Új hozzászólás Aktív témák

  • spammer

    veterán

    válasz Matthewus #45145 üzenetére

    Nem, a listákat azok írják, akik hajlandóak utánanézni. Az átlag júzer nem hogy nem ír listát, de éppen csak annyit ért hozzá, hogy beírja az url-t, vagy ha már nagyon expert, akkor talán tud könyvjelzőzni, netán addont felrakni. Az átlag júzernek viszont még így is szükséges néha az about:config-ban turkálni, mikor olyan alapvető opciót nem raknak a beállítások közé, mint az, hogy az utolsó lappal ne záródjon be a böngésző.

    A Mozilla nem feltétlenül szemét, csak erősen kell nekik a pénz, ezért kénytelenek mindenfélét marhaságot kitalálni. Pl. azt, hogy a Pocketet integrálják és hasonlók. Holott egy bővíthető böngészőnél semmi haszna nincs integrálni olyan szolgáltatásokat (ráadásul külsős cég által fejlesztett, cloud alapúakat), amikre csak a felhasználók kis részének van szüksége, ráadásul úgy, hogy addonként eleve elérhető volt már. Ilyen dolgokkal kezdődik a "bloat" irányba menetel. Jobb lenne elfelejteni az ilyeneket, mielőtt késő lenne.

    A böngésző böngésszen: legyen gyors, biztonságos, tartalmazzon alapvető, valójában szükséges funkciókat. Az extrákra ott vannak az addonok, témák, így mindenki olyanná építi magának, amilyenné akarja.

    „A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

Új hozzászólás Aktív témák