Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
Ez a táblázat mindegyik projektorra igaz?
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Szerintem egyik sem hordozható kategória...
(#35386) tl-x: A mai nap kerestem egy vászon nélküli felületet glettelt fal kinézetében, találtam itthon egy inkább 80"-os felületet meg egy 100"-os glettelt falfelületet, nem tudom a szinárnyalatát pontosan, ha sikerül megtaláljam a festékmintát, asszem maradt még 1 liternyi valahol asszem rá van írva, de az egyik halvány sárga, a másik világos kék, de a nagyon halványabból, mindkettő kicsivel sötétebb a fehértől.
De mint tesztelés miatt lenne jó, amúgy egyik sem jó állandóra, egyik sem a szobámban van.[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Beni2360
félisten
válasz kokokka #35396 üzenetére
A HDMI Splitter az erősítőből vagy a média lejátszóból kijövő HDMI-t kell bele dugni és a TV + a proji bemenetét kell evvel összekötni. Érzékeli melyiket kapcsolod be és oda, de mindkét helyre is küldi a jelet.
A HDMI Switch meg ha kevés a bemenet a TV-n vagy az erősítőn akkor kell. Ez fogad 4 lejátszót és 1 kimenet a Tv-be vagy az erősítőbe megy.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz kokokka #35394 üzenetére
A HDMI Switch más, ott több bemenetet egyesít egy kimenetté. Van a hirdetéseim közt egy eladó.
Igen működik samu szemüvegeket vettem párban tavaly kb 7 k volt de már nincsen.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Janaboy
Topikgazda
Dell 4k ust projektor: [link]
Janaboy
-
tl-x
őstag
válasz makoss #35391 üzenetére
Szekrény tetejére csinálsz olyan tartót amire rá tudod a vásznat úgy rögzíteni, hogy az ajtaja még ki tudjon nyílni. Persze nem tudom milyen a szekrény lehet furán mutatna mivel a vászon kintebb kerülne, lehetne még a plafonra is rögzíteni úgy, hogy szekrény elé tudnád lehúzni. Ezeknek van kb 50 cm fekete kifutója. Nekem ilyen volt a régi ablak elé jött le [link]
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Hogy érted, hogy szekrényre?
Én elé tenném valahogy de még elképzelésem sincs
A faltól a szekrény eleje meg kb 64 cm
Valahogyan rögzítve kéne, de nem tudom hogyan.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
tl-x
őstag
válasz makoss #35388 üzenetére
Az Epson nem egy kis darab nem épp hordozható kategória szerintem, legalábbis én fix helyen szeretem tartani. Jó vászon olcsón elég ellentmondásos de remélem szerencséd lesz. Én a helyedben a szekrényre vagy fölé tennék álladóra egy rolós vásznat, amikor meg nem ott használod a projektort akkor falra vetítenék.
-
Beni2360
félisten
válasz kokokka #35387 üzenetére
HDMI Splitter-re gondoltál? Én ezt használom. nekem plusz táp nélkül működik.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Mindenféleképp jó volna valami olcsó vászon, de csak hordozható jöhet szóba, mert ami felé vetítenék egy ruhás szekrény van, napi szinten használom.
Amúgy senki nem tud valami jó, jobb vásznat lehetőleg minnél olcsóbbat?
Fix azért nem jó, mert nem mindig a szobámban használnám.
Projektort Epson 5300-at néztem ki...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
kokokka
őstag
Vettem egy 10 méteres HDMI kábelt. Nincs ráírva, hogy milyen szabvány, de rajta van a 3D logó. Remélem nem nyúltam mellé a vásárlással, ha a W1070 144Hz-es 3D-jére gondolok! HDMI Switch-et is néztem, de nem tudom, hogy elég lenne-e nekem az 1.4. Vagy meg kell vennem az 1.4b-t? A 2.0 felesleges, de a kisebbek közül nem tudom milyen szabványon megy át a fenti 3D. Segítene valaki aki jobban vágja nálam?
-
makoss
veterán
Jó de nem foglal annyi helyet.
Akkor lényegében mindegy mire vetítek, akár a csupasz fehér fal is jó volna nem?
Egyébként volt itt fentebb aki nem is fehér falra vetített, meg már rollós is volt...
Akkor elmondhatjuk, hogy itt inkább a lényegi szerepet a vetítő végzi, mindegy mire, csak sima felület legyen...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
.DLL
veterán
válasz makoss #35383 üzenetére
Miért, amit te szeretnél, rolós- állványos vászon azt is mindig hurcolászni akarod.
És több helyet sem foglal, kb. 2cm-t vesz el a folyosó azon szakaszából, ennyi a keret vastagsága.Hogy érted, hogy mi a neve? Keretes vetítővászon! Linket nem tudok adni, mert én készítettem.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz makoss #35381 üzenetére
Az állványos, prezentációs vásznaknál nem szempont, hogy teljesen hullámmentesre csinálják, nem is lehet tökéletesen megoldani, mert a rugó folyamatosan húzza vissza a vásznat, és egy bemutató anyag megtekintését nem nagyon zavarják a kisebb hullámok (de engem pl. kiidegelne, ezért az első vásznam is már fix keretes lett, igaz ez még olyan könnyű, hogy én is állványra akasztom, filmezés végével meg ki a folyosóra.)
(Akik többedszerre olvassák már, azoktól elnézést!)
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
kusza80
tag
válasz nihill #35356 üzenetére
Köszönöm szépen!
Nem tudom, hogy jól döntöttem e, de eddig azt mondom igen!
Én egy ph580 az vettem!
Ugye a cl720 és ez között gondolkodtam!
A kérdésem az lenne hozzátok, hogy amit nem tudok beállítani, vagy hogy ez normális minden hangot lejátszik bármiről kivéve az USB- ről lejátszott filmeknél nem nincs hang?
Kérlek segítsetek megoldani!
Köszönöm szépen! -
nihill
őstag
válasz kokokka #35371 üzenetére
Házimozi eddig is volt a nappaliban, csak nem projektorral hanem plazmával, a teraszból meg kifejezetten nem akarok házimozit csinálni, csak ha kiviszem a projit ne csak az prüttyögjön.
Mindenkinek köszönöm a véleményt, 1250B lesz, tegnap estére kaptam kölcsön egyet kipróbálni, és arra amire akarom pont elég lesz. -
Q
senior tag
-
kokokka
őstag
Mindegy is, hogy meylik melyik (már ha valóban van különbség). Egy HD filmet 2-3-4 méteres átmérőben büntetés legalább nem 5.1-ben nézni, hisz így kerek az egész, így van kitalálva! Tudom, hogy van aki nem teheti meg vagy még nem jött össze a pénze rá, de az biztos, hogy én nem a képpel kezdtem volna elsőre.
És, hogy ne legyek teljesen OFF :
Se beállítva, se felszerelve, csak egy próba miatt a barack színű falra van vetítve. Tudom, hogy egy fotó nem adja vissza a minőséget, csak azért tettem be, hogy lássátok : szerinetm senki meg nem mondaná, hogy nem fehér alapra van vetítve!
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
Topikgazda
Sracok ennek van sajat topikja, probaljunk visszajonni a projikhoz
Janaboy
-
cinemazealot
addikt
válasz Beni2360 #35363 üzenetére
Egyszer képnézegetéskor közvetlenül a projektorba dugtam a telefonom HDMI kimenetét, majd mikor a képek után következett egy videó, kaptam észbe, hogy ennek most nem lesz hangja. Odakaptam a projektor (W1070) távirányítójához, hogy hangosítsak rajta: szinte mindenki egyszerre ugrott fel a nappaliban, olyan zavaróan éles és hangos volt. Hamar le is lőttem.
Most PC-hez egy ilyen 1000 Ft-os vackot használok 3,5 mm-es jackről kapja a hangot, USB-ről táplálkozik, van rajta egy tekerő hangerő szabályozó) és furcsa mód, teljesen elviselhető a hangja. Szóval a projektor beépített hangszórójánál még az ilyen is kategóriákkal jobb.
-
.DLL
veterán
A Hangprojektor a világ legnagyobb bullshit-e.
Csak azoknak való, akik a divatot követve a gyönyörű slick dizájnú modern TV-jük látványát nem akarják ""böszme"" hangszórókkal és kábelekkel "elrontani".
Sztereó élmény nuku, térhatás nuku, drága, stb.
Zenére 2.0, filmre minimum 2.1, 25k-ból egy ilyen hangprojektornál fényévekkel jobb, testesebb, "teresebb" hangú, sztereót lehet venni (használtnál maradva meg pláne).[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Beni2360
félisten
válasz nihill #35361 üzenetére
Hát igen annál nem nehezebb találni jobbat.
Én 1x hallgattam bele és ki is kapcsoltam. van egy 5 $ mini stereo hangfalam, olyan mint egy center csak kicsiben na az már előttem letéve adott ki valami elfogadható hangot de nem a teraszon ahol nincs visszaverődési lehetőségek. A hang elszáll az írás megmarad ahogy a szólás tartja.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz nihill #35359 üzenetére
Ettől egy kültéren elvár ilyeneket
Mélynyomó teljesítmény: 29 W
Szatellit teljesítmény: 2x8 W
Frekvencia-átvitel: 50-20000 Hz
A számítógép mellé a szobádban még elmegy.[ Szerkesztve ]
-
nihill
őstag
-
.DLL
veterán
válasz nihill #35356 üzenetére
"A saját hangszórója nem egy nagy minőség de amíg nincs más teljesen elfogadható."
Amíg nincs más? Még egy 5e Ft-os tecsos 2.1 hangszett is sokkal jobban szól, mint egy ilyen beépített, szóval ha tényleg nincs semmi más hang akkor, a projektorral egy időben egy ilyet azért be lehet szerezni.
(P.H.)
-
nihill
őstag
válasz kusza80 #35316 üzenetére
Szia!
Bár már 5 napos a kérdés, de én épp most vettem egy CL720-at. Ebay Németorszából szállításal 52e volt UPS-el.
Különösebb elvárásom nem volt csak annyi hogy este normálisan lehessen filmet nézni vele, illetve összehasonlítási alapom sincs más projektorokkal.
Én nagyon elégedett vagyok vele így 1 este után.
A nappaliban kb. este 7-től, kinn a teraszon kb. este 9-től sötétítés nélkül élvezhető a kép. Világos vakolt falra vetítettem kb. 130''-os képet 5m-ről.
2m-en belülről nézve még láttam a pixeleket főleg a stáblistánál, messzebbről már nem.
Fókuszálás, függőleges képkorrekció 1 perc volt beállítani. A gyári kép paramétereket a menüből nem piszkáltam, nekem egyelőre jó így ahogy van.
Írták az értékeléseknél hogy hangos a ventilátor, én hangosabbat vártam és meglepően halk ahhoz képest amit gondoltam, de a neten található halkítás tuningot azért meg fogom majd csinálni. A saját hangszórója nem egy nagy minőség de amíg nincs más teljesen elfogadható.
Szerintem azt a szintet bőven hozza amennyibe került, többet meg nem szabad várni tőle. -
ToxLee
őstag
Köszi a választ!
Munkára használjuk csak, CAD szoftverekre és prezentációkra. Azért kellemetlen ez a wifi-s megoldás, mert ha vendégek jönnek, le kell lógatni a mennyezetről egy 3 méteres d-sub/hdmi kábelt ami igen bénán mutat.... Nyilván nem fog programot telepíteni a vendég csak a kedvünkért.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Szerintem ott a kép beállításokkal lesz a gond.
A mögötte lévő fal állítólag nem játszik szerepet azt írták itt a guruk.[ Szerkesztve ]
-
izmike
tag
Plafonra rögzíthető rolós vászonból milyet érdemes vásárolni ami nem hullámosodik? Mennyitől indul ez a kategória amit már érdemes megvenni? A mostanitól lassan tengeribeteg leszek amikor pásztáz a kamera
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
válasz Cris Andrea #35344 üzenetére
Használtban már van 100eft körül régebbi fullhd projektor, nézz körül, jobb lesz mint a gagyi aliexpresszes...:-)
-
Cris Andrea
kezdő
válasz motoroskanál #35338 üzenetére
Köszönöm. Én a gagyibb verziókra gondoltam amik nem 100 000 felett mozognak.
-
Beni2360
félisten
Én már majd egy éve figyelem az apróságokat az én TW 5201 projin és nagyon szép éles részletgazdag képe van a fekete is most már fekete az új kialakított helyen. De hát nem lehet mindenkinek szuper projektora.
A 2 millás prizmát nem is említve.[ Szerkesztve ]
-
-
.DLL
veterán
válasz bobojszan #35339 üzenetére
Légyszi a tizenhat megapikszeles képeket ne egy-az-egyben tegyétek be a topikba, még a 4 magos asztali gépet is megakasztja, és minden oldalmegtekintéskor betöltődik; gondoljatok a mobilnetesekre is. Elég egy [Link] ami a képre mutat! Most még tudod szerkeszteni!
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bobojszan
tag
Sziasztok!
Csináltam egy képet meg majd videót is töltök az Epson EH-TW5350 Projektor képéről teljes sötétségben ECO módban. Hátha valakit érdekel! Amúgy elmebeteg élőben!
[link]kép linkesítve
[ Módosította: philoxenia ]
God of War Rank : Chaos
-
motoroskanál
tag
válasz Cris Andrea #35337 üzenetére
Rengeteg kínai gyártmányú vetítő van. Pl: Sony, Jvc, Epson, Benq, stb.
Saját példányom dobozán is virít a made in china felirat. -
Cris Andrea
kezdő
Sziasztok!
Tudja valaki esetleg,hogy kínai gyártmányban dobtak ki full HD s projektort és ha igen milyen néven. Köszönöm a választ előre is. -
.DLL
veterán
válasz izmike #35333 üzenetére
A kontraszton nem fog javítani egy 1-nél kisebb gain-ű szürke vászon (nekem is ilyen van), de a fekete-szintet valóban lejjebb tolja. Viszont 1300 lumen névleges fényerő az nem sok. 2000lm vagy a felett gondolkodnék szürke vászonban.
Ha nem szeretnél teljesen besötétíteni, akkor a legjobb lenne persze egy ún. "Ambiel Light Rejection" (ALR, környezeti fény elnyomás) vászon, ami az oldalról érkező fényeket elnyomja, de ezek elég drágák...(P.H.)
-
izmike
tag
Előre is elnézést kérek ha butaságot kérdezek: Tegyük fel, hogy van egy relative nagy fényerejű vetítőm (Mitsubishi HC4000) Ha nem szetretnék teljesen besötétíteni egy sötétebb színű vászonnal lehet javítani a sötét részeken? Vagy ez hülyeség és nem érdemes ebben az irányban továbblépni?
-
.DLL
veterán
válasz makoss #35331 üzenetére
Volt már ez a téma korábban, kérdeztél már állványos vászonról: [Link]
Názd, ennyiért ekkora méretben jobbat úgysem kapsz. Itt az ennyiért-en van a hangsúly, ha ekkora a rá szánt keret, akkor ennyi, vagy megveszed vagy nem. Valószínűleg egy egyrétegű PVC anyag, két oldalt be fog hajlani és kicsit hullámos is lesz, vannak hasonlók melóhelyen, prezentációra használjuk.
Három tulajdonság van amiből egyszerre csak kettő teljesülhet:
-olcsó
-összecsukható/kis helyet foglal
-jó minőségűvagy-vagy........
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
-
.DLL
veterán
válasz makoss #35327 üzenetére
Szerintem:
A mérnökóra amíg kikísérleteznék a megfelelő fényvisszaverésű felületet, ami éles rajzolatot, jó kontrasztot biztosít, nem csillog, nem hotspotol, UV álló, erős, nem fárad el, nem hullámosodik. Ezután a megfelelő gyártástechnológia kidolgozása. Majd a gyártási- és anyagköltség. Végül a marketing, és márkanév.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
makoss
veterán
válasz Neoteric #35325 üzenetére
Aha, és mitől van az, hogy egyes helyeken a vászon 2-300ezer forint?
Mi kerül annyiba?
Én momentán egy állványosat néztem, mert nem szeretnék plafont furkálniKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz Szoke1982 #35323 üzenetére
Azt én is láttam, de szinte csak az, és árban sem nagy eltérés van.
Most néztem egy olyan videótesztet, ahol BenQ W1070+ vs Epson TW5200 projektórból mint ha a BenQ lett volna jobb, erről mi a vélemény?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Üdv!
Mi a külömbség az EH-TW5300 és az EH-TW5210 projektor között?
-
.DLL
veterán
Nemhiszem, hogy visszaverődés lenne, honnan... ahhoz túl egyenletes, lágy az átmenet a jobb és bal oldal között, gyakorlatilag teljesen folyamatos. Filmek alatt eddig észre sem vettem, a kép más szempontból tökéletes, nincsenek fényfoltok, porfoltok, semmi. Mostmár persze nem tudom nemlátni, a bal oldal tényleg sötétebb, ilyet pont az tud okozni, ha a lámpa fókuszpontja nem a kép közepére esik. Ezt persze okozhatja más elmozdulás is, pl. a tüköralagút, vagy egy gyűjtő lencse elmozdulása, de ezek általában ragasztva vannak, ha az feljön akkor tuti elég látványos lenne a hiba, ez meg olyan kis alattomos, lágy, ezért gondoltam a lámpára.
Írtam Batyo-nak, remélem még praktizál.
(P.H.)
-
-
péjé
őstag
válasz kusza80 #35316 üzenetére
szia,
gondolom majd többen is írnak a kérdésedre, én nem javaslom ezeket a kínai led csodákat megvételre mivel páran belefutottak már abba h egyszerűen nem igaz amit leírnak ezekről. Ha magyar boltból rendeled, kipróbálod és megtetszik akkor hajrá, ha nem akkor vissza tudod adni.
A helyedben megnézném pár ismert gyártónak a használt 720p-s HD projektorját (pl.acer, optoma, benq, epson)
Itt a hardveren pl. láttam összesen 20 órával ledes 720p Optomát...[link] ez ígéretes.
itt egy dlp-s optoma..[link], jófogáson egy acer h5360, ilyen volt nekem is, jó kis vetítő.
Ezek kicsit túllógnak az 55eft-os kereten de megbízhatóan hozzák amit írnak róluk, alap HD filmezésre, tv-re jók. Az mindegyikre vonatkozik hogy nézd meg, próbáld ki, a dlp-s vetítőknél előfordulhat hogy látod az ún. szivárványt (kevesen látják) akkor tudod h lcd-st kell keresned. Nem ledesnél kb. 20-25eft-ért megoldható a lámpa cseréje. -
kusza80
tag
Sziasztok!
A segítségeteket és a véleményeteket szeretném kérni!
Ilyen projectoron gondolkodom!
Excelvan ph580 vagy Excelvan CL720
Filmnézésre szeretném, illetve sportközvetítés meg xbox a gyerekeknek
Legyetek szívesek segíteni!
Ezek max 55 ezerbe kerülnek! Ennyit tudok rá szánni, de ha van más ötlet akkor szívesen veszem!
Köszönöm szépen!
-
.DLL
veterán
A bemenet kereső "blank" kék képernyő is világosabb a jobb oldalon. Elképzelhető, hogy az újként hirdetett lámpa egy szar kínai, és már 300 óra után mászik el az ív?
(P.H.)
-
.DLL
veterán
Azt tapasztalom, hogy a projektor (Benq W9000) homogenitása elmászott, a kép bal fele mostmár egyértelműen sötétebb, a jobb oldala világosabb, eddig nemigazán tűnt fel, mert egyenletes az átmenet, filmek alatt fel sem tűnt, de most hirtelen átváltottam Total commander-re, nagy fehér felület, és így már szembeötlött.
Ezt mi okozhatja?
A jelenség az optika és az írisz állásaitól függetlenül látszik.(P.H.)
-
péjé
őstag
válasz ToxLee #35306 üzenetére
Sztem kelleni fog hozzá a progi...[link]
Valszeg nincs a projektorban lejátszó ami filmet tudna lejátszani v. dokumentumot megjeleníteni ha csak simán wifin rákapcsolódsz ezért kell egy "interfész" progi ami a pc-t használja erőforrásnak (gondolom én..:-)
Magas bitrátájú filmeket wifin keresztül amúgy is bajos nézni, marad a kábel. -
ToxLee
őstag
(#35277)-re valaki?
-
izmike
tag
válasz cinemazealot #35300 üzenetére
Igen, optikain. A vászonról szépen visszaverődik a távirányító jele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest