-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
stefi81
tag
Ilyen nincs 6900ft-ért!!!
Megjött végre a Invotone HD2000 fülesem.
Elsőre a dobozt pillantottam meg ami még jobban izgatottabba tett, mert nagyon tetszett, majd mikor kivettem a dobozból akkor nagyon meglepődtem, hogy ennyi pénzért ilyen szép fülest adnak és akkor már éreztem hogy a hangjában sem fogok túl nagyot csalódni.
Mostanában a Maxell Retro DJ-t használtam, de már 5-10perc után is nagyon nyomta a fülem, pedig szeretem a hangját. (szerintem sokkal keményebb lett a fülpárna mint régen)A HD2000 sokkal jobban illeszkedik a fülemre az ovális kialakítás miatt és a nagyon puha a párnái és mág félóra után is egész elviselhető. Hangzásban talán egy picit a HD660-ra emlékeztetett, de attól sokkal finomabb nem olyan erőltetett sokszor kiemelkedő mély és magas nélküli a hangzása. (a 660 sem volt valami kényelmes, nagyon bemelegedett alatta a fülem)
Szóval a kényelemmel nagyon elégedett vagyok, igaz nem egy HD555, de az ára sem.Hangzásban így bejáratás előtt számomra kellő mennyiségben van magas, mély, egyedül talán a közép lehetne élethűbb, most hogy Adele koncert felvételét hallgatom.
Szóval csak azt tudom mondani, hogy aki fülest akar venni az gyorsan rendeljen egy ilyet és hallgassa, miközben itt megy a vita hogy milyen legyen a végleges sokezres fülese.
Pár saját kép az új jövevényről
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Pro-Ject Head Box DS fejhallgató erősítőt használ valaki? Érdekelne, hogy a hangerő szabályozó gombja kattannak amikor megnyomja az ember vagy sem, igazából olyan lenne jó aminek hagyományos tekerős poti a hangerőszabályozója. Egy AH-A100 alá kellene nézzek egy jobb erősítőt.
Üdv,
Vik~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
.DLL
veterán
válasz zoleee24 #21024 üzenetére
A lábdob jobban fog ütni a Wild-on, de sok mindent elveszítes a mélytartomány felett, utcára igazából bőven megfelel, de ha nem fontos az (olyan) jó hangszigetelés a Retro DJ (még olcsóbban is) sokkal kifinomultabb hangzást nyújt, mint a Wild.
De 10k alatt van sok Superlux is, Blues-ra szerintem jók, de rocknál lehet hogy túl sok lesz a magasból általuk (cintányérok, sziszegés) ez úgyszintén meghallgatandó dolog, én éreztem a magas kiemelést, de még nem volt zavaró azokon amiken kipróbáltam (681;B 668B, 660, 662?) személyes érzés...
Viszont ezeket nem találod meg a bevásárlóközpontokban.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
zoleee24
tag
Köszi mindenkinek a választ Maxell ügyben.
Mindenképp megnézem élőben, már csak azon filózok, hogy telefon képes lesz-e meghajtani?Na majd kiderül.
-
Dorien
veterán
válasz Bandita4141 #21041 üzenetére
Egyelőre csak Ebay, Amazon és társai.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Bandita4141
tag
Sziasztok!
Takstar TS-671 fejhallgatót honnan tudnék beszerezni?
Köszi hogy segítesz!!!
-
zoleee24
tag
Erre valaki?
21024Igazából a Maxell-ek közötti különbség érdekelne, illetve, hogy van-e hasonló értékben alternatíva
a multikban.[ Szerkesztve ]
-
AGE-T
őstag
B.U.É.K.
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
Dorien
veterán
válasz stickermajom #21035 üzenetére
zárt (closed): jó izoláció, süketszoba feeling, zaj se ki - se be, viszont hallod a saját tested zajainak a visszhangját (seashell effect), erős basszus visszaadás, mert a hang csak a dobhártyád felé tud távozni, hosszú távon (nekem) fárasztó
nyitott (open): gyenge izoláció, a külvilágba és a külvilágból is érkezik hang (zaj), nincs seashell effect, szellős, természetes hatás, gyengébb basszus visszaadás, nagyobb tér, hosszú távon kevésbé fárasztó, általában jobb hangminőség egy hasonló kategóriás zárthoz viszonyítva
A 681 EVO néhány nyíláson keresztül félig nyitott, kifelé elég hangos, de a külvilág zajai annyira nem zavaróak, ha hangosan szól a zene - azért én buszra pl. nem ajánlanám, de otthonra, vonatra jó lehet.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
stickermajom
addikt
válasz gyenesmartin #21036 üzenetére
Értem, köszönöm! Számomra annyira nem létfontosságú az izoláció, itthon lenne használva kizárólag.
-
gyenesmartin
őstag
válasz stickermajom #21035 üzenetére
Az izoláció az a szigetelését jelenti. Például nem szigeteli el a külső hangokat. Illetve ki is lehet hallani amit éppen hallgatsz. Nem fülre ülős, hanem fület körülölelő. Remélem.
-
Dorien
veterán
válasz stickermajom #21033 üzenetére
Én az EVO-t ajánlom, ha nem fontos az izoláció.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
A napokban ajánlottatok pár fejhallgatót kb. 20k-ig, az egyik közülük egy Superlux HD660 volt. Mivel időközben rájöttem, hogy igazából, ha lehet nem akarok sokat költeni, illetve nem vagyok audiofil felhasználó ezért lehet maradnék a Superlux árfekvésénél.
Most itt láttam pár hsz-szel feljebb a HD681-et, szóval most a kérdésem az lenne, hogy inkább HD660, vagy HD681 EVO?
Játék, és zene lesz a felhasználás, utóbbi vegyesfelvágott, de a mélyorientáltabb zenék dominálnak.Boldog új évet!
Üdv
-
Dorien
veterán
válasz gyenesmartin #21030 üzenetére
Jó lesz az EVO!
A hangja inkább meleg, a mélyek kicsit túlsúlyosak, de nem nyomják el a többi tartományt. No meg a plüss párna ezen az áron ritkaság.[ Szerkesztve ]
-
gyenesmartin
őstag
válasz gyenesmartin #21022 üzenetére
BÚÉK!
Akkor ez a 681 EVO jó választás lesz plüss párnával? Leginkább filmnézésre, elektronikus zenére és néha egy kis rockra (Wisdom, Nightwish stb). -
PofaJenö
senior tag
B.U.ÉK. minden Füles rajongónak !
Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.
-
Krisszer
aktív tag
BUÉK!
- küldve az Atari Portfoliomról
-
zoleee24
tag
Sziasztok,
Véleményeteket kérdezném, szeretnék egy nem túl drága 5-10K közötti fejhallgatót.
Ezek maradtak ezekből választanék. (Elsősorban Rock,Blues az irány, de szeretném, ha a mély, a lábdob azért ütne). Mi a véleményetek?Maxell Retro DJ [link]
Maxell Wild Racers [link]
Maxell Wild Ice [link]vagy valamelyik Superlux (sajnos ezeket nem ismerem illetve nem elérhetőek a multikban )?
Köszi a válaszokat, remélem jó irányban nézelődöm a sok dága sony, philips helyett.
[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
BÚÉK minden tisztelt fórumtársnak!
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
gyenesmartin
őstag
Akkor egy Superlux 681 evo jó lesz? A hangja meleg vagy semleges?
Napi több órát hordanám.[ Szerkesztve ]
-
szatocs
őstag
válasz gyenesmartin #21018 üzenetére
A nagy térhez szerintem mindenképp nyitott kell, ahol eddig nagy teret hallottam zártban, az a T70, ATH A700x és A900X volt, de egyik sem közelíti meg egy nyitott terét.
=== Szatocs ===
-
Dorien
veterán
válasz gyenesmartin #21016 üzenetére
Talán kevésbé, mint a Takstar TS-671, de azért rendesen...
Ha fontos az izoláció, akkor a Takstar Pro-80 lehet jó választás.ContaxG:
Szerintem is nagyszerű fejes, de nekem már a TS-671 az új szerelem. Ez a tiszta hangzás + térérzet hosszú órákra el tud varázsolni.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Dorien #21013 üzenetére
Ezt ma írta egy fiatalember...(zenészkedik, de szerintem nincs ismerete a fejesekről Ezért is van a baki a típusnál) A teljes szoveg a kovetkezo...copy, paste
Na, ma többet tudtam foglalkozni a fülessel. Hát tényleg elég jó. Egy haveromnak egy AKG DT770 PRO-ja van, annál alig rosszabb, simán egy kategória hangzásügyileg. Igazából a basszus kicsit több és hidegebb kicsit a hangzása, ami lehet a hangkártyám miatt van (emu 0404), de baromi részletesen lehet hallani mindent a zenében és pontosan erre kell..... Akkor 3-án majd kinek kéne odaadnom a BME-n?
(Egy mondatot azért kivettem... )
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Dorien
veterán
Bódogságban és zenében gazdag új évet mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz gyenesmartin #21011 üzenetére
Jók lesznek a Takstar-ok vagy a Slux 681 EVO.
-
gyenesmartin
őstag
válasz VMatteo #21009 üzenetére
Most komolyan. Nemrég ment tönkre az E30-ban az egyik csatorna. Ha már veszek akkor jobbat kéne. Jobb részletesség, nagyobb tér, és ne törjön ilyen könnyen a kábele.
contaxg: Kevesebb méllyel is beérem, mert sok volt ebben. De azért ne legyen jóval kevesebb. Elég furcsán néz ki az a panasonic.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz gyenesmartin #21008 üzenetére
A 671 nem szigetel, mivel nyitott és nem is mélyorientált. Panasonic retro vmi??
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
VMatteo
őstag
válasz gyenesmartin #21008 üzenetére
sztem ne kapkodd el 357 napod van Karácsonyig Addig még jönnek ki új termékek, árak is változnak, nyugi...
Tisztelet a Gépésznek!
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Így karácsonyra szeretnék venni egy fejhallgatót.
Egy Soundmagic E30 után lenne. Hangilag azonos, semleges egy nagyon kicsi mélyorientáltsággal. Leginkább fület körülölelő kellene. Ára 10-15K. Egy Superlux hd 681 evo-t néztem ki az milyen? Fontos lenne még a jó tér és szigetelés is. Utóbbin azt értem, hogy tőlem kb 2 méterre már ne nagyon lehessen hallani, még ha hangosan is hallgatom. Otthoni használatra.
Vagy egy Takstar 671. Bár ezt be lehet szerezni magyarországról?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gelbelex #21003 üzenetére
Az ilyen típusú "linkkérésekre" mindig azt szoktam válaszolni (visszatérő kammereri szófordulat), hogy ez a hifi több évtizedes történelme, paradigmája, sok olyasmivel, ami ma már közhely, tehát ilyesmit én nem állok neki kigyűjtögetni és "linkelgetni", akit érdekel a téma, művelődjön a hifi szakirodalomban. Elnézést ezért. (Célzatos hasonlat: történészfórumban se állok neki "linkelgetni" a nem történészek számára arról, hogy a magyar nyelv finnugor eredetű.) Hitetlenkedők számára esetleg érzékeltetni szoktam, hogy a vezetékek bejáratódása (is) egyébként pedig inkább logikus dolog, mintsemhogy lehetetlennek kellene tartani, - inkább az lenne a furcsa és érthetetlen, ha nem tapasztalnánk a vezetékek bejáratódási hatását a hangminőségben/hangkarakterben. A vezetékek (alkatrészek) bejáratódási hatása több évtizede paradigma a hifiben - természetesen ezzel nem állítom, hogy a paradigmák ne változnának folyamatosan a tudományban. Egyúttal megvan nekem a szépemlékű Hi-fi Magazin digitális kiadása, ebből email címre szivesen küldök hifi vezetékekről szól szakcikkeket művelődés végett, vagy akár hozzáférést a Magazinhoz, mert ez viszonylag kéznél van, nem kell külön utánajárnom - abból jól látható, hogy már évtizedekkel ezelőtt is hol tartott a hifitudomány a vezetékek bejáratódási hatása témájában (is), természetesen mindenféle varagbetűkkel és tévutakkal együtt a kutatási folyamatban.
Hogy mi változik meg a vezetékben a bejáratódás során? Például meg szoktak változni a kábel elektromos, elektromágneses tulajdonságai, jelesül impedancia-összetevők (ohmikus ellenállás, induktivitás, kapacitás...) értékei és arányai; kialakul-megerősödik egyfajta elektromágneses polarizáltság vagy "polarizáltság" (hasonlat: mondhatni "kisimulnak", "megtisztulnak" a töltésközvetítő részecskék illetve az elektromos hullám útjai, ösvényei a vezeték "erdejében")... A változások egy része nem tartós, tehát ideiglenesen elvész akkor, ha a vezeték sokáig pihen, nem lévén áram alatt, és emellett a vezetékekre vonatkozóan is létezik a "bemelegedési hatás" is, minden egyes zenehallgatás elején - legalábbis számos tapasztalat és a hifitudomány paradigmája szerint.
[ Szerkesztve ]
-
servo
újonc
Sziasztok!
A Maxell Retro DJ-ről mondanátok pár véleményt? Megéri 6000 forintért?
-
.DLL
veterán
-
törölt tag
"Akkor ez most jó, vagy nem jó nekem?" A tudás átok.
De "soha ne mond, hogy soha": elsősorban gyakorlat kérdése, hogy mennyire hall jól az ember hangminőségkülönbségeket. (No és persze minél jobb (informatívabb) a hangrendszer, annál jobban kimutatja a hangminőségkülönbségeket, ezt nem is kell mondanom.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vissza a PC Masterrace-re
- EAFC 25
- PlayStation 3
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen széket vegyek?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Spórolós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok