Új hozzászólás Aktív témák

  • spammer

    veterán

    válasz Matthewus #45143 üzenetére

    Én azt vallom, hogy ami nem kell, az ne legyen bekapcsolva. Majd ha kell, akkor bekapcsolom. Néhol azért van magyarázat, meg linkek, vagy egyszerűen csak a mozilla oldalán is rájuk lehet keresni, ha valaki nem tudja, mit jelentek. Amúgy nem az én listám, ezeket már rég, több helyen is írták, régebben valami oldalon hosszú cikksorozatot is találtam "tuning" témában, hosszú leírásokkal, de már nincs meg a címe. Gugli talán kiköpi, ha valakit érdekel.

    A Network beállításokat lehetne tesztelni, meg nem biztos, hogy mindenkinek megfelelnek, nálam viszont nem okoztak gondot, pedig használtam tréhóm ADSL-t is, meg digi LAN-t már egy jó ideje.

    Geolocation, Reader, Pocket, PDF megjelenítő stb.: na ezekre nincs szükségem. Telemetria dettó, Crash report, nem köszi, ha problémám van, majd bugreportolok én, de linuxon amúgy sem volt még crash nálam soha. ;]

    Safebrowsing, Content handlers stb. egy csomó a guglin keresztül megy, ők meg eleget tudnak már így is, nem kell még többet logolniuk rólam. :) Cookie-k tiltva, csak a szükségeseket engedélyezem, abból is a kevésbé fontosakat csak egy session erejéig.

    Animációk kikapcsolva, egyéb delay csökkentve, de amúgy nálam az egész felület át van szabva minimálra. Nekem egy sallangoktól mentes böngésző kell, minél kisebb erőforrás-igénnyel. Elég, hogy a szarul megírt, agyoncsicsázott, js-ezett weboldalak zabálják a gépet. Amire szükségem van, azt bekapcsolom vagy felrakok egy addont, ha alapból nem elérhető egy funkció.

    Az a baj, hogy a Mozilla mindenkinek meg akar felelni, csak majd oda jut, hogy senkinek nem fog megfelelni (vagy legalábbis egyre kevesebbeknek). Erről volt a minap is egy jó kis eszmefuttatás a Firefox subredditen.

    „A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

Új hozzászólás Aktív témák