-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz zoleee24 #25362 üzenetére
A Superluxokat én még nem hallgattam. Az adott összefüggésben figyelmedbe ajánlom az AKG K511-et. Ez ugyan zárt, de laza, szellős, nem okoz bezártsági problémákat szerintem. A hangja nagyon jó, kulturáltan energikus ezen az áron, de persze lehetségesnek tartom, hogy a hasonló árú Superluxok jobban szólnak.
(#25360) hubee
Én is elég nagyra tartom a Focalt, úgyhogy plusz egy szavazat Schafranek mellé, kb. a leírásával is egyetértek, bár talán én egy picurkát keményebbnek írtam volna a hangszínét - kicsit érzékeny a forrásra, a hangfelvételre, de ennyi kell is. Én a Spiritre szavaznék a Beyer ellenében, bár az adott erősítő-DAC-ot még nem hallgattam, biztos vagyok benne, hogy jól kijönnének egymással, az egy igen kulturált erősítő lehet az olvasmányaim alapján. De Schafranekéhez hasonlóan ez is inkább szólista különvélemény, mintsem kórus.
Egy jóféle csöves nagyon jól állna a Focalnak, de az adott Audio-GD-hez képest valószínűleg a drágább fajtából kell választani, hogy számottevően felülmúlja a mostani erősítőfokozatodat - bár a Vodkaboy által összeszerelt típusokat eléggé dícséri, akinek már van, és elég jó árúak. Az erősítőkiegészítést tehát mindenképpen csak alapos meghallgatásos próbák után érdemes megkockáztatni.(#25356) torma1981
Ha eredeti az a gyanúsan olcsó K551 (a Best Byte-ban kapható minden bizonnyal eredeti, az nem egy sufnicég), akkor azért az teljesen más kategória, mint a K540, tehát bőven megéri a plusz 7ezret, ez nem is lehet kérdés, de mint más is írta, a karakterük telejesen más, az 540 látványos hifi, irdatlan kiterjedésű sávszélekkel lent is fent is (főleg a magassávban érezni nagyon kiterjedtnek, bár egy kicsit ez becsapós), az 551 visszafogott audiofil, középsávorientált, hosszútávon mutatja meg az értékeit, és erősítőigényesebb. Az erősítőigényességet itt a minőség kimutatása értelmében mondom, mert egyébként az 540 halkabb, tehát erőigényesebb. A magam részéről a J88-at is ajánlanám, akár 30ezerért is, nemhogy 20ezerért, ahová lement az ára, de a J88 is inkább "hifi" fejes, és mint mondtam, a K551 sokkal kifinomultabb, "audiofil" fejes, kevesebbet mond, de azt korrektebbül, hangszerhűbben, tehát 30ezerért azt ki kell használni.(#25333) bundli
Abban az ársávban nekem az egyik egyértelmű kedvencem a B&W P7, bármely zenére. Feltétlenül hallgasd meg, itthon 120ezer, külföldön kicsit olcsóbb - 200ezerért persze lehet jobbat is találni, ha odáig is felmerészkedsz. Mindazonáltal, ha már ilyen drága készülékeket akarsz venni, akkor főleg remélem, hogy egy idő után elkezdesz zenéket is hallgatni vele. A mostani partitúrádhoz inkább nem emlegetek 200ezres fejeseket, mert "kár belé". Egyébként, .DDL-hez hasonlóan planárokat ajánlanék, - ha nem lenne "kár belé".[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz zoleee24 #25370 üzenetére
Jóval nagyobb, kényelmesebb és legfőképp sokkal jobban szól az EVO.
Torma1981:
Én a JBL J88-at, J55-öt nem ajánlom. Szépen néz ki, jó a tapintása, de a hangja csak átlagos és állítólag gyorsan törik is.Kurion:
A head-fi oldalon van róla pár vélemény. Analóg módban elvileg szépen szól és jól néz ki. Az erősítős részét nem biztos, hogy érdemes használni. Én 20k-t nem mernék kiadni érte 1-2 ember véleményére alapozva.[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Dorien
veterán
Csatlakozom DLL-hez, 681 EVO-t vagy nyitott Takstar-t vegyél. A TS-671 valami elképesztő jó, felrakom a fejemre, hanyatt fekszem az ágyon (kb. 5m kábel van hozzá), elindul a zene és elfelejtem a külvilágot.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
.DLL
veterán
A 681-en kicsit moddolni kell, hogy jobb legyen a hangja, az EVO alapból jobb (ára is 2x-es) és ehhez jár plüsch párna is, de ezek még csak félnyitottak.
Igazi nyitottban két tuti fejes van ebben az árkategóriában (ez fontos, nyilván felette van sok, de ebben az árszegmensben eleve nem sok nyitott van).
-Takstar HI-2050
-Takstar TS-671 ez utóbbit talán mélyhiányosnak fogod érezni a Retro DJ után, de a leírt zenékhez, főleg a Blues-hoz szerintem remek! A HI-2050 mindenevő, vele se . tuti nem jársz rosszul.(#25363) Bodz:
De más karakter is a kettő, a K540 kiemelősebb, színesebb, ütősebb kicsivel szerintem, szóval egy hallgatást kötelezőnek mondanék vétel előtt, de tény, hogy normál esetben az 540 ára kb. a fele az 550-ének, az 551-en pedig csak a kábel más, így nagyon ajánlott (viszont ha valakinek nem jön be akkor nem jön be...)[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Dorien
veterán
válasz zoleee24 #25074 üzenetére
Igen, ez tipikusan a zártságból eredő probléma. Az összes hangrezgést, hangnyomást a dobhártyád kapja, mert másfelé nem tud távozni. Az EVO pl. félig nyitott, de rendesen engedi kifelé is a hangot, irodába nem biztos, hogy jó választás.
-
Dorien
veterán
válasz zoleee24 #25071 üzenetére
Ha kevesebb basszust akarsz, akkor ne EVO-t vegyél (ez kimondottan mélytúlsúlyos), hanem inkább Takstar HI-2050 vagy TS-671-est. A kis zárt Retro DJ-nél mindegyik jobb szerintem. Én zenére is nagyon szeretem az EVO-t, hosszan hallgatható meleg hangzása van, jó szeparációval és színpaddal.
-
gyenesmartin
őstag
válasz zoleee24 #25071 üzenetére
6-7K-t megér. Ha a retro dj-nek sok volt a basszusa akkor ez mélynyomó lesz (Hallgattam retro dj-t annak jóval kevesebb basszusa volt, mint ennek).
Filmekhez, játékokhoz nagyon jó fejes ez, de zenénél szerintem inkább valami világosabb hangú kell. Bár lehet, csak a hangkártyám miatt van, ilyen meleg, sötét hangja.[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
válasz zoleee24 #22057 üzenetére
5-6 ezer forintos kategóriából Panasonic nem volt még a fejemen, de egy Sony MDR-XD200al már alaposan befürödtem. Utóbbinak annyira elképesztő kábele volt ráadásul, hogy ujjakkal lazán le lehetett horzsolni róla a gumi szigetelést.
Akkoriban úgy döntöttem, hogy több Sony fejest nem veszek, de később az XB600 mégis elcsábított. Az ormótlan mélyek megszállottja vagyok, és a Sony XB széria mellett csak a JVC Xtreme Xplosives hasonló. Utóbbinak tagja a jelenlegi kisfülesem is, a HA-FX101, ami vállalható darab az árához mérten, még ha kicsit túlzó is a középmagas kiemelése. Ha egyszer gallyra megy az XB600, egy hasonló kaliberű JVC XX lesz a következő áldozatom. Olcsóbban pedig a Maxell Audio Wildot tartom etalonnak ilyen téren.
A Retro DJ is tetszik annak ellenére, hogy jóval visszafogottabb a mélye, mert cserébe színes a hangja.[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz zoleee24 #21501 üzenetére
Köszi a tippet, ez nagyon hasznos. Ráadásul amit ajánlasz, utcai felhasználásra szimpatikusabb is, mint a nagy fülesek. Ráadásul ahogy nézem, röhögve megéri az árát. Hi-Fi minőségben úgyis csak otthon hallgatom a muzsikát, ha van rá alkalmam.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Dave™
nagyúr
válasz zoleee24 #21190 üzenetére
Ez általában így van és valójában nem kellene meglepőnek lennie, nekem azért volt furcsa, mert a nyitott AT fejesemnél nincs ekkora különbség a két állapot között, legalábbis nem ennyire szembetűnő pontokon változik. A másik pedig, hogy a K550 elvileg érzékenyebb is, aztán mégis ez a helyzet. De ennél nagyobb baj ne legyen.
-
.DLL
veterán
válasz zoleee24 #21024 üzenetére
A lábdob jobban fog ütni a Wild-on, de sok mindent elveszítes a mélytartomány felett, utcára igazából bőven megfelel, de ha nem fontos az (olyan) jó hangszigetelés a Retro DJ (még olcsóbban is) sokkal kifinomultabb hangzást nyújt, mint a Wild.
De 10k alatt van sok Superlux is, Blues-ra szerintem jók, de rocknál lehet hogy túl sok lesz a magasból általuk (cintányérok, sziszegés) ez úgyszintén meghallgatandó dolog, én éreztem a magas kiemelést, de még nem volt zavaró azokon amiken kipróbáltam (681;B 668B, 660, 662?) személyes érzés...
Viszont ezeket nem találod meg a bevásárlóközpontokban.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM