgáltatótól kapjuk a netet és tv- adást, most valami elromlott és 1 hete nincs se net se tv, mára ígérték h valami alkatrész kell és megcsinálják, szomszéd bement, és beszélt a főnökkel, aki azt nyilatkozta hogy lengő kábelt nem hűzhatnak ki, a föld fagyos így nem ásnak, 2-3 hónap mulva megcsinálják, és ha nem tetszik mehetünk más szolgáltatóhoz, asszem 2 éves szerződést írtunk alá, váltani nem akarok, nem is lehet nagyon, de ilyenkor mehetek mit tom én fogy védhez vagy valahogy rá tudom őket venni hogy de azért is csinálják meg? vagy kötbért fizessenek, vagy mit tehetek?
Xbox One: bandymnc
-
Zeki
nagyúr
válasz davenport #9002 üzenetére
Semmiféle papír meg módosulás nincs. Órabére vagyok, eddig a garantált bérminimum felett kerestem, de most azt mondja a főnök, hogy épp ezért nem vonatkozik rám, mert eddig felette kerestem, meg ez amúgy is a fix béresekre igaz, meg egyéb handabanda, hogy nehogy emelnie kelljen. Kíváncsi vagyok, hogy ha kötelező az emelés, akkor mit fog kitalálni....
-
Pitterix
őstag
-
Pitterix
őstag
Azóta sikerült beszélnem a kereskedéssel és elvileg úton van az adás-vételi, amivel, ahogy Saint_ kolléga is írta, azon nyomban kell mennem a hivatalba. Azt mondják, ne foglalkozzak a vevővel, mert tudott a hibákról, úgy vette meg a kocsit tanúk előtt. De amúgy ma is hívogatott, meg még fog is.....
Új hozzászólás Aktív témák
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- World of Tanks - MMO
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 3
- EA Sports WRC '23
- Projektor topic
- Nintendo Switch
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- További aktív témák...
- AMD GAMER KONFIGURÁCIÓ/RYZEN 5 4500/16GB/3060Ti/1TB/ Rendelhető
- Gaming gép - Windows 11 - i5-9400f/GTX1050Ti 4Gb/16Gb DDR4/256Gb M.2 SSD/ASROCK Steel Legend Z390
- Apple MacBook Pro Touch bar 15" A1990 2018 Silver (EMC 3215) 15"4 2880 x 1800 - 16GB - 256GB SSD -
- Apple Watch Series 8 45mm,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bigfun BF-730A2 szintetizátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest