Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
TYÜTYI2006
tag
válasz Coolmat #27392 üzenetére
Nem tettem fel semmi drivert. Csak biosban átállítottam az AHCI-t ide módra, mert 1-ik HDD-men van XP biztonsági rendszernek, betöltött az XP, és ott lett 80 %, azóta is annyi. Azért mentem akkor az XP-re, azóta se voltam ott, mert kellett tudnom, hogy itt win 7-en, miért nem jó a silicon image portból mindkettő. Csak 1-iken lát HDD-t, míg XP-n mind a 2-őn. Tehát hogy melyik alaplapi programhoz tartozik a silicon image 2 port. A próbálkozást végül közel 1 terra adatom bánta, de szerencsére Get Data Back igen nagy részét visszahozta. Mivel ugye még több minden hiányzik az új gépből, így mivel ez a teljes értékű gépem, így kivenni nem tudom innen, mert akkor ez használhatatlanná válna ugye. Átköltöztetés, az csak később lenne lehetséges. Illetve a jövőbeli másik géphez is csak kell SSD, ezért is kezdtem gondolkozni, ez a jelenlegi jó lenne a másikba is majd. Ha meg lenne még egy, akkor logikusan már akár rendszert is tehetnék alapból az újra. Még persze gondolkozok mi legyen, csak holnap rendelek Hdekakasnál pár hardvert, ezért érdeklődtem.
[moderálva]
[ Módosította: radi8tor ]
-
Mezey Lipót
tag
válasz Coolmat #15974 üzenetére
(#15974) Coolmat:
"Jó helyen keresgélsz. Nézd meg az Alaplap - Lapkakészlet - Déli Híd lapon van-e a PCI Express vezérlőre kötve Marvell SATA vezérlő, ha nincs, akkor tuti az Intel déli hídba integrált SATA3-at használja a lapod."Csak még egy kérdés...
Nézegetve az AIDA64-et, a Déli Híd -> PCI Express-nél jelenleg két ág látható.
Mindkét ágon van eszköz is. Az egyik a hangkártya, a másik az USB3-as vezérlő.
Nem lehetséges esetleg az, hogy azért nem jelenik meg a Marvell SATA vezérlő, mivel egyelőre nincs rajta az SSD? Létezhet ez?
Csak az tűnt fel, hogy üres portot nem látok a PCI Express-nél, csak foglaltakat.Rendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.
-
Mezey Lipót
tag
válasz Coolmat #15974 üzenetére
A kérdéses lapon a PCI-Express résznél nem található semmilyen Marvell eszköz.
A HWInfo64 és a linux hwinfo listája pedig ezt mutatja:
Driver Description: Intel(R) 6 Series/C200 Series Chipset Family 6 Port SATA AHCI Controller - 1C02
Mivel elsősorban linuxot használok(ZorinOS), itt is kell majd bűvészkednem, vagy netalán jobban kezeli az eszközt, mint ahogy ezt már a többi periféria esetében is megszoktam
Linux vonalon valahogy kevés szó esett a leírásokban az SSD-k kezeléséről.
A kérdésem még mindig nyitott, vajon maradjak a megrendelt V300-nál, vagy biztos, ami biztos térjek át a Samura? Nem futtatnám feleslegesen a boltot ha nem muszály...Rendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.
-
Mezey Lipót
tag
válasz Coolmat #15970 üzenetére
Köszi, megnéztem a AIDA64-el, de kissé elkalandozott a tekintetem a listákon
Ezt találtam, nem tudom jó helyen járok-e:
Eszköz leírása Intel Cougar Point PCH - SATA AHCI 6-Port Controller [B-3]
Esetleg nagyon mellé lőttem...?Rendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.
-
Bodor
veterán
válasz Coolmat #15970 üzenetére
Érdekes ez a lap, mert a specifikációkban az írják, hogy "Two SATA 6.0 Gb/s interfaces through Intel H67 Express Chipset", akkor nem értem, hogy miképp lehet az Marwell-es. Az meg a másik dolog, hogy ha az lenne, akkor talán kellene lennie driver-nek is hozzá, a letöltések között, de én nem találtam.
Ha meg mégis Marvell-es, akkor sincs gond, át kell dugni az Inteles SATA2-esre, és kész. -
M-a-X-i
tag
válasz Coolmat #15957 üzenetére
Igen, olvastam. Akkor neked is az lett a vége kicseréltetted HyperX 3K-ra.
ADAT-val (még Pendrive-ból sem) nincs tapasztalatom, de akkor a drágábbik ADATA vagy HyperX 3K-ra szavazol te is a felsorolt versenyzők közül.
Ezekkel tudom leginkább elkerülni az asszinkron NAND-os modelleket.
Ha meg már olcsó aszinknron NAND chipes is megfelel vkinek, akkor megteszi a V300 is.Valaki akinek esetleg, akinek van ADATA XPG SX900 128GB SSD-je?
(A másik topicban kellene lehet inkább feltennem.)MAX_
u.i.: Lehet hülyén írtam az adatlapomon, de párban vannak egyforma RAM moduljaim összességében 4x2GB
https://hardverapro.hu/tag/m-a-x-i#aprohirdetesei https://www.jofogas.hu/magyarorszag?account_list_id=c265d10990313cdebe6fc5ed97709255 http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=m-a-x-i
-
M-a-X-i
tag
válasz Coolmat #15955 üzenetére
Szia!
Először is köszönöm válaszod, remélem még segít nekem más is dönteni.
Arra nem találtam konkrétumot mi a különbség gyakorlatban a 2 féle NAND chip között, azon kívül ha rosszat fogok ki akkor baromi lassú lesz. (Most van nálam tesztelésre egy régi V200 60GB-os ettől nem vagyok nagyon elájulva).
Samsung így most már teljesen kiesett a versenyzők közül.
60GB-os V300-ra mit mondasz?
Amúgy 8GB RAM van a gépemben ebből 2GB RAM DiskEzért próbáltam képbe hozni más modelleket is pl.: ADATA másik 2 modellét.
Sebesség is fontos, mint látod a gyatra sebesség miatt, hátha kompenzálná.HyperX 3K-ból is így ezzel az analógiával kifogható rosszabb, igaz?
Örömmel veszek mind tippet az előbbiekben felsoroltak közül.
üdv,
MAX_
https://hardverapro.hu/tag/m-a-x-i#aprohirdetesei https://www.jofogas.hu/magyarorszag?account_list_id=c265d10990313cdebe6fc5ed97709255 http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=m-a-x-i
-
Benőke
őstag
válasz Coolmat #15876 üzenetére
A HyperX 3K hasonló sebességadatokat produkál mint a tiéd AS SSD -vel. Nem tudom ennek mi az oka.
Kíváncsi leszek neked milyen lesz a HyperX 3K.
Coolmat (#15876)
Mielőtt hatalmas bizalom ébred benned a HDD -k iránt, akkor olvasgasd ezt a témát is. Nem egy szívmelengető...[ Szerkesztve ]
-
josipov
csendes tag
válasz Coolmat #15876 üzenetére
Ne haragudj, de akkor téged is megkérdezlek:
- ha kb napi 35 gb írással számolok (sokmeló+1hibernálás)
- nagy programokat használok, sokszor végtelen mennyiségű apró fájllal
- időnként ezt-azt konvertálok, renderelek
- 120GB-s egységet kb 70-80GB-ig tölteném
és
- viszonylag gyors legyen
- olcsó legyen és sokáig működjön
(ezekből gondolom egyet választhatok... )840evo - ~22k -olcsó, megveszem, örülök és használom míg emg nem hal
kc300, hyperx3k ~26k - talán gyorsabb, tovább tart?
pro ~33k - drága, de gyors és használom örökké?nekem, hisztis júzernek melyiket lenne érdemes megvenni?
[ Szerkesztve ]
A mérnöki tervezés a biztonsággal figyelmen kívül hagyható értékek kiválasztásának művészete.
-
Bodor
veterán
válasz Coolmat #15738 üzenetére
"lassabb értékeket fog mutatni benchmarkokban"
No majd odafigyelünk erre is!
Ok. Köszi..(#15739) BalaNce87: Nekem tetszik a W8, bár időbe telt, míg kiismertem ,és megszerettem. Mondjuk én kinézetre szinte teljesen "windowshetesítettem", ami meg jó belőle, azt megtartottam és használom.
Dual boot-al kapcsolatban 1-2 dologra oda kell figyelni. Nemrég írtam a topikba erről
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Coolmat #8598 üzenetére
Na ezt benéztem, még linkeltem is
Egyébként ahogy most több napot foglalkoztam a témával egyre inkább úgy érzem, hogy a V300 méltatlanul alulbecsült darab, pedig a tesztek és az árképézs alapján a kategóriája legjobbja. Ez is azt bizonyítja, hogy a név nem jelent semmit: tud az OCZ is szart gyártani, meg a Kingston is jót. Könnyen lehet, hogy ha a V200 nem sikerül olyan rosszul, akkor most nem 26-ért venném meg a v300-at, hanem 30-ért nem venném meg
Azt meg amit az írhatóságra megadtak meg nettó széllel szemben hugyozás. Az kizárt, hogy egy 19nm-es MLC 500 írást viseljen el, ha még a samu TLC-je is 1000-re van méretezve. Pedig a Kingston féle írhatósági táblázatból ez jön ki. Nem is értem hogy írhattak rá ekkora baromságot. Egyébként most jut eszembe: a 25nanós V+200-ra meg 600 írási ciklus jön ki, pláne nonszensz az érték. Olyan 25nanós nandot még nem láttunk, ami legalább 2-3000 P/E-t ne tudna. Valami nem stimmel ezekkel a számokkal most hogy jobban utánagondolok...
Dchard
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
-
dchard
veterán
válasz Coolmat #8557 üzenetére
Megköszönném.
Én is ezen a véleményen vagyok: a kontroller ugye ismert, a tesztekből úgy tűnik, hogy a nandok is rendben vannak, sőt... Több embert is megkérdeztem, én is rengeteget olvastam a témában és a közös tudással arra jutottunk, hogy még mindig gyorsabb és több írást bírhat a Toshiba 19nm-es toggle mode nandja, mint a Samu 25nm-es TLC-je. Ehhez még hozzájön az SF tömörítése, a Samu meg ugye a jól tömöríthető adatokat is lassan írja. A teszt eredmények meg már csak hab a tortán.
Ezek meg a mindössze 2 ezer forintos különbség meggyőztek a V300-ról, eredetileg 840-et néztem. De azért a mérést készítsd el csak hogy biztosak legyünk benne 110%-ig, hogy jók voltak a korábbi mérések.
Ha lesz időm, csinálok majd tesztet én is.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
JoceeHunt
őstag
válasz Coolmat #4917 üzenetére
Gyakorlatilag így lennének az árak:
Kingston 120GB 2,5" SATA3 V+200 SVP200S3/120G 18,900nettó
Intel 120GB 2,5" SATA3 330 series MLC SSDSC2CT120A3K5 19,500nettó
Samsung 128GB 2,5" SATA3 830 Basic Series MZ-7PC128B/WW 19,200nettóTehát szinte egy árban vannak. Melyik lehet a leggyorsabb és legmegbízhatóbb ezek közül? V+200 szimpatikus nekem...
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
JoceeHunt
őstag
válasz Coolmat #4886 üzenetére
Igen a V+200-ast néztem csak rossz sort másoltam be a nagyker listából.
Ezek az alternatívák maradtak:Kingston 120GB 2,5" SATA3 V+200 SVP200S3/120G
Samsung 128GB 2,5" SATA3 830 Basic Series MZ-7PC128B/WW
Intel 120GB 2,5" SATA3 330 series MLC SSDSC2CT120A3K5
Samsung 128GB 2,5" SATA3 830 Series MZ-7PC128N/EU Notebook Kit
Kingston 120GB 2,5" SATA3 HyperX SH103S3/120GSzerinted?
Azt hol tudom megnézni, hogy a gépem Sata2 vagy Sata3 csatolós-e? HP8460p... Gyári oldalon nem találom.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
DoItYourself
addikt
válasz Coolmat #3663 üzenetére
Nehéz kiigazodni ezeken a régi cuccokon. Néhány link:
http://www.intel.com/content/www/us/en/io/i-o-controller-hub-7-datasheet.html 42. oldal, 1.1 fejezet
http://en.wikipedia.org/wiki/I/O_Controller_Hub
http://communities.intel.com/thread/11980Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
thomasvold
őstag
válasz Coolmat #2922 üzenetére
Coolmat és az milyen lenne, ha vennék egy 60 GB-os Samsung -ot és amellé tennék egy 500-as vinyót? Én nem ilyen merevlemez rásegítéses dolgot szeretnék,hanem azt,hogy a rendszer gyors legyen és amellett a filmek,egyéb programok,játékok külön fussanak a merevlemezről,tehát nem merevlemezként használnám az SSD-t.
-
Moonwolf
senior tag
válasz Coolmat #2922 üzenetére
Rendben. Amúgy ha azt írja hogy a TRIM rendben akkor az ssd-t már nem kell piszkálni? Csak a lapozófájlt át tenni hdd re meg ilyenek?
Erre esetleg tudnál még valamit mondani ?
A biosban van még egy Onboard SATA/IDE DEVICE: Enabled
Onboard SATA/IDE Ctrl Mode: IDE (ezt is achi ra kéne állítani?)=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
félisten
-
randras
veterán
válasz Coolmat #2757 üzenetére
OK, király!
Én elég sokat rendelek, már vannak bejáratott üzletfelek. Ott, az eBayen botlottam egy magyar tagba, aki pont hasonlót vett előttem tőle, és azt mondta, hogy elég sok teszteredmény alapján majdnem mindig az jött ki, hogy azok jobbak... aztán hogy igaz-e?
Lehet, hogy csak egy kínai volt google translate-el aki így vett rá hogy 7$ helyett 12$-ért rendeljek.
-
randras
veterán
válasz Coolmat #2755 üzenetére
SATA 3-am van?
Nem is tudtam..
Egyébként azért az eBay, mert ismerem az eladót: amit most kifizettem, egy hét múlva itt lesz az asztalon. Az IcyBox tetszett még nagyon, viszont csak putri boltokban kapni, és nem is hiszem hogy annyival jobb amennyivel drágább.
A noname-ek közül úgy tudom, jellemzően azok hozzák a valós USB 3 sebességet, amiknek az eszközbe futó csatlakozóvégük micro-B csatlakozós, nem A-s, így választottam végül ezt az eladótól 2700-ért.
-
randras
veterán
válasz Coolmat #2751 üzenetére
Köszönöm a segítséget, végül úgy néz ki, ennél maradok, és rendeltem egy USB 3.0-as keretet is hozzá. (eBay-ről, remélem hozza is majd, amit kell neki. Bár beszéltem már egy PH-s sráccal ott, és azt mondta, általában jók szoktak lenni.)
Egyébként végül azért választottam az OCZ-t a Kingston-nal szemben, mert az OCZ-nél az MTBF: 2 millió óra, szemben a Kingston-nál fele ennyi... Lehet, hogy csak egy szám, és nem is valós, de akkor a Kingston miért nem hazudott oda kétszer annyit.
-
randras
veterán
válasz Coolmat #2749 üzenetére
Köszi, így már kicsit egyszerűbb... a külön SSD házat pedig szerettem volna megúszni, de nem fogom szívatni magam.
Csináltam magamnak egy táblázatot az első hsz-es SSD-kről, hogy per pillanat melyik hol a legolcsóbb... hátha valakinek még jól jön!
Köszi a segítséget, most nézek teszteket!
-
-
hegegabi80
addikt
válasz Coolmat #1962 üzenetére
Köszi a segítséget.
Hát én is használt 80GB winyóra gondoltam. Ultimate van a gépen, de valamiért nem müxik rajta a virtuál xp, már próbáltam.
Viszont lehet meg fogom tudni oldani, hogy ne keljen xp.
Hát most biztos nincs 16k SSD-re, de amint lesz, akkor erre fogok beruházni. Mondjuk a hdd-met is időszerű lesz lecserélni, néha már adja magából a hangot (bár már 6 éves, de még 100/100-as).Még annyi, hogy ezeket az SSD-ket kerettel együtt kell befogatni?
[ Szerkesztve ]
-
smithi19
csendes tag
válasz Coolmat #1665 üzenetére
Olvastam én is valami FW próbálkozásról/kudarcról. Már rendelem is az utóbbit
"Please note that we have recently discovered a sequential write slowdown affecting our V200 series drives.
We have identified the issue and are diligently working on a solution.
While performance benchmarks may seem slow in certain environments, real world drive performance should still reflect that of an SSD with swift application loading, quick boot times and shutdowns.
It is important to note that the drive's data integrity remains uncompromised and is unaffected by this slowdown.
We apologize for any inconvenience this issue has caused.
Rest assured that we are working to resolve it as quickly as possible and we greatly appreciate your patience while we do so.
If you have questions or concerns related to this issue, please do not hesitate to contact our Technical Support Team at 0044 1932 73 8888.
As soon as the V200 Firmware Update becomes available, it will be located here: http://www.kingston.com/us/support/technical/products?model=sv200s3
Thank you for your understanding and co-operation. "Samsung Galaxy Note III :) Az erő már velem van ^_^
-
bluyoo
nagyúr
válasz Coolmat #1233 üzenetére
Végül is mindegy már berendeltem.Ráadásul csak 2 online boltból rendelek ott meg drágább jóval.Azért köszönöm.
(#1234) Pityu.
Neked is Pityu. Azért ez nem sok konkrét infó:
"egy srác árulja őket vadi újjak garanciával megbízható helyről"
De mint írtam mát tárgytalan.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
fematthew89
tag
válasz Coolmat #1031 üzenetére
Én egyetértek Coolmat kollégával csak jó élményem van az OCZ Agility 3-al bátran tudom én is ajánlani...ráadásul 8,1-et kap élményindexelésnél...
A külső ház szinte mindegy csak támogassa az USB 3-at, bár mondjuk nekem pont ez a márka volt USB 2-vel és nem volt semmi gigszer vele...Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos! / Tel.: 30/820-2515 E-mail: FEMatthew89@gmail.com / PH! megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=fematthew89
-
Topanka
aktív tag
Olyan egyszerű, ahogy leírtad, remélem a valóságban is így lesz.
Az Intel SSD-t kinőttem, mivel Win 7 64 Ulti-t használok, játék nélkül, és kezd kicsi lenni, ezért cserélném le.
A másik pc-be még vinyón van az op. rendszer, win 7 86, oda nagyon jó lesz.
Nem kell beépítő keret.
Tehát az OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 a legjobb választás az Intel csatiba, és ha szükséges firmware frissítéssel az általad megadott link segítségével.
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszod,
Üdv -
-
-
Renato1993
tag
Köszi a választ!
Akkor ezek szerint jó volt az a sejtésem hogy igazából tökmindegy melyiket veszem, szóval az olcsóbbal járok jól
Még azt elfelejtettem megkérdezni hogy valahol olvastam hogy vannak olyan SSD-k amik gyárilag több memóriát tartalmaznak és így kevesebb Spare Area kell, ez áll valamelyik felsoroltra?
Hát nálam a BF3-ban pont a betöltések idegőrlően hosszak, mondjuk f1-ezni is szoktam néha és abban is betöltéseknél unom szét magam.[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,AMD Phenom II X4 965BE,Sapphire HD5850, 240GB SSD, 2x4GB DDR3 RAM,Corsair VX450 táp,Tt VB6000BWSD ház,TOSHIBA DT01ACA200 2TB HDD
-
yohnsee
tag
Sajnos nem játszik semmilyen külső eszköz, a noti mellett semmi mást nem hajlandó hurcolni, hogy meglegyenek az adatai, amikkel dolgozik. A notin van e-sata és expresscard foglalat is.
Nézegettem az expresscard helyre tehető ssd-ket is, de ahol utánaolvastam, ott nem voltak elájulva a sebességtől. Te mit hallottál ezekről az expresscardos ssd meghajtókról? Ha egy olyat tennék bele, az még jó is lenne.AVR
-
franc0
őstag
Teljesen igazad van, én is így használtam. De ha ezt javaslom másnak,sokszor el vagyok küldve a picsába (tapasztalat).
Aztán szép lassan megváltoznak a felhasználói szokások, hónapok óta nem nyúltam a külső vinyóhoz. Régen is el lehetett férni 60 gigán, most is el lehet. Ha valami olcsó, azzal az ember pazarlóan bánik. Ilyen volt eddig a merevlemeztárhely is.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
jorden06
senior tag
Koszonom a valaszod!
Az osszefoglalo tablazatban a Sandforce SF-2200 Series ill. a Sandforce SF-2281 kozott mi a szignifikans (es szamomra hasznos) kulonbseg? Ez a "series" kifejezes mennyire tag az SF-22** csaladon belul?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
"1. Egy ubuntu live cd-ről bebootolok és onnan frissítem a kiadott linuxos változattal, hogy ez így menni fog-e az jó kérdés."
A "menni fog-e"-t nem tudom mire érted, de ha értesz a Linux-hoz, akkor menni fog.W7 alól is simán megy a dolog, csak arra kell ügyelni, hogy pl nem lehet az AMD SATA AHCI telepítve, a W7 alap AHCI drivere kell(ebből következően a BIOS-ban AHCI üzemmód és natív SATA kell hogy engedélyezve legyen W7 telepítése előtt, de ez alap dolog amúgy is)
Ha letöltöd a FW-t, akkor abban van egy telepítési útmutató, azt olvas el, abban benne vannak bizonyos feltételek avagy épp kizáró okok. Ha az be van tartva, akkor nem lesz gond a FW frissítéssel.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest