- World of Tanks - MMO
- Path of Exile 2
- Diablo IV
- Multiversus - Ezúttal végleg leállítják a játékot, de részben játszható marad
- The Division 2 - A fejlesztők tisztázták, hogy még idén befut a sztori DLC
- Xbox Series X|S
- PlayStation 1 / 2
- EAFC 25
- Márciusban jön a Killing Floor 3
- Assassin's Creed: Origins
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
AVhelper
senior tag
válasz Hooper #16791 üzenetére
Erre találták ki a nagyobb zoom tartományú és lencseeltolással (lens shift) rendelkező vetítőket.
Az Epson EH-TW6600 3,8 m távolságból 1,76 - 2,84 m széles képet tud vetíteni és nagyon széles függőleges képeltolást tesz lehetővé. Lásd a kalkulátort
Az igaz, hogy az Optoma HD26-nál drágább, mert az EH-TW6600 ára 480 eFt körül van.
-
xtremetuning
addikt
válasz yodamastah #16796 üzenetére
Én egyiken sem szúrtam ki szivárványt (csak, ha nagyon kerestem). Ellenben amikor a Nero járt itt, az azonnal szembetűnő volt. Nem is maradt sokáig.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
yodamastah
őstag
válasz xtremetuning #16795 üzenetére
Nálam üzemelt sokáig a H és az E is Az E határozottan jobb kontrasztot tud, viszont jobban is szivárványozik.
[ Szerkesztve ]
-
-
KisTücsök
addikt
Sim2 Domino D80H-ról mi a vélemény?
-
StLui
veterán
válasz escape #16788 üzenetére
Eszedbe ne jusson kisebbet venni, komolyan nem értem azokat akik ilyeneket ajánlgatnak
270-ről nézek 235 széles vásznat, 2D rendben, 3D-hez kicsi a vászon vagy messze ülök!
Átmentem tegnap a barátomhoz, most láttam először a rendszerét. Kérdezem tőle mekkora a vászon, olyan kicsinek tűnik, azt hittem kisebb mint az enyém, de nem, 240 széles, csak 350 a nézési táv, és már tervbe is a csere, mert szerintük is kicsi nagyon!Szerintem azok az ajánlások a max nézési távok, nem a minimum, hogy észlelhető legyen a különbség mondjuk a 720p és az 1080p között, ha annál messzebbre ülsz hiába vetítessz 1080p-t ugyanazt látod mint a 720p-nél
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
devil-k
nagyúr
válasz escape #16788 üzenetére
Akkor így már érthető. A kalkulátor szerint a BenQ1070-es géppel normálisan ki tudsz vetíteni 3 méterről egy 103"-as vásznat! Hajrá!
- mozi bolondéria -
-
escape
aktív tag
Ha meglesz a projektor, feldobom a plafonra és megnézek egy videót, ha kényelmes, akkor marad 102, ha nem, akkor zsugorítunk (Valószínűleg jó lesz a 102 Kevésbé vagyok finnyás )
Szerk.: THX szabvány szerint 99" az ideális méret 3 méterről, az a 3" már nem számít. Szóval még szbvány szerint is oké leszdevil-k: filnézés szempontjából a 3.11m a hosszúság, 5.4 pedig a szélesség, tehát az 5-ös falon lesz a vászon, így a válasz: Igen, befér
[ Szerkesztve ]
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
escape
aktív tag
Az amazonos proji is csak 2 év garival jönne. Lehet, hogy az lesz a vége, hogy rászánom még azt a pár ezret, aztán jöhet a pluszos.
Más: Felvittem a szoba berendezését és méreteit egy modellező programba, majd átrendeztem. Ha hazaérek dobok fel képet is a tervről de a lényeg az, hogy:
- 3,11m széles a szoba
- kb 3 méterről néznénk a képet, ami 102" átmérőjű, 221*126 (nagyjából) cm-es és szintén kb 3 méterről lenne vetítve.
Ez így mennyire oké? Messzebbről érdemes nézni(ami nem annyira megoldható), és/ezért kisebb átmérőben gondolkozzak?Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
Sefter
veterán
Még meg sem jött a projim, de már tele a bré a vászon-vadászattal
Milyen vásznat vegyek az alábbi kritériumokkal:
- 92"
- motoros
- jó lenne 1,2 -1,3 Gain
- "emberi" árEZ kuka kategória
[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
escape
aktív tag
válasz z123456789 #16774 üzenetére
Köszi a tippet! Ha tényleg nincs más, akkor marad ez a megoldás, bár kevésbé szeretek ekkora összegben külföldről rendelni. Egyedül telefont vettem külföldi webshopból. Még megérdeklődöm a bemutatóteremnél, hogy lesz-e egyáltalán még ebből. Ha nem, akkor marad a +os verzió, amire igazából nem sok szükségem van.
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
devil-k
nagyúr
válasz z123456789 #16774 üzenetére
12.72 € a postaköltség Magyarországra! Nem csak vám, hanem ÁFA mentes is, mivel egyszer már megfizetted odakint, ha megveszed a terméket.
Jó tipp!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
-
escape
aktív tag
válasz z123456789 #16770 üzenetére
Edigital, emag, pcx, shopokban már nincs a listában, iponon pedig egy árban van a +-al, ami több mint érdekes. Tisztában vagyok vele, hogy az általam látogatott oldalak nem éppen a házimozira specializálódtak, de itt tudtam volna egész jó áron a 3 év garival megvenni. A bemutatóteremben és a hozzá kapcsolódó oldalakon 2 hét a raktárba érkezés ideje, tehát igazából ott is elfogyott.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz escape #16764 üzenetére
Erre miből következtetsz?
Az első négy linkre rákattoltam, és egyik sem írta hogy elfogyott, vagy ilyesmi.
Lehet hogy én vagyok vak és nem látok valamit? -
devil-k
nagyúr
- 3D szemüveg, itt volt is szó róla, hogy milyet. Nem régen linkeltem másik fórumtársnak is.
- HDMI 1.4 kábel (HDMI HIGH SPEED WITH ETHERNET)- 3D lejátszó program: PowerDVD vagy TotalMedia Theater
- Ha a szoftveres beállítással elakadsz, akkor itt kérj segítséget!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
K46
csendes tag
válasz devil-k #16691 üzenetére
Valoban a transformers-ben volt a hiba, mas demoanyagoknal nem volt szemcses.
benq1070-et vettem meg. koszi az eddigi segitsegeket.
terv szerint csak pcre lesz kikotve. gtx660. a kovetkezo kerdes merult fel. mit kell meg beszereznem 3d filmnezeshez jatekhoz? nyilvan szemuveget, nvidia 3d szoftvert es ennyi? mind1 milyen szemcsi? csak benq? vagy vennem kell egy nvida szemuveg transzmitter szettet?
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
jól értelmezem a kalkulátorban, hogy az optoma hd26 legkisebb vetített szélessége 210cm?
380cm távol van a kozol a vászon pedig 190*105 (mennyezetbe épített egyenlőre nagyobb vászon kizárt. a plafon pedig ferde és egyenes (függőleges vagy vízsintes felület) csak ilyen távolságtól van.
Ilyen a fal/plafonszerk: a fal, párkány, ferde plafon miatt nem tudom milyen konzol kellene :S
[ Szerkesztve ]
-
escape
aktív tag
Hát srácok, úgy látom a hazai webshopok megszabadultak a w1070 készletüktől, és már a legtöbb helyen csak a +-os verzió érhető el.
-
devil-k
nagyúr
válasz xtremetuning #16761 üzenetére
Ezt sem gondoltan volna, hogy egy ilyen készüléknél előfordul ez. Azért egy kisebb dührohamnál nem érdemes a földhöz vágni ezt a cuccot.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
xtremetuning
addikt
válasz devil-k #16754 üzenetére
Operatőr ismerősöm használja rendszeresen. Lehet, hogy a képe jó, de utálják, mint a sz@rt...
Folyamatosan fagyogat, stb....és az forgatás közben nem annyira ajándék......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
c4
őstag
válasz JohannZimu #16756 üzenetére
21:9-es képformátumeól írogatunk, nem 16:9-es videó vagy 16:10-es data panelekről.
-
JohannZimu
senior tag
-
Sefter
veterán
Urak!
Kicsit megkavarodtam...
16:9 vagy 16:10 a nyerőPsn ID: sefter_hun
-
c4
őstag
válasz JohannZimu #16748 üzenetére
Ennél nekem jobb van. És magyar.
-
c4
őstag
válasz JohannZimu #16746 üzenetére
Nálam csak 21:9-es vászonfelület van, lusta vagyok amiatt a 3 film miatt elhúzni a prizmát az optika elől (ezért nem is maszkolok), amit egy évben megnézek. Függőlegesen a vetítő nyújtja a képet, így a teljes DMD felület életre kel. Ehhez vagy olyan lejátszó, vagy olyan vetítő kell, ami támogatja az úgynevezett "letter box" módot.A prizma már csak széthúzza a megnyújtott képet.
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz #75912448 #16744 üzenetére
Ez az ívelt vászon érdekes kérdés. Mivel minden gyártó, minden típusa eltér optikailag. Na mármost az ívet meg pontosan kéne kiszámítani; emellett azt is tudni kéne, hogy a gyártók milyen korrekciót alkalmaztak az optika kifejlesztése során. Mert nem lehetetlen, hogy 180-200 cm széles vászonhoz nem is kell ívelt vászon. Szóval elég összetett kérdés. A magyar mozik közül azt hiszem, a Corvin nagyterem (volt) ívelt vásznú, mivel nagyon nagy távolságról vetítették meg a vásznat, így korrigálták az optika tulajdonságát (csúnya szóval: hibáját).
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz devil-k #16741 üzenetére
Szerintem is jó volt, bár valahogy sejtettem, hogy sok minden nem derül ki a végére. Látványilag tény, hogy nagyon ott van. Sió moziban egyébként pont elég volt ennyi idő, hogy alkalmatlanná üljem a hátsóm azokon a székeken.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_4/
-
wasp76
csendes tag
válasz Sefter #16727 üzenetére
Én is tőlük vettem vásznat. Nekem két hetet mondtak. Arra meg is kaptam. Suprema márka. Kinézet, működés ugyan az. Asszem cseh cég. Honlapjuk van. Sony-val hivatalosan lepaktált cég. Egyenlőre jelesre vizsgázott a vászon. Úgymond tökéletes. Ha az alakját megtartja nem fogom lecserélni. Én egyenlő ajánlani tudom ezt a márkát. Az előző vásznamhoz képest a kép sokkal élesebb, világosabb és erősebbek a színei. Nem hittem volna, hogy egy vászonanyag ennyit számít.
-
Atomgeszi
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz kruplishal #16734 üzenetére
Ezért (is) rendeltem 50 cm-es kifutót egyébként.
- mozi bolondéria -
-
kruplishal
tag
Egyébként iszonyat sokat segít a fekete kifutó minden irányban a "vásznon". Sokkal de sokkal kontrasztosabbnak tűnik a kép mintha nem lenne kifutó.
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #16728 üzenetére
megyzem,korrektségből levizsgázott a forgalmazó nálam is, másnál is. nem szivesen vennék tőle megint vásznat, nem rajta múlt, hogy végül jó legyen a számize a GVvel.
-
Sefter
veterán
válasz bajnokpityu #16717 üzenetére
Beszéltem a gv forgalmazóval, ezért mondta, hogy az nincs raktáron, de van egy jobb ami europai gyártás bla-bla..? Ezek szerint már nem forgalmaz gv-t
Psn ID: sefter_hun
-
AVhelper
senior tag
Ha valakit érdekel, hétfőtől az Acer akciósan kínál vetítőket karácsonyra.
-
mandju
senior tag
válasz dunkel #16724 üzenetére
jelenleg samsung a600-as vetítőm van. a dlp-vel is meg voltam elégedve. szivárványt nem látom, nem zavar...
építkezek és a másik házba olyan vetítőt keresek a moziszobába, ami 4,3 méterről tud 2,2 vagy 2,4 méter széles képet jó minőségben vetíteni.
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
devil-k
nagyúr
válasz mandju #16721 üzenetére
Minden száraz szakmaiság nélkül:
Eddig akárhány helyen jártam és akárhány emberrel beszéltem, mindenki le akarta beszélni a Pana vetítőkről. Nem véletlen... Ráadásul egymástól független helyek, emberek, cégek. Annak idején nálam is képbekerült, de hamar letettem róla. Én nem buzdítalak arra, hogy vedd meg a Sony-t vagy a Panát. Ha van lehetőséged, akkor nézd meg mind a kettőt, úgy dönts.
- mozi bolondéria -
-
c4
őstag
válasz mandju #16721 üzenetére
Nálam a Panasonic a smooth screen miatt eleve nem jönne szóba, túl lágy és életlen nekem.
De ha van módod rá, nézd meg mindkettőt saját szemeddel.A Sony esetén meg csak az a kérdés, mennyire gagyi az optika benne...
(A kitöltési adata jobb az LCD technológiánál.)[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
válasz devil-k #16720 üzenetére
köszi.
pro és kontra?
új áron a pana volt drágább... én látatlanban inkább rá szavaztam volna..
nem feltétlen a drágább a jobb?
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
mandju
senior tag
sziasztok!
panasonic pt AT 5000E
sony HW30ESmindkettő van fent avx-en. azonos ár körül, melyik lehet a jobb vétel?
-
Norbi 72
veterán
válasz szepi0808 #16714 üzenetére
Szerintem idővel úgy is lekerül a tv, ha lesz vászon
Nem olcsó mulatság projin nézni minden műsort,de tv-lift beszerzésével meg lehet oldani a keretes vásznat.Bár ebben az esetben a nyereség elmegy ennek beszerzésére...plafonról lehajtható fix vászon mennyire jó megoldás?Bár nem nagyon találtam ilyet.
-
szepi0808
senior tag
válasz bilijo #16713 üzenetére
Amit én elfogathatónak tartok és hosszútávon használható, tehát ennek a cseréjével már nem kellene foglakozni, csak projektorokban fentebb lépni, ha van rá igény, akkor motorosban 160+áfa környéke, de ha leveszed a tv a falról és megoldod a fix keretes vászon, akkor olcsóbban megúszod és szerintem jobb is minden féle motoros vászontól, mert az oldalfeszítettek még drágábbak. Tehát fixet minőségi vászonban olyan 96+áfa áron tudnál venni. Szerintem idővel úgy is lekerül a tv, ha lesz vászon, vagy megoldod az elrejtését volt itt már példa a fórumon, hogy megoldották és akkor olcsón megúszod a vászonkérdést is.
Konkrét típust, amit én ajánlani tudnék, elküldöm privátban, de azért nézz szét máshol is, csak arra figyelj, hogy ne kínai olcsóságot vegyél, mert akkor Hérával is festhetnél fehéret a falra. Legalább is én így látom.[ Szerkesztve ]
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
hétalvó
addikt
válasz bajnokpityu #16704 üzenetére
Epson 3200-es lampa, gyari adat 4000 ora, gyari garancia 3000 ora. 1000 oraig birta ecoban, majd elkezdett vibralni, innentol ment meg 600at es kiegett.
Gondoltam megosztom a tapasztalatomat.
Nem biztosak azok a gyari ertekek. Jvc-sek tudnanak meselni szerintem...https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
giorgioblues
csendes tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy ez a projektor vajon mennyire lenne jó karaoke-hoz, illetve ha nagyon le van harcolva a lámpája, akkor vajon mennyibe fog fájni új lámpát szerezni?
http://olx.hu/hirdetes/elado-panasonic-projektor-125x125-vaszon-egyutt-35-ezer-ID2KC6l.html#8c5faa9968
Sosem volt még saját projektorom, a helyzet az, hogy két nagyon ellentétes dolgot találtam lámpára, ez a projektor izzós magyar oldal bruttó 125000ért ír hozzá lámpát, newegg.com-on (amivel nincs tapasztalatom, nem tudom milyen oldal) ott ehhez kompatibilisnek írt lámpa 50 dollárért van... az becsapás? vagy a drága a becsapás? vagy jó mindkettő, csak az árukhoz megfelelő különbség van köztük? minőségi, vagy élettartam különbség ez, ha van?
vagy milyen olcsó projektort tudok venni használtan, amihez nem rokkanok bele, ha lámpát kell cserélni? -
Tonyo
őstag
válasz bajnokpityu #16704 üzenetére
Igen, csak elsőre tűnik olyan kevésnek.
-
bajnokpityu
félisten
van 5ezret biró lámpa is DLPben. micsu is 5ezret ir eco modban. ami máris 2.5x annyi,mint a 2000. és eco mód is untig elég 2Dre, nagyjából kalibrálvra,ha majdnem teljesen besötétitesz. besötétitve meg bőven.
5000/4(esténként)=1250 nap, ami majdnem 3.5év,ha napi 4 órát használod, ami sztem sokkal több,mint az átlag. gyári új lámpa meg utóljára 42ezerért ment.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Linux kezdőknek
- Trollok komolyan
- Okos Otthon / Smart Home
- Tervezett szerverleállás!
- Lightyear - befektetési app
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest