Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
.bookmark-item[container] > .toolbarbutton-menu-dropmarker {
display: none !important;
}szerk: de lehet vizsgálni, addonnal:
Element Inspector + DOM Inspector
majd Shift+jobb klikk bármilyen elemre
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
spammer
veterán
válasz Bjørgersson #47016 üzenetére
Nem hiszem, hogy külön frame-et le tudna valahogy tölteni szerverről, így gondolom az egész fájl letöltődik cache-be, csak a motor kikapcsolja az animációt. Ha hatékonyabb megoldás kell, ami nem tölti le, akkor valami blokkolót vagy proxy-t kell használni.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz Dorian #47013 üzenetére
Több lehetőséged is van:
Animációk kikapcsolása (de a képeket nem tünteti el): about:config
image.animation_mode none
Ha el is akarod tüntetni, akkor szerintem a uBlock-hoz kell hozzáadnod filtert, ami minden .gif kiterjesztésű fájlt blokkol. Vagy felraksz valamilyen addont: [link]
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz ledgeri #46867 üzenetére
A linkelt listát nem a uBlockba kell berakni, hanem az egy hosts nevű fájl, amit a rendszerben kell tárolni, hogy pontosan hol, az a linkelt oldalon le van írva. Pl. Windows alatt: c:\system32\drivers\etc\hosts
(Az eredeti fájlról természetesen érdemes mentést készíteni)
Így a listában található domain címek rendszerszinten lesznek blokkolva (tehát nem csak a Firefox alatt).A uBlock annyiból könnyebb, hogy ott egy kattintással tudod frissíteni a listákat, míg a rendszerbe időnként magadnak kellene letölteni és bemásolni a friss listát (mondjuk linux alatt ez egyszerűen orvosolható). Ha nem tapasztalsz lassulást, akkor használd nyugodtan a uBlock listáit inkább.
-
spammer
veterán
Overkill, a sok lista között nagy az átfedés. Szerintem érdemesebb egy rendes hosts listát [link] használni és ezt kiegészíteni a uBlock kozmetikai filterjeivel (pl. social gombok meg egyéb szar widgetek tiltása). A hosts fájl előnye továbbá, hogy böngészőfüggetlen (sőt, programfüggetlen). De vannak egyéb módszerek is (pl.: dnsmasq, privoxy, polipo).
-
spammer
veterán
válasz pinnacle #46644 üzenetére
Próbáld ezzel: DownThemAll!
(#46646) ledgeri: ha sok link van, akkor nem túl hatékony egyenként kattintgatni.
-
spammer
veterán
válasz Vevőjelölt #46594 üzenetére
Kiegészítés ehhez: (#46596) Vakegérke
Ha nem jelöli ki automatikusan, akkor:
about:config
browser.urlbar.clickSelectsAll true
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz zozoka49 #46447 üzenetére
Vissza tudod állítani a könyvjelzőket, ez a Firefox beépített funkciója. A profil mappára nem utaltam, hanem linkeltem az oldalt, ahol leírják, hol találod.
De valószínűleg működik még a mozbackup is, csinálhatsz egy mentést azzal is, meg külön a könyvjelzőkről és a profil mappáról is, és akkor tuti biztos, hogy meglesznek a dolgaid.
-
spammer
veterán
válasz zozoka49 #46444 üzenetére
Tudnék, Chrome-mal
Programot csak hivatalos forrásból: [link]
Már rég nem fejlesztik, bár valószínűleg még működik, de a készítő már nem vállal érte felelősséget:
"MozBackup is not being developed anymore. There are known issues and there is no time on my side to fix all issues and develop new features. Use MozBackup only on your risk. Thanks for understanding."
Egyébként a profil mappádat kell csak kimentened, ehhez nem kell semmilyen program. Továbbá a könyvjelzőket tudod exportálni a Firefoxból is egyszerűen.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
válasz ledgeri #46154 üzenetére
Mother of God, 960 lap. Én csak simán könyvjelzőzöm, ha el akarom rakni későbbre, semmi értelmét nem látom nyitva tartani, akkor sem, ha nem tölti be konkrétan a lapot közben.
A böngésző amúgy mennyit evett a RAM-ból?
-
spammer
veterán
válasz CharlieDrop #46003 üzenetére
Webdesignt nem böngésző addonnal szokás készíteni.
-
spammer
veterán
válasz Faterkam #45945 üzenetére
pyllyukko/user.js
The Ghacks user.js Firefox privacy and security list has been updatedSaját user.js-t ajánlott kreálni, nem pedig a prefs.js-t átírni.
-
spammer
veterán
válasz kalapacsolok #45920 üzenetére
Akkor nem kutakodtál eléggé, mert a forrásban ott a youtube link: [link] Amúgy ott az összes videójuk.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz marec1122 #45843 üzenetére
Parancsolj, itt az összes: /pub/firefox/releases/
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
A beállításokat tárolja benne, de normál esetben ez mondjuk olyan 30-40 kbyte. A 4 giga nem tudom, hogyan jött össze, de tuti nem normális.
Helyezd át vagy rakd kukába (ideiglenesen), indítsd újra a Firefoxot, akkor elvileg generál magának új prefs.js-t, és minden beállítás visszaáll az eredetire. Ha utána normál méretű lesz a fájl és működik minden, akkor az áthelyezett vagy kukába rakott 4 gigás cucc törölhető.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Nem olvastam végig a bugtrackeres bejelentést, de ha teljesen kicserélik a motort és sehogy nem lehet majd tényleg megváltoztatni, akkor onnantól kezdve ez a böngésző kuka. Illetve marad majd a Pale Moon vagy lesz talán egy újabb fork. Ha egy 125. Chrome-ot faragnak belőle, akkor a Mozilla elmehet a p...
-
spammer
veterán
válasz Raynes #45544 üzenetére
Elvileg ezzel: I don't care about cookies
szerk: elkéstem.
[ Szerkesztve ]
-
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
válasz #27441408 #45499 üzenetére
Mert felrakáskor nem frissítette a dátumot, csak az első "újratöltés" után. Egyrészt az addons oldalról tetted fel, másrészt nyílt forráskódú és az egyik legnépszerűbb blokkoló, szóval nyugodtan megbízhatsz benne. Egyébként az 1970.01.01-es dátumról itt találsz infót: Unix epoch , Unix-idő
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz kaposznyak #45381 üzenetére
Adblockot cseréld le uBlock Originre. Ha csodát nem is tesz, talán javít valamennyit. Az is lehet, hogy a vírusirtód fogja le, gondolom átmegy rajta minden és valós időben szűr.
-
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
Az elmentett profil mappát a telepítés után bemásolod a megfelelő helyre (visszarakod a helyére) és mindened megmarad (amit a 38-as ESR hozott létre profil mappát, az nem kell, hiszen a régit akarod használni).
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
válasz Melack #45321 üzenetére
Ha a könyvjelzősávra gondolsz, nem lehet "zárolni". A legegyszerűbb, ha a kedvenc oldalait kigyűjtöd egy html-be, majd azt beállítod új lapnak (újabb verziók esetében kell hozzá addon: [link]). Így amikor új lapot nyit, ott lesznek felsorolva, de nem tudja őket összekavarni. Előnye még, hogy akármilyenre tudod formázni, betűméretet is lehet állítani nagyobbra.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz ledgeri #45189 üzenetére
Nem gondoltam, hogy ennyire hardcore a dolog. Számomra ez már káosz. Én csak azt tartom nyitva, ami éppen kell. Ami fontos később, az megy könyvjelzőkbe: ezekből ami maradandó, azok mappázva vannak, amik ideiglenes könyvjelzők (amolyan gyors mentések), az a "fő" könyvjelző menübe kerül simán. Plusz ott vannak az előzmények, amikben lehet keresni. Nem látom értelmét nyitva hagyni folyamatosan ezer lapot. De persze ahány ember, annyi szokás.
-
spammer
veterán
válasz snake1977 #45167 üzenetére
A prefs.js a profil mappában van.
Ha reinstall után visszaállítottad a régi profilodat, akkor ne csodálkozz, hogy nem javult meg.
-
spammer
veterán
38 ESR-t használom, amíg ki nem vonják a forgalomból (még pár hónap).
A felület testre szabható, css/html tudás kell hozzá és Stylish addon. Nálam pl. most ilyen szimpla a böngésző teteje:
1 tab (teljes szélességűre nyúlik a tab)
több tabbalDe ha van Stylish addon, akkor a userstyles oldaláról is lehet módosításokat telepíteni, egy gombnyomás. Sőt, akár bizonyos dolgokat (pl. színek) be is állíthatsz, lásd: [link]
-
spammer
veterán
Megtartja, ami bezáráskor volt.
szerk: vagy azt is csinálhatod, hogy nem rögzíted a tabot, hanem beállítod, hogy induláskor mely oldalakat nyissa meg. Beállítások -> Induláskor -> Kezdőlap mutatása (Home Page)
Majd alatta, "pipe"-pal elválasztva felsorolod a címeket, pl.:
http://google.hu | http://prohardver.hu | http://logout.hu
stb.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
"Firefox Hello, the browser's realtime chat component, has been turned into a system add-on."
"While Mozilla may list system add-ons in the Add-ons Manager eventually, giving users controls to disable them, no such feature exists currently." -- [link]
Erősen ajánlom, hogy letilthatóak vagy még inkább törölhetőek legyenek majd.
-
spammer
veterán
válasz Matthewus #45147 üzenetére
Nincs választék, legalábbis power user szinten, ez a baj. Pale Moon sajnos elég régi, bár vannak, akik számára megfelelő, én pl. nem tudom használni addon inkompatibilitás miatt. És itt sajnos ki is fújt. Chrome alapú böngészők fapadosak, nem nyíltak, nem (eléggé) testre szabhatóak. Ezeken kívül csak kisebb böngészők vannak, de azok is FF forkok vagy Webkit/Blink engine-t használnak, ami megint nem elég jó. Abban egyetértek, hogy még mindig ez a legjobb, de ettől függetlenül vannak problémák, nem csak FF, de Mozilla szinten is.
-
spammer
veterán
válasz Matthewus #45145 üzenetére
Nem, a listákat azok írják, akik hajlandóak utánanézni. Az átlag júzer nem hogy nem ír listát, de éppen csak annyit ért hozzá, hogy beírja az url-t, vagy ha már nagyon expert, akkor talán tud könyvjelzőzni, netán addont felrakni. Az átlag júzernek viszont még így is szükséges néha az about:config-ban turkálni, mikor olyan alapvető opciót nem raknak a beállítások közé, mint az, hogy az utolsó lappal ne záródjon be a böngésző.
A Mozilla nem feltétlenül szemét, csak erősen kell nekik a pénz, ezért kénytelenek mindenfélét marhaságot kitalálni. Pl. azt, hogy a Pocketet integrálják és hasonlók. Holott egy bővíthető böngészőnél semmi haszna nincs integrálni olyan szolgáltatásokat (ráadásul külsős cég által fejlesztett, cloud alapúakat), amikre csak a felhasználók kis részének van szüksége, ráadásul úgy, hogy addonként eleve elérhető volt már. Ilyen dolgokkal kezdődik a "bloat" irányba menetel. Jobb lenne elfelejteni az ilyeneket, mielőtt késő lenne.
A böngésző böngésszen: legyen gyors, biztonságos, tartalmazzon alapvető, valójában szükséges funkciókat. Az extrákra ott vannak az addonok, témák, így mindenki olyanná építi magának, amilyenné akarja.
-
spammer
veterán
válasz Matthewus #45143 üzenetére
Én azt vallom, hogy ami nem kell, az ne legyen bekapcsolva. Majd ha kell, akkor bekapcsolom. Néhol azért van magyarázat, meg linkek, vagy egyszerűen csak a mozilla oldalán is rájuk lehet keresni, ha valaki nem tudja, mit jelentek. Amúgy nem az én listám, ezeket már rég, több helyen is írták, régebben valami oldalon hosszú cikksorozatot is találtam "tuning" témában, hosszú leírásokkal, de már nincs meg a címe. Gugli talán kiköpi, ha valakit érdekel.
A Network beállításokat lehetne tesztelni, meg nem biztos, hogy mindenkinek megfelelnek, nálam viszont nem okoztak gondot, pedig használtam tréhóm ADSL-t is, meg digi LAN-t már egy jó ideje.
Geolocation, Reader, Pocket, PDF megjelenítő stb.: na ezekre nincs szükségem. Telemetria dettó, Crash report, nem köszi, ha problémám van, majd bugreportolok én, de linuxon amúgy sem volt még crash nálam soha.
Safebrowsing, Content handlers stb. egy csomó a guglin keresztül megy, ők meg eleget tudnak már így is, nem kell még többet logolniuk rólam. Cookie-k tiltva, csak a szükségeseket engedélyezem, abból is a kevésbé fontosakat csak egy session erejéig.
Animációk kikapcsolva, egyéb delay csökkentve, de amúgy nálam az egész felület át van szabva minimálra. Nekem egy sallangoktól mentes böngésző kell, minél kisebb erőforrás-igénnyel. Elég, hogy a szarul megírt, agyoncsicsázott, js-ezett weboldalak zabálják a gépet. Amire szükségem van, azt bekapcsolom vagy felrakok egy addont, ha alapból nem elérhető egy funkció.
Az a baj, hogy a Mozilla mindenkinek meg akar felelni, csak majd oda jut, hogy senkinek nem fog megfelelni (vagy legalábbis egyre kevesebbeknek). Erről volt a minap is egy jó kis eszmefuttatás a Firefox subredditen.
-
-
spammer
veterán
válasz Matthewus #45134 üzenetére
Már kb. 2 éve módosítva használom ezeket is, megy egy csomó más opciót is, soha nem volt gondom. De egyébként is lehet másolatot készíteni módosítás előtt a komplett prefs.js-ről.
szerk: a minap pont a linux offtopikban beszélgettünk ezekről, többek között ezek is be vannak állítva nálam is [link]. Elég sok felesleges vacak és/vagy security/privacy kényes dolog van benne alapból.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Tudom, panaszkodtam is eleget miatta anno a Chrome topikban. Röhej az egész. Nem is használom, csak egy Chromiumot tartok a gépen (másodlagosnak). A Firefoxszal sem vagyok elégedett, de sajnos nincs alternatíva, ha valaki power user és igényli a mély testre szabhatóságot (+Vimperator addon használó, mint én).
-
spammer
veterán
válasz kory24 #45105 üzenetére
about:config
browser.tabs.closeWindowWithLastTab false
Fejlövést érdemelne, aki kitalálta, hogy az alapbeállítás az legyen, hogy bezáródik az utolsó lappal, ráadásul még a beállításoknál sincs opció rá, csak about:config-ban. Igazi user-friendly megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz Intruder2k5 #44152 üzenetére
Nálam is ezt írja.
38.2.1 ESR (Linux). Chromium alatt viszont megy, úgyhogy valami Firefox beállítás okozza.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz Intruder2k5 #44135 üzenetére
Addont nem tudok, de userscripttel (javascript) megoldható, amit a Greasemonkey addon tud kezelni. A javascript ki tudja cserélni az URL-ben található szavakat (pl. prohardver, logout stb.) itcafe-ra, és át tud irányítani arra a címre. Ha nem találsz ilyen addont vagy más sem tud ilyet, akkor szerintem a javascriptes topikban valaki össze tudja dobni neked a kódot.
-
spammer
veterán
válasz potyi23 #43868 üzenetére
Gondolom az összehasonlításokat úgy végezted, hogy hasonló kiegészítőket használtál (vagy semmilyent egyikben sem, vagy levontad a különbséget). Továbbá mindkettőnél törölted a gyorsítótárat és mindkettőt hidegindítással nézted vagy mindkettőt "bejáratva". Továbbá a Chrome-ot a beépített feladatkezelőjével kellene mérni (Ctrl+Shift+Esc), és minden szálat összeszámolni, mert több folyamatban fut.
Egyébként nálam a 272 MB-ot eszik 8 kiegészítővel, userstyle-okkal, a 2 GB RAM-ból, megnyitva, böngészve már egy ideje. Egyébként olyan 220-230 körül indul. Firefox 38 ESR, Linux.
szerk: csökkentés egyébként about:config beállításokkal lehet kis mértékben (keress rá firefox tweaks-re a gugliban), illetve a megfelelő addonok használatával. Pl. ABP helyett uBlock.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Elvileg le kellene attól még játszania, próbáld meg frissíteni a flash playert, ha nem a legújabb. Ha a legújabb, akkor egy Win10 topikban is kérdezz rá, hátha tényleg valami beállítási probléma, ami miatt nem tud futni az Adobe Flash.
-
spammer
veterán
válasz daczkó #43473 üzenetére
Import Bookmarks and personal data from another browser. Ha ezzel nem lehet, akkor szerintem marad az ilyesmi megoldás: How to migrate your passwords from Chrome to Firefox
-
spammer
veterán
válasz Bjørgersson #43420 üzenetére
Parancsolj: Logout fórum főoldal: fáradt gőzős topikokat a tetejére
Nem is volt annyira nehéz összedobni, bár egy profi biztos gyorsabban, szebben megoldotta volna, de mindegy, a lényeg, hogy működik.
-
spammer
veterán
válasz Bjørgersson #43418 üzenetére
Akkor nem beszélünk el egymás mellett. (Csak példaként említettem még a drap&dropot is az előzőekben). Amit szeretnél, az javascript nélkül nem oldható meg. Az oldal kódja legenerálódik, amikor a böngésződ betölti, ezért kell egy js kód, ami az oldal forráskódján végigfut, törli a kívánt elemeket ahonnan kell és hozzáadja helyette oda, ahova kell. Aki keni-vágja a javascriptet, annak talán relatíve rövid idő alatt megoldható, ezért javasoltuk a megfelelő topikot erre, ez még csak nem is böngésző-specifikus dolog (bármelyik böngészővel működne userscript formájában).
Vagy a másik lehetőség: addig sírni a házigazdáknál, amíg át nem állítják, hogy alapból úgy legyen.
-
spammer
veterán
válasz Bjørgersson #43415 üzenetére
Akkor írd le konkrétan, mire gondolsz: te mit értesz látható blokkok alatt? Mit szeretnél variálni és hogyan? Esetleg jelöld be egy screenshoton.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz Bjørgersson #43411 üzenetére
A látható blokkok is a motorháztető alatt generálódnak. Nincs olyan, hogy fogom és csak úgy átrendezem. Ahol egérrel, mozgatható, drag&dropolható elemek vannak egy weboldalon, azok is javascript/jQuery megoldással működnek.
__(#43413) K Norbi: Az gondolom eszedbe sem jutott, hogy akik olvasták a hozzászólásodat azóta, mióta beírtad, nem tudják a választ. Így pedig másnak is ugyanannyi idő lenne a gugliban utánanézni, mint neked. Ha inkább vársz a válaszra, akkor pedig légy türelmes, amíg hátha olvassa valaki, aki tudja a választ.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz Bjørgersson #43402 üzenetére
Nincs.
Amennyiben tudsz javascriptben és css-ben kódolni, bizonyos mértékben át tudod variálni (userscriptként és userstyle-ként). De ez nem "földi halandó" módszer.
-
spammer
veterán
Nem kell másik böngésző: csinálhatsz külön profilt a Firefoxhoz [link], amit akár parancsikonnal is indíthatsz, így 1 kattintásra indul és nem keveredik az alapértelmezett profiloddal.
Vagy használsz valamilyen cookie managert addont, amivel be lehet állítani, hogy megadott feltételek szerint engedélyezze/törölje a vodás sütiket.
-
spammer
veterán
válasz atomgbu #43388 üzenetére
"Hogyan tudnám visszakapni azt a fontos 30 lapomat ami melóhoz meg sulihoz meg egyebekhez kell?"
Ha nem tudod visszaállítani, akkor kitúrod őket history-ból (Ctrl+H vagy Ctrl+Shift+O).
"Az előbb nekem behozta a delta-homes keresőt egy külön oldalon, amely nem először jelentkezik nálam egyébként"
Miért hagyod, hogy ilyen a gépeden legyen, miért nem pucoltad már le?
-
spammer
veterán
válasz #27441408 #43317 üzenetére
Én úgy állítottam be a böngészőt, hogy sehonnan ne fogadjon sütiket alapból és csak azokat az oldalakat adtam hozzá a kivételekhez, amiket muszáj, mert napi szinten használok és kellenek hozzá sütik. A Firefoxban pedig alapból van lehetőség mindenféle törlésre a böngésző bezárásakor. Ez így szerintem elegendő.
-
spammer
veterán
válasz Fancy-boy #43283 üzenetére
Nagyon rossz gyakorlat, amit csinálsz. Könyvjelzőzni kell, onnan is lehet takarítani. Ha pedig közös gépet használtok, akkor csináljatok külön profilt: Profilvezérlő használata firefox profilok eltávolításához, és létrehozásához
A meglátogatott oldalak egyébként ott vannak elvileg az előzményekben (history): Ctrl+H oldalsáv vagy Ctrl+Shift+O külön panelben, ott visszamenőleg tudsz nézelődni, keresgélni.
-
spammer
veterán
Egy kicsit komolyabb cucc, mint a debloat: user.js -- Firefox hardening
A saját beállításaimmal összedolgozom most, nem fogok mindent használni belőle, mert teljesen letiltani nem akarok minden funkciót (pl.: js, history). Komentekkel/linkekkel el vannak látva a beállítások, így akit érdekel a téma, annak érdemes szemezgetni belőle.
-
-
spammer
veterán
Na váltottam 38 ESR-re, kipucoltam a history-m nagy részét, finomítottam még a sütiken, így most addonokkal, személyre szabva, teljesen belőve 200 MB induláskor. Bár a reboot utáni hidegindítást még nem néztem, talán befér majd 200 MB alá is. Ebből még próbálok majd faragni, de mivel nem üres és nem alap az egész, ezért nagyjából elfogadható ez a fogyasztás.
Próbáltam a Pale Moon-t és a Firefox ESR 24-et is, de mindkettő túl régi már, addonokból is csak régebbi verziót lehetne használni, sajnos nekem nem felelnek meg, ráadásul a 24-es ESR már nem is támogatott. És jelentős különbség sem lett volna erőforrás tekintetében (sőt, talán semennyi).
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz SunMount3r #43196 üzenetére
Mikor utoljára importáltam html formátumot Chrome-ból, külön mappába rakta, nem írt felül semmit. Utána pedig kézzel lehet válogatni.
(#43197) dantre: Beállításoknál keresd, ott be lehet állítani, hogy induláskor állítsa vissza a lapokat.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz albiosz #43193 üzenetére
Megkeresed a Firefox profil könyvtáradat ( Profile folder - Firefox )
valami.default lesz a neve. Csinálj benne egy chrome nevű könyvtárt (ha még nincs), majd csinálj egy userContent.css nevű szöveges fájlt (ha nincs) és másold bele az alábbiakat:
.newtab-cell { width: 200px!important; }
.newtab-sponsored { display: none!important; }
#newtab-grid { max-width: 1500px!important; }Az utolsónál a max-width értéket úgy add meg, hogy a monitorod felbontásánál nagyobb legyen (szélességben). Az elsőnél is lehet játszani a cella szélességgel (felbontástól függően). Én 1366x768-as laptop monitoron próbáltam, így 2 sor x 6 oszlop lett belőle. Tiszta, új profillal próbáltam, Firefox 39-es verzióval. Ha nem működik nálad, akkor valószínűleg más verziót használsz vagy valamelyik bővítmény kavar be.
A böngészőt újra kell indítani, ha beírtad a fenti dolgokat a fájlba.
szerk: de ha fontosak a gyorshívók, szerintem tegyél fel egy normális addont, amit lehet konfigurálni rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz Rimuru #43184 üzenetére
Szarul megírt addonokra lehetne ellenszer, csak ahhoz kellene egy jó váz. Nem lesz könnyű újítani az alapoktól, baromi sok az addon is már, azokat is lehet majd szépen újraírni. De előbb-utóbb muszáj lesz.
Nálam nincs alternatíva, a többi böngésző mind fapad, ezt legalább szét tudom hackelni. No meg Vimperator/Pentadactyl csak erre van, az pedig nálam most már "must have". Mondjuk lehet, hogy az ESR-re kényszerülök majd én is, ha hoznak még pár ilyen okos ötletet, mint a Pocket integráció meg a custom new tab kinyírása.
-
spammer
veterán
"A "great or dead" másik oldala persze a "dead", vagyis a félkész, éretlen, elhanyagolt funkciók kegyetlen kigyomlálása a böngészőből. Hogy pontosan mely elemekre gondol Camp, nem világos, de készülhetünk a jelenleginél vékonyabb, de minőségibb Firefox érkezésére."
Kezdhetnék azzal, hogy nem integrálnak bele minden szart, mint pl. a Pocket. Akinek kell, majd felteszi az addont. Nem kell, hogy alapból svájci bicska legyen. Legyen egy gyors, html/css/js dolgokkal kompatibilis és biztonságos böngésző, és kész. Minden másra gyártsanak addont, ami opcionális. Moduláris legyen, keep it simple, blablabla.
A XUL kukázása is jó ötlet, mert a motorháztető alatt a kód valami katasztrófa. A felesleges fícsörök és fancy szarságok helyett inkább sürgősen fordítsák erre az erőforrásokat.
Egy gyors, egyszerű váz kell, amire lehet építeni.
-
spammer
veterán
válasz scott_free #43180 üzenetére
Kipróbáltam egy új, tiszta profillal, alapból 4x2-es az elrendezés, az nem jó?
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Milyen videókártyát?
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
- Házimozi belépő szinten
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Autós topik
- Milyen routert?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Jövedelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok