Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Black Myth: Wukong
- EA Sports WRC '23
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
- World of Warships
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielK
addikt
válasz plömplöm #15898 üzenetére
Az ügyfélnek meg kell mondani, hogy innentől kezdve az XP sebezhető, mert semmilyen update nem jön hozzá. Ergo semmit nem foltoznak be, amit találnak. Így bárki kihasználva a foltot feltörheti a gépét. Ha vállalkozáshoz kell a szoftver akkor meg kell hogy értse.
De ez tényleg nagyon off.Hogy on is legyek.
Milyen SSD ajánlott Mac Mini-hez? Egy 2011 mid, amiben dedikált gpu van.
A late 2011 macbookba annó egy agilit 3-ast tettem, mert mondták, hogy jó. OCZ-t már nem vennék (Vector450-t) néztem ki. Samu 840 Pro?
120-128GB méretben elég, mert egy HDD is lesz benne (750GB), amire adatok mennek.
Kingston V200-zal szívtam, nem tudtam 20x-re se feltenni rá a Mac OS X-t. -
Sicér
tag
Én is az általad linkelt 2 termék között hezitáltam, végül Samsung-ot vettem.
Nem tudom,hogy a Kingston milyen,de a 840 EVO-val elégedett vagyok.
Igaz,hogy különösebben nem érdekelnek a mért értékek (írás/olvasás), nem akarok tesztelgetni,csak használni szeretném. Ilyen megközelítésből pedig szerintem ha Kingston lenne a gépemben,akkor észre sem venném a különbséget.
Ha hasonlóan gondolkodsz,akkor mindegy melyiket veszed, a célnak mindkettő megfelel. -
Benőke
őstag
válasz czanga #15893 üzenetére
Áremelésről jelenleg nincsen szó, de az EUR árfolyama lökdösheti az árakat. Ahogy Karácsony előtt és utáni árakat összehasonlítjuk, 2-3 különbség is van. Kari előtt HyperX 3K val volt egy árszinten +/-1k, most beesett ez alá és a V300 árkategóriájában játszik.
Tekintve, hogy az ár elméletileg a fő tényező a Samsung szerint ami miatt ez a TLC NAND megszületett még mindig drága, de egyébként ha ezt nem nézzük, akkor árban már most is jó. Lejeb fog menni, de egy idő után ki fog kopni a piacról, nem lesznek szuper olcsó készlet kisöprések, hanem jön az új széria, bár erről egyenlőre nincsen még szó.
(#15892) mqm
Spec Kingston párti vagyok, de a Samu sem rossz. Szóval mindegy.[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
köszönöm, de jól érzed, ez kicsi, a 120/128GB lenne a jó méret sajnos. ettől függetlenül köszi.
worxland: nna majdnem mondtam most valamit. mert az úgy megy egy tipikus magyar kisvállalati környezetben, mi?
bsh: hát, köszi a választ
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
czanga
őstag
Kérdezek egy furát, amire nincs válasz itt a topicban.
Vennék még egy 120 gigás 840 EVO-t magamnak, második gépbe, szintén Mac-be.
Az érdekelne, hogy most volt ugyan egy áresés és 21400-ért már iponban pl hozzá lehet jutni, de vajon számíthatunk e rá, hogy tovább esik még, vagy épp ellenkezőleg, és ár-emelkedés várható ssd fronton?Ti vagytok a hozzáértők. Én annyit szűrtem le előző generációs SSD-k ár táblázatából, hogy nagyjából 6 hónap alatt áll be legalacsonyabbra az áruk. Nem tudom jól gondolom e.
szerk:
Nézelődtem, és nem gondolom jól, volt aminek a végső ára kb 1 év alatt állt be.Aztán majd elválik kell e nekem még egy SSD-t vennem.
[ Szerkesztve ]
-
Csapi007
veterán
Megbízhatóság és +2 év gari miatt megéri (+5k) Intel 530-at venni HyperX 3K helyett?
"Csak úgy mondom"
-
Bodor
veterán
válasz plömplöm #15879 üzenetére
De lehet kapni, bár csak ekkora méretben találtam. Tessék CSAK ennek a típusnak ( már a kaphatóak közül) a vezérlője olyan, hogy pótolni tudja maximálisan a TRIM-et.
Jól gondolod.
A samsung saját szoftvere nem tudja helyettesíteni a klasszikus belső garbage collectiont.(#15884) bsh: Igen, csak éppen nem jól működnek XP-vel. Nem véletlenűl csak azok a típusok vannak javasolva XP-hez, amik.
Olvasnivaló!(#15885) Benzoldog: Összefogalalót javasolnám először elolvasni.
-
Benzoldog
tag
Mekkora tárhelyű SSD-t érdemes venni, ha nem csak az oprendszert szeretném rá másolni (teljesen ki szeretném váltani a HDD-t), illetve melyik gyártót találjátok a legmegbízhatóbbnak?
-
Csapi007
veterán
Hy
3 éves OCZ Vertex 2 csodám feladta a harcot, új SSD után kell néznem.
Win 8 és BF4 lenne a fő vonal, erre szerintetek elég a 120GB?
Vennék én nagyobbat, csak nem sok értelmét látom ha az is behalna ~3 év alatt."Csak úgy mondom"
-
plömplöm
őstag
urak, ha jól látom a helyzetet, akkor nem kapható már a piacon olyan ssd, amit nyugodt szívvel lehetne ajánlani xp-hez, ugye?
mármint újként, természetesen. pld a samsung saját szoftvere nem tudja helyettesíteni a klasszikus belső garbage collectiont?
köszAll systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Benőke
őstag
válasz Coolmat #15876 üzenetére
A HyperX 3K hasonló sebességadatokat produkál mint a tiéd AS SSD -vel. Nem tudom ennek mi az oka.
Kíváncsi leszek neked milyen lesz a HyperX 3K.
Coolmat (#15876)
Mielőtt hatalmas bizalom ébred benned a HDD -k iránt, akkor olvasgasd ezt a témát is. Nem egy szívmelengető...[ Szerkesztve ]
-
josipov
csendes tag
válasz Coolmat #15876 üzenetére
Ne haragudj, de akkor téged is megkérdezlek:
- ha kb napi 35 gb írással számolok (sokmeló+1hibernálás)
- nagy programokat használok, sokszor végtelen mennyiségű apró fájllal
- időnként ezt-azt konvertálok, renderelek
- 120GB-s egységet kb 70-80GB-ig tölteném
és
- viszonylag gyors legyen
- olcsó legyen és sokáig működjön
(ezekből gondolom egyet választhatok... )840evo - ~22k -olcsó, megveszem, örülök és használom míg emg nem hal
kc300, hyperx3k ~26k - talán gyorsabb, tovább tart?
pro ~33k - drága, de gyors és használom örökké?nekem, hisztis júzernek melyiket lenne érdemes megvenni?
[ Szerkesztve ]
A mérnöki tervezés a biztonsággal figyelmen kívül hagyható értékek kiválasztásának művészete.
-
Coolmat
őstag
válasz Benőke #15874 üzenetére
A Toshiba 19nm-es Toogle NAND-al nincs semmi baj, a Kingston pedig nagyon alábecsüli az írási mennyiséget, még a HyperX 3k-nál (amiben 25nm-es Intel-Micron NAND van) is csak 96TB-ot ad meg, ennél biztosan többet bír.
A V300-al az a baj, hogy újabban elkezdték aszinkon NAND-al is gyártani, sajnos én is kifogtam egyet, ezért inkább visszavittem és cserélek HyperX 3k-ra, holnapra lesz meg
-
josipov
csendes tag
válasz Benőke #15874 üzenetére
Hoppá...
Ezek szerint csak le kell nyúljak a zsebembe, és venni egy pro-t... vagy rádobok mégegy tizest és egy ocz-t...
Ahogy egyre többet olvasok a témáról, egyre inkább megy el a kedvem.
Lehet veszek sima HDD-t,15kért valami 7200-as, 320gb-s wd-t, aztán le van a gond. Legfeljebb nem lesz olyan gyors mint szerettem volna, de így is gyorsabb lesz mint most...Ej, most aztán törhetem a fejem...
A mérnöki tervezés a biztonsággal figyelmen kívül hagyható értékek kiválasztásának művészete.
-
Benőke
őstag
válasz josipov #15869 üzenetére
Hát ez izgalmas, ezt a 96TB -t még nem láttam. Mondjuk furcsa is ez az egész. a KC eleve notiba van tervezve. Mindegy, ha belefér a költségvetésbe én a helyedben egy Samsung 840 Pro -val kezdenék. 5 év gar. Gyors és nincs annyi nyűgje mint a SandForce -os vezérlős SSD tömegnek. Bár ott van ugye a 840 EVO is az meg valahol 78TB környékén dobja be a törölközőt a tesztek szerint...
-
Benőke
őstag
válasz pandion #15871 üzenetére
840 Pro és 840 EVO között általános felhasználás esetében nem sok különbség van a kettő között. De ha az írandó adat meghaladja az EVO -ban lévő Cache méretét, akkor az EVO belassul... kb a Pro sebességének Harmadára. Általános felhasználásra valóban inkább EVO. EVO előtti széria igen csak lassúcska volt író oldalon ezért jöttek az EVO szériák.
-
pandion
tag
válasz Iomega #15867 üzenetére
Igen, pontosan ezen gondolkoztam, hogy minek a 840Pro 5 év garival, a 840Evo is jó, sebességben nincs sok különbség, viszont 50%al drágább. Ha meg 3 év mulva behal, akkor veszek egy újat, addigra olcsóbb is lesz, max 1 Win telepítés, adatokat úgyis a winchesteren tárolom.
-
josipov
csendes tag
válasz Benőke #15855 üzenetére
Köszönöm!
én is ezeket számolgatom reggel óta, hasonló eredményekkel.
DE! Kingston honlapján KC300 120g-re egyik helyen 94TB TBW-t írnak [link], ami furcsán kevésnek tűnik.
A pagefile alap 4-6GB, azért 16gb-s ssd-t tennék alá, mert annál kisebbet nem lehet kapni De azt hiszem egyelőre elnapolom ezt a page-SSD bohóckodós dolgot.120g-n asszem bőven elférek, most 75gb-s partíción még van egy kis szabad hely. A windózom fogyókúrás, 19 gb. (64bit Ultimate) Bár játék most nincs rajta, nem is jellemző, de az mondjuk +10gb max
Úgyhogy most már csak a KC300 és a pro között kell döntenem.
Új gépre gyűjtök folyamatosan, de még 1-2 év mire összejön annyi, amiből olyat vehetek amilyet szeretnék, de ezzel az ssd-vel arra tervezek hogy abban a gépben is ki kell húznia még 2-3 évet.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz pandion #15866 üzenetére
Nem hal be 3 év után, lehet többet kibír lehet kevesebbet. De általában kibírnak ezek a 3 év garosok is jóval többet mint 3 év. Az élettartam nagyban függ attól, hogy mennyit írsz az ssd-re. Tehát ha sokat rövidebb ideig lesz jó ha kevesebbet akkor meg sokáig.
Nem kell emiatt feltétlen a Samsungot venned, azt vedd amelyik olcsóbb, nagy (érezhető) különbség nincs ezek között az ajánlott ssd-k között.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
pandion
tag
(#15809) Qru és (#15810) Bodor Köszönöm szépen a választ!
Ahogy látom kb azonos paraméterekkel rendelkeznek és árban sincs nagy szórás. Esetleg annak lehet jelentősége, hogy Samsung notiba Samsung SSD-t tegyek (mert biztos kompatibilis, jobban kommunikálnak vagy ilyesmi...)?
A másik amin elgondolkodtam, hogy kell-e nekem 5év gari. A 3 év gari az kb mit jelent, hogy 3 év után tuti behal? Tényleg csak átlag felhasználsra lenne, csak op rendszer futna rajta, igaz hogy 0-24 ben megy a gép, ez nem tudom, hogy előny vagy hátrány az SSD-nél. -
Benőke
őstag
válasz josipov #15848 üzenetére
Nézd.
Használtan mondtam és a jelenlegi 2x2Gb is ér valamit kb ennyit. 10k körül meg lehetne oldani.
Ha még is ezen a külön SSD -s dolgon gondolkozol, lehet vele bohóckodni, főként sebességi előnye lenne, ha a SWAP írásakor/olvasásáakor a rendszer SSD is szabad maradna.
Nem tudom mennyire férnél el 120GB -on egy 4GB Hyberfile + 16GB Page File társaságában.
Viszont számoljunk.
A Kingston HyperX 3K 120GB 96TB írást visel el. Napi 30GB írással számolva az évente (Minden egyes nap, még hétvégén is) ~11TB írást jelent. Ez így 8,7 év.A KC300 120GB 290TB írást visel el. Ami napi 30GB írással... ~szintén 11TB. Ez így 26,4 év.
(Mondjuk ezt a 290 -et most csökkentették 384TB ről...)De mondjuk duplázzuk meg a használatot mert sosem lehet tudni. Napi 60GB.
1 nap 60GB
1 év (365nap) ~22TBHyperX 3K esetén ez 4,4 év
KC300 esetén 13,2 évMiheztartás végett V300 esetében
Napi 30GB : 5,8Év
Napi 60GB : 2,9ÉvFigyeld még pár napig ha dolgozol mennyit használod, de szerintem SSD és egy nagy HDD elég, de ha parázol, akkor lehet vacakolni a +mSATA SSD vel... vagy lehet memóriát bővíteni. Vagy gyűjtsél még és aztán új gép sok memóriával és SSD+HDD kombóval
sunnyi:
Szerintem valami nem kóser sebességügyileg. Nézz át a másik topic -ba, ott segítenek ezt orvosolni.
Dalzarus:
A microsoft programok mindenből sokat esznek Memória és tárhely is. Egyébként ez teljesen átlagos használat. A 64Bites OS majdnem 2x akkora területet kér, ez nem Linux
Iomega:
Ha sok memóriád van, akkor 0 -ra. (8GB esetén simán mehet a 0.)
[ Módosította: Qru ]
-
Bodor
veterán
válasz Dalzarus #15851 üzenetére
Lapozófájl méretét csökkentsd le , és ha engedélyezve van ( és alapból úgy van ) a hibernálás, akkor ha nem használod, le is tilthatod. A gépedben lévő RAM nagyságától függően , így egész sok hely felszabadítható.
Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!
-
Dalzarus
tag
Azt megmondja nekem valaki, hogy az hogyan lehetséges, hogy a 120 gigás SSD-n fent van a win 8.1 + office (word, excel powerpoint) + a vga/alaplap driverek + egy 6 gigás játék és van összvissz 72 giga szabad helyem?
-
Bodor
veterán
válasz NoOne1976 #15847 üzenetére
Adata S599-es azért nincs az ajánlott SSD-k között az összefoglalóban, mert nem jó az XP-hez.
Ebben a tesztben is írják, hogy más a vezérlője.(#15849) sunnyi: Teljesen felesleges lenne másik SSD-t, venni, mert lehet hogy némelyik a tesztekben mást mutat, de ebből a való életben nem lehet megérezni semmit sem.
-
sunnyi
csendes tag
Hali!
Asus p8p67-es lapom van
jelenleg egy 120 gb-os Vertex 4 van, benne!A kérdés következő:
Milyen ssd-t vegyek, ami gyorsabb a vertex 4 nél, 120 gb-os méretben gondolkodok nagyobbra nincs szükségem!amit a neten néztem teszteket eléggé eltérőek, valahol a force gs-t hozták ki jobbnak, emellett samsung pro-t néztem ami tesztek szerint vertex4 alatt teljesít, vagy ocz Vector-on gondolgodok még!
[ Szerkesztve ]
Nyugalom, a hosszú élet RITKA!
-
josipov
csendes tag
válasz Benőke #15839 üzenetére
2x2gb van benne, a 2x4 sodimm használt noname 18-20 tól indul, +posta. Ebay-en is $150-től van. Nem noname pedig a gépem jelenlegi értéke. Inkább kihagyom.
Telepítettem HDsentinelt mikor olvastam a hozzászólásod, 16:45-kor. 5 óra alatt 6GB írt adat, kevés netezéssel+nagyonkis melóval.Ennek kb negyede-harmada resmon alapján a böngészők tempje, többi a pagefile.
Állandóan 100% lemezkihasználtságot jelez 0kb írás-olvasás mellett is, ez elvileg rosszat jelent, ha jól tudom...
Árukeresőn néztem 16gigásakat, ár szerint sorrendbe. első 3-4 ből választanék egyet. Igaz hogy kingfast, de ha csak pagefile van rajta, biztosan az is sokkal gyorsabb lesz mint most a négyfelé particionált 5400-as hddm, mikor felvennék a tálcáról egy programot és perceket várok, amíg összeszedi magát... meg max arra jó lenne hogy 2 év múlva a polcra tegyem vésztartaláknak, vagy kukázzam, negyed-hatodannyiért mint a ramot, aminek szintén ez lenne a sorsa.
Valószínűleg nem használnám ki mind a 16 gigát, de sajna nem árulnak kisebbet
Így a 128gb main ssd-re az erős használat mellett a napi ~25-30 helyett 5-10 gb jutna, megnövelve az élettartamát. Legalábbis ez az elgondolás.
Tehát, végső kérdés a page ssd-hez:
Hozhat-e ez értelmezhető sebességbeli ÉS/VAGY élettartambeli előnyöket, vagy fassság az egész és hagyjam a p'aul'inába?Árat tényleg benéztem, az upgrade kit majd' egy ötössel drágább a sima KC300-nál...
Akkor viszont KC300 vs hyperx 3k? (3k- rövidebb cellaélettartam, amit űgyes programozással ellensúlyoznak?)A mérnöki tervezés a biztonsággal figyelmen kívül hagyható értékek kiválasztásának művészete.
-
NoOne1976
őstag
Azt ugye jól sejtem, hogy az Adata S599-es jó az XP-hez? Nincs ugyan az ajánlott ssd-k között az összefoglalóban, de a korábbi hozzászólásokból azt vettem ki, hogy az is jó (volt). (Találtam külön tesztet, ahol S596-ot, turbot és az 599-es elemezgették, hogy mennyire egyforma.)
[ Szerkesztve ]
-
Dalzarus
tag
válasz Steelmanus #15845 üzenetére
Köszi
-
Dalzarus
tag
Lesz egy nagyon hülye kérdésem, de tényleg nem értek hozzá Ha a torrent program maga az SSD-n van, de a letöltés helyének a HDD van megadva, akkor egy mondjuk 10 gigás fájl esetében az csak a HDD-nek annyi adatforgalom vagy az SSD-nek is?
-
Benőke
őstag
válasz josipov #15834 üzenetére
DDR2 -t használtan is érdemes megnézni. Egy éve adtam el én is 4GB -ot. Hamar rácsaptak. NEm tudom hogy 2x2 vagy 1x4Gb van a gépedben, de szerintem el lehet boltolni hogy meglegyen a 2x4GB.
Biztos, hogy csökkenti az élettartamot a lapozo file írása illetve a hibernálás is. Tegyél fel egy HDSentinel -t a gépre és kiírja, hogy napi átlagban mennyire használod, az ad egy támpontot. Ettől persze még az SSD többet fog rá írni, de ez egy másik téma már, nem akarom bonyolítani
Ha szeretnéd meg lehet lépni, viszont ne centizd ki legyen rajta üres hely is.
Egyébként gondolom a rendszer eleve belassul jelentősen ha a SWAP -hez nyúl még SSD esetén is.
5K ért használtan kapsz csak ilyen kis SSD -t. Mondjuk így septében 30GB -os van 6K környékén. 8-9k a 4GB ram. Ha el tudod boltolni, akkor inkább a +ram. Nem hiszem, hogy a teljes 16GB SWAP file -t használnád.Nem tudom hol nézted de a KC300 kb HyperX 3K árában van. A Samu 840 Pro már inkább +6-8K
Ha sok memóriád van, akkor 0 -ra. (8GB esetén simán mehet a 0.)
Imo89:
Ha eldöntötted, hogy Samsung, akkor már csak a méret és ezzel együtt az ár a Kérdéses.
Bár annyira azért nem jók az MM árak. pl: [link]
Egy 120-128Gb -os verzióval nem lősz mellé. Nem tudjuk milyen felhasználási területe lesz, de ha átlagos, akkor a 840EVO nem rossz választás. Bár a pontosabb ajállgatáshoz a gép pontosabb adatait és felhasználását is tudni kéne. A 840EVO vaktában az egyik legjobb választás, a 840 Pro sem rossz sőt, csak drágább... Na meg jobb is.
Ha titokban szeretnéd, akkor valami úton módon infók kellenének a gépről. Ha noti, akkor lefényképezed, és ha szerencséd van rajta van a pontos típusa, de az alján általában ott van, asztali gépnél neccesebb a dolog. Ha nem akarsz sokat bohóckodni, akkor a Samu 840 EVO jó lesz A költség keretet nem tudjuk, az még fontos lehet.
-
jerry311
nagyúr
Ebben vannak ajanlott SSD-k is, tobbek kozt a Samsung 840 EVO is.
-
josipov
csendes tag
Igen, ez is megvan vagy 2 éve, de ezt találtam elsőre [link]. Akkoriban nem voltam gugli-mágus még ennyire sem mint most, nehezen ment Csak azután mégse kellett szétszedni, de most már muszáj lesz, konstans 80°-os a proc.
-
Imo89
újonc
Sziasztok! A barátom születésnapja alkalmából szeretném meglepni egy Samsung SSD-vel, de én nem értek hozzá, hogy milyen adatokat kell ilyenkor figyelni...A Media Markt-nál most nagyon jó árban vannak sztem, és innen gondoltam, hogy rendelek neki. Ti mit gondoltok, melyiket javasolnátok? [link] Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
josipov
csendes tag
válasz Benőke #15832 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ezek szerint V300 kiesett, memóriabővítés nem opció,
Régi a gép 4g rammal, értelmes 8Gb DDR2 min 30-40k lenne, de 1-2 év múlva úgyis új gépet kell vennem, amibe az ssd-t át tudom tenni, a ddr2-t nem.
128ssd+hdd az alap, ehhez gondoltam még egy harmadik kis ssd-t, a lényeg az lenne, hogy a lapozófáljt átteszem egy 5000 Ft-os 8-16g ssd-re, amit szívesebben cserélek 3-4 év múlva mint a drágább 120gb-set, legalábbis ez az elgondolás.Mivel Te/Ti többet illetve folyamatosan foglalkoztok a témával, bátorkodom feltenni a kérdést:
Szerinted/szerintetek lesz, lehet-e olyan fejlődés a következő néhány évben, ami miatt drasztikusan csökken a Ft/GB arány és nem érdemes 3-4-5 évnél tovább tervezni a jelenlegi ssd-kkel?
Mint például DDR2-DDR3,
vagy amikor 2 év masszív spórolás után, 5 éve megvettem a hipercsúcs laptoperőművet 300k-ért, aztán kb fél évvel később szinte zsebszámológéppé silányította a tény, hogy ugyanannyi pénzért már i7-16GbRAM-2gbVRAM kombót vehettem volna...KC300 árban közel van a 840 PRO-hoz. Melyiket lenne érdemesebb?
hyperx olcsóbb, de ahogy nézem kicsit rövidebb a várható élettartama.
Akkor végül is ki legyen a három közül?
(Esetleg vegyek egy legolcsóbb 840 evo-t, és ne nyaggassalak titeket tovább a hülyeséeimmel?)[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
válasz josipov #15825 üzenetére
V300 nem jó komolyabb igénybevételhez. Inkább KC300 vagy HyperX 3K.
Inkább a gépbe vegyél memóriát és a SWAP -et csökkentsd le vagy kapcsold is ki.
Egyébként ha még is szeretnéd, akkor mehet a vinyóra.Lehet bele tenni még egy SSD -t csak feleslegesnek érzem. Bár a SWAP SSD ről is gyorsabb mint vinyóról ez fix. Ezt te döntsd el, de inkább egy nagy vinyó mint kis SSD.
A rendszernek elméletileg 32bites felállásban elég 32Gb, de az igen szűkös. 60-64GB már elég lehet, de nem sok hely marad szabadon így sem. A 120-128 -as kategória ami kényelmesen használható.
Szóval 128GB SSD + HDD felállást javaslom.
Garsza:
Leírtam a HSZ elején, hogy szerintem nincs, nem véletlenül drágább, de a HyperX van a legközelebb talán.
Ne floodolj és a hsz vadászatot se díjjazuk! Ha 5 percen belül kiegészítenéd/módosítanád a hsz-ed akkor használd a szerkesztés gombot.
-
josipov
csendes tag
válasz czanga #15827 üzenetére
Köszönöm a választ.
Nem raid tömböt szeretnék, csak több vinyót. Nagy a gép, alapból 2 hdd fér bele, de ha van benne mSATA képes PCIe vagy kidobom a dvd-t, esetleg találok elérhető expresscard-SSD-t, akkor 3-4-5 is belefér
Szeretek bonyolítani, na.
A második variáción gondolkozom, a lényeg az lenne, hogy a lapozófáljt átteszem egy 5000 Ft-s kis ssd-, amit szívesebben cserélek 3-4 év múlva mint a drágább 120gb-set, legalábbis ez az elgondolás.
memóriabővítés nem opció, 8Gb DDR2 min 30-40k lenne, de 1-2 év múlva úgyis új gépet kell vennem, amibe az ssd-t át tudom tenni, a ddr2-t nem.[ Szerkesztve ]
-
josipov
csendes tag
válasz DanielK #15826 üzenetére
Ez megvan, köszönöm, de az a baj, hogy ezzel vége is.
Evekig kerestem lerást arról hogyan lehet szétszedni, mert 20 csavar után nem találtam többet, de szét nem jött, egyszerűen nem tudtam vele mit lezdeni.
Már tudom hogy vagy 40 csavar tartja össze, csak jól el vannak rejtve.
A letagadást úgy értem, hogy mikor 2 éve megállt a hangerőszabályzó tekerő, felhívtam őket hogyisvanért, és a kislány azt mondta a telefonba hogy se a típus, se a serial nincs a gépében... Utólag persze kiderült, hogy csak jól el volt bújtatva ott is...A mérnöki tervezés a biztonsággal figyelmen kívül hagyható értékek kiválasztásának művészete.
-
czanga
őstag
válasz josipov #15825 üzenetére
Két SSD Raid tömbbe való egyesítése alig hoz észlelhető, és lényeges eredményt, így ettől szerintem eltekinthetsz.
Anandtech weboldala már alaposan kifejtette egy cikkben, ami itt a topicban valahol linkelve is van, miszerint a TLC-s SSD-ktől való félelmünk nem épp megalapozott, illetve ahogy olvastam itt, és sok helyen, inkább a vezérlő chip megy tönkre elöbb, és az okozza az SSD pusztulását.Amennyiben jól vagyok értesült.
Ettől függetlenül munkára talán gy 5 év garanciával kecsegtető Samsung 840 pro-t mondanám, de ha nem költenél annyit rá, akkor 840 EVO az én favoritom.
Remélme tudtam segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
josipov
csendes tag
Tisztelt Fórumozók!
Lassan egy hete folyamatosan olvasom a cikkeket, nézegetem a boltokat, ítt az ideje hogy rátokzúdítsam noob kérdéseimet és kikérjem a véleményetek. Vigyázat, hosszú lesz!
1, 20-25000, max 30k Ft
2, 128Gb. Gondoltam nagyobbra is, de ahogy látom nem lineáris az árképzés.
3, Win7
4, Laptop, Toshiba P300-225, 2x hdd slot ---> ehhez még kérdezek
5, Sejtelmem sincs, lsd 5. pont
6, szerintem nincs.
+1, Használat: cad-cam szoftverek töméntelen mennyiségben, sűrűn váltogatva, sokszor 3-4 egyszerre. Az utóbbi években ahogy híznak a progik+toolboxok+libraryk, proc-vga helyett egyre inkább a hdd lett a szűk keresztmetszet. Napi min 1 hibernálás. Lapozófálj erősen használt.
Olyat szeretnék, ami tartós és mehet majd az 1-2 év múlva esedékes új gépbe.
Addigra talán összejön 4-6k az akkor aktuális erőműre
A tartóssági elvárásaim: 16 éves P1-es gépem a mai napig megy, egyszerű cncket hajt a műhelyben. Challenge proclaimed.
--> MLC kell.
A cikkek és leírások alapján a 840 Pro lenne a befutó, de azt drágállom egy kicsit.
Itt az ajánlott listában 840 basichez TLC van írval de aboltba MZ-7TD120BW-hoz MLC. Itt mi a helyzet?
Árak alapján Kingston V300 lenne a befutó. Vélemény?
edit: az ár azért fontos mert jelenleg csóró lassan végzős hallgató vagyok, a szoftvereim kivétel nélkül khm *student licencesek* khm hkm.Kérdések #2
Innen félig-meddig OFF, de nem szürkítem, hogy ha valaki ráér elolvashassa könnyezés nélkül.Mérnökként tudom, hogy ha valamit meg lehet csinálni, akkor azt lehet bonyolítani is.
Hallottam Expresscard SSD-ről, de az olyan, mint Colombo felesége: tudjuk hogy van, de még senki sem látta.
ODD-t egyszer használtam az elmúlt 3 évben, annak a helyére esetleg.
Nem tudom hogy van-e benne szabad PCIe, ez a gép gyakorlatilag nem létezik, nincs róla semmi info. Jövő héten úgyis szétkapom, 5 év után érik a kiporolás.
Szóval:
Elgondolkodtam mégegy SSD-n, két felállásban:
ssd1 32-64g rendszer, ssd2 64-128 prog (hddn mindenmás) vagy
ssd1 128g rendszer+prog, ssd2 16g swapMegéri-e beletenni két ssd-t? Sebességen nem hiszem hogy javítana, de egy 5000 Ft-s 16gb-s swappal megosztható-e úgy a terhelés, hogy számottevően növelje az amúgy is erősen használt main ssd élettartamát?
2, Ha valaki esetleg látott már felbontva ilyen gépet mint az enyém, tudna-e információval szolgálni a belsejéről? Gugli itt nem barátom, a fő specen kívül gyakorlatilag nem létezik információ, de még a toshiba is letagadja hogy gyártotta ezt a típust.
Köszönöm ha végigolvastad , elnézést a rész-offokért és szeretettel várok minden véleményt, kritikát.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Tesztek, tapasztalatok alapján van összeállítva az ajánlás, amiben szempont volt a garancia is, az 5 évvel rendelkezőek alá vannak húzva, és az ajánlottak egyike sem "szar", különben nem lennének ott.
Az árakat , mivel mindig változnak, már neked kell kikeresned, vagy gondolod, hogy helyetted majd megteszi valaki, mert neked nincs időd rá, neki meg legyen ?
Az összefoglaló többek között azért készült, hogy legyen valami fogalma a kedves vásárlónak a témáról. .
A végén még ilyet is találni...Kérés:
Ha ezt a hozzászólást és a benne lévő hivatkozásokon lévő cikkeket elolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
1. Mennyi az a minimum/maximum ár amennyit szánsz rá?
2. Mekkora SSD-re van szükség?
3. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
4. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata a csatlakozó?
5. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
6. Szükség van-e feltétlenül beépítő keretre és egyéb kellékekre az SSD-hez?Sokan szabadidejüket erre áldozva segítik a másikakat a fórumon, ezért jogos kérés, ha ezt a segítséget bárki igénybe szeretné venni, akkor tegye azt egy kicsit felkészülten. Köszönjük!
Szóval nagyon egyszerű dolgod lett volna, megnézed az 5 év garanciális típusokat, és a pénztárcádnak megfelelőt kiválasztod. Vagy ha nem vagy biztos valamiben, legalább a kérésnek megfelelően kérdezel.
Nem érdemes olyan SSD csomagot venni, amiben beépítőkeret is van, mert sokkal drágább az egész.
Külön sokkal olcsóbban kapható. -
mmdms
addikt
Elolvastam mielőtt írtam, de lövésem sincs melyiket válasszam. Nem vagyok tisztába az ssd-k árával és tulajdonságaival, ezért jöttem fel a fórumra, ne kelljen egy szar ssd megvétele előtt napokat töltenem árak tesztek és tapasztalatok százainak böngészésével..Lényeges szempont a 3,5-es keret és minél hosszabb élettartam, illetve garancia.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
mmdms
addikt
Sziasztok!
Szeretnék beruházni egy ssd-re, 120 gb-os sata3-as kellene win8 alá, nem vagyok márka fanatikus, jó ár\érték arányú legyen, max 100 €-ig, lehetőleg postával. Pár darab alternatíva kellene, esetleg ha valakinek egy jó német online shopról is van tudomása ne legyen rest megosztani pls.
Előre is köszi!ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
ez a típusú ssd javasolt? Meg szabad venni? 20-25e ft körül gondolkodom 120gb körül.
ADATA 128GB SATA3 2,5" 7mm (ASP900S3-128GM-C) SSD
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz horvathpeter #15816 üzenetére
Az EVO öbnmagában nem ér +7k-t, mert nem tartósabb mint a V300. Viszont anagyobb tárterület miatt én mindenképpen 120GB-osat vennék V300-asból is.
A telepítéssel kapcsolatosan meg a témaösszefoglalóban találsz iránymutatást. - [link]
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Első SSD-met szeretném megvenni! Két alternatíva van:
[1] vagy [2]Kérdés, hogy megéri-e a +7k-t a Samsung (eltekintve attól, hogy nagyobb). A Kingstonhoz nem jár valami telepítő lemez? Illetve kell-e valamit bütykölni rajt beszerelés után. Réggfebben voltak dolgok amiket el kellett végezni. Nem igazán értek hozzá azért kérdem! Rendszernek plusz pár programnak kellene! Esetleg valakinek valamelyik tipussal tapasztalat? Vagya esetleg más tipus?
Köszi![ Szerkesztve ]
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
Bodor
veterán
válasz nzoli21 #15813 üzenetére
Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!
[ Szerkesztve ]
-
nzoli21
csendes tag
Sziasztok, remélem tud valaki megoldást a problémámra, szóval vettem egy adata sp900-ast, de nem nagyon akar ennél gyorsabb sebességre váltani, mit tanácsoltok mit lehet még felrakni vagy beállitani?
valamint lenne még egy probléma, nem tudom update-elni a firmware-t, ezt a hibát adja
Aki tud légyszi segitsen....
-
Garsza
veterán
Helló V300 KC300 HyperX 3k közül melyik a legjobb vétel ár érték tekintetében.
És melyik hozza egy Force GT szintjét. -
Bodor
veterán
válasz pandion #15808 üzenetére
Az ajánlottakhoz még javaslom a Kingston HyperX 3K-t és az Adata SX900-at is.
Szerintem ez a legjobb megoldás .
-
pandion
tag
Üdv!
Először is csak jelezném, hogy az összefoglalóban az élettartammal kapcsolatos link nem működik (page not found).
1. max 30e.
2. 120Gb körüli elég lenne, csak a Win7 lenne rajta.
3. Win7 (később persze biztos váltok Win8-ra)
4. Samsung RF511-es laptop (nemtudom hogy hanyas SATA van benne).
6. A winchester helyére szeretném az SSD-t, a winyót pedig a dvd-helyére szeretném rakni, ilyen kerethez is kérnék segítséget ha valakinek van tapasztalata. Illetve kicsit off, de a dvd-t pedig egy külső tokban, USB-n keresztül szeretném használni, ha valaki tud ilyet ajánlani, azt is megköszönném.Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv -
Bodor
veterán
Egyszerűen hihetetlen, hogy az emberek 80%-a még bele sem néz az összefoglalóba...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest