Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepi0808
senior tag
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/11454-házimozi-projektorral/?p=1801565
Írtam egy pár sor én is a mindenki által kedvelt 1070-ről.
Még ha hűvös is van a szobába, amiben mozizunk a projektor hőkiáramlása, rövid időn belül telefújja a szobát meleggel és azt hűteni kell. Télen jól is jön a + fűtés
de most nagyon nem kellene.
-
_Smooth
senior tag
válasz
Doolie1989 #24192 üzenetére
Nekem w1070 van (de az Optoma képét nem láttam - sok teszt egyébként a Benq-t hozta ki jobbnak) és nagyon sok fórumtársnak, akinek ebből a kategóriából van gépe, szintén ez van.
Én is úgy keresgéltem, hogy (bár TV-t nem nézünk) azért 1-2 WTCC futamot, LeTour szakaszt, vagy valami természetfilmet néha legyen lehetőség vetíteni. Ezekhez nem probléma nekem lesötétíeni (LED TV mellett is leengedtem a redőnyöket, ha nem csak háttérzajnak ment). Én jelenleg smartECO-ban használom, így már egy telefon kijelzője is rendesen megzavarja, nemhogy egy lámpa. Eco picivel fényerősebb volt, de szerintem normálban is kicsit kevés lesz napsütéses időben. Nem azt mondom, hogy nem látni, de nem különösebben élvezetes (mondjuk a TVben nem is sok olyan dolog megy, aminél ez szempont lehet)
SD felbontású filmet még nem vetítettem vele (azokat csak a hálóban TVn szoktuk, ha épp akad ilyen).
Már a 720p is érezhető a 1080hoz képest, de még nem vészes. Viszont majdnem 3m-ről a 2m széles képen sikítanak a tömörítési hibák. Hamarabb észreveszem, mint az alacsonyabb felbontásból adódó hátrányokat. -
Doolie1989
újonc
-
Doolie1989
újonc
Egy sima divx film mennyire lenne szemetes erről a projiról nézve?
-
devil-k
nagyúr
válasz
_Smooth #24188 üzenetére
Az a baj, hogy így is felfoghatjuk, hogy majd, hátha véget ér minél előbb.
De mi van akkor én augusztus 10-én akarok filmezni a legnagyobb melegben?
Norbi 72
Jól tetted. Légkondit egyébként sem tanácsos normális szigetelés hiányában csináltatni!
(#24191) Doolie1989
Eléggé, bár ha 10-20 méterről nézed, akkor nem.[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz
Doolie1989 #24187 üzenetére
Hasonló árban hasonló tudással ott van még az Optoma HD26. Illetve LCD 3D vetítők lennének még, de én spec DLP-t vennék a helyedben (főleg, 3D miatt - de néha 2D-ben is olyan a képe, hogy majd lemászik a vászonról).
Itt ebben a kategóriában a W1070-esre panaszt szerintem nem fogsz hallani3D-je meg egyszerűen lenyűgöző, csak ne sajnáld alóla a minőségi vásznat (sok múlik azon térérzet terén), illetve minél sötétebb tud lenni a környezete, annál jobban bele tudod élni magad, annál nagyobb a hatás.
(Legalábbis, ha a szavaidból jól vettem ki, Neked is szempont a 3D)(#24183) devil-k
Én is terveztem ezt odaírnide gondoltam, nem borzolom ezzel a kedélyeket, meg szerencsére azért 1-2 hónapnál - egyelőre - nem tart tovább ez a borzadály idő. Viszont, ha most nem javul a hét végéig, akkor kénytelen leszek én is strandolni vinni a fehérnépet.
[ Szerkesztve ]
-
Doolie1989
újonc
Sziasztok
Projektor vásárlás előtt állok de nem nagyon vagyok otthon a témában.
A legolcsóbb full hd dlp s 3d projektor 144Mhz képfrissítéssel 3d alatt az a Benq W1070 Házimozi projektor? Tudtok hasonló kategóriájú projikat?
Sehol nincs rá lehetőség ,hogy megnézhessem milyen képet ad.
Mi a véleményetek? -
escape
aktív tag
válasz
devil-k #24185 üzenetére
Az a gond, hogy ötletem sincs hova tegyem, kicsit érdekes elrendezése van a moziszobának (egyébként hálószoba mozi fícsörökkel
), hosszú lenne a csövezés és a betont vésni nem egyszerű, plusz akkor lehetne megint kifesteni, amit most inkább hanyagolnék, tavaly lett korrekten kifestve, akkor meg még nem gondoltam komolyan a mozi dolgot és nem lett hely hagyva semminek. Majd legközelebbi festésnél betervezem azt is, addig meg maradok a jó öreg ventilátornál.
-
escape
aktív tag
válasz
_Smooth #24181 üzenetére
Nálunk a jobbik felem kitalálta, hogy a héten Harry Potter maraton legyen (egy este-egy film), de a tegnapi után erősen kétlem, hogy még egyszer bekapcsolom a projektort ilyen melegben. Egyszerűen egyébként is elviselhetetlen a hőség, amire durván rátesz a Benq, és sajnos (még) nincs klímánk. Szóval nekem marad a meló és a délutáni hidegvizes zuhany meg este egy kellemes futkározás a deacon.
-
_Smooth
senior tag
válasz
yodamastah #24153 üzenetére
Hát ez a beteges hőség tényleg nem is jó semmi másra. De én a partot is kerülöm a tömeg és a dögunalom miatt. (szóval részemről semmire nem jó
)
Ennek ellenére tegnap kitekertünk a Tour de Hongrie befutójára, és a héten kéne még menni vagy 200km-t (de legutóbb is egy 80km-es kör első 20percében úgy felforrt a kulacsom tartalma, hogy mikor locsoltam magamra "hűtés" céljából, úgy éreztem, nyakon h*gy*znak)
Szóval ebben az időben a legjobb (és egyetlen) amit csinálni lehet/érdemes, az beklímázott helyiségben mozizás.
Kb egy w1070es ára volt nekünk egy Daikin inverteres split klíma beszereléssel együtt (extra hosszú csövezés miatt, +fűtőszál, mivel mi fűtésre is ezt használjuk). -
Norbi 72
veterán
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Egyik ismerősöm szeretne venni egy 3D-s projektort. Mondtam neki a W1070est, mint kedvelt modellt, erre annyit mondott, hogy neki az kevés. Árkeretet nem mondott, de azért nem akarunk nagyon elszállni. Kb 280cm x 160cm-es a max képméret, a projektor max 5m-re tud lenni a vászontól. Kizárólag filmezésre használná, a teljes besötétítés megoldott.
Milyen projektort ajánljak neki? -
spiky03
veterán
[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz
janka0077 #24170 üzenetére
Ha a front hangfalak elhelyezését megtudod oldani és az oldalfalakat a vászon közelében tudod sötétíteni, akkor még a 3m-es kép akár 4,5m-ről nézve is élvezhető képet fog adni. De ide már kellene az erősített vászon főleg, ha takarékos üzemmódban tudod használni. Fix, keretes vásznat eltudsz helyezni? Mert olcsó rolós vagy motoros vászon hullámos lesz, mint a tenger ilyen méretben.
-
Akos1994
aktív tag
Tudtok valami megoldást arra a problémára amikor a front hangsugárzók egyszerűen lerontják a kontrasztot mert nincs elég hely messzebb rakni őket és visszaverik a fényt a vászonra? A vászontól kb. 20 centire vannak a Tannoy F2-es dobozaim, természetesen jó világos Apple wood színben. Az állvány legalább fekete. Viszont észrevettem, hogy amikor egyszer elvittem a vászon mellől az egész cuccot, akkor feltűnően jobb lett a fekete szint,meg úgy általánosságban a kontraszt.. Nem akarok ezért hangsugárzót cserélni, valamivel letakarni az oldalát meg véteknek érezném.. Beképzelem csak, vagy tényleg ennyit számít egy durván 40 centis világosabb szakasz a vászon mellett? A falak se sokkal sötétebbek és azok is max 80 centire vannak oldalanként..
-
jracz
tag
válasz
janka0077 #24164 üzenetére
Nekem ekkora a vásznam, kb 4 méterről vetítek, zoom nélkül. teljes fekete a mennyezet és az oldalfalak. De még ez sem elég, a parkettára is kellene valami sötét szőnyeg.
Szóval tényleg kell a sötétítés. 3D-t szinte nem nézek. az elején megnéztem 2-3 filmet azóta semmit.
egyszerűen nem tetszik egy film sem annyira , hogy 3d-ben újra nézzem.
Kár is volt erőltetnem nekem is. -
gyeniko
őstag
válasz
janka0077 #24166 üzenetére
Milyen távol lesz a szemed a vászontól? Csak azért kérdezem, mert ha kb. 400 cm-nél közelebb, akkor szerintem ne erőltesd a 135"-os vásznat, mert nem lesz éles és részletes képed a 1070-essel.
A világos falak - és különösen a mennyezet, amennyiben közel van a vászonhoz - nagyon lerontják a kontrasztot, pedig ebből a szempontból a 1070 egyébként sem tartozik a legjobbak közé. -
janka0077
újonc
Sziasztok! Új vagyok itt, de már sokat olvastam a fórumban. 1070- est szeretnék venni, de nekem nem jött le tisztán, hogy ehhez a vetítőhöz mi a legnagyobb vászon amit meg tud vetíteni. Persze eco módban használnám, 3D is menne, és 2000 lámpaóra után is jó legyen. A 135" még belefér? Nappaliban lenne a vetítés, egyenlőre még világos falak.
Köszi a segítséget! -
A`rpi
addikt
válasz
xtremetuning #24154 üzenetére
Nagyon helyes, azt az olasz gépet vétek lenne (csak) dísznek használni.
[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz
Mi is a moziba járunk hűsölni.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Ennyi. +1
Minden nap megy. -
-
Gigi01
őstag
Ti hogy bírjátok ezt a meleget?
A vetítőt,meg az erősítőt se erőltetem,mert pluszba befűtenek rendesen.[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz
Bobolit #24147 üzenetére
Én PS4-el használom 720 vetítőm, célnak megfelel.
(#24146) energy4ever
Throw Ratio 1.54 - 1.73 (58.7" @ 2 meter)Ez alapján:88" képátlót vetít 3 méterről.
Mennyire futi be a szobat?
Maximum 250W hőt termel cakk pakk.[ Szerkesztve ]
-
Bobolit
aktív tag
válasz
energy4ever #24146 üzenetére
720p-s vetítő Xone-hoz?
-
energy4ever
addikt
Regebben kerdeztem mar tobbszor is projector felol. Mostanra eljutottam addig, hogy elobe megneznem milyen. Viszont lenne par kerdesem.
Nekem jatekhoz (xbox one), kellene egy projector. Kicsi szobaba menne.
3meterrol mekkora kepet lehet vetiteni? 83col-os, 16:9-es vaszon lenne. Eleg neki ekkora tavolsag(3m)?
Mennyire futi be a szobat?
Mennyi ideig lehet egyhuzamban mukodtettni? Hetkoznap menne napi 2-3 orat, hetvegen pedig 8orat. Ezt kibirja?Nem Ecco, tehat normal modban mennyivel rovidul meg az elettartam? Az emlitett hasznalattal mennyi napig birna ki? 2evet kihuzna?
Egy BenQ W703D-rol lenne szo!
-
törölt tag
válasz
Caldera1 #24143 üzenetére
megrendeled, beszámolsz, és lehet visszaküldöd.
én nagy reményeket nem fűznék hozzá, de nagyon kíváncsi lennék rá.
fenntartásaim:
1280x768? ez miez?
200 watt/2800 lumen, de led? ez miez?
és attól, hogy valamire egy német címkét aggatnak kínában, még nem lesz német minőség. -
Caldera1
tag
Sziasztok!
Gondolkodóba estem, hogy lecseréljem a 4805-ös InFocusomat, ami felett kissé eljárt az idő
. Annak idején viszonylag könnyű és gyors volt a választás. Azóta nem is foglalkoztam projektorokkal, de látom hatalmas a választék, ezért gondoltam kérek itt egy kis segítséget, hátha van elfogadható árban jó minőségű proji. Első körben szeretném megkérdezni erről mi a véleményetek:
Szeretnék BD lemezeket is nézni, amihez az InFocus felbontása nagyok kevés.
Csak új vetítőben gondolkodom, köszi előre is. -
Sefter
veterán
válasz
xtremetuning #24138 üzenetére
Szembe úszok az árral...
-
sith7
félisten
Szombathelyen, vagy közelében nem tudtok egy ilyen helyet , ahol meg lehet nézni projektorokat működés közben ?
-
djg
aktív tag
válasz
AVhelper #24132 üzenetére
Szia!
Koszonom szepen az ajanlast!
Igazabol altalaban otthon vagyok a hardverekben, de projektort meg sose neztem, igy nem tudom mik a fobb parameterek, amik meghatarozzak....
De tul sok extra teljesitendo igeny szerintem nincs is. Legyen megbizhato, dsubrol kell vetitenie, meg amit irsz, hogy adjon jo kepet vilagosabb kornyezetben is.Ha jol ertem 100k eleg keves.
De sima irodai hasznalathoz miben tud egy dragabb jobb szolgalatot tenni es mennyivel lenne dragabb?Szerk.: a ket ajanlott kozul az Acer tunik abbol a praktikus szempontbol jobbnak, hogy konnyebb es csendesebb.
[ Szerkesztve ]
-
AVhelper
senior tag
Szia!
Mások is tesznek fel kérdéseket irodai (prezentációs) projektorral kapcsolatban.
A 100 eFt alatti/körüli ársáv már eléggé behatárolja a teljesíthető igényeket. Ha ez nettó 100 eFt, akkor az alábbi WXGA (1280x800 pixel) felbontású modelleket ajánlanám, amelyekkel egy max. 2,5 m átlójú gain 1-es vetítővászonra vetített kép még némi környezeti fény mellett is élvezhető:
- Hitachi CP-EW250N
- Acer X1383WH (adatlapja angolul illetve németül) Ez utóbbit most akcióban bruttó 110 eFt-ért lehet megvenni. -
Sefter
veterán
válasz
xtremetuning #24118 üzenetére
Megvan még a "fotelom" papa?
Valamikor benéznék...[ Szerkesztve ]
-
djg
aktív tag
Sziasztok,
Nem házimozi projektoros kérdés, de mást nem találtam, ezért kicsit off lesz.
Irodai projektort szeretnénk vásárolni, de nem találtam a fórumon ilyen topicot.
Tudna valaki tippet adni, hogy mire érdemes figyelni, melyik márkát érdemes választani vagy elkerülni?
Nincs sok tapasztalat ilyen eszközökről.
A 100e Ft alatti/körüli ársávban nézelődnénk.Köszi előre is!
-
Janaboy
Topikgazda
válasz
50e-ert atveszem, ki se csomagold
-
Norbi 72
veterán
válasz
1080p?
Gagyi..
-
c4
őstag
válasz
Ez már Super.
-
szepi0808
senior tag
válasz
Mázlista.
Gratula!
-
Dexar007
veterán
válasz
..powered by Benq.
-
_Smooth
senior tag
válasz
AVhelper #24116 üzenetére
Jah én nem a frissességükre gondoltam... de ez ízlés dolga. (talán az everest... esetleg)
Amúgy én leragadtam az UHD-nál, arra értettem... örülök, hogy van már UHD mozi, de én hazai mozikban se láttam hátrányát az alacsonyabb felbontásnak.
Mindenesetre kár, hogy mostanság semmi dolgom hollandiában
kíváncsi volnék azért.
-
AVhelper
senior tag
válasz
_Smooth #24115 üzenetére
Nem túl erős a felhozatal? Ezek az idei nyár legújabb filmjei!
Én még nem voltam Dolby Cinema moziban, így nem láttam Dolby Vision filmet sem, tehát nincs személyes tapasztalatom, de a nagy dinamikatartományú kép látványélményét nem befolyásolja, hogy azt milyen távolságból nézzük. Az talán nem mindegy, hogy mekkora ilyen képet nézünk, de ez igaz ugye nemcsak HDR-re, hanem a 3D-re és úgy általában a mozizás élményére.
-
AVhelper
senior tag
Ha esetleg Hollandiában jársz elmehetsz egy Dolby Cinema moziba (jt Eindhoven illetve JT Hilversum), ahol már Dolby Vision rendszerű HDR filmeket vetítenek:
- Tomorrowland
- Törésvonal (San Andreas)
- Agymanók (Inside Out).
- Pixels
- Mission: Impossible Titkos nemzet (Mission: Impossible Rogue Nation),
- Everest
- Az éhezők viadala: A kiválasztott (II. rész) (The Hunger Games: Mockingjay-Part 2)[ Szerkesztve ]
-
AVhelper
senior tag
Itt az LG Largo vs. PF1500G teszt
-
robi222
senior tag
válasz
szepi0808 #24102 üzenetére
Érdekes h csak a Magyar kalibralok nem szeretik. Legalabb 10 külföldi tesztet olvastam az Pana at5-6000 -ről de mindenhol azt írak, h tökéletesen és könyen kalibrálható.Meg azt is ,hogy amikor megjelent akkor az 5000-es a legjobb 2D képet adta, a 6000-es pedig a legjobbakal felveszi a verenyt.
-
AVhelper
senior tag
válasz
szepi0808 #24105 üzenetére
Lesz helyettük VPL-VW320 és VPL-VW520, amikbe már minden bizonnyal az Ultra HD Blu-Ray filmek nagy dinamikatartományát (HDR) támogató 2.0a specifikációjú, 18Gbps-os HDMI chipet építenek, és talán alkalmasak is lesznek a HDR tartalmak vetítésére.
Ami érdekesebb, a VPL-HW55 helyett/mellett (?) lesz VPL-HW65 is, ami talán nagyobb előrelépést hoz majd, mint a korábbi modellfrissítések, de egyelőre nem tudni miben.
[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz
#95590400 #24104 üzenetére
Tudom, hogy sokan csalódottak.
Nem tudtam róla, hogy kifuttatják és még akció sem volt rá, de már az utóbbi időben nem is volt ilyen akció a Sonynál, mert így is nagy keletje van az összes mozis modellnek. Majd az utódokra leszek kíváncsi, mert ettől a két modelltől nem voltam annyira elájulva.
-
szepi0808
senior tag
Kifutottak a Sony VW300 és 500 4K modellek, így már nem rendelhetők. Szeptemberben lesz infó az új modellekről.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Képek és árak még be nem mutatott Motorolákhoz
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Fotók, videók mobillal
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- OLED monitor topic