Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem olyan mennyezeti konzolt, amit lehet finomhangolni? Úgy értem, hogy nem nyeklik, nyaklik, és a konzolon pár mm elmozdulás a képen fél métert fog okozni. Betekerek egy csavart, hogy rögzítsem a pozíciót, biztos, hogy elmozdul a kép. Eddig elvoltam vele, de költöztünk, és most már idegesít.Köszönöm előre is.
Szerk.: azt se bánnám, ha vízszintesen lehetne jobbra, balra, előre, hátra csúsztatni a vetítőt, miután már fel van csavarozva. És persze a magasságát is lehetne állítani, minél kisebb egységben. Mert a jelenlegit kb 5 cm-enként lehet emelni, vagy lejjebb vinni.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Köszi mindenkinek. Mérlegelek, és döntök.
-
z123456789
addikt
válasz Vhiktor #65380 üzenetére
Köszönöm.
#65381proci985
Mármint mikkel nem lesz meg a kívánt képméret, és milyen közelről? Szerintem rosszul fogalmaztam, félre érthetted. Az a régi szobám, még szüleimnél. Jelenleg ennél bőven több helyem van távolságot tekintve. Amennyiben az általad, korábban említett AVX-es jóféle ajánlatra gondolsz. -
z123456789
addikt
válasz proci985 #65376 üzenetére
92" a vásznam, és korábban egy ilyen kis szobában oldottam meg az W1070-nel.
Jelenleg több helyem van ennél (de sajnos most hirtelen nem tudok pontos számot mondani), mert egy nappaliról van szó.
A TV vásárlásba ne menjünk bele, kérlek! Nem fogok új TV-t venni. Vászonra szeretnék vetíteni.
Be tudnád nekem linkelni azt amire gondolsz? Vagy akár privátban is küldheted.Egyébként van fent itt PH-n egy W1070, 90 000 Ft-ért. Az reális ár érte?
-
z123456789
addikt
válasz exception #65367 üzenetére
#65368BBéci
A "leragadtam 2012-ben"-t szó szerint értem. Med800-am van, nem tud mást csak FHD-t, szerintem a Marantz SR7007 sem tud normális 4K-t, tv-ből meg egy TX P50GT50E-et nyüstölök. Nevezhet bárki igénytelennek, de engem ezek hosszú évek óta tesznek boldoggá azokban az órákban, amikor nézek egy filmet.#65369proci985
Az mit takar, hogy a használt SIM2/Barco projektornak kell a hely? Azok nagyon drágának tűnnek. Mondjuk 9 körül felkerült egy Sim2 Domino 30H AVX-re.Egyébként bármilyen tippet elfogadok, mert mondjuk 220e-ért ez a Domino nem esik kivül az értékhatáromon, vagy van fent egy 160e Ft-os Sony, és úgy emlékszem anno ezekről jó volt a közvélemény belépő szinten.
Illetve semmiképp ne legyen short throw technológiás a vetítő, mert én azt nem tudom beállítani. Így 6 év bosszúskodás után, hogy egy él, egy párhuzam mindig elment valamerre...soha többé![ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Végre újra van terem nem short throw-s vetítőt használni. Érdekelne a véleményetek, hogy valóban egy használt Benq W1070 a legjobb megoldás, ha:
-volt ilyenem, és tökéletesen meg voltam elégedve vele
-nem igazán adnék fél misit most ki egy vetítőre
-leragadtam 2012-ben a fulll hd-nál, és nem is kívánok egyelőre váltani
Köszönöm előre is a válaszokat. -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Egy nagyon jó barátom szeretne venni a 9 éves fiának vetítőt, és engem kért fel, segítsek. Leírom, hogy mik az elvárások, illetve, hogy én mit gondoltam. Esetleg, ha van más ötlet, ajánlás, szívesen fogadnám.
-videók, filmek nézésére kellene (FHD)
-falra vetítenek (mondtam, hogy ezen majd változtatni kell. )
-2-3m távolságból tudnak vetíteni, ebből kalkulálva gondolom a ~90" méret megfelelő
-szoba nagysága kb 15m2
-elhelyezésben rugalmasak, de azt gondolom inkább egy komód, vagy asztal lenne a hirtelen jött hóbort számára a megfelelő
-150 000-ben határoztuk meg a plafont, és használt is játszik természetesen.
-be lehet sötétíteni teljesen
Gyorsan átböngészve a piacot, ezekre gondoltam:
optoma hd144x projektor
Acer H6518BD FullHD 3D Projektor
BenqW1100
MásikElőre is köszönöm
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Egy barátomnak próbálok segíteni, szereten projektort, és vásznat.
- felhasználás: mozi, tv adás, internetes tartalmak streamelése (a TV-t szeretné megszűntetni, és kiváltani a projektorral, ezért kellene az internetes megoldás, ha van ilyen)
- vetíteni motoros vászonra szeretne, ami működik távirányítóval. Én még az oldalfeszítést is mondtam neki, hogy ajánlom.
- méret: ~90"
- ~90" képet vetítene, és mondjuk 3,5 méterről nézné
- szoba 4x5x2.6m
- plafonról, hátulról vetítene
- összeg: amennyi kell ezekhez a felktételekhez
- redőny van mindenhol, DE!...mint kiderült, az ismerősöm azt hitte, hogy ezt lehet fény mellett is nézni.
Szóval a kérdés, hogy fent említett krtériumokhoz van-e olyan vetítő, amit esetleg konyhából beszűrődő fény mellett lehet látni? Köszönöm. -
z123456789
addikt
válasz cinemazealot #50400 üzenetére
Köszönöm szépen.
És Vhiktornak is. -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Egy low budget 3D szemüveget szeretnék venni. Van egy db itthon, szerintem évente egyszer veszem elő, de tegnap végignéztem volna egy filmet. Viszont ketten vagyunk, szóval a másiknak is kéne.
Egy Sain Sonicom van, ha jól emlékszem, anno az is valami olcsó cucc volt.
Acer H6517ST-vel vetítek.
Mit kell beírnom mondjuk ebayen, vagy aliexpressen, ha ehhez akarok szemüveget venni? Nagyon nem követem a témát egy ideje, és félek, hogy valami olyat rendelek, ami nem fog működni ezzel. Akár konkrét linket is elfogadok. Próbáltam visszakeresni, de jobbnak láttam megkérdezni.
Milyen technológiával kapcsolódik ez egyáltalán? Mert azt tudom, hogy aktív 3D, a TV-m az BT-os, ez meg infrás, vagy minek hívják?
Köszönöm, előre is. -
z123456789
addikt
válasz cinemazealot #40444 üzenetére
Jaja, gondoltam, és bíztam benne, hogy a hétvége elég lesz rá.
Otthon jeleztem, hogy a projektor mellett/közelében, még levegőt se vegyen senki. -
z123456789
addikt
válasz cinemazealot #40439 üzenetére
Nem, nincs rajta trapéz, mindent kivettem.
Nincs itthon a haleszem optikám, de ha hazaér lefotózom a szobát.
Egy vonal sem segít az elhelyezésben.
Tologatom jobbra balra, esküszöm feladom.
Most egy széken van, hogy ne létrán kelljen bohóckodni, illetve hogy stabilan álljon. De így sem adja ki. Szerintem béna vagyok.Hm..mond csak mennyire laksz messze Győrtől?
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz cinemazealot #40437 üzenetére
Aha, kapisgálom akkor, és kicsit megnyugtat, hogy nem én vagyok azért ekkora balf*** azért, hanem ez tényleg nem egy egszerű dolog. Pláne, hogy a szoba alapterülete sem négyzetes, és még a födém is ferde néhol.
Köszi a tippet, akkor keresem a jobb pozíciót.
-
z123456789
addikt
válasz cinemazealot #40434 üzenetére
1. Igen
2. Igen
3. Igen
4. Nem, 137 / 142
5. Nem, 192 / 197A gépet a helyszínen kipróbáltam, ott nem volt gond. Valami nálam lesz. Amint látod a távolságok nem pontosak. Ekkora eltérés okozhatja az ekkora torzulást szerinted? Mert kézből próbálgatva sem volt olyan pozíció, amire azt mondtam volna, hogy minden frankó. Esetleg még megcsinálom azt, hogy leteszem egy asztalra, és alulról próbálom meg belőni. Ha úgy sikerül, akkor a függesztéssel van a gond.
Elég macera ez a függesztéses megoldás.Gondolom az sem segít a dolgon, hogy közeli vetítésről beszélünk. Itt aztén mindenféle elmozdulást felnagyít a kép. -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Pénteken vettem egy ACER H6517ST-t. Akinek ilyen vetítője van, az segítsen, ha tud, legyen szíves!
A trapéz korrekción kívül más lehetőség nincs a kép illeszkedés javítására, igaz?
Illetve ezen csak élességet lehet állítani, igaz? A Benq-n lehetett optikai zoomot is csinálni, ez nagyban könnyítette az elhelyezés lehetőségeit.
Mindegy, itt kimértem a pontos helyét, amennyire csak lehet, de egyszerűen nem akar illeszkedni a vászonra. Merőleges, középen van, megfelelő a távolság, mégis egy sarok sosincs a helyén.
Elég bosszantó, korábban a W1070-nel nem szívtam ennyit.
Ötlet?
Ezt a hibát minimalizálni tudom, megszűntetni, nem. Vetítési távolság 1 m. Vászon 92" -
z123456789
addikt
Sajnos más lehetőségem nincs, mint ezek. A vetítést meg nem akarom elengedni. ST vetítő lesz valószínű, középre helyezve.
MINDENKIHEZ!
A Short Throw funkció ugye működik plafonról lógatva is? Mármint felrögzítem a plafonra, és megtükrözöm a képet. Mert nem akarom a lábam elé elhelyezni, ott útban lenne mindig.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
(#40409) péjé
Ahj, nagyon kedves vagy, köszönöm szépen.
Lehet maradnék a Benq-nál, eddig bevált. Hétvégén ha lesz időm összemazsolázom, a tudásukat, és megpróbálok dönteni.
Lehet hogy majd még kérdezek addig.(#40414) cinemazealot
Ja, nem, azt elvetettem. Most glettelhetem a falat, és festhetem újra.(#40415) Q
Játszik a csere, persze, de ha meg tudom odlani szemből, inkább azt preferálnám.
Elhelyezés szempontjából is jobb lenne plafonról lógatni. Így macera a szúnyoghálót, és a redőnyt is használni pl. :/
Van annak is valami rövidítése, ami alapján keresgéljek?[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
(#40402) Q
Betonnal.
Már gondolkoztam a vésésen is, de áh...(#40403) péjé
Micsoda?
Van ilyen?
Ezt az ötletet sem vetem meg. Főleg, hogy a jelenlegi w1070-em sincs szerintem agyon hajtva, és talán még jó árat is kapnék érte.
Annyit meg dobnék hozzá amennyi kell. 180e körül mozognak ezek? Ja, ezek kifutó modellek? :/
Mi az ami még tud ilyen 30-40 cm-es vetítést?
Ez tuti? Az király lenne nekem, sőt mi több, tökéletes. És mi a kompromisszum ezekben? Mennyit torzít? Vagy mivel lesz gyengébb a kép emiatt? -
z123456789
addikt
Igen, sejtettem. :/
Nem is lennék híve bármilyen torzítás javítás funkciónak, de sajnos nagyon kötött a kezem.
Alábbi rajzokból talán látszik, hogy miért.
Tetőtér. A vásznat csak ide tudom elhelyezni, az is koppra van belőve. Lényegében az egyetlen hely ahova elfért.
Tehát ennek a pozíciója adott. A ferde koporsófödém miatt a projektor elhelyezése sem valami flexibilis. És ebből adódik a problémák sokassága:
-felülnézetet tekintve, oldalirányú mozgatással középre rakom, akkor előrébb kerül a projektor, kisebb lesz a vetített kép. Mármint kiveszem az ablakból, előrébb kerül, de legalább tudom oldalirányban középre mozgatni. Ezért akartam az ablakba rakni, mert ott van egy kis besüllyesztés, így hátrébb kerül a gépezet.
-oldalnézetet tekintve, fel-le irányú mozgatással hátrébb tudom pozicionálni a projektort, és középre is tudom tenni, de egyre közelebb kerül a fejünkhöz. (Mondjuk valószínű ez a megoldás fog játszani, mert más nincs. Esetleg valami szigeteléssel elburkolom alulról, a zaj, és hő miatt. Aztán ha így nem bírjuk, akkor szélnek eresztem)
-ha a fotel felső részénél van a projektor, akkor viszont használnom kell a lens shift-et, és trapéz korrekciót is.Lehet hogy csak hangosan gondolkozom, de minden ötletet meghallgatok.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Bátyóhoz tudnátok adni valami elérhetőséget? A diybulbs oldal nem elérhető. Előre is köszönöm.
-
z123456789
addikt
válasz bajnokpityu #29484 üzenetére
Norbié nekem is tetszett, az tényleg minőségi.
-
z123456789
addikt
válasz bajnokpityu #29480 üzenetére
Nekem csak azzal van tapasztalatom, ezért azt merem bátran ajánlani.
De ez már volt itt téma szerintem.
Norbinak is 100" felett van, ha jól tudom, és neki sem hullámos. De ezek elvileg még a régi GV vásznak. A jelenlegiek olcsó, kínai, szar minőséget képviselnek. -
z123456789
addikt
válasz Norby007 #29474 üzenetére
Nekem csak 92"-os, de rolós, és oldalfeszített. Mint a babpopsi. Hullámos felületen kb 10mp-ig tudtam nézni a filmet. Egy pásztázós jelenetnél kiugrasz a fotelből annyira okádék. Esküszöm akkor inkább festenék a falra.
Az törvényszerű, hogy minél nagyobb a felület, annál nagyobb az esély rá hogy hullámosodni fog, ha rolós. Ha jól olvasom neked egy bitang nagy méret kell. Nagy méretben én is inkább keresném a lehetőséget a fixre.
De minimum egy Screenline oldalfeszítettet vennék. -
z123456789
addikt
válasz Gigi01 #29455 üzenetére
Mentségemre szóljon tényleg rég jártam erre, szóval teljesen függetlenül, én is ezt ajánlom.
Tehát kedves Serius! A buzogány egy kipróbált szín. -
z123456789
addikt
válasz serius #29450 üzenetére
Írtam a falfestésre.
Minél sötétebb színt választasz útban a fekete felé, annál jobb lesz.
A poli farbe magyar termék, és jó minőségű. Kevertethetsz ki színt is sima fehérből, de az előre bekevertekkel olcsóbban jössz ki. Azért mondtam a platinumot, mert az egy elég jó cucc. Választasz egy buzogányt, és kész csoki lesz a nappali.
De amúgy Szepi kolléga ha jól emlékszem korábban festőként dolgozott. Ez egy jó kombináció e téren, szerintem kérdezhetsz tőle. -
z123456789
addikt
válasz serius #29446 üzenetére
Szerintem nem ér annyit a 3D.
Platinum buzogány. Adj neki!
A fekete hiánya nagyrészt annak köszönhető, hogy projektorról beszélünk. Sokat ne várj a sötét színektől!
Vászonnal lehet segíteni a sötét színeken, de annyit nem fogsz kiadni ért, mint amibe az kerül.
Jó kalibrálást, ráadásul műszer nélkül szerintem felejtsd el! Cinema mód azt kész. Vagy ha úgy gondolod van hozzá érzéked, pár beállítást állíts be tetszés szerint, de ez inkább csak játék lesz, nem kalibráció. Véleményem szerint. -
z123456789
addikt
válasz devil-k #29441 üzenetére
(#29441) devil-k
Ezt most miért írod? Ha nem lenne pénzem vászonra, festenék falat, az tuti. Próbáltad már?
Szerintem az egy jobb megoldás, mint venni egy szar hullámos takarót. Inkább várnék egy évet a pénzemmel, és addig falra vetítenék.(#29442) tank1
Ha előbbre akar majd lépni, akkor vegyen! Ha nem, akkor inkább fessen! De a 100-150e Ft-os "Földközi-tenger" szerintem pénzkidobás.(#29443) c4
Sajnálatos.
A második felét nem egészen értem, srry. -
z123456789
addikt
válasz devil-k #29437 üzenetére
Hát az alapján, hogy én nem tudok a Screenline-nál olcsóbb vásznat ajánlani senkinek. (Új árakról beszélünk) Ergo itt kezdődik a minőségi megjelenítés. Belépünk a házimozizás világába. Ezért.
(Bár rég jártam erre, nem tudom, hogy lett-e új bestbuy márka, ha igen, akkor lássam, lássam! )
Attól, hogy számomra (,és vélhetően számodra is) tökéletes képet ad a Screenline lepedő, és megelégedéssel használom, nem jelenti, hogy középkategóriába tartozik. Mikor láttunk már itt linkelni több millió FT-os vásznakat is. Ahhoz képest a Screenline szerintem belépő. (Hozzáteszem az a szint engem nem is érdekel. Egy kicsit irigykedem a sötét színek megjelenítésére /plazma után / de én szépnek látom a saját rendszeremet is)
Ez nem azt jelenti, hogy szar, hangsúlyozom. Az egy házimozi minőség ellenben azokkal, amik hullámosodnak (és a színvisszaadásokról ne is beszéljünk!).[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz devil-k #29435 üzenetére
Próbáltam tippelni a korábbi infók alapján.
De akkor legyen belépő+ szint! Nem az volt a lényeg, hogy a Te vásznadat (le)minősítsem, hanem hogy a 100-150e-es vászon szerintem nem üti meg a minimálisan elvárható szintet.
Meg aztán ott van Vikthor Stewart vászna, aminek valószínű a közelébe sem ér a mi Screenline-unk. Ami nem azt jelenti hogy szar, de létezik még annál a Stewart-nál is jobb. Tudod? A fokozatokra próbáltam célozni. Remélem nincs harag. -
z123456789
addikt
Akkor segíts a kollégán, és mond azt a vásznat! Én is kíváncsi vagyok rá, minden cinizmust mellőzve.
Devil Screenline vászna szerintem a JÓ belépő szint. Nem az árától lesz valami belépő, hanem a minőségétől. Mondjuk a 100-150e-es ár nem üti meg a belépő szintet szerintem. Mármint azért nem kapsz minőséget. -
z123456789
addikt
válasz gabo01 #28779 üzenetére
Nem, nem arra. Hanem a bal oldalon fent. Fekete, kék világító panel, ezüst tekerő.
Illetve most látom milyen kis stájzig' állványod van. Bár nálam most stagnál a HM projekt egy ideje, és még fog is, de mindenképp egy olyat tervezek én is beszerezni/gyártatni. Milyen fából van?Az a proji függesztő DIY nem?
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz Racecam #28707 üzenetére
Ha bonyolult lenne, sincs más választás.
Vannak akik rendszeresen képben vannak az aprós hirdetésekkel, és semmi üzleti nincs mögötte, csak a jó szándék. Az pl. elég segítőkész tud lenni. Rengeteg időt spórol meg másoknak. (Norbira gondolok legfőképpen )
Én személy szerint imádtam csámcsogni a linkelt ajánlatokon. Sőt, sok üzletet azok alapján mentettem a kedvencekben. Még ha nem is nekem szólt az ajánlat.Ez van.
-
-
z123456789
addikt
válasz gabika1969 #28127 üzenetére
(#28127) gabika1969
Jaja, ezért is írtam, hogy nem 120e volt. :/
"Szepiék legalább ultra korrektek, igaz?" Ezt nem tudom hogy élcből írtad-e vagy sem. De szerintem azok.
Természetesen bosszantó, hajtani kell a dolgot!(#28129) Jackx
Azt hittem a collra érted.(#28133) jaszy76
Csúcs! már amikor cecil mutatta, akkor is tetszett. Ötletes, és gratula a kivitelezéshez. Sok sikert a továbbiakhoz!(#28132) avman
Én most olvasok először olyanról hogy 100" felett a nem oldalfeszített vászon nem hullámos. Örülök neki. Véletlen szerinted, vagy jól választottál? Tudatosan egy bizonyos márkát? Leírhatnád hogy hol lehet ilyet szerezni, a későbbiekben jól jöhet a kollégáknak.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
(#28108) Jackx
Azért szerintem van az a termék ami 100" felett sem igényel oldalfeszítést.
Talán gabika1969 tud erről mesélni. Ha jól tudom neki 100" feletti, és nem oldalfeszített. Persze nem ~120e Ft volt.
De ezt már láttam itt számtalanszor leírva.(#28107) nobibt
Ha esetleg továbbra sem javul a dolog, és elbukod a reklamációt, akkor ezen hozzászólásom körül fellelhetsz pár vászon feszítéses technikát otthoni megoldásra. Sőt, nekem van is egy doboz iratcsipeszem, mert azt hittem decemberben kelleni fog. Postaköltségért eljuttatom hozzád.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
-
z123456789
addikt
válasz xtremetuning #27567 üzenetére
AKartam én is kérdezni. Melyik is?
-
z123456789
addikt
válasz xtremetuning #27546 üzenetére
(#27546) xtremetuning
(#27549) szepi0808
Fel tudnád(tok) osztani a piacot pár szintre?
De ha kérhetem ne legyen belőle cicaharc!
Mondjuk belépő, közép, felső. Vagy ha árakra gondolok, akkor mondjuk 200e, 500e, 2-3m-ós tételek, majd ami efelett van bezárólag, teszem azt ~10m FT. (Ami még ezeket is übereli az már nagyon hosszú távon sem érdekes számomra, hallani sem akarok róla. ) Vagy írhattok €/$-t is nekem mindegy. Gondolom mind mellé dukál majd egy vászon is, azokról is szívesen olvasnék. Szubjektív véleményekre is kíváncsi vagyok, nem baj ha mindegyikőtök máshogy gondolja, érdekelne. Ja, és más is beszállhat.
Köszönöm -
z123456789
addikt
válasz Kiskopika #27502 üzenetére
(#27511) Norbi 72-nak GV vászna van, biztosan jobban tudja mint én.
Amúgy meg nagyjából igen, erről van szó. Elvileg be tudod állítani hogy hol álljon meg amikor leereszted, és azt is hogy hol, amikor felhúzod. De óvatosan, esetleg jelöld meg a jelenlegi alapállást valahogyan, hogy ha nagyon eltekergeted, vissza tudd állítani.
Egyébként visszakeresve gabika1969 hozzászólásai között találsz bővebb tapasztalat leírást. Mondjuk az pont Screenline vászon, de hátha tudsz belőle mazsolázni.
-
z123456789
addikt
válasz devil-k #27335 üzenetére
(#27335) devil-k
Én értem mit akartál kihozni. Egyelőre nincs adathordozó sem amire egyáltalán felférne egy real 4K mozifilm. Szóval erőlködhetnek a 4K lemezen való árusításával, valami abból hiányozni fog.Más:
(#26832) z123456789
Remekül sikerült a vetítés. Az utóbbi időben sokat szidott GrandView X-Press Screen vászonból kaptam egy kölcsön példányt, egy helyi vállalkozótól. Rettentő praktikus. Nem véltem felfedezni durva hullámosodást és egyéb hibát, ami hátráltatta volna a vetítést. Jó képet adott, évezettel nézte mindenki...sőt...főként házimozihoz laikusok voltak, ők egyenesen el voltak ájulva.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz _Smooth #26833 üzenetére
(#26833) _Smooth
Mondasz valamit.
(#26835) szepi0808
Ment PM.
(#26837) Rick4
Köszi, ezt is feljegyzem.
(#26844) cinemazealot
Köszönöm, de GYMS megyei vagyok, és nem járok arra.Hogy tudunk-e szerezni vásznat, az eldől napokon belül. Ha nem, akkor valamelyik megoldást választom.
Köszönöm mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Dec. 19.-én tartunk egy vetítést, de sajnos akitől számítottam egy mobil vászonra, visszamondta lakásfelújítás miatt. (Nem fér hozzá)
Olcsó ötleteket várnék a legegyszerűbb megoldásokra. Eddig egy szakadt lepedőre nyomtuk ki a képet mindig, mondjuk ott a vetítő sem volt a legjobb minőségű. Most viszont az 1070-emmel vetítünk (jó az sem csúcs, de mivel az én filmem lesz), és szeretném ha minél jobb minőséget érnénk el. Múltkor emlegettük itt a gipszkartont, lehet hogy azt válasszuk, más ötlet?
Előre is köszi. -
z123456789
addikt
válasz gyeniko #26773 üzenetére
(#26773) gyeniko
Igaz.(#26774) Palika71
Na meg ha úgy is vászon lesz, felesleges lenne az a kiadás is.(#26776) Eddie141
Akkor sima. A bramac ha jól tudom csiszolva van. Ha csinálnék keretet, azért választanám azt, mert eleve kizárom azt hogy kibökjem a vásznat, illetve láttam egy-két teőtlecet már, ami inkább hasonlított violin kulcsra mint tetőlécre. El tudom képzelni hogy a feszített felületnél is gondot okoz. :S -
z123456789
addikt
válasz devil-k #26749 üzenetére
Ja, ez igaz.
Ha van pontos, és végleges terv, akkor el tudja dönteni, hogy mi fontos most, és mi az amit a későbbi körülmények mellett is kivitelezhet.
A pontos tervhez meg csak-csak kelleni fog az a szakértő.Majd hárommal több karácsonyfa talpat csinál eladásra, és meg is van az ára.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz cinemazealot #26742 üzenetére
(#26742) cinemazealot
Szerencsére a HW65 annyira nem világos.(#26743) devil-k
Nem tudom miből áll egy akusztikailag jó szoba építése, ezért el sem tudom képzelni, hogy mit kell szétverni hozzá? Ezek szerint eléggé elmaradott vagyok a témában. De ha igaz amit lejjebb ír, akkor talán még is csak ez a legolcsóbb járható út jelenleg neki. Valóban a vászon mozgatása talán a nehezen megoldható dolog, azon kívül? Persze várhat fél évet a dobozban az a gép, de ki bírná azt ki?(#26744) Palika71
Szép első lépés.
Akkor csak a vászon mozgatást kell megoldanod. Ha stabil keretet csinálsz neki (esetleg szólj egy jó asztalosnak! ), és mozgatásnál becsomagolod valami fóliával, nem hiszem hogy sok baja lehet. Kérdés hogy mennyire tudod egyben mozgatni azt a vásznat, és mennyire tudod kivinni a helyiségből? Mert úgy nehéz vigyázni rá hogy ha szét van szedve a szoba, és mindig a szoba azon felébe rakod át ahol nincs útban. Előbb utóbb megsérül ha nem vigyázol. :-/
Azzal a tapsolással annyira ne szaladj előre!
De ha tényleg van ötleted a későbbi átalakításokra, akkor én is így csinálnám a helyedben.
Abban azért igaza van Devilnek hogy ha csak 1 hónapon múlik az az akusztikai berendezés, lehet hogy kibírnám. Vagy totál mobilra csinálnám az egészet, ne adj isten falra vetítenék 1 hónapig, stb...[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz Palika71 #26740 üzenetére
MIIIIIIII? HW65- lett végül! A betyárját!
Akkor H499-cel fesd le azt a bútorlapot, a többit meg leírta a kolléga. Én a helyedben előbb a vásznat tudnám le, nem az akusztikát. Mindegyik fontos, de ha azt vesszük hogy az ember lényegesen több infórmációt vesz fel a szemével a környezetéből, akkor első sorban a képi világra összpontosítanék. Utána az akusztikára. De talán ebben sokan egyet értenek.
És most akkor mi a sorrend? Nappaliban vetítő + MDF, aztán dedikált szoba kialakítás akusztikával?[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
-
z123456789
addikt
válasz NTomszi #26653 üzenetére
(#26653) NTomszi
Szia!
A "rendes" dlp szemüveg elvileg infra módszerrel működik. A vászonról verődik vissza a projektor által kiküldött jel a szemüveg infra vevőjébe. Így kommunikálnak. Nekem is a hátam mögött van a gép, és működik a 3D.(#26652) thomasrc
Szeinrtem is ez a "kromagos arborétum" lesz a hiba. Pont tegnap beszéltünk róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23