Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
AVhelper
senior tag
A 16:9-es 3,5 m széles kép 1,97 m magas. Egy ekkora képfelületen a szabvány szerinti, minimális felületi fényesség (16 foot-Lambert) eléréséhez egy gain 1-es vásznat is legalább 1190 lumen fényárammal kell megvetíteni. A sokkal rosszabb fényvisszaverő tulajdonságú falhoz még több fényerő kéne, amivel a BenQ W1070 biztosan nem rendelkezik, főleg a filmnézésre használható képmódokban (az új lámpával is csak 1270 lument tud Standard módban,illetve 1220 lument Cinema módban).
-
Haart
addikt
-
jracz
tag
3-3,3 méter széles ,fix keretes vászontól nem akar valaki szabadulni a következő 1-1,5 éven belül?
-
Neoteric
addikt
Benq dlp, Epson lcd.
Én az előbbit nyugodt szívvel tudom ajánlani, nekem is ilyen van, és ennyi pénzért nagyon meg vagyok vele elégedve, de ha teheted nézd meg a saját szemeddel te is, mert lehet hogy neked más gép képe jobban tetszene. Ha nincs lehetőséged élőben megtekinteni a kiszemelt gépeket, akkor sajna kénytelen leszel hagyatkozni a fórumokra és a tesztoldalakra.
Benq 3D-je egyébként elég f@sza, de 3.5méter széles 3D-s képhez szvsz kevés ez a gép, 2D is necces.
Milyen géppel vetíted most azt a 3.5m-t?PSN: ne0teric_sAN
-
hm15
senior tag
Sziasztok,
Elöljáróban full kezdő vagyok, most tervezgetek, sokat olvastam visszafelé, de még nem világos 1-2 dolog, ezekre kérdeznék rá.
Helyiség 3,5m hosszú, 2,7 széles, 2,7 magas, ide terveznék egy Benq W1070-et és egy 200-220 széles vásznat, melynek alja 80 centivel a padló felett indulna.
Mennyezetről nem oldható meg a vetítés, mindenképp úgy szeretném megoldani, hogy egy polcon álljon a mögöttem lévő falon. Polcot beleszámolva 300cm lenne a vetítési távolság, a BenQ 1.00x zoommal 2m széles vásznat, 1.10x zoommal 220 széles vásznat tud vetíteni, ha jól értem.
Kérdésem a projektor elhelyezésre irányul (teljes sötétség a téma ), tehát tudnék a fejem felett is megfordítás nélkül vetíteni, vagy miképp oldható meg amit szeretnék? A manualban ezt látom, tehát vagy alulról a talpán, vagy függve fejen állva, én pedig szeretném padlótól 140-200cm között elhelyezni, lehetőleg a talpán. Ha ez nem megy akkor olyan polcot készíteni, ahol megfordítható az 1070?
[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
válasz AVhelper #15086 üzenetére
Nem feltétlenül hittem a tesztnek ezért is kérdeztem meg.
Viszont a falból nem engedek itt nem lesz soha vászon, már csak a környezet miatt sem mert nem engedi meg.
Évek óta használok egy projit teljes megelégedéssel vászon nélkül. Nem mellesleg ekkora vászon amilyen méretben a falra tudok vetíteni sztem nincs, vagy aranyárban kb. -
AVhelper
senior tag
Nem hiszem, hogy csak tesztek olvasgatása alapján kéne eldöntened, hogy neked milyen termék megfelelő, Van neked saját szemed is, nem? De itt egy teszt angolul az Epson EH-TW5200-vel teljesen azonos USA-ban forgalmazott változatáról, ami ugyanolyan magasra értékelte azt, mint a W1070-et.
Nem tudom milyen az a fehér falfelület, de a vetített kép minőségét döntően határozza meg a vetítőfelület. Nem véletlen, hogy általában vetítővászonra szokás vetíteni. Nem érdemes ugyanis több százezer forintot elkölteni egy vetítőre (és tesztekkel méricskélni, hogy mik annak gyengéi vagy erősségei), és aztán lerontani a kép minőségét egy nem megfelelő felülettel. A közönséges fehér fal nem megfelelő vetítőfelület.
-
Haart
addikt
-
AVhelper
senior tag
Az Epson EH-TW5200 árát mostanság fogják csökkenteni.
259.900 Ft csomagáron: Acer H7532BD + Acer M90-W01MG 196 x 110 centis vetített képfelületű rolós fali vászon (24.900 Ft-ot ér) + 2 db DLP-Link szinkronizálású aktív 3D képzáró szemüveg (49.900 Ft-ot ér) Ha ez utóbbi érdekel, jelezd.
-
Atomgeszi
nagyúr
Az epsonnál a horizontális az 50% körüli lens shiftet hogyan kell értelmezni?
Ha van egy mondjuk 200cm széles kép, akkor azt 100cm-rel tudja jobbra balra tolni?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
devil-k
nagyúr
válasz xtremetuning #15079 üzenetére
Szerintem egy sámlin ül és 1 méterről nézi a 3 méter széles vásznat.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Norbi 72 #15073 üzenetére
Te is tudod jól, hogy a moziban nem azért van első sor, mert onnan a legjobb az élmény, hanem mert el kell adni minden négyzetméternyi területet. Ennyi. Hány embert láttál már, aki önszántából azért ül az első sorba mert olyan jó ott az élmény?
A mozik is bizonyos szabvány szerint készülnek, felelnek meg stb. De nem is értem, hogy ezt miért magyarázom neked, amikor tudnod kellene?
- mozi bolondéria -
-
spiky03
veterán
válasz Norbi 72 #15066 üzenetére
Thx ismét.
Nah majd lemérem a bútorokat, hogy mekkorák és megcsinálom a látványtervet és prezentálom majd a ház asszonyának a jövőbeni elképzeléseimet.
Ha fali szőnyeg nem is de tapétát gondolt a falra, de csak 2-3 csíkot, díszítésnek, gondolom akkor ha esetleg mégis világos lenne a fal, akkor ha ezek a csíkok mondjuk sötétebbek akkor az azért hozna vmit a képen nem?
A Pio majd kalibrálja magának a méreteket és kiegyenlíti ahol kell, gondolom.
Mert jelenleg minden szimmetrikusan van.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
-
StLui
veterán
Így van, én 235 széles vásznat nézek 270-ről, eszemben sem jutna messzebb ülni, nem is értem, viszont 3D-nél sokszor felülök az előttem lévő dohányzóasztalra, mert 270-ről kifejezetten messze vagyok. Csak dohányzóasztalon ücsörögni nem túl kényelmes, max 10 percet bírom
IMAX 3D max a 8. sor, lehet számolni[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
devil-k
nagyúr
válasz Norbi 72 #15068 üzenetére
Okés, nem is az a lényeg, de azért a szemed tudja már átlátni amit kell.
Norbi, akkor a THX hülyék gyülekezete?Madwe
Pontosan. Illetve még a vászon szélessége x 1.5-1.6 az ideális nézési távolság.Pl.: 83"
183x103 cm
átló 210 cm274,5 - 293 cm között van az ideális nézési távolság
210 cm / 0,84= 250 cm, ennél közelebb nem ajánlott ülni ekkora méretnél.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Haart
addikt
Hi
Érdeklődnék mert valószinüleg beruházok egy 3d projektorba.
Kérdésem hogy a Benq W1070 mellett van-e másik elfogadható árban esetleg más gyártótól ami szóba jöhet. Mondjuk Epson.
Vagy igazából csak a benq-val érdemes szemezni? Úgy tűnik ez az ár/érték bajnok -
Norbi 72
veterán
-
spiky03
veterán
válasz Norbi 72 #15058 üzenetére
Thx.
1.Mondjuk nem biztos, hogy újra vörös lesz a festés után, de majd mondom, hogy valami sötétebb színt válasszon és ne világosat
Gondolom a másik falra is jó lenne valami ilyen szín? Vagy oda ha úgy alakul jó lehet az a műtéglás megoldás is?2. Csak lehet, hogy a nagyobb vászon már nagyon nagy lenne, nem? Tudom csak pár napig utána megszokná a szemem.
3. Jaja, vagy egy kisebbet, hogy ne lógjon be a képbe.
4. Azt nem tudom így majd ha otthon leszek lemérem. DE lehet, hogy van kb fél méter is minden irányba...
Thx, majd hívlak akkor ha kell. Egy mozi mindenek felett.
@(#15057) devil-k
Thx, már csak rá kell jönnöm, hogy hogy kell használni.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Norbi 72
veterán
válasz xtremetuning #15060 üzenetére
Ha te is eljönnél,gyorsabban rábeszéljük a tutira!
-
xtremetuning
addikt
-
devil-k
nagyúr
-
spiky03
veterán
Amióta mondtátok, hogy el kéne forgatni a moziszigetet, azóta csak ezen agyalok.
Az asszonynak nem mondtam még, hogy miben mesterkedem.Pár kérdés még ehhez ha nem baj.
1. Pl most a jobb oldali fal vörös, az kb jó lehet, mert ugye fekete falakat nem akarunk a nappaliba, gondolom ez is segítene azért a kontraszton.
2. ahogy nézegettem ha elfordítanám csak a kanapét meg a tv-s részleget, akkor a frontokat jobban szét tudná húzni, plusz a szubot is áttehetném akár a másik oldalra is mert lenne neki helye. Viszont szerintem közelebb kerülne a nézési távolság a tv-hez, így a vászonhoz is. Meg ugye így már nagyobb vászon is elférne, mint a jelenlegi 180 centi széles.
3. Meg így elvileg a kanapé felett vagy mögötte lenne a projektor, viszont ha ott lenne akkor ott pont lámpa van.
4. A hátsó hangfalak nem lennének egy vonalban, magasságban sem. Ez mennyire jelentene gondot szerintetek a hangzásban. Mert az egyik magasabban és hátrébb lenne.Szerintem hétvégén majd leméregetem és megrajzolom, hogy hogy is nézne ki és majd szépen adagolom az asszonynak.
Nem tudtok valami olyan weblapot, vagy progit, amivel megtudnám tervezni rendesen a szoba látványtervét méretarányosan? Van ilyen egyáltalán?
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
AVhelper
senior tag
-
Gyeptegla
tag
válasz Sallala1978 #15013 üzenetére
Tessék [itt] a friss ropogós.
Ezért én is elmennék, nagyon jó gépezet az árkategóriában.
-
senior tag
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
Arra még mindig nem válaszolt senki, hogy mennyire gáz, ha a klíma alatt van a projektor?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy létezik-e olyan 720p felbontású projektor, amire vezeték nélkül kivetíthetők az iPad-ek és a Samsung androidos tabletek (AllShare)?
Köszönöm előre is!
-
-
jilian
addikt
Helló!
El szeretném adni a Benq W1200 -amat. Az iPon-ban vásároltam 3 éve 300k -ért.
Kifogástalan állapotban van, alig használt, 362 órát futott még csak az izzója (még mindig a gyári!!).
Minden tartozéka, doboza megvan.Nem kell félreérteni, nagyon meg vagyok elégedve a W1200-al a képe pompás, 100" -on toltam, matt fehérre festett falra ragasztott gipszkartora, fekete kerettel...
De sajnos el kell búcsúznom tőle.Indok:
Kihasználatlanság.
Amióta, baba van (10 hónap) el se lett indítva, és ha ekkora figyelmet kell fordítanom a gyerekre akkor még bölcsödéig nem is lesz...Szerintetek mennyiért tudom kirakni az apróra?
-
Madwe
nagyúr
-
krizso
tag
Nekem is w1070 van és én azt vettem észre, hogy 2D 24p lejátszás esetén látom néha a szivárványt, de ha 60hz-en nézem akkor egyáltalán nem. A 60hz miatti ticegés nem zavaró számomra.
Viszont 3D esetén mindegy hogy 24p vagy 60hz, akkor sem látok szivárványt, gondolom a 3d szemüveg segít rajta. Én is a kínai Hi-shock fajtát használom és tökéletes vele a 3D és a színek is. -
devil-k
nagyúr
válasz banderasz77 #15025 üzenetére
Nálam a kifutó 50 cm. Ebből lehet felfelé tekerni, de a kevésből már nem annyira. Nálam sem (volt) egyszerű a kialakítás, ami a napokban készül el. Van vele izzadás rendesen...
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz banderasz77 #15022 üzenetére
Igen, HW55.
Szerencséd van, mert 4.5 méterről 270 cm széles képet vetít, még 10 centiméterrel spóroltál. [link]
A vetítési távolságot ne téveszd össze a nézési távolsággal. Egy ilyen széles képet 405-432 cm közelről kellene nézni 2D esetében. [link]
3D-nél pedig 270 cm távolságból.
jracz
Jó mozizást kívánok![ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
banderasz77
addikt
válasz devil-k #15005 üzenetére
Azt hiszem neked HW55 van ugye?
Ehhez van valami kalkulátor a neten, hogy mekkora képet vetít 4,5m-ről? A vászon szélességem max. 280 cm lehet.
Ha jól számolom, ehhez 157,5 cm natív magasság tartozik, ez még pont belefér a belmagasságomba, mert kb. 1 m-től indulna a kép alja és kb. 10 cm-rel a plafon alatt lesz vége....
Kérdés, hogy ez a méret 4,5m-ről nézve jó-e? -
jracz
tag
Megjött a Benq W1070.
Hm....
Nem sok időm van tesztelni,
Kicsit látom a szivárványt, de nem zavaróan.
Fényerő van bőven.
Első ránézésre bejön a képe. -
Atomgeszi
nagyúr
Ha már más is tett képet, Én is teszek, kinek milyen ötlete lenne. Sajnos tetőtér, elég nehézkes a dolog megoldása, legalábbis a pénzmagból amit szeretnék.
Szóval ide kéne valahova elhelyezni a projektort. Ezen a falon. Belmagasság 270cm
És ide szemben pedig a vásznat. A jobb oldali szekrény valószínűleg megfog szűnni, igazából a többit is szeretném, de sajna kis lakás, valahova muszáj pakolni.
Arra gondoltam, hogy egy legalább 40 centis kifutóval rendelkező vásznat berakok oda mielőtt elkezdődne a tetőtér, és így kapok egy kb 200 cm széles vásznat, viszont akkor a nézési táv 2 méter lenne a vetítési pedig 240cm. Ez teljesen a tetőtér kezdete előtt lenne, viszont a szekrényekhez közelebb tudom rakni a vászont, hogy megnőjön a vetítési távolság, úgy körülbelül 3,3 méterig.
Az mennyire gond,ha projektor a klíma alatt helyezkedik el? Esetleg plafonos rögzítés esetén a klíma elé lóg be(ősszel van sokszor,hogy fűtünk is vele).Persze a legjobb megoldás egy lens shiftes vetítő lenne jó, be a sarokba és eltolni a képet úgy,hogy pont ne lógjon bele a tetőtér és simán lehet egy 240es vásznat is közvetlen a szekrények elé, akkor a vetítési táv már 3,4 méter lenne. Viszont ez így minimum 350 ezer ahogy számolgattam. Ennyit nem szeretnék rákölteni.
Megelégszem egy kisebb vászonnal is, legalább a 22es monitor cseréje is megoldódott. Viszont a szobát átrendezni sehogy nem lehet. Ez mind így adott.
Eleve ledes projektort szerettem volna, ha már a monitort is ki akarom váltani vele. Az meg úgysem rendelkezik nagy fényerővel, tehát a kisebb vászon járható lenne.Kinek milyen ötlete van? 150 körüli az összeg, esetleg kicsit felette.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Gyeptegla
tag
válasz Sallala1978 #15013 üzenetére
már elkelt például, de a fotókon látszik hogy nem sufniban használják.
[Kedves Cydon] fórumtárs hirdetése, tóle bármikor vennék projektort.Most gyorsban ennyit tudtam, de lehet még szemezgetni.
Az is fel lett dobva hogy ha valaki nem tud dönteni, kérdezzen be ide, biztos fogunk tudni segíteni.
-
banderasz77
addikt
Upsz, az előzményekből kiindulva én most véreztem el.....
Nálam minden fal világos (törtfehér), valamint a greslap is bézs színű selyem fénnyel......mindenhonnan visszaverődne a fény....
-
spiky03
veterán
válasz xtremetuning #15002 üzenetére
Igen ez is lehet.
Nah majd futok pár kört az asszonnyal, hogy mit szólna ha lesz festés egy kis átrendezéshez.
De úgy elforgatva meg a tv mögött lenne közvetlenül kb fél méterre a radiátor. Az nem jelentene problémát a tv-nek, erősítőnek, lejátszónak?
@(#15004) Norbi 72
Így nem is hangzik olyan rosszul.@(#15005) devil-k
Az is jó lenne, ha lenne mondjuk 200-ért részletre.[ Szerkesztve ]
-
Gyeptegla
tag
válasz Sallala1978 #15009 üzenetére
Nyugodtan lehet projit is venni használtan kis odafigyeléssel. Minek fizetnéd ki feleslegesen ezt a horibilis áfát, és a kereskedő hasznát?
Hidd el zseniális cuccokhoz lehet hozzájutni töredék áron.[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz Sallala1978 #15009 üzenetére
Erősítőt pedig nyugodt szívvel lehet használtan, a vászon projektor téma már kicsit több utánajárást igényel, hogy ne fusson lukra az ember szvsz. 3d-s szemüvegből meg a 10k-sok is teljesen jók, nem kell a drága márkás de ugyanolyan vackokat venni
[ Szerkesztve ]
-
Sallala1978
csendes tag
válasz KisTücsök #14996 üzenetére
Lehet, hogy lehet valamit faragni, de műszaki cikket használtat soha!
"Nincs nagy baja csak itt meg kell néha mozgatni, meg néha kh-s a poti, ha 2 óránál hosszabb a film kikapcsol, de te úgyse nézel minden nap Gyűrűk urát...stb"
Most gyorsan ránéztem a vászonra, hát nem találtam használtat megfelelőt. -
xtremetuning
addikt
válasz #75912448 #15007 üzenetére
Vártam, hátha másnak is feltűnik, hogy a 'rövid' oldalon van, (pláne ennyi szakértő mellett), de nem bírtam magammal.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
törölt tag
válasz xtremetuning #15002 üzenetére
Hangosan is mondhatod, kép és hang szempontjából is elforgatnám, minden gond megszűnne. (lenne másik, de az nem a mozit érinti, max az asszonyt, de az másodlagos )
-
wasp76
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok mondani egy olyan céget akik normálisan ki tudnák tisztítani, pormentes helységben a projektor belsejét? Van egy zsír új projektorom (benq w1500) amit a szervíz sikeresen összebarmolt "porügyileg". Sajnos muszály volt bevinnem, mert gyárilag a képen volt egy fekete folt. Az most eltűnt, de helyette lett benne vagy 60 db porszem. Viszavinni, nem akarom, mert a tisztítás után közölték csak, hogy nincs pormentes szobájuk (mondjuk ha ezt előrte mondja ott se hagyom). Hiába csinálják ingyen, oda többet nem viszem. Filmnézés közben egyébként nem látszódnak (csak totálfekete képen az meg ritka mint a fehér holló). Az viszont bosszant, hogy volt vagy 5 db porszem rajta, most meg tízszer annyi.
Amúgy mennyire tudnak ezek a gépek beporosodni?? Három hét használat után természetes, hogy már látok por okozta fehér foltokat, vagy ennek a jelenségnek később kéne kijönnie (hozzátenném, hogy egyáltalán nem poros a nappali, csak akkor mozgunk benne, ha leülünk filmetnézni). Tehát a porosodást fogadjam el mint jelenség vagy küzdjek ellene?
Előre is köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz spiky03 #15001 üzenetére
Halkan mondom : hang szempontjából nincs most jó irányban a cuccod. Az elforgatás azon is hozna.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
spiky03
veterán
válasz Norbi 72 #15000 üzenetére
Ott meg a kanapé nézne ki furán, nem? Hogy amikor bejössz a nappaliba akkor a kanapé hátulját látod.
Nah meg ott a kanapé mögött és a fal között van egy kis lomtárunk. ahol utazótáskákat meg pár dobozt tárolunk.Lehet maradok az eredeti tervél, csak olyan projektort kell találnom, ami kb 3 méterről vetít ~80"-os képet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Wise (ex-TransferWise)
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Hobby elektronika
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Filmvilág
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest