Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
-
Joshi
titán
válasz cinemazealot #33998 üzenetére
Ja bocs én csak azért írtam DLP-t, mert nem nagyon látok a piacon LCD-és megoldásokat. Meg aztán az ár se mind1, én olyan max 300k-ig tudnék elmenni akár használtat is.
-
cinemazealot
addikt
"...kérnék natív 1920x1080 DLP-és projektor ajánlásokat..."
Ezt írtad az első hozzászólásodban. Miért untattunk volna akkor LCD ajánlásokkal? Mondjuk, furcsa is volt, hogy tapasztalat nélkül is rögtön az egyik legmegosztóbb paramétert kötöd röghöz. De akkor ezek szerint LCD-k is jöhetnek?
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
Esetleg lebeszélsz egy időpontot a Lumen Médiánál. Ott volt alkalmam összehasonlítani letakarásos technikával egy-egy LCD-s, és DLP-s projektort.
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Joshi
titán
válasz motoroskanál #33994 üzenetére
Mindenki a szivárványról beszél, de egyetlen egy LCD proji ajánlás sem jött. Fura.
(#33993) péjé Na végre egy LCD ajánlás.
(#33995) alphamooncam
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
Szivesen ! Egyébként meg nem vagyok haragtartó, csak nem felejtek.
Ha bármiben tudok segíteni, szólj!
P.S:
Amint elkészül a "moziszobám" szívesen vendégül látlak, ha elfogadod !Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
péjé
őstag
válasz darthdenes #33959 üzenetére
szia,
mindenképp nézd meg mielőtt megveszed. Régebbi DLP, valószínűleg 2x színkerék sebességgel, ha érzékeny vagy a szivárványozásra akkor itt ki fog jönni.....:-)Izzócsere kb. 25-30eFT hozzáértőnél. Egy takarításra vidd el ha nem volt. Jótanács: izzót nem szabad a legvégéig kihajtani, ha jelentkeznek a fáradás jelei akkor csere.
-
.DLL
veterán
Hirtelen szemmozgásoknál sötét háttéren világos képrészletek (pl. felirat, csillagok, fényeffektek, stb) szétválnak a három alapszínre, és pl. fehér pötty helyett egy sorozatosan váltakozó színű pöttyöt lát az ember, ameddig a gyors szemmozgás tart. Utána újra összeáll a három alapszín. Nekem szerencsém van, kevésbé látom, és akkor sem zavar.
(P.H.)
-
Joshi
titán
válasz alphamooncam #33983 üzenetére
Nem tudom hogy jön ez ide, én még nem vettem projektort pont azért kérdezek mert nincs tapasztalatom ellenben monitor hangsugárzót hallottam már jópárat. Ezt jobb lett volna privibe de most már mind1 te tudod.
Viszont a W10000 megjelenésekor nem W1070 árban volt, ebből valószínűsítem hogy nem is az a kategória szivárvány ide vagy oda. Most már nagyon érdekel ez a szivárvány dolog.
A személyeskedést meg inkább privibe ha lehet.ui.: de a projektoron kívül nincs más alternatíva. Valamikor olvastam hogy mozira inkább DLP mint LCD proji, aztán az is lehet hogy ez is változott idővel. Az biztos hogy DLP projikból van több.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
Ez most személyes lesz, és ezért mindenkitől akit nem érint elnézést kérek !!!
"Mivel nem sokat értek a projektorokhoz..."
Te vagy az a csávó, aki egy másik topikban, egyéni preferenciád alapján, úgy minősítetted egy tanácsot kérő választását, hogy a "Én bottal se piszkálnám azokat a dobozokat..." ???
Mi lenne, ha most én mondanám neked az egyéni preferenciám alapján, hogy a kinézett projektoraid "Én bottal se piszkálnám...", mert szivárványozik mint állat.
Úgy gondolom nem ártana elgondolkodnod a fórumon történő vélemény nyilvánításod mikéntjéről, és itt nem csak a lekicsinylő megjegyzéseidre gondolok, hanem arra is hogy tárgyi tévedésed tényként adtad elő mondjuk a dobozok árával kapcsolatban.
Abba kéne belegondolni, hogy Te is kerülhetsz olyan helyzetbe, ahol nálad tapasztaltabbak tanácsára szorulsz...
Motoroskanál fórumozó javaslatához hasonlóan én is azt ajánlom - hogy ne érjen meglepetés - először meg kéne nézned hogy bírod a "szivárványt".
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
dunkel
őstag
válasz cinemazealot #33980 üzenetére
Kezdőként látatlanban használt projektort venni az elég nagy zsákutca.
Legfeljebb újan 14 nap elállással.Szépen venni kell a fáradtságot és megnézni ami szóba jöhet.
-
cinemazealot
addikt
Ha még sosem volt dolgod 1 chip-es DLP projektorral, akkor nem tudhatod, hogy hogyan fogsz reagálni a szivárványozásra. Van, aki nem veszi észre, nem is zavarja, de iszonyúan fájni kezd tőle a szeme/feje. Van, aki az első pillanattól észreveszi és zavarja. És van, aki látja, tud róla, de lesz@rja és nem is zavarja, mert el tud tőle vonatkoztatni. Mindenképpen érdemes volna kipróbálni, mielőtt beleugrasz egy vásárlásba.
-
dunkel
őstag
Azt, hogy ha valami elektronika elromlik benne, nem biztos, hogy javítható vagy megéri javítani. Mondja egy boldog W10000 tulaj. De ez igaz bármelyik nem garanciás használt gépre...
Ha nem látod egyből a szivárványt akkor nem fog később sem zavarni. Én megtanultam nem foglalkozni vele és már csak az erősen felbomló részeknél veszem észre.
[ Szerkesztve ]
-
-
dunkel
őstag
W10000 és Runco RS900 is van fenn itt: [link]
Az bele kell kalkulálni, hogy ha megadja magát akkor lehet sanyi. 500 alatt viszont sztem nem nagyon lesz ezeknél jobb (Sim2 D80 is még befér az 500-ba), szóval akár 2-őt is vehetsz belőlük még mindig jó vagy.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
-
.DLL
veterán
Optikában biztosan lenyomják a mai alsó közép kategóriát, de ezek annó 7-8 ezer Dolláros gépek voltak. Bevallom nem sok projektorom volt személy szerint, de munkahelyből adódóan egy csomó prezentációs géppel találkozom 120-150k körül, azok pl. nem túl meggyőzőek, pláne optikában, tiszta inhomogén, kómás a legtöbb, van ami idővel vált azzá (2-3 év)
A mai középkategóriás házimozi felhozatalt nem ismerem.
A w9000 meg nagy kockázat is volt (a kora miatt) de elvileg csak 1 lámpát fogyasztottak el vele, és úgy éreztem ennyiért kihagyhatatlan, hisz mit kap az ember 100k-ért. A technika elég erősen értéktelenedik el pénzben, de ez pl. az autóknál is így van. Egy rendben tartott régebbi Mercibe vagy BMW-be ma is jobb érzés lehet beleülni, mint egy ugyan olyan áron vásárolt új kis autóba. (oké autónál a méret, motor, csomagtartó, fenntartási ktsg., stb is számít a praktikum miatt)
(#33972) Joshi: Na, látom itt te is efelé hajlasz, akkor érted.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Joshi
titán
válasz cinemazealot #33970 üzenetére
Azt látom hogy sokan használnak W1070-et, de nem szeretnék egy olyan projektort megvenni ami nem felelne meg, pont azért hajlok a használt de felsőbb kategória felé.
-
cinemazealot
addikt
Én egy Benq W1070-nel vetítek kb. 280 cm távolságból egy 200 cm széles vászonra. A projektor lencséjének közepe ilyenkor kb. 209 cm, a vetített kép alja pedig kb. 79 cm magasságban van. Tény, hogy nem professzionális, de ez (és ennek leszármazottjai) egy elég népszerű és sokaknál bevált típus.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
A projektort lejjebb tudom tenni, ez csak kb méretezés volt. Igazából azért gondoltam minél magasabbra, hogy a ventizaj ne zavarjon annyira. Egyébként van ajánlott elérhető projektor? Tudom hogy a kontraszt nem lesz olyan jó, de amúgy is IPS lcd-ém van szóval nem lenne mellbevágó a magas kontraszt hiánya.
-
Exian
addikt
-
.DLL
veterán
válasz alphamooncam #33961 üzenetére
Van olyan projektor aminél a kép felső széle alá tud menni az objektív tengelyének. De az való igaz, hogy az egész rendszert kicsit jellebb kéne tenni, hogy a kényelmesebb szemmagasság közelében legyen a kép közepe.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
lemmy9
őstag
-
Joshi
titán
Sziasztok. Mivel nem sokat értek a projektorokhoz ezért kérnék natív 1920x1080 DLP-és projektor ajánlásokat (konkrét típusokat). Az ár olyan max 300ezer, ha egy mód van rá akkor minőségi projektor legyen nem baj ha használt. Kaptam profi projektor ajánlást, de ezek a típusok beszerezhetetlen kategória: Sim2 d80e, sharp z30000, mitshubishi hc 8000
Nagyjából 2-2,2m széles vászonhoz lenne az alábbi elhelyezéssel. Előre is köszi. -
darthdenes
tag
Üdv.
Optoma Hd65 kezdő projectornak belekostolni ebbe a műfajba megfelelne?
Mennyibe van egy izzó csere ebbe modelbe? -
sgery
őstag
Üdv mindenkinek!
Hamarosan költözni fogok és velem együtt a kivetítőm is. Egy benq w1070-esről lenne szó.
Jelenleg a plafonhoz rögíztő konzolom van, viszont az új helyen a függőleges falba kell majd rögzíteni.
Ide milyen olyan rögzítő javasolt aminek kicsi a kinyúló távolsága? Tehát minél inkább a falhoz közel tartaná a kivetítőt.
pl ez?Előre is köszönet
És ha már írok: ha már költözök lesz kis időm beadni valahova egy tisztításra. Hova lenne érdemes beküldeni ahol emberi időben ki is takarítanák? Bp és környéke.
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
Exian
addikt
válasz bajnokpityu #33956 üzenetére
"fényképezőknél is a nagy zoomátfogás vagy aránytalanul drága, vagy gyenge a képe"
Pontosan. Nekem is ezért van inkább több lépcsőben átfogva a teljes zoomtartomány, amire szükségem van DSRL téren, mert az ultrazoom optikák nem túl jók. Igaz, így cserélgetnem kell, ami mondjuk macera, mert a munkahelyemen rendezvényfotós vagyok, de már megszoktam a tízenX év alatt. Nem sporteseményeket fotózok (mondjuk néha azt is), van pár másodperc mindig egy gyors optika csere-berére. Mondjuk többször vannak táncos események, ott már 2db vázzal szoktam pörögni Csak a másik vázam meg úgy ahogy van már nagyon gyenge.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Beni2360 #33948 üzenetére
infocusnak is van olyan, egyébként csomó ember szerint árához képest kiváló képű, és nem is túl olcsó DLPje, amin semmilyen shift nincs, és még a zoom tartomány is kicsi.
szvsz ez egy korrekt kompromisszum, mert arányában olcsó proji inkább szolgáltatásban legyen kevesebb, mint képminőségben. aztán max nem őt veszik, mert nem tudják az adott helyiségben elhelyezni.
fényképezőknél is a nagy zoomátfogás vagy aránytalanul drága, vagy gyenge a képe. nomeg több olyan optika van, ahol a zoom végén már elég nagy a fényerő veszteség. ilyen pl a sharp z30000. normál, v közeli vetités esetén még erősebb a fénye, mint pl az enyémnek, a zoom végén meg nem éri el.
-
Exian
addikt
válasz Beni2360 #33954 üzenetére
"Inkább a short trow felé mennek - na az meg mifene?"
Na, ezt még én is tudom, aki alig látott eddig életében projektort Szóval éppen a2d2 topiktársnál láttam élőben egy Short Trow vetítőt (azt akartam megvenni), aminek a lényege, hogy nagyon közelről is tud nagy képet vetíteni. Nála azt hiszem ilyen 1 méter pár centiről van vetítve a több, mint 2 méter széles kép. De ő meg tudja mondani pontosan.
-
Beni2360
félisten
válasz GZoli7 #33953 üzenetére
Én bennem csak elméleti szinten vetődött fel a kérdés.
Nálam max csak a belógatás jöhetne szóba. Az meg fixen igen csúnya volna.
Marad a proji asztal előhúzása a sarokból, oszt jó napot kb 2-3 perc a belövése.
Inkább a short trow felé mennek - na az meg mifene?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
GZoli7
senior tag
válasz Beni2360 #33952 üzenetére
Nem biztos, hogy olyan egyszerűen megoldható, mert igen tekintélyes lens shift kellene. Nem ez a módja a dolognak.
Mi a bonyolult egy konzolban? Kitakarni is nehezebb a képet úgy.
A polcod aljára is felszerelheted valahogyan...
Lényeg az, hogy a szoba magasság felső harmadában csak lógatva lesz jó.
Inkább a short trow felé mennek a gyártók, talán jobb is. -
Beni2360
félisten
válasz GZoli7 #33951 üzenetére
Pedig a mai technikával ez már megoldható lenne, és egyszerűbb volna a polcon beállítani mint a plafonról 1,8 m magasról lelógatni. Láttam innen a vetítő asztalomról is a mókát.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz GZoli7 #33943 üzenetére
Most már én sem, bekapcsoltam és megfordítottam a vetítési képet, nem megy az elgondolásom.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Vikthor #33939 üzenetére
Függőleges lencseshiftet meg minden normális projektor tud, - akkor az én gépem nem normális? Mert az övében sem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
AVhelper
senior tag
Használd azt az Espon kalkulátort, amit már láttál. Kiválasztható azon a "telepítés típusa" (normál/mennyezeti). Fel vannak cserélve benne "a vászon alsó szélétől a padlóig" és a "mennyezettől a vászon felső széléig" paramétermezők, ez a vetítő magasságát mozgatva (egér rá a fel-le nyilra, jobb-egérgomb nyom és közben mozgat) láthatod.
Az ideális az, ha a kép közepe kb. azonos magasságban (vagy némileg alatta) van a nézési pozíció szemmagasságával. Ha 100" a vetített kép átlója és a padlótól annak alsó széle 55 cm-re van, akkor a teteje 180 cm magasan van, a közepe 117,5 cm magasan, a felfordított vetítő alja (ami ilyenkor a mennyezet felé néz) 178 cm magasan.
-
-
_Smooth
senior tag
válasz Vikthor #33937 üzenetére
Ez így nem igaz.
Ha 8MP géped van és Te 8MP fotókat szeretnél (mert printre az ideális Neked), akkor croppolással pixeleket fogsz veszíteni - ugyanúgy, ahogy trap.korrekció esetén is.
Digitális zoommal ugyanez a helyzet, mivel az is croppolja az eredeti képet, csak utána szoftveresen "visszaemeli" az eredeti felbontásra - emiatt fog szétesni, pixelesedni a kép.
36MP-es gépet se azért vesz az ember - gondolom én -, hogy utána 24MP-re vagdossa a képeket. Vagy akkor veszek UHD vetítőt, ha trapézolni kell abban is lesz "tartalék".Ha jól tudom, akkor a trapézkorrekció is hasonlóképpen működik. Csinál egy párhuzamos oldalú képet, majd azt felhúzza a kívánt méretre - ezért is van, hogy minél nagyobb mértékű a korrekció, annál nagyobb mértékben romlik a kép minősége (csökken a felbontása).
(#33943) GZoli7
+1[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Exian
addikt
válasz Vikthor #33941 üzenetére
Szerintem sem... épp ezért is írtam, hogy moziban is, ha lehet, mindenképp a 2D-s verziót választjuk, bár sem a feleségem, sem én nem vagyok szemüveges, meg semmi "szemtengely ferdülés" meg semmi ilyesmi nincs, jól látjuk a 3D-t, de utálom. Moziban a legnagyobb bajom a 3D-s filmekkel az, hogy nem tudom miért, de nekem sokkal sötétebb, fakóbb az ilyen film alapból, mint a simák.
Szóval, otthon sem akarok ezzel nagyon foglalkozni, csak ha ki lehetne próbálni olcsón, egyszerűen. Ahogy olvasgatom vissza a topikot, volt más is, aki említette (több évvel ezelőtti hsz-ben), hogy a normál 3D filmek nem voltak hatásosak, de nézett tengeralatti ismeretterjesztő filmeket, amik meg nagyon jó hatásúak voltak. Ez érdekelne, de nem minden áron...
-
nagyúr
Lehet próbálkozni 3D-s megoldásokkal de ami igazán jó az nem olcsó. Ráadásul én nem részesítem előnyben, mert szemüveges vagyok és szemüvegen a szemüveg már sok és nem az igazi. Egy jó 2D-s képnél nehezen lehet többet kívánni ami a mozit illeti, szerintem. 2 órás filmben van cirka 1-2 percnyi 3D-s jelenet összesen átlagosan. Megéri azért extra szemüvegben végignézni a filmet? Szerintem nem.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Exian
addikt
válasz Vikthor #33939 üzenetére
Köszi, akkor lehet, hogy felrakom addig majd a vásznat. Aztán majd ahhoz lövöm be a vetítési képet.
Még egy kérdés, ha megengeditek: a projektor, ami lesz, elvileg tudja a 3D-t. Hogy milyen módon, fogalmam sincs, abszolút nem értek hozzá, alapvetően nem is szeretem a 3D filmeket, moziba is ha megyünk, kimondottan direkt a 2D verziót választjuk, amennyiben vetítenek az adott filmből 2D verziót is.
DE! Azért csak-csak furdal a kíváncsiság már most, otthon azért lehet, hogy elbohóckodnék 1-1 normálisabb 3D-s természetfilmmel (kizárólag az érdekelne 3D-ben, mondjuk jó kis vízalatti világot bemutató videók...).
A kérdésem az, hogy ehhez a projektorhoz (Epson EH-TW570) milyen szemüvegre lenne majd szükségem?
Akár konkrét típus ajánlással.Hülye a kérdés, de gondolom amit a Cinema Cityben adnak ~300 Ft-os szemüveget (passzív), az biztos nem jó ehhez?!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Úgy lenne az ideális, hogy beszerzed a vásznat, elhelyezed (fúrás-rögzítés) és ahhoz igazítod a projektort, legtöbb esetben, a mennyezeti konzol az ideális és akkor középen lesz a projektor vízszintesen. Függőleges lencseshiftet meg minden normális projektor tud, az nem gond.
-
Exian
addikt
válasz AVhelper #33936 üzenetére
Köszönöm. Akkor szerintem hagyom ezt az oldalsó elhelyezést, sokkal optimálisabb lesz középen elhelyeznem a felső polc környékén. Csudába, jöjjön már meg a projektor, most így nélküle még nagyon nehéz még csak elképzelni is, hogy mi, hol, hogyan lesz A vászon hiába van meg, még azt sem tudom addig felfúrni, mert még nem tudom, milyen magasságban lesz a kép. Vagy azt már nagyjából be tudom lőni egy optimális szintre és ahhoz mérten helyezem el / állítom be a vetítő képét? Ha már itt tartunk, mi az optimális képmagasság 16:9-nél? Mondjuk a földtől mérve, hol legyen a kép alja?
[ Szerkesztve ]
-
-
Exian
addikt
válasz _Smooth #33932 üzenetére
Jah köszi. Hát a digitális zoomot utálom, szerencsére fényképezőm az DSRL van, többféle (zoom) optikával, úgyhogy ilyethogy digitális zoom, nem használok Esetleg utólag, ha nagyon kell egy képkivágást csinálni egy képen, kitolva a kivágott részt az eredeti felbontásra, akkor az egy utólagos "digitális zoom", de az azért más tészta.
Hát akkor majd meglátjuk, még nincs meg a vetítő, majd ha meglesz, megpróbálom berakni a minden szempontból legoptimálisabb helyre. Egyfelől az említett/ábrázolt oldalsó hely lenne a legjobb, de ha ez érzékelhető és jelentős/látványos elváltozást eredményez a vetített képben, akkor nem fogom erőltetni, végül is tényleg meg tudom oldani a teljesen szembeni elhelyezést is kisebb kompromisszumokkal. De inkább legyen elhelyezési kompromisszum, mint minőségbeni kompromisszum.
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
Nem lesz tőle semmi baja a vetítőnek. Ez egy használható szolgáltatás, nem véletlenül kerül bele a gépekbe. Csak szoftveres korrekció révén képminőségromlással jár. (annyira javasolt csak a használata, mint a digitális fényképezőgépeknél a digitális zoomé)
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
-
_Smooth
senior tag
Mivel a vetítőd 16:10-es, csak a 4:3-as filmek miatt teljesen felesleges 4:3 vásznat venned.
Mindenképp kisebb képet fog vetíteni, mint a vásznad, hiába ugyanaz a képarány - vagy le fogja lógatni két oldalt a szélesvásznú képeket (vagy minden alkalommal játszhatsz a zoommal, de akkor úgy állítsd be a gép távolságát, hogy erre legyen lehetőséged - ha a vetítő natív képarányához igazítod a max zoomot, akkor nem fogsz tudni nagyítani a 4:3 képek esetén)# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
nagyúr
a trapézkorrekció az nem a keystone véletlenül? Mert akkor az szigorúan kerülendő mert halálfejes!
-
Exian
addikt
válasz Beni2360 #33927 üzenetére
"hol van akkor a két front sugárzó?"
A hang egyelőre nem lesz túlbonyolítva, egy sima 2 hangszórós rendszer lesz, a hangfalak kétoldalt. A rajz persze nem tökéletes, ugyan eléggé a sarokban lesz a vászon, viszont annyi távolság lesz a faltól/saroktól, hogy oda el fogom tudni helyezni a hangfalat.
"A jobb oldali falról nagyon verődnek vissza a fények, oda fekete dekor kell."
Lesz is. Egész pontosan úgy van, hogy a szoba fele magasságban már most is sötétszürkére van tapétázva, a tervem az, hogy kvázi az egész szobát bekurkolom, a plafonnal együtt Mivel ez a szoba kvázi csak hálószoba és most majd moziszoba lesz, nem lesz probléma, ha sötét az egész.
-
Beni2360
félisten
Na ha már így benne vagyunk a szerelésben, kérdezném, hogy ha a fejem főlé a magas polcra tesszük a talpára és a menüben bejelöljük a fejjel lefele pozíciót akkor azt úgy fogja érzékelni mintha lógna?
Tehát nem kötelező lógatni?
Tudom ki kellene próbálnom de most olyan szép napsütés van és nincs kedvem elő venni a projit.
--------------------------
exian: mert akkor nem közvetlenül a fejünknél zúg. - és nem közvetlen fújja rátok a meleget.
Rajzodban sarokban a vászon, hol van akkor a két front sugárzó? A jobb oldali falról nagyon verődnek vissza a fények, oda fekete dekor kell.[ Szerkesztve ]
-
AVhelper
senior tag
De tud, mégpedig manuális vízszintes ± 30°-os trapézkorrekciót tud! Ha nem tudsz valamit biztosan, akkor ne írj le ide félrevezető információkat.
Kép linkje.
A képen az csúszka szolgál a vízszintes trapézkorrekció beállítására.A használatát persze én is kerülendőnek tartom.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Akkor fölötte lesz, nem gond. Végig be van polcozva a kanapé fölött egészen a plafonig. Egy fontos, de szintén lehet, hogy tök alapvető és buta a kérdés: ezt a projektort fejjel lefelé fel szabad/lehet függeszteni? Tehát, hogy nem a lábára állítom, hanem megfordítva rögzítem a plafonon vagy valamelyik polc aljára?
-
.DLL
veterán
a vetítőt csak "szemben" érdemes elhelyezni, mert a trapézkorrekció minőségromlással jár, rengeteg pixelt elveszítesz.
4:3-at minden további nélkül meg tudja jeleníteni, de ha a kép szélességét az 1280 pixeles szélességhez lőtted be, akkor a 4:3-as kép nyilván két oldalt "fekete" sáv lesz. (Mozifilmeknél pedig alul felül lesz nagyobb fekete sáv, mert ezek 16:9 és ~21:9 oldalarányúak)
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Exian
addikt
válasz Beni2360 #33916 üzenetére
Egyébként azért is lett 4:3-mas vászon vásárolva, mert nagyon sok régi filmünk van, amit szeretnénk majd kivetítve is megnézni és azok 4:3-as arányúak. Az a kérdés, hogy az említett vetítő (Epson EH-TW570) tud e 4:3-mas képarányban is vetíteni teljes méretben, tehát ki tudom e majd használni a 2x2 méteres vásznat az ilyen videóknál?
Más: az alábbi rajz szerint el lehet helyezni ezt a vetítőt? Tehát, hogy nem szemben lenne a vászonnal, hanem baloldalt. Képes ilyen irányú korrekcióra, vagy csak függőleges korrekcióra képes? Jó lenne, ha el tudnám így helyezni, de ha így nem, lehet, akkor el tudom helyezni a kanapé fölött is.
Az alábbi képen ez a vetítő pont így van elhelyezve, csak az szemmel láthatóan nem igazi kép, csak "rajz", illusztráció. De tudhat ilyet ez a vetítő?
Bocs a buta kérdésekért, de NEM ÉRTEK hozzá.
Köszönöm!
a2d2: jah, teljesen megfertőződtem Már csak a vetítőre várunk aztán mehet először a barkácsolgatás, aztán meg a mozi!
-
Exian
addikt
válasz Beni2360 #33916 üzenetére
Köszi. A vászon csak átmeneti, nem tudok hirtelen egy darabig normális fix vásznat rakni, de majd az lesz. Egy ideig mindenképpen csak lehúzható lehet.
A TV dolog csak "vicc" volt mármint tényleg eladtuk a 32-es TV-t és beraktuk a 16-os kistv-t (dobozában pihent évek óta), de csak átmenetileg tv-re nekem (elaludni...) elég az is, de mozizni meg minél nagyobb képpel szeretnénk.
A projektor képét úgy néznénk majd, hogy a fejünk kb. 3.5 méterre lenne.
-
Beni2360
félisten
Vásznat egyébként fél áron sikerült találnom - azért ezt 3x meggondolnám. 4:3 képarány és nem egy jó fajta, könnyen hullámosodik.
--------------------------
hogy ilyen vagy hasonló projektorral 3-3.5 méter - ez nem így működik. vannak olyanok amelyik közelebbről tud nagyobb képet és van olyan amelyik távolról tudja ugyan azt. te konkrét típusz írtál és az pont bele is fér.
----------------------------------
A kisszobában milyen távolságról volt nagy az a 32" TV? 16" már manapság monitornak is kicsi az író asztalnál.
A projit milyen távolságról néznétek?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy projektort. A keret elég szűkös,lehet szó használtról is.
Házimozi célra szeretném használni, fehér hibátlan falra szeretném vetíteni 2-2,5 méter átlójú képet szeretnék vetíteni, kb 3-4 méterről nézném a képet,a projektor egy 1,20m-es álványon lenne,kb 4 méterre a faltól amire vetíteni szeretném. Sötét a szoba. Jelenlegi projektor annyira pixelhibás már, hogy szinte nézhetetlen.
Érdemes e használtat venni,vagy mindenképpen újat? Az ár a lehető legolcsóbb kellene legyen max 720p-s filmet nézünk rajta.
Minden szinten,szinte minden.
-
Exian
addikt
Egyébként egy 16" (tizenhat) colos kis LCD TV-t fogunk leváltani abban a szobában a kivetítőre, szóval jelentős ugrás lesz méretben Az első néhány vetítés biztos "tátottszájas" lesz... mondjuk a vicc az, de ez már tényleg nagyon OFF, hogy egy 32"-os TV-t váltottunk le a 16"-osra, mondván, hogy túl nagy az a TV abba a kisszobába... Viszont ezt csak TV-re használjuk, este néha megnézni ezt-azt (nappaliban van nagyobb TV is), viszont filmezni meg szeretünk az egész családdal, úgyhogy csinálunk moziszobát belőle, projektorral, vászonnal.
Vásznat egyébként fél áron sikerült találnom, az már meg is van. 29.900 Ft-ról van leakciózva 14.900 Ft-ra, 2x2 méteres kézi állítású rollos. Ismeri valaki ezt a vásznat? Jó lehet ez hosszú távon? Igazából csak átmeneti céllal vettem, a későbbiekben majd egy fix vásznat szeretnék.
-
Exian
addikt
válasz Beni2360 #33910 üzenetére
Köszönöm. A projectorcentral-on néztem, de nekem így ez nem teljesen világos, hogy a valóságban ez mit jelent. Igazából tapasztalati dolog érdekelne, hogy ilyen vagy hasonló projektorral 3-3.5 méter közötti vetítési távolságról milyen széles kép hozható ki normálisan.
Nah az epson féle oldalt megnéztem, ez "mutatósabb" számomra. Ezek szerint nem lehetetlen a 100"-os képméret, azt írja, hogy 2.89-3.4 méter között kell lennie ehhez a vetítőnek, ami nekem épp a legjobb.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Itt megnézheted. A vászon alsó-felső jelzés össze van cserélve!
vagy itt.[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy ~3.5 méterről mekkora képet tudok vetíteni normálisan egy Epson EH-TW570 projektorral?
Maximum ekkora távolságra tudom elhelyezni majd a projektort a vászontól, de a 3.2 méter még valószínűbb.
A cél egy kb 100"-os, pontosabban egy 200 centi széles vetített kép lenne.
Ez összejöhet?
Köszönöm!
-
AVhelper
senior tag
A lényeg az, hogy a #33875-as hsz-ed állítása, miszerint "A mozikban 3DLP chipes vetítők vannak," félrevezető, mert ez a megfogalmazást azt implikálja, hogy a mozikban "kizárólag" 3DLP chipes vetítők vannak, bármi más kizárt. Helyesen az állítás úgy hangzana, hogy: A mozikban használt DLP vetítők 3 chipesek, és Te nyilván ezt is akartad közölni.
Az én valószínűleg közel sem teljes ismeretei szerint amúgy Sony 4K SXRD projektorral felszerelt termekből van 5 Óbudán, 2 Siófokon, 1 Tatabányán, 1 Dunaújvárosban és 2 Egerben.
-
_Smooth
senior tag
[link]
Na ilyesmire gondoltam egy korábbi hozzászólásban függönyözéssel kapcsolatban.
Ha valakinek kompromisszumos a nappaliban mozizni - és akkor erre írtam, hogy a visszanyitott függönyök is elrejthetők a vászon körül/mögött/mellett egy bútorban vagy gipszkartonfal mögött stb.Ahogy látom, itt még ki is próbálható, akár egy olcsóbb LCD vetítővel is (mit segít annak a kontrasztján).
Hátha valakinek segítésg a döntésben.# I got bored one day and put everything on a bagel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest