Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
-
gabika1969
aktív tag
Na szóval:
C4-nek volt igaza, e szerint jöttem rá a megoldásra-A Screenline wave vásznak [link]
vagy [link]felső és alsó végállásának beállítását az alábbi fotókon látható sárga, illetve fehér csavarokkal kell végezni. A csavarok hosszú szárú, gömb végű imbusz kulccsal vagy imbusz csavarhúzóval végezhető.
A vászon házának, motor felőli (szemből jobb oldal) végén lévő oldatakaró lemezt ki kell pattintani. Ez legkönnyebben az alsó felületen lévő gumi csík 10-20 cm hosszban történő eltávolítását követően egy kisebb csavarhúzóval végezhető.
Jobb oldalon lévő fém lapon két függőleges nyílás található, itt lehet, a korábbi gyártmányoktól eltérően hozzáférni a csavarokhoz.A sárga a behúzás, vagyis felső végállás: Ez alapállásban jó, nem kell bántani, de az óramutató járásával ellentétes forgatással a motor feljebb akarja húzni a vásznat. Ha fent van teljesen, akkor vissza kell rajta csavarni és a motor leáll. Óramutató járásával megegyező irányba forgatással a vászon a felcsévéléskor nem megy fel teljesen, ott áll meg, ahol akarjuk. Alapesetben ezt a csavart nem kell bántani! Csak azért írom le, ha netán valaki elcsavarja tudja, hogyan kell visszaállítani a felső helyzetet.
A fehér a lenti végállás. Ezzel tudjuk tetszőleges helyzetbe engedni a vászon alját. A csavar "teljesen" kiengedett állásban van, vagyis a vászon a felső kifutóval együtt leereszkedik, ha hagyjuk.
A csavar óramutató járásával megegyező irányba csavarásával eljutunk egy pontba amikor a vásznat engedve egyszer csak megáll valahol. Ez szerencsés esetben kb. abban a magasságban lesz, ahol akarjuk. Nekem kb 10 cm eltéréssel, feljebb a megfelelő szintél állt meg. Ekkor két eset lehetséges: mint leírtam feljebb áll meg, mint kellene, tehát túltekertük a csavart. Most óvatosan, kb. 5perc csavarással próbáljuk visszatekerni. Húzzuk fel a vásznat, majd vissza. Lejjebb fog megállni, de lehet, hogy még most sem ott, ahol kell. A folyamatot ismételjük meg, akár többször, míg a megfelelő magasságba nem kerül a vászon alja.
A másik esetben viszont még mindig lejjebb áll meg, mint kellene. Ekkor viszont csavarjunk rajta, a fent leírt módszerrel, de értelemszerűen az óramutató járásával megegyező irányba, míg elérjük a megfelelő szintet.
KÉSZ VAGYUNK!!
Helyezzük vissza a gumicsíkot és az oldaltakaró burkolatot.Itt van két kép a szerkezetről, segítségül mit kell lássunk:
Ezután csak filmezzünk, filmezzünk, filmezzünk.......
Ha valamit kihagytam, ( a sörön kívül!! ) csak szóljon a boldog új vászontulaj!!
[ Szerkesztve ]
Üdv Mindenkinek!
-
z123456789
addikt
válasz gabika1969 #19861 üzenetére
(#19861) gabika1969
(#19886) majnz
Imádok ilyeneket látni. Sose növünk fel.[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
Ismerős képek. Az AV volt topikod ugye?
Azt látom, hogy a vászon felett a fehér plafont lefestetted, gondoltam, hogy idővel rájössz, hogy ezzel sokat javíthatsz a kontraszton.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
majnz
tag
Üdv! Bepofátlankodok egy kicsit. Én is építgettem a szobámat, az idők alatt sikerült ezt azt összevásároljak... nem nagy valami, de mindenből van egy pici, igazából a sok kicsi sokra megy alapon épült mindeni. Sajnos még nincs kész, és nem is tudom mikor tudom majd befejezni. De nem is fecsegek tovább Itt a link. Szívesen veszek minden építő kritikát! További szép estét
Ne búsulj Pöcök! Megtettük amit kőőő!
-
hm15
senior tag
válasz Gigi01 #19868 üzenetére
TUPPLUR, Sötétítő roló, fekete.
- Különleges bevonatának köszönhetően a sötétítőroló egyáltalán nem engedi át a fényt.
Ezen komolyan elgondolkodtam maszkolni. Amitől tartok: Anyag: 100% poliészter, esetleg csillog vagy ilyesmi.
-
Gigi01
őstag
Hibákat nem írok,nekem is első vetítőmhöz volt,és a harmadik,ha nem negyedik vásznas próbálkozás.
Ezután vettem egy olcsó vásznat.Valami LG tripod-ot,és leesett az állam.És mondanom sem kell,itt megoldódott a maszkolásos téma,tehát itt láttam először,hogy mit is jelent.
Szerintem még mindig jobb egy ilyen olcsó vacak,mint egy olyan rolós valami.
Bár mindegyiket nem próbáltam,de meg merem kockáztatni.[ Szerkesztve ]
-
Logitech
aktív tag
válasz devil-k #19867 üzenetére
Nekem a másik dolog amiért ezt már nézegettem, az egyik falhoz elég közel lesz nekem a vászon, nem túl sötét a színe. Oda kéne tenni egy ilyen rolót feketében, leengedem/felhúzom addig amíg filmezek, elnyelné a sok fényt.
(#19875) lajthabalazs: a 10 méteres Kácsára azt olvastam hogy jó az olcsóbb 6960 ft-os, de 15 méteresből már érdemes letenni náluk a pénzt, elhozni a drágább kábelt is ami 38460 ft, meg az olcsóbb 13770 ft-osat, mert nem mindenkinél vált be az olcsóbbik, és amelyik nem kell visszaveszik.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Gigi01 #19868 üzenetére
Mint írtam, első proji, első vászon, ha most leszaggatom, és 10 centis darabokra felvágom, akkor is megért ennyit. Semmi nem kapható ennyiért. Hasonló csak egy van, 1.0-s nyereségű matt fehér vásznat tudnék hozni az usából 280X167 centis méretben, azaz 4.6 m2-es felület kb 28K, de első körben ez azonnal itt volt, és sokkal kevesebb pénz. Később viszont még akármire jó lehet.
Nem tudom amúgy, mit tudhat a többi, nagyon király a kép ezen is, sajnos a W700-as 3.7m-ről pont 200 centis képet vetít, tehát a szélesebb ide perpill felesleges.
Amúgy mégis, mik a hibái? Nézem, nekem viszonyítási alap nélkül első körben tökéletes választás, amit később lehet fejleszteni.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
gabika1969
aktív tag
EMBEREK!!!
Sikerult!!!!!!!!
Beallt a helyere!!! Este majd leirom bovebben, a leendo screenline wave tulajoknak es mindenki oromere, melyik csavar mire jo es hogyan mukodik!!Most mennem kell takaritani ! A vetito is a helyen van!
[ Szerkesztve ]
Üdv Mindenkinek!
-
Rick4
félisten
válasz spiky03 #19864 üzenetére
Ennél jobb képet úgyse tudnék csinálni: [link] Oldalt kiválasztod a méretet, mellé megkapod az árat. 200X195-ös 9490ft. Felrakni percek kérdése. Szép, jó, és nagyon nagyon olcsó. avforumon olvastam róla, budaörsi ikeában megfogtam, fizettem, kocsiba tettem és ennyi volt.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Ezek szerint nem. Nem tudom, van-e trükk, én egy Pioneer VSX 520K erősítőbe dugtam az egyik végét, és a projiba a másikat, de ennek ellenére hibátlan.
Logitech: Ja, mondom ennyit megér, max nem jön össze, és akkor veszek drágábbat... De rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
gabika1969
aktív tag
válasz z123456789 #19852 üzenetére
Na elmesz Te a ...!
Kellett nekem ekkora meret...ja! Ha nem tudom beallitani majd kivagom olloval a kufutot es pont jo lesz!Üdv Mindenkinek!
-
Rick4
félisten
válasz Logitech #19858 üzenetére
Érdekes sztori volt, mert egy hosszú nap közepén vettem a projektort, de már az is este 8-kor volt, (Szegedről Bp- Székesfehérvár- Siófok- Pécs- Bonyhád- Baja és haza Szeged) viszont a kábeles cég bajai volt, reggel 7 után indultam itthonról, de esélyem se volt záróráig Bajára érnem, a párom felhívta menet közben őket, hogy ez meg az van, kellene a kábel, de nem fogunk odaérni 5-ig, megoldható-e, hogy valaki a hóna alá csapja, és egy telszámot felhívva elmegyünk érte, akárhol van. Nagyon kellemes csalódás volt, mert a válasz az volt, hogy persze, semmi akadálya, annak ellenére, hogy ők a legolcsóbbak, meglepett, hogy a valós raktárkészlet mellé nagyon pozitív hozzáállás is társul, anyit mondtak, hogy itt a telszám, a főnöknél lesz, este 10-ig mehetünk.
Este 21:15-re értünk oda, telefon, jött le a srác, kezében a kábel, korrekten blokk ráragasztva, 3 év gari, 3850Ft a 15m-es kábelért.
Ez volt az konkrétan: [link]Az itteni egyik kollégától vettem meg a Benq W700-asát, még előtte Budaörsön vettem egy 2m széles matt fehér rolót, amit eléggé nyomnak a külföldi fórumokon is, ikea tupplur néven fut, 200X195cm, de nyilván mivel felhúzós- rugós, annyit engedek le amennyit akarok, sőt, még ha falapra akarja az ember feszíteni, megtoldani egy fekete kerettel, ennyi pénzt a próbálkozás is megér, egy ollóval szétvágom és felszögelem... A legviccesebb az ára volt, kemény 9400Ft-ot mertek érte kérni. Semmi nincs ennyiért, normális lepedő sem. Totál homogén, nagyon szép a kép, persze első projim, de minden esete csodálom a képét, nem nagyon találok benne hibát.
-
Rick4
félisten
válasz _Smooth #19855 üzenetére
Nekem is jó lett volna 11.5, de csak 10 vagy 15 volt. Ahol mennek a hátsó hangszóró kábelek, ott ezek is elfértek, létezik kábelcsatornás parketta szegőléc, azzal korrekten meg lehet csinálni utólag is bármiikor, persze ahol járólap van, ott nem..
lajthabalazs #19841: Nekem van egy másik kábelem, mint utóbb kiderült, az 20 méteres, az is zajos, pedig nem használtam soha, csak várt a sorsára, egyszóval kuka, vennem kellett mást, ez tökéletesen működik, de nem tudom, hol a határ, amikor már nem működik rendesen....
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz lajthabalazs #19846 üzenetére
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
_Smooth
senior tag
Jelen esetben nem önmagában az ár lenne a lényeg, hanem az a macera, amivel jár a szoba átkábelezése.
(legalábbis, ha szeretném úgy megoldani, hogy a kábel rejtve maradjon).
Azt sajnálom, hogy amikor felújításkor elvetettük a projektort (kb egy éve), akkor nem húztam be azért a biztonság kedvéért a kábeleket.
Viszont a 15m-t már én is egy kicsit sokallom. Még akkor is, ha viszonylag minőségibb, megbízható kábel.
Szóval megpróbálom 7,5m-rel megoldani, aztán max dekor lapokkal eltakarom.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
z123456789
addikt
válasz gabika1969 #19833 üzenetére
Mi?
Van ilyen hogy végállás állítás?
Mármint úgy egyáltalán, nem konkrétan a screenline vásznaknál?
De jó hogy én olyan magasra tettem a konzolt, hogy pont leereszkedik az egész, és marad 1cm az erősítő felett. -
Dexar007
veterán
En kozben elkezdtem kiganezni a pincet.Meg szerintem also hangon 3-nap,es akkor meg sehol sem tartok.
Szabadidomben pedig hulyesegeket olvasgatok.:"Mitsubishi HC3800 vs. BenQ W6000
This is too easy. Just think of the HC3800 as a “poor man’s” BenQ W6000. The HC4000 is barely more than half the price. It lacks a dynamic iris (the W6000 has one – though not the smoothest), and overall the W6000 is a real step up in black level performance.
- See more at: http://www.projectorreviews.com/mitsubishi/mitsubishi-hc4000-competitors/#mitsubishi-hc3800-vs-benq-w6000"Pedig talaltam osztrak emberkenel elvileg egy alig 400 oras elso tulajos gepet ocsoe'. Nem tudom meg mi legyen.
Give me your cum,bull!
-
devil-k
nagyúr
válasz Janaboy #19845 üzenetére
Szívesen látlak bármikor, mint Koxi fórumtársunkat is!
lajthabalazs
Nem csúnya! Szerintem tiszteletet parancsoló. Nem ugyanaz. Lehet, hogy 1 db LED DLP, de eddig csak jókat olvastam róla. Reméljük, nem a Sim fizetett firkászai voltak.Atomgeszi
Nekem is bejön ez a stílus!- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Azt hiszem, új szerelmem lett aki SIM2 NERO 3 LED névre hallgat...
Hány millió Ft ennek az ára kb.? Mindegy, lesz*rom. Most hétvégén megnyerem a lottót és veszek is rögtön kettőt.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
c4
őstag
válasz gabika1969 #19842 üzenetére
Szerintem haladjunk a logika szerint. Kitekered, lejjebb kerül a végállás. Betekered, feljebb. Nem sok jelentősége van, hogy miből van a csavar, ha megfelelő keménységű a műanyag (na meg cseréld ki fémcsavarra, ha szeretnéd), és jó a szerszám. Nem sűrűn kell állítgatni, úgy 1x.
[ Szerkesztve ]
-
gabika1969
aktív tag
válasz szepi0808 #19837 üzenetére
Egyelőre nem, mert nem volt megfelelő az imbusz kulcsom és nem akartam szétbarmolni a műanyagot. A sárgán tudtam mozdítani és a fentieket értem el. Azzal nincs probléma, értem hogyan működik. Vissza is tudtam állítani.
Most kaptam egy jó kulcsot, de már nem vagyok otthon. Holnap folytatom. Az a probléma, hogy nem tudom hogyan kel elkezdeni. Először el kell csavarni balra? Majd leengedni a vásznat és jobbra tekerni? A videón mintha ezt lehetne látni. Na majd holnap jelentkezem.Üdv Mindenkinek!
-
lajthabalazs
senior tag
Én 10m HDMI kábelt vettem 5000Ft-ért, és zajos a kép, még az XMBC UI is.tehát nem dekódolási hiba. Igaz hogy csak 1m-ről látni, de feltételezem, hogy lehetne jobb minőségű is a kép enélkül. A következő szint HDMI kábelben ezzel a hosszal a 40k, ahhoz képest a Microsoft-os dongle is olcsó, csak éppen nem lehet tudni, hogy a Miracast milyen tömörítést használ, milyen veszteséggel és milyen sávszéllel, ezeket nem házimozihoz találták ki, hanem prezentációkhoz, mobil kijelző megosztáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz lajthabalazs #19839 üzenetére
15m 1.4-es HEC hdmi kábelt vettem vadiújonnan 3800-ért. Mennyit érdemes ezzel még trükközni 500Ft spórolásért? A 20$ már eleve jóval több a 3800-nál...
-
lajthabalazs
senior tag
válasz _Smooth #19818 üzenetére
Nem tudom hogy mennyire szigorú a szabvány, de Miracast eszközök vannak már 20USD-ért is. Tényleg jó lenne tudni, hogy mit tud. Nekem még az is jó lenne, ha nem WiFi-n, hanem UTP-n menne, 10m Cat6 tized annyiba kerül, mint 10m HDMI, és ha van valami jó kis kódolás, akkor a minőség sokkal jobb lehet.
-
szepi0808
senior tag
válasz gabika1969 #19836 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy ennél még nem állítottam a végálláson, de másnál a jobban hozzáférhető sárga imbusz volt az alsó határoló, de akkor lehet itt a fehér lesz az. Azzal nem tudod az alját szabályozni, ha a sárgával a tetejét állítod?
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
gabika1969
aktív tag
válasz szepi0808 #19834 üzenetére
Szepi:
yelloww screw: up end limit
white screw: low end limit - a videó szerint
Ha a sárgát tekerem a felső holtpontot állítom, ha balra a motor még húzná feljebb, ha jobbra (óramutató járásával megegyező irány) megáll a húzás. Ha akarom a súly látszik, tehát megáll vagy feljebb megy (teljesen). Ezt már kipróbáltam. Nem jól gondolom?
Üdv Mindenkinek!
-
szepi0808
senior tag
válasz kruplishal #19814 üzenetére
Én sem szeretem a 23,976 képkocka sebességet, pedig a sony szépen megjeleníti, de akkor is kicsit riccegős nekem a kép, ezért a mf. low állásban, nekem bejött, így mozizok.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
szepi0808
senior tag
válasz gabika1969 #19833 üzenetére
A sárgát kell tekerni minden vászonnál, és próbáld meg jobbra tekerni, azt hiszem, akkor nem engedi le annyira a vásznat és mozgasd meg, hogy mennyivel fentebb állt meg, ekkor látni fogod mennyit kell még tekerni rajta.
Jó lenne, ha a behúzást nem állítanád el a fehér csavarral.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
gabika1969
aktív tag
válasz z123456789 #19803 üzenetére
Nagyon szívesen és én is köszi!
Remélem minél hamarabb beköti a mester!CyDoN:
Nagyon fasza! Ha nem lett volna a TV ott, ahol van vagy lenne egy másik helyiségem én is fix keretet szerelnék fel. Nincs kedvem a TV-t másik irányból nézni, de nem is látom a nappaliban értelmét, mivel hét közben azért inkább a TV-n fognak a filmek menni.
A garázst az asszony már nem engedte átépíteni . Nem úgy mint Szepi, na jó ők már BKV-znak ezentúl.Mindenkinek: A Screenline vászon végálláscsavarjait megtaláltam, de egyszerűen nem tudom az alsó végálláscsavarral mit kell kezdeni. Valaki állított már be screenline vászont? A fehér műanyag imbuszt kell elvileg tekergetni, de pontosan merre? A Szepitől kapott videón nem egyértelmű számomra, hogyan kell kezdeni: kifelé, majd a leengedett vászont követően befelé? Már az is kivert, hogy melyik olasznak jutott eszébe műanyag csavart ide betenni?
Nézzétek meg légy szíves, Nektek ez érthető:[ Szerkesztve ]
Üdv Mindenkinek!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz _Smooth #19779 üzenetére
Kiegészíteném a ma tapasztalakkal.
A menübe belépve a Digitális Zoom menüpont alatt, 1,1x zoomnál már van lehetőség Panningra, azaz lehet le és feltolni a képet bár nem teljesen. 1,2-nél már teljesen fel és le is lehet tolni. Bár így ugye a széléből lesz levágva minimálisan(lényegi információ úgyis a kép közepén van). Viszont így nem kell annyit maszkolni és nagyobb lesz a kép.
Bár erre érzékenyeknél a zoom biztos kivált valamiféle minőségromlást, nálam 3,3 méterről nem észlelhető romlás a képminőségben.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
CyDoN
senior tag
válasz gabika1969 #19801 üzenetére
Nekem így néz ki jelenleg a mozi kezdemény
Egyenlőre csak oda van rakva minden, de hamarosan szerelek.csinálok majd jobb képeket, de tegnap éjjel már fáradt voltam.
(_._)
-
KisTücsök
addikt
Rákérdeztem Batyónál, de még nem válaszolt.
Tegnapelőtt kb 2 órát filmeztem, aztán kikapcsoltam, egy óra múlva be, és azóta csinálja. Kb 7-8-9 perc után fogja magát és kikapcsol. Tápkábel, forrás, konnektor variálás megvolt. A "lamp" piros led világít, a kék "power" led villog, miközben hűti magát. Kézikönyvben két variációról ír. Az egyik a "lamp fail". a másik a "lamp breakdown". De magyarázatot egyikhez sem ír. 900 óra van benne.
Vélemény?
-
Q
senior tag
Lehet hülyeséget kérdezek, de ez nem inkább lejátszó függő?
Eladó: QSC DCA2422
-
_Smooth
senior tag
Totally worth it
+ még 1-200e-ért veszek valami tuti vásznat, meg 50-100e-ért konzolt, és a hétvégén már azon kapom magam, hogy filmezés helyett az utcán szedegetem össze az ablakon át kihajított cuccaim
egyszer majd lesz egy dedikált moziszoba is... majd arra többet fogok áldozni - itt meg marad a belépő projektor, DIY vászon, 15m HDMI
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
-
_Smooth
senior tag
Ilyet - vagy bármilyen miracast/widi stb cuccot - próbált már valaki projektorral? Nekem nem tűnik irreálisan drágának (egy 15m kábel és az azzal való szívás is kb 8-10k nekem).
Vajon képes tényleg zökkenőmentesen FHD (pláne 3D) tartalmat továbbítani?[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
c4
őstag
Érdekes a 24p mánia, elég kevés 24p gyári kiadvány van. A BD anyagok többsége 23.976 sebességű.
-
agabe
addikt
Attól is függ mennyire erős, vagy állítható-e az az interpoláció.
A sony HW20 -asnál inkább kikapcsolva szoktam hagyni mert úgy természetesebbnek tűnik a kép (nekem), de lehet ha lehetne állítani az erősségét, akkor egy kisebb fokozaton talán még nem lenne bajom vele miközben valóban javíthat a folyamatosságon.
A dinamikus kontrasztot is van aki szereti, és van aki ki nem állhatja.
Egyénfüggő.
Van minden vetítőnek egy alap képessége a mozgásmegjelenítésre, és van amelyik interpoláció nélkül is elég jó a másik meg nem.A túlzásba vitt folyamatosság is zavaró már, de az okát nem tudom pontosan (talán a normál látás sem úgy működik, hogy mindig minden folyamatos, mert a szem is kisebb-nagyobb ugrásokkal "svenkel" )
[ Szerkesztve ]
-
kruplishal
tag
válasz Atomgeszi #19813 üzenetére
Hogy bedobjak egy újabb témát amiről eddig itt nem esett szó az a "frame interpoláció"
Titeket nem zavar a svenkelt jeleneteknél a natív 24p megjelenítés?
Én pl. a w1070 után, most már azért vennék w1500-at mert tudja ezt. Persze a "közép" SONY gépeket ez nem érinti...(motionflow )
Erre gondolok: benq/benq[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Janaboy #19793 üzenetére
Attól, hogy fekete vagy sötét valami még fénylik sajnos. Nálunk is volt bordó színű fal és legalább annyira fénylett, mintha világos szín lett volna. Persze ez festékfüggő is.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
c4
őstag
válasz DjKoxi #19811 üzenetére
Az a baj, hogy a festékek fénylenek. Valójában fényelnyelő anyaggal kéne bevonni a tokozatot. Erre akár egy öntapadós csík is alkalmas lenne, nem hinném, hogy egy több százezres vászonnál nem férne bele az árba.
Persze rá lehet barkácsolni, de ugyanoda jutunk, kifizetek egy vala.. pénzt és még barkácsolgassak vele?[ Szerkesztve ]
-
DjKoxi
senior tag
Egyetértek Veled, nem vitatkozni akartam.
Mikor a csőről írtam, először a tokozat is benne volt, csak kivettem, mert félreérthetőnek találtam. Azt átfesteni,házilag, szépen, kevésbé egyszerű. Lehetne opció legalább 3 szín a gyártók kínálatában, de az alsó csövet minden esetben feketére kéne színezniük.
Devil-k : Köszönöm szépen, írtam privit.
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
Köszönöm Neked és (#19786) lajthabalazs-nak is.
Megnézegetem majd az általa linkelt irományt is, illetve megfontolom az általad írtakat is.
A szoba alapvetően nem sötét és nem is fogjuk arra festeni. Sajnos jelenleg még nincs lehetőségünk dedikált szobára (de egyszer majd az is tervben lesz - költözés szükséges hozzá ).
A nappali amúgy világos szürke és fehér "színeket" kapott, viszonylag sötétebb szürke padlóval.
Tudom, hogy nem ideális környezet, még leredőnyözve sem, de ezen fogunk változtatni (jelenleg nem is akarunk, mert nem a mozi lesz a közepe az egésznek). Ez egy nappali, ahol a projektor javarészt mozira menne, de azért TV is fut majd néha meg kinect.Viszont akkor, ha jól vettem ki a szavaitokból, érdemes inkább fehérben gondolkkoznom - főleg, hogy jellemzően ECO módban szeretném használni (most a TV fényerejéből is visszavettem - a kalibráló pók javaslata ellenére, és érezhetően gyengébb is így, kicsit lilásabb/rózsaszínesebb a kép, de amúgy meg kiég a retinám, elfárad a szemem tőle).
Megjelenítő esetén mindenképp valami költséghatékony megoldásra lenne szükségem.
Ajánlgattátok Szepit vászon anyag kapcsán, fel is vettem Vele a kapcsolatot. Igazából azt a 10k/nm árat (ha jól emlékszem, ennyi szerepelt egy kommentjében) simán megérné egy minőségi vászon anyag. Csak a barkácsolás része aggaszt kicsit (szeretek barkácsolni, csak egyre kevesebb idő és így türelem van már).
Ezért most elkezdtem agyalni azon, hogy inkább egy méretre vágott Egger bútorlapot szerelek fel. Kapásból színben van, egyszerűen takarítható, de nem tudom, mennyire idális ilyen célra. Láttam blogokat, ahol konyhabútor korpuszát használták vetítésre...
Igazából nincsenek óriási igényeim, de persze szeretném a lehető legjobbat kihozni (viszont esélytelen, hogy a gép árát, vagy annak akár csak a felét még vászonra tudjam költeni).# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
z123456789
addikt
válasz gabika1969 #19792 üzenetére
Rendes tőled. De ha gondolod elküldetem a helikopterem érted.
Ugyan így van nekem is megoldva, hogy a TV elé érkezik. (...fog érkezni)
Nagyon klassz, irigyellek is kicsit.
Sok mozizást kívánok, a falfestéshez meg kitartást! -
gabika1969
aktív tag
-
[ Szerkesztve ]
Üdv Mindenkinek!
-
gabika1969
aktív tag
Köszönöm szépen Nektek!
Én is szeretem nézni mások hogyan csinálják!
De tényleg, sok jót lát az ember mások ötleteiből lehet tanulni. Na persze ez nem Szepi szobája, az se egy utolsó!Üdv Mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest