Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Sziasztok Mozilla Firefox topiklakók!
Szeretném jelezni Nektek, hogy saját kérésem nyomán megkaptam ezt a topikot is mint Topikgazda, ezzel kapcsolatban mondanák pár szót.
Az első kérdésetekre a válasz igen, ebben a topikban valóban nem voltam túl aktív hsz számot tekintve, de 2.x verzió óta csak Firefox-ot használok (egész pontosan jó ideje már Portable ESR-t), illetve elég régen figyelemmel kísérem ezt a témát is "read only" módban, és mivel eddig senki sem kérte a topikot, bátorkodtam megpályázni, és meg is kaptam. Azt szeretném mindjárt kihangsúlyozni, hogy ezzel nem "lefoglalni" szerettem volna a topikot, mert egyrészről ilyet senki sem tehet, másrészt természetesen ha közületek bárki úgy érzi, hogy szívesen látná el ezt a feladatot, az ajtó előtte is nyitva áll, bármikor jelentkezhet a "Moderátort keresek a fórumhoz" témában, és ha a vezetőség alkalmasnak találja, akkor csatlakozhat hozzánk, minden topiknak lehet több gazdája is. De én is segítő szándékkal jöttem ide hozzátok, tehát ha bárkinek bármiben a segítségére lehetek, az megtalál, ha ötlete van esetleg a téma összefoglalót illetően, javítani, aktualizálni kell benne valamit, vagy téves hsz-t kell törölni, on/off-ba tenni stb, szóval tudjátok, amikhez TG-ként jogom van. Remélem tehát megleszünk egymással, én sem a helyet kerestem ahol csesztetni lehet a népet.
Köszönöm, hogy elolvastátok!
Intruder2k5
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Valahonnan elő lehet túrni a régi pocket kiegészítőt? Vagy mostantól mindenkire rá lesz kényszerítve az integrált használhatatlan vacak verzió?
-
DS39
nagyúr
válasz EmptyParadox #43492 üzenetére
+ még annyival egészíteném ki, hogy én a google-ben szoktam rákeresni a címszavakra firefox addonnal kapcsolatban és nem mindig az addon oldalon, mert annak a keresője nem egészen jó, nem feltétlen hoz ki minden olyan kiegészítőt ami jó lehet a célra.
-
daczkó
aktív tag
-
EmptyParadox
senior tag
válasz daczkó #43487 üzenetére
Könyvjelzős sávra megoldás. Ha jól látom, ez tud ilyet.
De amúgy nyugodtan keress rá addonok között bármire, ha van valami plusz funkció amire szükséged van ff-ben. Legtöbb esetben lehet találni megfelelő addont.
(És ezt nem kioktatásból írom, vagy ilyenek, csak bátorítani próbállak. )[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Valakinek nem volna kedve esetleg frissíteni a téma összefoglalót? Az ilyen Firefox 4 funkciók meg stb. már azért gáz – kicsit outdated. Esetleg naprakész GYIK, about:config-ok stb. is lehetne benne. Ha lesz időm, akkor lehet majd be tudnék segíteni.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
beni26k
csendes tag
Miért van, hogy az Edge tökéletesen lejátssza HTML5 alatt a youtube 4k videókat 25%-os terheltség mellett, miközben a foxnál diafilmvetítés az egész. Fox még fhd is esetén is dobál frameket.
-
huan
őstag
Sziasztok!
Mentettem a Firefoxom Mozbackup-al. Telepítettem a windows 10-et és most semmilyen kép nem jelenik meg a visszaállított firefoxban. Előzmények törlése után sem. A biztonsági mentés visszaállítása előtt tiszta telepítésnél megjelennek.
Tapasztalt valaki ilyet? Mi kavar be? -
daczkó
aktív tag
Úgy néz ki, sikeresen átálltam Firefoxra sok-sok év Chrome után, viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy itt nincs egy Google Dashboard szerű online felület, ahol átláthatóan tudom szerkeszteni / törölni stb a könyvjelzőim, jelszavaim stb stb, amit szinkronizálok?
+1: Megoldható-e az, hogy a könyvjelzők sáv csak az "új lap" megnyitásakor látszódjon, böngészés alatt tűnjön el? Úgy gondolom, ahogy Chrome-ban is teszi
[ Szerkesztve ]
/ignore wwenigma
-
-
oba
addikt
nem jött össze a dolog, a probléma ugyanúgy fennáll... ami érdekes hogy egy teljesen másik gépen a nappaliban is ugyanez a gond jött elő tegnap, szintén firefox alatt
elkezd gondolkodni az ff, kattintásra elhalványul/homokóra/gondolkodik erősen, majd pár másodperc után jön a már beszúrt hibaüzenet... gyakran az egész ff is crash -el... wtf?[ Szerkesztve ]
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
Light527
csendes tag
Helló!
Windows 8.1 Pro 64bit-et használok, és ha már félórára magára hagyom a pc-t a megnyitott Firefox nem válaszol üzenetel fogad: http://kepfeltoltes.hu/150726/K_perny_felv_tel__12__www.kepfeltoltes.hu_.png
Mi lehet ennek az oka?
-
daczkó
aktív tag
Köszi, amint lesz időm ki fogom próbálni
/ignore wwenigma
-
Matthewus
őstag
válasz daczkó #43473 üzenetére
Több megoldás létezik, pl. itt is volt már róla szó, írd be a keresőbe, hogy "chrome jelszavak". Használhatsz LastPass-t, ez elvileg ki tudja szedni a mentett jelszavakat, a Chrome-ból, ezt akkor használd, ha akarod a LastPass-t használni a Firefoxban. 3. lehetőség: töltsd le a ChromePass nevú programot, exportáld a jelszavakat .csv fájlba, telepítsd a Firefoxban a Password Exporter nevű kiegészítőt és importáld a .csv fájlt, ehhez itt egy leírás, nem tudom, mennyire aktuális: [link]
-
spammer
veterán
válasz daczkó #43473 üzenetére
Import Bookmarks and personal data from another browser. Ha ezzel nem lehet, akkor szerintem marad az ilyesmi megoldás: How to migrate your passwords from Chrome to Firefox
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
daczkó
aktív tag
Még mindig érdekelne.. Van-e rá mód, hogy importáljam a Chrome alatt tárolj jelszavaim?
/ignore wwenigma
-
looser
addikt
válasz Matthewus #43471 üzenetére
Szia, igen, de nem hozott eredményt. Nem tiltottam le mindent, csak a fentieket. Plusz greasemonkey volt fent egy-két évekkel ezelőtt beállított cuccal (balra rendezett oldalakat középre). Csináltam új profilt, több helyütt ezt olvastam, hogy gyógyír a problémára :-)
KöszönömSzerk.: most a Classic Bookmarks kieg szivat...
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Helló! A céges gépemen napok óta tapasztalom, hogy egyes oldalak nem nyílnak meg, amelyek IE-ben igen (W7 Ent x86, IE11, FF39), és ha be is töltődik egy oldal, a tabon forog a zöld karika, mintha még töltene. Úgy kiegészítőt nem telepítettem, tizenéve ezt a hosts file-t használom (frissítve), Adblock, Flashblock, EHH, Noscript (alapból kikapcsolva, csak azért kell, ha egy weboldalon tiltva van a tartalom másolása, meg tudjam csinálni), MBAM free (friss, lefuttattam) és Sophos (naprakész). argep.hu pld. nem töltődik be, csak a fejléc, IE-ben minden gond nélkül.
Ideák? :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
oba
addikt
Help! Mostanában (1-2 napja) nagyon gyakran (5 percenként) dobja fel az ff a következő hibaüzenetet. 39.0 verzió. Nagyon zavaró.
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
Kékes525
félisten
válasz #81562624 #43460 üzenetére
A restore nem tud olyan gombokat létrehozni, mint a classic.
A fastest search pedig nem egy egyszerűen csak gyors kereső, ha csak az lenne nem tettem volna fel. Kijelöli a talált dolgokat, a szövegben, másrészt a találat számát megjeleníti a lap jobb felső sarkában és rá kattintva rögtön a következő szóra ugrik. A kijelöléskor csak görgetnem kell a lapot és látom a kijelölteket. Ha kijelölök egy szöveget akkor azt a memóriába teszi. Ez hatalmas segítség, megspórolja a billentyű kombinációkat. Másrészt egyúttal ha akarom felajánlja a kijelölt rész keresését egy csomó helyen, a kijelölés mellett egy kis szögletes ikon formájában, ahol az ember keresni szokott, legalább 20 helyen, ahová beállítom. Ezenkívül még sok más egyéb hasznos feladatot lát el.
"szerk.: az internet explorer-es navi gombokról nem beszélve" ezt már írtad, fentebb a classical, mert az csinálja.
Egyedül a classicot mondhatnád, de mint mondtam a feladata miatt semmi vizet nem zavar, nem akad össze semmivel és nem lassít, másrészt tetszik az általa létrehozott gombok. Kiegészíti a restore-t. Nem ugyanaz a kettő.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
daczkó
aktív tag
át szeretnék állni Firefox-ra Chrome-ról, de van egy kis bökkenő. Évek óta Chrome-ot használok és így kismillió jelszó van eltárolva a google szerverein. Van rá valamilyen módszer, hogy importáljam az összes jelszavam Firefox-ba?
Meg úgy fullosan mindent
[ Szerkesztve ]
/ignore wwenigma
-
törölt tag
válasz Kékes525 #43459 üzenetére
úgy kb. az összes
viccet félretéve... sztem a classic buttons (a restorer elég), exit button (5 mm-tel feljebb van a natív x), fastest search (mégis mi a fenét keres olyan gyorsan), febe (natív firefox sync), ghostery (ublock origin bőven elég).
ez csak az én véleményem, használd úgy, ahogy tetszik. én csak kérdeztem.
szerk.: az internet explorer-es navi gombokról nem beszélve.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz #81562624 #43457 üzenetére
Nem haragszok, többen mondták már. Ezt a zöldet csak ritkán látom. A kiegészítőknél vannak nem létfontosságúak, az igaz, de megszoktam, amit csinálnak. A Download statuszbár az például teljesen felesleges, azt most ki is kapcsolom. Mi mást látsz még? Az exit az tetszik, nem sok vizet zavar, a toolbar buttons megszoktam amit csinál. Más azt hiszem nincs. Látsz még valamit ami nem annyira fontos?
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Nálatok működik a sync? Itt most 500-as hibát ír ki.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Kékes525
félisten
Nem a Classic Theme Restorer volt? Ezt én is használom.
-
oncsi
őstag
válasz Kékes525 #43448 üzenetére
Lehet, hogy nem pont ez a neve. Most Tab-ról vagyok, az meg win7 alatt van. Kiegészitők között volt. Tetszene. Jól testre szabható lenne, csak ha ez csinálja, akkor megy a levesbe. De bármi más böngészővel meg megy az hardverapró képek megjelenitése. Majd délután, mert illene aludni is.
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Kékes525
félisten
A classic recovery nincs fenn a hivatalos Firefox kiegészítők között, legalábbis ilyen névvel nem találtam. Honnét telepítetted? A kitörlöm az egészet az azt jelenti, hogy uninstallálod a Firefoxot és törlöd a profile könyvtárat is?
-
oncsi
őstag
válasz Kékes525 #43446 üzenetére
Az megvolt. Egyedül ami gyanus, az a classic recovery. Kb azóta csinálja. De hiába távolitom el, nem javul meg. Ha kitörlőm az egészet, és sync-böl visszateszem a jelszavakat, stb egymás után, akkor mire kell vigyázni? Eltávolitásnál, mit kell még pucolni, hogy ne maradhasson nyoma, amiből visszaáll ujra hibásnak?
-
Kékes525
félisten
-
oncsi
őstag
Valaki Erre legyenszíves.
-
Kékes525
félisten
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz urbanjozsi #43434 üzenetére
Ez nekem is tegnap sokszor előfordult. Valószínűleg a hiba nem nálunk van.
-
Matthewus
őstag
válasz urbanjozsi #43440 üzenetére
about:config-ban az alábbi bejegyzéseknek milyen értéke van?
- media.windows-media-foundation.enabled
- media.webm.enabled -
Matthewus
őstag
válasz urbanjozsi #43438 üzenetére
Az a hozzászólás nem a tiédre volt válasz...
Újraindítás után se megy a radarkép? Nálam teljesen jó. -
fradi81
veterán
Nálatok lejátssza firefox a google photos-ra töltött videót? Itt csak forog a karika.
moto g72, Ninebot d28e
-
Bjørgersson
félisten
válasz urbanjozsi #43434 üzenetére
Az Időkép kreténkedik valamit, mert nekem meg a kis felhők fölé tolva az egeret nem ír ki semmit, se település nevét, se időjárást, semmit.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
csongi
veterán
39 es verzióból hogyan lehet ki írtani a yahoot? A keresőlécbe mindig az nyílik meg mikor új lapot kérek. Kiszedtem a kereső motorok közül, de nincs jelentősége.
-
kranazoli
senior tag
válasz Matthewus #43406 üzenetére
Egyelőre remekül működik. Köszi még egyszer a tipp-et.
(elég régóta "szenvedtem" már a hiányától)AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
Bjørgersson
félisten
válasz spammer #43426 üzenetére
Ó ember, te vagy mától a kedvenc tagom a fórumon, köszönöm szépen, hogy megcsináltad!
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
spammer
veterán
válasz Bjørgersson #43420 üzenetére
Parancsolj: Logout fórum főoldal: fáradt gőzős topikokat a tetejére
Nem is volt annyira nehéz összedobni, bár egy profi biztos gyorsabban, szebben megoldotta volna, de mindegy, a lényeg, hogy működik.
-
kranazoli
senior tag
-
mekker
őstag
Hogy lehet megoldani, hogy a Google keresésnél ne nyíljon meg új tabon, ha valamire rákattintok? Marha idegesítő. Ott a középső klikk, ha valamit új lapon akarok megnyitni..
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Bjørgersson
félisten
válasz spammer #43419 üzenetére
Értem, köszönöm a fölhomályosítást.
Sírjon nekik a hóhér, Kalandor azt mondta így marad. Mert eddig ugye jók voltak egyben legfelül Logouton, de a fáradt gőznek most már alul kell lennie, because why the fuck not?
-
spammer
veterán
válasz Bjørgersson #43418 üzenetére
Akkor nem beszélünk el egymás mellett. (Csak példaként említettem még a drap&dropot is az előzőekben). Amit szeretnél, az javascript nélkül nem oldható meg. Az oldal kódja legenerálódik, amikor a böngésződ betölti, ezért kell egy js kód, ami az oldal forráskódján végigfut, törli a kívánt elemeket ahonnan kell és hozzáadja helyette oda, ahova kell. Aki keni-vágja a javascriptet, annak talán relatíve rövid idő alatt megoldható, ezért javasoltuk a megfelelő topikot erre, ez még csak nem is böngésző-specifikus dolog (bármelyik böngészővel működne userscript formájában).
Vagy a másik lehetőség: addig sírni a házigazdáknál, amíg át nem állítják, hogy alapból úgy legyen.
-
spammer
veterán
válasz Bjørgersson #43415 üzenetére
Akkor írd le konkrétan, mire gondolsz: te mit értesz látható blokkok alatt? Mit szeretnél variálni és hogyan? Esetleg jelöld be egy screenshoton.
[ Szerkesztve ]
-
-
spammer
veterán
válasz Bjørgersson #43411 üzenetére
A látható blokkok is a motorháztető alatt generálódnak. Nincs olyan, hogy fogom és csak úgy átrendezem. Ahol egérrel, mozgatható, drag&dropolható elemek vannak egy weboldalon, azok is javascript/jQuery megoldással működnek.
__(#43413) K Norbi: Az gondolom eszedbe sem jutott, hogy akik olvasták a hozzászólásodat azóta, mióta beírtad, nem tudják a választ. Így pedig másnak is ugyanannyi idő lenne a gugliban utánanézni, mint neked. Ha inkább vársz a válaszra, akkor pedig légy türelmes, amíg hátha olvassa valaki, aki tudja a választ.
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
Segítőkész egy topic ez is..
-
Hannibal78
csendes tag
Sziasztok.. Olyan problémám van, hogy a firefoxra rákattintok, és az ablak a képernyőn, mintha jobbra fel ugrana, és eltűnik. mintha kilépne a monitoron kivülre, de ott nincs semmi.
Szóval a lényeg, nem jelenik meg az oldal. Mit csináljak? -
Bjørgersson
félisten
válasz Rimuru #43410 üzenetére
Én a látható blokkra gondoltam, nem a motorháztető alatti dolgokra, azokról fingom sincs. Javascript topikba egyszer írtam, annyi elég is volt.
-
Rimuru
veterán
válasz Bjørgersson #43409 üzenetére
Nem csak egy blokkrol van szo, egy tablazatot kell atrendezni. Javascriptben nem vagyok otthon, de abban gondolom megoldhato greasemonkey pedig tudja futtatni. Tedd fel a kerdest egy javascript vagy weblap topicban, aztan ha megoldottatok elkuldheted nekem is privatban.
Vigyázat, csalok!
-
Bjørgersson
félisten
válasz Bjørgersson #43402 üzenetére
Valaki esetleg tudna segíteni az ötlet megvalósításában? Egy blokkot kellene áthelyezni a jelenlegi helyéről, egy hozzáértőnek szerintem pár perc lenne az egész.
-
K Norbi
addikt
Sziasztok! hogy kapcsoljam ki teljesen a mozilla frissítések keresését? a beállításokba már nyomtam a Ne legyen frissítve soha, meg az összes pipát kivettem, de csak sír mikor bezárom a böngészőt és megnyitom.
Esetleg ha kitörölném a programok telepítése/törlése közül a mozilla maintenance service-t?
vagy program filesx86 mozilla és itt kitörölöm updater exe fáljt!
Szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
Sziasztok.
39.0-n, nem tudom mióta, de a Hardveraprón a hirdetések képeit nem mindig (leginkább csak ritkán) lehet megnyitni. IE-el meg tökéletesen megy. Valami jó ötlet esetleg?Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
kranazoli
senior tag
Hali!
Működő "Linkification"-t tudtok? (ami már az oldal első betöltésekor felismeri a hyper link-eket és átalakítja azokat klikk-elhető formába) Amiket próbáltam állandóan frissíteni kell az oldalt betöltés után. :/
Köszi!
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
Bjørgersson
félisten
-
spammer
veterán
válasz Bjørgersson #43402 üzenetére
Nincs.
Amennyiben tudsz javascriptben és css-ben kódolni, bizonyos mértékben át tudod variálni (userscriptként és userstyle-ként). De ez nem "földi halandó" módszer.
-
Bjørgersson
félisten
Van valami földi halandók számára is egyszerűen kezelhető kiegészítő, amivel át tudnám rendezni a fórum kezdőoldalát?
-
bozont
veterán
válasz Steelmanus #43400 üzenetére
Most frissítettem az adobe flasht, már nekem sem kiabál érte a FF, viszont nem is tölt be sok oldalt. Például a fórum sem megy, csak teker a karika, de nem jön be semi. Kihalhatna már ez a rohadt flash.
IE-vel semmi probléma, megy minden, tehát nem a nettel van baj, először erre gondoltam a vihar után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Farming Simulator 25
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest