Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
Én úgy vagyok vele, hogy a mozizás sava borsát a vászon és projektor adja. Ennek ellenére én is most vettem 65"-os TV-t mert a régi nem volt már elég okos. Azért is vettem TV-t, hogy azon tudjam nézni a sorozatokat, a Gopro videóimat, YT. A projektort meg kizárólag a nagyfilmezéshez használom, feleslegesen nem nyaggatom. Elégedett vagyok a TV-vel is, de nekem a projektortól mozi a mozi. PL volt korábban 55" plazmám és melette egy W2000-es benq, mégis a benQ-t használtam filmezéshez, hiában volt a plazma képe mérföldekkel jobb.
Persze jó lenne tudni mekkora képet vetítesz. -
Vhiktor
veterán
Hát még az is nagy különbség, de Neked kell érezned.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
Attól függ mekkora a vászon. Azért egy 55 colos tv és egy 100 colos vászon között hatalmas a különbség hacsak nem 5 méterről nézed.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
spiky03
veterán
Igen kettő is
Eddig babakarammal volt elkerítve.
link
Viszont most a festést után már nem raktuk ki újra. Megnézzük, hogy mennyire buzeraljak a cuccokat.
Eddig szerencsére nem nagyon.
A kicsit 2x kaptam rajta, hogy paskolja a szub hangszórót meg a végfokot kicsit piszkálta. Más eddig nem volt, legalábbis nem láttam.
Amúgy én is gondolkodtam, hogy lecserélem a hangfalak valami LCRe és az menne a falra.
Csak az a baj, hogy ami minőségben hozná a Cantonok szintjét az elég drága lenne.
Mert hangban vissza nem akarok lépni.
DIY hangfalakat is néztem, csak sajnos abból sincs ami még nappali barát lenne.
Meg kicsit eltakarna a vászon is.Úgyhogy úgy néz ki marad a jelenlegi felállás, és reméljük nem borítják le.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Tamoo
MODERÁTOR
~70cm-rel van előrébb a vászon a radiátortól, ettől tuti nem lesz hullámos. Vagy inkább úgy mondom, hogy az elmúlt kb. 3 évben nem lett hullámosabb mint új korában volt.
(#49348) Mik76: Mérlegelni kell, van amikor a tv szerencsésebb választás. Én örülök, hogy vetítő lett a mozihoz, így az igazi. Hálóban meg maradt az 50"-os Pana plazma.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
Ne bánd, tévéből/monitorból én is IPS-t meg MVA-t bámulok (előbbi PWM-es háttér világítással, utóbbit meg olyan utánhúzással, hogy gémer legyen a talpán, aki ezzel ne dobná fel a talpát az első kanyar után), és az összes telefonom LCD. Egyedül a Mi Band 2-m OLED-es, de azt meg napfényben alig látom...
-
törölt tag
Nálam kb a vászon felső 2/3-ánál, vagy 3/4-énél van, de még van benne függőleges tartalék. A vízszintesem viszont elfogyott, és ez miatt a képem szélei életlenek, enyhén torzítanak.
Azt nem tudom, hogy ha a vászon felső kereténél lenne, akkor is elég lenne e. De pont a fentebb említett torzítás miatt, én nem javaslom a maxra kitekerést.szerk:
Viszont, van benne trapézkorrekció. Ez ugyan szintén nem javasolt, de jobb, mintha maxon lenne az offseted. Ezen manuális offset van, két kis csavarható bizgentyűvel, ami ha végállásba ér, extrém módon torzítja a képet, ami minden irányba csavarodik. (Ahogyan az áttételek végállásba érnek) Nehéz ezt így elmagyarázni, de ha nincs más mód, én inkább azt javasolnám, hogy a függőlegest max 90%-ig told el, a maximumhoz képest, a többit előre döntéssel és trapézzal korrigáld.
Ezzel a módszerrel biztosan megoldható, de ugye kompromisszumos.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én tavaly ősszel vágtam bele a projektor bizniszbe. Azóta, ez a 3. darab nálam. Az előző típusok, viszonylag gyorsan kukázva lettek a hisztijeim miatt, úgy mint Epson EH TW 650, és Optoma GT1080 Darbee.
A 6700-ba is bele lehet kötni, de az ezzel kapcsolatos problémáimra, nem megoldás, az egy kategóriával fentebbi modell vásárlása, és nekem az jött ki, hogy marha sokba kerülne, a kompromisszum mentes választás.
Ezek figyelembe vételével, én jó szívvel merem ajánlani a 6700-ast kezdésnek.Viszont, a Te 5210-esed, sajnos nem ismerem. Nyilatkozni meg csak arról merek, és tudok, amit már láttam.
-
péjé
őstag
Amazonon meg ebay-en látni ilyesmi vásznakat relatíve kis pénzért. Vmit kispóroltak ezekből, az meg sztem leginkább a vászon lesz. Ez sztem sima feszített pvc.
Érdemes sztem inkább várni és lecsapni a használt jobb vásznakra. Akinek jó a fix azt irigylem, most is sasolom állandóan hátha vki lecserél vmi értelmes vásznat.[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
Azért ha megnézel egy oldalfeszített márkásabb terméket akkor ezt nem fogod mondani....:-)
Végül is így akciósan jobb lehet mint egy noname másik hiszen az oldafeszítés révén nem hullámosodik bár nem tudom meddig bírja a berendezés, lehet 1 év használat után mehet a levesbe. -
péjé
őstag
A benq w2000 230-300cm között elhelezve tud vetíteni 90"-os képet....kalkulátor...[link]
Nehéz pont ilyet ajánlani mert a belépő kategóriában ennek van teljesen üvegből a lencserendszere.
Mérd ki a képet még egyszer, hátha elfér egy nagyobb vászon is, a w2000 jó gép, megéri az árát.[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
Egy jó darabig én is 4.1-ben hallgattam a filmeket, mert konkrétan nem volt centerem. Aztán, amióta elkészült a moziszoba, egy új 5.0-ás szettel hallgatjuk a filmeket, mert a meglévő mély ládát lusta voltam átvinni (na meg az az 5.0 sub nélkül is elég jól dübörög). Ráadásul a center jó darabig lent hevert a földön, míg egy szép nap be nem vágódtam az IKEÁ-ba venni neki egy pont megfelelő magasságú tévé állványt. Aztán ha idővel meg lesz az a bizonyos erősebb sub, nekiállhatok a szoba akusztikai helyretételének.
Néha viszont felidézem xtremetuning aláírását: "...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége." Ezért inkább megelégszem azzal, amim van.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Háát .. 50 col alatt nem nézek TV-t. Még híradót sem. Egy egyéni preferencia. Meg nem is túl elegáns módszer. Akkor inkább bekerül egy a hálóba, bár ez sem túl jó ötlet.
Évekig a hálóban házimoziztunk, de ott meg ágyban, fekve és előrenézve működik csak.[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
Polcon polc, így kell ezt!
Azt azért majd használat közben figyeld meg, hogy az oldalról és hátulról zárt odú kellő levegő utánpótlást enged-e a gépnek. Szemből elég közelieknek tűnnek azok az oldalfalak. Esetleg érdemes lehet az oldalfalakat hátul (a fal mellől) megnyitni, hogy legyen légbeáramlás.
(#41896) Q
Én azt hiszem, a 130 ezres screenline-nál nem fogok feljebb menni. Elég nagy sokkhatás volt ez nekem anno. -
Beni2360
félisten
Utána néztem, látom hogy egyforma gépünk van. Jó is gép szvsz.
A TV adás meg függ a szolgáltatótól.
A DIGI az szuper de az IPTV a T-Homtól már gázos habár mostanában javult valamit.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
Hát nagyon fura - Hát nem csodálkozok. nem is ilyen nagy képméretre készítették ezeket a sorozatokat.
Más a filmkészítés mozira és más a TV-re. Lásd HBO filmek.
Én ha projektoron nézem az ilyen sorozatot akkor össze zoomolom kb 70"-ra.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
AVhelper
senior tag
Mármint az EH-TW5650-nek? Az EH-TW5650 natív kontrasztja (kb. 1.700:1), ami legalább 3x magasabb, mint az EH-TW5210-é, és a jól működő dinamikus írisszel ez akár 9.000:1 és 11.000:1 között is lehet képmódtól függően. Ez a kép dinamikáján már nagyon jól látszik, ha a környezet vetítésre optimalizált.
-
cinemazealot
addikt
Oké, ezzel most feldobtad a délelőttömet.
(#39203) nuke7
Szerintem minden rolós vetítővászon felülete barázdás valamennyire, már csak a vászonanyag szálas mivolta miatt is. Még a gipszkarton vagy a tükör simára csiszolt glettelt fal sem papír-sima egy diszperziós festés után, hacsak nem festékszóróval fújják.[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
Még a kezdetek kezdetén, mikor Rémusz bácsi mesélt a TV 1-en, akkor a 2x-es színkerekű DLP vetítők közfelkiáltással ki lettek átkozva a rettenetes szivárványozás miatt, nem is olcsón, akár milliós ársávban is. A 6x-os színkerekekkel már vígan együtt lehet élni, kivétel az extra érzékenyeknek.
Más:
Optoma UHZ65 van valahol demóban?
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
Én egész idáig úgy tudtam hogy a hálózati feszültség befolyásolja a színkerék sebességet: [link]
A benq hivatalos honlapján csak ennyi van erről: [link], szóval itt hiányzik a power szócska.
Nyugtassatok meg hogy idehaza mindegyik képmódban 6x-osan forognak a Benq-ek.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
cinemazealot
addikt
Nálam is ez a terv, csak mivel nekem "kikapcsolt" állapotban nem függőleges a vászon, kicsit bonyolultabb a helyzet.
-
cinemazealot
addikt
Egyelőre csak annyi a látványos fejlemény, amit már január közepén is mutattam. Igaz, a projektor tartó polcot és konzolt pont ma festettem le sötétbarnára. A lifttel még nem tudom, mit kezdjek... szegénykém pont egy évet volt (nem túl aktív) használatban. Gondoltam már rá, hogy meghirdetem, de nem tudom, hogy ebben a formában (főleg így nem teljesen befejezve) kellene-e bárkinek is.
-
a2d2
addikt
Van benne hővédelem.
Eddig semmi jele hogy rosszúl érezné magát, igaz nem fűtjük túl a hálószobát. Nyáron majd a 28 fokos szobában kiderül hogy bírja-e a dolgot. De amúgy is be van tervezve légkondi kiépítése.
Ha meg esetleg az égő 10.000 óra helyett csak 7e-et bírna így azt pont leszarom mert nálunk az kb 7 év és elég olcsó a pótizzó már ezekhez.(Kínomban már napokat töltöttem fórumok olvasgatásával és láttam hogy pl a Benq 1070-eseknél sokszor bekapcsol ez a hővédelem. Ott pl egy bazi nagy procihűtővel oldották meg a túlmelegedést, valahol youtube-on fent van.)
Sőt most jutott eszembe hogy olyan intelligens védelem is van benne hogy gyakorlatilag a belső hőmérsékletéhez mérten emeli a fordulatszámot. Ezt akkor tapasztaltam meg amikor egyik délután még kartondobozos hush boxal kisérletezgettem és akkor figyeltem meg hogy a zaj elsőre tényleg javult aztán szerencsétlen elkezdte emelni a venti fordulatszámát hogy hűvösen tartsa a gépet
Eddig max 3 órát ment egyhuzamba a gép de nem emelte még feljebb a ventit ezzel a mostani beállítással, szóval teljesen jónak ígérkezik a dolog.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
Csak röviden:
- fejjel lefelé fordítva a projektort megemelkedett az 28dB-s ECO zaj kb 32-33dB-re.
- androidos box van rákötve és android alatt meg lehet forgatni a kimenetet hogy fejjel lefelé adja ki a képet a HDMI-n keresztül
- ezután visszaállítottam a projektort a menüben sima front vetítésre, mintha a talpán állna de ugye valójában továbbra is fel van fúrva
- Így most a kép is és a zaj is stimmel már. Egyedül Kodi alatt látom az egeret fejjel lefelé, meg ugye a projektor menüjét de azt úgysem sokat babrálom (ha meg mégis kell akkor visszaállítom egy pillanatra)A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
Nem békéltünk még meg a plafon mód miatti magasabb zajjal sem sajnos.
Egyszerűen hihetetlen hogy a 7-8 éves projektorom halkabb plafonra szerelve mint ez.
Ilyenem van amúgy most: [link]
Ez is 28 dB ECO módban, de ez be is tudja ezt tartani.Mondjuk ott lehet a kutya elásva hogy ez normál módon is kevesebb fényerőre képes mint ez ECO módban.
Azt nem értem hogy miért nem tesznek be ezekbe több állást is? Pl LED projektornál láttam hogy van 3 állásos.
Teljesen sötétíthető a szoba, bőven elég lenne nekem 1500 lumen.[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
Elég hamar visszajeleztek a Budapesti Epson szervizből.
Asszem ebből visszaküldés lesz sajnos. Pedig olyan jó áron sikerült megcsípnemTechnikus kollégával történt egyeztetés alapján kérdéseire a válaszok:
1. A ventilátor fordulatszámát a beszívott levegő hőmérsékletének függvényében változtatja a projektor, átprogramozni nem lehet. (A mennyezet és a projektor közötti távolság nem befolyásolja ezt a hőmérséklet)
2. A magas frekvenciás zajt a projektor nagyfeszültségű tápegysége okozhatja ami az ívlámpát gyújtja be.
Ebben az esetben a leggyorsabb megoldás az eszköz visszaküldése az eladónak.
-
a2d2
addikt
Ez alapján tekercs problémája lesz: [link]
De hogy miért nem ellenőrzik ezeket már a gyárban az kérdéses.Tud esetleg ajánlani valaki megbízható halk projektort ami képes kb 220 cm-ről 100"-os képet vetíteni?
A fenti szívások után most már nyitott vagyok akár DLP technológiára is sőt most már szívesen megnéznék egy színkerék nélküli LED-eset hátha halkabbak azok.[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
Igen a tiéd inkább tűnik mechanikus, venti által okozott hangnak ami folyamatosan jelen van, az enyém pedig inkább valamilyen elektronika által okozott cicergés.
Megnéztem amazon.de-t, ez alapján akár ingyenes lehetne a visszaküldés 14 napon belül mert szerintem ez hibás termék: [link]
-
a2d2
addikt
Nagyon fontolgatjuk a visszaküldést mert kibírhatatlanul idegesítő az egész, csak ugye német amazonos
Csináltam ma egy videót, a tied is ezt a kb 5 másodpercenkénti magas frekvenciájú cicergést csinálta?
[link]Beléptem a szervizmenübe (ilyen fekete hátterű menü pár oldalon keresztül) de csak infókat tudtam kiolvasni belőle, nem volt semmi állítási lehetőség.
-
a2d2
addikt
Pedig sikerült.
Ez nem is folyamatos tónusú monoton cicergés volt hanem váltakozó ritmusú és hangmagasságú.
Feleségem a közlekedőből jött be hogy mi sípol, szóval nem elhanyagolható a hangja sem.
Nem is tudnám elképzelni hogy egy venti adja ezt a hangot. Inkább ilyen auto irisre vagy lámpára gyanakodtam.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
BBéci
legenda
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Beni2360
félisten
Az enyémnél is ez van de a kérdés, hogy a 3000 óra a mérvadó vagy a 3 év?
Nekem 1 év alatt ment kb 350 óra bele. Akkor 8 évig tart a lámpa gari?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
Atomgeszi
nagyúr
Hát ez most kb olyan volt, hogy jobban jártam, hogy benzinest vettem dízel helyett.
Esetleg valami konkrét típusok? Hogy mit mivel hasonlítottál össze?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Beni2360
félisten
Nem a nézési távolság a gondja, hanem a vetítési távolság mivel gondolom a vászonnal szembeni falra szeretné rögzíteni és ez a méret adott. Vagyis vetítési távolság alapján kell keresgélnie.
Én beletörődtem, hogy a dohányzó asztal felett lóg a proji. Pont elérem a lencsezárót meg a fókuszt.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
PeterD_81
csendes tag
Szia!
Bocs, nem írtam le egyértelműen.
A nézési távolság lenne 2,75 m.
A vetítési távolság olyan 3 és 2,8 méter között lenne. Sajnos nem tudnám megoldani közelebbről.... Körbejártam már minden felől a lehetőségeket. Ezt kalkulátort használtam én is.Ezért irányult a kérdésem a régebbi használt projektorok milyensége felé.
Üdv.
-
Beni2360
félisten
Ha vissza olvasol a hsz-re pár napja írtam és linkeltem szemüveget.
Ps4 passz.
3D ISO-t csak 3D lejátszó kezeli. A proji mivel aktív az SBS ajánlott mint alternatíva. De a legjobb a 3 D ISO full mvc.[ Szerkesztve ]
-
csanadu1968
csendes tag
én ebböl nem kivanok vitat nyitni.
De!
Eddig egy olyan filmhez tudtam hozzá jutni ami valodi 4k es nem konvertált. a kepminösége tökéletes.nincs viszonyitási alapom 4k s projektorok kapcsan /nem tv-kröl beszelek!!!/
de amit láttam az elött le a kalappal !
120 colon!! ilyen tiszta, eles, élethü képet én meg nem láttam!!
Biztos hogy van ennel jobb is!
ez csak egy 110000 ft os projktor ami itthon 180000 ftba kerül!
A topikban forszirozott gepek ennek sokszor a duplája!
És meg több.!
De megegyszer leirom!!
120 colon a fulhd nem fulhd!!Az ennek az egy negyede kb!Pixel számok alapján.
Mondom nem tv röl beszélek! -
Beni2360
félisten
valaki mert ilyeneket tenni a projektorban lévő ventibe? - senki semmit nem tesz a ventibe. Valamit félre olvastál.
----------------------------------------
Vicarious1 csak szervíz-USB - általában az alap készülékeknél igen. A drágább cuccok amik el vannak látva belső lejátszóval ott opció a lejátszási lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
Kicsimix
őstag
Vicarious1
Valószínű nem én vagyok az aki erre pontosan tud válaszolni neked. Tesztek alapján a W1070 egy picivel jobb.
De ha az ár értéket nézzük akkor bizonyos, hogy jelen pillanatban az Optoma nyerne.
[ Szerkesztve ]
...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)
-
Beni2360
félisten
Kedves vagy de a külső csatorna az mindenképpen kell a HDMI kábel végett.
Gondoltam ha nincs kihatással rá akkor mellette vinném a tápkábelt is.
Vagy mögötte a klíma mellett van egy dupla konnektor ahhoz vezetem el.
Valójában itt ajánlottak szerelhető dugót ami a projihz kell, azt keresném még 1x.
Bocs de ez a kábel odavezetés nem mondható szépnek. Minimum fehér vezetékeket kellett volna használni és azt a gubancot valahogy megszüntetni. és az a konnektor meg a szélin nem lenne annyira feltűnő.[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Jah. Plusz totál foltos volt a vászon, világos jeleneteknél tök maszat volt minden (szürke foltok-maszatok, tudjátok mire gondolok, mint amikor egy ablaküveg mocskos és nem lehet jól kilátni rajta). Na ilyen sincs otthon, pedig a vásznam sem csúcskategória. Én tényleg csalódtam. Jah és mindez persze 1500 Ft-os jegyárnál. 500 Ft-ért nem érdekelne, de így kiábrándultam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest