Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Sziasztok,
Adott egy alberlet, amiben anyum a berlo, most fog lejarni az 1 eves szerzodes, amit meg kell hosszabbitani.
Ezzel nem is lesz gond szerintem, azt meg nem tudni, hogy hatarozott vagy hatarozatlan ideju lesz, viszont lenne par dolog a lakasban, amit jo lenne megcsinaltatni, ilyesmi, hogy racsok felrakasa ablakra, erkelyre, szunyoghalo, klima.
Ezeket maguktol nem nagyon fogjak megcsinaltatni, legalabbis a dragabbakat nem, ezert arra gondoltunk, hogy megcsinaltatjuk oket sajat penzbol, de cserebe olyan szerzodest kellene kotni, ami mindket fel szamara elonyosse teszi ezt.
A kerdes, hogy ilyen szerzodest hogy szokas kotni, mire kell odafigyelni, van-e valami jo cikk ami kiter az ilyesmire?Olyanra gondolok, hogy mondjuk lenne egy hatarozott ideju szerzodes, aminek a mellekleteben kikotnenk, hogy ezeket megcsinaltatjuk, de cserebe ha 5/10 even belul felmondanak neki, akkor vissza kell fizessek vagy az egeszet vagy idoaranyosan.
Ha mi mondanank fel ido elott akkor meg kivasarolhatnak idoaranyosan a dolgokat vagy ami olyan(klima) elvinnenk.
Ami kerdes, hogy milyen buktatoi lehetnek ennek, mi a garancia, hogy be is lehet tartatni a szerzodest, mivel a tulajok idosek, mi van ha meghalnak kozben, az orokosre is vonatkozik-e a szerzodes, a havi bert befolyasolhatja-e egy ilyen melleklet, mondjuk kikotni, hogy nem emelhetnek olyan mertekben ami ellehetetleniti az ott lakast, ezaltal lenyegeben szerzodes szegesre kenyszerit stb. -
addikt
válasz BornToBePuli #10738 üzenetére
megkapott fekete bér is adóköteles
Ezt hogy kell erteni?
Ha feketen kapsz penzt arrol elvileg nem is tudhat a nav, mivel nem vagy bejelentve, akkor hogy adozol utana?
Mikent kell az ilyet feltuntetni adobevallason?
Hogy bizonyitjak, hogy tenyleg megkaptad vagy hogy kovetelhetik ezt egyaltalan? -
addikt
válasz PeeterssoN #10435 üzenetére
Igen, ez volt kb a B terv, mivel nem tudna mit felmutatni, hogy milyen allapotban volt a lakas, nincs fenykep/video semmi ilyesmi csatolva a szerzodeshez amit mindket fel elfogadott volna, igy semmi rongalast nem tudna bizonyitani.
Persze inkabb ne kelljen ilyenhez folyamodni. -
addikt
válasz mike1334 #10432 üzenetére
Kicsit ugy erzem mintha nem akarnatok latni a lenyeget, most sem erdekel, hogy nincs elismerveny.
Lehetseges megoldasokat keresek arra, hogy ha netalantan a tulaj bele akarna kotni olyan dolgokba amik nem valosak(pl. nem akarja visszaadni a teljes foglalot mondjuk arra hivatkozva, hogy nem olyan allapotban van a lakas ahogy atadta, mikozben semmivel nem tudja bizonyitani milyen allapotban adta at), akkor valamivel vissza lehessen vagni, csak hogy ne erezze annyira magat nyeregbe, de en is latom, hogy elismerveny hianyaban gyenge labakon allhat a dolog, ezert kerdeztem, hogy a torveny szerint hogyan kezelnenek egy ilyen esetet, valaki mondjuk talalkozott-e mar hasonlo szituval. -
addikt
válasz Magnum_ #10424 üzenetére
Nem ez a lenyeg, igazabol nekem semmi gondom nincs ezzel, en is igy fizetem, de nalam normalis a tulaj, aki miatt kerdezem, ott lehetnek gondok most a kikoltozesnel.
Szoval most mar tok mindegy, hogy van-e igazolas, a kerdes, hogy ilyennel meg lehet-e fogni a tulajt, hogy nem fizet adot, anelkul, hogy az alberlo is rosszul jarna?
Mondjuk ha bemerne ilyet nyogni egy tulaj, hogy visszamenoleg fizesse ki az alberlo, mert nem fizetett, mondjuk egy ev tavlatabol, az azert eroteljesen megkerdojelezheto lenne, hogy akkor miert engedte egyaltalan ott lakni stb. -
addikt
válasz LuckyL #10421 üzenetére
Ezek szerint semmilyet.
S mennyire foglalkozik az ilyenekkel a NAV?
Az alberlore nezve lehetnek valamilyen kovetkezmenyei? Mondjuk kifizettetik visszamenoleg mivel egyik fel sem tudja igazolni, hogy valoban megtortent a kifizetes.Csak mert alberlet valtas lesz es ha netan elkezdene szivozni a mostani tulaj, akkor gondoltam finoman megemlitenem neki, hogy a NAV-nak nem biztos, hogy tetszene, hogy nem adozik, bar remelem nem kerul ilyesmire sor.
-
addikt
Sziasztok,
Ha egy albiban kezpenzben kell fizetni a havi bert, a szerzodes szerint is, de arrol nem kap az alberlo semmilyen igazolast/szamlat, akkor gondolom a tulaj nem adozik utana, igaz?
Feltetelezem a szamla alapjan tudna csak adozni vagy ez igy biztosra nem tudhato? -
addikt
válasz Magnum_ #9312 üzenetére
Igy van, mindent tudok igazolni.
Felszolito level alatt mire gondolsz?
Egy kozponti mail cimuk van, semmi mas, arra irhatok, maskor se valaszoltak ra hetekig, utana meg arra hivatkoztak telefonban, hogy meg nem tudtak feldolgozni, de mondjuk ez engem nem erint, feldolgozasi ido ugysincs az ASZF-ukben.
Szoval nem hinnem, hogy sokat szamit, ezert gondoltam, hogy menjen a BT fele is egy s ha ezt latjak, talan intezkednek vegre.
De ha van tipped hova es hogyan kellene menni a felszolito levelnek akkor hallgatlak.Amugy BT-nek van egy kerelmi nyilatkozata, de gondolom ha emailt irok nekik akkor nem azt kell kitolteni, mert ranezesre az szemelyes/postai feladasra van kitalalva, hanem siman leirok mindent a mailbe, meg csatolom az igazolo doksikat es kesz, igaz?
-
addikt
Sziasztok,
Bekelteto testulethez ugye olyan ugyben is lehet fordulni, hogy elalltam egy termektol, de a shop nem fizette vissza a termek arat az ASZF-ukben megadott idon belul(mar tobbszorosen is letelt)?
Csak mert a kerelmi nyilatkozatban van par olyan megfogalmazas ami elbizonytalanit, pl:Azt a konkrét, pontosan meghatározott igényt kell feltüntetni, amelynek jogosságát a vállalkozás vitatja és ezért az ügyben a békéltető testület döntését kéri a fogyasztó.
Mert pl. nem vitatjak, csak nem intezkednek, hanem kamuznak ossze vissza, nem tajekoztatnak az allitolagos rendszerhibaikrol amik miatt megakadt a folyamat stb s ezeknek a valossagat ugye en nem tudom eldonteni, de ettol meg megszegtek a sajat ASZF-uket.
-
addikt
-
addikt
válasz Magnum_ #9047 üzenetére
lol, akkor hogyan probalod ki, hogy mukodik-e?
Az nem egy tulajdonsag, hogy a beszivott por nem a porszivo hazaba, hanem a porzsakba megy?
Vagy hogy a hepa szuro valoban szur es nem hanyja ki a beszivott port hatul a levegobe?
Vagy hogy a porszivo tartozekakent adott turbo kefe valoban felszedi-e az allatszort?
Ezek mind olyan tulajdonsagai az adott porszivonak ami a shop es a gyarto oldalan is fel van tuntetve, porszivozas nelkul ezeket hogyan allapitod meg?De a fo kerdes a "szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés" kifejezes ertelmezese lenne, az altalad emlitett dolgok erosen vitathatok, bar nem ketlem, hogy egy jo ugyved megmagyarazza, hogy ezek mind megallapithatoak bekapcsolas nelkul.
-
addikt
Sziasztok,
Edigital ASZF-eben ezek a pontokat hogyan kell ertelmezni?
7.1.12. Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.
7.1.13. Ha Fogyasztó a szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés esetén a teljesítés megkezdését megkötését követően gyakorolja felmondási jogát, úgy az elszámolás során köteles megtéríteni a Szolgáltató ésszerű költségeit.
7.1.14. A Szolgáltató követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés illetve ésszerű költségeinek – ha szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés teljesítését a Fogyasztó kifejezett kérésére a határidő lejárta előtt megkezdte és gyakorolja felmondási jogát - megtérítését."szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés" megis mit jelenthet?
Porszivot vettem naluk, amitol elalltam 14 napon belul, egyetlen egyszer porszivoztam fel vele, ami gondolom nem serti a 7.1.12.-es pontot.
Idaig egy automatikus mailen kivul semmit nem reagaltak(meg van par napjuk a visszateritesre), gyanus, hogy gondok lesznek veluk s az ASZF-ben leirtak kozul az idezett resz nem tudom ram vonatkozhat-e.
Bar ha minden megrendeles szolgaltatasnyujtasra iranyulo szerzodes lenne, akkor a 7.1.12. es 7.1.13.-as pont paraszt logikaval gondolkodva utne egymast. -
addikt
válasz sutykuru #8615 üzenetére
Hm, de az 5-os pontba kimondott tobbszorozes nem jelenti azt, hogy mondjuk kiirja dvd-re es ezaltal a 2. pontban leirt kotelezettseget elmulasztja?
Persze csak sajat celra, nem adja el, de semmilyen hordozoi dijat nem fog fizetni a szerzonek es mivel nem vette meg igy vagyoni hatranyt okoz. -
addikt
Sziasztok,
Tarsashazba kamera rendszert akarnak telepiteni, errol megy most a szavazas.
Remlik, hogy korabban itt is volt rola szo, plusz utana olvastam most egy kicsit es ha jol ertem, a rogzitett felveteleket senki nem nezheti meg/kezelheti a tarsashazbol, a kozos kepviselo sem, csak egy szerzodtetett vagyonor.Ez akkor annyit jelent, hogy ha mondjuk nem lenne vagyonor, akkor mondjuk betores eseten rendorsegnek nem is lehetne atadni/felhasznalni a felvetelt?
Plusz ha van is vagyonor, akkor azt ugy kell elkepzelni, hogy mindennap rendelkezesre kell allnia/ott kell lennie a helyszinen vagy csak akkor ha szukseg van az adatkezelesre? -
addikt
válasz Magnum_ #8298 üzenetére
Vegrendeletben fel fogom, ott tudom, hogy lehet, biztositasnal sajnos nem lehetseges.
De eltekintve a biztositotol, akkor ha vegrendeletben megadok egy sorrendet, hogy kiket tartok orokosomnek, akkor azt torveny szerint tiszteletben kell tartani mindenkinek?
Azon kivul, hogy meg lehet tamadni a vegrendeletet van torveny amelynel figyelmen kivul hagyhato a vegrendelet? -
addikt
Sziasztok,
Kockazati eletbiztositast szeretnek kotni es a kedvezmenyezett megadasnal nem lehet olyat csinalni, hogy sorrendiseget allitok fel, tehat mondjuk edesanyam az elsodleges 100%-ban, de ha O mar nem elne amikor mondjuk en meghalok vagy pl egy autobalesetben egyszerre halunk meg, akkor egy baratom kapja 100%-ban.
Csak a 100%-ot lehet osztani tobb ember kozott, de annal meg ha ilyen van, hogy az egyik kedvezmenyezett nem el, akkor a masik gondolom megkapja az X%-ot, a tobbi meg megy az orokosnek, nem pedig a masik kedvezmenyezett kapja a 100%-ot.
Ez annyibol erdekes, hogy lenne olyan verszerinti rokon, aki ilyenkor megkapna, de en mast szeretnek kedvezmenyezettnek.Mi van akkor, ha csinalok egy vegrendeletet es abban kijelentem, hogy a torvenyes orokosomnek mondjuk egy baratomat teszem meg?
Ilyenkor a biztositonak ezt el kell fogadni es neki adni a verszerinti helyett vagy pedig ha az O naluk megjelolt kedvezmenyezett nem el, akkor megy a verszerinti rokonnak?
A vegrendeletet amugy is tervezem megcsinaltatni, ezert is lennek kivancsi, hogy mit kell ahhoz beleirni, hogy akar ennel, akar mas kerdeses oroklesi esetnel a vegrendelet egyertelmuen meghatarozza, hogy ki kapja a penzt, reszvenyt, ingatlant stb.
Tehat anelkul, hogy fel kellene sorolni mindent kulon.
Remelem erheto, hogy mire gondolok. -
addikt
válasz Magnum_ #7165 üzenetére
Nem biztos az, siman csak ilyen hulye a posta.
Nekem volt egy elallasi kerelmem egy termekre amit online vasaroltam, megmondtak hova kuldjem vissza, feladtam postan, pestrol ment pestre.
Kb. ket het mulva visszajott, hogy nem kerestek, felhivtam a ceget, hogy mi van, kaptak-e barmit, persze semmit ertesito, nem is tudtak rola.
Feladtam megegyszer ugyanarra a cimre, par nap mulva visszajott, hogy a cim nem talalhato(vagy nem letezik, mar nem tudom a pontos megfogalmazast).
Ekkor mar boven tul voltam az elallastol szamitott 14 napon, amin belul vissza kellene juttatnom a termeket.
Megint csak nem tudott semmit a ceg, posta nem kereste oket.
Elkuldtem futarral, erdekes mod megtalalta a cimet es at is vettek, pedig mar nem kellett volna nekik es meg is kaptam a penzem, tehat nem a ceg szivatott.
Egyszeruen ennyire nevetsegesen sotet es inkompetens a posta.Az en csengomet se talaljak meg soha, erdekes mod hiaba vagyok neha itthon egesz nap, soha semmit nem tudnak kezbesiteni, de fura mod mindenki mas, az osszes futar szolgalat kepes ra.
Biztos szuri a csengom a postasokat ujjlenyomat alapjan vagy nem tudom, de egyszer elkuldenem mar az osszeset a jo ...... -
addikt
Lehet hulye kerdes, de mit takar az, hogy valamit "végfelhasználói cél"-ra vasarolni?
Itt szerepel a masodik pontban: [link]
Egy ollot rendeltem onnan, azt is meg lehetett adni, hogy maganszemely veszi, altalanos celra stb, gondolom nem azt akarja jelenteni, hogy nem hasznalhatom kormot vagni.Tekintettel a Magyar Közlöny 2013. évi 116. számában megjelent rendelkezésre, mely szerint „(2a) Gyógyászati segédeszközt az egészségügyért felelős miniszter rendeletében meghatározott feltételeknek megfelelő, működési engedéllyel rendelkező forgalmazó (gyógyászati segédeszköz-szaküzlet vagy gyógyszertár) közreműködő bevonása nélkül – a miniszteri rendeletben foglaltaknak megfelelően – szállíthat házhoz.” - ezúton nyilatkozom, hogy a Rextra Kft.-től megrendelt gyógyászati segédeszköuöket nem végfelhasználói célra vásároltam.
-
addikt
Sziasztok,
Egy outsourcing cegnel vagyok programozo, tehat nekik ugymond sajat termekuk nincs, csak az ugyfeleiknek.
Erdekelne, hogy ha munkaidoben sajat projekten dolgozom amit lehet kesobb szeretnek piacra dobni, akkor lehet-e olyan gond, hogy igenyt tartanak ra vagy azt mondjak, hogy az nem az en tulajdonom mert munkaidoben is dolgoztam rajta?
Szerzodesben nem latok erre vonatkozo reszt, hacsak nem a vegen talalhato szokasos "egyeb esetben az xy paragrafus szerint jarunk el" reszben nincs, de azt oszinten szolva nem neztem eddig meg.Vannak olyan ugyfeleik, akikkel kulon szerzodest kell kotni a programozoknak is, mielott elkezdunk nekik dolgozni, olyan eset fennallhat, hogy nem az outsourcing ceg hanem az ugyfeluk tart igenyt ra?
Mikor lehet egyaltalan ilyen koveteles?
Akkor ha a munkahelyi gepen dolgozom rajta?
Ha mondjuk sajat laptopot viszek be es azon csinalom munkaidoben, akkor is lehet?
Vagy ha munkahelyi geprol, de tavoli szerveren dolgozom, tehat igazabol nem a munkahelyi eroforrast/programokat hasznalom? -
addikt
válasz PeeterssoN #4635 üzenetére
Hatarido nem volt irva, az oldalukon talalhato vasarlasi infok kozott sem irnak ilyet, csak annyi van, hogy ha nincs raktaron akkor a beerkezestol szamitott 24 oran belul lehet menni erte.
Tehat ilyenkor a vegtelensegig is elhuzhatjak?
Nincs global szabalyozas ra, hogy max. ennyi idon belul teljesiteniuk kell, ha nem, akkor ervenybe lep az amiket irsz? -
addikt
Sziasztok,
Egy pentek delelotti napon rendeltem egy webshopbol, 70e Ft ertekben, a weboldal kiirasa szerint a termek raktaron volt.
Bankartyaval fizettem, visszaigazolo e-mail megkaptam.
Hetfo delutan mar kezdtem furcsallni, hogy miert nem szoltak, hogy mehetek erte ha egyszer raktaron van, raneztem az oldalukra, mar csak elorendelheto volt s az ar felment 84e-re.
Felhivtam oket, hogy mi van, mondtak, hogy nincs raktaron, valami gond volt a rendszerrel blabla, kb. 1 honap mire beszerzik, igy is kerem-e.
Mondtam, hogy igen, s kerdeztem mi a helyzet az arral, azt mondtak termeszetesen annyi lesz amennyi akkor ki volt irva es ki is fizettem.Eddig ok, most, 3 hettel kesobb jott egy mail, hogy szolt nekik a beszallito, meg kb. 3 het mire megjon, tartom-e a vasarlast, persze igen.
Ha 3 het mulva se lesz meg, akkor tehetek barmit azert, hogy mindekepp beszerezzek, nem erdekel hogyan?
A gond, hogy MO-n nem lehet mashol kapni, kulfoldrol behozatni 90-100e lenne osszesen, szoval eleg komoly arkulonbseg lenne, elsore szerintem el is araztak.
Ilyenkor van barmi jogi alapja mondjuk fogyasztovedelemmel beprobalkozni naluk?
Csak mert gyanus, hogy elakarjak sunnyogni, mivel tul olcson kapnam.
A weboldalukon azota is kint van a termek, elorendelheto statuszban. -
addikt
Sziasztok,
Erdeklodnek eutanaziaval kapcsolatban.
Ha jol tudom magyarorszagon az aktiv nem tamogatott egyelore, csak a passziv.
Amennyiben olyan helyzetbe kerulnek en szeretnek elni ennek a lehetosegevel, pontosan mit kell tennem ehhez elore?
Gondolom egy ugyved altal hitelesitett papir kell, de pontosan hogyan megy ez?
Csak en kellek-e hozza, kivizsgaltatnak-e ilyenkor, hogy valoban donteskepes vagyok-e, nincs psziches gondom vagy nem, stb.?
Ha olyan allapotba kerulnek akkor a papirhoz hogyan lehet hozzaferni?
Gondolom hozzatartozoknak tudni kell rola vagy valami mas modon is utana tudnak ennek nezni ha pl. nincs hozzatartozo? -
addikt
Sziasztok,
Adott az alabbi hirdetes: [link]
Ahogy irom is, van ra gari, de nem tudom odaadni, mert a TV-hez volt ajandek a hazimozi rendszer s egyben van a szamlaja.
Tobben is kerdeztek, hogy szamla/garancia masolatot kaphatnak-e.
Lehet nekem abbol barmi bajom ha adok?
Hasznalhatjak barmire is a tudtom nelkul vagy visszaelhetnek vele valamilyen modon? -
addikt
Sziasztok,
[link]
"Az elállás joga" resznel irtak alapjan, ha en ma atvettem toluk egy egeret, akkor 8 napon belul visszavihetem es visszaadjak az arat minden indoklas nelkul?
Mert ha jol ertem ez nem szolgaltatas, nem szoftver, nem szemelyhez kotott s nem egyedi keresre keszitett cucc.
Ha igy van, van esetleg egy sablon az irasbeli kerelemre? -
addikt
Sziasztok,
Az lenne a kerdesem, hogy betegszabi alatt a munkaltato elbocsathat-e?
S ha igen, akkor milyen feltetelekkel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : i5-7400 / 16GB / GTX1050Ti / 120GB / 1000GB
- GAMER PC : i5-12400F / 64GB / RTX3070 / 2000GB
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest