Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
A`rpi
addikt
Azért jegyeztem csak meg, mert működési elvek alapján soroltad be a tévéket, Plazva, LCD, LED, utóbbi pedig ha szigorúan nézzük gyakorlatilag ugyanaz. Mégis lehet úgy értelmezni a hozzászólásodat hogy ez egy külön kategória, nyilván erről most szó nincsen, csupán picit próbáltam "szakmázi".
Részemről OFF vége.
-
A`rpi
addikt
válasz Jamesch #29230 üzenetére
VGA (D-sub) esetén is megoldható hogy a az erősítőd szóljon a PC hangszórók helyett.
Átlagos média lejátszóval (VLC, Windows Media Player, stb.)
Amúgy szerintem neked egy tisztességes "hardveres" média lejátszóra lenne szükséged, aminek van alternatív hangkimenete ami mehetne az erősítődbe.
-
A`rpi
addikt
válasz Jamesch #29226 üzenetére
Ha a kábellel összekötés megoldott, és a PC ről játszol le, abban az esetben WIN7 alól ki tudod választani milyen kimeneten szóljon meg a hang.
Vezeték nélküli átvitellel nincsen tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz Pro Koryak #28950 üzenetére
Otthoni körülmények között ilyen drága vetítőt szétszedni botorság.
-
A`rpi
addikt
válasz DoItYourself #28358 üzenetére
Ha kábel TV hez kell akkor az analóg is lehet.
Vagy a mindig TV-s megoldás is jó, ha digitális antenna van. -
A`rpi
addikt
válasz DoItYourself #28355 üzenetére
Pedig több megoldás is lehetséges.
Most csak hirtelen egy ötlet (nem a legjobb, de tuti működik
Fogsz egy régi vodeómagnót, amin van TV bemenet, ezeknek szokott lenni kompones, vagy kompozit kimenete, ezt már lehet is átalakítani akár HDMI-re is.Egy kis guglizás után: analog tv tuner with hdmi output
Szóval létező termék.
-
A`rpi
addikt
Én valahova felrögzítenék egy jobb tv vagy monitortartót.
Nem gondolom hogy a plafonra való vetítés életképes lenne.
Kényelmi szempontból... -
A`rpi
addikt
válasz Kiskopika #27220 üzenetére
1-1,5m, lehet kapni hosszabb kiszerelésben, vagy akár méretre is készíthetsz magadnak szerelhető tápkábelt.
-
A`rpi
addikt
Ha például egy iskolában egyszerre ég ki 3 projektor, az egyikben 1200 óra van, a másikban 1800 a harmadikban meg a duplája és egy napon égnek ki,ráadásul mindhárom különböző típus, akkor már egy ott dolgozó technikus is elkezdi vakarni a fejét, hogy azért ez csak nem lehetett véletlen.
Jelen esetben erre van itt a legkevésbé igény.
De tényleg nem szeretném a témát firtatni.Annyi derült ki számomra, te nem segítesz az összefoglaló készítésében,
és különben sem használnád.Más pont ennek a vélemények a szöges ellentéte.
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
Összefoglaló azoknak van akik idetévednek, és szeretnének valamit kezdeni.
A fórumozó lehet egy potenciális vásároló, de lehet egy érdeklődő is.
Az összefoglaló egy objektív márkafüggetlen írás lesz,
nem a hasznon szerzés a cél.Mivel ebben sem a topikgazdának sem nekem
semmi érdekelésem nincs és nem is lesz.Valóban több oldalt lehetne írni minden fentebbi témáról.
Röviden pár mondatban célszerű leírni, akár a videó linkelése mellett. Nem doktori disszertáció kell ide, egy könnyen emészthető laza írás, minden egy felületen. Akit jobban érdekel az vagy kérdez, vagy jobban beleássa magát.
Szóval ez a fórumkivonat részben az itteni közösség tudásának egy részét fogja majd remélhetőleg tükrözni, amit egy hozzászólásban elolvashat bárki.
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
Lehet előbb gyorsan írtam le és azért nem sikerült elolvasnod.
Leírom lassabban:
Nem vagyok a téma szakértője, továbbá a fentebbiek nincsenek kőbe vésve.Izzókról is lehet írni semmi kivetnivalót nem látok benne.
Csakhogy, projektorhoz fix az izzó. Így ennek megfelelően túl nagy mozgástér ebből a szempontból nincs ha meglévő projektorba kell izzó. Működési elv tekintetében egészen biztos. Minőségben már annál inkább de ez megint egy más kérdés.Ez is egy megközelítés ha valaki fényforrás tulajdonságait megismerve szeretne vásárolni egy vetítőt.
Ezt elismerem.(#26991) Dexar007
Ennyi erővel egy google.comos hivatkozás is bőven elég lenne az összefoglalóba.Egy valamire való téma-összefoglaló ennél több, minthogy ilyen száraz külföldi fórumot linkeljünk. (Szerintem.)
Más kérdés erről nem én fogok dönteni, mivel nem én vagyok a topik gazdája.
Én csak egy lelkes felhazsnáló vagyok.[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz AVhelper #26981 üzenetére
Nincsenek kőbe vésve a fentebbi témák.
Ha te kifejezetten szeretnél írni a LCOS vetítőkről, áldásom rá.
Ár érték arányban "best buy" kérdés most is el van dőlve,
különösebben nem kell magyarázni.
Arról nem is beszélve, több ársávot is meg lehet jelölni.
És egyáltalán nem kötelező egy modellről kijelenteni hogy ez a no1.Nevem melletti "rang" egyáltalán nincs összefüggésben azzal hogy én ide írok.
Nem vagyok a téma szakértője, csak kedvelem a témát, pusztán azért írok ide. -
A`rpi
addikt
válasz Janaboy #26973 üzenetére
Amit én szívesen látnék az összefoglalóban:
DLP működése, előnyei hátrányai.
LCD működése, előnyei hátrányai.
*LCOS vetítőkről
LEDes vetítők előnyei hátrányai.
*Mindent 3D-ről
Ár érték arányban "best buy" DLP vetítő
Ár érték arányban "best buy" LCD vetítő
Ár érték arányban "best buy" LEDes vetítő
Fentebbiek csúcskategóriából.
Projektor üzemeltetése, karbantartása.
*Házi barkács megoldások
Vászon vs fal. pro és kontra (nyilván sokak számára nem kérdés, de azért mégis.)
Dedikált moziba tervezéshez hasznos tanácsok
Kalkulátor használatához tippek.
Milyen HDMI kábelt
Tartó konzolok
*Hivatalos bemutatótermek
*PH! "moziszobái", ki mivel és hol vetít?Tudom, menjek a...
Jó munkát hozzá, két témakőrt én be is vállalok szívesen:
DLP működése, előnyei hátrányai.
LCD működése, előnyei hátrányai.Többiek is nyugodtan válogathatnak kedvükre.
[ Módosította: MurdR ]
-
A`rpi
addikt
válasz JackFeryll #26946 üzenetére
Ez minden játéknál adott, FIFA, mint olyan, példának okért multiplatform.
Ha nem boldogulsz keresd fel az xone topikot biztos segítenek.
-
A`rpi
addikt
válasz JackFeryll #26944 üzenetére
Első indításnál szokta kérdezni minden játék,
de ha játék képi beállításaira mész ott is megtalálod.[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz JackFeryll #26938 üzenetére
Játékokon belül tudsz szabadon állítani képméretet. (Képi beállítások között.)
-
A`rpi
addikt
válasz JEEMBO #26670 üzenetére
Belépőszinten mindkettő technológiának vannak hátulütői.
LCD vetítőkkel még nem volt tapasztalatom, színek egy idő után "változnak" de közel sem ilyen drasztikusan mint ahogy azt a texas instruments- prezentálja.
(Eleve egy elavult projektoros tévéről van szó a cikkben, de gondolom ez neked is feltűnt, "bukott" próbálkozás. )Belépő szinten DLP nagyobb képi dinamikával bír, LCD-k képe "lapos".
Viszont az egy chip-es DLP-k színkerék miatt szivárványoznak, ami zavaró lehet. (Egyén függő.)Ennek megfelelően valamilyen úton célszerű lenne megnézned mindkettő technológiából egy azonos árú terméket és ami jobbat tetszik azt hazavinni, megtartani.
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
-
A`rpi
addikt
válasz devil-k #26593 üzenetére
Kép alapján nekem, ezért is tettem offba,
ettől függetlenül, "nagy duzzogva" megnézném a mozid.Nincs vele semmi gond, ha neked jó nekem is.
(#26597) devil-k
Dedikált moziszobába egy lámpa miatt?[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz Falc0nWing #26498 üzenetére
10 méteres hosszban talán én bevállalnék egy olcsóbb "egyszerű" kábelt,
pláne akkor ha egyszerűen tudod cserélni, hiba esetén a meglévő HDMI "kanócot".[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
-
A`rpi
addikt
válasz Norbi 72 #26462 üzenetére
Akkor az mérési hiba lesz. 110 becibel valóban nagyon hangos.
Nagyobb fesztiválokon ha jól tudom 100db a hivatalos maximum (csak viszonyítási alapként.)
"Végülis teljesen mindegy"
Annyira azért nem:
"Az orvostudomány szerint a zajártalom által előidézhető súlyos károsodás küszöbe 85 decibel." -
A`rpi
addikt
válasz Norbi 72 #26458 üzenetére
110 szerintem is sok, (házimozi cucctól, 110 decibeles hangnyomást konkrétan. A hangosítási PA cuccok is megirigyelnék, pedig ott ugye a hangnyomás, nem a hangminőség a fontos első kőrben, főleg belépő vagy közép kategóriában.)
Mivel mérted? És milyen tartományban mély közép magas, vagy átlag?
-
A`rpi
addikt
válasz tobias88888 #26258 üzenetére
Játékra szánt pl short throw megoldásoknál szempont az is, ha lámpafénynél játszanál, pl: Kinect, PS Move, Wii, stb... Oda dukál a nagyobb fényerő.
-
A`rpi
addikt
válasz tobias88888 #26254 üzenetére
Abból tudnak "sokat" engedni, amin nagyobb a haszonkulcs,
meg amit szélesebb kőr meg tud venni. -
A`rpi
addikt
válasz _Smooth #26235 üzenetére
Tetszetős, a polc kialakítása nagyon ötletes.
(#26236) Bazsesz
PC nélkül is ilyen össze-vissza kép, teszem azt a menüben?[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz eumano #26226 üzenetére
(Akartam is írni, hogy nem akarom alábecsülni készségedet.)
Amennyiben úgy érzed neki ugorhatsz, bár szerintem ha csak minimálisan poros példának okárt a ventin, én nem foglalkoznék vele.
Én akkor nyúlnék hozzá ha érezhetően megnőne a készülék zaj szinte, amíg hatékonyan tud működni a hűtés, illetve az optikán belül nem vélsz felfedezni port, addig felesleges vele foglalkozni.
Lámpa felől is is "zárt" a rendszer.
Biztosan vannak ajánlások is, hány ezer óra után illik kitakarítani, (én nem tudom.)
Lehet tudni mennyit futott a géped?
-
-
A`rpi
addikt
válasz bulikavagyok #26141 üzenetére
Meglehetősen borsos árú modellek leginkább csúcskategóriából.
-
A`rpi
addikt
válasz Eddie141 #25895 üzenetére
Elég nagy tered van, belmagasság lehetne kicsit több.
Képméreten én túl sokat nem gondolkodnék, kopra túloldali falra tenném a vetítőt, aztán amit kifér rajta akkor vásznat neki.
Na jó azért nem, de én mindenképp feltenném először is a vetítőt, (ideiglenesen) kísérleteznék, mi lenne számomra az ideális. Nagy képméret esetén a padló közel van, leülsz megnézed kényelmes e, ha igen maradhat. Ha nem akkor kisebbre veszed.
Én a gázórás falat is lekenném feketére, még akkor is ha menne mögé függöny.
Ha végeztél a projekttel képeket tegyél fel, engem érdekel.
(Ami biztos: gázóra leolvasónak jó dolga lesz nálad. ) -
A`rpi
addikt
válasz DuDieHUN #25889 üzenetére
Lehet ugyan ormótlanul mutatna, de akkor én úgy tenném fel mintha függöny tartó lenne, (valamennyit ezzel is lehetne nyerni) tennék rá egy lécet, és arra rögzíteném középre a vásznat.
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz bulikavagyok #25805 üzenetére
Nem akarlak arra buzdítani, hogy vegyél webshopból, és ha nem tetszik, küld vissza de talán ez a legkézenfekvőbb.Szerintem nem kell túlmisztifikálni ezt a szivárvány dolgot. Nem lesz szerintem vele gondod.
-
A`rpi
addikt
válasz bulikavagyok #25780 üzenetére
Én nem dísznek vettem a vetítőt, nálam a TV-t kiváltotta,
ha játszani akarok és "nincs kedvem projin", akkor beülök a monitor elé. -
A`rpi
addikt
válasz bulikavagyok #25778 üzenetére
Engem nem zavart a nagy kép.
Újdonság varázsa miatt eleinte többet játszottam projin, de aztán nekem valahogy komfortosabb volt multi fps játék monitoron.
Barátommal osztott képernyőben F1 RACE STARS, nagyon jó projektoron.
(Néha több órán keresztül játszunk vele.)[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz bulikavagyok #25776 üzenetére
Másabb rajta játszani, egyén függő van aki megszédül nagy képtől, meg szerintem jobban is fáraszt a nagy képméreten való játék. (Könnyen lehet ez is egyénfüggő.)
Ha semmit nem tapasztaltál cimborádnál, akkor nem lesz problémád.
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz Dexar007 #25677 üzenetére
Nincs velük tapasztalatom, korábban másnak is ajánlottam:
http://www.mediumkft.hu/content.php?pagename=Szerviz-Szollgaltatas
-
A`rpi
addikt
válasz yodamastah #25665 üzenetére
Szerintem elmegy az eggyel is, csak a redundáns kialakítás miatt van benne kettő izzó.
Bár, a gyári 1500 óra per izzó eléggé karcsú. (Teljesítménynek ára van.)
-
A`rpi
addikt
-
A`rpi
addikt
Led maximum az üzemállapotokat mutatja ezen a projektoron.
DLP technológiás a vetítőd, "pixelek" nem nyitnak-csukódnak.
(Jobban mondva tükrök.)Vidd szervizbe.
Ui:
Másik kábel is jó ötlet mindenek előtt.[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz gyeniko #24884 üzenetére
Az eredménye konkrétan annyi, mint ha lecseréltem volna a vetítőt egy sokkal, de sokkal nagyobb kontrasztúra...
Amíg nincsen megfelelően kialakítva hely vetítésnek,
felesleges pénzkidobás drága projektort venni.
Több milliós gépet is tehetsz meglévő helyére silány körülmények között nagyjából ugyan azt produkálja, a falról visszaverődik a fénynek "köszönhetően".[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
-
A`rpi
addikt
válasz tobias88888 #24674 üzenetére
250-300 ezres ársáv megmarad, idő elteltével is, várhatóan érkeznek nagyobb felbontású gépek, és talán hosszabb élettartamú lesz fényforrás is (LED-eknek köszönhetően).
Ha fentebbiek meg is valósulnak, nem következik feltétlen az hogy az "átlagos" fullhd vetítő ára számottevően megzuhan, inkább kivezetik őket a gyártók.
Szóval, várni nem érdemes, maximum alkalmi használt árra...
De ugye annak is meg vannak a maga hátulütői.[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz Yocooka #24555 üzenetére
720P-s "vetítőt" tudsz ennyiért venni.
LG PA72G ez fér bele a keretbe.
USB-ről tud lejátszani, egy HDMI, egy DSUB csatlakozó van rajta.
HDMI ha kevésnek bizonyul HDMI elosztót tudsz venni hozzá.
Lehet vetíteni falra, sőt van olyan is köztünk aki tud vászon anyagot, privátba el tudom küldeni a Nick-jét, vagy akár ő is rád írhat.
Ez nem a vetítés csúcsa, belépőnek elmegy. Olyan is van akinek pl a vászon sokkal drágább mint amit te a projira szánsz, ettől függetlenül ne vegye kedved dolog, csak azért írom, csodát nem kell várni tőle, de ettől neked még tökéletesen megfelelhet ez a gép akár csupasz falra való vetítéssel is.
Én pl egyenlőre egy olcsó használt optoma HD65-tel küldöm falra.
(Szeretnék fentebb lépni, de jelenleg más élvez prioritást. Arra nekem jó volt ez az "olcsó gép" hogy rájöjjek szeretnék ezzel foglalkozni komolyabban, mert tetszik nagyon.)Többiek remélhetőleg ajánlanak mást is.
Vásárlás előtt feltétlen nézd meg valahol.DLP technológia előnyei, hátrányai után nézz utána, elsősorban szivárványozásra gondolok itt.
Vásárlás előtt érdemes átlapozni a használati utasítását a kiszemelt gépnek, és nem árt használni kalkulátort sem, (adott képátlóhoz, mekkora távolság dukál.) Fentebbi vetítő esetén 2 méteres képátlóhoz ~2,5 méterre kell lennie a vászontól.
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz xtremetuning #24154 üzenetére
Nagyon helyes, azt az olasz gépet vétek lenne (csak) dísznek használni.
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz Bobolit #24147 üzenetére
Én PS4-el használom 720 vetítőm, célnak megfelel.
(#24146) energy4ever
Throw Ratio 1.54 - 1.73 (58.7" @ 2 meter)Ez alapján:88" képátlót vetít 3 méterről.
Mennyire futi be a szobat?
Maximum 250W hőt termel cakk pakk.[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
-
A`rpi
addikt
válasz kistewe #23955 üzenetére
Neked kellene beleásni magad a témába, eldönteni először is, új vagy használt.
Elcsépelt BenQ W1070 modellt tudom javasolni de ez jóval drágább, hacsak nem jöhet szóba egy "olcsó" használt darab.Akár ledes gépet is választhatsz, ezeknek jellemzően kisebb fényerővel bírnak,továbbá kicsi a házuk is, így a hűtés is aránylag hangosabb.
Vászon tekintetében is szintén neked kellene körbenézned, 30 ezres ársávban csodát nem kell várni.
(Ettől még a célnak tökéletesen megfelelhet.)Ha új készüket vennél, akkor a HDMI alap, viszont analóg bejárat nem minden esetben van, szóval erre is érdemes ügyelni.
Ha legalább egy analóg bejárat van, akkor létezik switch a feladatra, bár nem tudom miért ragaszkodsz az analóg bejárathoz.
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
http://www.projectorcentral.com/home-theater-multimedia-projectors.htm
http://www.projectorcentral.com/best-home-theater-projectors.htm
Említésre méltó márkák teljesség igénye nélkül:
BenQ
Optoma
Epson
stb.Megfizethető áron házimozi célra fentebbi három márka jó kiinduló pont lehet.
Sony
Panasonic
JVC
stb.[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
Szélesvásznú vászonnak is van kifutója, szóval nézhetsz olyan vásznakat is.
Alapvetőleg olcsóbb megoldásokban gondolkozik.
Élvezhető felületet falfestékkel is létre lehet hozni (nyilván nem a legprofibb, de kezdésnek talán elmegy).
Ha ez az illetőnek nem felel meg még mindig van lehetősége vásznat venni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest