Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Eddie141

senior tag

Sziasztok!

Egy kis segítségért fordulok most hozzátok.
    Épp a DIY és Low Budget moziszobám építésén fáradozom, és egyre jobban közelít a nap amikor meg kell rendelnem a vászon anyagát. (Szepi fórumtárstól)
    Két hete folyamatosan gondolkodom, hogy mi is lenne az ideális méret de sajnos semmilyen módon nem tudok dűlőre jutni.
    Kérlek segítsetek néhány tanáccsal, esetleg tapasztalattal. (régóta olvasom a fórumot, nektek köszönhetően szerettem bele a vetítésbe immáron kb 3 éve és bár folyton fejlesztgetek apróságokat az itt olvasottak alapján, nem nagyon szólok hozzá a történésekhez :) )

Tehát az alapok:
    A szoba mérete: 4,2 m széles és 4,6 m hosszú. A vászonnal szemben lévő falon vannak az ablakok és az ajtó. A szoba dedikáltan mozizásra lesz kialakítva (így a színválasztáskor sem kellett a pénztárcám által meghúzott határokon felül kompromisszumot kötnöm :D ) A plafon a vászon felé lejt.
    A szoba alaprajza:

(sok segédméretet is feltüntettem magamnak a számoláshoz, viszont így kissé kusza első ránézésre a sketch :) )

Jelenleg kb 2,5 m távolságról nézek egy 2,2 méter széles rolós vetítővásznat. Bár az etalonnak tartott arányok szerint ez nagyobb az ideálisnál, én mégis imádom. (nagyon szeretem a "Big Screen" feelinget)
    Ennek megfelelően a következő méretekre jutottam, és megerősítést vagy ellenérveket szeretnék a döntés előtt kapni:
    a nézési távolság kb 3,5-3,8 méter és minimum 3 méter széles vászonban gondolkodtam mindeddig (344 cm átló, azaz 135" ) A vetítő egy BenQ W1070 és a hátfalra fogom felszerelni a plafon közelébe. Szerintetek?

Néhány kép a vizualizáláshoz:

Előtte:

(Ez kipakolás alatt készült, ezért a káosz. Tinilány szobája volt :) )

Ez a vetítésre kijelölt terület

A szoba jelenlegi állása: (under construction - Day 5 :D - girlfriend for scale )

(A két szín elválasztásra kerül még valamilyen motívummal // vonalkód vagy hexagon // de egy függönyön is gondolkodom még díszként és térelválasztóként)

Elnézést a rossz minőségű képekért és a hosszú posztért.

További tervek:
    A hátfalon lévő gázóra miatt be lesz lógatva a fix keretes DIY vászon. A hátsó fal kompletten el lesz takarva egy fekete függönnyel (a vászon mögé is fellógatásra kerül), és elé sötét színű tv állványra kerül az erősítős és a center. Emellett természetesen a tökéletesen tükröződésmentes környezet érdekében egy sötét színű (fekete-szürke) szőnyeg is megy majd a parkettára.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés