Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #18091 üzenetére
Pedig így van...
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
c4
őstag
válasz bajnokpityu #18096 üzenetére
Nem tudok róla. hogy más optika lenne benne. Az a biztos, hogy át van dobozolva.
De használta Sim2 a domino szériához már a w10000-et is.De a Mitsubishi is átmatricázott már BenQ készüléket. Európában nem volt forgalomban. A típusszámot most fejből nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz bajnokpityu #18094 üzenetére
Pyarancsolj: Crystal 45
Sanyinál már rendelheted is.
Vagy BenQ érdekel? w6000 már nincs, 7000-es széria fut.
-
c4
őstag
válasz bajnokpityu #18091 üzenetére
Asszem' még a Crystal 45 is BenQ. De legalább már átdobozolták.
Benq W6000 specs
2500 lumens
50,000:1 contrast ratio
16.85" x 6.14" x 13.58" (W x H x D)
audible noise 32db
Philips VIDI lamp tech
280w lamp
Throw Ratio, 1.62 ~ 2.43:1
6 segment color wheelCrystal 45 specs
2500 lumens
50,000:1 contrast ratio
17.7" x 6.5" x 14.3" (W x H x D)
audible noise 31db
Philips VIDI lamp tech
280w lamp
1.62 - 2.43 Throw
6 segment color wheelI really hope the extra $6000 doesn't just buy you a glossy box
To be fair, it was described as the successor to the D60"
[ Szerkesztve ]
-
NeAndrew
csendes tag
válasz lajthabalazs #18088 üzenetére
Nagyon köszönöm az összefoglalót!
Gépből új vagy használt a javaslott? (csak sima 2D képet vetítenék)
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz kruplishal #18089 üzenetére
A 1070 csak ár/érték viszonylatban best buy. vannak azért köztes állapotok. Vagy régebbi csúcsgépek, (DC3as) vagy az új generációból a csúcsmodellek, Optikailag mindenképp jobbak a belépőmodelleknél.
W6000-esem van, elvagyok vele valahogy. A Sim2 alja a BenQ csúcsa... olyannyira, hogy gyakorlatilag átmatricázta a Sim2. És megszorozta az árát kettővel. Például 2D-re normál vászonméret mellett egy Benq w10000, 20000 simán vállalható minőség még ma is.Sim2 D60
[ Szerkesztve ]
-
lajthabalazs
senior tag
válasz NeAndrew #18084 üzenetére
A vetítési és nézési távolságra a három dolgot kell figyelembe venni (a fizikai adottságok mellett):
- Fényerő: minél nagyobb a kép, annál kisebb lesz az egységnyi felületre jutó fényerő. Ha van háttérvilágítás, beszűrődő napfény, akkor a kontraszt a fényerő csökkenésével meredeken romlik. Figyelembe kell venni, hogy a lámpa, ami újonan elég fényes volt, 1000 óra után a fényerejének 30-40%-át, de akár felét is elveszítheti.
- Látószög: minél messzebről nézed a képet, annál kisebb lesz a kép, ezen nincs mit magyarázni Ez határozza meg a maximális javasolt nézési távolságot, a javasolt maximum a képernyő szélességének háromszorosa.
- Pixelek: minél közelebbről nézed a képet, annál jobban látszanak a pixelek. Ez határozza meg a minimális nézési távolságot, a javasolt minimum a képernyő szélességének másfélszerese. A DLP projektoroknak jobb a pixel-kitöltöttsége, érdemes olyat választani, és akkor közelebbről sem olyan zavaróak a pixelek.
Szövegolvasáshoz a minimális nézési távolság közelépbe vagy akár közelebb ülnék (mert ha fárad a szem, vagy öregszik, akkor hamar eltűnnek a pixelek). És úgy vetítenék, hogy jóval fényesebb legyen a kép a mozis ajánlásnál. Egy 3000 lumenes géppel 2-3m-es kép, 1.1-es vászon 2.5-3.5m-ről nézve.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy a babzsák elég alacsonyan van, és előre kényelmesebb nézni, mint felfelé, tehát a mozizáshoz ajánlott 120cm magasan kezdődő kép helyett inkább egy padló fölött 20-30cm-rel kezdődő megoldást választanék.
Persze mindez a programozásra optimalizálva, ha filmet nem egyedül babzsákból, hanem másokkal szeretnél nézni, akkor valamilyen kompromisszumot kell találni a kétféle igény közt: filmhez sötétítesz, kisebb fényerő mellett is jó lesz a kontraszt, és zavaró a túl fényes kép. No meg többen jobban le tudnak ülni egy nagyobb képernyő előtt.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz NeAndrew #18084 üzenetére
Ha vannak ismerőseid, akiknek bevált a projektor, akkor nézd meg hogy neked is tetszik-e az ő rendszerük, és ha igen, válaszd azt a gépet, elhelyezést, képméretet, amit ők használnak. Én csak a saját tapasztalataimat osztottam meg a saját LED-es - és általam használt irodai - projektorokról.
-
Dexar007
veterán
Egy Runco ls-5 megeri a tobbletkoltseget egy sony hw30-40-50 nel szemben?
(Jajj mit vettem a fejembe.. )
Give me your cum,bull!
-
NeAndrew
csendes tag
válasz lajthabalazs #18083 üzenetére
@CyDoN: A vetítésre kinézett faltól max 5 méterre lehet. Igazából teljesen laikus vagyok a témában gondolom minél nagyobb a kép annál jobb? Kb 4,5 méter távolságból lenne nézve ha film megy. Programozásnál valószínűleg közelebbről. A fal jelenleg fehér és a belmagasság 3m kb, oldalirányban is bőven van hely.
@lajthabalazs: Igen programozásra nem is volt kérdés hogy kell-e a full hd. Én eddig több ismerősömtől is csak jót hallottam a projektoron való programozásról. Igazából van 2 monitor, de asztalnál szerintem nem olyan kényelmes, mint egy babzsákból, és nemszeretem a laptop ölben kombót. Ha projektoron programozás, akkor csak az alt-tab. Amúgy netbeans a szerencsés jelölt.
-
lajthabalazs
senior tag
Pont programozásra kell a Full HD, ha nem Notepad-ben dolgozik a srác, hanem valamilyen fejlettebb IDE-t használ, akkor 1024x768 vagy 1280x800 pixelből a sok menü, toolbar és nézet után alig marad valami hely középen.
Számomra programozáshoz - de egyszerű olvasáshoz is - a TV és a projektor is megeröltető, a karakterek életlenek, nem szép a rajzolatuk. Meg persze nem árt a két monitor, ami projektor esetén ugráló fókusztávolságot jelent, vagy két projektort. -
NeAndrew
csendes tag
Sziasztok!
Projektor vásárlásan gondolkozom 100-200k-t szánnék rá (nemtudom mennyit érdemes ez csak első elgondolás volt.)
1. kérdésem, érdemes újat venni vagy használtan alacsony áron lehet jókat beszerezni (itt ph-n láttam elég lassan mennek a projektorok.)
2. Milyen égővel szereltet érdemes venni? Főleg sötét szobában lenne használva, filmezésre, programozásra.
3. Filmezésben mennyivel érezhető az 1080p a 720p-hez képest? vagy filmre elég a 720p?
4. Egypár jó ár/értény arányú cuccot tudtok esetleg linkelni?
5. Hol tudok alaposan utánaolvasni a témának?
Üdv,
András -
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #18079 üzenetére
DLP-vel vagyok....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #18077 üzenetére
nem elég éles a felirat?
-
AVhelper
senior tag
válasz Cseneles #18060 üzenetére
210 x 130 centis gain 1-es vásznon 2.000 ANSI lumen fényárammal már 231 cd/m2 felületi fényesség hozható létre, ami bőven elég egy világos előadóteremben. Vagyis az alapvetően világos képtartalmú prezentációhoz már ez a fényerő is elég. Azért direkt napfény lehetőleg ne érje a vetítővásznat.
-
-
szepi0808
senior tag
válasz bajnokpityu #18075 üzenetére
Nem nagyon értem az okfejtést, de mind1.
Akkor jó volt az összeállítás, pedig mondtam neki írhatna ide is róla, már csak a nézési szög miatt is.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
bajnokpityu
félisten
válasz szepi0808 #18072 üzenetére
jó volt nála a kép is, vetitő is, vászon is. kéne úgy, ahogy van. csak motoros, mert itt nem tudnék vele mit kezdeni.
nem érted. nem a minőségbe kötöttem bele. egy magyarázat lehet, hogy a screenline vászon esetén az 1.0 és az 1.4 gain vászon is 150fokban ver vissza, hogy az 1.0 az az 1.4ből lett fejlesztve, és ahelyett, hogy más festéket találtak volna ki az 1.0hoz, inkább rákentek még egy réteget, hogy sötétebb legyen a kép, és elnyeljen fényt.
igy lenne annak is értelme, h miért nem tetszik azonos tipusból az 1.0s gain.
de ettől függetlenül az lenne a logikus, hogy az alacsonyabb gainhez nagyobb szög tartozik.
-
szepi0808
senior tag
válasz lajthabalazs #18071 üzenetére
Pedig 150-160 fokosak a matt fehér 1.0 gaines vásznak is.
Hát nem tudom, ki az, aki a vászon szélétől kb 3m-re kiülne. Általában mindenki olyan vásznat választ, ha több üléssor is van, hogy legalább a legszélesebb üléssor szélessége megegyezzen a vetített kép széleivel- Pl. nálam is így van. Nem irányított szürke felület vagy 2-3 gaines High light vásznaknál, ami középen hot spot-osak nem lehet észre venni azt a 150 fokot, csak ha extrém oldalra ülsz, de még olyat nem is próbáltam,mert nincs is annyi hely egy átlagos szobában.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
szepi0808
senior tag
válasz bajnokpityu #18055 üzenetére
Pedig gyári adat, amivel nem szoktak dobálózni. De nem értem. Még nem nézted meg a D80-al a barátodnál az 1,4-es Diamond vásznat? Mert ott rögtön kiderül, ha turpisság lenne.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz szepi0808 #18022 üzenetére
A 150 fok a 180 fokához képest korlátozás, még ha ez a gyakorlatban nem jelenti a felhasználói élmény csökkenését, mert 80 fokos tartományban ülnek a nézők.
Engem inkább az érdekel, hogy mennyire marad egyenletes a fény, nehéz elképzelni, hogy van olyan anyag, ami a két szélén 15 - 15 fokban nem ver vissza semmit, és a középső 150 fokban meg egyenletesen. Viszont ha nem így csinálja, akkor azok a részek, amiket az ember szemből néz (közelebb eső széle), világosabbak lesznek, mint azok, amiket ferdén (távolabb eső széle).
-
tirszin
senior tag
Én addig vártam az 1. projektorral, amíg a 1080p elérhető árú nem lett. Ha figyelembe vesszük, hogy egy normális film 21:9 arányú, még az 1080 pixelből is elveszítesz szűk 300-at.
Végül egy ACER 6510-nél kötöttem ki. Nem rossz, hozza a kategóriájának megfelelő minőséget.
Sztem. a 720-as változatában sem fogsz csalódni.[ Szerkesztve ]
Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
sagit
veterán
Elég lett volna ha kapok pár tippet a megjelölt 300-400€-s összegben.
[ Szerkesztve ]
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz kruplishal #18061 üzenetére
Akkor abban a szobában megspórolod bőven a fűtés költséget
Egyébként nálunk a suliban van egy Lg XGA, pontos típust nem tudom, de dlp és 3200lumen. Most jár 1077 óránál normál módban, és a táblavilgatast már nem lehet kapcsolni, mert null fenyereje van kb.. Másik terembe fele annyit futott ugyanaz a gép kétszer olyan fényes. Rossz vásár volt a sulinak. Normál módban amúgy is csak 2 ezer órát ígérnek.
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem...mitől számít magas fényerejűnek egy projektor? Illetve mi az az érték amitől már egy átlagos helységben nappal is látható? Mondjuk egy 210*130-as kép méretben....[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
c4
őstag
válasz lajthabalazs #18054 üzenetére
Mélyfekete filc? Nem tudom már a bársonyárakat, de nem volt olcsó.
-
eumano
tag
Sziasztok!
Rolós vászon esetén (92"), ha 1 év környékén behullámosodik és van még rá gari akkor anyaghibára hivatkozva simán garanciáztatják vagy nem megfelelő használatra hivatkozva elhajtanak? Egyáltalán kötelesek-e ezt a termék hibájaként venni vagyis, hogy természetes jelenségként veszik és azt mondják, hogy mivel rolós ezért ez benne van, hogy idővel hullámosodni fog? Akinek volt ezzel kapcsolatban élménye az kérem ossza már meg velem mert vászon vásárlása előtt állok!
Köszönöm előre is!
-
sagit
veterán
Vélemények? Megfelelhet nekem?
-
c4
őstag
válasz zulu_mester #18047 üzenetére
Nézd meg a hibakódot a leírásban. Esetleg fordulj Batyohoz, ha nem értesz a javításhoz.
-
zulu_mester
tag
Sziasztok!
Egy Hitachi CP-RX70 projektorral van problémám. A helyzet a következő: a projektor képe már tegnap "remegett" és nem volt tiszta. Ma már be sem lehet kapcsolni. Folyamatosan ég pirosan a Power led és a Lamp ledje is. Mi lehet a probléma? Filter hiba vagy esetleg kiégett benne az izzó?
"Te is fiam Bluethooth!"
-
-
cecil
aktív tag
Takarítàs volt?
-
Sefter
veterán
válasz pitypang18 #18041 üzenetére
viccet félre téve, nehogy az egész falat fehérre fesd...maszkolj ki a kívánt vászon méretet és csak azt fesd fehérre, körülötte a többit valami sötétebb színnel..
Psn ID: sefter_hun
-
Bratee
csendes tag
pitypang, Tikkurila H499 tipusu festeket kevertess es azzal fesd le!
-
Sefter
veterán
válasz pitypang18 #18033 üzenetére
Fehér, a feliratnak meg húzz egy fekete csíkot.
Psn ID: sefter_hun
-
xtremetuning
addikt
válasz szepi0808 #18032 üzenetére
Nekem nem kell magyarázni, volt egy pár screenline a szemem előtt... Akár 1.4-es is...
[ Szerkesztve ]
-
pitypang18
tag
Sziasztok!
Karácsonyra egy benq tw523 tulaja lettem. Szeretném lefesteni a szoba egyik falát fehérre, ahová vetítve lesz a kép.
Milyen festék az ideális ehhez a művelethez?
Köszi! -
szepi0808
senior tag
válasz xtremetuning #18031 üzenetére
Nem, csak gondolok a jövőre is. De, mint látod a számítások jók és van benne valami.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
sagit
veterán
Sziasztok
Belépő projektort keresek, 3 méterről vetítenék a hófehér falra, első körben vászon nem kellene nekem ha nem muszáj, kicsi a költségvetés.
300-400€-ra gondoltam, olyan 180-200 cm átmérőjű képet szeretnék kapni végeredménynek, sötétíteni frankón tudok, 3D nem lényeg, csak alkalmi hétvégi filmezésre lesz használva a nappaliban.
Ötletek?
-
szepi0808
senior tag
Akkor bocsánat félre értettem.
Ki mennyivel elégszik meg és 1000 óra után mennyi marad ebből a fényerőből. Inkább nézem kicsit fényesebben, mint 1000 óratájékán -40% fényerő veszteség miatt legyen lapos a kép. Mert ugye kb 0-100 óra között szoktak tesztelni és adatokat közölni a projikról.
Ezért kell rászámolni azt, hogy egy közép lámpa időnél (kb1000 óra) mennyi fényerő marad és ezzel kiszámolni a fL értéket, ami visszajön a vászonról.
Vegyük ezt a 240-es méretet és vegyünk egy 650 lumenes fényerőséget, ami megint csak egy átlag. 600 L-ből marad 1000 óránál -40%-al számolva marad 390 hoppá
240 x 135
1.0 = 11 fL
1.2 = 13 fL
1.4 = 16 fLSony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
szepi0808
senior tag
Már megint elkezdjük?
Akkor újra elmondom, hogy a valós fényerőt kell nézni nem a gyári adatot.
És inkább a fórumosoknak jobb biznisz, mint nekem szerintem, aki engem keres, az jobban jár, mint ha az utcai áron kapná meg akár a vásznakat. Nem tudom mire ez az irigykedés, de velem még nem járt rosszul senki, de nem is fog.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
szepi0808
senior tag
erősített vásznat kell választani, az csökkenti a visszavert fény káros hatását, viszont csökken a betekintési szög.
Ez ebben a formában nem igaz, legalább is nem minden gyártónál. A ScreenLine 1.0, 1.2, 1.4 vásznainál nincs betekintési szög korlátozás, mind 150'-os.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
DjKoxi
senior tag
válasz xtremetuning #18019 üzenetére
Valódi "kép a képben"
-
-
devil-k
nagyúr
válasz Gaborka30 #18016 üzenetére
Nagyon sokan csinálják így,
hogy a vászon elé eresztik le a TV-t.Vesznek/meghagynak egy "gagyibb" LCD TV-t a TV műsoroknak, a mozi pedig mehet a vetítőről.Szerk.
Értsd jól, korán van még és hétfő. A vásznat eresztik le a TV elé!
(#18019) xtremetuning
Tudtam, hogy tetszeni fog az ötlet!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Gaborka30
aktív tag
válasz devil-k #18014 üzenetére
Lebuktam.
Igazából logisztikai gondban vagyok... ahova a vászon kerülhetne jelenleg, most ott van a tv...
Igazából először nagyobb tv vásárlásában gondolkodtam.. amit viszont mozira használnék.. Na de.. amennyiből kijön mondjuk egy 160-as tv, annyiból kijön a projektor vászonnal együtt... A tv nézére meg alkalmas a mostani méret is...
Na de.. a helyem ettől még nem lesz több... Az okozhat gondot, ha a vászon a TV előtt van? -
Gaborka30
aktív tag
Hűűű Köszi
3D nem cél... nem ketten nézzük, de szinte teljesen szemből. Rolós vászon kellene... A motor nem fontos.
Még egy kérdés:
a projektor+vászon alkalmas tv nézére is? Úgy értem: bírja a rendszeres, viszonylag hosszú idejű használatot?
Egyáltalán: szokták erre használni? -
c4
őstag
válasz Gaborka30 #18009 üzenetére
A szokásos kérdés: mekkora vásznat szeretnél bevetíteni, 2D, 3D a cél?
Ha nagyon gagyi a sötétítési lehetőség, erősített vásznat kell választani, az csökkenti a visszavert fény káros hatását, viszont csökken a betekintési szög. Ha ketten nézitek szemből, tök mindegy. Fix, rolós, motoros, motoros oldalfeszített legyen az a vászon?És így tovább... és így tovább... -
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
Házimozi projektor vásárlását tervezem. Itt olvasgatva úgy látom, hogy a BENQ W1070 jó választás lehet.
A kérdésem: milyen vetítővásznat érdemes vásárolni ehhez a projektorhoz? Teljesen nem tudok besötétíteni a szobában... már ha ez számít egyáltalán?
Milyen szempontokat kell figyelembe venni a vászon vásárlásakor?Köszönöm!
Gábor
-
c4
őstag
Vegyes érzelmeket váltott ki bennem az adatlapja... 0,95"-ös DLP, 7 szegmenses színkerék az klassz, viszont hangosnak hangos. Ma már az 1000 Ansi sem kiemelkedő érték. Lens shift hiánya... Optikailag lehet jó, nem volt ez a maga korában belépőkészülék. Yoda talán látta annak idején és tud véleményt mondani róla.
-
cecil
aktív tag
Hali!
Tudnátok nekem véleményt mondani a Sharp XV-Z21000 projektorról?
-
Cseneles
őstag
válasz Neoteric #18003 üzenetére
Ne klónozva legyen a a megjelenítő, hanem a monitorod képe legyen kiterjesztve a projektorra így nem lesz gond
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Neoteric
addikt
Akkor vagy huzigalod a kabeleket, vagy valamelyiken elfelejted a 3D-t.
De ha mar elojott a tema: nalam egy HD7870-re van kötve DVI-n a monitor + melle a W1070 HDMI-n, viszont ha igy egymas mellett be vannak dugva, akkor a monitoron a kep tearingel 2D-ben es 3D-ben egyarant, a projektoron viszont hibatlan. Duplazott a kep, vagyis ugyanazt latom mind2 megjeleniton. Amint kihuzom a projektort a vga-bol, a monitoron megszunik a tearing. Erre valakinek otlet h hogyan tudnam orvosolni a problemet anelkul, hogy a projektor kabelet ki-be huzogassam?
[ Szerkesztve ]
PSN: ne0teric_sAN
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk