Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márklár
tag
válasz Lagolit #39043 üzenetére
Jelenleg 160cm széles fix vászonra vetítek, ekkor a vetítő hátulja 22cm-re van a faltól.
Kb 3,5-4,5m között, attól függ hol ülünk.
Ez nappali, így az egyik oldala tiszta üveg.
Tartalomtól függően sötétítek, - sport, vetélkedő- ezeknél nem, filmnél igen, redőnnyel.Márklár
-
Márklár
tag
válasz Pista0001 #38014 üzenetére
Szia!
Én TV helyett vettem, ezért ledest választottam. Legkisebb fényerőn használom 72" fix vászonnal. Most is be van kapcsolva, egyáltalán nincs besötétítve és nézhető, M4 sport, kézilabda megy.Szivárvány gyakorlatilag nulla, de ha a vetítőből kijövő fénybe nézel oldalról akkor látszik. HD anyaggal szerintem nagyon jó képe van. SD is élvezhető. Gyárilag elég jól be van állítva, gondolok itt a színekre, pl: bőrszín.
Márklár
-
-
Márklár
tag
Szia!
Nekem ilyen vetítőm van, így mondom a tutit, nem kell találgatni.
A vetítő tudja a 3D-t, mégpedig nagyon jó minőségben. Dlp-link aktív szemüveg kell hozzá. (Itt a hardver aprón is kapható).
Fix keretes vászonra, vagy festett, nagyon sima falra érdemes vetíteni. Rolós, vagy motoros vászon felejtős, a legkisebb hullám is meglátszik a képen.
Én, 160cm széles, fix keretes Projecta vászonra vetítek. A legkisebb fényerőt használom és így is elég a fény ekkora képhez. (Ilyenkor 21 db a ventilátor hangereje.)
Márklár
-
Márklár
tag
válasz goldenfish7 #35769 üzenetére
Az LG PF1000u vetítőmet én a legkisebb fényerővel használom (full fehér nappaliban) így semmi hangja nincs, csak ha odahajolok hozzá akkor hallom. Mivel ezzel tévézünk, biztos zavaró lenne ha zúgna a ventije.
Fix vászonra 160cm széles képet vetítek.Márklár
-
Márklár
tag
válasz Athos8 #34230 üzenetére
Ha rám hallgatsz, akkor fix vászonban gondolkodsz vagy a falat átfested, mert minden vászon amin egy kis hullám, hiba lesz látszani fog.
A nyereséges vászonnal meg az a baj, hogy nem ilyen meredek szögű vetítésre van tervezve, így nem az átlagos nézői pozícióba esik az erősítés.
Márklár
-
Márklár
tag
"Nem mindenki szeret töksötétben híradót, egyéb napi rendszerességű tévéadásokat nézni"
Miért kellene tök sötétben tévézni? A híradónak nem mindegy milyen a minősége? A lényeg úgy is látszik.
Filmet meg úgy is sötétben szokás nézni."Mit nem láttam"
Ennek a projektornak a képét világosban!
Erre reagáltam.
Márklár
-
Márklár
tag
válasz Boolash #34091 üzenetére
Ennek a vetítőnek (Lg pf1000u) pont az a lényege, hogy nem kell TV! Minden rákötött műsorforrást nagy képen élvezheted. Sok órát mehet naponta anélkül, hogy stresszelne a lámpa élettartama.
(Legalábbis amikor lámpás vetítőm volt engem stresszelt. Még szünetmentes tápot is vettem nehogy egy áramszünet betegyen neki. Akkor még nem volt Batyo, a vetítőmbe 85e HUF lett volna a lámpa.
Érdekesség képen említem meg, hogy a régi vetítőmben 800 óra után eldurrant a lámpa, szerencsére gariban cserélték. Az új lámpa több mint 6000-órát ment, pedig ebben a vetítőben nem volt Eco mód. Nyilván egyedi eset, de érdekes.)Márklár
-
Márklár
tag
válasz Boolash #34047 üzenetére
Felhívnám a figyelmed, hogy ezzel a vetítővel csak nagyon sima felületre lehet jó minőségben vetíteni. A legkisebb hullám, behajlás is meglátszik, nem kívánt görbületet okoz a képben, ami zavaró.
Véleményem szerint, ha vászonban gondolkodunk akkor oldal feszített, vagy fix jöhet szóba. A sima falnak is szó szerint simának kell lenni.
Márklár
-
Márklár
tag
Tavaly október óta van ilyen vetítőm. Ez nem prezentációs vetítő, már csak a fényereje miatt sem.
Már egyszer írtam, hogy az első projimat 2002-ben vettem az még konzolról lógott a plafonról, ezért pici fogalmam van a vetítésről.Én is filmeket nézek rajta, valamint tv-műsort, pl: természet filmeket, sorozatot.
Márklár
-
Márklár
tag
2005-ben vettem egy memória kártyára rögzítő videó kamerát. Megmutattam a kamera fórumban, hogy milyen klassz újdonság. Akkoriban mindenkinek miniDv-je volt (kazettás), és lehurrogtak , hogy mekkora szar a kártyára rögzítő cuccom. Ma már az eszközök zöme memkártyára rögzít a miniDvt meg mindenki elfelejtette.
Ezt csak azért írom, mert engem vonzanak az újdonságok. Én nem mások véleménye alapján vásárolok, hanem az igényeim szerint. Csak tapasztalati véleményt fogadok el. A szóban forgó vetítő megvásárlását is hosszas utánjárás, tüzetes próba előzte meg. Így nem ért csalódás hiszen tudtam, hogy mit veszek.
Sok sikert kívánok a vetítő kiválasztásához!
Márklár
-
Márklár
tag
Írod, hogy nulla tapasztalatod van vetítés ügyileg. Ezért a figyelmedbe ajánlanám ezt a vetítőt: [link] .
Igaz a kereten túl van az ára, de:
- Nem kell projektor tartó
- Nem kell extrém hosszú kábelezés
- Talán vászon semA vetítő FHD felbontású, nagyon csendes, TV-ni is lehet vele, a képméret tetszőlegesen beállítható a vetítő előre hátra mozgatásával. Nem kell izzót cserélni, mert 30000-órát bír a LED.
A mostani center sugárzód fölé, kellene egy lábon álló kis polc és mehetne rá a vetítő. A TV-t meg el lehetne adni, hiszen nem lenne szükség rá.
Csak egy ötlet, úgyis Te döntesz.
Márklár
-
Márklár
tag
válasz PrinceHerceg #33868 üzenetére
Az EU-s modellekhez nincs Magic-táv és netre sem lehet csatlakozni, így böngészni sem vele. Nekem ezek a funkciók nem hiányoznak, van Pc és laptop is ezek rá vannak kötve a projira. Valamint 2 set-top box is.
A menüben van egy "valósághű mozi" nevű menüpont, de nálam nincsen bekapcsolva. Minden videó anyag szépen "fut", így nem érzem hiányát a képjavítóknak.(Pedig van egy pár benne.)
Mindent egybe vetve az én szempontomból, ez a vetítő Best-Buy volt!
Márklár
-
Márklár
tag
válasz PrinceHerceg #33769 üzenetére
Szia!
Nekem tavaly október óta van egy ilyen Lg ledes vetítőm. 2002-ben vettem az első projimat az LCD-s volt. Elérkezettnek láttam az időt a cserére, de már csak ledes jöhetett szóba. Régóta figyelem a ledes vetítők fejlődését és ebben szerintem az Lg élen jár. Először a Pf 1500-ast néztem, de a régi vetítő helyére (plafonra) nem lehetett tenni, mert más volt a vetítési távolsága. Tovább keresgéltem a vetítők között és ekkor leltem rá a PF 1000U-ra. Tv-ket is néztem (jó nagyokat, jó drágán) végül is Tv helyett vettem.
Nagyon könnyű volt elhelyezni, egyszerűen rátettem a régi CRT-tv tetejére. (A CRT-t monitornak használom ehhez lőttem be az Lg-t is.)
1 hónaposan, használtan vettem (3 év garancia van rá) 100e ft-al olcsóbban.
Nagyon megvagyok elégedve vele, legkisebb fényerőn használom és így is elég a fényereje. A 3D-e nagyon jó minőségű. Naponta 8-10 órát megy (mint egy TV).
A vetítési felületre érzékeny, nagyon simának kell lennie a vetítési technológiából adódóan.
Márklár
[ Szerkesztve ]
-
Márklár
tag
válasz cinemazealot #32553 üzenetére
Van kép a VGA kábelen.
Szerintem ez egy rossz fordítás lehet a vetítő menüjében. Csak a 3D gomb megnyomásakor jön elő: "nincs video jel" "OK".
(A bemeneti jel kereséskor annyit ír "nincs jel", ha nincs csatlakoztatva semmi, vagy nem látja.)
Márklár
-
Márklár
tag
válasz cinemazealot #32551 üzenetére
Természetesen van kép mind 2D-nél, mind 3D-nél, az is látszik, hogy H-SBS vagy H-OU.
(A vetítő egyébként nem ismeri fel automatikusan a 3D-t. Nekem kell manuálisan kijelölni, hogy milyen formátum, miután kijelöltem szól, hogy vegyem fel a szemüveget de PC-n eddig nem jutok el.)
Márklár
[ Szerkesztve ]
-
Márklár
tag
válasz cinemazealot #32549 üzenetére
Igazad van, szerintem is menne HDMI-ről. de 20m VGA van behúzva, ezzel szerettem volna megoldani.
Set top Box HDMI-vel csatlakoztatva a 2D képre ha rányomok a vetítőn a 3D gombra nem reklamál, hogy nincs
videó jel, hanem felajánlja, hogy válasszam ki, hogy H-SBS vagy H-OU (hangsúlyozom 2D-ről beszélek) és belenyúl a képbe valami többszörös szellemképet létrehozva.PC-ről a 2D (de még a 3D) képnél sem engedi kiválasztani, hogy H-SBS vagy H-OU, azt írja nincs videó jel, így a kiválasztási menübe sem enged belépni.Ezért gondoltam, hogy a VGA-n nem megy át valami jel ami kell.
Márklár
-
Márklár
tag
válasz cinemazealot #32547 üzenetére
Köszi a választ! Akkor ez mint lehetséges probléma kilőve.
Akkor tovább kérdeznék: kiküldöm a képet a vetítőre megnyomom a vetítőn a 3D gombot, erre azt írja, hogy nincs videó jel. A vetítőn megjelenik az osztott 3D-s kép, de nem 3D-nek érzékeli. Szerintem, nem megy át a 3D-s videó jel.
Külső vinyóról USB-n keresztül tökéletes a 3D, csak PC-ről nem tudom összehozni.
Mi lehet a probléma?
Márklár
[ Szerkesztve ]
-
Márklár
tag
Sziasztok!
Hozzáértőktől kérdezném, hogy PC-t a vetítővel VGA kábellel összekötve lehet-e 3D filmet nézni?
Márklár
-
Márklár
tag
Sziasztok!
Van egy eladó hordozható Braun tip. vetítővásznam, ha valakit érdekel írjon.
[IMG:/dl/upc/2009-06/27/193671_oj692nnnojq8nbez_vaszon_kicsi_2.thumb.jpg][kép]150x150 cm-es, olcsón adom.
Márklár
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest