-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz bkercso #64495 üzenetére
"... hogy a hifi rendszerben bármi is fel tud mágneseződni, vagy éppen le..."
Ajánlott szemléletmód:
- A hifista attól hifista, hogy a legkisebb változásokat, változtatási lehetőségeket is igyekszik megfogni. Sok kicsi sokra megy.
- A világban nincs nulla. Minden valamennyi, még az "üres" világűrben is van egy kevés anyag, energia, hőmérséklet, meg sokminden más. A vákuum is valami - sőt, bizonyos értelemben több, mint az általunk ismert anyag és energia.
- Valamilyen icipici mértékben minden anyag mágnesezhető (aminthogy valamilyen icipici mértékben minden anyag vezet áramot, a szigetelő is). Elektronikai készülékekben több-kevesebb mennyiségben pedig szoktak lenni tipikusan mágnesezhetőként számontartott anyagok is.
- ELEKTROMÁGNESES kölcsönhatás... A jelenség neve már eleve jelzi, hogy hogyan érdemes gondolkozni róla (például "felmágneseződésről", "lemágneseződésről", elektromos és mágneses töltés és áram közös gyökereiről és elágazódásairól) - még érdekesebb lesz a gondolkodás, ha lesz a fizikának egyesített elmélete. Nézd az erdőt is, ne csakaz erőta fákat. Az igazán hatékony hifi mérnökösködés nem csak szűken vett elektronika, hanem a kozmogóniától kezdve a kozmológián át a kvantumfizikáig benne van a világmindenség fizikájának egésze - erre jön aztán ugye a hifista zenehallgatók biologikuma, pszichologikuma... Ezt érdemes megérteni a hifit fejlesztő mérnöknek, hogy az igazán hatékony hifi fejlesztés nem csupán szűken vett elektronika - azazhogy, az elektronika is sokkal tágabb téma mint azt sokan gondolják-tanítják. Mint szoktam mondani, te ebben a megértésben valahol félúton vagy, ma már sokmindent nem röhögsz ki, amit korábban kiröhögtél - mert egzaktul megtapasztaltál olyan jelenségeket, amiket a szűken vett elektronika nem tud magyarázni.P.S.
Amit most írtam, azt is ugyebár vagy veheted értelmetlen tohuvabohunak vagy akarhatod érteni. Hozzáállás kérdése. -
Bodz
nagyúr
jolti & bendikeee11: Ide tessék fáradni! Igények, anyagiak megjelölése kötelező!
-
hun-man
tag
Sziasztok!
Sennheiser HD559 és Sennheiser GSP300 fejhallgató/headset közül melyiket ajánlanátok játékra?
-
bkercso
nagyúr
válasz emiki6 #64485 üzenetére
Nálam egyértelmű volt a kábeleknél. Kb. akkora a diffi, mint két potméter közt.
kammerer: Rendben, peace! Sorry, hogy bunkón poénkodtam. Majd talán egyszer én is elhiszem, hogy a hifi rendszerben bármi is fel tud mágneseződni, vagy éppen le-...
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
darvinya
titán
Olvasva topikot, s hoztam máris hoztam a pop-corn-t.
Kezdem ott, hogy 2 csatorna (dual channel) vagy sztereó? -Nem véletlenül vált sztereó szabványá hanganyagba…
Ebben mi szerepe van kábelnek.? -Sok…
Szimmetrikus (balanced), asszimetrikus kábel jobb.? -Rendszer függő…
Külső digitális adat jobb, vagy helyi memória tár.? -Rendszer függő…Eljutottunk oda, hogy személyre kell szabni hangrendszerünket.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
törölt tag
válasz bkercso #64480 üzenetére
Nem érveltem körbe, hiszen eleve nem érveltem semerre, ugyebár éppen azt mondtam válaszomban, hogy erről itt biztosan nem állok neki (nem igazán erre való topik), és hogy nem is szükséges felvilágosítsalak, mert a tudásanyagod megvan hozzá, hogy használd, ha használni akarnád és nem viccelődni - lásd még, "ha a memóriakártya, akkor a wifi-lakótér akusztika..." hamis párhuzam, jaj de vicces attól, aki kettővel korábbi mondatában körbeérvelésről beszél annak, aki nem is érvelt sehogyan.
Nem kell felém "vagiznod", hiszen éppen én mondtam előtte kétszer is, hogy a tudásanyagod megvan, hogy gondolkodhass a témán, ha gondolkodni akarsz az eleve röhigcsélés helyett. Én mondom, hogy "mágnesességből doktorálsz", nem te.
Az utóbbi két évtizedben jónéhány cég foglalkozott-foglalkozik ilyen "demagnetizer" lemezek készítésével, te csak röhögd ki bátran, de mint mondani szoktam neked, sokmindenen röhögtél ugyanígy tíz évvel ezelőtt, amiken már nem röhögsz, hanem használod, és feltehetőleg a következő tíz évedben is használatba veszel még egy s mást, amiken most még röhögsz (például a CD-demagnetizáló készüléken, amelyről most eszembe jutott, hogy akkor már a demagnetizer CD-t is érdemes lehet vele demagnetizálni, vagy ha már a CD-köszörülést említed, mi van, ha a demagnetizer CD szélét köszörüljük le, akkor jobban fog demagnetizálni? - hehe).
Tehát én csak az újabb, netán meggondolatlan röhögésedre szándékoztam reagálni, miszerint megint olyasmin röhögsz, ami nem biztos, hogy marketingvakító hókuszpókusz, hanem egyébként közkeletű fizika van mögötte, és tíz év múlva talán majd azokon fogsz röhögni, akik akkor majd röhögnek rajta. Vagyis mint mondtam, itt biztosan nem állok neki erről felvilágosítani téged, de egyébként nem is szükséges, hogy bárhol is nekiálljak, hiszen neki tudsz állni magad, ha akarsz.
Részemről itt ennyi - illetve ennyi se. Bodz már biztosan rég szólni akar, hogy ne itt vitasd a témát.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz bendikeee11 #64484 üzenetére
Pl. Sense V1 [link]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
emiki6
veterán
válasz bkercso #64480 üzenetére
Csak ugye itt is előjön az, hogy oké, hogy a 2 kábel máshogy szól (nem igazán bizonyíthatóan), nade melyik szól jobban?
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
bendikeee11
tag
Milyen erősítőt ajánlotok DT770/250-hez? Egyáltalán mi kell ahhoz hogy teljesen ki legyen hajtva?
Nem a legdrágábbat szeretném, de azért nem is a legolcsóbbat.Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is Mystery.
-
Bodz
nagyúr
A Sony már rég meglátta a piaci rést...
(#64478) jolti: Nézünk majd neked valamit a 880-hoz...
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz fericske #64481 üzenetére
Minden host-nak van egy órajelgenerátora. A PC USB-portjának is. Az USB-vevőkben ma már saját órajelgenerátor van, és ő kéri le a PC-ről az adatot a saját tempójában, és bufferel is. Valószínű, hogy memkártyaolvasókra nem fejlesztettek még olyan komoly és egyben olcsó célhardvert, mint amilyen USB-re az XMOS mikrokontroller-FPGA hibrid.
De, hogy a kártyák miért okoznának különbséget... Ez is olyasmi lesz, mint a CD élének 45°-ban történő letörése, az ún. CD-faragás...Esetleg lehetne forgalmazni memóriakártya leszorítót, ami egy kis hajlított lemezrugó lenne, ami nagyobb szorítóerőt ad a kártyának a foglalatban.
Vagy ezüstözött csatlakozókkal ellátott kártyát, vagyis inkább kártyaezüstözést.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz emiki6 #64475 üzenetére
No most nekem feltűnt a Qp1r-nél már az elején, mikor elkezdtem nyúzni, hogy jobban szól USB dac-ként PC-ről, mint SD kártyáról a saját olvasójából. Media player classic-kal, de még Youtube-bal is, nem csak Jriver-rel. Hmmm, ha úgy szólna memkártyáról is mint a Jriver-rel........, a régi Motorola USB töltőn keresztül. Amihez képest nem vettem észre javulást a Supra kábellel, de még nem ültem neki rendesen.
A memórikártyára nem gondoltam volna, legfeljebb az olvasó egységre.......Nyavalya tudja mire kell gondolni. A külső dac funkció később került bele szoftveresen........ -
bkercso
nagyúr
válasz emiki6 #64475 üzenetére
A konklúzió az lett, hogy a jelenség tehát létezik: van diffi a kábelek között. OK! Miért?Az irodalomban nem sokat találtam, mert a nagyfesz. átütést és ennek öregedését szokás vizsgálni. Szóval kutatási téma. Van még pár ilyen témám. Egyszer, ha lesz pénzem arra, hogy azzal foglalkozzam, amivel akarok, akkor kutatni kellene ezeket. Van pár ötletem, mit és hogyan.kammerer: Nem csak az a baj, hogy körbeérvelsz, hanem az is, hogy e kör kerülete infinitezimálisan kicsiny. Hogy bírod?
Nem vagizásból, de mégiscsak mágnességből doktorálok, fizikus vagyok és 20 éve hifizem. Valamit félreértettem? Lehet, megesik...Memóriakártya mint futómű? Akkor a WiFi-lakótér"akusztika" is számít, ha Spotofy-t hallgatunk?
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz Spíler #64471 üzenetére
Hordható nekem nem kell.
Utazás közben úgysem tudok ellazulni, meg a zenére figyelni rendesen.
Meg, ha zenét akarok hallgatni utazás közben, akkor arra meg ott a telefon. Veszek hozzá majd egy 10-ért egy agybadudót', oszt' jól van.
A zajban, a rohanásban, a fékcsikorgásban, a húzzál már a qrva...-ban úgysem lehet rendesen élvezni a zenét. Legalább is én nem tudom. A mobil rendszer árát, amit erre költenék, meg belerakom egy otthoni jobb cuccba és még elégedettebben dőlök hátra a kanapén...
Nekem a zenehallgatáshoz kell, hogy nyugodtan leüljek a kanapéra, esetleg felbontsak egy üveg bort, vagy készítsek egy jó kávét/cappuccinot (vagy esetleg mind a kettőt felváltva). -
törölt tag
válasz bkercso #64470 üzenetére
A "nem szükséges nekem" kitétel azt jelentette, hogy nem szükséges nekem felvilágosítanom téged, azaz nem szükséges általam (vagy bárki által) felvilágosulnod, hisz a tudásanyag adott, csak akarnod kell érteni, hogy miről szól a dolog. Mindössze részedrőli hozzáállás kérdése, hogy a már meglevő tudásanyagoddal felvilágosulj, azaz hogy ne viccelődni akarj a témán, hanem gondolkodni rajta.
Szerk.: Lásd Emiki példáját, flash memóriáról mint futóműről - ilyesmi se csak vicc, függetlenül attól, hogy a konkrét idézet esetleg az-e.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
-
-
Spíler
őstag
Szerintem kéne egy DAC/AMP otthonra,egy DAP hordozhatónak.Persze van DAP,DAC funkcióval is,de azt mindig széthúzkodni ha mész valahova...,meg nem is túl olcsók a jobb minőségűek..Én így látom,aztán lehet,hogy nincs igazam.
[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
bkercso
nagyúr
válasz #71562240 #64469 üzenetére
Na ne mondd már nekem, hogy egy teszt CD lemágnesezi a rendszert! Pontosan mit mágnesez le? A hangszóró mágnesét?
Hidd el, tudom, hogyan működik a lemágnesezés. A doménfalakat kimozdítjuk a helyéről egy nagy AC-térrel, aminek az amplitúdóját fokozatosan csökkentjük, így a doménfalak a legalacsonyabb energiájú letapadóhelyeket találják meg maguknak, vagyis egy olyan állapotban ragadnak meg, amelyben az anyag eredő mágnesezettsége nulla közeli.
Ilyen AC-hullámformát persze tartalmazhat a CD, de kérdés, hogy mi a f.nét kell lemágnesezni egy mai rendszeren.
Különben is: amit egy zenei jel le tudna mágnesezni, az fel is mágneseződne a zenétől. Lemágnesezni nagy H amplitúdóval szokás.de nem is szükséges nekem
Nekem szükséges lenne, hogy a bullshitet ne terjesszük legalább itt.[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz Spíler #64467 üzenetére
Kéne?
Nem tudom. Akkor az még egy kiadás. A Sense V1-ben van, nem? Vagy majd DAP-ban lesz. Vagy azok nem jók?
Most a DT880-at, meg a Fiio-t kiheverem és kb. két-három hónap múlva jön a következő. Vagy egy DAP, vagy egy erősítő. Úgy terveztem, hogy most veszek egy playert és a fiio A3, meg a DT880 addig kényeztet, amíg egy normálisabb erősítőt nem veszek.
Nem jó terv? -
-
jolti
senior tag
Sziasztok!
Ma kíváncsiságból összedugtam a géppel a Dt880-at. Word of Tanksot és CoD4-et játszottam vele.
Hát mit ne mondjak nagyon betyáros a kis mocsok!
Sok olyan zaj,nesz volt amit eddig nem hallottam a játékban! Hihetetlen volt. Nem is akartam hinni a fülemnek! No meg a tere...
Ja és a felére kellett csökkenteni a hangerőt, mert kétszer hangosabb volt, mint a gamer fülesem.Zenén is piszkosul tetszik! Hihetetlen részleteket hoz elő zenéből. Reggel hazajöttem 24-es szoliból, mondom egy órát hallgatom, aztán pihenek. Azt vettem észre, hogy dél van és menni kell a gyerekért az oviba...
Viszont tuti, hogy a Fiio Kilimanjaro-nál egy jobb erősítő többet kihozna belőle.
Tetszik a Dorien Sense V1-es erősítője. Annál van jobb ebben az árban? Annyit még szánok rá.
Ja és ti melyiket vennétek előbb? ( Így, hogy most a kis fioo erősítő, plus Huawei P9 a forrás jelenleg.) Az erősítőt, vagy egy veszteségmentes lejátszót? Arra is olyan 20-30 körül szánnék. -
-
scofield657
csendes tag
Sziasztok
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
munkahelyen
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
zenehallgatás - deep house, modern zene de mindenevő vagyok
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
nem igazán gondolkodtam rajt, mondjuk 100körül, de ha van valami igazán jó ötlet 130-ért akkor szánok rá annyit
4.) Új vagy használt?
új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
a nyitott mennyire zavarja a kollégákat? egyébként zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
szeretem ha a mélyek rendesen szólnak
8.) Honnan vásárolnál?
mindegy
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
integrált hangkártya (asus laptop), meg egy komolyabb számítógéppel DAC-os alaplappalKöszi előre is
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz bendikeee11 #64456 üzenetére
Ha már most elégedett vagy vele és szívesen hallgatod, annyira felesleges külön járatni. Inkább élvezd vele a zenét.
-
Spíler
őstag
ITT tolja a mélyeket rendesen?
-
Spíler
őstag
Miről hallgatod,mi a forrás?Biztos írtad már de nem emlékszem.
-
-
Spíler
őstag
válasz bendikeee11 #64452 üzenetére
Szívesen
Fejhallgatója válogatja,hogy mennyi idő a bejáratás.Az első 30-40 óra szokott hallható hatással lenni a fejes hangjára,változik utána is,de én azt már nem szoktam hallani,öregek a füleim.
Én nem régen járattam be egy DT990-et,szinte semmi változást nem vettem észre a hangján,de volt már ilyen több fejhallgatóval is.[ Szerkesztve ]
-
bendikeee11
tag
-
titán
-
Spíler
őstag
válasz bendikeee11 #64450 üzenetére
Orrvérzésig.
Kb.100 óra elég lesz.Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Tin
veterán
-
bkercso
nagyúr
válasz #56474624 #64445 üzenetére
Igaz, és én i shasználtan vettem a Sextettemet. De ugye új és használt közti választásról szólt a kérdés, ezért írtam.
Meg én láttam a cuccot vásárlás előtt. Előtte a HD555-öt vettem használtan, de az szép, ugyanakkor gusztistalan volt. Be volt fújva valami tisztítóspray-vel, és mivel én igen érzékeny vagyok a szagokra, nem bírtam megszokni, pedig enyhe volt.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Nigér
őstag
-
törölt tag
válasz bkercso #64438 üzenetére
Eladófüggő is, milyen állapotban adja el. Utólag azt mondom, kár lett volna a finnyáskodásom miatt kihagyni a vintage dt990-est. Még szállítási költséggel együtt is 25 ezer alatt voltam, és hát újonnan még ennek az árnak a triplájáért (sőt) sem hallottam olyan középtartományt és muzikalitást, ami megközelíti a vintage AR hangdobozaim szintjét, hogy végre fejhallgatóval is valódi élvezet a zenehallgatás. Szóval időnként érdemes ezeket az ellenérzéseket leküzdeni.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz bendikeee11 #64439 üzenetére
Erre van szükséged.
-
Dorien
veterán
Hallgass inkább zenét vele. Attól is bejáratódik néhány nap alatt.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
törölt tag
Itt találsz mindenféle zajt. De ha rádión hagyod csak, az sem tragédia szerintem.
-
bendikeee11
tag
Sziasztok!
Fejhallgató bejáratáshoz, burn in-hez tudtok ajánlani minőségi "zajokat"? Sajnos a prohardveres cikkről már nem lehet letölteni őket...
Ha nem szükséges bejáratni őket világosítsatok fel, még sosem csináltam.
Most vettem egy DT770-et.[ Szerkesztve ]
Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is Mystery.
-
bkercso
nagyúr
válasz L.Szabi #64435 üzenetére
Használtan mindig kissé gyomorforgató számomra egy fejes. Párnacserét ilyenkor még bele kell kalkulálni szerintem... Nekem ez olyan, mint ha használt sapkát vennék.
Amúgy ezeknek a Seniknek reped a pántja a hallgató fölött, ez típushiba, szóval a használt jobban ki lehet fáradva, ha még nincs is elrepedve.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz L.Szabi #64435 üzenetére
Én is így gondolom. 4-5k körül még mindig elég best buy. 7k-ért már inkább HD2000. HD555-öt nem hallottam.
[ Szerkesztve ]
-
L.Szabi
tag
Sennheiser hd 558 használtan vagy hd 559 újonnan éri meg jobban ugyan azon az áron?
A pisztácia kifogyott.
-
bkercso
nagyúr
válasz emiki6 #64428 üzenetére
Hát, a hullámimpedancia ilyen alacsony frekvencián nem számít, így alapvetően 2 dolog marad szerintem a kábel jellemzésére: átmeneti ellenállás és kapacitás. Az előbbit ellenállásmérővel mérheted. A föld-ág a fontos, mert ez okoz áthallást a 2 csatorna között. De elvileg a minőség rovására ennek sem kellene mennie.
A kapacitást nehéz lemérni, de, ha nagy, és az erősítő is olyan, hogy rosszul viseli (nem bírja meghajtani, mert gerjed tőle), akkor lehetnek gondok. Ezen úgy lehet könnyen segíteni, hogy sorba kötsz a kábelel (erősítőoldalon) egy 5-22ohmos ellenállást. Ilyesmire gondolok, csak nem kell ilyen nagy imp.Dorien: A Retro DJ-nek szépen egyben van a hangja, de karakterre más: egy bass heavy fejes, míg a HD555 világos. De a Retro DJ csak azoknak jó, akiknek belefér a füle, merthogy kicsike.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
-
Dorien
veterán
BKercso ezzel vitatkozna... Ő azt hiszem Retro DJ-re váltott HD555-ről. Majd K240 Sextett.
vtomi2: Játékra én simán AD500X-et vennék Amazonról / eBayről. Ha van komolyabb DAC / erősítő, akkor K612 Pro vagy AD900X. Elvileg az AD700X a legvékonyabb hangú mind közül, azt kihagynám. DT770-et csak akkor, ha zárt kell.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz DrojDtroll #64430 üzenetére
Ha nincs nagyon lelakva, akkor 5k-t simán megér egy HD555.
-
emiki6
veterán
A rohadt életbe! Mind a 2 kábelem az SRH840-hez valamilyen szinten kompresszálja a hangot. ebben 90%-ban vagyok biztos. lenémítottam a jobb oldalt, meghallgattam az egyikkel (gyári), meghallgattam a másikkal (ebay), aztán beledugtam a hifiman kábelének bal oldalát és a hifiman kábelével feltűnően jobb volt, többször is meggyőződtem róla. Sajnos AB-zni nem tudtam, ezért 90%.
Mit gondoltok, lehet alapja vagy megzavarodtam?"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Rivyan
csendes tag
Sziasztok!
Egy jóbarátom szeretne új fülest venni, viszont mivel én főleg gaming szekcióban mozgok, neki pedig más használatra kéne, így picit el vagyok veszve, és inkább Hozzátok fordulnék segítségért
Irodában, illetve otthon. Mivel a munkahelye épp változik, és open office-á alakul, a jó hangkizárás lenne a fő szempont.2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás, filmezés. Zenéből mindenféle stílust hallgat.3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
50k körül lenne a határ, de ha lehet olcsóbban.4.) Új vagy használt?
Csak új.5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural.6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt.7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Szerintem a mély orientált hangzás lenne a jó neki, bár amikor kérdeztem nem tudott rá válaszolni, mivel mindenféle stílust hallgat, a rock-tól, a DnB-n keresztül a pop zenéig.8.) Honnan vásárolnál?
Ahol a legjobb vétel kapható.9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Alaplapi integrált hangkártya. A laptopja egy Asus RoG (nem tudom a pontos típust), szóval lehet, hogy abban annnnnyira nem gagyi, de az irodai gépében tuti, hogy valami ócska alaplap van, ráadásul külső hangkártya sem játszik, mivel nem telepíthet fel semmit a gépre. Szóval nem tudom ilyen körülmények mellett mit érdemes venni...Amit még plusz kívánságként mondott, az az, hogy lehetne-e wireless, de az tudom, hogy hangzásban nem igazán közelíti meg a vezetékeseket, illetve, hogy driver telepítés nélkül mennyire működne egyáltalán.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
AGE-T
őstag
Sziasztok!
Van most valami favorit zártban olyan 100ig? Kiegyenlített hangzást keresek.
Köszi!
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
toka96
tag
1 év garancia van rá, itthoni egyéni vállalkozó adta neki a gari papírt, de úgy tudja van rá nemzetközi garancia is. Szerintem jó lehet, 70-et megbeszélek vele.
-- Dani --
-
emiki6
veterán
Viszont a jófogásos a doboza alapján nem undorító aranyakkal van szerelve, ami szerintem nagy előny! (bár a kamionosak sem aranyosak, szóval...)
toka96: kérdezz rá van e róla számla, tudja e bizonyítani a vásárlást, van e garancia, stb.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
vtomi2
őstag
-
toka96
tag
Szerintetek érdemes beleinvesztálni?
-- Dani --
-
emiki6
veterán
válasz toka96 #64415 üzenetére
Akg k712 pro És akkor mellé esetleg valami jobb dacamp, ha kell.
Juteszembe, meze 99 classic, bár annak szerintem túl sok a mélye, de érdemes megpróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
toka96
tag
Bose QuietComfort 25? Erről mi a vélemény?
-- Dani --
-
s4tch
veterán
-
toka96
tag
HD650-ről mik a vélemények?
-- Dani --
-
emiki6
veterán
válasz toka96 #64410 üzenetére
A Fostex TH-X00-t nagyon dícsérik (mint fejest, aminek jó, de nem túl sok a mélye és a hangja is jó). Azon belül az Ebony a legajánlottabb, aztán a mahagóni (ezek között nincs sok különbség), viszont a purpleheartot nem ajánlják mert annak elvileg túl sok a mélye.
(Nekem egy Ebony fent van a ki kell próbáljam listán). Itt egy mahadóni aukció: postával 80 körül áll ma fog lejárni.[ Szerkesztve ]
-
toka96
tag
válasz emiki6 #64408 üzenetére
Otthon főként
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatásra
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
80-90.000
4.) Új vagy használt?
is-is
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Inkább Zárt de lehet nyitott is
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Basszus orientáltság nem lenne rossz, Deep House, Jazz.
8.) Honnan vásárolnál?
Mindegy
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Kenwood KRF-v5090d[ Szerkesztve ]
-- Dani --
-
emiki6
veterán
válasz toka96 #64407 üzenetére
Tudod milyen hangot szeretnél? Zárt vagy nyitott legyen? Külföldről is belefér vagy itthonról szeretnél?
[ Szerkesztve ]
-
toka96
tag
Sziasztok!
Vásárolnék Fejhallgatót. Főként otthoni használatra!
70-80-90k körül nézegetek a neten, használtat vennék legfőképpen.
Kissé basszus orientált zenéket hallgatok /pl.Deep House/, de néha 1-1 Jazz is belefér.
Ki mit ajánl? Merre induljak? Volt Beats Studio 2.0-m, Sennheiser 4.40 BT de nem is szeretnék róla beszélni inkább, egyik sem jött be.
Lenne erősítőm is amivel tudnám használni. Kissé zöldfülű vagyok a témában, így várom a segítségeteket!
Köszi!
-- Dani --
-
titán
Ha már úgyis döglődik és szerelni kell, akkor lehet, hogy inkább csináltatok rá egy szimmetrikus kábelezést. Milyen szimmetrikus kábelt ajánlotok fejhallgatóhoz (T70)? Ami mondjuk egy hét alatt beszerezhető. Szerelés nem gond.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
addikt
Na, ennek a hírnek örülök, mert én pont tegnap küldtem nekik egy emailt, hogy próbáljanak már a Beyertől, az Amiron Home fejesemhez beszerezni egy jobb, és egy bal oldali 3,5 mm-es jack csatlakozót, hogy hátha sikerülne végre életre lehelni, a Bodor által készített, egyedi fejes kábelt. Itthon már bejártam, Tolnát-Baranyát , ja meg a Kácsa Audiót, de egyszerűen a hazai kínálatban kapható csatlakozók egy se kompatibilisek a gyári csatlakozó aljzattal, annyira egyedire alakította ki azt a Beyer.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Tin
veterán
válasz schawo #64400 üzenetére
nekem 2-3 hét volt tőlük a beyer alkatrész, mondjuk én személyesen vettem át törökbálinton. írd le pontosan, mi kell, nekem is 1-2 napon belül válaszoltak, aztán megrendelték.
(#64401) fericske: a jó öreg popcorn... de perrey-nek sokkal keményebb zenéi is vannak: brazilian flower (rainbow bunchie)
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
Egyfajta tanulmányvideó. Többszörmegnézős [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook