Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokov
tag
Pontosan ez az, amit teljesen felesleges megírni, mert mindenki a teljes felsorolást egy 10 perces youtube videó megtekintésével megérti és kipipálja, aztán meg csont nélkül beveszi, amikor 10.000 óra üzemidőt hazudnak neki a magyar kiskereskedelemben egy típus mellé, amire még a gyártó is csak 6000 órát hazudik.De mégis ezek a témák vannak felsorolva itt is. Szóval a Prohardver lapcsalád a felvásárlás óta Beginnerhardver akar lenni csak még nem volt meg a névváltás vagy lesz egy projektorok mélyvíz topic?
Nem lesz.
Az olyan információkat felejtsd el, mint
-izzók, milyen típusok vannak, mitől más a fényerejük,
gyártástechnológia ( továbbiakban mondjuk GYT) és ár összefüggései,
GYT és a maximális élettartam összefüggései
GYT- mint az izzó reflektorba fókuszálása (amivel a legjobb izzó fényerejét is pocsékba lehet vinni), aztán utángyártás – fényerő , „eredeti” izzó mitől eredeti, hogyan lehet felismerni
izzó üzemeltetése úgy mint az izzó begyújtása gyújtófeszültség jelentése, úgy mint az izzó táplálása azaz a hálózat (a konnektor amibe a készüléket dugod) és az élettartam összefüggései, a gép által biztosított tápfeszültség és izzó élettartam összefüggései, hőmérséklet és élettartam összefüggései és akkor ez még csak izzó volt mitől külön ficsőr egy projektornál hogy képes 24/7-ben üzemelni, mi az hogy gyárilag alulméretezett hűtés, egyéb hőmennyiséget disszipáló alkatrészek, azok élettartama, a hűtéssel összefüggésben a projektor mérete, ventik mérete, fordulatszáma, a szél és csapágyzaj, mikor lehet egy projektor halk és jó választás egyszerre, mi az hogy után hűtésKézenfekvő kérdés, hogy van e értelme képalkotási elméletekkel foglalkozni, ha az eredményeket szemrevételezéssel értékelni és összehasonlítani is tudod pillanatok alatt ellenben mi az hogy optika, az miből van, fém alkatrészek kontra műanyag alkatrészek, stb.
Abbahagyhatatlan, csak nem a Beginnerhardverre való téma. -
_Smooth
senior tag
Ezek szinte mindegyikéről több oldalas cikkeket lehetne írni, és már írtak is szakértők. Lehet, hogy elég lenne csak azokra hivatkozni.
Az LCoS kimaradt (pedig sokaknak van már itt is SXRD gépe), és tudtommal kb millás kategóriában pont ilyen gépeket tartanak "best buy"nak. - közben már mások is jelezték...
És akkor még lehet, hogy illene valahogy szétkapni prezenációs és multimédiás/házimozis felhasználásra.Ideális moziszoba kialakítása esetén már az akusztikát is figyelembe veszitek, akkor már képbe kerül majd a hangfalak elhelyezése is?
Csak mert, ahogy nézem, ez itt inkább projektor topic (maga a vetítő), nem házimozi.[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
cinemazealot
addikt
Maximálisan támogatom az elképzelést és Janaboy-nak is maxi respect.
Talán még a házi barkács megoldásoknak is lehetne szentelni egy témát, szerintem vagyunk egy páran, akik előbb ragadnak szerszámot, mint mennek el vásárolni (bár nem tudom, ezek elférnek-e az összefoglalóban).
Viszont a "best buy" kategória tényleg fogós kérdés, mert az állandóan változhat. Évente ki lehet ugyan jelölni egyik vagy másik típust, de az sem lesz örök, ezért a bevezetőt állandóan hangolni kell majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest