Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tengri

senior tag

Sziasztok,

2018-ban vásároltam utoljára SSD-ket és azóta is kiválóan teljesítenek a Samsungok. Egy Samsung M.2. 970 Pro 512 GB-os és egy Samsung 860 Pro Sata 2,5 SSD 1TB-os.
    Tavasszal új konfigurációt raktam össze, de sajnos az M.2.-es ssd-re már nem maradt, pedig javasolták hogy illene egy ilyen gépbe már a PCIe 4.0 M.2. SSD. Így most ősszel szeretném itt is a cserét megejteni. Samsungot szeretnék, de az év elején eléggé sok negatív dolgot olvastam az új szériával kapcsolatban. Megérné váltani 990 pro-ra? Mára már az FW hiba orvosolva lett?

1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
    maximum 90-100k a kettőre
    2. Mekkora SSD-re van szükség?
    egy M.2 csatlakozós 1TB-os a rendszernek és egy M.2 csatlakozós 2 TB-os a munkára, illetve játékoknak.
    3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
    asztali gép M.2 csatlakozósokat szeretnék
    4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
    MSI MPG X670E CARBON WIFI
    5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
    5
    6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
    munka és játék
    7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
    Csak új

Előre is köszönöm a válaszokat! :R

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

• Tengri

senior tag

Sziasztok!
    1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
    150000 Ft
    2. Mekkora SSD-re van szükség?
    2 TB
    3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
    asztali, M.2
    4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD?
    MSI MPG X670E Carbon WIFI
    5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?
    5 év jó lenne (minél több annál jobb)
    6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
    PCIe 5 kellene
    7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
    csak új
    Az alaplapnak is van heatsinkje, így hűtőborda nélküli kellene. Lehetőleg megbízható és nem "forrófejű".
    Eddig keresgélés során a következőket találtam:
    Corsair MP700 PRO 2TB M.2
    Seagate FireCuda 540 2TB M.2
    Crucial T700 2TB M.2

Mellé adattárolásra egy Samsung 990 PRO 4TB gondoltam. Vagy van jobb a Samu-nál a piacon erre a célra?
    Előre is köszönöm a segítő válaszokat! :R

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

• Tengri

senior tag

válasz petike2014 #79209 üzenetére

Rendszer alá ajánlod a Crucial T700-at vagy a Corsair MP700Pro-t?
    Interneten olvastam róluk és igencsak "forrófejűek".
    Én is inkább a Samsung 990Pro/WD BLACK SN850X párossal szemezgetek pedig MSI MPG X670E Carbon WIFI alaplapom van amibe a PCI-E 5 is belemehetne...

Új hozzászólás Aktív témák